هر روز با یک حدیث درباره خشم🔰
1- پيامبر صلى الله عليه و آله:
اَلا اِنَّ خَيرَ الرِّجالِ مَن كانَ بَطىءَ الغَضَبِ سَريعَ الرِّضا؛
بدانيد كه بهترين انسان ها كسانى هستند كه دير به خشم آيند و زود راضى شوند.
نهج الفصاحه ص 243 ، ح 469
@sulook
خشم یک بیماری نیست بلکه احساس و هیجان عادی انسانهاست مانند غم و شادی ، اضطراب ، ترس و لذت . هر انسانی در واکنش به بعضی شرایط دچار عصابنیت و خشم می شود به همین دلیل مهم است که این احساس را بشناسید و بصورت سالمی با آن برخورد کنید چرا؟ چون تحقیق و پژوهش های مختلف نشان داده اند افرادی که زیاد عصبانی می شوند و راههای سالمی را برای تخلیه یا بیان احساس خود ندارند بیشتر از دیگران بیمار شده و ممکن است حتی از این بیماریها فوت کنند . نه تنها خشم و عصبانیت بر سلامت جسمی انسانها اثر می گذارد بلکه بر ارتباطهای اجتماعی نیز بسیار تاثیر گذار است.
خشم یک احساس و هیجان عادی انسانهاست ، همه انسانها عصبانی می شوند ولی هیچ کس حق ندارد که با دیگران با پرخاش و تندی برخورد کند ، بلکه راههای سالم و مختلفی برای برخورد سالم با خشم وجود دارد.
@sulook
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرمانده کل حضرت زهراست :)
از حاج قاسم بشنویم...
@sulook
❁﷽❁
💎 ۱۴ توصیه اخلاقی💎
🌱🌷 مرحوم علامه حسنزاده آملی در کتاب "لقاء الله" چهارده توصیه به علاقهمندان سلوک توحیدی بیان میکند. ایشان این رساله را در سال ۱۳۸۹ هجری قمری نوشتهاند:
۱. #قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: "هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند"
۲. #دائم_الوضو_بودن: "اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن".
۳. #قلت_طعام: "اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است".
۴. #قلت_کلام: "رسول خدا (ص) فرمود: "جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد".
۵ .#محاسبه_نفس: امام کاظم(ع): "کسى که هر روز به محاسبة نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند".
۶. #مراقبه: "بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطة او خارج شود.
۷. #رعایت_ادب در محضر خداوند: "امام جواد(ع) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید".
۸. #عزلت: "معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلایى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنیا و شیطان هوا و هوس منقطع میگردد.
۹. #تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است:
وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹) و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند(ذاریات، ۱۵-۱۹)
۱۰. #تفکر: الَّذینَ یَذْكُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَكَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، ۱۹۱)
۱۱. #دائم_الذکر_بودن: هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی
۱۲. #ریاضت علمی و عملی: "ریاضت، در دو راه علم و عمل، و تنها بر طبق نهج شریعت محمدى. از غیر این راه جز بعد و دورى حاصل ناید".
۱۳. #همت_عالی: "همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی و الا هوای خود را عبادت کردهای".
۱۴. #توبه از کارهای بد و خوب! "استادم آیتالله الهی طباطبائی فرمود: "توبه حقیقى آن است که از خیر و شرت انابه کنى". من اندکى اندیشیدم و سپس گفتم: اما توبه از شر، حاجتى به بیان ندارد، و لیکن توبه از خیر چیست؟ فرمود: آنچه که ما، آن را خیر میپنداریم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقیقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهیم، در خواهیم یافت که همگى ناقص و غیر کاملند پس بر شخص بینا، واجب است که از این اعمال ناقص نیز توبه کند و قصد نماید که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جاى آورد".🌱🌷
@sulook
صبر داشته باش!.mp3
1.65M
#یک_دقیقه_حرف_حساب
💥 صبر داشته باش!
• اینهمه کلاس اخلاق میرم،
• عبادت میکنم
• مراقبه دارم
پس چرا هیچ تغییری در من اتفاق نمیفته؟!
#علامه_حسن_زاده_آملی
@sulook
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گر نگهدار من آنست که من می دانم
شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد.
