هدایت شده از اطلاع رسانی آموزش های آزاد، همایش ها، کوتاه مدت، موسسه دارالاعلام نمایندگی جنوب
#برنامه
📖موسسه دارالاعلام فارس برگزار می کند
📣مدرس:
حجت الاسلام و المسلمین وحید خورشید
با موضوع
« پاسخ به شبهات اعتقادی»
⏳تاریخ تصحیح شد(از شنبه 17 تیر ماه تا دوشنبه 19 تیرماه)
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
«محل برگزاری: طبقه دوم ساختمان مولی الموحدین واقع در خیابان تحریر»
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
جهت اطلاع از دیگر برنامه های دارالاعلام فارس به کانال زیر در ایتا بپیوندید⬇️
https://eitaa.com/darolelam_fars
"سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون استان فارس"
https://eitaa.com/joinchat/3267428541C2b782b7168
هدایت شده از اطلاع رسانی آموزش های آزاد، همایش ها، کوتاه مدت، موسسه دارالاعلام نمایندگی جنوب
#برنامه
#نشست_علمی
🌺ویژه عید سعید غدیر خم🌺
📖موسسه دارالاعلام فارس برگزار می کند
📣مدرس:
حجت الاسلام و المسلمین خورشید
با موضوع:
« شبهه شناسی غدیر با تکیه بر شبهات وهابیت»
📅 شنبه 17 تیرماه
⏱ ساعت: 14
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
لینک ورود به جلسه«با مرورگر کروم و با گزینه میهمان وارد شوید»
https://www.skyroom.online/ch/darolelam/shiraz
🔸🔶
برگزار کنندگان؛موسسه دارالاعلام فارس- مدیریت حوزه علمیه برداران استان فارس، بسیج طلاب فارس
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
جهت اطلاع از دیگر بذنامه ها به کانال زیر در ایتا بپیوندید⬇️
https://eitaa.com/darolelam_fars
🔴نقدی بر شبهات غدیر؛ با تاکید بر رویکرد واژه پژوهی
🔷دو واژه «ولیّ» و «مولی» که در روایات در شان حضرت علی (علیه السلام) وارد شده، از مهمترین دلائل اثبات خلافت آن حضرت بعد از رسول خدا (صل الله علیه و آله) به شمار می آید. این دو واژه در روایات معنایی جز سرپرستی و ولایت امر ندارد و نمی توان آن را به دیگر معانی حمل نمود. با توجه به این معنا، برخی شبهاتی که شبکه های ماهواره ای وهابی در رابطه با حادثه غدیر خم دارند، از اساس بی ارزش است و اهمیتی برای پاسخ گویی نخواهد داشت.
📌ادامه مطلب...
➖➖➖➖➖➖➖
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا:https://eitaa.com/sonnatenabavii
تلگرام:https://t.me/sonnatenabavii
روبیکا:https://rubika.ir/sonnatenabavii
www-balagh-ir-u1n2554.mp3
1.4M
مناظره امام کاظم علیه السلام با هارون الرشید در مورد خويشاوندي با پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلّم
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا:https://eitaa.com/sonnatenabavii
تلگرام:https://t.me/sonnatenabavii
روبیکا:https://rubika.ir/sonnatenabavii
مناظره هاي امام با هارون پيرامون خويشاوندي با پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله
يكي از سياست هاي عباسيان، مشروعيت بخشيدن به حكومت خود از راه ادعاي خويشاوندي با رسول خدا صلي الله عليه و آله بود. عباسيان به ويژه هارون همواره در تلاش بودند كه ارتباط امام موسي بن جعفر عليه السلام را با پيامبر خدا مخدوش كنند. او ادعا مي كرد آن حضرت، فرزند علي عليه السلام است؛ زيرا فرزند به پدر منسوب است، نه به مادر و با اين سياست قصد فريب مردم را داشت. به همين دليل، بارها در اين زمينه، مناظره ها و ماجراهايي رخ داد. در ادامه، به چند نمونه از مناظره ها و ماجراهايي كه در اين زمينه رخ داد، اشاره مي كنيم. 1. گواهي از نسبت عيسي امام كاظم عليه السلامبراي اثبات فرزندي فاطمه زهرا عليهاالسلام به آيه 84 سوره انعام استدلال مي كرد. محمد جنون فاسي مغربي1 در كتاب الدرر المكنونه چنين آورده است: «هارون الرشيد از موسي كاظم عليه السلام پرسيد: چگونه خود را فرزند پيامبر مي دانيد با آنكه شما فرزند علي هستيد و نسبت فرزندي از راه پدر معتبر است، نه مادر؟ امام كاظم عليه السلام [در پاسخ] اين آيه را تلاوت فرمود: «و از فرزندان او (ابراهيم)... زكريا و يحيي و عيسي [را هدايت كرديم] كه همه آنان از شايستگان بودند.» (انعام: 84) با آنكه عيسي پدر نداشت، بلكه نسبش از طريق مادر به پيامبران پيش از خود و به ابراهيم مي رسيد، همين گونه فرزندي ما نسبت به پيامبر، از طريق مادرمان زهرا عليهاالسلام است».2
