منتظر تشویق دیگران نباشین 👏 🫠🧐🌿
⚠️برای حرکت کردن یا موفقیت، به تشویق دیگران توجه نکنین.
❇️حقیقتاً، بقیه فرصت فکر کردن به شما رو ندارن 👌
با قدرت پیش برین💪😍
..
بار شما رو کسی جز خودتون به دوش نمیکشه !
✅همین طور که در تحمل سختی ها تنها هستین،دربرنامه ریزی برای رشد و پیشرفت شخصی هم تنهاهستین! 🤕
🙄کسی فرصت نمیکنه که به رشد شما فکر کنه و برای شما برنامه ریزی کنه وشمارو راهنمایی کنه و...
⌛️منتظرنباشین کسی دست شما رو بگیره وشما رو رشد بده.
چنین فردی خلق نشده وخلق نخواهد شد.🙂
🔑پس اگه میخواین رشد کنین،بایدخودتون روی پای خودتون بایستید.هیچ راه دیگه ای هم وجود نداره!🫢
.
آدم هایی موفق هستن که اولویت ها رو درست تشخیص دهند. 👍
یعنی از بین کارهای واجب (یاخوب درنگاه راهبردی)،بالاترین اولویت(یا عالی)رو درست تشخیص دهند و وقت های اصلی رو به این موارد اختصاص میدن. 👌
تاریخ پر هست از بزرگانی که اولویت ها رو نشناختن و از بزرگی ساقط شدند!و برعکس ! ✅
#گزیده_ای_از_کتاب📚
🔴 هدف از زندگی و #شادکامی
دلیل ما برای صبح زود از خواب بیدار شدن و بیرون اومدن از رختخواب چیه؟
اگر برای این سؤال پاسخ مناسبی نداریم، به احتمال خیلی زیاد شاد و سرخوش نیستیم!
شاید جالب باشه بدونیم، مطالعات متعدد آماری نشون میده داشتنِ اهدافِ ارزشمند باعث میشه از یک زندگی طولانی و شاد برخوردار باشیم.
ژاپنیها معتقدند هر فرد، یک #ایکیگای داره، اما ایکیگای یعنی چی؟!
یعنی چیزی که به زندگی، ارزش زندگی کردن میده.
👈 حالا برای اینکه ایکیگای خودمون رو پیدا کنیم یا بسازیم چی کار باید بکنیم؟
به زبان ساده، باید یک منطقه پیدا کنیم که فصل مشترک این سه تا باشه:
1️⃣ کاری رو انجام بدیم که دنیا به اون نیاز دارد و ذاتاً ارزشمنده
به این میگن دایره ارزشمندی
2️⃣ کاری رو انجام بدیم که در اون استعداد و توانمندی داریم
به این میگن دایره توانمندی
3️⃣ کاری رو انجام بدیم که نسبت به اون شور و شوق درونی داریم
به این میگن دایره علاقمندی
به عنوان مثال دوستی میگفت:
«هدف من ساخت و تأمین خونهی ارزون قیمت برای زوجهای جوون با درآمد خیلی کمه. هر روز که از خواب بلند میشم، فکر میکنم با این کار هم به خدا نزدیکتر میشم، هم از اینکه یک زوج جوون صاحب خانه میشن لذت و حظ درونی میبرم و هم شخصاً رشد میکنم. حتی اگر هیچ کسی هم ازم تشکر نکنه یا اسم من رو ندونه، ناراحت نمیشم؛ چون من پاداشم رو از قبل دریافت کردم ...»
👈 طبیعتاً برای فهم اینکه #وظیفه ما چی هست، نمیتونیم به فرمول بالا بیتفاوت باشیم. حداقل بخشی از موضوعه ...
🔸مرحوم آیت الله محمد تقی آملی نقل میکردند : «در خواب دیدم دشمن به من حمله کرد و من با آن دشمن درگیر و گلاویز شدم.
آن دشمن مرا رها نمیکرد و من برای اینکه از شرّ او نجات پیدا کنم هیچ چاره ای نداشتم جز آنکه دست او را به شدت گاز بگیرم تا مرا رها کند.
در همان حال از خواب بیدار شدم و دیدم دستم در دهان خودم است و به شدت دستم را گاز گرفته ام!
🔹به من فهماندند که دشمن تو کسی جز خودت نیست؛
از خودت نجات پیدا کن!»
