عنب بلدی (۲ آوریل ۲۰۲۴): خصوصیسازی بیمارستانهای دولتی/ بخش بهداشت سوریه در مراقبتهای ویژه
https://english.enabbaladi.net/archives/2024/04/privatization-of-public-hospitals-syrias-health-sector-in-intensive-care/
صندوق بینالمللی پول (۹ آگوست ۲۰۰۶) دولت سوریه در برنامه پنجساله اخیر، یک استراتژی جامع برای حل چالشهای اقتصادی طراحی کرده و آزادسازی تجاری بیشتر و تکنرخیسازی ارز را در دستور کار خود قرار داده است.
https://www.imf.org/en/Publications/CR/Issues/2016/12/31/Syrian-Arab-Republic-Selected-Issues-19526
رهبر حکیم انقلاب اسلامی خرداد ۴۰۳ به بشار هشدار دادند که غرب قصد دارد با وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهد کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کند.
رویترز چندی پیش خبر داد که آمریکا به دمشق وعده داده که در ازای قطع رابطه با ایران، ۳۰ آذر ۴۰۳ تحریمها را بردارد.
و فیه آیات...
@syjebraily
📷 گزارش تصویری| مراسم روز دانشجو؛ دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، امروز.
@syjebraily
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⛔️ «دلایل اقتصادی سقوط بشار اسد»
🔻 شروع دومینوی شکست سوریه به 2005 باز میگردد زمانیکه برخی «اقتصادخوانهای سیاستندان» با بلاگری رسانهای بر طبل توهمِ «دولت بزرگ و پرخرج» کوبیدند تا سیاستهای «رفاه عمومی» سوریه را در هم بشکنند که امروز ثمره شوم آن بشود انهدام سرمایه اجتماعی دولت.
🔻 سوریه با همه نواقص اقتصادی که داشت اما چتر رفاهی عمومی را در حوزه خدمات عمومی مثل بهداشت و درمان، آموزش، بیمه و تأمین اجتماعی و نظام بازنشستگی فراهم کرده بود. حتی تسهیلات دهی خوبی برای حوزه کشاورزی و خودکفایی کالاهای اساسی خود به اجرا گذاشته بود تا اینکه عده ای مبتنی بر آموزههای جزوات اقتصادی خود، بدون توجه به هیچ کدام از سایر ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی سوریه، با اهدافی مثل «کاهش مخارج دولت، چابکسازی دولت، توزیع عادلانه!! یارانه و ...» و دقیقا با همین واژگان، بشار اسد را به سمت حذف سیاستهای رفاه عمومی در سوریه بردند.
⛔️ حذف یارانهها شروع شد، سوخت و نان گران شد، حمایت دولت از تولید کالاهای اساسی غذایی و کشاورزی شدیدا کاهش پیدا کرد، سوریه به واردکننده بسیار از همین کالاها تبدیل شد. نظام بیمه عمومی عملا لغو شد و بیمارستانهای دولتی به سمت خصوصی شدن رفتند و هزینه درمان سر به فلک کشید.حتی حوزه آموزش هم به سمت خصوصی شدن پیش رفت تا جاییکه از مهدکودک تا دانشگاه را شامل میشد.
🔸 اما نه دولت چابک شد، نه بخش خصوصی توسعه یافت، نه درآمد سرانه رشد کرد، نه بهرهوری و توسعه به صرفه شد و نه هیچکدام از درهای آرمانشهر تَوَهمی آن اقتصادخوانهای مشاور بشار اسد باز شد.
⛔️ رسانههای دولتی سوریه هم با تریبون دادن به این جریان، ناخواسته سقوط را تسریع کردند.
📝 نتیجه: انهدام سرمایه اجتماعی اسد و شروع و توسعه ناامنی های گاه و بیگاه از شمال و جنوب سوریه.
⛔️ این عاقبت حتمی هر دولتی است که حکمرانی را به دست «اقتصادخوانهای سیاستندان» و بلاگرها بدهد.
