#شعر
🌴بسیج
چشم و امید ایرانیان است، بسیج
حافظ هویت ملی ایران است، بسیج
فرموده است رهبر ایران سید علی
تهدید نخواهد شد ایران، تا هست بسیج
✍ #موسی_سلیمانی
📌تاریخچه، اثربخشی و الزامات استمرار اثربخشی بسیج
تاریخچه
بسیاری از شاگردان و همراهان امام خمینی معتقدند که پس از 15 خرداد 42 ایده بسیج در اندیشه امام خمینی (ره) شکل گرفت. حجتالاسلام محمدعلی رحمانی زمان دقیق طرح این ایده توسط امام را سالهای 51 و 52 میداند.
در آن سالها جمعی از شاگردان امام دور هم جمع شدند و در خصوص اینکه اگر انقلاب اسلامی به رهبری امام به پیروزی برسد، چه باید کرد و آیا باید نیروی مسلح جدیدی تشکیل داد، به گفتگو پرداختند. حجتالاسلام محمد منتظری، نظرات جمعبندی شده آن جمع را به اطلاع امام رساند.
🔹به گفته حجتالاسلام رحمانی در گفتوگو با تسنیم، امام در پاسخ نقل به این مضمون فرمودند: «من اشتباهی را که آقای دکتر مصدق مرتکب شدند، به هیچ نحوی مرتکب نخواهم شد. آنها به زاهدی و دوستان ایشان، به زاهدی تانکسوار اعتماد کردند و این خطا بود. به حول و قوهی الهی برای حفظ نظام و سرزمین ملت شریف ایران بسیج را راه خواهم انداخت.»
🔹امام ایده خود را برگرفته از تاریخ صدراسلام میدانستند. ایشان میفرمایند که پیامبر اکرم (ص) برای مقابله با مشرکین و کفار از نیروی مردمی استفاده کرد و آنان را بسیج کرد.
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی همچنان در اندیشه تشکیل بسیج بود. حجتالاسلام محلاتی گفته است: «پس از ورود امام به ایران، یکی از روسای انجمن حجتیه خدمت امام رسید و گفت ما 15 هزار جوان آماده و خوب تربیت کردهایم که فرزندان امام زمان (عج) هستند و برای ادارهی دولت آینده در اختیار شما قرار میدهیم. امام فرمودند که من نیازی به آدمهای مارکدار ندارم. پس از آن امام به دکتر بروجردی (داماد خود) گفتند: من در اندیشهی تشکیل بسیجم.
🔹پس از تسخیر لانه جاسوسی تهدیدات آمریکا علیه انقلاب اسلامی آشکارتر شد. ناوگان آمریکا در خلیج فارس آرایش جنگی به خود گرفت و خطر حمله آمریکا به ایران جدی شد.
امام خمینی آذر ماه سال 58 در سخنانی در جمع اعضای سپاه خطر حمله آمریکا را جدی دانست و دستور تشکیل بسیج مستضعفین را صادر کرد(تسنیم،۵/۹/۹۸)
اثربخشی بسیج
بسیج در چهار دهه عمر خود نقش مهمی را در حوزه های امنیتی، اجتماعی و فرهنگی ایفا کرده است. حضور موثر در دفاع مقدس، دفاع از حرم، الگو بودن برای خیلی از کشورها، بالا بردن هزینه های کشورهای غربی در مقابله با ایران، امنیت محله ها، سازندگی و ... از نقش آفرینی های بسیج است.
الزامات استمرار اثربخشی بسیج
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به مناسبت هفته بسیج ۱۴۰۰ راهبرد حرکت کنونی بسیج را "غلبه بر مشکلات کشور" دانستند.
ایشان الزامات استمرار اثر بخشی و مشگل گشایی بسیج را برای رسیدن به این راهبرد استفاده از تجربیات چند دهه قبل می دانند.
قدرشناسی جایگاه خود، همّت بلند در پرتو خردمندی و درستاندیشی، اعتماد و توکّل به خداوند دانا و توانا از ابزار لازم و تجربه شده بسیج برای غلبه بر مشکلات از نظر مقام معظم رهبری است.
