#اهمیت_جایگاه ایران در خاورمیانه از نگاه ایالات متحده آمریکا
✅ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پایان یافتن سیطره قدرت آمریکا در خاور میانه، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در قبال خاورمیانه، خصوصا جمهوری اسلامی ایران دچار تغییرات بزرگی گردید. اول اینکه انقلاب اسلامی با رهبری مقتدرانه امام(ره) و با نظریه صدور انقلاب به کشورهای تحت استعمار و ایجاد بیداری اسلامی، باعث گردید که اولویت آمریکایی ها در منطقه خود ایران باشد، کشوری که تاریخ و فرهنگ و تمدن دارد و خود را به مرزهای اعتباری محدود نمیکند و صرف نظر از داشتن رهبری با صلابت و کاریزمای بسیار بالا که بر ایران حکومت می نماید پیشینیه و فرهنگ و رفتار مردمان این کشور نیز اقتضای بلند پروازی را دارد. دوم موقعیت ایران در خاورمیانه و مرکزیتی که در حوزه ژئوپلیتیکی و انرژی و تجارت جهانی دارد و می تواند غرب را به شرق متصل نماید و نقشی که ایران در کنار دو کشور روسیه و چین پیدا کرده است که هر دوی آنها رقیب هژمونی ایالات متحده آمریکا در طول این سالیان اخیر بوده اند می تواند تضعیف آنها در خاورمیانه و به مرور در دنیا را رقم بزند. اهمیت بعدی ایران برای ایالات متحده آمریکا، دشمنی جمهوری اسلامی ایران با بزرگترین هم پیمانش در منطقه، یعنی رژیم غاصب اسرائیل است که در دکترین سیاست خارجی ایران چیزی جز محو و نابودی این رژیم تعریف نشده است و ایران با تقویت جبهه مقاومت سعی در رسیدن به هدف اصلی خود می باشد. لذا ایالات متحده آمریکا با ایجاد تحریم و اعمال فشار به جمهوری اسلامی و دیگر کشورهایی که قصد ارتباط با ایران را دارند سعی در تضعیف اقتدار ایران و جلوگیری از رسیدن به اهداف سیاست خارجی و گسترش مفاهیم انقلاب به دیگر کشورهای منطقه و دنیا را دارد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#تقابل_چین و آمریکا
✅سالهاست که کشور چین با توسعه اقتصادی و در کنار آن افزایش قدرت نظامی، فراتر از آنچه در نظم کنونی در اختیار دارند می خواهند و این را متناسب با جایگاهی که در صنعت و اقتصاد و بازار جهانی و پیشرفت علمی که به دست آورده اند می دانند. چین میخواهد مانند ژاپنیها که در یک دوره طلایی سهم بالایی در صنعت و اقتصاد دنیا داشتند، یک قدرت اقتصادی برای همیشه در دنیا باشد و سهم بزرگي از بازار جهانی را در اختیار داشته باشد. لذا چین یک برنامه جهانی خارج از مرزهای خودش را در سیاست خارجی خود تعریف نموده که سیاست های اقتصادی و سیاسی خودش را بر اساس این نگاه تعریف می نماید و طبیعتا همه رفتارهای این کشور در مسائل بین المللی بر اساس این نوع نگاه تحلیل می شود و در راستای این حرکت با چالش بزرگی مانند ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان شرقی خود مثل کشورهای هند استرالیا ژاپن و کره جنوبی و تایوان روبروست و برای کنار گذاشتن آنها باید یا به مقابله بپردازد یا امتیازهای بزرگی به آنها بدهد. البته چینی ها تدابیری را برای کاهش این تنش ها اندیشیده اند که به دنبال توسعه روابط خارجی با کشورهای عربی، ایران و روسیه هستند تا توازن قدرت را برای برهم زدن محاسبات آمریکایی ها در منطقه خاورمیانه و کشورهای شرق آسیا برهم بزنند. اما باید دید که با روی کار آمدن ترامپ و حرکت های ناسیونالیسمی او می توانند در این رقابت پیروز شوند یا خیر
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_اهمیت قفقاز برای روسیه
✅روسیه بعد از تقابل با اکراین و اعمال تحریم های کشورهای غربی، جهت ایجاد گسترش مناسبات تجاری و حفظ منافع خود در برابر نفوذ آمریکاییها در منطقه، بنا بر دلایل سیاسی، نظامی و اقتصادی در پی تداوم وضع موجود در منطقه قفقاز است تا بتواند با ایجاد توازن قدرت و برقراری امنیت، اتصال خود به اروپا را حفظ نماید و از طرفی دیگر ذخائر نفت و گاز در این منطقه، چشم هر ابرقدرتی را خیره می نماید. لذا روسیه با نگاه ویژه به این منطقه و تحت کنترل قرار دادن آن به دنبال حفظ قدرت به عنوان یک بازیگر اصلی منطقه ای است تا از این راه به خنثی کردن تهدیدهاي بالقوه نظامی کشورهای غربی با اسـتفاده از مناقشات سیاسـی و دیپلماتیـک دست پیدا نماید و به همین علت است که در برخی از مسائل راهبردی با کشورهای همسایه، منافع خویش را بر راهبرد خود با دیگر کشورها ترجیح می دهد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#باید ها_نبایدهای پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی
