نازپروردگی
به هر نسبت که مواجهه با شداید، مربی و مکمّل و صیقلده و جلابخش و کیمیا اثر است، پرهیز کردن اثر مخالف دارد.
لهذا دانشمندان گفتهاند بزرگترین دشمنیهایی که درباره اطفال و کودکان میشود همانهاست که پدران و مادران نادان به عنوان محبت و از روی کمال علاقه انجام میدهند؛
یعنی نوازشهای بیحساب، مانع شدن از برخورد با سختی، نازپرورده کردن آنها.
اینهاست که طفل را بیچاره و ناتوان بار میآورد، او را در صحنه زندگی خلع سلاح میکند، کاری میکند که کوچکترین ناملایمی او را از پا درآورد و کمترین تغییر وضعی سبب نابودی وی گردد؛ او را مثل کسی بار میآورند که هرگز در همه عمر به داخل آب نرفته و شناوری نکرده و نیاموخته است، و یکمرتبه مواجه شود با دریا و بخواهد در آن شناوری کند.
کسی که شناوری هیچ نمیداند، اولین باری که به آب بیفتد غرق میشود.
شناوری هم چیزی نیست که با غیر عمل، با درس و کتاب و گوشه اتاق بتوان یاد گرفت؛ هنراست، فن عملی است، باید رفت میان آب و در همان جا ضمن عمل و تلاش و زیر آب رفتن و بالا آمدن تدریجاً آن را آموخت.
(استاد مطهری، بیستگفتار، ص۱۵۰)
💠 خیر، در برابر خیر
♦️از امام رضا (علیه السلام) روایت شده است که در بنی اسرائیل قحطی شدید پی در پی اتفاق افتاد.
🔅زنی بیش از یک لقمه نان نداشت، آنرا در دهان گذاشت تا بخورد، فقیری فریاد زد ای کنیز خدا، وای از گرسنگی.
🔅زن گفت در چنین زمان سختی، صدقه دادن روا است.
🔅لقمه را از دهان بیرون آورد و به فقیر داد.
🔹زن، فرزندی کوچک داشت که در صحرا هیزم جمع میکرد، گرگی رسید و طفل صغیر را با خود برداشت و برد، مادر به دنبال گرگ دوید.
🔅خداوند جبرئیل را مأمور نجات طفل فرمود.
📌جبرئیل پسربچه را از دهان گرگ گرفت و به سوی مادرش برگرداند و به مادر گفت ای کنیز خدا، از نجات فرزندت راضی شدی، لقمه ای در برابر لقمه ای.
📚منبع: ثواب الاعمال، صفحه 126
💠 امام علی علیه السلام:
🔸 «نصيحت كردن تو در حضور جمع، خُرد كردن و كوبيدنِ شخصيّت طرف است.»
🌷 #اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
#حقالناس
وقتی اعمالم را مرور می کردم به صحنه عجیبی برخوردم. یک روز از پلی در حال عبور بودم. آدامسی ازجیبم برداشتم و آن را در دهان گذاشتم. پوست آدامس را به سمت رودخانه ای که زیر پل بود پرت کردم و بدون هیچ اطلاعی گذشتم...
آن جا فهمیدم که این پوست آدامس و آشغال های دیگر در رودخانه چه بلای وحشتناکی بر سر محیط زیست و مردم می آید و من در قبال این پوست آدمس کوچک مسئول بودم...
📙تقاص
شنیدید خیلی ها میگن: آب که از سر گذشت ،چه یه وجب، چه صد وجب؟
اما خدا میگه:
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا ۚ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
(ای پیامبر،از جانب من) بگو:
ای بندگان من که بر خود اسراف(و ستم) کرده اید!از رحمت خدا نا امید نشوید همانا خداوند همه گناهان را می بخشد ، یقیناً او بسیار آمرزنده مهربان است.
یادمون باشه ، از آب یک وجب خیلی راحتتر میشه بیرون اومد تا آب صد وجب... هیچ وقت برای شروع دیر نیست ..
توبه یعنی همیشه آغوش خدا برامون بازه ..یعنی تا هر جا که اشتباه رفتی برگرد.
نه کم بیار نه ناامید شو
به وقتش خدا دستتو میگیره
.
یک مدل از کفر اینه که خدا رو با توانایی خودمون میسنجیم.
به خاطر همین باور نداریم شفای سرطان و سرماخوردگی برای خدا فرقی نداره.
یا مثلا باور نداریم رسوندن روزی ۱۰ میلیاردی با رزق ۱۰ میلیونی براش یکیه.
به خاطر همین خواستههای بزرگمون رو از ته دل به خدا نمیگیم.
✳ حیف، تو را داشتم و غیر تو را بنده شدم...
