حکم غذا خوردن در خانه میت بعد از دفن میت چیست؟
امام صادق عليهالسلام میفرماید:
الاکل عند اهل المصیبه من عمل الجاهلیه
یعنی: غذا خوردن نزد مصیبتزدگان با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است و سنت پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرستادن غذا برای مصیبتزدگان است
منلایحضرهالفقیه جلد ۱ صفحه ۱۸۲
بر اساس حدیث فوق، پس از شهادت جعفر بن ابیطالب (جعفر طیار) پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم دستور داد به خانه جعفر غذا بفرستند تا خانوادهاش جز مصیبت از دست دادن جعفر، دغدغه دیگری نداشته باشند. براساس سنت پیامبرﷺ، اگر حتی صاحبان عزا دیگران را برای غذا خوردن در خانه متوفی دعوت کنند شایسته نیست بروند زیرا غذا خوردن نزد اهل مصیبت و در منزلشان از اعمال مردم قبل از ظهور اسلام و دوره جاهلیت بوده است
همچنین در حدیث آمده
زمانی که حضرت جعفر طیار علیهالسلام در جنگ موته شهید شد پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّّم از حضرت فاطمه سلاماللهعلیها خواست که به نزد اسماء همسر جعفر و خانوادهاش برود و برایشان غذا تهیه کند، بعد از این دستور پیامبرﷺ، میان مسلمانان رسم شد که وقتی کسی دچار مصیبت میشد همسایگان و خویشان او برایش غذا تهیه کرده و میبردند
سنت عقلانی و قرآنی اسلام اقتضا میکند تا در جهت همدردی با مصیبتزده و کاهش فشار روحی و روانی شرایط به گونهای فراهم شود که او در مدت عزاداری دغدغه نداشته باشد
در روایات شیعی و سنی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّّم در شهادت جعفر بن ابیطالب، تصریح شده که مستحب است خویشان و نزدیکان متوفی در تهیه غذا و فراهم آوردن برخی امکانات، به خانواده او که دچار تألمات روحی شدهاند یاری رسانند و از آنان مراقبت و به آنها مهربانی کنند. به فرموده امام صادق عليهالسلام از همان زمان، این کار به صورت «سنت» درآمد
بعد از دفن، مستحب است صاحبان عزا را سر سلامتی دهند ولی اگر مدتی گذشته است که به واسطه سرسلامتی دادن مصیبت، یادشان میآید، ترک آن بهتر است و نیز مستحب است تا برای اهل خانه میت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است
متأسفانه آداب مجالس عزای میت امروزه از مسیر اصلی و اسلامی خود خارج شده و مصیبت بلکه مصیبتهای دیگر را بر مصیبتزده تحمیل میکند؛ زیرا افزون بر صرف هزینههای سنگین برای خرید قبر و تهیه وسایل کفن و دفن و ختم؛ مصیبت زده باید با توجه به هزینههای سنگین امروزی پذیرای افرادی باشد که برای تسلای خاطر و تعزیت بر مصیبتزده وارد میشوند و علاوه بر مصیبت اصلی هزینههای گزاف بیموردی را متحمل شود.
از نظر آموزههای اسلام، تحمیل هزینه پذیرایی از مردم بر مصیبتزده، از سنتهای غیرعقلانی است.
منلایحضرالفقیه جلد ۱ صفحه ۱۸۲
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
بهار امسال رکورد دولت فجیع روحانی هم در تورم زده شد
بهاری که تحریم کمتری داشتیم بعلاوه افزایش درآمدهای نفتی
توجیه تورم با مواردی به غیر از سیاستهای تعدیلی لیبرالی (آزادسازیها و گرانسازیها و حذفارزحمایتی و...) خیانت به همه است
#استعفای_میر_کاظمی
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
۴۰۰ میلیون وام مسکن زوجین میدن، ۹۰۰ میلیون پس میگیرن
حالا این هیچی
درد اصلی اونجاست که ۱۰۲ میلیون رو اولش ازت میگیرن
یعنی وامت میشه ۲۹۸ میلیون
بازپرداختت ۹۰۰ میلیون
اسمش هم هست وام ۱۸ درصد و کمک به خانهدار شدن بیخانمانها
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
تورو خدا بانکارو نندازین زندان
ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی
یا اسلام اجرا نمیشود
یا مجرم مجازات نمیشود
یا بجاش مردم بدبخت مجازات میشود
یا هیچکدام
#ربا #بانکداری
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نماینده_چابهار خطاب به نماینده #اصفهان:
کسی که یک جو #غیرت ایرانی داشته باشد نمیتواند چنین پیشنهادی بدهد، مگر میشود بانوان این سرزمین بروند با #اتباع_بیگانه #ازدواج کنند.