#بسیج
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
#یادداشتهای_شبانه
https://eitaa.com/soleimani59
📌غزه مدرسه ای به پهنای هستی
🔸پس از حدود پنجاه روز رژیم صهیونیستی آتش بس چهار روزه را پذیرفت.
پذیرش آتش بس با نرسیدن به اهداف اعلامی نشان از شکست رژیم صهیونیستی است.
معروف است که غزه بزرگترین زندان جهان است. اما غزه را نباید در ۳۶۰ کیلومتر باریکه محصور کرد.
مردم غزه در مدت ۷۵ سال و به ویژه پس از طوفان الاقصی مدرسه و مکتبی برای جهانیان شدند.
در مکتب و مدرسه مردم غزه ، صبر، استقامت، شکر، شهادت، عزت، کرامت، ایثار، دفاع از دین و وطن مشق شد.
نتیجه این دروس برای جهانیان، زنده شدن فطرت ظلم ستیزی مردم، گرایش به قرآن و اسلام جهانیان است.
#طوفان_الاقصی
#غزه
✍ #موسی_سلیمانی
نامه چهارم.m4a
14.34M
نامه چهارم نهج البلاغه شیوه برخورد با شورشیان،
🎤 #موسی_سلیمانی
📌شجره طیبه
🔸شجره طیبه بسیج از الهامات غيبي بر قلب امام خمینی ره بود.
توانمندی های بسیج از بدو شکل گیری، روز به روز به افزوده شده است. آن نهال نورس اکنون به درختی تنومند تبدیل شده است که شگفت انگیز برای دوستان و خشم انگیز برای دشمنان می باشد.
"سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ
ﻧﺸﺎﻧﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﭼﻬﺮﻩ ﺷﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﺛﺮ ﺳﺠﻮﺩ ﭘﻴﺪﺍﺳﺖ ، ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺗﻮﺭﺍﺕ ، ﻭ ﺍﻣﺎ ﺗﻮﺻﻴﻔﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﻧﺠﻴﻞ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻭﺟﻮﺩﺷﺎﻥ ﭼﻮﻥ ﺯﺭﺍﻋﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪﻩ ﭘﺲ ﺗﻘﻮﻳﺘﺶ ﻛﺮﺩﻩ ﺗﺎ ﺳﺘﺒﺮ ﻭ ﺿﺨﻴﻢ ﺷﺪﻩ ، ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﺮ ﺳﺎﻗﻪ ﻫﺎﻳﺶ [ ﻣﺤﻜﻢ ﻭ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ] ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ، ﺑﻪ ﻃﻮﺭﻱ ﻛﻪ ﺩﻫﻘﺎﻧﺎﻥ ﺭﺍ [ ﺍﺯ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺍﻧﺒﻮﻫﻲ ﺧﻮﺩ ] ﺑﻪ ﺗﻌﺠﺐ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩ ﺗﺎ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ [ ﺍﻧﺒﻮﻫﻲ ﻭ ﻧﻴﺮﻭﻣﻨﺪﻱ ] ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ، ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺸﻢ ﺁﻭﺭﺩ."
🔸بسیج لنگرگاه نظام اسلامی در امور جهادی و تهدیدات امنیتی، سیاسی و فرهنگی است.
ضرورت تشکیل بسیج روز به روز ملموس تر می شود. ذوابعاد و منعطف بودن بسیج به کارگیری این سازمان را در هر مأموریتی میسر کرده است.
🔸حفظ و انسجام ساختار و گفتمان بسيج ضرورت روز مسئولان است. بهره مندی از ثمرات و میوه های بی پایان و متنوع این سازمان منوط به پویایی و نشاط بسیجیان می باشد. "أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ
تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ"
#امام_خمینی
#بسیج
✍ #موسی_سلیمانی
📌برندگان و بازندگان طوفان الاقصی
🔸در جنگ ها یکی از دو طرف درگیر بازنده و دیگری پیروز است. به اتفاق کارشناسان برنده جنگ غزه پس از ۴۸ روز حماس است. نرسیدن رژیم صهیونیستی به اهداف اعلامی، مهمترین دلیل شکست این رژیم می باشد.
افزون بر دو طرف درگیر در جنگها گروههای دیگری نیز بر حسب انتخاب راهبرد طرفداری یا سکوت بازنده یا پیروز خواهند بود.
