❤️ خوب خوب نوبتی هم باشه ... نوبت تبریک سال نو همراه با کلی آرزوهای قشنگه...🍀 امسال هم سال خرگوش هست...🐇
🤩 راستی شاید براتون جالب باشه که خرگوش در فرهنگ های مختلف تقریبا نماد چیزهای مشابه هست... چیزهایی مثل طول عمر، مثبت اندیشی، فراوانی نعمت، زیرکی، رفاه و خیلی چیزهای خوب دیگه!!! به به چه سالی شود!🤩
😜 تا حالا به این فکر کردید که چی شد که هر سال به اسم یک حیوان نام گذاری شد؟
🧐 نقل در این مورد زیاده ها ولی این یکی با مزه تره!!!
تقویم ۱۲ گانه ی حیوانی و کاربردش در ایران بر میگرده به حمله مغولها به ایران...
🔍 خوب این مغولها هم که بودا دوست!!! خلاصه ...
میگن اون قدیما (یعنی اون خیلی خیلی قدیما...) یک روز بودا تصمیم میگیره که حیواناتو برای اول سال نو پیش خودش دعوت کنه ... 🎊
ولی فقط ۱۲ تا حیوان تشریف میارن مهمونی! 😱 اون وقت دیگه بودا میگه باید اسم شما ۱۲ تا توی کائنات بماند... 🌎🌞🌛
خوب ... بعضیا هم میگن نه اینجوری نبوده و باور قدیم ها این بوده که هر سال کره ی زمینو یکی از این حیوانات روی دوشش حمل میکنه ... وای یک لحظه فکر کن!!!! 😂
خوب حالا یا اینجوری یا اونجوری نوروز برای ما خیلی قشنگه ... باستانی و دوست داشتنی ...
یا اینجوری یا اونجوری سالتون اونجوری بشه که دوستش دارید...
🍀موفق باشید🍀
شیدا شاکری
دبیر علمی قطب زیست فناوری فارس
پژوهشسرای جابربن حیان فیروزآباد
#مناسبتی🗓
❤️✨تولد #حاج_قاسم عزیز مبارک ✨❤️
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
#اطلاعیه🔈
#برنامه📋
#ویژه نوروز
سلام 😍
روز بهاریتون بخیر
از آنجایی که همه در حال سفر هستند امکان تولید محتوا به نحو احسن وجود نداشت
تصمیم انجمن بر این شد که این ۱۳ روز در کنار لذت از طبیعت زیبای بهار
ایران شناسی و واژه شناسی داشته باشیم.🇮🇷❤️
طی ۱۳ روز جاهای قشنگ کشورمون رو براتون معرفی میکنیم
واژه شناسی هم اصطلاحاتی در زمینه و مرتبط با سلول بنیادی خواهد بود.
شما هم میتونید در این زمینه مطالب خودتون رو به این آی دی بفرستید:
🆔:@stemcellandishe
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
#ورد_بَنک(واژه شناسی)🔐
😍
🔷سلول (Cell): کوچکترين واحد ماده زنده است که بالقوه ميتواند همه فرآيندهاي متابوليزم و همانند سازي را مستقلا انجام دهد.
🔸 ژن (gene): قطعهاي از کروموزوم است که از نظر کنش يک واحد بيوشيميايي بشمار ميآيد، ژن به عنوان عامل وراثت است.
🔸 الل (Allel): دو شکل مختلف يک ژن است که در جاهاي مشابه بر روي کروموزومهاي همولوگ قرار دارند.
🔷 آنتي ژن (Antigene): ماده بيگانه ، معمولا پروتئيني که سبب توليد آنتي کور ويژهاي در بدن جانور ميشود.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
#ایران_شناسی🇮🇷
دره ستارگان از پدیدههای منحصربهفرد زمینشناسی به حساب میآید که در فهرست عجایب هفتگانه قشم قرار دارد و با قدمتی بیش از دو میلیون سال، چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. این دره که تعداد نمونههای مشابه آن در دنیا زیاد نیست، یکی از جاذبههای اسرارآمیز و جالبی است که شامل مخروطهای نوکتیز، ستونهای عظیم و دیوارههای بلند میشود. این پدیده طبیعی در اثر فرسایش ناشی از رگبارهای فصلی، آبهای سطحی و تندبادها شکل گرفته است و لایه و حفرههای متعددی در درون هر ستون این دره وجود دارد که هوا بهراحتی به درون آنها نفوذ میکند. همین ویژگىهای دره ستارگان باعث شده است که این دره بهعنوان بخشى از ژئوپارک قشم در میراث یونسكو ثبت شود. جالب است بدانید که ژئوپارک قشم تنها ژئوپارک خاورمیانه به شمار میرود.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
✅تولید ارگانوئید تخمدان انسانی.
