⚡️کسانی که عدالت را بر ولایت مقدم میدارند، مفروضشان این است که فهمشان از عدالت بر فهم ولی برتری دارد!
این جماعت تسلیم عدالت ولیفقیه نمیشوند، بلکه از ولیفقیه میخواهند تسلیم عدالتی شود که اینها فهمیده و علَمش را بلند کردهاند.
🔹این جمله شهید سید مرتضی آوینی حکایت این روزهای ماست که "زمانه عجیبی است برخی مردمان امام گذشته را عاشقند ،نه امام حاضر را. میدانی چرا ؟ امام گذشته را هرگونه که بخواهند تفسیر می کنند،اما امام حاضر را باید فرمان بَرند!
وکوفیان عاشورا را اینگونه رقم زدند."
https://b2n.ir/259052
@syjebraily
✨اعدل یا محمد!
🔸️حرقوص ابن زهیر صحابی رسول خدا بود و در جنگهای صدر اسلام شرکت داشت.
🔹️ پس از غزوه حنین، پیامبر با هدف تالیف قلوب مشرکان تازه مسلمان، غنائم بیشتری به آنها داد. در نگاه کوتاه حرقوص، این رفتار پیامبر مصداق بیعدالتی بود. این بود که نزد رسول خدا رفت و با عتاب و بیادبانه خطاب به ایشان گفت: "اعدل یا محمد!"(ای محمد، با عدالت غنائم را تقسیم کن!).
رسول خدا فرمود: "وای بر تو! اگر عدالت نزد من نباشد، کجا خواهد بود؟" یکی از صحابه خواست گردنش را بزند که رسول خدا(ص) فرمود: "رهایش کنید که پیروانی خواهد داشت و همچون تیر که از کمان میجهد، از دین بیرون خواهد رفت".
🔹️در ماجرای صفین، حرقوص و برخی یارانش در دام فریب عمروعاص افتادند و پس از حکمیتی که خود طالب آن بودند، گستاخانه از امام(ع) خواستند توبه کند.
فرجام او، هلاکت در جنگ نهروان به دست سپاه امیرالمومنین بود.
🔸️عدالت، هدف انبیاء(س) است. عدالت، شرط مشروعیت ولی فقیه است. اما عدالت جز در سایه دین محقق نمیشود و جز در ذیل ولایت، دست یافتنی نیست. فرجام نگاه حرقوصی به عدالت، بازی در نقشه عمروعاصهای زمان است. رویکرد نبوی و علوی به عدالت حتما با رویکرد حرقوصی همخوانی ندارد.
@syjebraily
✏سرلیست یک چکلیست!
نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی(tax to gdp) یکی از شاخصهای مهمی است که نشانگر میزان کنترل و مدیریت منابع اقتصاد توسط دولت است. هرچقدر نسبت مالیات به gdp کوچکتر باشد، یعنی دولت در مدیریت منابع اقتصاد ضعیف است.
به زبان ساده، هرچه این نسبت کوچکتر باشد، میزان ولنگاری اقتصادی بالاتر میرود؛ و وقتی میزان ولنگاری اقتصادی بالا بود، توان دولت در تخصیص بهینه منابع در جهت برنامههای ملی پیشرفت کاهش مییابد.
دقت کنیم که نسبت فوق ارتباطی به کوچکی یا بزرگی اقتصاد ندارد. ممکن است کشوری اقتصاد کوچکی داشته باشد، اما نسبت مالیات به جی.دی.پی بزرگی داشته باشد که نشاندهنده مدیریت صحیح منابع اقتصاد توسط دولت است.
میانگین نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی(tax to gdp) در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که پیشرفته محسوب میشوند ۳۴ درصد، در کشورهای بریکس که در حال پیشرفت محسوب میشوند ۲۳ درصد و در کشورهای کمترپیشرفته ۱۶ درصد است.
متاسفانه این نسبت در اقتصاد ایران بین ۴ تا ۷ درصد در نوسان بوده است که حاکی از ضعف شدید مدیریت منابع اقتصاد توسط دولت است.
مهمترین مسئله دولتها برای ایجاد یک نظام مالیاتی قدرتمند و دقیق، اشراف کامل بر اطلاعات اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی و قدرت پردازش این اطلاعات بوده که اینک با ظهور فناوریهای نوین ارتباطی، کسی نمیتواند از فقدان این امکان به عنوان یک معضل یاد کند.