🖊محمد طاهر رحیمی
@Economics_Finance
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
اینکه برخی از اقتصادخوانده های داخلی حاضر نیستند نتایج اجرای سیاست های نئولیبرالیسم در سوریه از 2005 به این طرف را ببینند و می خواهند با جوک و طنز عبور کنند برای این است که مخاطب را نادان بار بیارند. به طنز میگن سوریه و نئولیبرالیسم؟
بله نئولیبرالیسم که شاخ و دم نداره!
نئولیبرالیسم یعنی اجرای سیاست های اقتصادی حذف یارانه ها و تبدیل آن به نقدی، خصوصی سازی و واگذاری اموال عمومی به طبقه سرمایه دار، خصوصی سازی آموزش و بهداشت و عرصه های مهم حاکمیتی، جهانی سازی قیمت ها، تضعیف پول ملی در برابر ارز دلار و ...!
سوریه از 2005 وارد این وادی شد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
✨روایت ناگفته از ریشههای اقتصادی سرنگونی قذافی
در ابتدای دهه ۲۰۰۰ لیبی به سوی آشتی با غرب چرخش یافت. قذافی از حمله آمریکا به افغانستان حمایت کرد و با برنامه «جنگ علیه تروریسم آمریکا» از نزدیک همکاری داشت. با برداشته شدن تحریمهای سازمان ملل در سال ۲۰۰۳ شخصیتهای کلیدی اطراف قذافی و از همه مهمتر پسرش «سیف الاسلام قذافی»- فارغالتحصیل مدرسه اقتصاد لندن- مصرانه خواستار اتخاذ اصلاحات نئولیبرالی شدند. قدرت گرفتن جناح نئولیبرال درون دولت لیبی در پافشاری مصرانه سیفالاسلام مشهود است. او در سخنرانی سال ۲۰۰۸ در گردهمایی جوانان لیبی گفت: «همه چیز باید خصوصی شود».
در اواخر دهه ۲۰۰۰ آمریکا و رهبران اروپایی که در گشایش منابع وسیع نفت و گاز لیبی به روی مالکیت خارجی سود سرشاری میدیدند، قاطعانه از مسیر نئولیبرالی لیبی حمایت کردند. لیبی بزرگترین منابع نفتی ثبت شده آفریقا را دارد و جز ۱۰ کشور صاحب بزرگترین ذخایر نفتی جهان ردهبندی میشود. به علاوه لیبی در میان کشورهای آفریقایی رتبه چهارم ذخایر گازی را دارد. در این زمینه چرخش نئولیبرالی با حمایت سیفالاسلام و دیگر شخصیتهای نزدیک به قذافی با برداشته شدن تحریمها از لیبی و پذیرش بینالمللی رژیم قذافی همراه شد. دیدارهای رسمی و پی در پی سیاستمداران مشاوران و دانشگاهیان غربی از لیبی (برای نمونه کاندولیز رایس، تونی بلر، سیلویا برلوسکونی، بنیامین باربر، آنتونی گیدنز، جوزف نای و مایکل پورتر) نشان از آمادگی بازدیدکنندگان برای تایید دولت لیبی علی رغم تداوم سرکوب سیاسی داشت.
سیاستهای نئولیبرال نابرابری را به ویژه پس از بحران ۲۰۰۸ و کاهش قیمت نفت تشدید کرد. طبق آماری که غالباً به آن استناد میشود در آستانه انقلاب ۲۰۱۱ بیست درصد مردم بیکار و یک سوم جمعیت لیبی زیر خط فقر زندگی میکردند. اما در همان زمان موسسات مالی بینالمللی از مسیر نئولیبرالی لیبی ابراز خرسندی میکردند. صندوق بینالمللی پول در گزارش ۱۵ فوریه ۲۰۱۱ خود ضمن تحسین دولت لیبی گفت: «برنامه بلند پروازانه خصوصیسازی بانکها و توسعه بخش نوبنیاد مالی در حال اجراست. بانکها تا حدی خصوصی شدهاند نرخ بهره آزاد و رقابت حمایت شده است... به علاوه با کمک صندوق بینالمللی پول تلاشهایی برای بازسازی و مدرن سازی بانک مرکزی لیبی در جریان است».
صرفا دو روز پس از انتشار این گزارش خوشبینانه، کنشگران در بنغازی مردم را به شرکت در تظاهرات یوم الغضب (روز خشم) فراخواندند...
