#تکلیف_دعاوی_راجع_به_ترکه
قانون امور حسبی
ماده ۲۱۸ - در مدتی که ترکه تحریر میشود تصرف در ترکه ممنوع است مگر تصرفاتی که برای اداره و حفظ ترکه لازم است.
ماده ۲۱۹ - عملیات اجرایی راجع به بدهی متوفی در مدت تحریر ترکه معلق میماند.
ماده ۲۲۱ - دعاوی راجعه به ترکه یا بدهی متوفی در مدت تحریر ترکه توقیف میشود ولی به درخواست مدعی ممکن است خواسته تامین شود.
ماده ۲۲۹ - تصرفات ورثه در ترکه از قبیل فروش و صلح و هبه و غیره نافذ نیست مگر بعد از اجازه بستانکاران و یا اداء دیون.
ماده ۲۳۱ - دیون مؤجل متوفی بعد از فوت حال میشود.
✅ امکان وصول چک در صورت فوت صادر کننده
به استناد ماده ۲۳۱ قانون امور حسبی ، بلافاصله پس از فوت متوفی، بدهی های مدت دار وی حال می شود. در این صورت ، وراث از محل ماترک متوفی ، مسئول پرداخت وجه چک خواهند بود و دارنده چک میتواند با مراجعه به بانک و ارائه مدارک لازم ، وجه چک را وصول کند.
@stganon تلگرام و ایتا ✅️
@ganon بله ✅
#قابلیت_فرجامخواهی_آراء_دادگاه_صلح
✅ شماره نظریه : 7/1403/558- شماره پرونده : 1403-1/1-558 -تاریخ نظریه : 1403/09/04
استعلام : با توجه به قطعیت احکام مالی دادگاه صلح تا نصاب پانصد میلیون ریال، آیا این احکام قابل فرجامخواهی است و یا آنکه صرفاً احکام بیش از پانصدمیلیون ریال قابل فرجامخواهی است؟
✳️ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه : با توجه به اینکه وفق ماده 17 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402: «در مواردی که در این قانون حکمی تعیین نشده است، آیین دادرسی و ترتیبات رسیدگی، صدور رأی و اجرای احکام دادگاه صلح حسب مورد تابع قوانین و مقررات حاکم بر دادگاههای حقوقی و کیفری است» و با عنایت به حکم صدر ماده 367 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که آراء دادگاههای بدوی را که به علت عدم درخواست تجدید نظر قطعیت یافته است، قابل فرجامخواهی دانسته است و با لحاظ تبصره 5 ماده 12 قانون صدرالذکر، آراء دادگاههای صلح فقط نسبت به خواسته بیش از پانصد میلیون ریال که به جهت عدم تجدید نظرخواهی قطعیت یافتهاند، قابل فرجامخواهی است.
@stganon تلگرام و ایتا ✅️
@ganon بله ✅
هدایت شده از قرآن و عترت
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹منبر به این قشنگی کم گیر میاد تا آخر ببینید حال کردید صدقه جاریه نشر آن است لطفا به خاطر ثوابش منتشر نمائید
☀️ به ما بپیوندید 👇
🔹️گروه واتساب
https://chat.whatsapp.com/BQF1AmMATKS8ndetkyZeHU
🔸️کانال تلگرام و ایتا
@opinion_1400
•┈••✾🍃🌺🍃✾••┈•
#حق_كسب_و_پيشه_سرقفلى
✳ اقداماتی که باعث اسقاط حق کسب پیشه و سرقفلی میشوند چیست؟
🔸 انتقال به غیر : در صورتی که با عدم وجود حق انتقال، مالک سرقفلی اقدام به انتقال (فروش) سرقفلی نماید مالک ملک می تواند با پرداخت نصف حق سرقفلی به مالک سرقفلی یا خریدار محل را تخلیه نماید.
🔸 تغییر شغل : تغییر شغل نیز از اقداماتی است که باعث از بین رفتن سرقفلی می شود. اگر در سند سر قفلی (اجاره نامه) شغل خاصی قید شود و مالک سرقفلی بدون اخذ رضایت مالک اقدام به تغییر شغل نماید کل حق و حقوق قانونی وی از بین می رود و مالک ملک میتواند بدون پرداخت مبلغی ملک خود را تخلیه نماید.
🔸 تعدی و تفریط : تعدی به معنای تجاوز از حدود اذن مالک یا اقدامی غیر متعارف علیه مال دیگری است. و تفریط به معنای عدم انجام تعهدات قراردادی یا متعارف برای حفظ مال دیگری می باشد. با این توضیح در صورتی که صاحب سرقفلی (دارنده حق کسب و پیشه) نسبت به محل سرقفلی تعدی یا تفریط نماید حق سرقفلی وی از بین خواهد رفت و مالک ملک می تواند بدون پرداخت مبلغی ، ملک خود را تخلیه نماید.