پرسش اين است كه هارون از اين شبهه افكني چه هدفي را دنبال مي كرد؟ در پاسخ بايد گفت: غرض از نفي پيوند امام با پيامبراكرم صلي الله عليه و آله، انكار حق ايشان در جانشيني رسول اللّه صلي الله عليه و آله و زير سؤال بردن نسب آن بزرگوار بود. تمام تلاش هارون، زدودن باور راستين مردم به امامت موسي بن جعفر عليه السلامبود. مردم با توجه به سيره امام و با الهام از آموزه هاي قرآن و سنّت، ايشان را مصداق آيه ذوي القربي مي دانستند و محبتش را بر خود واجب مي شمردند و اين باور، براي هارون بسيار زيان بار بود. 2. آيه مباهله امام كاظم عليه السلام در يكي از مناظره هاي خود با هارون، براي اثبات پيوند خويش يا پيامبر اسلام، به آيه 61 سوره «آل عمران» كه به «آيه مباهله» معروف است، استناد جست.
قرآن كريم در آيه مباهله، امام حسن و امام حسين عليهماالسلام را فرزندان پيامبر دانسته است، آنجا كه فرمود: «هر گاه پس از شناخت و دانشي كه [درباره مسيح ]به تو رسيده است، [باز] كساني با تو به محاجّه برخيزند، به آنها بگو: بياييد ما فرزندان خود را فرا خوانيم و شما هم فرزندان خود را... .» (آل عمران: 61) سپس پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله براي مباهله، تنها علي و فاطمه و حسن و حسين عليهم السلام را حاضر فرمود. بنابراين، امام حسن و امام حسين با اينكه از طريق مادر به پيامبر مي رسند، ولي فرزندان پيامبر به شمار آمده اند.3 3. محرم بودن پيامبر با همسر و فرزندان امام از استدلال هاي شگفت آور امام براي هارون در زمينه مسئله خويشاوندي، بيان حكم شرعي محرم بودن رسول خدا صلي الله عليه و آله با همسر و فرزندان خودشان است. در ادامه، به دو ماجرا كه در اين باره گزارش شده است، مي پردازيم.
«روزي [امام] موسي كاظم عليه السلام بر هارون وارد شد. هارون پرسيد: چرا شما خود را بيشتر از ما به پيامبر، خويشاوند مي پنداريد؟ امام فرمود: اگر پيامبر زنده بود و از دخترت براي خودش خواستگاري مي كرد، آيا به او پاسخ مثبت نمي دادي؟ گفت: سبحان الله! بر عرب و عجم افتخار مي كردم. امام فرمود: ولي من افتخار نمي كردم! زيرا نه پيامبر از دختر من خواستگاري مي كرد و نه من به او دختر مي دادم؛ چون دختر من فرزند و محرم اوست، ولي شما فرزندان او نيستيد».4
همچنين علامه القرماني5 (كرماني) در كتاب اخبار الدول آورده است: «امام [به هارون] فرمود: آيا پيامبر بر حريم خانه تو در حال سر برهنه بودنشان، وارد مي شود؟ هارون گفت: خير. امام فرمود: ولي حق دارد به حريم خانه من وارد شود. از همين رو، خويشاوندي ما به او نزديك تر است تا شما».6 4. خطاب پدر جان به پيامبر ابن حجر در زمينه ادعاهاي هارون درباره خويشاوندي خود با پيامبر و پاسخ قاطع امام به او، در كتاب الصواعق چنين آورده است: «زماني كه امام و هارون در كنار هم، در برابر قبر پيامبر قرار گرفتند، هارون الرشيد رو به قبر پيامبر كرد و گفت: پسر عمو سلام! تا اطرافيان بشنوند [و از خويشاوندي نزديك او با رسول اللّه صلي الله عليه و آله آگاه شوند]. در همين هنگام، امام موسي بن جعفر عليه السلامخطاب به قبر شريف پيامبر فرمود: سلام بر تو پدر جان! اين جريان سبب گرديد هارون الرشيد، آن بزرگوار را دستگير كند و با خود به بغداد ببرد و زنداني كند».7
1. محمد بن مدنى بن على، مكنّى به ابو عبداللّه و مشهور به جنون، در سال 1239 ه .ق در فاس مراكش زاده شد و در 1302 ه .ق در همان جا درگذشت. وى فقيه مالكى مذهب، شخصيتى نوگرا و سرآمد عالمان كشور مغرب در قرن سيزدهم بود. او مفتى، متخصص در علم حديث و لغت شناس بود. الأعلام، ج 7، ص 94؛ معجم المؤلفين، ج 12، ص 10.
