🔴 دیدار ظریف با آقای علوی بروجردی، سنت شکنی جدید دولتی ها
✔ آیا دولت، پروژه #مرجع_سازی در حوزه را دنبال میکند؟
🔹 محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، شامگاه امروز و در اقدامی خلاف رویه و در ادامه دیدارهای خود با مراجع معظم تقلید به دیدار آقای محمد جواد علوی بروجردی رفت. این اقدام که به نحوی آقای علوی بروجردی را در زمره مراجع معظم تقلید وارد میکند درحالی است که پیش تر بحث مرجعیت ایشان واکنشهای زیادی را در حوزه علمیه برانگیخته بود. همچنین #نشست_دوره_ای_اساتید که آقای علوی بروجردی یکی از اعضای ارشد آن به شمار می آید مورد انتقاد جدی حوزویان واقع شده است. این اقدام اخیر دولت، گمانهزنی ها را مبنی بر تلاش دولت برای دخالت در فرآیند مرجعیت در حوزه تقویت میکند. بر بزرگان و زعمای حوزه علمیه لازم است تا با هشدار به دولت، نسبت به دخالت در شؤون مختص به حوزه علمیه و روند طبیعی شکلگیری مرجعیت موضع جدی بگیرند.
باید دید آیا اکنون نیز کسی نگران #استقلال_حوزه میشود؟/اجتهاد
🔻🔻🔻
@sokhanshia
🚫مرجع تراریخته...!
🔻عمیق ترین زخم هایی که بر پیکر اسلام وارد آمده وهنوز چرکین است، زخمی است که از ناحیه مراجع و مجتهدین منحرف بر آن وارد آمده است.
🔻شریح قاضی یکی از آن دسته افرادی است که از زمان عمر تا حجاج به مدت شصت سال رکورد طولانی ترین قضاوت تاریخ اسلام را به نام خود ثبت کردو حکام جور به حکم او بزرگ ترین جنایت تاریخ را مرتکب شدند وخون اباعبدالله الحسین(ع) را مباح دانستند!
🔻شیخ ابراهیم زنجانی هم از آن دسته مجتهدینی بود که اجانب با حکم وی شیخ فضل الله نوری را به دار آویختند و الا اجنبی بدون حمایت از داخل نمیتوانست در برابر فشار مردم تاب بیاورد.
🔻در تاریخ معاصر نیز از این دسته مراجع منحرف و خطرناک داشته ایم شریعتمداری مرجعی مقبول بود که ارتباط وی با ساواک و قصد کودتای نافرجام او بعد از انقلاب غیر قابل انکار است.
⛔️به نظر میرسد دوباره دشمن این خواب آشفته را برای جامعه انقلابی دیده است و با رفت و آمد های دیپلماتیک و حمایت های اجتماعی درصدد مرجع تراشی از میان افراد معلوم الحال است تا با موجه جلوه دادن آنان در آینده بتواند مقاصد شوم خود را در پشت لوای مرجعیت آنان و از طریق قلم و زبانشان به پیش برد.
#مرجع_تراریخته
✍ توحیدی
🔻🔻🔻
@sokhanshia
🌙 ماه رجب، ماه امیرالمومنین علیه السلام
#یادداشت| علی علیه السلام آخرین درجه کمال صفات عالیه انسانی
🔅علامه طباطبایی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
از شگفتيهاى زندگانى على عليه السّلام اين است كه او تمام ملكات پسنديده و صفات عاليه انسانى را در آخرين درجه كمال، دارا بود.
على عليه السّلام به معناى واقعى كلمه پيشوا و رهبر لايق در تمام شؤون مادّى و معنوى است و برخلاف آنچه نوابغ روزگار و مردان فوقالعاده را مىيابيم، على عليه السّلام در باب هرفضيلت و در هرهدف عالى بشرى نمونه بارز و فرد اكمل محسوب مىگردد.
غالبا اگر شخصى شجاع، نيرومند و داراى ابهّت و عظمت باشد و حوادث ترسناك و هراسانگيز و روبهرو شدن با قهرمانان چيرهدست او را نترساند، چنين شخصى از لحاظ فكرى و تدبير امور، دستش كوتاه و دلش از رحم و مروّت دور مىباشد.