✅اهمیت حمله اخیر اسرائیل به برخی مواضع نظامی ما در این است که بدانیم معادله تحلیلی آن ها برای ادامه این جنگ چگونه بسته شده و ما چگونه باید این معادله را برهم بزنیم. پاسخ نظامی ایران به رژیم غاصب، از زدن و نزدن پیامدهای خاص خود را د جامعه و سطح بین الملل خواهد داشت، زیرا ایران به عنوان نماد مقاومت و حامی این جبهه در دنیا شناخته شده است و از طرفی دیگر حمله به سرزمین مقدس ایران، اگ. بدون پاسخ بماند جبهه دشمن را گستاخ و هتاک تر خواهد کرد و پالس ضعف و عدم اقتدا را برای دشمن ارسال می کند. اما با نگاهی دیگر به وضعیت اقتصاد و معیشت و نارضایتی برخی از مردم از عملکرد مسئولین در جمهوری اسلامی و تلاش شبانه روزی رسانه های معاند و منافق و اپوزیسیون با همکاری کشورهای غربی، باعث شده تا عده ای در داخل شعار نه به جنگ را سر بدهند و ضعف و ترس و نا امیدی را در جامعه القا کنند. اما در صورت عدم پاسخی کوبنده و دردآور به رژیم غاصب، دشمن به اهداف خود که ایجاد یک نظام ضعیف و برهم ریخته در قبال جمهوری اسلامی هست خواهد رسید که این خلاف آرمان انقلاب و نظرات امامین انقلاب است. تنها راه اقتدار و حفظ موجودیت ایران اسلامی پاسخ دادن و درهم کوبیدن این رژیم پوشالی پوچ صهیونیستی است تا درس عبرتی برای همه دشمنانی باشد که چشم طمع به این خاک و مرز و بوم را در سر می پرورانند.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#کریدور_راه توسعه عراق تهدید یا فرصت
✅پروژه مسیر توسعه عراق با مشارکت مالی کشورهای قطر، امارات عربی متحده و البته عراق و ترکیه در حال انجام است و از سوی برخی تحلیلگران به عنوان جایگزین کریدور جنوب به شمال ایران مطرح میشود.این کریدور که حوزه خلیج فارس و اقیانوس هند را به ترکیه و اروپا متصل می کند با سرمایه گذاری و مشارکت قطر،امارات و ترکیه دنبال می شود. طرح راه توسعه، عراق را در افقی که برای شراکت با امارات و ترکیه و قطر در راستای توسعه اقتصادی برای خود تعریف کرده است می تواند این کشور را به عنوان یک جایگاه بزرگ ترانزیت کالا در منطقه معرفی نماید. توسعه این مسیر برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است و این پروژه میتواند منافع اقتصادی و امنیتی ایران را تضعیف کند و بین دو کشور عراق و ایران فاصله ایجاد نماید و در آینده ای نه چندان دور، ترکیه را به عنوان قدرت منطقه ای و قطب برتر اقتصادی معرفی نماید. در حال حاضر کشورهای در حال توسعه در پی ایجاد مسیر حمل و نقل ریلی و دریایی امن برای توسعه روابط اقتصادی با دیگر کشورها هستند. متاسفانه ادامه و تشدید تحریم های اقتصادی و سیاسی شکل گرفته علیه جمهوری اسلامی ایران در طی سال های اخیر توسط کشورهای غربی، بزرگترین مانع سرمایه گذاری و یا مشارکت کشورهای خارجی در اقتصاد کشورمان، منجر به افزایش پتانسیل مسیرهای رقیب شده که خروجی آن، چیزی جز کلید خوردن کریدورهایی چون آی مک و مسیر توسعه نبوده است. لذا کشور ترکیه با توجه به بازار بکر عراق و ذخائر نفتی و گازی در آن به عنوان بزرگترین سرمایه گذار این طرح، قصد رقابت با پروژه آی مک را دارد تا بتواند خود بازیگر اتصال شرق به غرب باشد و نقش کلیدی راه حمل و نقل ریلی و دریایی را بازی کند و در این راه باید چالش های بزرگی چون درگیریهای جناحی در عراق و کردهای کردستان عراق و همچنین کشورهای همسایه ای که از ایجاد این مسیر هیچ منفعتی از این طرح عاید آنها نمی شود و یا حتی دچار ضرر می گردند را پشت سر بگذارد. اما ترکیه به خاطر در سر پروراندن برگشت به دوران حکومت عثمانی، تمام تلاش خود را در جهت فعال نمودن راه توسعه انجام خواهد داد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#فیلترینگ_رسانه آری یا خیر