ارقامی در حدود ۱۵۰ هزار میلیارد (یعنی حدود یک چهارم بودجه عمومی سال آینده) که برای فرار مالیاتی در کشور ما ذکر میشود، نشاندهنده یک ولنگاری تمام عیار اقتصادی است که عملا اجرای هرگونه برنامه ملی پیشرفت را دچار اخلال جدی میکند. یکی از سیّئات مجلس کنونی، به فرجام نرساندن قانون مالیات بر عایدی سرمایه است؛ و انشاءالله یکی از اقدامات اساسی که در مجلس آینده باید انجام شود، همین موضوع یعنی برطرف کردن خلاهای قانونی مالیاتی و نظارت دقیق بر حسن اجرای قوانین موجود مالیاتی است.
مالیات فقط محل درآمد دولت نیست. مهمترین کارکرد مالیات، مدیریت اقتصاد و هدایت آن در جهت صحیح است. تا وقتی نظام مالیاتی کارآیی نداشته باشیم، هیچ برنامهای قابلیت اجرای صحیح و کامل را نخواهد داشت.
جریان انقلابی باید از کلیگویی در دوران مبارزات انتخاباتی به شدت پرهیز کند. چک لیستی تهیه کرده و به مردم قول دهد یک به یک موارد آن را با سررسیدهای مشخص به فرجام خواهد رساند. پس از پیروزی نیز، گزارش پیشرفت کار چک لیست خود را هفتگی به مردم بدهد. سرلیست این چک لیست، باید مسئله مالیات باشد.
@syjebraily
🔶یکی از تعهداتی که کاندیداهای جریان انقلابی باید به مردم بدهند این است که در طول دوره نمایندگی، هر هدیهای از سوی هر شخصیت حقیقی/حقوقی دریافت میکنند، ضمن انتشار تصویر هدیه، آن را تقدیم کمیته امداد نمایند.
🔸یکی از شگردهای شیادان سیاسی این است که رشوههای خود را در قالب هدایای نقدی و غیرنقدی تقدیم نمایندگان میکنند و این جمله را اضافه میکنند که "شما این پول را در کارهای خیر هزینه کنید"! اما مدتی بعد، درخواست رانت میکنند. نمایندهای که هدیه دریافت کرده و آن را به منزل میبرد، در واقع بیآنکه بداند، در حال معامله جایگاه نمایندگی خود است. وکیلی که ملت با هزاران امید برگزیدهاند، نباید با یک یا چند سکه وکیل یک فرد شود.
@syjebraily
🔷نامزدهای جریان انقلابی پیش نویس طرح مالیات بر خانههای خالی را تدوین و منتشر کرده، به مردم تعهد دهند در نخستین ماه کاری خود، آن را به تصویب خواهند رساند تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن احتکار شده را آزاد کنند.
این تدبیر، مسکن را از سبد سفتهبازی نیز خارج کرده و باعث کاهش قیمت آن خواهد شد.
@syjebraily
📃شفافیت آرا، شفافیت کارنامه
🔸️نمایندگان کنونی مجلس، برای فرار از شفافیت آرایشان، مغلطهای تدارک دیدند که مگر رای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام شفاف است که رای ما هم شفاف باشد؟
🔸️رای نهادهایی چون مجمع و شورای نگهبان، برای رهبر انقلاب که اعضای آنها را منصوب کردهاند، شفاف است. من شنیدهام وقتی موضوعی در مجمع تصویب میشود، حضرت آقا برای تصمیم نهایی درباره مصوبه، در اینکه کدام عضو مجمع چه رایی داده نیز دقت دارند. یعنی نوع تخصص و تجربه افراد موافق و مخالف موضوع برایشان مهم است. غرض اینکه برای ایشان، آرای منصوب شدگانشان شفاف است!
🔸️نمایندگان مجلس نیز منصوب مردم هستند و مردم حق دارند بدانند وکیلشان از جانب آنان چه تصمیمی میگیرد. البته استثنائات امنیتی اندکی وجود دارند که به راحتی قابل تفکیک است.
🔸️جامعه ما باید به بلوغی برسد که نماینده به جای اینکه با میزان حضورش در مجالس جشن و عزا، سفارش افراد به مقامات و... ارزیابی شود، با عملکرد واقعیاش ارزیابی شود. اگر چنین شد، با روشن شدن نتایج اجرای قوانین، عیار موافقان و مخالفان آن قوانین در هنگام تصویب برای ملت روشن خواهد شد. امروز معالاسف برای ما روشن نیست که کدام نمایندگان رای مثبت به برجام دادند تا در پای صندوقهای رای درباره آنها قضاوت کنیم.
🔸️ائتلاف نامزدهای انقلابی باید طرح دقیق "شفافیت آرا برای شفافیت کارنامه" را تدوین و پیش از دوم اسفندماه منتشر کرده، به مردم تعهد دهند که در ابتدای کار خود در مجلس آن را به تصویب خواهند رساند.