🔰✳️محققان دانشکده پزشکی هاروارد به تازگی موفق شدند ارگانوئید تخمدانی کاملا انسانی که از بلوغ سلول تخمک پشتیبانی میکند، تولید کنند
✳️دانشمندان مؤسسه مهندسی بیولوژیکی Wyss در دانشکده پزشکی هاروارد (HMS) و دانشگاه Duke با همکاری Gameto گزارش دادند که یک ارگانوئید تخمدانی زنده و کاملا انسانی ایجاد کردهاند که از بلوغ سلول تخمک پشتیبانی میکند، تکوین فولیکولها را پیش میبرد و هورمونهای جنسی را نیز ترشح میکند. به گفته محققان، این مدل "تخمدان" مطالعه زیست شناسی تخمدان انسان را بدون نیاز به گرفتن بافت از بیماران امکان پذیر میکند و میتواند به توسعه درمانهای جدیدی برای شرایطی مانند ناباروری، سرطان تخمدان و موارد دیگر کمک بزرگی باشد. از طریق توافق با دفتر توسعه فناوری هاروارد (OTD)، این فناوری به Gameto مجوز داده شده است، که از آن برای توسعه درمان بیماریهای دستگاه تناسلی زنان استفاده میکند. تخمدانها با جزئیات شرایط کشت و عملکرد «تمایز مستقیم iPSCهای انسانی به سلولهای عملکردی شبه گرانولوزای تخمدان از طریق بیان بیش از حد فاکتور رونویسی» در eLife منتشر شده است.
✳️💢تشکیل تخمک خوب در انسان و سایر پستانداران برای تولیدمثل ضروری است ولی با این وجود تاکنون متغیرهای زیادی برای تولید این سلولها در آزمایشگاه وجود داشته است. زیرا در طی این فرایند پس از بالغ شدن تخمک، سلول تخمک به لوله فالوپ رها میشود، جایی که میتواند به طور بالقوه توسط یک اسپرم بارور شود. علیرغم نقش حیاتی آنها، چگونگی ساخت تخمک در تخمدان به خوبی شناخته نشده است. این به این دلیل است که دسترسی به تخمدانها دشوار است و همین موضوع انجام آزمایش روی آنها را دشوار میکند. برای غلبه بر این مشکل، محققان با استفاده از سلولهای بنیادی جنین موش، تخمدانهای مصنوعی را در آزمایشگاه ساختهاند که میتواند به انواع سلولهای بالغ بدن تبدیل شود.
💢✳️ با کشت این سلولهای بنیادی جنینی در شرایط خاص، محققان میتوانند آنها را به دو نوع سلول اصلی تخمدان در حال رشد تبدیل کنند: سلولهای زاینده که تخمها را تشکیل میدهند و سلولهای گرانولوزا که به رشد و بلوغ تخمکها کمک میکنند.
✳️💢 مشاهدات قبلی نشان داده که تخمدان رشد یافته در آزمایشگاه میتواند تخمکهایی بسازد که بعد از لقاح موشهای زنده را تولید کنند. این رویکرد همچنین برای سلولهای بنیادی پرتوان القایی انسان (iPSCs)، سلولهای انسان بالغ که دوباره به حالت بنیادی برنامهریزی شدهاند، اعمال شده است. در حالی که این سلولهای زایای انسانی را تولید کرده است، ولی با این حال، تاکنون تولید سلولهای گرانولوزای انسانی چالشبرانگیزتر بوده است.
💢محققانی از دانشگاه هاروارد نشان دادند که با فعال کردن مجموعه خاصی از فاکتورهای رونویسی (پروتئینهایی که ژن ها را روشن یا خاموش میکنند) در iPSC ها توانسته اند آنها را به سلولهای گرانولوزا تبدیل کنند.