#بانکیپور، نماینده مجلس امروز گفته بود: دختران مجرد بالای ۳۰ سال، با توجه به کمبود پسر مجرد در کشور با مسلمانان و شیعیان علاقهمند به ایران ازدواج کنند.
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
نسل آفتاب
#نماینده_چابهار خطاب به نماینده #اصفهان: کسی که یک جو #غیرت ایرانی داشته باشد نمیتواند چنین پیشنها
البته اتباع بیگانه از نظر نماینده چابهار، پاکستانیهای همجوارش که در استانش با وضع فجیع با کمترین امکانات زندگی میکنند است
و اتباع بیگانه از نظر نماینده اصفهان، توریستهای گوگولمنگولی و پولدار است
در ضمن کدام دولت قراره غرامت جنگ هشت ساله (حق مردم) رو پس بگیره
اگر گرفته شده که بگین
اگر بخشیده شده بگین
اگر نمیخواهید بگیرید هم بگین
مردم نامحرم نیستند ای دولت مردمی
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
#امام_خامنهای حفظهالله
یکی از خصوصیات دوران #امام_زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف اینست که آن دوران مبارزه با قدرتهاست. ایشان اکتفا نمیکنند که یک جامعهای داشته باشند و حصاری به دور آن بکشند.
امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف با هر حرکت ظالمانهای در دنیا مقابله میکنند؛ یعنی عدل او، یک عدل جهانیست.
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
آقای رئیسی! به عنوان یک طلبه هنوز نتوانستم به این انتقاد از دولت شما جواب قانع کنندهای به مردم بدهم
وقتی در کوچه و خیابون مردم میگویند:
این هم از رئیسی که میگفتید بهش رأی بدید. دیدید تفاوتی نکرد و وضعیت معیشت بدتر شد
دیدید زندگی بازهم گران شد
وقتی در جواب میگوییم: این گرانیها حاصل تصمیم سازان و نظام کارشناسی است که در همه دولتها بودند، خیلی ربطی به تصمیمگیران ندارد
اتفاقاً تصمیمگیران غالباً نیت جهادی دارند
میگویند: خب چرا رئیسی از اینها مشاوره میگیرد. اگر قرار باشد آقای رئیسی هم از تصمیمسازان و بانیان وضعیت موجود مشاوره بگیرند، پس تفاوت بین رئیسی و روحانی در چیست؟
واقعیتش هنوز نتوانستم برای این سؤال جواب قانع کننده ای پیدا کنم
#بچه_های_شیکاگو #استعفای_میرکاظمی
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
بهگفتهی مسئولان بانک مرکزی، «رمزریال» از شهریور امسال وارد مرحلهی اجرایی میشود و به این ترتیب باید انتظار داشت که یک انقلاب بزرگ در حوزهی اقتصاد و بهتبع آن سایر حوزهها رقم بخورد که این انقلاب مشخصاً متکی بر «فضای سایبر» و دانش «سایبرنتیک» است.
به دلیل اینکه فضای مطالعات کارشناسی این پدیده در کشور ما چندان شفاف نیست، لازم است محیطهای علمی و دانشگاهی به تبیین، تحلیل و نقد این پدیده بپردازند و مزایا و معایب آن را روشن کنند.
از آنجا که بر اساس توضیحات مسئولان بانک مرکزی به نظر میرسد که «رمزریال» یک CBDC (یعنی ارز دیجیتال بانک مرکزی: Central Bank Digital Currency) است، تصمیم گرفتم کتاب موجز و همهفهم
CBDC: Why is a digital currency with an expiry date a very dangerous solution?
اثر Rafal Ganowski که اخیراً منتشر شده است را به فارسی ترجمه کنم، تا بهعنوان یک منبع بتواند مورد استفادهی علاقهمندان و دغدغهمندان این حوزه قرار گیرد.
این ترجمه بهصورت قسمتبندی شده طی چند روز متوالی از طریق این کانال منتشر میشود و انشاءالله نسخهی کامل آن در قالب کتاب بهزودی توسط آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر داتشگاه تهران ( @ut_cyber ) عرضه خواهد شد.
