خط آخر این مطلب را که به این پست ریپلای کردهام با دقت بخوانید. شب گذشته در این مطلب گفتم که به طرف آمریکایی پیغام داده شده که اگر بخواهید به خرابکاری خود در ایران ادامه دهید خودتان را هم هدف حمله قرار خواهیم داد. ۲ سال پیش و در تابستان پر از آتش سوزی ایران که دست آمریکا و رژیم صهیونیستی از آستین منافقان بیرون آمد، سراسر آمریکا دچار انفجار و آتش سوزی شد و در کمتر از چند روز آتش سوزیها در ایران هم متوقف گردید....
نت بلاکس: دادهها نشان میدهند که پس از یک حمله مسلحانه به پستهای برق که برق منطقه را قطع کرد، اتصال به اینترنت در شهرستان مور، کارولینای شمالی به طور قابل توجهی مختل شده است. مقامات در سطح شهرستان وضعیت فوق العاده اعلام کردهاند!
این یک اصل ثابت در سطح دفاع است که اگر نتوانی از خودت دفاع کنی و به دشمن در داخل خاک خودش ضربه بزنی، دشمن به خرابکاری ادامه خواهد داد و تو را وادار به تسلیم میکند. تنها راه متوقف کردن دشمن ضربه زدن به او در جایی که فکرش را هم نمیکند است. آمریکا باید بداند ایران با چین روسیه و تمام دشمنانی که در طول تاریخ داشته متفاوت است و سالهاست آماده شده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قطعی گسترده برق در ایالت کارولینای شمالی آمریکا روی داده و باعث از دسترس خارج شدن برخی از خدمات شده است. در حالی که مقامات ایالتی صرفاً به این بسنده کردند که یک خرابکاری باعث قطعی برق شده برخی منابع دیگر گفتند که چندین «انفجار» باعث شده تا در مناطق وسیعی از این ایالت آمریکا قطعی برق به صورت بگیرد و البته توضیح بیشتری در این زمینه ندادند.
در آمریکا معمولا سابقه چنین اقداماتی بسیار کم بود و طرف آمریکایی همیشه به قول معروف حواسش جمع بوده، اشراف داشته و از خاک دشمنان تاریخی خود هم دور بوده که این دشمنان بتوانند در آنجا خرابکاری کنند!! اما سالها پیش یک مقام مسوول ای در جایی گفته بود که در همه جای آمریکا حضور داریم و در روز موعود دست به کار خواهیم. مقام مسئول همان کشور هم چند سال پیش وقتی ناو بالگردبر آمریکایی در ساحل غربی آتش گرفت بیانیه داد و نکاتی را یادآور شد...
@syriankhabar
🔴سوئد، هم دارد فقیر میشود...
🔻سوئدِ سربلند و مرفه، با سیستم رفاهی سخاوتمندانه معروف و انبوه انرژی سبز، باید نسبت به دیگر کشورهای اروپایی در مقابله با بحران هزینه معاش مجهزتر باشد اما اینطور نیست. به نوشته روزنامه گاردین، از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی، سوئد پنجمین کشور ثروتمند اتحادیه اروپا به شمار میرود. گاز طبیعی تنها دو درصد از انرژی آن را تشکیل میدهد و به همین دلیل است که جنگ روسیه در اوکراین کمترین آسیب را به آن زده است. همچنین فقر در این کشور کمتر از میانگین اروپایی است.
🔻اما افزایش روزافزون قبضهای برق و قیمت مواد غذایی در سطوح مختلف جامعه سوئد دیده میشود. یوهان ریندوال، کارمند سابق صنعت فناوری گفته است: سوئد اکنون با مشکل فقر دست و پنجه نرم میکند. شاید در این باره نباید زیاد صحبت کنیم اما چیزی است که وجود دارد و امسال بدتر شده است. سیستم رفاه سوئد در سالهای اخیر به شدت دچار تزتزل و کاهش شده و این مساله شکاف بین فقیر و غنی را زیاد کرده و مردم را بیش از گذشته در معرض تورمی قرار داده که در پاییز امسال حدود هشت درصد اعلام شده است.
🔻درآمد خانوار به واسطه قبوض برقی که در برخی از موارد حتی دو برابر شده، به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. بیش از ۷۵ درصد از برق سوئد به واسطه نیروگاههای برق آبی، اتمی و بادی است اما نتوانسته با این حال از تاثیرات جنگ اوکراین که بر بخش انرژی اثر گذاشته، در امان بماند.
🔻قیمت بنزین و مواد غذایی به شدت افزایش یافته است. هزینههای این دو مورد در سال جاری میلادی حدود ۲۵ درصد رشد داشته، قیمت گوشت ۲۴ درصد و پنیر ۲۲ درصد افزایش داشته است. بر اساس گزارش اداره مرکزی آمار سوئد، در طول آخرین دوره تورمی عمده این کشور در اوایل دهه ۱۹۹۰، حدود هفت درصد از جمعیت در فقر نسبی قرار داشتند اما امسال این درصد بالای ۱۴ درصد تخمین زده میشود.
@syrianhabar
ظاهراً...!! این ظاهراً در حوزه خبر یعنی دروغ، کلاهبرداری و شیره سر مخاطب مالیدن. این خبر آن اندازه فیک و زرد است که خبرگزاری لیبرال ایسنا هم بر «ظاهری» بودن و درست نبودن خبر تاکید داشته اما یحتمل دستور بوده که کار شود. در طول ماههای گذشته یک دستور کار مشخص در رسانههای فارسی زبان، به ویژه رسانههای وابسته به دولت و نهادهای حکومتی در جریان بوده تا در کنار روسیه و چین کره شمالی را هم تخریب کنند. در روزهای آینده از این خط تخریب که محتوایش در جای دیگری تهیه و به رسانههای همسو با لیبرالها در سراسر جهان ارسال میشودبیشتر خواهیم نوشت.