✅ در روزهای اخیر طرح رفع فیلترینگ یکی از داغ ترین موضوعات روز رسانه ها و برخی تریبون ها بوده است که در سطح جامعه و در بین موافقان و مخالفان این طرح کنش هایی بوجود آورده است. درموضوع فیلترینگ شبکه های اجتماعی عموما دو نگرانی دیده میشود. اولین نگرانی جامعه مذهبی و ایمانی نسبت به رهاسازي شبکه های اجتماعی بدون قید و قانون است. دومین نگرانی مافیای تولید و فروش فیلترشکن ها و آجر شدن نان این گروه جرثومه فساد است که اعتقادات دینی و ایمانی مردم را سپر منافع مالی خود قرار می دهند. در این راستا دو راهکار در پیشروست اول باید نگرانی های جامعه ایمانی باید شنیده شود و در مقابل، بازار اصحاب فیلترینگ که سالانه هزاران میلیارد به جیب زده اند باید بسته شود. مافیای فیلترینگ برای یک روز هم که شده سعی می کند آزادی شبکه های اجتماعی را به تاخیر بیاندازد تا به سود مالی بیشتری دست پیدا کند این ها به هیچ عنوان نگران دغدغه های ارزشی و دینی مردم نیستند و نبودند و لذا تمام تلاش خود را برای برهم زدن راهکارها و پیشنهادی موثر در جهت استفاده صحیح و قابل کنترل از اینترنت بدون فیلتر انجام می دهند و چالش هایی برای مردم و نظام ایجاد می کنند. در این راستا شورای عالی فضای مجازی باید تصمیمی اتخاذ نماید تا امنیت روان و سلامت جامعه حفظ گردد و هم چنین کسب و کارهای اینترنتی رونق دوباره بگیرد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#ترامپ_انتخاب کابینه ای ضد ایرانی
✅ بعد از پیروزی ترامپ در اتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، دونالد ترامپ هسته اصلی کابینه خود را، کاملا ضد ایران معرفی کرد و از کسانی در پست های وزارت دفاع و امور خارجه و شورای امنیت نام برد که همه آنها ید طولایی در ستیز با ایران و تقویت صهیونیست در منطقه دارند. هسته اصلی کابینه ترامپ برای فشار حداکثری و پیشبرد برنامه طراحی خاورمیانه جدید است که با کوچک سازی کشورهای نفت خیز و حذف فیزیکی محور مقاومت از منطقه، حذف قدرت هسته ای ایران و تشکیل ائتلاف منطقه ای اسرائیل و اعراب است. ترامپ انتخابات با شعارهای انتخاباتی دنیا بدون جنگ با ترامپ کاخ سفید متفاوت است و برنامه ها و سیاست های خارجی وی بر اساس مرکز قدرت و بازیگران پنهان آمریکا پیش می رود و جمهوری خواه و دموکرات ندارد. لذا جمهوری اسلامی با ید با تمام توان و قدرت و بدون هیچ نشانه ضعفی در برابر زیاده خواهی های آمریکا و شرکای سیاسی غربی اش ایستادگی نماید و کوچکترین نقطه ضعفی از خود نشان ندهد و همچنان با حمایت از جبهه مقاومت، تغییرات خاورمیانه را به نفع خود رقم بزند.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_حضور آمریکا در خاور میانه
✅ منطقه خاورمیانه به واسطه داشتن منابع عظیم انرژی به ویژه نفت خام و گاز طبیعی نقش مهمی در بازارهای جهانی انرژی دارد و هرگونه تغییر در تولید انرژی این منطقه منجر به تغییرات چشمگیری در جهان خواهد شد. قاعده کلی درباره خاورمیانه این است که خلاء قدرت در این منطقه به هیچ عنوان امکان پذیر نیست و بازیگران بین المللی نفوذ در این منطقه را ضروری ترین گام برای امنیت انرژی خود و همپیمانان می دانند. لذا آمریکا هم در یک نگاه عمیق با حضور در منطقه خاورمیانه، تسلط کامل بر منطقه و مهار ایران را می خواهد. زیرا میداند هژمونی ایران در منطقه برابر است با همپیمانی اعراب با ایران و این می تواند در تولید و قیمت انرژی خاورمیانه اثر بسزایی داشته باشد و ایران را به یک قدرت جهانی تبدیل کند و از آنجا که انقلاب ایران، انقلابی جهانی است و می تواند در کشورهای تحت سلطه آمریکا بیداری ایجاد نماید، این احساس خطر باعث گردیده تا ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان غربی اش با تمام توان در بر هم خوردن معادلات خاورمیانه به نفع جمهوری اسلامی تلاش خود را انجام دهند و مانع دست یافتن ایران به قدرت بلامانع منطقه شوند.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