┄═❁✨❈🍃🌼🍃❈✨❁═┄
📌 امیرالمومنین علی علیه السلام در #نهجالبلاغه :
«براى نادانی انسان همين بس که قدر و منزلت خود را نشناسد!؛
...کَفَى بِالْمَرءِ جَهْلا أَلاَّ يَعْرِفَ قَدْرَهُ»
📗 خطبه ۱۰۳
🔴 اصرار بر مطلوب
هر چند برای رسیدن به اهداف و آرمانها باید از جان و مال و وقت خود هزینه کرد؛
نابرده رنج، گنج میسر نمیشود
مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد
هر کو عمل نکرد و عنایت امید داشت
دانه نکاشت ابله و دخل انتظار کرد
اما هزینههایی که برای «درجا زدن» و «تلاش نکردن» و «تعلل» و «تسویف» میدهیم به مراتب بیشتر است. کمترین آنها عبارتند از «حسرت» و «از دست دادن فرصت» و در نتیجه «بیتوفیقی».
🔸مداومت و خستگیناپذیری و اصرار بر مطلوب، حتما نتیجهبخش است.
🔷 #اميرمؤمنان(ع) میفرماید:
💐منِ اسْتَدَامَ قَرْعَ الْبَابِ وَ لَجَّ وَلَج؛ هر كس به كوبيدن درى ادامه دهد و اصرار ورزد، عاقبت از آن در وارد خواهد شد. (تصنيف غرر الحكم و درر الكلم،ص193)
سایهٔ حق بر سر بنده بود
عاقبت جوینده یابنده بود
گفت پیغامبر که چون کوبی دری
عاقبت زان در برون آید سری
چون نشینی بر سر کوی کسی
عاقبت بینی تو هم روی کسی
چون ز چاهی میکنی هر روز خاک
عاقبت اندر رسی در آب پاک
🔷اگر حقیقتا خواستار چیزی باشیم حتماً راهی برای رسیدن به آن مییابیم.
سستی و یأس و کسالت و بهانهتراشی مربوط به جایی است که واقعاً چیزی را نمیخواهیم.
احمدحسین شریفی
هزاران هزار ،
تایید و تشویق از جانب دیگران
به اندازه ی یک #احساس_غرور یا تاییدی که از جانب خودت باشه ،
نمیتونه آرامش بخش باشه
حالا آدم با دقت یه سوال براش پیش میاد :
فرق بین #تکبر و #احساس_ارزشمندی در چیست؟
تکبر؛ یعنى آدمى، خود را نسبت به دیگران - به جهت کمالى که در خود مى بیند بزرگ شمارد؛ خواه آن کمال را داشته باشد یا نه و خواه آن صفتى را که دارد و به آن مى بالد فى الواقع هم کمال باشد یا نه. مانند تکبر شیطان نسبت به انسان، آنجا که در پاسخ خداوند که فرمود چرا به آدم سجده نکردى - گفت: من از آتش خلق شده ام و آدم از خاک آفریده شده است اعراف آیه ۱۲.
احساس ارزشمندی یا "عزت نفس" بدین معنا است که انسان آنقدر خودش را عزیز و بزرگ انگارد که حاضر نشود تن به پستی گناه و افعال و رفتار مغایر با شان انسان و ایمان بدهد. عزت نفس یعنی, آن که آدمی شرافت و ارزش خود را بشناسد تا در برابر حوادث و در شرایط مختلف خود را حفظ کند. اگر دیوانه ای الماسی گران قدر در دست داشته باشد آن را به مفت از دست خواهد داد ولی شخص خردمند آن را حفظ خواهد کرد و جز به بهای واقعی , آن را نخواهد فروخت . آدمی اگر ارزش خود را بداند آن را ارزان نخواهد فروخت.
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🔆ورشکست اقتصادی
🌱روزی پیرمردی دست پسرش را گرفت و خدمت پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم آورد، درحالیکه اشک از چشمانش سرازیر بود، عرض نمود: «یا رسولالله! این فرزندم است، او را تربیت کردهام و ثروت خود را صرف او نمودهام؛ حالا مال بسیاری از گندم، جو، کشمش، کیسه خلال و نقره دارد و چیزی به من نمیدهد.»
🌱پیامبر به آن پسر فرمود: «تو چه میگویی؟» عرض کرد: «من زیاده از خرج خود و عیالم چیزی ندارم!»
🌱پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم فرمود: «این ماه ما خرج پدر تو را میدهیم، ماههای دیگر، تو خرجش را بده.» پس پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم اُسامه را طلبید و فرمود: «صد درهم به این پدر بده که در این ماه صرف زندگی خود کند.»
🌱ماه دیگر پدر همراه با پسرش نزد پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم آمد و عرض کرد: «پسرم چیزی به من نمیدهد.» پسر عرض کرد: «از مال دنیا چیزی ندارم.»