#اکانوسایبرنتیک #سایبراکانومی #رمزریال
#econocybernetics #cybereconomy #CBDC
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
با این حال، متأسفانه در سال ۲۰۲۰، با درگیر شدن بانکهای مرکزی در سراسر جهان در پژوهشهای مربوط به امکان صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، که اغلب بهعنوان معادل دیجیتالی پول نقد معرفی شد، بهطور قابل توجهی افزایش یافته است - برخی از کشورها می خواهند چنین پولی را بهصورت «دارای تاریخ انقضا» (expiry date) معرفی کنند.
بر اساس تحقیقات بانک تسویه بین المللی مستقر در بازل -در پایان سال ۲۰۲۰، ۸۶ درصد از ۶۵ بانک مرکزی مورد بررسی در جهان درگیر پژوهش در مورد مسائل CBDC بودند.
اولین کشوری که پول دیجیتال بانک مرکزی (اما بدون تاریخ انقضا) به نام Sand Dollar معرفی کرد، کشور باهاما در اکتبر 2020 بود. سپس، در اکتبر ۲۰۲۱، اولین کشور در آفریقا و دومین در جهان CBDC، یعنی eNaira در نیجریه راهاندازی شد و بدین ترتیب جعبه پاندورا (Pandora's box)
باز شد.
پیشرفتهترین بانکهای مرکزی در این زمینه در حال حاضر عبارتند از: اتحادیه اروپا (بانک مرکزی اروپا)، ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و سوئد. با این حال، اولین کشور در جهان که بهطور رسمی پول دیجیتال را با تاریخ انقضا وارد گردش کرد، چین است.
موضوع ارز دیجیتال بانک مرکزی بهطور کلی در جامعه بسیار کم شناخته شده است، من فکر میکنم که حدود ۹۰ درصد از مردم در سراسر جهان هرگز چیزی شبیه به آن نشنیدهاند. حیف است، زیرا این موضوع برای همهی ما بسیار مهم است. معرفی CBDC با حذف تدریجی پول نقد نیز مرتبط است. در واقع، حتی هیچ کس تا به حال از شهروندان نپرسیده است که آیا با آن موافقت کردهاند یا خیر و ما باید حق داشته باشیم که ارادهی خود را در این زمینه مثلاً در یک همهپرسی ابراز کنیم.
ادامه دارد
#اکانوسایبرنتیک #سایبراکانومی #رمزریال
#econocybernetics #cybereconomy #CBDC
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration
چند سال پیش، اگر کسی به من میگفت که ما در معرض خطر معرفی پول دیجیتال با تاریخ انقضا هستیم، احتمالاً با او به عنوان فردی برخورد میکردم که داستانهای ترسناک علمی-تخیلی آیندهنگرانه یا تئوریهای توطئهی کمارزش را خوانده است، یا بهسادگی به این فکر میکردم که او بهنوعی دیوانه است؛ و جای تعجب نیست، زیرا چنین نسخههای ضد آرمانشهری از آیندهی تمامیتخواهانه (totalitarian) تاکنون دیدگاه نویسندگانی مانند جورج اورول (George Orwell)،
یانوش زایدل (Janusz Zajdel) یا آلدوس هاکسلی (Aldous Huxley) بوده است.
در چند یا شاید ده سال گذشته - و به ویژه از مارس ۲۰۲۰ - تغییرات در جهان بهقدری سریع رخ داده است که بسیاری از ما حتی از آن آگاه نیستیم. متأسفانه، اینها تغییرات قانونی بسیار گستردهای است که حقوق و آزادیهای مدنی ما را به شیوهای بسیار خطرناک همراه با تغییرات خطرناک در حوزه مالی و همچنین با استفاده از فناوریهای بسیار مدرن محدود میکند.
و همهی اینها ظاهراً به نام ایمنی، بهداشت و به بهانهی مبارزه با تروریسم یا پولشویی انجام میشود. با این حال، همانطور که بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) گفته بود: «کسانی که از آزادی اساسی دست میکشند تا کمی ایمنی موقت بخرند، نه سزاوار آزادی هستند و نه ایمنی».
ادامه دارد
#اکانوسایبرنتیک #سایبراکانومی #رمزریال
#econocybernetics #cybereconomy #CBDC
#نسل_آفتاب در ایتا، تلگرام، سروش
@sunshinegeneration