✅ نقطه مشترک سیاست خارجی رژیم غاصب اسراییل و ایالات متحده آمریکا، تسلط بر خاورمیانه و تضعیف ایران است. بعد از جنگ جهانی دوم و تضعیف قدرت انگلیس در منطقه و جایگزین شدن ایالات متحده آمریکا به جای آن، تمرکز آمریکا، تسلط بر خلیج فارس و ژئوپلیتیک منطقه و انرژی نفت و گاز و جلوگیری از چیرگی ایران بر منطقه و اعراب تعریف گردید. لذا موجودیت رژیم غاصب صهیونیستی امکان خوبی به آنها داد تا با حمایت از آنها و تغییر موازنه قدرت در منطقه بتوانند راحتتر به منافع خود دست پیدا کنند. تقارن موجودیت اسرائیل و منافع آمریکا در خاورمیانه باعث گردید تا هر دو در کنار هم و برای پیشبرد هدف مشترک، اشتراکات بسیار زیادی پیدا نمایند لذا اسرائیل بدنبال تثبیت هژمونی منطقه ای و ادغام سیاسی و اقتصادی و حقوقی در منطقه است و آمریکا هم در یک نگاه عمیق تر تسلط کامل بر منطقه و مهار ایران را می خواهد. طبیعتا بخش زیادی از این راهبرد در ذیل تامین منافع اسرائیل دنبال می شود. به همین علت ایالات متحده آمریکا نه تنها دست از حمایت خود از رژیم غاصب اسرائیل بر نمی دارد بلکه در تمام زمینه های سیاسی اقتصادی فرهنگی اجتماعی و امنیتی، به طور کامل از آنها پشتیبانی می نماید تا بتواند به اهداف منطقه ای خود برسد و بدون دخالت مستقیم و بطور نیابتی، تسلط بر خاورمیانه و انرژی آن داشته باشد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#اهمیت_تنگه هرمز
✅ تنگهی هرمز یکی از ۵ تنگه بسیار مهم و حیاتی دنیا، از دیرباز به دلیل آنکه تنها راه ورود به خلیج فارس و تنها راه دسترسی دریایی کشورهای دیگر دنیا به کشورهای منطقه بوده، برای کلیه کشورهای نفت خیز منطقه و مشتریان آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این تنگه، خلیج فارس را از طریق دریای عمان به آبهای آزاد جهان متصل میکند و یکی از استراتژیکترین تنگههای مهم و حیاتی جهان محسوب می گردد و اوضاع حاکم بر آن میتواند اقتصاد جهان را دستخوش تغییر یا حتی بحران کند. تسلط سیاسی و نظامی ایران بر تنگهی هرمز از یک طرف و وابستگی شدید اقتصاد منطقه و جهان به تجارت دریایی از طریق این آبراه، حالا به برگ برندهای برای جمهوری اسلامی ایرانی تبدیل شده و کشورهای غربی که با تحریم های ظالمانه نفتی سعی در مقابله با ایران را در سر دارند، بیم این را دارند که مبادا ایران این برگ برنده خود را روی میز بگذارد. با توجه به همین دلیل که این گذرگاه یکی از راهبردیترین مسیرهای بینالمللی کشتیرانی جهان محسوب میشود و اهمیت آن زمانی به حد فوقالعاده رسید که جمهوری اسلامی ایران یکی از راهبردهای مقابله با این تحریم های ظالمانه را، بستن تنگه هرمز قرار داد تا بتواند از این ابزار در جهت مقابله با زیاده خواهی های طرف های غربی استفاده نماید.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#تفاوت_نفوذ_منطقه ای ایران با آمریکا در کشورهای منطقه
✅ پس از پیروزی انقلاب اسلامی، منطقه خاورمیانه دستخوش تحولاتی شگرف و غیر قابل پیش بینی گردید. کشوری با رویکرد فرهنگ دینی با تأکید بر وحدت شیعه و سنی و پرهیز از طایفه گرایی و نژادپرستی وارد عرصه جهانی شد و با رهبری مقتدرانه و با بصیرت خود، فرهنگ سیاسی و الگوی مردم سالاری دینی را با تلفیق دین و دموکراسی، در مقابل الگوی لیبرال دموکراسی غربی، مطرح نمود. استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران در کنار به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی و حمایت از محرومین و مستضعفین جهان در سیاست خارجی باعث گردید تا نفوذ قابل توجهی در بین کشورهای منطقه داشته باشد براساس همین گفتمان، میتوان مدعی شد نفوذ ایران با نفوذ غرب در منطقه متفاوت است. اصولاً غرب به واسطه حضور قدرتمند نظامی و زورگویی در منطقه، دارای نفوذ است و پایگاههای آمریکا در کشورهای منطقه، زمینه ساز نفوذ در دولت های آنها شده است ولی نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه، نفوذی گفتمانی دینی و آرمانی و از جنسی متفاوت با سلطه طلبی و زورگویی و منفعت طلبی غربی است. لذا با توجه به بیداری اسلامی که در سطح کشورهای منطقه بوجود آمده است بزودی ایدئولوژی مقابله با استکبار و سلطه جویی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بارزترین ایدئولوژیهای پرطرفدار منطقهای تبدیل و ایران صاحب جایگاهی بالا و پرنفوذ و تأثیرگذار در منطقه غرب آسیا خواهد شد. بر همین اساس کشورهای غربی تمام تلاش خود را برای حفظ جایگاه خود در منطقه و ایجاد پروژه ایران هراسی انجام خواهند داد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#توازن_قدرت در منطقه