2. محمد جنون مراكشى، الدرر المكنونه فى النسبة الشريفة المصونه، مراكش، انتشارات فاس، ص14. زركلى در الأعلام ج 7، ص 94. و عمر كحّاله در معجم المؤلفين (ج 12، ص 10.) آن كتاب را از آثار جنون دانسته اند.
3. الصواعق المحرقه، ص 203.
4. الأتحاف بحب الأشراف، ص 54 ؛ القرمانى، اخبار الدول و آثار الاول، بغداد، 1282 ه . ق، ص 123.
5. احمد چلبى فرزند يوسف بن احمد، مكنّى به ابوالعباس و مشهور به كرمانى القرمانى است. در سال 939 ه .ق در دمشق زاده شد و در 1019 ه .ق در همان جا درگذشت. تاريخ نگاران با عنوان هايى چون تاريخ نگار، منشى دربار، خوش بيان، ناظر بر اوقاف حرمين (جامع اموى دمشق و...) و خوش نشين از وى تجليل كرده اند. كتاب معتبر اخبار الدول و آثار الأول مشهور به تاريخ القرمانى از آثار مشهور اوست كه در چندين كشور اسلامى بارها به چاپ رسيده است.
6. اخبار الدول، ص 123.
7. الصواعق المحرقه، ص 203.
🔴دیدگاه شیعه در تعریف توحید چیست؟
🔷تکفیر مسلمانان از سوی وهابیان، در اشتباه آنان نسبت به تعریفی که از توحید ارائه می کنند، ریشه دارد. در این مقاله با تبیین دیدگاه علمای شیعه و تعریفی که آنان از توحید دارند، پرداخته شده و از این طریق دیدگاه وهابیان مورد نقد قرار می گیرد.
📌ادامه مطلب...
➖➖➖➖➖➖➖
💠 مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
ایتا:https://eitaa.com/sonnatenabavii
تلگرام:https://t.me/sonnatenabavii
روبیکا:https://rubika.ir/sonnatenabavii
«و الفضل ما شهدت به الاعداءُ»
بر اهل دانش پوشیده نیست که ابن تیمیه در دشمنی با امیر المومنین علی علیه السلام بسیار ماهرانه و زیرکانه قلم ورزی کرده و از هر حربه ای برای تنقیص مقام والای ایشان کوشیده است.
اما در نحوه برخورد با حدیث غدیر هر چند به دنبال نکار، تضعیف و یا ردّ این حدیث متواتر است ولی با دست خود و بدون اینکه بفهمد چه می گوید، مقام والای عصمت را برای حضرت اثبات می کند.
فلذا "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد."
اینجاست که باید یاد آور کلام زینب کبری شد و گفت:
«فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا»
«هر چه میتوانی نقشه بکش و تلاش کن و بکوش، به خدا سوگند یاد ما محو شدنی نیست و وحیِ ما را هم نمیتوانی از میان برداری».
در ادامه می خوانیم:
➖➖➖➖➖➖➖
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
#فاتحه_خوانی
فاتحه خوانی برای میت از نگاه وهابيان كاري حرام و بي فايده است.