🌼🌼🌼🌼🌼
@sulook
47.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان. ۱۴۰۲/۸/۱۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
4_5913539448213082302.mp3
18.61M
🎙 صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان. ۱۴۰۲/۸/۱۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
❤️ امام صادق عليه السلام:
💠خانهاى كه در آن #قرآن خوانده نمىشود و از خدا ياد نمىگردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود میآید:
1️⃣ بركتش كم شده، (دائم مشکل مالی دارند.)
2️⃣ فرشتگان آن را ترك مىكنند (رحمت و فیض خاص خداوند به آن خانه نازل نمیشود.)
3️⃣ شياطين در آن حضور مىيابند.
(نزاع و جدال در آن خانه زیاد است.)
📚كافى، ج2، ص٤٩٩.ح١
@sulook
هر روز با یک حدیث درباره خشم🔰
2- پيامبر صلى الله عليه و آله:
ما تَجَرَّعَ عَبدٌ جُرعَةً اَفضَل عِندَ اللّه مِن جُرعَةِ غَيظٍ كَظَمَها اِبتِغاءَ وَجهِ اللّه ؛
انسان هيچ جرعه اى ننوشيد كه نزد خدا از جرعه خشمى كه براى رضاى خدا فرو خورد بهتر باشد.
نهج الفصاحه ص 697 ، ح 2628
@sulook
روشهای مقابله با خشم :
در مقابله موثر و سالم با خشم بهتر است کارهای زیر را انجام دهید : حمله نکنید – توهین نکنید و اهانت نکنید – تهدید نکنید – اغراق در موضوعات نکنید – صدای خود را بالانبرید – مسایل و موضوعات قدیمی را به میان نیاورید – حق را کامل به خود ندهید- افکار منفی خود را بیابید و آنها را کنار بگذارید.
در عوض فعالیتهای زیر انجام دهید:
1 – قبل از اینکه کاری بکنید ، درنگ کرده و فرصت دهید تا آرام شوید ، پرت کردن حواس خود به بیرون ، شمارش از صفر تا صد و برعکس ، صلوات فرستادن و ...... همه مفیدند 2 – با هر روشی که بلدید خود را آرام کنید ، روشهای مختلفی برای آرام کردن خود وجود دارد آیا آنها را می شناسید ، بیشتر مردم از روشهای زیر استفاده می کنند : الف – ورزش و پیاده روی ب – تفریح و مهمانی ج – انجام کارهای خوشایند مثل هنر و کاردستی د – صحبت کردن و درد دل کردن با دیگران س – وقت گذرانی با دیگران م – مدتی فاصله گرفتن و مدتی به موضوع فکر نکردن ف – دلداری دادن به خود مانند ( دنیا که به آخر نرسیده) ( چیز خاصی اتفاق نیفتاده )
خشم نا متناسب ، نشانه تفکر ضعیف و منفی ، اعتماد به نفس پایین ، تجارب دردناک دوران کودکی و بخصوص داشتن والدینی است که بطور نامناسبی عصبانی می شوند در صورتی که نمی توانید به تنهایی بر مشکل خود غالب شوید از کمکهای مشاوره و تخصصی استفاده کنید.
@sulook
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی از این ویدیو لذت بردم
شما هم لذت ببرید
💔😭تقدیم به شهید مظلوم روح الله عجمیان
بغل کردند مانند شهیدان،رنج ایران را
ندارد هیچ جایی وسعت آغوش خوبان را
@sulook
💌 شناخت انسان، شناخت خدا
و نشناختن خدا، نشناختن همه چیز است.
😔 متأسفانه آنقدر که در رشتههای دیگر سرمایهگذاری کردهایم در خودمان اصلاً سرمایهگذاری نکردیم.
و ماحصل این عمل افسردگی و نامیدی و احساس پوچی است.
✅این یک بیماری حاد است که آدمها برای غیر، وقت میگذارند اما روی خود اصلاً سرمایهگذاری نمیکنند. در حالی که آدم برای این خلق شده که خود را بشناسد. ما اصلاً به فکر خود و دوست داشتن خود و ایمان خود نداریم. همه فکر و ذکرمان برای دیگران است. بیماری حادی که در جامعه فراگیر شده است، بیاعتنایی به خود و فرار از خود و وحشتزدگی از خود است. حاضر نیستیم خودمان را بشناسیم و انس بگیریم و با خودمان خلوت کنیم.
🚨به خانه برمیگردیم با همه چیز سر و کار داریم جز خلوت با خود. حتی فعالیتهای مذهبی خیلی از ما صرفا از روی عادت است، برای همین اثر عبادات آرامش و شادی نیست.
#پای_درس_استادمحمدشجاعی
@sulook