✅ بعد از انقلاب صنعتي اروپا و نیاز کشورهای در حال توسعه غربی به انرژی و زغال سنگ خاورمیانه، تلاش برای حضور در منطقه و تعیین موازنه قوا در خاورمیانه به نفع خود از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر امنیت منطقهای و بینالمللی است. اما با ظهور انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی در کشورهای عربی، کشورهای غربی و در راس آنها بخصوص ایالات متحده آمریکا، سعی در حفظ منافع خود و جلوگیری از قدرت یافتن جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهایی که تحت تاثیر ایران بودند نمودند. در این فضای بحرانی دو قالب گفتمانی در برابر یکدیگر بوجود آمد که میتوان آنها را در قالب دو جبهه و دو گفتمان "قدرت" و "مقاومت" تعریف کرد. حوزه قدرت نظامی و هژمون با محوریت آمریکا در کشورهای منطقه و حوزه مقاومت و ایستادگی با محوریت جمهوری اسلامی ایران، که باعث گردید منطقه برای توازن قدرت یا هژمونی قدرت دچار تنش ها و چالش هایی شود. ایالات متحده با ایجاد پیمان با کشورهای منطقه و فشار بر ایران تلاش دارد تا مانع به قدرت رسیدن ایران و نیروهای نیابتی خود در منطقه خاورمیانه شود و در مقابل جمهوری اسلامی ایران نیز با نفوذ گفتمانی و ایدئولوژی خود که دفاع از محرومین و مستضعفین است توانسته با ایجاد جبهه های مقاومت با تفکرات ظلم ستیزی و استکبارستیزی، تسلط بر منطقه و ایجاد هژمونی نوین را به نفع خود رقم بزند. لذا کنترل توازن قوا در این منطقه را به میزان قابل توجهی و تا این مرحله، به رویارویی دوطرف و استفاده از نیروهای نیابتی در قبال یکدیگر کرده است. در همین حال آمریکا به حمایت خود از رژیم غاصب اسرائیل ادامه می دهد و ایران نیز با حمایت از جبهه مقاومت و دیگر طرف هایی که مخالف حضور آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل است می پردازد تا بتواند این توازن را به نفع خود رقم بزند.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#ایران_سلاح هسته ای آری یا خیر
✅ بر اساس فتوای رهبر انقلاب اسلامی و مراجع تقلید معاصر، ساخت سلاح اتمی و استفاده از آن را به دلیل اجتهاد از قرآن که فساد و نابودی حرث(دام و زراعت و درختان) و انقطاع نسل را حرام میداند، حرام اعلام نموده اند. این حکم اولیه ای هست که مراجع تقلید با استفاده از منابع روایی و آیات قرآن مشخص کرده اند. حالا فرض بر این گرفته شود سلاحی که اساسا برای نزدن ساخته شود و صرفا برای برقراری توازن و حفظ جمهوری اسلامی از خطرات و آسیب های احتمالی دشمن ایجاد شود و منفعت آن در رام کردن دشمنان قسم خورده است و سودش در استفاده نکردن از آن هست باز هم از نظر مقام معظم رهبری و دیگر مراجع حرام اعلام می گردد یا خیر. که این موضوع جدیدی هست که نیاز به بررسی دارد و می تواند در آینده هسته ای ایران تاثیر بسزایی داشته باشد. نکته بعدی اینکه ما یک سری احکام ثانویه هم داریم که می تواند جانشین احکام اولیه گردد. که یکی از زمان ها بحث اضطرار و ضرورت است که باعث می شود احکام ثانویه جای احکام اولیه را بگیرد. لذا اگر دشمن بخواهد با ایجاد تحریم های پیاپی و تهدیدات نظامی، قصد بر تضعیف جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد دکترین هسته ای ایران تغییر پیدا نماید و تولیدات آن بر اساس احکام ثانویه حلال اعلام گردد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
🔴یک نفر نیست با شش کلاس سواد بیاد مشکل قطعی برق رو حل کنه؟!
