هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
رشد نقدینگی واقعی در ایران منفی است!
در ایران دو نوع نقدینگی وجود دارد
۱. نقدینگی عمومی
۲. نقدینگی خصوصی
که هر کدام به دو بخش نقدینگی اسمی و واقعی تقسیم میشود.
رشد نقدینگی اسمی همواره مثبت بوده اما در مورد نقدینگی واقعی ماجرا متفاوت است.
در یک تقسیمبندی دیگر نقدینگی به سه بخش جبرانی، محرک و مکنده تقسیم میشود.
اما نقدینگی عمومی عمدتا جبرانی بوده و رشد نقدینگی واقعی در ایران منفی است. به عبارت دیگر حقوق کارمندان و دستمزد کارگران به میزان تورم افزایش پیدا نکرده است. بخشی از نقدینگی عمومی که صرف تولید و زیرساختها و خدمات عمومی شده نقدینگی محرک بوده است.
و اما نقدینگی خصوصی چون متصل به دارایی بوده، همواره رشد کرده است.
به عبارت دیگر پولی که بانک خصوصی خلق کرده و با آن دارایی (دلار، طلا، زمین، مسکن، خودرو و...) خریده صرفنظر از اینکه باعث تورم بوده یا خیر همواره رشد داشته است. این نقدینگی که نه جبرانی است و نه محرک و فقط در بازارهای سفتهبازانه میچرخد نقدینگی مکنده نام دارد. در حقیقت این نقدینگی با اتصال به دارایی ارزش خود را حفظ کرده و بالا میبرد یا ارزش نقدینگی عمومی را کاهش میدهد.
این نقدینگی هم رشد اسمی داشته و هم رشد حقیقی.
رشد حقیقی داشته چون میزان تورم در داراییها و کالاهای سرمایهای نسبت به کالاهای مصرفی و حقوق و دستمزد کارگر بسیار بیشتر بوده است.
این رشد چند برابری قیمت داراییها نسبت به کالاهای مصرفی و دستمزد کارگر و ... علت اصلی تورم است.
زیرا با بالارفتن قیمت این داراییها و ایجاد عدم توازن شدید در بحث مالکیت (بهدلیل ایجاد انحصار و احتکار در کالاهای سرمایهای) که عمدتا مرتبط با نیازهای اساسی مردم هستند تمام بازارها بهطور خودکار قیمت محصول خود را بالا میبرند تا بتوانند قدرت خرید مردم و کارگر را تا حدی جبران کنند.
در کشورهای سرمایهداری با سرکوب شدید دستمزد کارگر و استثمار نیروی کار و از طرفی استثمار منابع طبیعی کشورهای فقیر جلوی تورم را میگیرند و به این ظلم عمومی افتخار میکنند.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اندیشکده قصد
💢 جلسه هم اندیشی اساتید اقتصاد اسلامی به میزبانی دانشگاه قم با تاکید بر دلارزُدایی به عنوان یک راهکار اساسی مهار تورم و رشد تولید برگزار شد.
🔹در نشست دو شنبه شبی که با حضور جناب آقای دکتر سید یاسر جبرائیلی و به همّت چندین اندیشکده و پژوهشگاه فعّال در حوزه اقتصاد اسلامی در دانشگاه قم برگزار شد، ابتدا مباحثی پیرامون سیطره سیاسی، آکادمیک و مدیرتی غربگرایان و استعمار زدگان ذهنی و عملی در داخل کشور مطرح گردید و به لزوم بازنگری و اقدام موثر در راستای گسترش ضریب نفوذ اقتصاد اسلامی در سیاست گذاری ها و مدیریت کلان کشور، اشاره شد.
🔹آقای دکتر سید یاسر جبرائیلی در بخش آغازین سخنرانی خود، موافقت با طرح حذف ارز ۴۲۰۰ تومان را تابعی از همین علت دانسته و غلبه و سیطره این جریان فکری (جریان #نئولیبرال ) در فضای علمی و آکادمیک کشور را به عنوان علت اصلی اجرای این سیاست های غلط و ناکارآمد معرفی کردند.