🔸پیروز اول جنگ ۴۸ روزه غزه مردم ظلم ستیز جهان هستند. در خیلی از کشورها مردم بر خلاف میل برخی دولتمردان، به شیوه های گوناگون طبق فطرتشان علیه ظلم و ظالم به صحنه آمدند و همدردی خودشان را با مظلوم نشان دادند.
بازنده کسانی هستند که در سمت رژیم صهیونیستی ایستادند. برخی نیز بر خلاف وجدان و فطرت انسانی خود، سکوت و بی خیالی را شیوه کردند. از اينان هیچ عکس العملی مشاهده نشد.
در این بین برخی از حاکمانکشورهای منطقه بازندگان بزرگ این رویارویی بودند. حاکمان کشورهایی مانند امارات، مصر، اردن، عربستان ترکیه و آذربایجان هر کدام به گونه ای در کنار رژیم صهیونیستی ایستادند. برخی از این کشورها با رهگیری موشک های شلیک شده ارتش ملی یمن، برخی با تأمین سوخت رژیم صهیونیستی و برخی با کم کاری در مجامع بینالمللی و ایجاد تفرقه و حتی برخی با کمک های مالی، رژیم صهیونیستی را در ظلمش کمک کردند. این اقدامات از نگاه تیزبین مردم فلسطین و منطقه پنهان نخواهد بود. به موقع مردم بیدار این حاکمان پر ادعا را به چالش خواهند کشید.
#طوفان_الاقصی
#فطرت
#ظلم_ستیزی
✍ #موسی_سلیمانی
📌حضرت فاطمه سلام الله علیها پایه گذار تشیع سیاسی
🔹مکتب و مذهب بر دو اصل جاذبه و دافعه شکل می گیرد. این دو یا به تعبیر دیگر تولی و و تبری از ارکان هر مذهب و مکتبی است. رحما و اشداء ارکان مکتبند.
پیامبر اسلام در تأسیس مکتب اسلام از سویی به رکن جاذبه و به هم پیوستگی جبهه داخلی اسلام تاکید داشتند.« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ،(آل عمران، 102) وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ( آل عمران، 103)»
این به هم پیوستگی جریان و مکتب را از هضم شدن در جریان های دیگر حفظ کرد.
🔹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم افزون بر تولی، دافعه و تبری را هم برای مکتب اسلام لازم می دانستند. « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَىٰ أَوْلِيَاءَ ۘ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ»(مائده، 55)
🔹سنگ بنای جریان و مکتب تشیع نیز بر دو پایه تولی و تبری بناگذاشته شده است. جریان تشیع در زمان پیامبر اکرم با روایت هایی مانند حدیث یوم الانذار و «يَا عَلِيُّ شِيعَتُكَ هُمُ اَلْفَائِزُونَ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ» پایه گذاری شد.
سلمان، مقداد، ابوذر و مقداد از السابقون این جریان بودند. حضور این اصحاب بیشتر نمود تولی از حضرت علی را داشت.
🔹جریان شیعه افزون بر بعد تولی نیازمند رکن دوم بود که دافعه و تبری باشد. حضرت زهرا رکن تبری از مخالفان امام علی را پایه گذاری کردند و تشیع سیاسی را در تاریخ معرفی کردند.
تمامی منابع تاریخی گواه هستند که نخستین مخالفان سقیفه که همگی از اصحاب رسول خدا بودند در خانه فاطمه زهرا اجتماع کردند.
بیشتر این اصحاب با تهدید و تطمیع خانه را ترک کردند و تنها حضرت زهرا و حضرت علی ماندند. روشن بود که باید علی می ماند بنابراین حضرت زهرا سلام الله علیها پیشقدم شدند و آشکار به دفاع از امام و تبری از مخالفان اقدام کردند.
حضرت زهرا سلام الله علیها در بعد تبری چند کار مهم انجام دادند
1⃣.مبارزه
مبارزات حضرت زهرا در تاریخ ثبت شده است. کسی نمی تواند این مبارزات را انکار کند. بیعت نکردن با جریان حاکم، خطبه فدکیه ، حضور در منازل اصحاب و و یاد آوری حدیث غدیر نمونه ای از این مبارزه ها است.