☑️شهید رییسی روحت شاد
@syasitahlil
#اهمیت_خاورمیانه برای چین
✅ با توجه به نگاه ویژه کشورهای توسعه یافته به انرژی در خاورمیانه، کشور چین نیز به عنوان یک قدرت نوظهور اقتصادی تلاش دارد که سهم کلانی در توسعه روابط با کشورهای خاورمیانه از نظر سرمایه گذاری و دریافت انرژی داشته باشد. بیتردید نفوذ منطقهای چین رو به گسترش است. چین بیش از هر کشور دیگری در جهان نیاز به نفت دارد و برای واردات آن نیاز به توسعه روابط با کشورهای نفت خیز را دارد که تقریباً نیمی از آن تنها از شش کشور خلیج فارس خریداری میشود. این کشور شریک تجاری اصلی اکثر کشورهای خاورمیانه بوده و سرمایهگذاری، زیرساختها و فناوری پیشرفتهای را برای آنها فراهم کرده است و برای تبادل کالا از کشورش به کشورهای دیگر خصوصا اتحادیه اروپا، با ابتکار ایجاد کمربند و جاده ریلی و دریایی، به دنبال ترانزیت ارزان و امن، حداقل در ۲۰ پروژه بندری در امتداد گذرگاههای دریایی كلیدی که در خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارند، سهام دارد. لذا حفظ ثبات و امنیت در خاورمیانه برای چین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. لذا تمام تلاش خود را برای ایجاد روابط دوستانه همسایگان و کشورهای صاحب قدرت در این منطقه انجام می نماید تا بتواند در سال۲۰۳۰ خود را به عنوان هژمون اقتصادی تثبیت و به دنیا معرفی نماید.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_حمایت اروپا از اکراین
✅ پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی و استقلال کشورهای تحت حمایت، اتحادیه اروپا بسته های حمایتی خود را برای جذب کشورهای سوسیالیستی تازه استقلال یافته در جهت تغییر رویکرد سیاسی پیشنهاد کرد. گسترش ارتباط اوکراین با اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۴ و پس از رخداد انقلاب نارنجی در آن کشور، که موجب روی کارآمدن یک دولت طرفدار غرب و با گرایش دموکراتیک بود آغاز گردید. اکراین به دلیل هم مرزی گسترده با اتحادیه اروپا و دارا بودن منابع نفت وگاز و زمین های حاصل خیز، مورد توجه کشورهای غربی قرار گرفت. لذا بعد از جنگ روسیه با اکراین، اتحادیه اروپا تمام قد برای دفاع از اکراین حمایت خود را اعلام کرد زیرا تجاوز نظامی روسیه به خاک اوکراین، در خطر قرار گرفتن امنیت غذایی، هستهای و نظامی اتحادیه اروپا تلقی میشود و آنها بر این باورند که اگر در رابطه با حمایت از اوکراین، کوتاه بیایند، در آینده کشورهایی هم مرز با روسیه و از شرکای تجاری دیگر اتحادیه اروپا، هم امنیت نخواهند داشت. آنها با فرض اینکه روسیه به تصاحب اوکراین قانع نمیشود از مقابله نظامی اوکراین با روسیه حمایت کردند. لذا آنها نه بهخاطر دشمنی با روسیه یا حمایت از اوکراین، بلکه برای حمایت از امنیت خود از این کشور حمایت میکنند.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شنیدی میگن اهل بیت ع عرب هستن به ما چه ؟؟؟
پس تا آخر ببین
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#کانال_خانواده_سالم👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3315467208C0db830deab
#سلاح_هسته ای تغییر رویکرد سیاسی
✅ درمورد ساخت و یا تولید سلاح هسته ای باید نگاهی به منافع ملی کشورمان و اینکه ما چه اقتضائات جدیدی در منطقه از نظر سطح تهدیدات بین الملل پیدا خواهیم کرد و تهدیدات نظامی آمریکا و اسرائیل قرار است تا کجا ادامه پیدا کند. موافقین ساخت سلاح هسته ای در دنیا معتقدند قدرتهایی که دارنده این سلاح هستند اگر بخواهند سلطه خود را بر علیه کشور دیگری که قدرت هسته ای است استفاده نماید هیچ طرفی پیروز نیست و همه بازنده خواهند بود بنابراین سعی می کنند سقف تنش را پایین تر از سلاح هستهای تعریف کنند. یکی از مهمترین دلائلی که مسائل هسته ای ایران موضوع روز کشورهای اروپایی و آمریکا شده است بحث حضور و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و شبه جزیره عرب است که می تواند سلطه ایران و هژمون شدن آن را در منطقه