🔹 وی در قسمت دیگری از سخنرانی خود از طراحی پیچیده ای که ذی نفعان و مسببان وضع موجود آن را در قالب اخبار و محتوای تصویری، به شکل مستمر در سطح افکار عمومی، منتشر می کنند گفته و عنوان کردند: این جریان با همان سیطره ای که دارد، علت تورم را افزایش سطح نقدینگی جا زده و هم زمان از خلق پول توسط بانک های خصوصی نیز حمایت می کند.
🔹 رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، مسببان اصلی مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را بیست شرکت مهم در حوزه فولاد و پتروشیمی اعلام کرده و به ریالی بودن مواد اولیه مورد استفاده در این شرکت ها و فروش دلاری محصولات آنها، اشاره کرده و خاطر نشان کردند: جریان سرمایه داری بخش ناچیزی از اموالشان را به شکل سهام و در قالب بورس کالا فروخته اند. سه هزار و هفتصد نفری که سهامدار این شرکت ها هستند، مدافع افزایش نرخ ارز بوده، از حفظ منافع این جریان حمایت کرده و عملا در راستای فقیر تر کردن و خالی تر کردن جیب خود عمل می کنند.
💠 اندیشکده قصد
💡 @qasdway
🌟سخن شما
سلام جناب جبرائیلی
قیمت گذاری لحظه ای آهن آلات و فولاد هم مصیبتی شده برای مردم.
تولید فولاد در کشور با انرژی و برق و گاز داخلی با تعرفه صنعتی و با حقوق و دستمزد ریالی با مواد اولیه ایرانی و ... هر ساعت و هر لحظه با نرخ بازار آزاد دلار قیمت گذاری می شه.
آقایون در کارخانجات یک فرمول درست کردن که توش هر لحظه قیمت دلار آزاد رو وارد میکنند و قیمت میدن.
میلگردی که امروز در کارخانه تولید میشه با میلگرد دیروز و با میلگرد فردا هیچ تفاوت قیمت تمام شده ای نداره. ولی از آذر ماه پارسال تا الان قیمت میلگرد در هر کیلو از کیلویی ۱۶۰۰۰ تومان به ۳۵۰۰۰ تومان رسید و الان هم در حدود ۲۹۰۰۰ تومان هست.
من و خانواده ام یعنی دو برادرم و خواهرم و پدر خانم داداشم پول گذاشتیم و خانه هایمان را فروختیم وزمین گرفتیم که با هم به صورت یک تعاونی خانگی بسازیم.
فقط همین یک قلم نوسان میلگرد، از کیلویی ۱۶ هزار تومان تا ۳۰ هزار تومان یعنی تقریبا دوبرابر شدن هزینه اسکلت ساختمان.
این بستگی و وابستگی لحظه ای قیمت ها به دلار آزاد یک بلای خانمان سوز برای کسی است که واقعا می خواهد یک کار اقتصادی سالم واقعی کند.
@syjebraily
🌟سخن شما
سلام آقای جبرائیلی
من از ۴ ماه قبل عید میخواستم خونه بسازم. یه تیبا داشتم فروختم ۲۸۰. تا اومدم بجنبم خوردم به تعطیلات. در عرض یه هفته تیبا شد ۳۳۰. الان شده ۳۸۰. میلگرد هم از ۱۹ تومن شد ۲۸ و رفت رسید به ۳۴ الانم شده ۲۹. الان شاید یه لحظه دیگه بگن ۳۲. معلوم نیست، مسخره بازیه. بعد ۱۵ سال خواستم خونه بسازم از مستاجری دربیام! خداوکیلی کسی هست این مسائل واضح و تا اینقدر عیان و آشکار رو به آقای رئیسی منتقل کنه؟ موبایل و یخچال و ... بقیه هم همینطوره. بابا به داد مردم برسید! کنترل تورم اینقد سخته، بجای مشاوره گرفتن از داشگاهیهای ... برید بازار تا علت اصلی رو متوجه بشید! جان جدت اینا رو به مسولین برسونید و مطالبه کنید ماکه دستمون کوتاهه🙏🙏🙏
درضمن فعلا از ساخت خونه منصرف شدم. چون من کلا دوتا ماشین داشتم میشد ۶۰۰ تومن. ۴ ماه قبل حساب کردم ۳ سقف میتونستم اسکلتش رو بزنم که میلگرد اینطوری شد. یعنی فقط تو میلگرد ۱۰۰ تومن اضافه شد از اونور هم ۱۰۰ تومن تو ماشینم متضرر شدم. همکارم بعد ۲۷ سال بازنشست شد. بهش ۱۹۰ م دادن. حالا من تو یه هفته ۲۰۰ ضرر کردم.