@syjebraily
⚡️آقای صادق زیباکلام گفتهاند "اشتباه ما این بود که به مردم گفتیم به روحانی رای دهند". این حرف، نه ابراز ندامت است و نه اقرار به اشتباه، بلکه تداوم توهین به شعور مردم است. آیا این جماعت همچنان انتظار دارند مرجع تقلید سیاسی مردم باشند؟
آقای زیباکلام و دوستانشان اگر واقعا نادم هستند، باید بپذیرند که صلاحیت تشخیص مسیر صحیح را ندارند. باید بگویند "اشتباه مردم این بود که به حرف ما گوش کردند".
@syjebraily
4_6028545632879248757.pdf
875K
✨در شماره یکشنبه ۲۴ آذر روزنامه فرهیختگان به سفر روزهای آینده آقای روحانی به توکیو پرداختهام. آنچه درباره محتوای این سفر گفته میشود و درباره شکل آن محتمل است، یک نگرانی جدی برای منافع ملی ایجاد کرده است. متن کامل را میتوانید در فایل پیوست مطالعه فرمایید
@syjebraily
⚡️طی دوره 87 تا 98، حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران، چه در زمان حضور در لیست سیاه FATF و چه پس از تعلیق از لیست سیاه، چه در زمان اعمال تحریمهای سال 90، چه پس از اجرای برجام و چه پس از خروج آمریکا از برجام، تقریبا بین 80 تا 100 میلیارد دلار در نوسان بوده و از این رویدادها متاثر نشده است.
🔹متن کامل سرمقاله امروز روزنامه فرهیختگان را میتوانید از طریق لینک زیر مطالعه فرمایید.
https://b2n.ir/799673
@syjebraily
🔹آقای ظریف در واکنش به اعلام وزارت خارجه آمریکا مبنی بر استفاده واشنگتن از #مکانیسم_ماشه گفتهاند این کار "شرمآور" است.
🔸️شرم واقعی بر کسانی است که در آنجا که نباید و افرادی که نباید، به دنبال اخلاق میگردند.
وقتی رئیس جنابعالی درباره لغو تحریمهای تسلیحاتی در ۲۰۲۰ خیالپردازی میکرد، پیش بینی کردم که "بدون تردید" آمریکا از مکانیسم ماشه استفاده خواهد کرد.
ماهیت واقعی آمریکا همین است جواد عزیز!
https://b2n.ir/061079
@syjebraily
📣📣📣
مقداری کاغذ مرغوب قرآنی با قیمت مناسب یافتهایم.
برای خرید آن، کمبود نقدینگی داریم.
با توجه به مناسبتهای پیشِرو، "ترجمهٔ خواندنی قرآن" را بهمدت ۳ روز با تخفیف خیلی خوب ۴۰ درصدی عرضه میکنیم:
گالینگور بزرگ: ۷۵ هزار تومان
ترموی بزرگ: ۹۶ هزار تومان
ترموی کوچک: ۵۷ هزار تومان
------
راه ارتباط با ما:
تماس:
۰۹۱۵۷۶۳۰۰۳۲
۰۵۱۳۸۵۲۱۰۲۰
پیام در پیامرسانها:
۰۹۱۵۷۶۳۰۰۳۲
ارتباط مستقیم:
http://instagram.com/qurantr_maleki
سایت:
http://qurantr.com/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببر کاغذی FATF به روایت آمار...
@syjebraily
📃برجام؛ ابزار سیاسی برای بسط بازار کشورهای اروپایی
🔸️توافقنامه برجام را می توان نمونه یک ابزار سیاسی برای بسط بازار دانست. در استراتژی تدوین شده از سوی اتحادیه اروپا در رابطه با ایران پس از توافق هستهای به صراحت تاکید شد که «برجام می تواند بازار ایران را مجددا به روی اروپا باز کند. ایران بازار بالقوه ای برای کالاهای باکیفیت اروپایی است»(Howitt, 2016). مقامات تجاری انگلیس پس از امضای برجام اعلام کردند که ایران پس از برجام «بزرگترین بازار جدید جهان طی دهههای گذشته برای ورود است» و تولیدکنندگان فرانسوی تعبیر «یک سرزمین جدید برای فتح» را برای بازار ایران به کار بردند (Economist, 21 April 2016)
🔸️به دنبال اجرایی شدن برجام، صدها هیئت تجاری اروپایی به ایران سفر کردند و رسانههای داخلی متعلق به طیف لیبرال سفر این هیئت ها را با آب و تاب فراوان پوشش دادند. اما چنانکه در استراتژی رسمی اتحادیه اروپا عنوان شده بود، این هیئت ها به دنبال بازاریابی برای فروش کالاهایشان بودند. بهمن ماه 1394 نیز حسن روحانی رئیس جمهور ایران طی سفری به ایتالیا و فرانسه مجموعا 34 سند همکاری با این دو کشور به ارزش بالغ بر 50 میلیارد یورو امضا کرد(خبرآنلاین، 09/11/1394)
🔸️بررسی آمارهای گمرک ایران نشان می دهد واردات ایران از کشورهای اروپایی در سال 1396 یعنی سال اجرای برجام نسبت به سال 1394 یعنی قبل از امضای برجام، جهش فوق العادهای یافت. برای نمونه، واردات از آلمان، از یک میلیارد و 672 میلیون دلار به 3 میلیارد و 72 میلیون دلار(83 درصد افزایش)؛ واردات از فرانسه، از 652 میلیون دلار به یک میلیارد و 763 میلیون دلار(170 درصد افزایش)؛ و واردات از ایتالیا، از 802 میلیون دلار به یک میلیارد و 426 میلیون دلار(77 درصد افزایش) رسید(اتاق بازرگانی ایران، 1398)
✏بخشی از کتاب در دست انتشار "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل"
@syjebraily
✏چرا مردم را شکنجه میکنند؟
🔸️پندار برخی این است که آنچه این ایام بر مردم ما میگذرد، محصول بیتدبیری است. اما یک نظر دیگر وجود دارد که میگوید فجایع اجتماعی، میتواند محصول تدبیر باشد.