💢💢تولید یک مدل آزمایشگاهی از فولیکولهای تخمدان انسان میتواند برای مطالعه تولید مثل زنان مفید باشد. رشد تخمدان مستلزم ترکیب سلولهای زاینده و چندین نوع سلول سوماتیک است. در این میان، سلولهای گرانولوزا نقش کلیدی در تشکیل فولیکول و حمایت از اووژنز دارند. در حالی که پروتکلهای کارآمدی برای تولید سلولهای شبه سلول زایای اولیه انسانی (hPGCLCs) از سلولهای بنیادی پرتوان القایی انسان (hiPSCs) وجود دارد، ولی تاکنون تمامی این روشها برای تولید سلولهای گرانولوزا مبهم بوده است.
💢💢مدل in vitro فولیکولهای تخمدان انسان میتواند برای مطالعه تولید مثل زنان مفید باشد. رشد تخمدان مستلزم ترکیب سلولهای زاینده و چندین نوع سلول سوماتیک است. در این میان، سلولهای گرانولوزا نقش کلیدی در تشکیل فولیکول و حمایت از اووژنز دارند.
💢💢با توضیح وبیان بیش از حد همزمان دو فاکتور رونویسی (TFs) میتواند تمایز hiPSCها را به سلولهای شبه گرانولوزا هدایت کند و اثرات تنظیمی چندین TF مرتبط با گرانولوزا و تاکید براین مطلب که NR5A1 و RUNX1 یا RUNX2 برای تولید سلولهای شبه گرانولوزا کافی است.
.💢💢 سلولهای شبه گرانولوزا رونوشتهایی شبیه به سلولهای تخمدان جنین انسان دارند و فنوتیپهای کلیدی تخمدان از جمله تشکیل فولیکول و استروئیدوژنز را از خود نشان دادند. وقتی سلولهای شبه گرانولوزا با سلولهای hPGCLC همراه و جمع شوند، ارگانوئیدهای شبه تخمدان را تشکیل میدهند و این ساختار از رشد hPGCLC از مرحله مهاجرت به مرحله غدد جنسی پشتیبانی میکند که این عملکرد با القای بیان DAZL اندازهگیری میشود. این مدل فرصتهای منحصر به فردی را برای مطالعه زیست شناسی تخمدان انسان فراهم میکند و ممکن است توسعه درمانهایی برای سلامت باروری زنان را امکان پذیر کند.
✳️✳️ درخصوص مزایا و اهمیت روش به کارگرفته شده در این روش جدید:
1⃣
#اخبار_سلولهای_بنیادی 💡
🔰 برای تولید تخمدان کاملاً انسانی چندین برابر سریعتر از روشهای هیبریدی موجود انسان/موش عمل میکند و بسیاری از عملکردهای حیاتی این اندامها را تکرار میکند و میتوان گفت که گامی مهم و رو به جلو در توانایی ما برای مطالعه سلامت باروری زنان در آزمایشگاه است .این فناوری میتواند ناباروری را با رشد سلولهای تخمک از افرادی که تخمکهای زنده و خوب ندارد، نیز درمان کند.
✳️✳️ ایجاد سلولهای گرانولوزا بهتنهایی دستاورد مهمی است اما ساخت تخمدان از سلولهای گرانولوزا چیزی در مورد توانایی آنها در پشتیبانی از بلوغ سلولهای زایا ،موردی است که آن را در شرایط آزمایشگاهی باید مطالعه شود.
2⃣
#قطب_کشوری
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
انجمن سلول بنیادی اندیشه(رویانا)🔬🩺
#مناسبتی🗓
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان🌙
رمضان و سلول های بنیادی
✅تاثیر روزه داری بر عملکرد سلولهای بنیادی.
✳️🔺روزه داری، سلول های بنیادی سیستم ایمنی پیر و تخریب شده را بازسازی می کند.
🔺🔺تخریب سیستم ایمنی عارضه ی مهم شیمی درمانی است. پژوهش ها نشان میدهد دوره هایی از روزه داری طولانی نه فقط از مهار ایمنی ناشی از شیمی درمانی جلوگیری میکند همچنین باعث بازسازی سیستم ایمنی می شود.
🔺✳️روزه داری طولانی، سلول های بنیادی را از حالت خوابیده به وضعیت بازسازی فعال خود میبرد. در کارآزمایی انسانی فاز1- که شامل افرادی بود که شیمی درمانی می گرفتند- دوره های طولانی نخوردن، باعث کاهش گلبول های سفید شد. در مدل های موشی دوره های گرسنگی ضربه ای را برای یک تغییر و بازسازی میزند و راه های پیامرسانی برای سلول های بنیادی را تغییر میدهد که مسئول تولید سیستم های ایمنی و خونی است.