این سحر دلاره که آقایون بنا به هردلیلی سکوت کردن و همش چرند و آدرس غلط میدن به مردم
@syjebraily
🌟سخن شما
سلام
جناب جبرائیلی ✋
با چند نفر از دوستان سرمایه ای جمع کردیم و مزرعه پرورش شتر مرغ راه اندازی کردیم🍀
ولی با شروع دولت جدید و قطع ارز۴۲۰۰ قیمت نهاده ها چند برابر شد و قیمت گوشت هم با هزینه تموم شده تناسب نداشت
متاسفانه با ضرر مزرعه را جمع کردیم و پشت دستمون را داغ کردیم که کار تولید راه بندازیم.
آخه چرا باید اینجوری بشه؟ ما با زحمت میخواستیم یه سود حداقلی حلال برای خودمون و برای اقتصاد مملکتمون در بیاریم
زمان روحانی اوجور حالا اینجور. احساس میشه سرکاریم. با عوض شدن آدمها هیچ اتفاق جدیدی رخ نمیده.
شما که ارتباط دارید و میتونید حرف مردم را انتقال بدید بخدا مردم پای کار این مملکت هستند ولی این سیاستمدارها و جناحها مردم را دارند دلال و بیکار بار میارند🤲🌹
@syjebraily
دلیل بیش از ۱۰ برابر شدن مواد اولیه تولید (فلزات و محصولات پتروشیمی) از سال ۹۶ تا امروز چیست؟ آیا تولید این مواد کاهش یافته است؟ رشد اقتصادی بالای کشور، تقاضا برای مواد اولیه را تشدید کرده است؟ هزینههای تولید این مواد اولیه ۱۰برابر شده است؟ هیچ کدام!
تولیدکنندگان این مواد اولیه، صادرکنندگان اصلی کشور هم هستند. هم مالک ارز هستند، هم دلاری قیمتگذاری میکنند؛ و دلار را بیش از ۱۰ برابر کردهاند! هم دلارشان را ۱۰ برابر گرانتر میفروشند، هم محصولاتشان را ۱۰ برابر گرانتر. سود خالصشان هم بیش از ۱۰ برابر شده است؛ و قیمت همه چیز هم برای مردم، ۱۰ برابر شده است...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای دکتر نیلی زمان آغاز فاجعه در اقتصاد ایران را درست تشخیص دادهاند: سال ۱۳۸۷. زمانی که هیچ خبری از تحریم نبود. اما میگویند نمیدانند که سال ۱۳۸۷ چه اتفاقی رخ داده است. دلیل این ندانستن آن است که آنچه در سال ۸۶ اتفاق افتاد، در هیچ کدام از کتاب هایی که در رشته اقتصاد ترجمه شده و تدریس می شود، نیامده است. آنچه آقای نیلی و دیگر اقتصاد دانان ریاضی زده از آن خبر ندارند این است که از سال ۸۶ اقتصاد ایران دلاری سازی و جهانی سازی شد. یحتمل از این هم بی خبرند که فاجعه سال ۸۶ محصول نظریات خود اینهاست که مفهومی تحت عنوان یارانه پنهان را جعل کرده و خواهان حذف آن شدند. هیچ تردیدی ندارم که با اصلاح این اقدام غلط که به نام آوردن پول نفت سر سفره ملت صورت گرفت، ملت ایران در مدت کوتاهی، بر تحریم و تورم، هر دو، پیروز خواهد شد. همه چیز به تشخیص و تصمیم و اقدام شجاعانه ی آقای رئیسی وابسته است.