🌱پیامبر صلیالله علیه و آله و سلّم فرمود: «دروغ میگویی؛ مال بسیاری داری، امّا امشب از نظر مالی، تو از پدرت بدتر خواهی شد.»
🌱پسر موقع شب به خانه آمد؛ همسایهها پیش او آمدند و گفتند: «بیا این انبارها را تخلیه کن که از بوی گند آنها داریم مریض میشویم!»
پسر توی انبار آمد و دید که همهی گندمها و جوها و کشمشها کرمزده شده و گندیدهاند. به خاطر فشار زیاد همسایهها پول زیادی به حمّالها داد تا آنها را از داخل شهر به بیرون شهر مدینه ببرند.
🌱وقتی سرِ کیسهی پولها آمد، دید پولها کفایت مخارج باربری را نمیکند، لذا فرش و ظروف خود را هم فروخت و به حمّالها داد و خودش شبهنگام محتاج شد.
📚رهنمای سعادت، ج 1، ص 31 -بحارالانوار، جلد ششم چاپ قدیم
🔰 تاثیر دعای پدر و مادر برای آخرت فرزند چقدر است؟
✍️ پاسخ: بدون شک دعاي پدر و مادر براي آخرت انسان نيز موثر خواهد بود و باعث سعادت اخروي انسان ميگردد.
🔹 به نظر ميرسد کثرت رواياتي که درباره اثر دعاي والدين در دنيا وارد شده است اين سوال را پيش آورده است. در حالي که اثرات اصلي اعمال در آخرت ظاهر ميشود و اگر اثراتي در دنيا هم دارد براي تشويق افراد به انجام اين افعال خير است.
🔸 امام علي (علیه السلام) ميفرمايد: الدنيا مزرعة الآخره دنيا کشتزار آخرت است هر عملي که انسان در اين دنيا انجام دهد و يا ديگران برايش انجام دهند در آخرت اثر آن را خواهد ديد. دعاي پدر و مادر باعث خواهد شد که زندگي ديني و حتي مادي انسان در اين دنيا نيکو گردد و اعمال نيکي براي آخرت ذخيره کرده و سعادت آن دنيا نيز به دست آورد.
🔹 در روايت آمده است:
شخصي به امام صادق عليه السلام عرض کرد: «پدرم به حدّي پير و ناتوان شده که او را براي قضاي حاجت، حمل ميکنم و ميبرم. امام صادق عليه السلام فرمود: اگر قدرت داري، خودت اين کار را انجام بده و خودت بر دهان او غذا بگذار تا اين عمل، سپر آتش فردايت باشد [و تو را به بهشت ببرد].
🔸 دعاي پدر و مادر در حق فرزند يکي از مهمترين اين عوامل سعادت دنيوي و اخروي است که اثرات فراواني چه در دنيا و چه در آخرت دارد. امام صادق عليه السلام فرمود: سه دعاست که رد نميشود و يکي، دعاي پدر براي فرزندش است، زماني که به او نيکي کند.
🔹 همانطور که در مقابل اگر کسي موجب نفرين و عقوق والدين قرار گيرد در دنيا و آخرت عقوبتش را ميبيند درباره عاق والدين در روايات داريم که بوي بهشت را نميشنود.
🔸 در مقابل کسي که بار به والدين باشد بهشتي خواهد بود: سيد الأبرار يوم القيامه رجل برّ والديه. بهترين نيکوکار در روز قيامت، مردي است که به پدر و مادر خود، نيکي کند.
🔹 امام صادق ميفرمايد: روز رستاخيز، چيزي مثل سپر آورده ميشود و در بهشت بر سر مؤمن افکنده گردد و او را داخل بهشت ميکند و گفته ميشود که اين، به سبب نيکي به والدين و خويشان و مؤمنان است.
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
🔹 به میزان #عمرم اضافه شده بود!
✍ نکته مهم دیگری را که باید اشاره کنم این است که: من در کتاب اعمالم و در لحظات آخر حضور در آن دنیا، میزان عمر خودم را که اضافه شده بود مشاهده کردم. به من چند سال مهلت دادند که : آن هم به پایان رسیده! من اکنون در وقت های اضافه هستم!
اما به من گفتند:
مدت زمانی که شما برای صله رحم و دیدار والدین و نزدیکانت می گذاری جزو عمر شما محسوب نمی شود. همچنین زمانی که مشغول بندگی خالصانه خداوند یا زیارت اهل بیت علیهم السلام هستید، جزو این مقدار عمر شما حساب نمی شود.
📚سه دقیقه در قیامت