2⃣. تمایز خط خود از جریان حاکم
پس از آنکه حضرت زهرا در مبارزه به نتیجه ای نرسیدند با پیش گرفتن رفتارهایی نشان دادند که راهشان از جریان حاکم جداست. قهر با جریان حاکم، زیارت قبر حضرت حمزه، وصیت به دفن شبانه، خبر نکردن جریان حاکم به اقامه نماز، پنهان کردن قبر خود نمونه ای از جدایی خط حضرت از جریان حاکم است.
#حضرت_زهرا
#جریان_تشیع
✍ #موسی_سلیمانی
🆔soleimani59
#یادداشتهای_شبانه
📌تاب آوری مردم غزه و اوکراین
🔸هم اکنون زبانه های دو جنگ در جهان شعله ور است. جنگ اوکراین و جنگ غزه. این دو جنگ عبرت ها و درس های زیادی برای همگان دارد. جنگ اوکراین با روسیه حدود دوسال طول کشیده است. افق روشنی برای آن دیده نمی شود. در غزه پس از 48 روز دو طرف بآتش بس موقت را امضا کردند.
یکی از درس های این دو جنگ، حمایت و عدم حمایت مردم است. با شروع در جنگ در اوکراین، برخی از مردم این کشور با وجود همه حمایت های مادی و تسلیحاتی غرب از کشور خود گریختند. ارتش این کشور در حال حاضر با کمبود نیروی انسانی دست و پنجه نرم می کند.
روزنامه کیهان در گزارشی از فایننشالتایمز از کمبود نیروی ارتش اوکراین برای اعزام به جبهههای جنگ خبر داده و نوشته است:« اوکراین با جمعیتی کمتر از ۴۰میلیون نفر، با بحران کمبود نیروی انسانی و عدم تمایل شهروندانش برای شرکت در جنگ با روسیه مواجه است. دولت کییف به دنبال متقاعدکردن نیروهای جوان با استقامت بهتر و مهارتهای بیشتر برای پیوستن به جنگ با روسیه است. در این نشریه با اشاره به گذشت حدود دو سال از جنگ اوکراین با روسیه، جریان جذب نیروی نظامی به ارتش بدون ایجاد ناآرامیهای اجتماعی را از دغدغههای مهم مقامات کییف عنوان کرده است. این گزارش میافزاید: خدمت اجباری انتخابی در ارتش اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ (اسفند 1400) ادامه یافته، اما با طولانی و طاقتفرسا شدن جنگ، کارایی خود را ازدست داده است.بر اساس تحقیقات بیبیسی، نزدیک به ۲۰هزار مرد اوکراینی یا با دور زدن قانون ممنوعیت خروج از کشور و یا کسب مجوزهای متقلبانه برای عبور از مرز، از فراخوان ارتش برای عضویت و شرکت در جنگ علیه روسیه طفره رفتهاند. در ماه اوت(مرداد) ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، همه مسئولان مرتبط با استخدام ارتش کشور را بهدلیل صدور معافیتهای پزشکی در ازای دریافت رشوه، اخراج کرد».
🔺برخی کارشناسان نظامی غربی با درک وخامت وضعیت نیروی انسانی اوکراین، پیشنهاد صلح را با روسیه مطرح کردند.
🔸در مقابل مردم مقاوم غزه وضعیتی به مراتب بدتر از مردم اوکراین دارند. محصور شدن در 360 کیلومتر، شخم زده شدن منازل و برج های مردم با بمب های چند تنی، ممنوعیت ورود غذا، دارو، سوخت و تجهیزات پزشکی غزه را در شرایط بحرانی قرار داده است. با این وجود بسیاری از مردم مقاوم غزه نه فقط شهر خود را ترک نکردند بلکه در اولین روز آتش بس به منازل تخریب شده خودشان در شمال برگشتند.
اظهار علاقه مردم برای ماندن در هر شرایطی و حمایت مردم از فرماندهان حماس نشان از جایگاه مردمی حماس در میان مردم غزه و کرانه باختری دارد.
نیروهای آموزش دیده گردان های القسام حماس مانند مردم غزه بلکه بیشتر مقاوم هستند، عقب نشینی، اظهار ضعف از این نیروها گزارش نشده است. حفظ ساختار و افزایش مهارت این نیروها پس از طوفان الاقصی این نیروها را در حال حاضر الگویی برای مطالعه در دانشگاههای نظامی جهان قرار داده است.