@syjebraily
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طغیانی فارغالتحصیل دانشگاه امام صادق و نماینده اصولگرای اصفهان، با رسانه اصلاحطلب و لیبرال فردای اقتصاد گفتگو کرده، اثر ارز بر تورم را منکر شده و از بورس کالا حمایت کرده
او خواستار انتشار مطالعات مدعیان شده:
مطالعه اول نشان میدهد فولاد مبارکه اصفهان، محصولات خود را به قیمت جهانی ضربدر نرخ دلار به تولیدکنندگان ایرانی میفروشد. که باعث شده است سود خالص این شرکت از ۷.۳ هزار میلیارد سال ۹۶ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ برسد
مطالعه ۲ نشان میدهد ایشان در گفتگویی کنار پرچم فولاد مبارکه، خواهان منع ورود شرکتهای معدنی به تولید فولاد شده و دنبال انحصار برای فولاد مبارکه بوده
مطالعه ۳ نشان میدهد مهدی طغیانی مخالف تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان بوده و گفته است این کار از اولویتهای کشور نیست
مطالعه ۴ نشان میدهد مهدی طغیانی نه تنها مخالف تفحص از فولاد مبارکه بوده، بلکه تا توانسته در برابر انتشار گزارش این تفحص نیز سنگاندازی کرده.
مطالعه ۵ نشان میدهد اگر مهمترین مسئله امروز کشور، پیروزی در جنگ اقتصادی است، جریان انقلابی باید افراد را نه از قبیله و اردوگاه سیاسیشان، که از مواضع اقتصادیشان بشناسد. امثال طغیانی نباید به نام جریان انقلابی مسئولیت بگیرند
مطالعه ۶ نشان میدهد میان انکار اثر نرخ ارز بر تورم توسط برخی اقتصاددانان و سود نجومی برخی شرکتها از گرانفروشی ارز و قیمتگذاری دلاری محصولاتشان، ارتباط معنیداری وجود دارد.
مطالعه ۷ نشان میدهد فولاد مبارکه اصفهان از تامینکنندگان اصلی منابع مالی هلدینگ رسانهای دنیای اقتصاد است.
مطالعات در این زمینه ادامه دارد...
علم... کاش... در هیئت جامهای میبود که هرگاه عالِمی میخواست حمّال فرعونها و قارونهای دوران شود، دریده میشد...
@syjebraily
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
کسانی که از دخالت دولت در قیمتگذاری انتقاد میکنند، لطفا بگویند کدامیک از شرایط #رقابت_کامل در بازار ارز و پتروشیمی و فولاد و خودرو و... وجود دارد که نیاز به دخالت دولت نباشد؟! اینها حتی درس اول اقتصاد لیبرالیستی را هم نخواندهاند، شاید هم پای #منافع_شخصی، در میان است!
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از حسین زمانی میقان
ما دچار #تورم_تحمیلی از سوی شرکتهای بزرگ مواداولیه داخلی هستیم، آنها مدتهاست با پشتیبانی #بچه_های_شیکاگو کالایی که پایه تولید هزاران کالاست را به نام جعلی جهانیسازی به قیمت لندن و نیویورک با نرخ تبدیل دلار تلگرامی (که وجود ندارد) به تولیدکنندگان ایرانی میفروشند و امروز این غولهای سرمایهدار و همپیمانان بانکها، سیاهیلشگری عظیم از رسانه و رسانهچی، دانشگاه و پروژهبگیر تدارک دیدند تا مطالبه #دلارزُدایی محقق نشود.
#من_ریال_را_دوست_دارم
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیمت جهانی انرژی با درآمدهای ریالی مردم،
شکستن غرور یک جامعه است،
فقیر کردن یک ملت عظیم است!
@hemmatgholizadeh
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻جبرائیلی: در شرایط امروز ایران حاکمیت باید قیمت ارز را تعیین و تثبیت کند
🔸سید یاسر جبرائیلی (رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام):
🔹کشف قیمت ارز در شرایطی است که عرضهکننده و تقاضاکننده متعدد باشند ولی وقتی عرضهکنندگان انحصار را در اختیار دارند، کشف قیمت معنا ندارد، اینجا حاکمیت باید دستور بدهد و قیمت تعیین کند وگرنه انحصارگران دستور خواهند داد!
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @JahanaraOfoghtv
این ادعا کذب است
آقای رئیسی هیچکدام از اجزاء راهبرد سهستونی پیشنهادی ما(پیمانسپاری ۱۰۰٪ و تثبیت نرخ ارز، قیمتگذاری ریالی مواد اولیه، حذف رقبای ریال از اقتصاد) را اجرا نکرده و همچنان سیاستهای سابق حاکم است. این جوسازیها نیز بیشتر با قصد پیشگیری صورت میگیرد. ذینفعان تداوم وضع کنونی، قدرتمندند!
