📌درسهای بصیرتی و امید آفرینی ۹ دی
🔹نهم دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت نامگذاری شده است. نهم دی پایان کننده فتنه هشت ماهه در سال ۱۳۸۸ بود، فتنه ۸۸ فتنه¬ای با سابقه طراحی ۱۰ ساله عوامل خارجی و نفوذی¬های داخلی بود که حدود 240 روز ایران اسلامی را درگیر خود کرده بود. فتنه ای سهمگین، کم سابقه یا حتی بی سابقه که می توانست هر حکومتی را به زانو در آورد؛ اما این فتنه با حضور مردم خنثی شد.
🔸جدای از خسارت¬های مادی و معنوی که این فتنه مانند فتنه شریعتمداری، قائم مقام رهبری و فتنه 78 کوی دانشگاه داشت. نوع مواجهه نظام و حضور پرشور مردم تجربه گرانسنگی را برای ادامه مسیر انقلاب در اختیار علاقمندان به انقلاب اسلامی قرار داد. باز خوانی فتنه ۸۸ نیاز هر روز انقلاب است. برخی به دورغ بازخوانی فتنه ۸۸ را باعث کاهش انسجام ملی می دانند؛ در حالی که اثبات مجدد جایگاه مردمی نظام و قدرت بسیج گری آن و نوع مواجهه با دشمنان، شاخصه نهم دی است که می تواند انسجام ملی را در برابر دشمنان در پی داشته باشد. از این رو تبیین خوب عوامل حماسه ساز نهم دی برای نسل جدید می تواند بصیرت زا و امیدآفرین باشد.
۱.نقش بی نظیر ولایت فقیه
خطبه های مقام معظم رهبری در نماز جمعه 29 خرداد، شیوه مواجهه ایشان با نخبگان و مردم، مدیریت بی بدیلی از ایشان را در مدیریت فتنه ۸۸ به نمایش گذاشت. تجربه تاریخی مواجهه امام جامعه، با فتنه را می توان در فتنه جمل و نهروان مشاهده کرد. حضرت علی علیه السلام در آن دو فتنه با هر گروهی به شیوه ای برخورد کردند. برخی را نصیحت، برخی را حمایت، برخی را حصر و با برخی به شدت برخورد کردند و پس از پایان فتنه نهروان فرمودند: «فانی فقأت عین الفتنه؛ من بودم که چشم فتنه را در آوردم»( نهج البلاغه، خطبه 93).
۲. بیداری، هوشیاری و بصیرت ملت
هدف دشمنان در فتنه، جدایی امت از امام جامعه و نظام اسلامی بود. همراهی نکردن مردم با فتنه گران پس از روشنگری های مقام معظم رهبری و نخبگان سیاسی، طراحی دشمنان را شکست داد. حضور کمی و کیفی مردم در نهم دی نشان از پیوند عمیق مردم با نظام اسلامی و امام جامعه داشت. در این فتنه عموم مردم بر خلاف برخی خواص به توصیه حضرت علی که فرمودند: «کن فی الفتنه کابن اللبون لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب؛همچون بچه شتری باش که نه پشتی برای سواری دادن دارد و نه شیری برای دوشیدن.» عمل کردند.
عموم مردم در فتنه ۸۸ با هوشیاری و بصیرت ،بر خلاف برخی خواص، اجازه موج سواری را به دشمنان داخلی و خارجی ندادند. مردم در این حماسه مصداق جمله شریف« لایحمل هذا العلم الا اهل البصر و الصبر» بودند.
۳. روح دیانت ناب ملت
فتنه گران با استفاده ابزاری از دین و اعتقادات و کشاندن معترضان به نماز جمعه، حسینیه¬ها و محرم الحرام را فرصت مناسبی برای زنده نگه داشتن فتنه سبز می دانستند. اما توده مردم با هوشیاری، اصل را از کاریکاتور تشخیص دادند و با اعتقاد و دیانت ناب و حماسه حسینی اصیل این فتنه را خاموش کردند. موضع گیری صریح مردم در مقابل اهانت به امام حسین علیه السلام نشانه روشن بینی مردم و نقطه مشترک حضور مردم در سال ۵۷ و ۸۸ بود. همانگونه که عاشورا خط تمایز بین حق و باطل است. فتنه ۸۸و حماسه نهم دی نیز معیار و ملاکی برای تشخیص و تمییز دو جبهه و جریان است. جریانی که مدافع انقلاب و مردم و قانون است و جریانی که در مقابل همه این ها می ایستد. تبیین این موضوع در چله دوم انقلاب برای نسل جدید در ادامه مسیر انقلاب بصیرت زا خواهد بود.