تثبیت نماید. لذا با مطرح نمودن مسائل هسته ای و اعمال تحریم های ظالمانه سعی در عقب راندن ایران از منطقه را دارند تا رژیم غاصب اسرائیل که بزرگترین هم پیمان ایالات متحده و تروئیکای اروپاییش بتواند بدون هیچ موانعی به اشغال سرزمینهای فلسطین و طرح نیل تا فرات دسترسی پیدا کند. تحولاتی هم که تا کنون در منطقه شکل گرفته است ناخوشایند است و رژیم غاصب اسرائیل به عنوان قدرتی که در محدوده سرزمینی فلسطین حضور دارد در لبنان و سوریه و غزه به دنبال حذف خطرات قطعی و احتمالی است. بنابراین منافع کلان آمریکا با منافع رژیم غاصب اسراییل در منطقه یکی شده است و هر دو سعی در حذف قدرت منطقه ای ایران، کاهش نفوذ تهران در شبه جزیره عرب و خلیج فارس هستند. لذا از طریق رای شورای حکام اروپایی و ارجاع آن به شورای امنیت و برگشت مجدد تحریم ها و ایجاد فشار از خارج و برهم زدن امنیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ایران، سعی در قطع نمودن نفوذ ایران در منطقه را دارند. در همین راستا جمهوری اسلامی ایران باید با تدبیر کامل این تلاش آنها را خنثی نماید.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#ایران_بازیگر اثرگذار منطقه
✅ امریکا بعد از پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی به دنبال این بود که خلاء های به وجود آمده از فورپاشی شوروی را پرکند. خاورمیانه به خاطر ویژگی های ممتاز منطقه ای و سهم انرژی در اولویت برنامه های آمریکا قرار گرفت. لذا در بحبوحه جنگ ایران و عراق در توجیه کمک های اطلاعاتی از صدام حمایت کردند و اظهار داشتند که ما نگران پیروزی ایران در این جنگ بودیم چراکه باعث می شد ایرانی ها عراق رو کامل بدست بگیرند و نفوذ شان در خلیج فارس رو بیشتر کنند و موازنه قدرت جوری تغییر نماید که عربستان و اعراب مجبور به همکاری با ایران شوند و قدرت نوظهور جمهوری اسلامی ایران نقش اساسی را در منطقه و دنیا ایفا نماید و تعیین کننده نقش انرژی در دنیا باشد، در چنین شرایطی قدرت ها، با دسیسه و نیرنگ شروع به بازی سازی می کنند و زمینه را طوری رقم میزنند تا وارد بازی بشوی، اینکه حالا در هر مرحله از نقشه به چه میزان آگاهانه نقش ایفا کنی و دقیقا کی وارد بازی بشوی و عملکرد شما در بازی چطوری و چگونه باشد و دور از تعلل و شتابزدگی بتوانی بازی را با مهندسی معکوس به نفع خود رقم بزنی، در این صورت برگ برنده تسلط بر منطقه را به نفع خود خاتمه داده و خود را به عنوان هژمون منطقه به اثبات خواهی رساند. لذا جمهوری اسلامی با وجود رهبری فرزانه و با بصیرت و آگاه توانسته است نقش بازیگری خود در منطقه را طوری رقم بزند که همه کشورهای بزرگ دنیا اذعان داشتند که ایران کشوری قدرتمند و اثرگذار در منطقه است و بدون نظر و حضور ایران هیچ اتفاقی رقم نخواهد خورد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#اهمیت_ترور شهید فخری زاده در دستگاه اطلاعاتی موساد
✅ شهید فخریزاده، یکی از دانشمندان برجسته هستهای و دفاعی کشور و عنصری علمی و صاحب نظر در برنامه های حیاتی کشور و یکی از پنج شخصیت مهم ایرانی بود که یک بار نامش از سوی نشریه امریکایی فارن پالیسی در فهرست پانصد نفره قدرتمندترین افراد جهان قید شده بود. رژیم غاصب اسرائیل و در راس آنها نخست وزیر کودک کش و جنایتکار این رژیم ایشان را پدر هسته ای ایران نامیده و تلاش برای حذف او را در دستور کار قرار داده بودند زیرا آن شهید بزرگوار دارای شخصیت همه جانبه و دانشمند برجسته و ممتاز تمام تلاش خود را برای عزت، پیشرفت علم و دانش و ایجاد اقتدار و پیشرفت، سعی در شکوفایی ایران داشت و این خاری بود در چشم دشمنان جمهوری اسلامی، که فقط با حذف فیزیکی ایشان می توانستند لحظهای تاخیر در این رشد و بالندگی ایجاد نمایند. لذا با ترور ناجوانمردانه این مرد بزرگ، حقارت و پستی خود را به دنیا نشان دادند و ثابت کردند که خوی حیوانی و وحشی گری در ذات آنهاست و قابل تغییر نیست.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_حضور آمریکا در سوریه
