May 11
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1183 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «جنگ تعرفهها»
🔺مذاکرات عمان و چند نکته
🔹یادداشت سیاسی
🖊دکتر یدالله جوانی
📝همانطور که اشاره شد، تصمیم به مذاکره به صورت غیر مستقیم در موضوع هستهای با واسطهگری مسقط، محصول خرد جمعی در حاکمیت به اقتضای شرایط است. بر اساس همین خرد جمعی که باید آن را پاس داشت، تیم مذاکرهکننده، باید از موضع قدرت، مذاکرات عزتمندانه را به صورت سودمند در راستای منافع ملی به پیش ببرد. برای این مهم، آنچه مورد اتفاق نظر همه مسئولان کشور است، پشتیبانی تمام قد میدان و قدرت نظامی، از دیپلماسی و میز مذاکرهکننده ایرانی است. دشمن هم به خوبی میداند و باید بیشتر هم توجه کند که نه تهدید او بر مذاکرهکننده ایرانی اثر دارد و نه اگر در عملی کردن تهدید حماقت کند، از این خباثتش بهرهای خواهد برد. خباثت آمریکایی با عمل نظامی احتمالی علیه ملت ایران، نتیجهاش گشوده شدن دربهای جهنم در منطقه راهبردی غرب آسیا، بر روی تمامی نیروهای تروریستی این کشور خواهد بود.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
سخنگوی سپاه: عملیات وعده صادق ۱ بزرگترین عملیات پهپادی جهان در سطح منطقهای و با شعاع پروازی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر بود
🔹سردار علی محمد نائینی: وعده صادق ۱ نشانی از ابتکار عمل و توانمندی آفندی نامتقارن جمهوری اسلامی ایران برای ضربه به دشمن صهیونیستی و نخستین رویارویی نظامی مستقیم و علنی جمهوری اسلامی ایران و رژیمصهیونیستی بود.
🔹وعده صادق ۱ عملیاتی کاملاً مشروع، قانونی و براساس بند ۵۱ منشور ملل متحد انجام شد.
🔹این عملیات همزمان سه تصویر مشخص و مهم یعنی اراده استوار جمهوری اسلامی برای پاسخ قاطع به رژیم تروریستی متعرض به امنیت جمهوری اسلامی ایران، اعتماد و توانمندی نیروهای مسلح برای مقابله با رژیم صهیونی و برنامهریزی و ظهور طرحریزیهای نظامی منحصربفرد ایران براساس رهیافتهای نامتقارن برای مقابله با این رژیم را به نمایش گذاشت.
🔹وعده صادق ۱ بیتوجهی و بیاعتنایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در قبال فشارهای سیاسی آشکار و پنهان حامیان رژیمصهیونیستی برای ممانعت از پاسخ به همه ناظران داخلی و خارجی "استقلال و عزتمندی" نیروهای مسلح ایران را به تصویر کشید.
@ssweekly
🔺چرا ویتکاف انتخاب شده است؟
🔹یادداشت سیاسی
🖊رضا صارمی/ دکترای امنیت ملی
📝«مارکو روبیو» و «تیم والتز» مشاور امنیت ملی معتقدند با یک حمله نظامی باید برنامه هستهای ایران به صورت کلی برچیده شود؛ ولی ترامپ و ویتکاف بر این نظر تأکید دارند که برنامه هستهای ایران نباید به سمت تولید سلاح هستهای برود و داشتن برنامه هستهای غیرنظامی با نظارتهای گسترده هیچ مشکلی ندارد؛ اما حال ببینیم استیو ویتکاف کیست و چه سابقهای دارد؟ ویتکاف در سال ۱۹۵۷ در یک خانواده یهودی با اصالت روسی در نیویورک متولد شد. او مدرک دکترای حقوق از دانشگاه هوفسترا دارد و در حوزه املاک و مستغلات فعال بوده است. آشنایی او با ترامپ به اواسط دهه هشتاد برمیگردد. او پای ثابت بازی گلف ترامپ بوده است و در سال ۲۰۲۰ عضو گروههای مشاور اقتصادی ترامپ برای مقابله با پیامدهای کووید ۱۹ بود.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺تاریخچه و اهداف نامگذاری سالها
🔹نیم نگاه
🖊علی قاسمی - تحلیلگر ارشد اقتصادی
📝اما چرا رهبر معظم انقلاب شعار سال تعیین میکند؛ طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ترسیم و ابلاغ سیاستهای کلی نظام و جهتگیری کشور بر عهده رهبر معظم انقلاب اسلامی است. یکی از شیوههای ترسیم جهتگیری کلی نظام و مسئولان که حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) آن را مطرح و دنبال فرمودهاند، انتخاب شعار سال و نامگذاری هدفمند سالهای مختلف بوده است. ایشان هر سال در لحظات آغازین سال نو و بهار طبیعت، با صدور پیامی خطاب به ملت ایران، با اهداف زیر شعار سال را اعلام میفرمایند.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺میدان دیپلماسی
🔹صبح صادق چشماندازها و چالشهای مذاکرات ایران و آمریکا در عمان را تحلیل میکند
🖊رامین نصیری/ کارشناس سیاسی