شما فکر نکنید که مترجم ایسنا همینجوری رفته و روزنامه چوسون ایلبو را پیدا کرده و بین این همه خبر، این خبر را انتخاب کرده و بعد هم خبرآنلاین وابسته به آقایان به آن ضریب داده است. در دنیای پر از کثافتکاری خبری زندگی میکنیم که احترام به شعور مخاطب هیچ ارزشی ندارد. انتظار میرفت که مدیرعامل جدید ایسنا رویه را درست کند، اما از قرار معلوم او هم با موج همراه شده است!
@syriankhabar
ارتش روسیه در یکی از بزرگترین حملات موشکی و پهپادی خود با دستکم 70 فروند موشک و دهها فروند پهپاد زیرساختهای نظامی ناتو در اوکراین را هدف قرار داد. این حملات در 20 روز گذشته سنگینترین و شدیدترین حمله روسها به شمار میرود. نکته جالب اینجاست که زلنسکی به نمایندگی از ناتو مدعی شده که از 70 فروند موشک، 60 فروند را ساقط کرده است. حالا این ننه مرده یک چیزی گفته، شما جدی نگیرید.
برای زلنسکی و اعضای ناتو که هر روز انتظار تمام شدن ذخایر موشکی روسیه را میکشند و 24 ساعته آسمان را رصد میکنند که روسها دقیقا چه زمانی قصد شلیک موشکها را دارند، این حملات دردآور است. تا این لحظه حتی یک ویدئو هم از هدف قرار گرفتن موشکهای کروز روسی منتشر نشده است. اگر دوستان چیزی دارند بفرستند تا کار کنیم. البته اگر بتوانید مستند 15 تا را تهیه کنید، ما ادعای زلنسکی را میپذیریم.
@syriankhabar
🔴ناتو چشم به را پایان موشکهای روسیه!
🔻همانگونه که در پست پیشین گفته شد، سران ناتو در برابر قدرت موشکی و پهپادی ارتش روسیه رسما زمینگیر شده و هیچ ابزار مناسبی برای مقابله با این حملات ندارند. اعضای ناتو آن اندازه در حوزه داراییهای پدافندی ضعیف هستند که حاضر نشدهاند بیش از آن چیزی که به اوکراین فرستادهاند، بفرستند چرا که همین الان هم با خشم افکار عمومی خود جهت بازی در زمین امریکا و انگلیس مواجه بوده و نمیتوانند پاسخی به مردمی بدهند که سوال میپرسند برای چه باید هر چه داریم را به اوکراین بفرستیم و اصولا اوکراین به ما چه ربطی دارد. این همان سوالی است که در طول دو دهه گذشته رسانههای غربی در مورد ایران میگفتند که سوریه، لبنان و عراق چه ربطی به ایران دارد!
🔻حالا اما داستان دارد به شکل دیگری رقم میخورد. اوضاع آن اندازه خراب شده که طرف امریکایی در تلاش است تا تسلیحات و تجهیزات فروخته شده به کشورهای عرب ثروتمند حوزه خلیج فارس را که اگر سفارشهای آنها نبود بسیاری از کارخانجات تسلیحات سازی غربی تعطیل شده بودند، را به اوکراین بفرستد. این درخواست را امریکا چند روز پیش به این کشورها داد و به عنوان مثال کشور عمان چند سامانه پدافندی تازه خریداری شده از امریکا را به لهستان فرستاد تا از آنجا برای استفاده عناصر ناتو راهی اوکراین شوند. چنین درخواستی از کویت، قطر، امارات و حتی عربستان هم شده است.
🔻در حالی که 28 کشور عضو ناتو به صورت مستقیم و برخی دیگر از کشورهای متحد امریکا مانند استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و قطر در اوکراین علیه روسیه میجنگند و عملا شاهد جنگ بیش از 30 کشور علیه روسیه هستیم، باید گفت اظهارنظرهای صورت گرفته توسط مقامات امریکایی در مورد به پایان رسیدن تسلیحات روسیه نوعی خودارضایی فکری و ذهنی برای خود و در مرحله بعد، برای راضی کردن مخاطبانی است که 9 ماه است گروگان جریانهای فاسد قدرت و ثروت در غرب شدهاند، جریانی که با ادامه جنگ در اوکراین بر ثروت خود به بهای فقیرتر شدن مردم این کشورها میافزایند.
🔻داستان عجیب در مضیقه قرار گرفتن روسها در حوزه موشکی، از آن دست روایتهاست که از همان هفتههای اول جنگ هم میشد رد پای آن را در برخی رسانههای داخلی و کانالهای میلیتاری دید، ولی 270 روز پس از شروع جنگ، روسها همچنان با قدرت و به شکل انبوه انواع و اقسام موشکها را به سمت مواضع ناتو شلیک میکنند. این دردی جانکاه برای کشورهای غربی است که میبینند روسیه هنوز هم بدون هیچ نگرانی نرخ شلیک بالایی دارد. در این زمینه سخنان مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز شنبه در جریان سخنرانی در نشست سالانه دفاع ملی «ریگان» در کالیفرنیا به خبرنگار انبیسی نیوز گفت: «روسیه با سرعت بسیار بالایی از مهمات خود استفاده میکند و این مسئله موجب میشود تا مسکو برای کمک گرفتن به کشورهای دیگری از جمله کره شمالی روی بیاورد.»