#نهم_دیماه
#بصیرت
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
#یادداشتهای_شبانه
https://eitaa.com/soleimani59
#شعر
📌خون جان فدا
چه فتنه ها، خاموش شد به خون قاصم
چه مرداب ها، خروشان شد به خون قاسم
دشمن خواست نام و رسمش شود خاموش
مکتب و نامش را جهانی کرد خون قاسم
#جانفدا
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
🔴 #مکتب_سلیمانی| جلوه هایی از اخلاص شهید سلیمانی
🔻 #زمانـــه| از خصوصیات برجسته شهید سلیمانی در کلام رهبر عزیز انقلاب اخلاص بود: "آن شهید والامقام همچنین اهل معنویت، اخلاص و آخرت بود و هیچگاه اهل تظاهر نبود"
🔹 اخلاص قطب نمای انسان در مسیر حرکت به سوی خدا و باعث برکت در زندگی و اعمال است. حضرت زهرا (س) می فرمایند: مَنْ أَصْعَدَ إِلَي اللَّهِ خَالِصَ عِبَادَتِهِ أَهْبَطَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ أَفْضَلَ مَصْلَحَتِه؛ کسی که عبادت پاک و خالص خود را به بالا بفرستد، خداوند عزیز و جلیل، بهترین مصالحش را بر او نازل میگرداند
🔻 اخلاص دو سطح دارد:
✅ اخلاص در عقیده و باور؛ یعنی در باورمان شک و تردید نکنیم. حسن مطلع وصیت نامه شهید سلیمانی جلوه های این اخلاص را حکایت می کند.
"اشهد أن لا اله الّا الله و اشهد أنّ محمداً رسول الله و اشهد أنّ امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب و اولاده المعصومین اثنی عشر ائمتنا و معصومیننا حجج الله. شهادت میدهم که قیامت حق است. قرآن حق است. بهشت و جهنّم حق است. سوال و جواب حق است. معاد، عدل، امامت، نبوّت حق است"
✅ اخلاص در عمل: نمونه های عینی خلوص سردار دلها بسیار زیاد است. که از خرمن اخلاص با خوشه چینی چند نمونه تقدیم میگردد:
1⃣ رهبر معظم انقلاب: هر وقت در جلسهای که ما غالباً با همین مسئولین مختلف که ارتباط با کار او داشتند داشتیم -جلسات رسمیِ معمولی- حاج قاسم یک گوشهای مینشست که اصلاً دیده نمیشد. آدم گاهی اوقات میخواست بداند یا استشهاد کند، باید میگشت تا او را پیدا میکرد؛ خودش را جلوی چشم قرار نمیداد، تظاهر نمیکرد.
2⃣ سردار حجازی(جانشین سپاه قدس) : سردار سلیمانی اصلاً حق ماموریت نمیگرفت، شاید حالا بعضی از دوستان هم هستند که چنین اعتقادی دارند و میگویند بگذار این عمل خالص برای خدا باشد و شائبه دیگری داخل آن نباشد.
3⃣ در جنگ ۳۳ روزه، سردار سلیمانی تقریبا بیشتر روزهای جنگ را در بیروت درکنار سید حسن نصر الله و عماد بودند و جلسات سه نفره داشتند. اما در آخرین مصاحبه تلویزیونی سردار که چند ماه قبل از شهادت ضبط و پخش شد همه موفقیت ها و ایده ها به آقاسیدحسن و عماد مغنیه منتسب فرمود و سردار از نقش خود هیچ حرفی نزد. در این مصاحبه الگوی کامل #اخلاص دیده شد.
🖌 #موسی_سلیمانی【 ڪارشناس زمانه】
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
مکتب #جان_فدا
🌴اوج آرامش
1⃣حجت الاسلام و المسلمین خیاط مدیر حوزه علمیه خراسان:
در اوج درگیری های سوریه که جنگ به حومه دمشق رسیده بود. سفیر، بنده را برای جلسه ای دعوت کرد. پس از چند ماشین عوض کردن هنگام غروب به خانه ای در حومه دمشق رسیدیم. جلسه مدیران فرهنگی ج ا. ا. در سوریه در حضور سردار دلها حاج قاسم و سردار همدانی بود. جلسه شش ساعت تا حدود ۱۱ شب طول کشید.
مهمترین نکته ای که در این جلسه جدای از موضوعات مطرح شده، مشاهده کردم، اوج آرامش حاج قاسم و آرامش بخشی ایشان بود.
2⃣ جانباز روحانی محمد رضا عابدی:
اولین بار در سن سیزده سالگی با مخفی شدن در قطار به اهواز رفتم. در عملیات فتح خرمشهر با ورود جنگنده های عراقی بچه ها متفرق شدند. از ترس می لرزیدم. سردار قاسم سلیمانی را نمیشناختم. ایشان دست مرا گرفتند، با رزمندگان داخل مسجد رفتیم. دستی بر روی سرم کشید. آرامشی یافتم. پس از آن سه سال در گردان شهدای تخریب( عاصمی) بودم، نترسیدم.