این در حالی است که آیات قرآن و روایات متعددی بر صحت این مساله قابل اقامه است.
در قرآن کریم می خوانیم:
وَالَّذِينَ جَاؤُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ»(حشر/10)(همچنین) کسانی که بعد از آنها [ بعد از مهاجران و انصار] آمدند و میگویند: «پروردگارا! ما و برادرانمان را که در ایمان بر ما پیشی گرفتند بیامرز …».
در «المهذب في فقه الإمام الشافعي» در ذیل آیه فوق آمده است: «والذين جاؤوا من بعدهم يقولون ربنا اغفر لنا ولإخواننا الذين سبقونا بالإيمان ( فأثنى الله عز وجل عليهم بالدعاء لاخوانهم من الموتى»
📚ابواسحاق شیرازی، ابراهیم، المهذب، ج۱، ص۴۶۴،
«خداوند آنها را بخاطر دعا بر برادران خود که از دنیا رفته اند، مورد ستایش قرار داده است».
این آیه نشان می دهد، اموات از کارهای خیراتی که زنده ها برای آنها انجام می دهند، بهره می برند. و این کار یک نوع خیرات برای اموات می باشد که از نگاه قرآن مورد تایید می باشد.
➖➖➖➖➖➖➖
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
آیا پیامبر (صلی الله علیه وآله) و دیگر اولیاء الهی بر امور دنیا و اعمال بندگان آگاهی دارند؟
قرآن کریم در این باره می فرماید:
«وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ» (توبه / 105)
بگو: عمل كنيد ، که خدا و پيامبرش و مؤمنان اعمال شما را خواهند ديد و شما به نزد داناى نهان و آشكارا بازگردانده مىشويد و او از اعمالتان آگاهتان خواهد كرد.
قرطبی مفسر اهل سنت در زیل این آیه می گوید:
«فسیری الله عملکم»یعنی اطلاع و آگاهی آنها یعنی -خداوند، پیامبر (صلي الله عليه وآله) و مومنین- از اعمال شما می باشد.
⚡️همچنین در منابع روایی اهل سنت از قول پیامبر اکرم ص آمده است:
حياتي خير لكم تحدثون وتحدث لكم ووفاتي خير لكم تعرض علي أعمالكم...
📚هيثمي، مجمع الزوائد، ج۹، ص۲۴
«زنده بودن من براي شما سود دارد با من حرف ميزنيد من هم با شما حرف ميزنم و وفاتم نيز براي شما سود دارد کردار شما بر من عرضه ميشود پس هر وقت کار خيري از شما ببينم خدا را شکر ميکنم و هر وقت کار شر از شما ديدم براي شما استغفار ميکنم».
➖➖➖➖➖➖➖
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
🟣 #مباهله
24 ذی الحجه
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
💠مشکات «رسانه ای برای رد افکار وهابیت تروریستی تکفیری»
🌐شبکه های اجتماعی
@sonnatenabavii
#مباهله
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ
پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسيده است، درباره او (عيسى) به ستيز و محاجّه برخيزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو:
بيائيد پسرانمان وپسرانتان وزنانمان وزنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانيم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.
نکته ها
واژهى «نَبتَهل» از ريشهى «ابتهال» به معناى بازكردن دستها و آرنجها براى دعا، به سوى آسمان است. اين آيه، به آيهى مباهله معروف گشته است. مباهله، يعنى توجّه و تضرّع دو گروه مخالف يكديگر، به درگاه خدا و تقاضاى لعنت و هلاكت براى طرف مقابل كه از نظر او اهل باطل است. «1»
در تفاسير شيعه و سنى و برخى كتب حديث و تاريخ مىخوانيم كه در سال دهم هجرى، افرادى از سوى رسول خدا صلى الله عليه و آله مأمور تبليغ اسلام در منطقه نجران شدند. مسيحيانِ نجران نيز نمايندگانى را براى گفتگو با پيامبراسلام صلى الله عليه و آله به مدينه گسيل داشتند. با وجود گفتگوهايى كه ميان آنان و پيامبر صلى الله عليه و آله ردّ وبدل شد، باز هم آنان بهانهجويى كرده و در حقّانيّت اسلام ابراز ترديد مىكردند. اين آيه نازل شد و خطاب به پيامبر فرمود: به آنها بگو:
بياييد با فراخواندن فرزندان و زنان و عزيزانمان، خدا را بخوانيم و با حالت تضرّع و ابتهال بر دروغگويان نفرين كنيم و هر نفرينى كه دامن گروه مقابل را گرفت، معلوم مىشود كه راه او باطل است و با اين وسيله به اين گفتگو و جدال پايان دهيم.