🔺مقام معظم رهبری در ابتدای شروع جنگ روسیه و اوکراین به این عبرت و درس اشاره کرده و فرمودند: «در قضیهی اوکراین دو عبرت وجود دارد. یکی این است که پشتیبانی قدرتهای غربی از کشورهایی که دست نشانده آنها هستند و دولتهایی که دست نشانده آنها هستند یک سراب است.....
عبرت دوم اینکه مردم مهمترین پشتوانه دولتها هستند. اگر مردم وارد میدان می شدند در اوکراین، وضع دولت اوکراین و مردم اوکراین اینجوری نمیشد. مردم وارد میدان نبودند چون دولت را قبول نداشتند. عیناً مثل آن وقتی که آمریکا به عراق دوران صدام حمله کرد، مردم دفاع نکردند؛ کنار رفتند آمریکا مسلط شد اما در همین عراق وقتی که داعش حمله کرد مردم وارد میدان شدند داعش را که خطر بسیار بزرگی بود توانستند به عقب برانند توانستند سرکوب بکنند. مردم عامل اصلی استقلال کشورها مردم هستند. ما ایران را تجربه کردیم در دفاع مقدس. با این که همه قدرتها از صدام حمایت میکردند به او کمک میکردند، جمهوری اسلامی به کمک مردم توانست غلبه پیدا کند و دشمن را ناکام بگذارد"
#غزه
#اوکراین
#طوفان_الاقصی
✍ #موسی_سلیمانی
#یادداشتهای_شبانه
https://eitaa.com/soleimani59
📌چرایی تغییر نظر ایلان ماسک
بعد از انتقاد ایلان ماسک به صهیونیستها، تمام دستگاه صهیونیسم در دنیا علیه او بهپاخاست و کار به جایی کشید که او پا به سرزمینهای اشغالی گذاشت و از شهرک های مرزی رژیم صهیونیستی دیدن کرد. وی بر خلاف توییت های پیشنش از کارزار ( بخوانید جنایت های) رژیم صهیونیستی عليه حماس حمایت کرد. به نظر شما در تغییر نظر ایلان ماسک کدام گزینه نقش بیشتری داشته است؟
1⃣ شستشوی مغزی ایلان ماسک
2⃣تهدید صهیونیست ها
3⃣ ضررهای اقتصادی شبکه X و ریزش سهام شرکت های ایلان ماسک
4⃣ رعب و ترس ایلان ماسک از چگونگی شکسته شدن دژهای رژیم صهیونیستی توسط حماس
#طوفان_الاقصی
#حماس
#ایلان_ماسک
✍ #موسی_سلیمانی
⚛ گاه اثر یک شوخی بیشتر از چند برهان است!
✍️مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن، ج ۶، ص ۱۹۵.
از آن شاهکارهای سیاسی مرحوم سید حسن مدرس نقل میکنند که در همان دوره یک موجی پیدا شده بود -که هر چند وقت یک بار هم پیدا میشود و آن وقت این موج شدیدتر از امروز بود - که ما باید لغات بیگانه (به قول اینها) را از زبان فارسی بیرون بریزیم و اصلًا نباید هیچ لغت عربی در زبان ما وجود داشته باشد. این موج در مجلس هم راه پیدا کرده بود و میخواستند آن را به صورت یک قانون در بیاورند. مرحوم مدرس با این فکر مبارزه میکرد. گاهی یک شوخی، یک متلک، یک هو کردن اثرش از چند برهان بیشتر است. گفته بود بسیار خوب، حالا ببینیم چی میشِد! (به قول خودش؛ اصفهانی بود) و چه از آب در میآید!
🔸رو کرده بود به رئیس مجلس و گفته بود آقای رئیس مجلس! اسم من حسنِس، اسم جنابعالی هم حسینِس. حالا این اسمها را میخواهند تبدیل کنند به فارسی. پس من میشوم «نیک»، حسین هم که تصغیر حسن است میشود نیکچه، پس بعد از این من نیکم شما نیکچه، مثل دیگ و دیگچه! چند تا از اینها را با همدیگر جور کرد، مجلس خندید و لایحه با همین [شوخی] از بین رفت.
#یادداشتهای_شبانه