@syjebraily
در مناظره دیشب موسی غنینژاد یک حرف درست زد و آن اینکه برای اظهارنظر درباره نظامات اقتصادی یک جامعه، باید #فلسفه_سیاسی دانست. لیکن عاقبت اظهارنظر درباره فلسفه سیاسی با مدرک حسابداری، همان پرت و پلاهایی است که از او شنیدیم؛ از چپ خواندن راسل لیبرال تا تشریک مساعی شهید بهشتی و بنی صدر!
این گزاره نیز که "لیبرالیسم میگوید انسان بنده خدا باشد"، بلاتردید تن فیلسوفان لیبرال را در گور میلرزاند. غنینژاد از قضا بر سبیل همان فرد است که نخواست نامش ببرد(موسوی خوئینیها). او در مسجد جوزستان، قرآن را تفسیر ماتریالیستی میکرد، این بندگی خدا را از لیبرالیسم استنتاج میکند.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
در مناظره دیشب موسی غنینژاد یک حرف درست زد و آن اینکه برای اظهارنظر درباره نظامات اقتصادی یک جامعه،
این گزاره نیز که "لیبرالیسم میگوید انسان بنده خدا باشد"، بلاتردید تن فیلسوفان لیبرال را در گور میلرزاند. غنینژاد از قضا بر سبیل همان فرد است که نخواست نامش ببرد(موسوی خوئینیها). او در مسجد جوزستان، قرآن را تفسیر ماتریالیستی میکرد، این بندگی خدا را از لیبرالیسم استنتاج میکند.
فاطمی امین جزو انگشتشمار افراد این دولت است که ریشههای تورم را به درستی درک کرده و در مقابله با دلاریسازی اقتصاد، گامهای مهمی برداشته و در حال برداشتن است. حملات برخی نئولیبرالهای ریشدار داخل دولت به او نیز، بیارتباط به این ماجرا نیست. استیضاح او، تقویت نئولیبرالیسم است.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
اقتصاد قانون اساسی - حجت الاسلام خاکی.mp3
45.14M
📌اقتصاد قانون اساسی
✅حجت الاسلام محسن خاکی
▶️#صوت
🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷
این صوت را هزار بار بشنوید
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از جهان آرا
12.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻قیمت واقعی دلار چقدر باید باشد؟
🔸سید یاسر جبرائیلی (رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام):
🔹 پیمانسپاری صد در صدی یعنی اینکه تمام ارز حاصل از صادرات با قیمت معین در اختیار حاکمیت قرار بگیرد و حسب اولویت تخصیص یابد، نخستین راهکار برای برونرفت از مشکلات است.
🔹اگر تقاضاهای غیر مشروع و غیر ضروری را حذف کنیم، قیمت دلار به حدود 15 هزار تومان بر میگردد.
🔹قاچاق، خرید ملک در خارج از کشور و واردات کالاهای غیر ضروری، از مصادیق تقاضای غیر ضروری و غیر مشروع هستند.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @JahanaraOfoghtv
🔹اولین محور تحول در ادبیات سنتی نئولیبرالی، رهاسازی نرخ ارز است که معمولاً با اسم رمز حذف یارانه پنهان در سیاستگذاریهای اقتصادی دنبال میشود.
🔆برشی از یادداشت مهم دکتر محمدجواد ایروانی| به زودی در روزنامه فرهیختگان
@syjebraily
فریدریش فون هایک برنده نوبل اقتصاد که آقای غنینژاد اقتصاددان لیبرال ایرانی مترجم آثار اوست، تحصیلاتش #علوم_سیاسی است. از این جهت اشکالی بر هایک و نوبل وارد نیست، اشکال از لیبرالهای وطنی است که مترجم آثار اقتصادی اندیشمندان سیاسی غرباند اما نظریهپردازی اقتصادی را برای سیاستخواندههای ایرانی حرام میدانند!