🔻 طاغوت، هر معبودی جز خداست؛ چه مال، مقام، میل، شهرت و چه استبداد و ظلمکردن در زمین. طبیعی است که انسان به مال نیاز دارد و به مقام میل دارد و خودش را هم دوست میدارد. اما هنگامی که مبدأ انسان، دوستداشتن خود یا دوستداشتن مال باشد و این دوستداشتنها به مهمترین ارزشهایش تبدیل شود، آدمی منحرف میشود. بندهی مال و مقام میشود، نه خداوند.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #حدیث_سحرگاهان
📖 ص ۸۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آیت الله ناصری:
🔶 اصلاح تمام کارها با نماز شب
🔰آیت اللَّه شیخ جواد کربلایى می گوید:
جناب آیت اللَّه بهجت در جدیت در نماز شب و گریه کردن در نیمه هاى شب مخصوصاً شبهاى جمعه کوشا بودند. یکى از علما و مشاهیر به من فرمودند که: شب جمعه در مدرسه سید در نجف اشرف درنیمه شب بنده شنیدم با صداى حزین و ناله و گریه در حالى که سر به سجده گذاشته بود مکرراً به حق تعالى عرضه میداشت: »الهى من لى غیرک، أسئله کَشفَ ضُرّى وَ النَّظَرَ فى أمْرى
برگی از دفتر آفتاب ص ۵۰
پیامبر صل الله علیه و آله و سلم:
«ارواح مؤمنان هر #جمعه به آسمان دنیا مقابل خانههای خود میآیند و فریاد میکنند... ای خانواده من، پدر، فرزندان و خویشان من، بر ما مهربانی کنید. آن چه در دست ما بود، عذاب و حساب آن ها بر ماست. نفعش برای غیر ما.
ای خویشان ما، به درهمی یا قرص نانی یا جامهای ما را کمک کنید تا خداوند شما را از جامههای بهشت بپوشاند».
📗مفاتیح الجنان، بخش زیارت قبور مؤمنین
─┅•═༅𖣔✾🌺✾𖣔༅═•┅─
امام صادق فرمودند: حضرت حسين بن على عليهما السّلام از كربلاء براى محمّد بن على عليه السّلام نوشتند: « بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ » از حسين بن على به محمّد بن على و بنى هاشمى كه او را پذيرفتهاند: امّا بعد: گويا دنيا نبوده و پيوسته آخرت بوده است، والسّلام.
قَالَ مُحَمَّدُ بْنُ عَمْرٍو حَدَّثَنِي كَرَّامٌ عَبْدُ اَلْكَرِيمِ بْنُ عَمْرٍو عَنْ مُيَسِّرِ بْنِ عَبْدِ اَلْعَزِيزِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ : كَتَبَ اَلْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ مِنْ كَرْبَلاَءَ بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ مِنَ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ وَ مَنْ قِبَلَهُ مِنْ بَنِي هَاشِمٍ أَمَّا بَعْدُ فَكَأَنَّ اَلدُّنْيَا لَمْ تَكُنْ وَ كَأنَّ اَلْآخِرَةَ لَمْ تَزَلْ وَ اَلسَّلاَمُ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تکانی بخوریم قبل از اینکه ما را تکان دهند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌روایت زیبای کفاشی که
با امام زمان(عج) شوخی داشت!
🎙#استاد_مسعود_عـــالے
✳️ آقا شما هم آنجا هستید؟
🔻 سیدکریم محمودی تهرانی معروف به سیدکریم کفاش از عاشقان امام عصر (عج) بود. وی حدود شصت سال پیش در تهران زندگی میکرد. دکهی کفاشی و زندگی سادهای داشت. برخی بزرگان علمای تهران از مراجع و مجتهدان او را میشناختند و با او مراوده داشتند و میدانستند او تشرفاتی دارد. شیخ مرتضی زاهد با او رفیق بود و خیلی از تشرفات سیدکریم را پس از مرگ ایشان نقل کرده است. یکی، دو بار حضرت در خانهی سیدکریم کفاش به او غذا و طعام خاصی داده و حوالهها و کمکهای عجیبی از حضرتش دریافت داشته است.