🔻هاینس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این تسلیحات چقدر سریع استفاده میشوند، گفت: «فکر نکنم بتوانم در این نشست اعداد دقیقی به شما بدهم اما این سرعت بسیار بالاست؛ منظورم این است که این روند واقعا بیش از اندازه بالاست، به نظر ما، آنها قادر به تولید آنچه که در حال حاضر مصرف میکنند، نیستند و این مسئله چالشی را ایجاد خواهد کرد.» این چالش را ماههاست دارند بیان میکنند و هنانکونه هاینس هم گفته، مثلا روسها میخواهند از کره شمالی کمک بگیرند در حالی که خجالت میکشد 32 کشور به صورت همزمان که بیش از نیمی از جیدیپی جهان را در اختیار دارند و بودجه نظامی آنها 30 برابر روسیه است دارند علیه این کشور میجنگند.
🔻این مسوول اطلاعاتی آمریکا در رابطه با نقش کره شمالی افزود: ما اشاره کردهایم که شاهد برخی حرکات بودهایم اما در حال حاضر این کمکها زیاد نبوده است. کمبود «قریبالوقوع مهمات» یکی از مسائلی است که ارتش روسیه با آن مواجه شده است. ظاهرا میزان سرعت جنگ اوکراین با فرا رسیدن فصل زمستان کاهش مییابد و ارتش هر دو کشور (روسیه و اوکراین) تلاش خواهند کرد تا برای ادامه جنگ در بهار تجدید قوا کنند. اما جامعه اطلاعاتی آمریکا تا حدودی نسبت به نیروهای روسیه مشکوک است که مبادا درگیریهای جدیدی را در ماه مارس آغاز کند.
🔻به گفته آوریل هاینس، «رئیسجمهوری روسیه پس از حمله به اوکراین، نسبت به «علمکرد ضعیف ارتشش» غافلگیر شده است، قطعا فکر میکنم که پوتین هر روز نسبت به چالشهایی که ارتش روسیه با آن مواجه میشود، آگاهتر میشود اما هنوز مشخص نیست که آیا او تصویر کلی از مرحله کنونی جنگ و اینکه ارتش روسیه چه چالشهایی را متحمل شده، دارد یا خیر.» البته این جماعت حاضر نیستند بگویند که خودشان چرا در به در دنبال موشک و سلاح برای ارسال به اوکراین میگردند.
@syriankhabar
🔴ناتو چشم به را پایان موشکهای روسیه!
🔻همانگونه که در پست پیشین گفته شد، سران ناتو در برابر قدرت موشکی و پهپادی ارتش روسیه رسما زمینگیر شده و هیچ ابزار مناسبی برای مقابله با این حملات ندارند. اعضای ناتو آن اندازه در حوزه داراییهای پدافندی ضعیف هستند که حاضر نشدهاند بیش از آن چیزی که به اوکراین فرستادهاند، بفرستند چرا که همین الان هم با خشم افکار عمومی خود جهت بازی در زمین امریکا و انگلیس مواجه بوده و نمیتوانند پاسخی به مردمی بدهند که سوال میپرسند برای چه باید هر چه داریم را به اوکراین بفرستیم و اصولا اوکراین به ما چه ربطی دارد. این همان سوالی است که در طول دو دهه گذشته رسانههای غربی در مورد ایران میگفتند که سوریه، لبنان و عراق چه ربطی به ایران دارد!
🔻حالا اما داستان دارد به شکل دیگری رقم میخورد. اوضاع آن اندازه خراب شده که طرف امریکایی در تلاش است تا تسلیحات و تجهیزات فروخته شده به کشورهای عرب ثروتمند حوزه خلیج فارس را که اگر سفارشهای آنها نبود بسیاری از کارخانجات تسلیحات سازی غربی تعطیل شده بودند، را به اوکراین بفرستد. این درخواست را امریکا چند روز پیش به این کشورها داد و به عنوان مثال کشور عمان چند سامانه پدافندی تازه خریداری شده از امریکا را به لهستان فرستاد تا از آنجا برای استفاده عناصر ناتو راهی اوکراین شوند. چنین درخواستی از کویت، قطر، امارات و حتی عربستان هم شده است.
🔻در حالی که 28 کشور عضو ناتو به صورت مستقیم و برخی دیگر از کشورهای متحد امریکا مانند استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و قطر در اوکراین علیه روسیه میجنگند و عملا شاهد جنگ بیش از 30 کشور علیه روسیه هستیم، باید گفت اظهارنظرهای صورت گرفته توسط مقامات امریکایی در مورد به پایان رسیدن تسلیحات روسیه نوعی خودارضایی فکری و ذهنی برای خود و در مرحله بعد، برای راضی کردن مخاطبانی است که 9 ماه است گروگان جریانهای فاسد قدرت و ثروت در غرب شدهاند، جریانی که با ادامه جنگ در اوکراین بر ثروت خود به بهای فقیرتر شدن مردم این کشورها میافزایند.
🔻داستان عجیب در مضیقه قرار گرفتن روسها در حوزه موشکی، از آن دست روایتهاست که از همان هفتههای اول جنگ هم میشد رد پای آن را در برخی رسانههای داخلی و کانالهای میلیتاری دید، ولی 270 روز پس از شروع جنگ، روسها همچنان با قدرت و به شکل انبوه انواع و اقسام موشکها را به سمت مواضع ناتو شلیک میکنند. این دردی جانکاه برای کشورهای غربی است که میبینند روسیه هنوز هم بدون هیچ نگرانی نرخ شلیک بالایی دارد. در این زمینه سخنان مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز شنبه در جریان سخنرانی در نشست سالانه دفاع ملی «ریگان» در کالیفرنیا به خبرنگار انبیسی نیوز گفت: «روسیه با سرعت بسیار بالایی از مهمات خود استفاده میکند و این مسئله موجب میشود تا مسکو برای کمک گرفتن به کشورهای دیگری از جمله کره شمالی روی بیاورد.»