✅ در سالهای اخیر، اختلافات قومی و قبیله ای در سوریه و بحران تجزیه طلبی و حضور داعش در آن به یکی از مهمترین موضوعات نظام بینالملل تبدیلشده و توجه بسیاری از کشورهای جهان را به خود جلب کردهاست. سوریه به مدت یک دهه عرصه رقابت و محل جولان برخی از قدرتهای منطقهای و بینالمللی گشته و هر یکبر اساس اهداف و منافع خود به ایفای نقش در آن میپردازند. آمریکا طی سالهای بحران سوریه، از ابزارهای مختلف دیپلماتیک، رسانهای، و مالی و حمایت از گروه های مخالف دولت بشار اسد برای بیثبات کردن این کشور بهره برد. تمرکز واشنگتن بر پروژه سرنگونی دولت سوریه بهعنوان دروازهای برای تسلط بر کل منطقه و کوتاه نمودن دست کشورهای قدرتمند منطقه مانند روسیه و ایران از سیاست خارجی سوریه، و تامین امنیت کمربند رژیم غاصب اسرائیل، از اهداف اصلی حضور آمریکا در سوریه بود. لذا با هدف اصلی از این استراتژی، فراهم آوردن محیطی پیچیده برای حضوری سیاسی و نظامی بود. در شرق فرات، آمریکا به بهانه حمایت از نیروهای دموکراتیک سوریه کنترل منابع نفتی سوریه را در دست گرفت و در غرب، با همکاری ترکیه و متحدانش، تلاشی دوگانه برای مهار نفوذ روسیه و ایران به اجرا گذاشت تا بتواند حضور خود در منطقه را تثبیت نماید و با ایجاد ایران هراسی پروژه هم پیمانی اعراب با رژیم غاصب اسرائیل را به اتمام برساند.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_انگیزه های دخالت ترکیه در سوریه
✅ مداخله ترکیه در جنگ داخلی سوریه بنا به دلائل ذیل ابتدا به صورت دیپلماتیک آغاز و بعداً به صورت نظامی تشدید شد. امنیت مرز مهمترین مساله برای ترکیه است. حضور کردها و گسترش منطقه تحت کنترل پ.ک.ک در شمال سوریه، یکی از مهمترین حلقه مهم تنش ها در شمال عراق_شمال سوریه و شرق و جنوب شرق ترکیه گردیده است. اردوغان و مقامات ترکیه متاثر از جنگ خاورمیانه و تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه دو راهبرد اساسی را نسبت به کردها دنبال می کنند.
۱_توافق سیاسی با دولت سوریه،عقب نشینی از شمال و ادغام کردهای سوریه در دولت مرکزی دمشق برای مهار رفتار مرکز گریزی کردها
۲_حمله به شمال سوریه و از بین بردن و یا راندن آنها به مرکز سوریه و ایجاد منطقه حائل امنیتی در مرزهای خود
لذا ترکیه در جهت حفظ امنیت مرزهای خود و همراهی با آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل در پیشبرد اهداف خاورمیانه جدید، بهترین راه را حمله به سوریه و اشغال حلب می داند زیرا اردوغان می داند که اگر بخواهد حکومت عثمانی خود را برپا نماید باید بتواند قدرت خود را در منطقه به رخ دیگر کشورهای همسایه خصوصا جمهوری اسلامی ایران بنمایاند تا هدف اردوغان که رسیدن به مرزهای قدیمی عثمانی و کنترل لیبی، سوریه، مصر، لبنان، فلسطین، آذربایجان و کشورهای قفقاز است به سرانجام برسد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil
#چرایی_حضور روسیه در سوریه
✅ با توجه به اینکه بحران در سوریه به یکی از مهمترین موضوعات کشورهای همسایه و هم مرز با سوریه تبدیل شده است و دراینبین، دولت روسیه برای جا نماندن از عرصه قدرت، همواره یکی از اصلیترین بازیگران بینالمللی و دارای نقش تعیینکننده در عرصه سوریه بوده است. لذا عمده ترین دلیل حمایت روسیه از بشار اسد و جلوگیری از سقوط نظام سوریه، تدبیر برای عدم ورود ناتو به حیاط خلوت منافع روسیه و تضعیف موقعیت، اعتبار و جایگاه بینالمللی روسیه و در نهایت ناکامی در تحقق مبانی دکترین امنیت ملی روسیه میباشد. از دلایل دیگر حضور نظامی روسیه در سوریه، نگرانی مسکو از گسترش افراطیگری و تروریسم تکفیری است و تسلط آنها بر اوضاع آشفته سوریه است و می تواند به روسیه ضربات مهلکی را از نظر امنیت وارد نماید و تاثیر گذار بر کشورهای زیر سلطه روسیه باشد. لذا روسیه به دنبال ثبات بشار اسد در سوریه و حذف تروریست و ناکام گذاشتن ایالات متحده آمریکا در خصوص حضور در سوریه و تبدیل به حیات خلوت آمریکا گردد.
✍هادی نساجان
@syasitahlil