#مدرسه_تابستانه
@studiesofshia
❇️ مباحث زنان: نگاه سنتی و نواندیشانه
🔹مکان: هامبورگ، آکادمی اسلامی آلمان
🔸آخرین مهلت ثبت نام: جمعه 12 می 2023
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
❇️ همایش بین المللی مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت
🔹حجت الاسلام دکتر یحیی جهانگیری
🔹پروفسور دیو اسمیت
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
#معرفی_نشست
@studiesofshia
❇️ اسلامشناسی از منظر غرب
🎙با حضور: دکتر رئوف نصرتیان
⏰ سه شنبه 19 اردیبهشت، ساعت 14
📡 ارتباط از طریق:
skyroom.online/ch/iict/farhang
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
#معرفی_وبینار
@studiesofshia
❇️ روشها و مراحل سلوک معنوی
از منظر عرفان اسلامی
🔹Islamic Mysticism And Theory of Being - Centered Leadership
‼️ تاکنون بیش از 100 نفر از اساتید، دانشجویان دکتری و پژوهشگران از کشورهای ایران، امریکا، آلمان، هند، فنلاند، پاکستان، مالزی و کانادا در این وبینار ثبت نام کردهاند.
🕰 زمان برگزاری: دوشنبه 18 اردیبهشت ساعت ۱۸ به وقت ایران
📎 لینک ثبت نام
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
#مستشرقان
@studiesofshia
❇️ درگذشت ویلفرد فردیناند مادلونگ (Wilferd Ferdinand Madelung)، اسلام شناس برجسته آلمانی
🔹صبح امروز پرفسور مادلونگ اسلام شناس شهیر آلمانی در آستانه 93 سالگی درگذشت. او در ۲۶ دسامبر ۱۹۳۰م (مطابق ۵ دی ۱۳۰۹ش) در شهر اشتوتگارت آلمان متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی و متوسطه به دانشگاه قاهره رفت و لیسانس تاریخ و ادبیات اسلامی را در سال ۱۹۵۳ دریافت کرد.
🔸وی سپس به تحصیلات عالی در زادگاه خود ادامه داد و در سال ۱۹۵۷م از دانشگاه هامبورگ درجه دکتری در مطالعات اسلامی دریافت کرد. مادلونگ رساله دکتری خود را تحت نظر اسلامشناسان آلمانی همچون اشتروتمان (R. Strothmann) و اشپولر(B. Spuler) به پایان رساند. او سه سال (۱۹۵۸-۱۹۶۰م) وابسته فرهنگی سفارت آلمان غربی در بغداد بود و سپس زندگی علمی خود را در زمینه اسلامشناسی دنبال کرد.
🔸در کارنامه علمی او میتوان استادی در دانشگاههای اکسفورد و شیکاگو را دید. همچنین او پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات اسماعیلی در لندن بود. کتاب زندگانی محمد یکی از برجستهترین آثار این مستشرق و اسلام شناس به شمار میآید.
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
akhlagh dar masihiat.mp3
91.94M
#فایل_صوتی
@studiesofshia
❇️ پیش نشست همایش بین المللی اسلام و مسیحیت
🔹موضوع: رابطه اخلاقی انسان و حیوان در مسیحیت
🔹سخنرانان:
🔸شیخ یحیی جهانگیری از ایران
🔸کشیش دیو اسمیث از استرالیا
#زبان_انگلیسی
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
هدایت شده از مطالعات شیعه در غرب
#معرفی_شخصیت_ها
#اسلام_پژوهان
@studiesofshia
✳️ ویلفرد فردیناند مادلونگ (Wilferd Ferdinand Madelung)
ویلفرد فردیناند مادلونگ اسلامشناس و شیعهشناس آلمانی در26 دسامبر 1930 در اشتوتگارت زاده شد. در 1947 به همراه خانواده به آمریکا مهاجرت کرد. ابتدا به دانشگاه جورج تون رفت و سپس در سال 1953 درجه لیسانس تاریخ و ادبیات اسلامی را از دانشگاه قاهره اخذ کرد. در طول اقامت او انقلاب مصر که با قیام سربازان آزاد آغاز شده بود رخ داد. او در این مدت به دیدار حسن عباس، محقق سرشناس تاریخ اسلام میرفت. در سال 1957 از دانشگاه هامبورگ درجه دکتری در مطالعات اسلامی دریافت کرد. مادلونگ رساله دکتری خود را تحت نظر برتولد اشپولر به پایان رساند.
مادلونگ از 1958 تا 1960 وابسته فرهنگی سفارت آلمان در عراق بود. مدت کوتاهی پس از ورود او به بغداد سرهنگ عبدالکریم قاسم در یک کودتای خونین رژیم حاکم را سرنگون کرد (انقلاب 14 جولای). اما مادلونگ به ناچار دو سال دیگر هم در عراق ماند. پس از آن برای تدریس در دانشگاه به ایالات متحده رفت. در 1963 استادیار مطالعات اسلامی در دانشگاه تگزاس در اوستن بود، سپس از 1964 تا1978 در دانشگاه شیگاگو رشتههای مختلف مرتبط با علوم اسلامی را تدریس میکرد. از 1978 و به مدت بیست سال سمت عالیترین کرسی اسلامشناسی دانشگاه اکسفورد را در اختیار داشت. تدریس عربی در بالاترین سطح یکی از شرایط داشتن این سمت است. وى عضو تعداد زیادى از مجامع بینالمللی اسلام شناسى است و مرتباً در مجامع وکنفرانسهاى بینالمللی شرکت مىکند.