🔻هاینس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این تسلیحات چقدر سریع استفاده میشوند، گفت: «فکر نکنم بتوانم در این نشست اعداد دقیقی به شما بدهم اما این سرعت بسیار بالاست؛ منظورم این است که این روند واقعا بیش از اندازه بالاست، به نظر ما، آنها قادر به تولید آنچه که در حال حاضر مصرف میکنند، نیستند و این مسئله چالشی را ایجاد خواهد کرد.» این چالش را ماههاست دارند بیان میکنند و هنانکونه هاینس هم گفته، مثلا روسها میخواهند از کره شمالی کمک بگیرند در حالی که خجالت میکشد 32 کشور به صورت همزمان که بیش از نیمی از جیدیپی جهان را در اختیار دارند و بودجه نظامی آنها 30 برابر روسیه است دارند علیه این کشور میجنگند.
🔻این مسوول اطلاعاتی آمریکا در رابطه با نقش کره شمالی افزود: ما اشاره کردهایم که شاهد برخی حرکات بودهایم اما در حال حاضر این کمکها زیاد نبوده است. کمبود «قریبالوقوع مهمات» یکی از مسائلی است که ارتش روسیه با آن مواجه شده است. ظاهرا میزان سرعت جنگ اوکراین با فرا رسیدن فصل زمستان کاهش مییابد و ارتش هر دو کشور (روسیه و اوکراین) تلاش خواهند کرد تا برای ادامه جنگ در بهار تجدید قوا کنند. اما جامعه اطلاعاتی آمریکا تا حدودی نسبت به نیروهای روسیه مشکوک است که مبادا درگیریهای جدیدی را در ماه مارس آغاز کند.
🔻به گفته آوریل هاینس، «رئیسجمهوری روسیه پس از حمله به اوکراین، نسبت به «علمکرد ضعیف ارتشش» غافلگیر شده است، قطعا فکر میکنم که پوتین هر روز نسبت به چالشهایی که ارتش روسیه با آن مواجه میشود، آگاهتر میشود اما هنوز مشخص نیست که آیا او تصویر کلی از مرحله کنونی جنگ و اینکه ارتش روسیه چه چالشهایی را متحمل شده، دارد یا خیر.» البته این جماعت حاضر نیستند بگویند که خودشان چرا در به در دنبال موشک و سلاح برای ارسال به اوکراین میگردند.
@syriankhabar
🔻همانگونه که ملاحظه کردید، غربیها در برابر روسیه هیچ ابزار دیگری ندارند جز آنکه منتظر به پایان رسیدن ذخایر موشکی و پهپادی روسیه باشند. آنها به اندازهای که نگران این زمستان هستند که به چه شکل بگذرد، نگران ادامه جنگ هستند چرا که غربیها باوجود بودجههای هنگفت نظامی در حوزه تولید مشکل دارند و همین ارتش امریکا از بودجه صدها میلیارد دلای نظامی خود، بخش بزرگی را صرف حقوق، ماموریت، تعمیر و نگهداری میکند و 700 میلیارد دلار امروز به هیچ عنوان قدرت خرید 500 میلیارد دلار زمان شروع جنگ عراق را ندارد. این بخشی از چالشهای ناتو در برابر ادامه جنگ است.
🔻روسیه متحدی بنام ایران دارد که یک ماشین بزرگ تولید تسلیحات بزرگ و کوچک است و میتواند انواع مهمات را به شکل انبوه به این کشور تحویل دهد. طرف اوکراینی دهها هزار گلوله توپ را با واسطه جمهوری باکو از ایران خریداری کرد و به نظر دیگر نمیتواند دست به چنین خریدی بزند. در طول سه دهه گذشته و با پیوستن آرام آرام کشورهای اروپای شرقی و اعضای پیشین پیمان ورشو به ناتو، آنها بسیاری از تسلیحات شرقی خود را به بهای ناچیزی به کشورهای مختلف فروختند، چرا که امریکا به آنها گفته بود باید با استاندارد ناتو هماهنگ شوند و این مساله حالا آنها را دچار چالش کرده است.
🔻آنچه پنتاگون چندی پیش در مورد مصرف بالای مهمات توسط ارتش روسیه گفته بود، با حساب و کتاب خودش بود. کارخانجات روسها به صورت 24 ساعته و در سه شیفت با تکیه بر منابع داخلی در حال تولید مهمات است و دستورات ویژهای هم برای ساخت شناورهای جدیدی صادر شده که برای استفاده در دریای سیاه جهت شلیک موشکهای کروز مورد بهرهبرداری قرار خواهند گرفت. انتظارها برای به مشکل خورد روسیه در حوزه تسلیحات، من را به یاد عملیات کربلای 5 میاندازد که چگونه با خرید 50 هزار تن بوکسیت از مکزیک و وارد کردن یک هزار دستگاه فرز و به کارگیری استادکارهای ماهر، صدها هزار گلوله برای استفاده از جبهه تولید شد. آیا روسیه با این پتانسیل و سابقه قوی، چینن توانمندی ندارد؟ جنگ را نمیشود با دوز و کلک، با دروغ و حقهبازی به پیش برد. آنچه مدیر اطلاعات ملی امریکا گفته، اعتراف تلخ و غیرمستقیم به شکست در جبهه اوکراین است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسعود بهنود شاید چند کلاس سواد بیشتر نداشته باشد و روزی هم که از ایران رفت را من یادم میآید که چگونه رفت و بعد هم که بیبیسی فارسی قرار بود شروع به کار کند بچهها را یکی یکی جذب کرد. همه کسانی را که جذب کرد از نزدیک میشناسم و بیشترشان خبرنگارهای درجه 2 و 3 بودند که آن روزها در چلچراغ کار میکردند و بسیار عقده دیده شدن داشتند. برخی را هم از رسانههای اصلاحطلب جذب کرد که آنجا هم درجه دو و سه حساب میشدند مانند همین پناهدراز (پناه فرهادبهمن) که کسی در تحریریه پشکل هم بارش نمیکرد و حالا در قبال خیانت به کشور تسلا سوار میشود.