#شهید_قدس
#سردار_سلیمانی
#آرامش
#آرامشبخش
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
📌ترورهای دمشق، بیروت و کرمان
پس از طوفان الاقصی همه احزاب رژیم صهیونیستی با هر گرایشی در کنار یکدیگر ایستادند و دولت اضطرار ملی را برای "پیشبرد جنگ" تشکیل دادند.
بخشی الزامات کنونی پس از ترورهای سید رضی و صالح العروری و مردم کرمان برای ایران اسلامی و جبهه مقاومت عبارتند از:
۱. تشییع جنازه با شکوه شهدا
۲. حضور پر شور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
۳. مشارکت قوی و بالا در انتخابات ۱۱ اسفند
۴. وحدت ملی و یکصدایی همه احزاب
همانند روز شهادت شهید سلیمانی
۵. وحدت ساحات و میدان جبهه مقاومت
۶. انتقام سخت، هوشمندانه، بازدارنده و تهاجمی از جبهه استکبار و اذناب آنان
۷. همه باید بدانیم در جنگ و مبارزه هر دو طرف رنج می کشند کشته می دهند ولی درس قرآن است که:وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِن تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا؛ ﻭ ﺩﺭ ﺗﻌﻘﻴﺐ ﻭ ﺟﺴﺘﺠﻮﻱ ﺩﺷﻤﻦ ﺳﺴﺘﻲ ﻧﻜﻨﻴﺪ . ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ [ ﺩﺭ ﺭﻭﻳﺎﺭﻭﻳﻲ ﺑﺎ ﺩﺷﻤﻦ ] ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻴﺪ ، ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻴﺰ ﭼﻮﻥ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻨﺪ ، ﻭ ﺷﻤﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ [ ﭼﻮﻥ ﭘﻴﺮﻭﺯﻱ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺵ ] ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺍﻣﻴﺪ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻣﻴﺪ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺍﻧﺎ ﻭ ﺣﻜﻴﻢ ﺍﺳﺖ .(نسا،١٠٤)
#شهیدالقدس
#کرمان
#انتقام_سخت
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59
May 11
ملاحظات و بایسته های تحلیلی مواجهه با عملیات تروریستی کرمان:
ضمن عرض تسلیت و تعزیت بابت عملیات تروریستی کرمان نکات و بایسته های تحلیلی ذیل جهت استفاده تهیه و تنظیم گردیده است:
ملاحظات تحلیلی:
الف ) مقطع زمانی عملیات تروریستی:
از حیث بازه زمانی، حادثه تروریستی کرمان را میتوان در چند نکته تجزیه و تحلیل نمود:
۱_ حادثه تروریستی همزمان با سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی به عنوان پرچمدار مبارزه با داعش صورت پذیرفت. این یک نکته قطعی و پذیرفته شده است که نیروهای تکفیری و عاملان و آمران اصلی این حادثه تروریستی کینه بسیاری از این سردار شهید بعنوان پرچمدار مبارزه با تکفیر و تروریسم داشته باشند.
۲_ از سویی این عملیات تروریستی در زمانی صورت میپذیرد که نیروهای تکفیری درون منطقه توان عملیاتی و قدرت سابق خود را به واسطه مجاهدتهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و مدافعان حرم از دست داده و صرفاً بتوانند دست به عملیاتهای کور علیه مردم بی گناه بزنند.
۳_ مقطع زمانی سومی که باید مدنظر قرار بگیرد همزمانی این حادثه تروریستی به ایام انتخابات و شکست پروژه امنیتی سازی کشور در سالگرد اغتشاشات ۱۴۰۱ است. دشمن تلاش دارد تا با امنیتی سازی کشور و ایجاد التهاب، فضای عمومی جامعه را از حالت عادی خارج و امنیت عینی و ذهنی جامعه را مختل سازد یکی از علل تاکید بر امنیت به عنوان یکی از چهار اصل راهبردی انتخابات اسفند ماه _از سوی رهبر معظم انقلاب_ همین نکته می تواند باشد.
۴_ مقطع چهارمی که باید از حیث زمانی در نظر گرفت این است که رژیم صهیونیستی در طوفان الاقصی با شکست غیر قابل ترمیم _به تعبیر رهبر معظم انقلاب_ مواجه شده است.