🔺🔺وقتی گرسنگی را تحمل می کنید سیستم، کوشش میکند انرژی را حفظ کند برای حفظ انرژی مقدار زیادی از سلولهای ایمنی را- که مورد نیاز نیستند و به خصوص سلول هایی که ممکن است تخریب شده باشند- دوباره به کار می گیرد. روزه داری طولانی، بدن را وادار به استفاده ی از ذخیره ی قند، چربی و کتون میکند. همچنین بخش بزرگی از گلبول های سفید را تجزیه میکند.
✳️✳️طی هر دوره ی روزه داری این کاهش گلوبول های سفید تغییراتی را ایجاد میکند که باعث بازسازی سلول های جدید سیستم ایمنی از طریق سلول های بنیادی میشود. روزه داری طولانی باعث کاهش آنریم PKA(protein kinase A (PKA) میشود. این آنزیم، عنصری کلیدی است که باید کاهش یابد تا سلول های بنیادی به شکل بازسازی شده تبدیل شوند.
🔺✳️پژوهشگران فهمیدند بین کاهش سطوح PKA و افزایش طول عمر در موجودات ساده ارتباط هست.
🔺✳️روزه داری طولانی همچنین سطوح IGF-1را کاهش می دهد که یک فاکتور رشد است و در ارتباط با پیشرفت تومور و خطر سرطان است.
🔺🔺خبرهای خوب اینکه بدن بخش هایی از سیستم را- که ممکن است پیر یا تخریب شده باشد- طی روزه داری ترمیم میکند.
✳️✳️ اگر سیستم به شدت به وسیله ی شیمی درمانی یا پیری تخریب شده باشد دوره های روزه داری میتواند یک سیستم ایمنی جدید ایجاد کند.
منبع: کانال قطب کشوری در شاد
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
وبلاگ ما:
http://stemcellandishe.blogfa.com
مطلب فوق درمورد سلول های بنیادی و روزه داری می باشد.✅
پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.
#اطلاعیه🔈
#مسابقه⛳️
سلام سلام ...😍
گفتم توی این چند روز که قرار شد ایران شناسی و واژه شناسی داشته باشیم
یه مسابقه هم در کنارش برگزار کنیم و جایزه بدیم😉
اما چه مسابقه ای؟
خب یکم کنجکاو منتظر باشید بهتون میگم😍📚
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔: @stem_cell_Andishe
و اما
یه خبر خوب دیگه😍
امروز کلا قراره خبرای خوب بدیماا😄
توی پست بعدی خواهم گفت ✅
#اطلاعیه🔈
#وبلاگ🌐
یه وبلاگ ساختیم برا اونایی که ایتا ندارن
یا بعضی وقتا دسترسی به ایتا ندارن 😍😉
مطالبمون رو اونجا هم قرار میدیم 📚✅
فقط کافیه ...
وارد وبلاگ انجمن سلول های بنیادی اندیشه بشید و از مطالب استفاده کنید.
وبلاگ ما: http://stemcellandishe.blogfa.com
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔: @stem_cell_Andishe
انجمن سلول بنیادی اندیشه(رویانا)🔬🩺
#اطلاعیه🔈 #مسابقه⛳️ سلام سلام ...😍 گفتم توی این چند روز که قرار شد ایران شناسی و واژه شناسی داشته ب
یادتونه کلی کتاب براتون معرفی کردیم😉📚
#معرفی_کتاب📚
نام کتاب : سلول های بهاری
نویسنده : بهنام باقری
ناشر : راه یار
تعداد صفحات : ۴۰۶
قالب کتاب : خاطرات
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
#مسابقه⛳️
🎉مسابقه کتابخوانی 🎉
انجمن سلول های بنیادی اندیشه(رویانا) برگزار می کند.
شرایط شرکت در مسابقه :⁉️
1⃣عضویت در کانال انجمن سلول های بنیادی اندیشه (رویانا)✅
2⃣دانلود کتاب سلول های بهاری
و مطالعه ی کتاب📚☑️
شرکت در مسابقه برای عموم دانش آموزان آزاد است.