با این حال بهنود تلاش میکند هنوز هم چهرهای معقولتر به خود بگیرد و صف را جدا کند و دلیلش هم شناخت فردی او است. اینجا در یک اتاق کلاب هاوس عمق اختلافات در میان بوقهای ضدایرانی در لندن خودش را بیشتر نشان میدهد. مسعود بهنود در یکی به دو کردن با یک وطنفروش بیشرف به اسم جمشید برزگر و ببینید بلایی که معصومه قمیکلا سر اینها درآورده، به کجا رسیده است!
@syriankhabar
🔳استقرار دو تیپ از ارتش عراق در مرز ایران و ترکیه
▪️چند سالی است که ایران به شکل مکرر و پیاپی از مقامات دولت عراق و ایل بارزانی در شمال این کشور خواسته که با کنترل مرزها مانع از حضور عناصر تروریستی در این منطقه و عبور آنها از مرز برای ایجاد بلوا و ناامنی در کشورمان شوند. سالها درخواست ایران اما با بیتوجهی مسعود بارزانی و خانواده او که بر جان و مال و همه چیز مردم این منطقه حاکم است مواجه شد و از سوی دیگر، دولت مرکزی عراق هم در طول یک دهه گذشته سرگرم درگیری و جنگ با تروریستهای داعش و برقراری امنیت در داخل کشور بوده است.
▪️فشار و درخواستهای مکرر ایران در طول سه ماه گذشته روند رو به رشدی داشت و باعث بروز برخی تهدیدهات هم شد. ایران در طول این دو ماه بیش از چهار بار با موشک و پهپاد مواضع تروریستهای وابسته به امریکا و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد و ضربات سنگینی به آنها وارد کرد. بر اساس مستندات موجود، ایران در این چند ماه با ارائه شواهد و قرائن متعدد به طایفه بارزانی و همچنین دولت مرکزی عراق، علاوه بر کنترل مرزها خواستار خلع سلاح گروههای تروریستی کرد در این منطقه و اخراج آنها شده بود. با این حال چند روزی است که خبری مبنی بر استقرار نیروهای ارتش عراق در مرزهای مشترک ایران و ترکیه منتشر شده است.
▪️ یک منبع نظامی عالی رتبه عراقی در گفتوگو با پایگاه خبری «العالم الجدید» اعلام کرد که دو تیپ از مرزبانی این کشور با تجهیزات نظامی کامل به مرزهای عراق با ایران و ترکیه اعزام شدند. وی گفت که این اقدام بعد از جلسات متعدد میان مسئولانی از بغداد و اربیل طی چند روز گذشته اتخاذ شد و نیروهای مرزبانی در نوار مرزی عراق با ایران و ترکیه مستقر شدند.
▪️این منبع که خواستار عدم فاش شدن نامش شده است تاکید کرد که نیروهای عراقی اکنون به طور عملی و واقعی کنترل مرزها را در دست گرفته اند و نیروهایی از پیشمرگه نیز در کنار آنها حضور دارند. بر اساس توافقی که اخیرا میان محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق و نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان انجام شد سیطره و سلطه کامل در دست نیروهای دولت فدرال عراق است و نیروهای پیشمرگه با آنها مشارکت دارند. این اقدام عراق در راستای ممانعت از حملات هوایی ایران و ترکیه به اقلیم کردستان عراق است. استقرار نیروهای عراقی تنها در داخل مرزهای اقلیم کردستان نیست بلکه استقراری نظامی در نوار مرزی عراق با ایران و ترکیه است.
▪️روز یکشنبه نیز یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در یک نشست خبری تاکید کرد که محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به نیروهای مرزبانی این کشور دستور فوری داد که کنترل خط صفر مرزی با ایران و ترکیه را در اختیار بگیرند و این دستور در راستای پایان دادن به درگیریهای موجود میان گروههای مسلح مخالف ایران و ترکیه و نیروهای مسلح دو کشور در اقلیم کردستان عراق است.
▪️وی گفت که السودانی دستور داد که امکانات نیروهای مرزبانی از نظر تسلیحاتی و تجهیزات دیگر باید تقویت شود تا این ماموریت به خوبی انجام شود. عراق اجازه نخواهد داد که از خاک این کشور برای تعرض به کشورهای همسایه استفاده شود، ما روابط خوبی با تمام کشورهای همجوار داریم و تلاش میکنیم که این روابط را گسترش دهیم زیرا در راستای منافع عراق و تمام کشورهای همسایه است.