هنگامى كه نمايندگان مسيحيان نجران، پيشنهاد مباهله را از رسول اكرم صلى الله عليه و آله شنيدند، به
«1». التحقيق فى كلمات القرآن.
جلد 1 - صفحه 528
يكديگر نگاه كرده و متحيّر ماندند. آنان مهلت خواستند تا در اين باره فكر و انديشه و مشورت كنند. بزرگِ نصارا به آنها گفت: شما پيشنهاد را بپذيريد و اگر ديديد كه پيامبر با سر وصدا و جمعيّتى انبوه براى نفرين مىآيد، نگران نباشيد و بدانيد كه خبرى نيست، ولى اگر با افراد معدودى به ميدان آمد، از انجام مباهله صرفنظر و با او مصالحه كنيد.
روز مباهله، آنها ديدند كه پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله همراه با دو كودك و يك جوان و يك زن بيرون آمدند. آن دو كودك، حسن و حسين عليهما السلام و آن جوان، علىّبن ابىطالب عليهما السلام و آن زن فاطمهى زهرا عليها السلام- دختر پيامبر صلى الله عليه و آله- بودند.
اسقف مسيحيان گفت: من چهرههايى را مىبينم كه اگر از خداوند بخواهند كوه از جا كنده شود، كنده مىشود. اگر اين افراد نفرين كنند، يك نفر مسيحى روى زمين باقى نمىماند. لذا از مباهله انصراف داده، حاضر به مصالحه شدند. پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: سوگند به كسى كه مرا پيامبر حقّ قرار داد، اگر مباهله انجام مىگرفت، آن وادى آتش را بر آنان فرو مىريخت. «1»
اين ماجرا، علاوه بر تفاسير شيعه، در منابع معتبر اهل سنّت نيز آمده است. «2»
مباهله، در بيست و چهارم يا بيست و پنجم ماه ذىالحجّه و در بيرون شهر مدينه بود كه اكنون داخل شهر قرار دارد و در آن محل، مسجدى به نام «مسجد الاجابة» ساخته شده است. فاصلهى اين مسجد تا مسجدالنّبى تقريباً حدود پانصد متر است. «اللهم ارزقنا زيارته و شفاعته»
بر اساس روايتى در تفسير الميزان، دعوت به مباهله مخصوص مسيحيان نبوده،
«1». تفسير مجمعالبيان؛ مناقب ابنمغازى، ص 263.
«2». صاحب تفسير الميزان در جلد سوّم صفحه 257 آورده است كه ماجراى مباهله را 51 نفر از صحابه به اتّفاق نظر نقل كردهاند. تفاسير كبير، آلوسى ومراغى ذيل آيه، در كتاب الكامل ابناثير جلد دوّم صحفه 293، مستدرك حاكم جلد سوّم صفحه 150، مسند احمد حنبل جلد اوّل صفحه 185 و همچنين تفاسير روحالبيان، المنار و ابنكثير و بسيارى از منابع شيعى و سنّى ديگر، اين واقعه را ضبط و نقل كردهاند. در كتاب احقاقالحق جلد سوّم صفحه 46 نيز نام شصت نفر از بزرگان اهل سنّت را آورده است كه همگى گفتهاند: اين آيه در عظمت پيامبر و اهلبيت عليهم السلام اوست.
جلد 1 - صفحه 529
پيامبر صلى الله عليه و آله از يهوديان نيز براى مباهله دعوت كردند.
مباهله، خاصّ زمان پيامبر صلى الله عليه و آله نبوده است، بلكه براساس برخى از روايات، ديگر مؤمنان نيز مىتوانند مباهله كنند. امام صادق عليه السلام در اينباره دستوراتى دادهاند. «1»
سؤال: اگر در اين ماجرا تنها فاطمه زهرا عليها السلام حضور داشت، پس چرا قرآن كلمهى «نسائنا» را به صورت جمع بكار برده است؟