@syjebraily
اگر این اتهام ثابت شود، حتما علیه فاطمی امین موضع خواهم گرفت و هم او و هم نمایندگان دریافت کننده خودرو یک روز نباید در مسند مسئولیت بمانند. اما اگر این اتهام رد شود، علیرضا بیگی باید محاکمه شود.
@syjebraily
27.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹چرا قیمت خودرو با افزایش قیمت دلار بالا میرود؟!
@syjebraily
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این اعتراف تاریخی مدیر دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامهوبودجه را به عنوان بانی اصلی حذف ارز ترجیحی و مخالف افزایش دستمزد کارمندان و کارگران ثبت کنید!
*تاثیر افزایش دستمزدها روی تورم سال گذشته تنها ۳.۳ درصد بود*
👤 محمد جعفری، رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه: سازمان برنامه مخالف افزایش ۵۷ درصدی دستمزد در سال گذشته بود، در حالیکه تاثیر افزایش دستمزدها روی تورم سال گذشته تنها ۳.۳ درصد بود!
علت اصلی تورم حذف ارز ترجیحی و افزایش نرخ ارز بود.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیامتی که سر افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران بپا شد و دستاویز عزل عبدالملکی قرار گرفت، یادتان هست؟ سازمان برنامه و بودجه میگوید سهم این ۵۷٪ در کنار ۴۰٪ افزایش حقوق کارکنان دولت، از تورم ۵۰٪ پارسال حدود ۳ واحد درصد بوده است! یعنی عبدالملکی به بهانه ۱۷٪ اضافه تکفیر و عزل شد؛ که سهمش در تورم پارسال کمتر از نیم درصد است.
@syjebraily
هدایت شده از از بهشتی برای امروز
بهشتی چپ نیست
#شهیدبهشتی: گفته ایم با اقتصاد دولتی مخالفیم
منبع: #شهید_بهشتی، نظام اقتصادی در اسلام (مباحث کاربردی ) ۱۳۹۷، تهران: انتشارات روزنه
1. یکی از اصولی که در سیستم اجتماعی و اقتصادی ما براساس معیارها و تعالیم اسلامی بر آن تأکید داریم، این است که در جامعه اسلامی باید از یک طرف کوشش شود دولت همه ی مصالح مردم را مورد توجه قرار بدهد و تأمین کند، ولی از سوی دیگر کارها هر چقدر ممکن است کمتر دولتی شود. مردمی بودن کارها و دولتی نشدن مدیریت جامعه به عنوان یک اصل از اصول نظام اجتماعی و اقتصادی اسلام است. ص157
2. گفته ایم با #اقتصاد_دولتی مخالفیم. ما با دولتی شدن اقتصاد مخالفیم و اقتصاد باید در حداقل ضرورت، دولتی باشد. این جزء اصول بود. ما با دولتی شدن اقتصاد مخالفیم. معتقدیم دولتی شدن اقتصاد، انسان های جامعه را وابسته می کند. منظور از وابستگی هم این است که انسانهای جامعه همه مزدور دولت می شوند. نظام مزدوری از بین نمی رود. منتها در سابق، مزدور اشخاص بودند، حالا مزدور دولت می شوند. ص235
3. در جامعه ی اسلامی، نقش محدودیتهای دولتی مورد پذیرش است ولی این محدودیت ها باید به حداقل ممکن برسد. بنابراین، اصل بر کاهش نقشهای الزامی و اجباری افراد از ناحیه دولت و اینکه دولت در کار افراد کمتر دخالت بکند است. ص216
#اقتصاد_مردمی
#بهشتی_مظلوم
#مناظره
#اقتصاد_اسلامی
@shahiddoctorbeheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️سیاستمدارانی که از بینش و بصیرت اقتصادی محروم بوده و با استراتژی جریان سرمایهداری برای حکومت بر جهان بیگانه باشند، اسیر و برده استعمار خواهند شد...
🔹برشی از سخنرانی در دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه تمدن ساز و مسئله اقتصاد در گام دوم»/ فیلم کامل را در لینک زیر میتوانید مشاهده فرمایید
https://www.aparat.com/v/HGryK
@syjebraily
سیاستمداری که از ترس خیس شدن عزم شنا نکند، تردید نکنید در همان ساحل غرق خواهد شد...
@syjebraily