▪️از سوی دیگر، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روز دوشنبه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درمورد سفر اخیر نخست وزیر عراق به تهران با بیان اینکه «گفتوگو درباره مسائل مرزی و امنیت مرزی یکی دیگر از محورهای رایزنی مقامات ایران و عراق بود» تاکید کرد: در جریان رایزنیها در این ارتباط مجددا بر اهمیت اجرای نتایج گفتوگوهای قبلی دو کشور در این زمینه تاکید شد و دولت عراق قول پیگیری و اجرای توافقات صورت گرفته را داد.
▪️وی در همین ارتباط تصریح کرد: در این روزها خبرهای خوبی را میشنوید که دولت عراق مصمم است که نیروهای مرکزی خود را در مرزهای مشترک دو کشور مستقر کند. این اقدام رو به جلو و مهمی در راستای تامین ثبات در مرزهای دو کشور است و امیدواریم با استمرار این اقدامات دیدگاهها و نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد تامین امنیت کامل مرزهای دو کشور محقق شود.
▪️به نظر میرسد با این اقدام، ایران با یک تیر چند نشان زده است، رفت و آمد تروریستها به داخل کشور را محدود کرد، با انتقال ارتش عراق به شمال و شمال شرق این کشور حاکمیت عراق بر سراسر خاکش را تامین کرد و در نهایت هم مقدمات خروج نظامیان اشغالگر ترکیه از داخل خاک عراق را فراهم نمود که این سومی بسیار اهمیت دارد.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
48.02M
در این گزارش ابتدا نکاتی را در مورد کانال و کسانی که به تازگی وارد عرصه اطلاع رسانی شدهاند گفتم و در ادامه در مورد این موضوعات به صورت گذرا صحبت شده است:
آخرین تحولات کشور؛
دعای عبدالخیار عبدالخیارزاده در مسجد ضرار زاهدان؛
حضور نیروهای مرزبانی عراق در مرز ایران و ترکیه؛
آخرین تحولات داخلی عراق؛
رزمایش جمهوری باکو و ترکیه در شمال ارس؛
آشوبها در شهر سویداء در جنوب سوریه.
سپاس از لطف بیکران شما.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایشون همون کسی است که به همه میگفت فرار کنید... چیزی نمیخواهم بنویسم، ای کاش آنهایی که یک توماج صالحی در درون خودشان دارند قبل از اینکه اینگونه ابراز ندامت و پشیمانی کنند کمی فکر میکردند. اگر یادتان باشد در همان روزهای اول از این مساله صحبت کردم و حرف زدم که نکنید، تو را به خدا، تو را به هر کسی که دوست دارید این کارها را نکنید که بعد بیایید اینگونه حرف بزنید.
آنهایی که نوشتند توماج صالحی جان میدهد اما حرف نمیزند حالا هزار و یک حرف در میآورند و دبه میکنند. مثل همان ماجرای حسین رونقی که چند روزی رونق داشت و امروز دیگر هیچکس یادش نمیآید. توماج صالحی هم برای این جماعت دیگر مرده و به خاطرهها میپیوندد و مرکز فتنه علیه ملت ایران دنبال کسانی میگردند که قابلیت توماج شدن را داشته باشند. قبل از هر کاری فکر کنید، بدانید برای چه کسانی و چه دارید خودتان و آیندهتان را نابود میکنید.
@syriankhabar
رئیس دستگاه قضا گفته بود که هرکس ادعایی کند باید فوراً احضار شده و مستندات ادعایش را ارائه کند. از آنجایی که همه در برابر قانون مساوی بوده و هیچ کسی برای فرد دیگری ارجحیت ندارند باید این مردک وهابی هم توسط دستگاه قضا احضار و از او مستندات ادعایش را بخواهند. نباید اجازه داد دشمن که پیش از این با دست مدعیان دفاع از حقیقت دروغهای خود را در جامعه منتشر میکردند حالا به دلیل اقدام قوه قضائیه در احضار آنها جرات ندارند دروغ بگویند به سراغ کسی بروند که فکر میکنند حاکمیت در برخورد با او مسامحه به خرج داده و اقدامی نخواهد کرد. نوشته این مزدور سعودی و انگلیس در همین راستا صورت میگیرد. او مامور است تا دروغهای طراحی شده در اتاقهای فکر دشمنان ایران را منتشر و بعد هم رسانههای وابسته به این اتاقپها به آن استناد کرده و جامعه را به هم بریزند. این صحبت عبدالخیار بهترین فرصت برای برخورد قضایی با وی است تا بداند که دهان گشادش را برای هر یاوه گفتنی نباید باز کند؛ او از این به بعد باید بداند یک کیلو ماست چند من کره دارد. طرف در صف دشمنان ملت ایران قرار گرفته و حساب مردم جنوب شرق را باید از او جدا کرد.
@syriankhabar
🔴 فوری - واجا: هستههای عملیاتی وابسته به گروهک منافقین متلاشی شد/ بازداشت ۱۰ نفر
🔷روابط عمومی وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد:
🔹چند هستهی عملیاتی وابسته به گروهک تروریستی منافقین توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و متلاشی شدند. هستههای مزبور با انجام اقدامات تروریستی و خمپارهزنیهای متعدد علیه مراکز اداری، نظامی، انتظامی و مسکونی، ضمن وارد کردن خسارتهایی، به فضای رعب و ناامنی نیز دامن میزدند
پس از ردیابی و شناسایی هستههای خرابکار، سلسله عملیات هماهنگی در استانهای تهران، اصفهان و کردستان صورت گرفت و منجر به بازداشت ۱۰ عنصر عملیاتی و پشتیبانی منافقین شد.
📍اعضای این هستهها در عملیاتهای متعدّد تروریستی به پرتاب نارنجک دستساز در تجمعات مردمی و حملات خمپارهای به مراکز فوقالاشاره پرداخته بودند و در حال طرّاحی اقدامات به مراتب شدیدتری بودند.