🔹️نائومی کلاین در شاهکار خود، کتاب "#دکترین_شوک"، به خوبی اثبات میکند که طراحی شکنجههای اجتماعی، ابزار شناخته شده لیبرالهاست که از طریق آن، به دنبال دست کشیدن مردم از باورهایشان و تن دادن آنها به نسخههای کذایی این جریان هستند. اگر طرح مباحثی نظیر مذاکره و رفراندوم را با فجایعی نظیر ماجرای افزایش قیمت بنزین جمع بزنیم، سخنان کلاین ملموستر میشود.
🔹️کلاین می نویسد: "طبق یکی از کتابهای راهنمای سازمان سیا، هدف از شکنجه، ایجاد نوعی توفان شدید ذهنی است: پس از شکنجه، زندانی به قدری از نظر روانی به قهقرا رفته و وحشت زده است که دیگر قادر نیست منطقی فکر کند یا حافظ منافع خود باشد. تحت تأثیر چنین شوکی، بیشتر زندانیان آنچه را که بازجویانشان می خواهند در اختیار آنان قرار میدهند- به ویژه اطلاعات، اقرار، و رویگردانی از باورهای پیشینشان را.
در جریان شکنجه، فاصله زمانی فوق العاده کوتاهی وجود دارد که در آن، فرد زندانی دچار نوعی حالت تعلیق بین زندگی و مرگ می شود و شخصیت شکل گرفته و فرهیختهاش، فرو میریزد... در این حالت، هم دنیای آشنا برای فرد شکنجه شده و هم جایگاه خود وی در آن دنیا، متلاشی میشود. بازجوی مجرب این حالت را هنگام ظهور آن خوب می شناسد و می داند که منبع اطلاعاتی مقاوم در آن لحظه، در مقایسه با پیش از تجربه شوک، بسیار پذیرای سازش است و احتمال تسلیم و تبعیتش خیلی بیشتر شده است. و این لحظهای ست که شکنجه گر بی صبرانه منتظرش بوده است.
🔹️دکترین شوک نیز دقیقا همین روند را تقلید و تکرار میکند و سعی دارد در مقیاسی کلان و اجتماعی، به همان چیزی دست یابد که شگردهای شکنجه گران در سلول بازجویی، تک تک، بر سر افراد می آورد.
🔹️دکترین شوک اینگونه عمل میکند: در اثر فاجعه اصلی (مثلا فروپاشی بازار)، یک حالت شوک همگانی بر تمام جمعیت مستولی می شود. درست همان گونه که موزیک کرکننده و ضربات درون سلول بازجویی، زندانی را سست می کند و به راه میآورد، فجایع اجتماعی نیز در خدمت سست کردن و به راه آوردن کل جامعه قرار میگیرد. درست مثل زندانی وحشت زده ای که نام رفقایش را لو می دهد و از باورهایش رویگردان می شود، جوامع شوکه شده نیز غالبا از چیزهایی که در حالت عادی سرسختانه از آنها محافظت می کردند دست بر می دارند".
🔹️لیبرالها یقین دارند آن "لوح سپید نانوشته"ای را که در آرزویش هستند تا آنچه میخواهند رویش بنویسند، فقط گسستی بزرگ میتواند برای آنها ایجاد کند.
🔹️آیا مردم ایران توسط لیبرالها برای دست برداشتن از انقلابشان شکنجه میشوند؟
@syjebraily