و اگر فردى بسيار عابد، زاهد و پرهيزگار باشد و در زهد و عبادت به درجه اعلى برسد و با بصيرت و دقّت تمام، تن و روان خويش را رياضت دهد و به عبادتهاى جانكاه و توانفرسا بپردازد، نوعا همچون فردى در امر كشوردارى و سياست و اداره امور ملّت، پياده و عاجز و وامانده خواهد بود و قادر به تشخيص خيرانديش و تميز آن از خيانت و فريبكار نبوده و به طرق چارهجويى، دقيق و واقف نخواهد بود و به همين ترتيب است ساير كمالات نفسانى و خصلتهاى بشرى كه اگر فردى در يك جنبه سرآمد باشد، از ديگر لحاظ ضعيف خواهد بود و اين بدان علّت است كه نفس انسان داراى نيرو و استعدادى است كه اگر به سوى يك هدف مصروف شود، ديگر خواستههاى او رو به ضعف و سستى خواهد گذاشت و اگر اين نيرو تقسيم گردد و براى هرهدف و مقصودى مقدارى نيرو و استعداد صرف شود، جملگى ناقص و ناتمام خواهد بود.
در قرآن كريم گويد:
{ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوْفِهِ ...}.
«خداوند در اندرون انسان بيش از يك دل قرار نداده است».
ليكن على عليه السّلام بىتأمّل و انديشه پا در عرصه حيات نگذاشته و زمام نفس خويش را به دست هوا و خواهشهاى نفسانى نداده بود تا هرچه آن بخواهد برگزيند و در آنچه بخواهد، تصرّف نمايد بلكه على عليه السّلام را يك كشش روحانى و يك جنبه الهى احاطه كرده بود و در نتيجه همهچيز جز خدا را از ياد برده بود.
او تمام نيازمنديهاى مادّى بشرى را كه به سوى نفس و خواستههاى آن مىكشاند، كنار گذاشته و كلّيّه علايق مادّى را كه به سوى لذّات و شهوات سوق مىدهند، از خود دور ساخته بود، لذا راهى جز راه حق برايش باقى نمانده بود و هدفى غير از خود حقيقت و واقعيّت در نظر او جلوهاى نداشت و همين نكته اساسى بود كه موقعيّت او را در برابر هرپيشآمد و موضوعى، روشن مىساخت و به هنگام وجود عوامل و علل گوناگون، او را به طرف حق و واقعيّت راهنمايى مىكرد.
(علی وفلسفه الهی صفحه ۳۴)
#علامه_طباطبایی
#امیرالمومنین
#رجب
@mafaa_ir
🔻🔻🔻
@sokhanshia
💠 امیر المؤمنین ( ع ) سرباز فداکار اسلام است.
نامدارترین سرباز فداکار در اسلام حضرت امیرالمؤمنین است.او گمنام ترین سرباز است باکدام تفکر عرفانی فلسفی، سیاسی و کدام قلم و زبان و بیان ، بشر این سرباز گمنام را معرفی کند و بشناسد٫ بشناساند.و مطلب با حفظ مراتب همین است.سربازان گمنام ما در تمام جبهه ها و پشت جبهه ها که شب و روز و جوانی و هستی خود را برای اسلام و مکتب الهی فدا می کنند و نام و نشانی نمی خواهند و ندارند.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور جلد ۱۷ صفحه ۲۴۳
🗓مورخ: ۱۳۶۲/۰۲/۱۴
@Sahifeh_noor
🔻🔻🔻
@sokhanshia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حضور آیت الله سیفی مازندرانی در منطقه عملیاتی داریا(سوریه) و زیارت قبر مطهر سکینه دختر امیرالمومنین علیهما السلام
eitaa.com/sharehnews
🔻🔻🔻
@sokhanshia
🚨 فاجعه دست خالی حوزه است و یا فلان نقد ساده به حوزه؟
🔻چه شده است که بسیاری از بهترین فضلای حوزوی بهترین اوقات خود را صرف تدریس مباحث گذشته به طلاب فعلی می کنند و هیچ میل و زمانی به تحقیق و پژوهش ندارند؟ واقعا اگر از حوزه انتظار داشته باشند پاسخ بیش از 50 سوالی که تشیع انگلیسی پیرامون مسئله برائت تولید کرده است را تهیه و ارائه کند انتظار بی جایی داشته اند؟ فاجعه دست خالی حوزه است و یا فلان نقد ساده به حوزه؟ ناموس مسلمانان را به خاطر این مسائل فقهیِ بدون پاسخ غارت کرده اند و قدرت داعش چندین برابر شده و بعد مشکل با کسی است که وجود این خلا را گوشزد می کند؟ مباحث برائت و نقد فقهی فرق نوظهور جای طهارت و نجاست و شک 2و 3 را بگیرد کیان فقاهت به خطر افتاده است؟ فقه انتقال جنین و بیت کوین پیشکش ، در مورد تحلیل مساله برائت به عنوان یکی از ده فرع مذهب تشیع هم باید به دست و پای حوزه افتاد و التماس کرد؟ جایگاه این بحث کارهای فردی عده ای معدود نیست و امام در زمانی خطر سقوط حوزه به وضعیت قرون وسطی را احساس می کرد که امثال علامه طباطبایی المیزان و اصول فلسفه و روش رئالیسم را ارائه کرده بودند و مقصود حرکت کل حوزه در مسیر رفع نیازهای جامعه است ؛ همچنانکه الان قریب به اتفاق درس خارج ها مخصوص عبادات و معاملات است و ظهور امر در وجوب. جالب آنجاست که حضرات فضلا فکر می کنند کل مشکلات تئوریک بانکداری و اقتصاد کشور را با جمله « ربا نباشد» حل کرده اند و مشکل از حوزه ی اجرا است.