آثار زیادی درباره تاریخ اسلام و بخصوص در مورد تاریخ اسلام در سالهای ابتدایی از وی به چاپ رسیده است. او تحقیقات گستردهای را درباره فرق و جنبشهای اسلامی از جمله اسماعیلیه، زیدیه و نیز مذهب شیعه دوازده امامی دارد. همکاری قابل توجهی در نگارش دایرهالمعارف اسلامی داشت و از مشاوران ویرایشگر دایرهالمعارف ایرانیکا و عضو هیئت تحریریه مجله پژوهشهای عربی و اسلامی نیز است.
مادلونگ به روششناختی شیعه توجه داشته است و آثارش به نسبت آثار سایر شیعهشناسان غربی نقاط قوت بسیاری دارد. او از منابع و روایات اصیل شیعی استفاده میکند. از دیگر ویژگیهای سبک نگارش او تفکیک موضوعی و روشی منابع، توجه به فضا و تاریخ حوادث و آموزهها، فهم آموزهها در راستای یک نظام فکری، اشراف نسبتاً کامل به ابعاد گوناگون اسلام، شناخت دقیق دانشمندان و آثار معتبر ایشان، و نیز تسلط به زبان عربی است. همه این موارد کمک شایانی برای شناخت شیعه در جوامع غربی بوده است. او از زمره محققان غربی معتبر در نزد محققان شیعی است. telegram.me/bayeganitabligh/1171
برخی آثار ترجمه شده از او که در ایران منتشر شده است عبارتند از: مکتبها و فرقههای اسلامى در سدههاى میانه، شیعه و معتزله و جانشینى حضرت محمّد (ص)؛ پژوهشى در خلافت نخستین. مادلونگ، انگیزه خود را در تألیف این کتاب، تجدید نظر در بیاعتمادی شدید اغلب مورخان غربی به منابع اسلامی مربوط به صدر اسلام و افسانه شمردن آنها و نگاهی دوباره به تحلیل این رخدادها بر پایه نزدیکترین منابع به آن دوره معرفی و به کوشش خود برای ایجاد توازن مناسب بین اختصار و وفادار بودن به متون و روایات تصریح کرده است. او در ابتدا با نگاهی به موضوع خویشاوندی در قرآن به نقش خانوادههای پیامبران پیشین در حمایت از انبیاء و نیز وراثت آنان میپردازد و نتیجه میگیرد که بر اساس قرآن، جانشین طبیعی پیامبر(ص) نمیتواند ابوبکر باشد. وی مینویسد: تا آنجا که قرآن، افکار محمد(ص) را بیان میکند روشن است که او در نظر نداشت ابوبکر جانشین طبیعی او باشد و رضایتی هم به انجام این کار نداشت. در ادامه، دیدگاههای دو شاهد واقعه یعنی عایشه و عبدالله بن عباس را مورد بررسی میدهد. این بحث او در حقیقت واکنشی است به گفتار آن دسته از محققان غربی که گزارشهای این دو را تعصبآمیز و تحت تأثیر حُبّ و بغضها معرفی کردهاند و مواردی را که به نفع شیعیان است، از جعلیات دورههای بعدی دانستهاند. وی همچنین در ابتدای کتاب، دو شجره از خاندان هاشم و امیه و همچنین سه صفحه گاهشمار حوادث مهم تاریخ صدر اسلام را ارائه میدهد. کتاب اخیر به عنوان کتاب برگزیده جمهوری اسلامی در 1377 انتخاب شد.
ویلفرد مادلونگ محقق ارشد در موسسه مطالعات اسماعیلیه در لندن بود و سرانجام در 9 می 2023 دار فانی را وداع گفت.
#مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
بررسی_روش_ها_و_ویژگی_های_پژوهشی.pdf
341.9K
#مقاله
@studiesofshia
✳️ بررسی روش ها و ویژگی های پژوهشی ویلفرد مادلونگ در مطالعات شیعی
🔹احمد بهشتی مهر، محمود تقی زاده داوری
🔸منبع: پژوهش های فلسفی-کلامی سال 15 تابستان 1393 ش 4
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
@studiesofshia_جایگاه_اصول_اعتقادات_شیعة_دوازده_امامی_در_آثار_شیعه.pdf
230.7K
#معرفی_مقاله
@studiesofshia
✳️ جایگاه اصول اعتقادات شیعة دوازده امامی در آثار شیعه شناسان غربی
🔹مریم صانع پور
🔸نگارنده مقالة حاضر با بررسی آثار شیعه شناسان غربی درصدد است تا از میزان و نحوه شناخت آن ها در مورد آموزه های عقلانی اعتقادی شیعة امامیه (عدل و امامت) مطلع شود. شیعه شناسان مورد مطالعه در این مقاله عبارتند از: ویلفرد مادلونگ، مایر بارآشر، اتان کولبرگ، ونز برو، رون بوکلی، هانری کربن، مونتگمری وات، هاینس هالم، و آندرو نیومن.
نویسنده در پایان مقاله با توجه به وجوه مثبت و منفی آثار شیعه شناسان غربی پیشنهادهایی جهت بازنگری درون دینی در جنبه های نظری و عملی به صاحب نظران شیعة دوازده امامی ارائه می کند.
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia
دیدگاه_مادلونگ_درباره_اختلاف_امام.pdf
498.3K
#معرفی_مقاله
@studiesofshia
✳️ دیدگاه مادلونگ درباره اختلاف امام حسن(ع) و امام علی(ع)
🔹محمدرضا بارانی
🔹زینب میرزایی مهرآبادی
مرجع تخصصی #مطالعات_شیعه_در_غرب
@studiesofshia