آگوست ۲۰۱۱ رژیم قذافی فروپاشید.
برشی از کتاب «تبار خیزش: مسائل سرمایهداری معاصر در خاورمیانه» نوشته آدم هنیه
@syjebraily
ناگفتههایی از سقوط سوریه؛ به روایت مهدی شکیبایی
این گفت و گوی مهم را میتوانید در کانال یوتیوب حکمران مشاهده فرمائید
https://youtu.be/1zTbbqv2su4
سقوط سوریه؛ افول آمریکا یا افول ایران؟
گفتوگو با دکتر فواد ایزدی را در کانال یوتیوب حکمران مشاهده بفرمائید.
https://youtu.be/ZNTobJ9GOnA
How Neoliberal Policies Fueled the Fall of Assad
https://media.mehrnews.com/d/2024/12/10/0/5284885.pdf?ts=1733850205451
بازتاب| وب سایت ایتالیایی ANTIDIPLOMATICO محورهای اصلی یادداشت منتشر در روزنامه تهران تایمز درباره نقش سیاستهای نئولیبرال در سقوط اسد را ترجمه و بازنشر کرده است.
https://www.lantidiplomatico.it/dettnews-il_neoliberismo_ha_spianato_la_strada_alla_caduta_di_assad/45289_58183/
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی مکانیسمهای و فرآیندهای سیاسی کشور به نحوی است که سیاستمدارانی فاقد ایده و افق تولید میکند، طبیعی است که ذینفعان ذینفوذ برای این سیاستمداران مسئله تعریف کنند.
@syjebraily
شما حزبالله لبنان را نگاه کنید، ببینید، حماس را ببینید، جهاد را ببینید، نیروهای مبارز فلسطینی را ببینید؛ اینهمه روی اینها فشار آمد. مصیبتی که بر حزبالله وارد شد، شوخی بود؟ حزبالله کسی مثل سیّدحسن نصرالله را از دست داد؛ این چیز کمی بود؟ حملات حزبالله، قدرت حزبالله، مشت محکم حزبالله بعد از این، بیشتر از قبل شد؛ این را دشمن هم فهمید و قبول کرد. آنها خیال کردند حالا که ضربه زدند، میتوانند وارد سرزمین لبنان بشوند، حزبالله را عقب بزنند مثلاً تا نهر لیتانی، و جلو بیایند؛ نتوانستند بیایند. حزبالله با کمال قدرت ایستاد؛ کاری کرد که خود آنها آمدند گفتند: آتشبس! مقاومت این است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر پزشکیان
سلام علیکم
میدانید با حذف ارز نیما و تعیین نرخ ارز به شکل توافقی، ارز چقدر گران میشود؟
میدانید کدام کالاها به چه مقدار گران خواهد شد؟
میدانید ذینفعان این گرانسازی ارز چهکسانی هستند و چقدر از سفره ملت کسر به جیب آنها واریز خواهید کرد؟
@syjebraily
هنر آمریکا در ماجرای سقوط بشار اسد چه بود؟
گفت و گوی حکمران با دکتر حسین صمصامی را در لینک زیر ببینید.
https://youtu.be/2YoQYWYivds
حذف ارز نیمایی، یک پروژه مشابه حذف ارز ۴۲۰۰ است. قهرا تبعات مشابه اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر روابط حسنه با آمریکا و رفع تحریمها و اجرای FATF و جذب سرمایهگذاری خارجی راه حل مسائل اقتصادی است، چرا اقتصاد ترکیه گرفتار تورم هولناک و سقوط ارزش پول ملی است؟
@syjebraily
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در گفتگو با رسانۀ #حکمران :
بزرگترین سرمایۀ حکومتها، حمایت مردمی است. مهمترین عامل جدایی مردم از حاکمیت و سقوط دولت سوریه، ریشه در اجرای سیاستهای تجویزی صندوق بین المللی پول (آزادسازی نرخ ارز، خصوصی سازی و کاهش ارزش پول ملی) داشت که متاسفانه عین آنها نیز در کشور ما در حال اجراست...
#سوریه_سازی_ایران
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de