@syriankhabar
🔴کنایه سنگین رهبر انقلاب به اعضای شورای انقلاب فرهنگی!
رهبر انقلاب در دیدار خود با اعضای شورای انقلاب فرهنگی به شکل محترمانه به اعضای آن گفتند که فقط اسمی بلند کردهاید و هیچ کار مفیدی انجام ندادهاید! من اگر جای این حضرات که هر کدامشان ادعای آنچنانی برای خود دارند، بودم آب میشدم و به زمین میرفتم. اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک نهاد حاشیهای تبدیل شده که از روی رفع تکلیف اعضایش آنجا حاضر میشوند را میتوان بزرگترین اشکال آن دانست. اما آنچه آیتالله خامنهای به این حضرات گفت:
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود نکتهای را در مورد شورایعالی انقلاب فرهنگی بیان کردند و با اشاره به حضور افراد برجسته و نخبه و صاحبنظر در این شورا گفتند: با وجود غنا و تراز بالای افراد حاضر در این شورا، اما هویت جمعی شورایعالی به تناسب اعضای آن، بروز لازم را ندارد و لازم است تأثیرگذاری شورا در مسائل فرهنگی کشور تقویت شود، البته اعضاء شورا اشتغالات دیگری نیز دارند و این توقع وجود ندارد که اعضا از کارهای اصلی خود باز بمانند اما انتظار این است که برای امور مربوط به شورا وقت مناسب و کافی گذاشته شود.
@syriankhabar
🔻بنده به عنوان یک روزنامهنگار در طول هفتههای گذشته بخش فرهنگی کشور را اصلیترین مقصر اتفاقات تلخ این روزها دانسته و بارها سوال پرسیدم که: سازمان تبلیغات اسلامی با آن همه بودجه، با آن همه امکانات و دفتر و دستک، با آن همه نیرو دقیقا چه کار مفیدی انجام داده است؟ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این همه نهاد رنگارنگ و این همه عریض و طویلی که اگر یک کتاب را ممیزی کند، یا یک فیلم را ممیزی کند باید به هزار جا پاسخگو باشد چرا در این سالها به کلیت فرهنگ کشور پاسخگو نبوده و چرا دارد به کسانی کمک میکند، به کسانی پول میدهد که دارند تیشه به ریشه کشور میزنند؟ آیا این وزاتخانه تا به امروز یک کار ارشادی کرده است؟
🔻یا در مورد آموزش و پرورش؛ وزارتخانهای که وظیفه آموزش و پرورش بچههای ایران را بر عهده دارد چگونه در ماموریت خود شکست خورد، چگونه توفیقی در هدایت فکری و روانی، در هدایت شعوری نسل بعد از انقلاب نداشت و هر چه زمان به جلوتر آمد و هر چه تغییر در کتابها ایجاد شد باعث ضدیت با کشور، نظام و ملت شد؟ چرا آموزش و پرورش در مورد تعداد شهدا، در مورد عملیاتها در دفاع مقدس، در مورد تاریخ باشکوه و میراث سترگ و بزرگ کشور، در مورد هویت ملی، در مورد هویت تاریخی و دشمنان این آب و خاک چیزی به دانشآموزان آموزش نداده است؟ چرا کتابهای درسی از ارزشهای ملی و ایرانی ما خالی شدهاند؟
🔻البته این سوالات را میتوان از وزارت آموزش عالی و وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی هم پرسید که چگونه در این سالها دانشگاهها به محل حضور کسانی تبدیل شده که هیچ عرق و علاقهای به ایران ندارند؟ چرا دانشجویی را که میلیاردها تومان هزینهاش میشود تا به بار بنشیند دو دستی تحویل دشمنان کشور میدهد؟ چرا از پزشکان و پرستاران که این همه برایشان هزینه میشود التزام 20 ساله برای خدمت در کشور نمیگیرند که بعدش هر کجا میخواهند بروند؟ مگر یک پزشک یا یک پرستار با چندرغاز درس و مشقشان تمام میشود که به محض اینکه چند سال دوره مناطق محروم را گذراندند کوچ کنند و بروند؟
🔻میتوان از دیگر نهادها و ارگانها هم کمابیش خرده گرفت، حکومتی که دست در فرهنگ و هنجار جامعه میکند و برایش «خوب و بد» را تعریف میکند ناچار است، وظیفه دارد که او را از هر چیزی نهی میکند، او را از هر چیزی برحذر میدارد جایگزینش را معرفی کند یا اینکه او را قانع کند این کاری که دارد میشود، اتفاقی که دارد میافتد به نفعش است. مثلا در مورد همین طرح مسخره صیانت که میدانم از کدام خرابشده آب میخورد و چه کسانی پشتش هستند، آیا 88 میلیون ایرانی باید به ایده چند نفر که یک جا گعده میکنند، تن دهند؟ چرا یک توضیحی در این مورد نداده و نمیدهند و نمیگویند این پوست موز است که دارند زیر پای حاکمیت میاندازند!
🔻در مورد همین سازمان صدا و سیما بارها نوشتم که نمیشود یک نفر با یک تفکر خاص بنشیند و برای همه شبکههای تلویزیونی و رادیویی تصمیم بگیرد و دوستان و رفقای خودش را آنجا بگمارد، آنجا دیگر صدا و سیما میشود رسانه خصوصی آقای فلان که برادرش هم فلان ادعا را دارد. در این رسانه 99 درصد مردم پشم هم حساب نمیشوند. اینها زخمی است که سالها وجود داشته و ما بارها در مورد فریاد زدیم اما از قرار معلوم تا مملکت را به خاطر منافع گروهی و جریانی خود به لبه پرتگاه نبرند و رهبری آنها را مورد عتاب قرار ندهد، به خود نخواهند آمد.