🔸 عدم پرداخت اجاره بهاء : یکی دیگر از اسباب تخلیه محل سرقفلی عدم پرداخت اجاره بهاء می باشد. صاحب سرقفلی مکلف است در مدت ۱۰ روز (تا دهم ماه بعد) از هر ماه نسبت به پرداخت اجاره بهای مالک اقدام نماید. قانون هیچ بهانه ای را برای عدم پرداخت اجاره بهاء از طرف صاحب سرقفلی (مستاجر) نمی پذیرد و در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء از طرف مالک سرقفلی ، مالک ملک می تواند با ارسال اظهارنامه نسبت به درخواست اجاره بهاء اقدام نماید. هرگاه بعد از دو بار ارسال اظهارنامه ، مالک سرقفلی برای بار سوم اجاره بهاء را به موقع پرداخت ننماید مالک ملک می تواند نسبت به درخواست اجاره بهاء و تخلیه ملک از طریق دادگاه یا اداره ثبت اقدام نماید.
@stganon تلگرام و ایتا ✅️
@ganon بله ✅
#موانع_ارث_بردن
🔸در برخی موارد وراث از متوفی ارث نمیبرند که عبارتند از :
🔹اگر کسی مورث خود را عمداً بکشد از ارث او ممنوع میشود.
🔹وارث کافر از متوفی مسلمان ارث نمی برد.
🔹بعد از لعان (ترتیبی سنتی در فقه که زن و شوهر با لعنت کردن از یکدیگر جدا میشوند) زن و شوهر از یکدیگر ارث نمیبرند.
🔹ولدالزنا (فرزندی که از طریق زنا به وجود آمده است) از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمیبرد.
@stganon تلگرام و ایتا ✅️
@ganon بله ✅
#حق_الوکاله_وکیل
از قانون مالياتهاى مستقيم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ و اصلاحات بعدى
ماده ۱۰۳ - وكلاء دادگسترى و كسانى كه در محاكم اختصاصى وكالت مىكنند، مكلفند در وكالتنامههاى خود رقم حق الوكالهها را قيد نمايند و معادل پنج درصد آن بابت على الحساب مالياتى روى وكالتنامه تمبر الصاق و ابطال نمايند كه در هر حال مبلغ تمبر حسب مورد نبايد كمتر از ميزان مقرر در زير باشد:
الفدر دعاوى و امورى كه خواسته آنها مالى است پنج درصد حق الوكاله مقرر در تعرفه براى هر مرحله.
بدر مواردى كه موضوع وكالت مالى نباشد يا تعيين بهاى خواسته قانونا لازم نيست و همچنين در دعاوى كيفرى كه تعيين حق الوكاله به نظر دادگاه است پنج درصد حداقل حق الوكاله مقرر در آيين نامه حق الوكاله براى هر مرحله.
جدر دعاوى كيفرى نسبت به مورد ادعاى خصوصى كه مالى باشد بر طبق مفاد حكم بند «الف» اين ماده.
د (اصلاحى ۱۳۸۰/۱۱/۲۷) - در مورد دعاوى و اختلافات مالى كه در مراجع اختصاصى غيرقضائى رسيدگى و حل و فصل مىشود و براى حق الوكاله آنها تعرفه خاصى مقرر نشده است از قبيل اختلافات مالياتى و عوارض توسعه معابر شهردارى و نظائر آنها ميزان حق الوكاله صرفا از لحاظ مالياتى به شرح زير:
تا ده ميليون (۰۰۰، ۰۰۰، ۱۰) ريال مابهالاختلاف، پنج درصد تا سى ميليون (۰۰۰، ۰۰۰، ۳۰) ريال مابهالاختلاف چهار درصد نسبت به مازاد ده ميليون (۰۰۰، ۰۰۰، ۱۰) ريال از سى ميليون (۰۰۰، ۰۰۰، ۳۰) ريال مابهالاختلاف به بالا سه درصد نسبت به مازاد سى ميليون (۰۰۰، ۰۰۰، ۳۰) ريال منظور مىشود و معادل پنج درصد آن تمبر باطل خواهد شد.
مفاد اين بند درباره اشخاصى كه وكالتا در مراجع مذكور در اين بند اقدام مىنمايند (ولو اينكه وكيل دادگسترى نباشد) نيز جارى است جز در مورد كارمندان مؤدى يا پدرمادر - برادر خواهر پسر دختر نواده و همسر مؤدى.
تبصره ۱ - در هر مورد كه طبق مفاد اين ماده عمل نشده باشد وكالت وكيل با رعايت مقررات قانون آيين دادرسى مدنى در هيچ يك از دادگاهها و مراجع مزبور قابل قبول نخواهد بود. مگر در مورد وكالتهاى مرجوعه از طرف وزارتخانهها و مؤسسات دولتى و شركتهاى دولتى و شهردارىها و مؤسسات وابسته به دولت و شهردارىها كه محتاج به ابطال تمبر روى وكالتنامه نمىباشند.
تبصره ۲ (اصلاحى ۱۳۸۰/۱۱/۲۷) - وزارتخانهها و مؤسسات دولتى و شركتهاى دولتى و شهردارىها و مؤسسات وابسته به دولت و شهردارىها مكلفند از وجوهى كه بابت حق الوكاله به وكلاء پرداخت مىكنند پنج درصد آن را كسر و بابت على الحساب مالياتى وكيل ظرف ده روز به اداره امور مالياتى محل پرداخت نمايند.