📝در فضای پرتلاطم روابط ایران و آمریکا، که در چهار دهه تقابل ایدئولوژیک، امنیتی و ژئوپلیتیک ریشه دارد، «دیپلماسی هوشمند» به ابزاری حیاتی برای مدیریت تنشها از سوی ایران تبدیل شده است. با تشدید فشارهای حداکثری آمریکا و تحریمهای فلجکننده، ایران همواره مسیر حفظ حاکمیت ملی همراه با عقلانیت سیاسی را با ترکیبی از مقاومت و انعطافپذیری تاکتیکی پیوند زده است. مذاکرات اخیر درباره برنامه هستهای ایران، که در پسزمینه تبادل نامههای غیرمستقیم و پیامهای دیپلماتیک شکل گرفته، بار دیگر این پرسش را برجسته کرده است که آیا تهران توانسته است با عبور از میدان مین سیاستورزی غرب و آمریکا، دیپلماسی هوشمندانهای را اتخاذ کند که در پرتو آن اقتدار و حاکمیت و استقلال سیاسی خود را حفظ کرده و همزمان منافع حداکثری جمهوری اسلامی ایران را از نظام بینالملل باز ستاند؟ این یادداشت در سه محور کلیدی این مسئله را واکاوی میکند.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺راهبرد درهم تنیدهسازی منافع اقتصادی
🔹بررسی چشمانداز گشایش راهبردی در افق سرمایهگذاری خارجی کشور و تأثیر آن بر امنیت ملی
🖊نوید کمالی/ دبیر گروه راهبرد
📝در کنار این الزامات قراردادی، موفقیت در جذب سرمایهگذاری خارجی مستقیم پایدار و مولد، مستلزم ایجاد و تقویت یک محیط کسبوکار مساعد و قابل پیشبینی در داخل کشور است که این امر نیازمند روزآمدسازی قوانین و مقررات و بهبود مستمر شاخصهای توسعهای است. بنابراین، تلاش برای جذب سرمایه پایدار خارجی باید همراه با تلاش اصولی برای تبدیل کشورمان به مقصدی جذاب و قابل اعتماد برای سرمایههای جهانی باشد. این اصلاحات نه تنها به نفع سرمایهگذاران خارجی است، بلکه در وهله اول به سود فعالان اقتصادی داخلی و عموم مردم خواهد بود و به پویایی و کارآمدی بیشتر اقتصاد ملی کمک خواهد کرد. تجربیات جهانی نشان میدهد، کشورهایی که توانستهاند با ایجاد یک محیط باثبات، شفاف و رقابتی، سرمایهگذاری خارجی را جذب کنند، از منافع آن در قالب رشد اقتصادی بالاتر، اشتغالزایی بیشتر، تنوعبخشی به صادرات و ارتقای سطح فناوری بهرهمند شدهاند.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺پایان دوران دلار و تحریم
🔹پیشبینی تحلیلگران آمریکایی از سرانجام سیاستهای دونالد ترامپ
🖊زهرا توحیدیان
📝در ادامه این مطلب آمده است: «تعرفههای جهانی چشمگیر ترامپ، علاوه بر بیثبات کردن اقتصاد آمریکا، به اعتبار این کشور به عنوان یک شریک تجاری به طور جبرانناپذیری آسیب خواهد زد که به نوبه خود نیاز به دلار و استفاده از آن را تضعیف میکند. متحدان آمریکا بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد، زیرا بسیاری از آنها با تعرفههای بالاتری نسبت به دشمنان ایالات متحده مواجه هستند. ترامپ با بیگانهسازی از نزدیکترین متحدان آمریکا، کشورهایی را که بیشترین تمایل را به تجارت برمبنای دلار داشته، از خود دور میکند. رویکرد ترامپ در قبال اوکراین نیز نگرانیها را در مورد پایبندی واشنگتن به وعدههایش تشدید کرده است. از این رو، با گذشت زمان، روابط تجاری رو به رشد با چین و دیگر اقتصادهای بزرگ میتواند به کسبوکارها انگیزهای برای جایگزینی دلار در برخی معاملات بدهد.»
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺تحقق شعار سال نیازمند اقدامات سلبی و ایجابی است
🔹«محمد کهندل» کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتوگو با صبح صادق
🖊گفت و گو از ساحل عباسی
📝این استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی معتقد است: «یکی از اقداماتی که میتواند به تحقق این موضوع کمک کند، تصویب و ابلاغ قانون مالیات بر عایدی سرمایه است. موضوعی که چند سالی است در اقتصاد ما مطرح شده و البته عنوان غلط مالیات برای عایدی سرمایه برای معرفی آن ذکر میشود. این در حالی است که عبارت سرمایه و سرمایهگذاری محترم است و طبیعتاً نباید از عایدی سرمایه مالیاتی گرفت؛ بلکه عنوان دقیق این قانون مالیات بر عایدی سوادگری است؛ یعنی مالیات در وهله اول باید از فعالیتهای سوداگرانه گرفته شود و به تولید بها داده شود تا تولیدکننده به نقطه بالای سودآوری برسد و تولید و فعالیتهای تولیدی بعد از اینکه به حد مشخصی از رشد و سودآوری رسیدند، مشمول پرداخت مالیات شوند؛ اما فعالیتهای غیر تولیدی و سفتهبازانه از ابتدا با مالیاتهای سنگینی مواجه باشند.»
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1184 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «بررسی مذاکرات
1184.pdf
2.42M
🗞 صبح صادق شماره 1184 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «بررسی مذاکرات ایران و آمریکا و چشمانداز پیش رو» را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، دوشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
May 11