🔹به نقل از وسائل
🔻🔻🔻
@sokhanshia
🚨دوقطبی حوزه انقلابی وغیر انقلابی واقعی یا خیالی؟
🔸کلمه انقلابی از الفاظی است که هر کس آن را با ذهنیت خود معنا میکند.
اما به هر تعبیری که بگیریم مقابل آن فقط ضدانقلابی نیست بلکه هم شامل ضدانقلابی وهم بیتفاوت نسبت به انقلاب میشود.
🔸یکی از نشانه های انقلابی بودن در کلام رهبری اعتقاد به آرمان های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آن است این شاخصی است که میتوان هر فرد یا مجموعه ای را با آن سنجید.
آیا با در نظر گرفتن این شاخص حوزه ما کاملا انقلابی است؟
🔸همه میدانیم حوزه علمیه قلب جامعه شیعی است لذا درهر زمانی خون پاک و سالم را به رگهای جامعه پمپاژ کرده وتفکر شیعی زنده نگه داشته است.
جامعه شیعه درتاریخ فراز وفرود های بسیار داشته است اما در سال ۵۷کاملا متحول شد، روح وپیکر این جامعه دگرگون گشت وچون رهبر این انقلاب یک عالم شیعی بود طبیعتا نیاز این پیکر به قلبش یعنی حوزه علمیه چند برابر شد. حوزه از حاشیه به متن آمد ونقش محوری پیدا کرد .
اما عکس العمل حوزه در مقابل این تحول چه بود آیا خود را آماده وضعیت جدید کرد؟
خیر ،حوزه همان مسیر آرام گذشته خود را ادامه داد وفقط یک طیف از آن نقش خودرا تشخیص داد.جامعه متحول شد اما مرکز هدایت آن نه!
اینجا بود که جامعه از این بی تفاوتی حوزه شوکه شد و تا به امروز متحیر وسرگردان است.
🔸مردم میپرسند چطور شد حوزه ای که در حاشیه بود به متن جامعه آمد و دوباره به حاشیه برگشت؟
جوابش در نیروهای غیر انقلابی درون حوزه است. شور انقلاب باعث شد مردم فقط قسمتی از حوزه که علما و طلاب انقلابی بودند را ببیند اما بعد از فرونشستن آتش انقلاب، مردمی که از جان خود برای انقلاب گذشتند ناگهان چهره های حوزوی بی تفاوت نسبت به انقلاب را دیدند وبا آنان روبرو شدند اینجا آغاز شکاف بین حوزه ومردم بود.
با این توضیحات آیا حوزه ما کاملا انقلابی است وهمه نیروهای تاثیرگذار آن درخط مقدم انقلابند؟
بله حوزویان غیر انقلابی هیچ وقت چهره حکومت را نمیخراشند این رویه را هم از قبل انقلاب داشتند اما قطعا این نشان از انقلابی بودنشان نیست.
🔸رهبر معظم انقلاب از حاکمیت اینها بارها هشیار دادند ایشان میفرمایند:"اگر طلاب ومدرسین حوزه علمیه با یکدیگر هماهنگ نباشند نمیتوان پیشبینی نمود که موفقیت از آن کیست واگر برفرض محال حاکمیت فکری از آن روحانی نماها و متحجرین گردد روحانیت انقلاب جواب خدا و مردم را چه میدهد؟"
🔻🔻🔻
@sokhanshia
هدایت شده از خبرگزاری فارس
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رهبر معظم انقلاب:گلایهای هم از مجلس دارم، چند لایحه در مقابل آمریکا تصویب کردند؟
🔹آنهایی که پشت سند ۲۰:۳۰ میایستند «تقیزادههای» امروزند که میخواهند سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی غربی تبدیل شود.
🔹جوانهای مومن ما و مردم انقلابی نخواهند گذاشت حرف آنها به کرسی بنشیند.
@Farsna