📚 ﷽ 📚
♦ ردّ عملیِ دين توسّطِ علومِ موجود
🔹اگر كسی میخواست يک دين را ردّ نظری كند و با تطابقِ صد در صد نيز شبهه را وارد میكرد، محال بود بتواند همه را كافر كند! امّا علومِ موجود با مُدلِ كاربرد و مُدلِ عمل، دين را صد در صد رد میكند؛ نه اينكه كالای جانشين بدهد! دين را ردّ نظری نمیكند بلكه ردّ عملی میكند.
🔹يعنی علومِ پايه را درست میكند و بر اساسِ آن، علومِ تجربی را پیريزی میكند؛ سپس علومِ تجربی، قدرتِ كارآمدی را در جهتِ علومِ انسانیِ متناسب با خود، تعريفِ مطلوب و ايجادِ شرايط میكند. در شرايطِ ايجاد شده بر پایگاهِ علومِ پايه، اعتقاداتِ ملّتها قابلِ تعريف میشود و برای تغييرِ آن برنامهريزیِ عينی انجام میگيرد.
🔹پس، در هيچ جا برای ابطالِ دین بحث نمیشود؛ بحثِ نظری نمیكنند كه اين اعتقاداتِ شما درست نيست! بلكه میگويند اعتقاد آزاد باشد و شما برای ما محترم هستيد. میگوييم اگر محترم است، پس نظامِ پولی بر اساسِ دین بچرخد. میگويند: خير؛ علم میگويد كه چگونه بچرخد و علم میگوید نظامِ پولی بر اساس ربا اداره شود!
@sulookmanavi
از بهاران کِی شود سرسبز سنگ؟!
خاک شو، تا گُل بروید رنگرنگ
سالها تو سنگ بودی دلخراش
آزمون را یکزمانی خاک باش ...
🖋#مولانا
🌙@sulookmanavi
🍂🌸🍃
🍃🍂🌸🍃🍂
🍃🍂🌸🍃🍂🌸
📚 ﷽ 📚
🔸امروزه قُبحِ پُرگویی از میان رفته و ـ به گفتهٔ عبیدِ زاکانی ـ "مذهبِ منسوخ" شده است. گویا دانشوران میپندارند که آنهمه مذمّت از پُرگویی، متوجّهِ جاهلان است که چون سخن بگویند، غلط میگویند؛ حال اینکه مرجعِ ضمیرِ پُرگویی، دانشوراناَند که گفتن را وظیفهٔ خود میدانند. به اینان گفته شده است که بگویید امّا کم و گزیده.
🔸جاهلان به سکوت دعوت شدهاند و عالمان به کمگویی.
@sulookmanavi
🖌لِيَجْزِيَهُمُ اللَّهُ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَ يَزِيدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ ۗ وَاللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ (نور، ۳۸)؛ تا خدا بر اساسِ بهترین کارهایشان به آنان پاداش دهد. علاوه بر آن، با بزرگواریِ خودش با آنان رفتار کند و بر پاداششان بیفزاید؛ زیرا خدا هرکه را شایسته ببیند، روزیِ فراوان میدهد.
♦چقدر خوب است که عبارتِ "يَزِيدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ" الگوی ما برای پرداختِ اجرت باشد؛ یعنی مزد را تعیین کنیم امّا در پایان چیزی به آن بیفزاییم.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹باور داشتن به برخی اعتقادات و باورهای تاریخی، دین نیست. باید میانِ "دین" و "تئولوژی" تمیز و تفکیک قائل شویم.
🔹تئولوژی، مجموعهای از باورها و اعتقاداتِ تاریخی، جغرافیایی، قومی، نژادی، قبیلهای، فرهنگی و غیره است که بهشکلِ یک سیستمِ نظری درمیآید؛ امّا دین عبارت است از یک رابطه و نسبتِ وجودی با حقیقتی استعلایی و قدسی.
🔹در مدارس یا دانشگاهها، ذهنِ دانشآموزان و دانشجویان را مملوّ از برخی دانستهها، محفوظات، باورها و اعتقادات میکنند؛ ... بسیاری از ما ممکن است از درسِ دینی یا معارفِ اسلامی نمرهای عالی گرفته باشیم ـ یعنی مطالب را به خوبی حفظ کرده باشیم، ـ امّا این امر اصلاً به این معنا نیست که ما مۆمن یا دیندار هستیم. برعکس، یک کشاورز و روستاییِ ساده ممکن است اطّلاعاتِ بهاصطلاح دینی و تئولوژیکِ زیادی نداشته باشد، حتّی حمد و سورهٔ نمازش را نیز غلط بخواند و احکامِ عملی و فقهیاش را نیز خوب بلد نباشد، امّا زیستش مۆمنانه باشد، یعنی در رفتارش کرامت و بزرگواری آشکار باشد و شما در کنارِ او احساسِ امنیّت و آرامش کنید و بوی خدا ـ یعنی بیکرانگی، نامتناهیّت، ابدیّت و عشقِ سرشارِ انسانی و آمادگی برای ایثار و فدارکاری ـ را در رفتارش متجلّی ببینید.
@sulookmanavi
رفتن به اوّلین پیام در کانال:
👇👇👇👇
https://eitaa.com/sulookmanavi/3
🗨 رهایی از مشغولیّتِ فکری
♦ذهنِ آدمی خیلی زود مسائل را به خود جذب میکند و زود هم به آن مشغول میشود؛ لذا بهترین چیز برای انسان این است که مشغولیّتِ فکری نداشته باشد.
برای رهایی از مشغولیّتِ فکری، بهترین کار ذکر گفتن و زیاد صلوات فرستادن است.
🖌آیتالله سیّد علی قاضی (ره)
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 خدا احتیاجی به خبرگزاریها ندارد!
🔸قرآن یک اصرارش روی این است که خدا همه چیز را میداند. در خیلی از آیات این است که آنکس که به خدا ایمان دارد بداند هیچچیز را از خدا پنهان نمیتوان کرد.
🔸بعضیها یک کارِ خیر که میکنند، یک کارِ خوب که میکنند، صد جا میخواهند بازگو شود، صد تا نشانی توی اجتماع داشته باشد. کی میخواهد خبر شود از این کارِ خیرشان؟ خدا یا خلقِ خدا؟ اگر خلقِ خداست که ریا است، شرکی است خفی، شرکی است یواشکی. اگر میخواهند خدا خبر شود، که خدا احتیاجی به این خبرگزاریها ندارد.
🖌#شهید_مظلوم_آیتالله_دکتر_سید_محمد_حسینی_بهشتی
@sulookmanavi