ب) عاملان حادثه تروریستی:
در شرایط فعلی عامل حادثه تروریستی مشخص نشده است؛ لذا باید منتظر نظر نهایی نهادهای امنیتی ماند تا پیرامون نحوه انجام این حادثه تروریستی و عوامل دخیل آن نظر داده شود. اما به عنوان نکته تحلیلی دو عامل را میتوان در حوادث تروریستی پدید آمده در ایران مدنظر داشت:
۱_ عامل مباشر: در اینجا عامل مباشر به معنای نیروی حاضر در عملیات تروریستی تعریف می شود. تجربیات سالهای اخیر نشان می دهد که معمولاً از نیروهای تکفیری و تروریستی جهت انجام چنین عملیات وحشیانهای استفاده میگردد.
۲_ عامل اصلی: اما سطح تحلیلی را میتوان فراتر در نظر گرفت و عامل ذاتی و علت العلل همه حادثههای تروریستی در منطقه را استکبار جهانی و صهیونیسم _ به علت دخیل بودن در ایجاد تفکر و ساختارهای تکفیری و راهبری آنها _ دانست.
ج)هدف از عملیات تروریستی کرمان:
این نکته را در مشخص شدن هدف عملیات تروریستی باید در نظر گرفت که هدف عملیات تروریستی با عاملین آن یک در هم تنیدگی دارند؛ لذا با توجه به قطعی نبودن عامل عملیات تروریستی میتوان اهداف ذیل را از حیث قرائن موجود برای این حادثه مد نظر داشت:
۱_ القای شکست اقتدار جمهوری اسلامی و درهم شکستن اقتدار نهادهای امنیتی کشور.
۲_ شبهه آلود کردن فضای عمومی و دامن زدن به امنیت روانی جامعه با هدف القای ناکارآمدی نهادهای امنیتی.
۳_ امنیتی کردن فضای ایران خصوصاً پس از شکست پروژه تداوم آشوب در سالگرد اغتشاشات ۱۴۰۱ و در پیش بودن انتخابات اسفندماه .
۴_ سرپوش گذاشتن بر شکست استکبار جهانی، رژیم صهیونیستی و نیروهای تکفیری در مواجهه با نظام اسلامی در مدت اخیر خصوصاً در عملیات طوفان الاقصی.
۵_ بحران زایی از سوی عاملان ذکر شده با هدف فرار از بحران موجود برای آنها.
د ) استیصال یا قدرت:
نکته تحلیلی دیگری که باید در مواجهه با مخاطب در نظر گرفت این است که حادثه تروریستی پدید آمده نه از سر قدرت و حاصل توان عملیاتی عاملان آن است؛ بلکه آن را میتوان حاصل استیصال و ضعف دانست؛ لذا چنین حادثه تروریستی برای سرپوش گذاشتن بر این استیصال قلمداد میگردد.
ه) انتقام قطعی در وقت مقتضی: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند « چه دستهای آلوده به خون بیگناهان و چه مغزهای مفسد و شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند، از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. بدانند که این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت.» لذا انتقام از عاملان و آمران این عملیات سبوعانه قطعی خواهد بود.
📌تبیین و تحلیل درست حوادث
پس از این که داعش حادثه تروریستی کرمان را به عهده گرفت. برخی از سر شوق یا غفلت در صدد تطهیر نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در این حادثه هستند.
🔹مقام معظم رهبری در مورخه ۱۴۰۱/۹/۲۹ در دیدار با خانواده شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ دو نکته را متذکر شدند. این نکات چراغ راه امروز نیز هست:
۱. تحلیل درست حوادث
حکمت، اقتضای تحلیل درست از عوامل صحنه و پشت پرده حوادث را دارد. ظاهر بینی در حوادث امنیتی، مردم و مسئولان را به خواب غفلت فرو خواهد برد.
در حادثه شیراز هر چند گروهک داعش مسئولیت حادثه را به عهده گرفت، اما نباید از عوامل اصلی و پدیدآورندگان این گروهک که آمریکا باشد و در حال حاضر نیز با پشتیبانی آمریکایی ها در کشورهای مختلف جولان می دهند، غفلت کرد.
این حوادث جز با آگاهی و برخورد با عوامل اصلی و پشت پرده، عقیم نخواهد شد.
۲. تبیین ماندگار حوادث
ماندگاری حوادث و جابجا نشدن جای جلاد و شهید نیاز به تبیین درست و هنرمندانه دارد. چنانچه حوادث به درستی برای نوجوانان و جوانان بازگو نشود، پس از مدتی فراموش یا تحریف خواهد شد.
اگر جنایت های منافقان هنرمندانه برای نسل انقلاب بیان میشد، ساز مان منافقین کعبه آمال گروهی فریب خورده قرار نمی گرفت و برخی سیاس به خود اجازه نمی دادند با تطهیر، سازمانی را که هزاران نفر را به خاک و خون کشیده، پرچمدار اغتشاشگران معرفی کنند.
#امام_خامنهای
#جهاد_تبیین
#شاهچراغ
#کرمان
✍ #موسی_سلیمانی
@soleimani59