🔸 در یکی از تشرفات، وقتی حضرت جای سیدکریم را در بهشت به او نشان میدهد، سیدکریم عرض میکند: «آقا شما هم آنجا هستید؟» وقتی حضرت پاسخ منفی میدهد - چرا که جایگاه حضرت با جایگاه بهشتی سیدکریم قابل مقایسه نیست و طبعاً بسیار برتر است- او عرض میکند: «آقا! من نمیخواهم. جایی که شما نباشی به چه درد میخورد؟»
پس کدامین شهر زآنها خوشتر است؟
گفت آن شهری که در وی دلبر است
👤 #استاد_مسعود_عالی
📚 از کتاب #قبله_آخرین | ج۱
📖 صفحات ۶۰ و ۶۱
☘༻﷽༺☘
💠 آیت الله بهجت قدس سره:
🔸آن کسی با حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دوست تر است که بعد از انجام دادن واجبات و ترک محرمات و طاعت خدا در واجبات و محرمات، برای فرج او بیشتر دعا بکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جامعه امام زمانی
وظیفه خودمون را در قبال ظهور بدانیم و کوتاهی نکنیم
دائم سوره قل هو الله احد را بخوانید؛ و ثوابش را هدیه کنید به امام زمان (عج) ...
این کار عمرِ شما را با برکت میکند؛ و "مورد توجه خاص حضـرت" قرار می گیرید... 🌱
| #آیتاللهبهجت (ره)
✳️ منتظر واقعی، خود امام زمان است!
🔻 #امام_زمان (عج) #منتظر ماست؛ نه اینکه ما منتظر آن حضرت باشیم؛ چون همیشه آدمِ #آماده منتظر آدمِ #ناآماده است. فرض کنید دو نفر میخواهند به مجلسی بروند. یکی قبراق و آماده و لباسپوشیده است اما دیگری دنبال کفش یا کلاه میگردد. حالا واقعاً کدامشان منتظر و آمادهاند؟!
👤 #آیت_الله_حائری_شیرازی
📚 از کتاب #تمثیلات اعتقادی-علمی | ج۱
📖 ص ۵۸
.
#گزیده_کتاب
#عدل_کار_در_خانه
📌 گناه در وقت اضافه
بیشترین زمانی که گناه می کنیم در وقت اضافی است. مثلا چرا غیبت میکنیم؟ چون وقت اضافه داریم؛ بیکاریم با هم مینشینیم صحبت بی جا و غیر ضروری میکنیم. کل زندگی به این صورت میگذرد یک دفعه چشم باز میکنیم میبینیم آخر عمر است و در طول زندگی اصلا نفهمیدیم خداوند از ما چه میخواهند و چه نمیخواهند.
🔴رابطه نگرش و کنش
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹رفتار ما متأثر از نگرش و بينش ما نسبت به خود و جهان است. محصول درکي است که از عالم و آدم داريم. محصول جايگاه و شأني است که در اين هستي براي خود قائليم.
🔻کسي که برداشت صحيحي از عالم و آدم ندارد؛ مثل کسي ميماند که حتي ممکن است با عشق و علاقه و ميل و رغبت مشغول فعاليت و کار و تلاش باشد، اما نميداند که گم شده است؛ پشتکار و اراده و شوق زماني مفيدند و کارآمدي لازم را دارند که نقشه صحيح را در اختيار داشته باشيم.
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه:
✍🏼 چه قدر انسان #مومن باید مقید باشد که خلاف یقین مرتکب نشود! حفظ دین، روی آتش راه رفتن یا آتش در دست گرفتن است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
✅🔸کاش خودخواهی به جای «لذت» درد داشت!
◀️ مرضهاى روانى اگر درد داشت باز جاى شكر بود، بالاخره انسان را به معالجه و درمان وامیداشت؛ ولى چه توان كرد كه اين امراض خطرناك درد ندارد. مرض غرور و خودخواهى بي درد است. معاصى ديگر بدون ايجاد درد قلب و روح را فاسد میسازد.
اين مرضها نه تنها درد ندارد، بلكه ظاهر لذتبخشى نيز دارد: مجالس و محافلى كه به غيبت میگذرد خيلى گرم و شيرين است! حب نفس و حب دنيا كه ريشه همه گناهان است لذتبخش میباشد!
✍🏻#امام_خمینی
📚جهاد اکبر، صفحه ۵۲
✳ باید خودمان را برای ابد بسازیم
🔻 کاری مهمتر از #خودسازی نداریم. خودسازی مهمترین کار است. هر یک از ما و شما هم نوبت و فرصتی داریم. این نوبت هم کم و زیاد ندارد. مثل نوبت کارهای عادیمان نیست. آقا امروز نشد، فردا نوبتمان باشد ندارد. اینطور نیست. از اول تا آخر، در یک امتداد زمانی نوبت هر یک از ماست. از اول تا آخر یک سر سوزن کم و زیاد ندارد. نوبت و فرصت که تمام شد، دیگر تمام شده است. و ما در این نوبت باید خودمان را برای #ابد بسازیم. و #دین خدا آدمساز است.
📚 برگرفته از کتاب «گفتوگو با #علامه_حسنزاده_آملی»
📖 ص ۴۴