کانالِ "سـلوک معنوی" در پیام رسان های ایرانی:
سروش 👇
https://sapp.ir/sulookmanavi
ایتا 👇
https://eitaa.com/sulookmanavi
بله 👇
https://ble.im/sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 چرا ذکر و نماز برای ما لذّت در پی ندارد؟
🔹ما عبادتِ خود را بهعنوانِ ریاضت انجام میدهیم و آنرا در بسترِ عشقورزی با خدا متجلّی نمیکنیم. با ناراحتی و انتظار و خودخواهی و اجبار ذکر میگوییم و بعد دائم میگوییم پس چه شد؟! پس چه شد؟!
🔹این نحو عبادت، عبادتِ خود است نه خدا. عبادت یعنی همه چیز را رها کردن و با خدا انس گرفتن و همنشینِ خدا بودن و با او معاشقه کردن و دمساز بودن. این عبادت، خودش غایت است.
🔹خستگی مالِ این است که آدم پیِ بندگی و ذکر است امّا پیِ تسلیم نیست و چیزی را میخواهد. از این سهگانه (عبادت، ذکر، تسلیم)، وقتی دوتای اوّلش بود امّا تسلیمش نبود، خستگی پیدا میشود.
🔹امّا اگر بندگی کردیم و ذکر گفتیم در حالِ تسلیم و رضا، این لذّتآور است. تسلیم، روحِ بندگی و ذاکر بودن است؛ بی این روح، آندو کالبد، آدم را سِیر نمیدهند.
🔹فرقِ میانِ عارف و غیرِعارف، فرقِ میانِ کامل و ناقص، بودنِ این سومی ـ یعنی تسلیم ـ است. باید همهٔ سلوک را در زمینهٔ عشق انجام داد. اینطور، آخرِ راه در اوّلش قابلِ دستیابی است، و راه بهسرعت طی میشود.
@sulookmanavi
🎈 آغازِ زعامتِ نایبِ بر حقِ بقیّةالله (عج)
و جانشینِ بیبدیلِ حضرتِ روحالله (ره) و رهبرِ کشورِ علی بن موسیالرضا (ع) گرامیباد ...
🎈#حضرت_ماه_سید_علی
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
آنکه گویند به عمری شبِ قدری باشد
مگر آن است که با دوست به پایان آرند
🖌#سعدی
➰#شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹اصولاً راهِ خدا جز با علم طی نمیشود و کسانیکه می دانند با کسانیکه نمیدانند برابر نیستند. سالک پیش از هرچیزی باید در حدّی که نیاز دارد، دین شناس و فقیه باشد و کتاب و سنّت را بشناسد؛ درازیِ عمرش را به موازاتِ عبادات و خدمات، به کسبِ علم مشغول باشد و از گهواره تا گور دانش بجوید.
🔹امام صادق علیهالسّلام میفرماید اگر بفهمم که جوانِ شیعه از تفقّه در دین اِبا میکند، با تازیانه او را تعزیر خواهم کرد. همان حضرت علیهالسّلام فرمود: یا عالِم باشید یا متعلّم، که سایر مردم چیزی نیستند.
🔹در فرهنگِ دینی، علم عبارت است از "مَا یُطاع الّله بِه وَ یُعبَد"، یعنی آنچه خدا با آن شناخته، اطاعت و عبادت میشود؛ مابقی "فضل" است، حرفه و هنر است که به گذرانِ زندگی و رفاهِ آن کمک میکند. علم آن چیزی است که تهاَش به خدا ختم میشود و انسان را به قُربِ خدا میرسانَد.
🔹سالکانِ عرفانِ اهلِ بیت علیهمالسّلام، متعلّمان و عالِمانِ ربّانیاَند. قرآنِ کریم در وصفِ ربّانیّون میفرماید: ... وَ لَٰكِن كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِمَا كُنتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتَابَ وَ بِمَا كُنتُمْ تَدْرُسُونَ (آلعمران: ۷۹)؛ یعنی ربّانی شدن به واسطهٔ دانستنِ کتابِ خدا و تدریس و تدرّسِ آن است.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
خوبرُویانِ جفاپیشه وفا نیز کنند
به کسان درد فرستند و دوا نیز کنند
پادشاهانِ ملاحت چو به نخجیر روند
صید را پای ببندند و رها نیز کنند
گر کند میل به خوبان دلِ من عیب مکن
کاین گناهیست که در شهرِ شما نیز کنند
گر روَد نامِ من اندر دهنت باکی نیست
پادشاهان به غلط یادِ گدا نیز کنند
🖌#سعدی
➰#شعر
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹دوستان سعی کنند در همه اوقات ـ بهخصوص در ماه رمضان ـ تلاوتِ قرآن را از یاد نبَرند. قرآن نباید از زندگیتان حذف شود. تلاوتِ قرآن را حتماً داشته باشید؛ هرچه ممکن است.
🔹تلاوتِ قرآن هم با تأمّل و تدبّر اثر میبخشد. تلاوتِ عجلهای ـ که همینطور انسان بخوانَد و برود و معانی را هم نفهمد یا درست نفهمد ـ مطلوب از تلاوتِ قرآن نیست؛ نه اینکه بیفایده باشد؛ بالاخره انسان همینکه توجّه دارد این کلامِ خداست، نفسِ این یک تعلّق و یک رشتهٔ ارتباطی است و خودِ همین هم مغتنم است و نباید کسی را از اینطور قرآن خواندن منع کرد؛ لیکن تلاوتِ قرآنی که مطلوب و مرغوب و مأمورٌبه است، نیست.
🔹تلاوتِ قرآنی مطلوب است که انسان با تدبّر بخواند و کلماتِ الهی را بفهمد؛ که به نظرِ ما میشود فهمید .
🖌#ولي_مطلق_الهي؛ حضرتِ آيتاللّهالعظمي امام سيّد علي حسيني خامنهاي [ادام اللّه تعالي ظلال سيادته]؛ (۱۳۸۴٫۷٫۱۷)
@sulookmanavi