تبصره ۳ - در صورتى كه پس از ابطال تمبر، تعقيب دعوى به وكيل ديگرى واگذار شود وكيل جديد مكلّف به ابطال تمبر روى وكالتنامه مربوط نخواهد بود.
تبصره ۴ (اصلاحى ۱۳۸۰/۱۱/۲۷) - در مواردى كه دادگاهها حق الوكاله يا خسارت حق الوكاله را بيشتر يا كمتر از مبلغى كه مأخذ ابطال تمبر روى وكالتنامه قرار گرفته است تعيين نمايند، مديران دفتر دادگاهها مكلفند، ميزان مورد حكم قطعى را به اداره امور مالياتى مربوط اطلاع دهند تا مابه التفاوت مورد محاسبه قرار گيرد.
#آيين_نامه_تعرفه_حق_الوكاله_حق_المشاوره_و_هزينه_سفر_وكلاى_دادگسترى_و_وكلاى_موضوع_ماده ۱۸۷
ماده ۲ - اگر بموجب قرارداد فيمابين، مبلغ حق الوكاله مازاد بر تعرفه تعيين شده باشد درج اين مبلغ در وكالتنامه و ارائه آن جهت ابطال تمبر على الحساب مالياتى (موضوع ماده ۱۰۳ قانون مالياتهاى مستقيم مصوب ۱۳۶۶) لازم خواهد بود. چنانچه وكيل با كتمان واقع، در وكالتنامه مبلغ حق الوكاله را طبق تعرفه اعلام و به اين مأخذ ابطال تمبر شود، لكن حق الوكاله بيشترى دريافت نمايد. عمل وكيل در صورت انطباق با ماده ۲۰۱ آن قانون قابل تعقيب جزائى خواهد بود. قضات، مديران دفاتر و كارمندان مسئول ابطال تمبر مكلفند مفاد قانون را بموقع اجرا گذاشته و ضمن بازرسى و كنترل وكالتنامهها عند اللزوم اعلام جرم نمايند.
تبصره - در مورد وكلاء و مشاوران حقوقى موضوع ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه، سهم تعاون و ساير وجوهى كه قانونا بايد كسر و به حساب كانون وكلا واريز شود كسر نخواهد شد.
@stganon تلگرام و ایتا ✅️
@ganon بله ✅
May 11
🇮🇷 قابل توجه کاربران فضای مجازی وطن پرست و ولایی و حزب الهی
✅ در یک حرکت خود جوش و داوطلبانه و دشمن شکن، عکس پروفایل شبکه های مجازی خود را از امروز مزین به ۲۲ بهمن تغییر دهید.
🇮🇷 ضمنا ، تصاویر پروفایل توسط هوش مصنوعی دشمن رصد می شود.
✅ به کوری چشم دشمنان قسم خورده اسلام، ان شالله راهپیمایی ۲۲ بهمن باشکوه تر از هر سال در ایران اسلامی عزیزمان برگزار خواهد شد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@stganon
@ganon
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#نحوه_تعیین_خسارت_ناشی_از_انتشار_غیر_مجاز_تالیف
✅ در مطالبه خسارت ناشی از انتشار غیر مجاز یک تألیف، کارشناس باید موارد زیر را برای محاسبه خسارت در نظر بگیرد :
1. میزان فروش غیرمجاز اثر – تعداد نسخههای منتشرشده یا دانلودهای انجامشده از اثر بدون اجازه صاحبحق.
2. قیمت بازار اثر – ارزش تجاری اثر در بازار رسمی (چه بهصورت چاپی، دیجیتال یا دیگر اشکال).
3. کاهش فروش رسمی – ارزیابی تأثیر انتشار غیرمجاز بر فروش قانونی و درآمد مؤلف یا ناشر.
4. حقالزحمه و درصد سهم مؤلف – میزان حقالتألیفی که نویسنده یا پدیدآورنده از هر نسخه فروشرفته قانونی دریافت میکرده است.
5. هزینههای صرفشده برای تولید اثر – شامل هزینههای تحقیق، نگارش، ویرایش، چاپ، بازاریابی و سایر هزینههای مرتبط.
6. ضرر و زیان معنوی – آسیب به اعتبار علمی، هنری یا ادبی مؤلف و تأثیر آن بر موقعیت حرفهای وی.
7. مدت زمان نقض حق – دورهای که در آن اثر بدون اجازه منتشر شده و درآمد از دست رفته است.
8. میزان گستردگی انتشار غیرمجاز – بررسی اینکه انتشار غیرمجاز در چه سطحی (داخلی یا بینالمللی) انجام شده است.
9. درآمدهای احتمالی از دست رفته در آینده – برآورد درآمدهایی که مؤلف میتوانست در آینده از این اثر کسب کند.
@stganon تلگرام و ایتا ✅️
@ganon بله ✅
May 11