زمان برگزاری مسابقه اطلاع داده خواهد شد.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔: @stem_cell_Andishe
#ورد_بَنک (واژه شناسی )🔐
کشت سلول (Cell Culture) به فرایند کشت یاختههای پروکاریوتی یا یوکاریوتی در یک محیط کشت، گفته میشود. این اصطلاح بیشتر در مورد کشت یاختههای جانداران چندسلولی کاربرد دارد. در این فرایند، یاختهها در محیط آزمایشگاهی یا برونتنی (به انگلیسی: in vitro) و تحت شرایط کنترلشده، رشد داده میشوند. شرایط کشت یاختهای برای هر گونه از جانداران میتواند متفاوت باشد. محیط کشت، شامل ظرف کشت و ترکیب پایه (مثلا آگار) است.
کشت سلولهای بنیادی به منظور افزایش تعداد سلولها و تمایز آنها به انواع مختلف سلولهای سوماتیک برای پیوند انجام میشود.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
#ایران_شناسی🇮🇷
گنبد نمکی جاشک بوشهر که به آن کوه نمک جاشک نیز میگویند، یکی از زیباترین کوههای نمکی در خاورمیانه است. این کوه نمکی در سال ۱۳۸۶ هجری شمسی به عنوان یکی از آثار فسیلی ملی کشورمان به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شد.😍
#ویژه_نوروز
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آشنایی🔬
توضیح مختصر در مورد
تقسیم_تکثیر و تقسیم_تمایز
سلول های بنیادی🤓
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
#انگیزشی🧨
خوشبختی زندگیت رو
کیفیت افکارت
تعیین میکنه...😉
شبتون پر از آرامش ❤️
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آشنایی🔬
مبارزه سلول T با سلول سرطانی🙃
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خودمون_ساز(تولید محتوا )💯
#انیمیشن📺
انجمن سلول های بنیادی اندیشه(رویانا) تقدیم می کند 😍❤️
ساخت، صداگذاری، زیرنویس انگلیسی و داستان پردازی انیمیشن توسط انجمن علمی پژوهشی سلول های بنیادی اندیشه(رویانا) انجام شده است.
ابتدای انیمیشن صدای موبایلتون رو بیشتر کنید...✅
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔@stem_cell_Andishe
انجمن سلول بنیادی اندیشه(رویانا)🔬🩺
#آشنایی🔬 مبارزه سلول T با سلول سرطانی🙃 #انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه #پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیرو
#ورد_بَنک (واژه_شناسی)🔐
Cancer:سرطان
Killing:ازبین بردن،نابود کردن
Cell:سلول
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔:@stem_cell_Andishe
20.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معرفی_دانشمند👨🔬
#خودمون_ساز(تولید محتوا)💯
انجمن سلول های بنیادی اندیشه(رویانا) تقدیم می کند 😍❤️
ساخت و صداگذاری توسط انجمن علمی پژوهشی سلول های بنیادی اندیشه(رویانا) انجام شده است.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔: @stem_cell_Andishe
#ایران_شناسی🇮🇷
یکی از جذابترین دیدنیهای سواحل مکران، دریاچه صورتی لیپار است. فعالیت پلانکتونهای بستر دریاچه باعث رنگی شدن آب آن شدهاند. دریاچه لیپار، بستر زیست گونههای متنوع جانوری است. همین مساله اهمیت دریاچه لیپار را چندبرابر کرده است. نکته جالب اینکه که دریاچه دیگری مشابه دریاچه صورتی لیپار در جهان وجود دارد که در انگلستان واقع شده است. دریاچه صورتی گیبسون انگلستان خواهر دوقلوی دریاچه صورتی لیپار در ایران است.🤩
چطور به دریاچه صورتی لیپار برسیم؟
دریاچه صورتی لیپار در روستای رامین، در ۱۵ کیلوتری جاده چابهار به بندر گواتر واقع شده است.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔: @stem_cell_Andishe
#انگیزشی 🧨
خیلی دیر نشده برای اینکه...
•• خودت باشی.
•• به خودت اعتماد کنی.
•• از حق خودت دفاع کنی.
•• خودت رو دوست داشته باشی.
•• به آرزوهای دستنیافتنیت برسی.
•• اون آدمی بشی که همیشه دلت میخواست باشی.
#انجمن_سلولهای_بنیادی_اندیشه
#پژوهش_سرای_جابربن_حیان_فیروزآباد
#جشنواره_علمی_پژوهشی
〰〰🌺 🔬 🌺〰〰
🆔: @stem_cell_Andishe