🔻حالا این مسائل و موارد را داشته باشید تا عتاب و خطاب رهبر انقلاب در مورد این نهادها را در نشست با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مشاهده کنید: «ایشان ایجاد چنین حرکتهای عمومی برای فرهنگسازی و یا اصلاح فرهنگهای غلط را بخشی از مهندسی فرهنگی دانستند و در مورد هدایت دستگاههای فرهنگی دولتی، افزودند: در مورد دستگاههایی همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات و صداوسیما، هدایت فرهنگی، فقط با ابلاغ سندهای تحول امکانپذیر نمیشود بلکه باید این سندها محقق و اجرایی شوند و ضمانت اجرای آنها هم حضور رؤسای سه قوه در شورایعالی انقلاب فرهنگی است.»
🔻حالا این حضرات با رهبری دیدار کردند و تمام شد و رفت؛ خواهیم دید که چقدر تغییر ایجاد میشود. برای این حضرات فقط و فقط قدرت خودشان مهم است و دو قطبی کردن جامعه برای بقا در قدرت. اینها اگر اصلاح نشود، دفعه دیگر ما هم نیستیم و بیخود و بیجهت وقتی کسی به نظرات و دیدگاهمان توجهی نمیکند وقتمان را تلف نخواهیم کرد.
@syriankhabar
🔻خدا وکیلی، بپرسید چند نفر از اعضای این شورا در رخدادهای 70 روز گذشته کشور اظهار نظر کرده و مسوولیت قبول کردهاند؟ چند نفر وارد میدان شدند و روشنگری کردند؟ وزیر آموزش و پرورش کجا بود؟ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما که بنده مسلوب الاختیار است و کس دیگری امورات را اداره میکند و یک بار آمد توضیحی در مورد خرابکاری در پخش خبر داد و دیگر رفت به سلامت، وزیر آموزش عالی و سایر مسوولان و مقامات کشوری چند نفر آمدند؟ باز هم دم نظامیها گرم که فهمیدند، هوشیار بودند و آمدند و موضع گرفتند.
🔻این دستگاهها چقدر رصد کردند؟ چقدر آسیبشناسی کردند؟ وقتی میگفتیم که آقا در برابر این شبکهها و رسانههای خارجی ساکت ننشینید، منفعل نباشید و ابتکار عمل را به دست بگیرید، دلیلش چه بود؟ حالا متوجه شدید که این همه کم کاری شما، این همه پستپرستی و دنبال گرفتن موقعیت و جایگاه جدید بودن، لابی کردن برای دوست و رفیق و آوردن آنها سر کار مهمی که هیچ تخصصی در آن ندارد، چه تبعاتی دارد؟ دقت کنید چند نفر از فرزندان مسوولین، مقامات و همین کسانی که پست و موقعیت داشتند برای کمک به عبور کشور از این بحران وارد عرصه شدند؟ چند نفرشان در طرف مقابل قرار داشتند؟ فرزند استاندار، معاون وزیر و ....
🔻از همین رو است که رهبری در جلسه امروز «رصد دائم تغییراتِ معمولاً پنهان فرهنگی و علاج به موقع آنها را از ملزومات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور برشمردند و افزودند: اگر در فهم مستمر این تغییرات و ممانعت از اثرگذاری منفی آنها دچار ضعف و عقبماندگی شویم حتماً جامعه دچار خسارت خواهد شد که آشفتگی فرهنگی یا افتادن زمام امور فرهنگی کشور به دست دیگران مهمترینِ این خسارات است.» اما آیا گوش شنوایی برای این مسائل پیدا میشود؟ این سوالی است که چند ماه بعد پاسخ آن را خواهیم داد.
@syriankhabar
عکس این لامبورگینی در یکی از تونلهای قدس اشغالی منتشر شده و ادعا شده که افسران موساد داخلش ترور شدند!! از قرار معلوم مهاجمان خیلی حرفهای بودهاند و سرنشینان خودرو را اول با چاقو میزنند و بعد که اورژانس برای کمک میاد، آنها را هم با تیر میزنند! سر و جمع داستان را هر چه بالا پایین میکنم که درک کنم افسر موساد در لامبوگینی به این گرانقیمتی چه می کرده، عقلم به جایی نمیرسد. با توجه به لانه فساد و مافیا بازی در سرزمینهای اشغالی، بدون شک باید این مساله را هم بخشی از تسویه حسابها میان گروههای مافیایی این رژیم به شمار آورد، الا آنکه خلافش ثابت شود. اینکه بعد از این حادثه هیچ نیروی نظامی یا امنیتی در محل حاضر نشده، کمی مشکوک است و اینکه پلیس صهیونیستها زیاد دنبال عناصر ترور نبوده! یه نظر میشناسد و جرات درگیری با آنها را ندارد یا همکار هستند!
@syriankhabar
یادتان هست هفته گذشته در یادداشتی نوشتم که بزرگترین بازنده جام جهانی قطر، رژیم صهیونیستی است؟ این هم یک سند دیگر که تیم ملی مراکش با پرچم فلسطین این عکس را پس از راهیابی به دور بعد در دوحه قطر گرفتهاند. در حالی که سران برخی از کشورهای عربی به دلایل سیاسی و امنیتی و بیوجود بودن خودشان با این رژیم در ارتباط هستند، جام جهانی قطر نشان داد هر چه صهیونیستها و غربیها در مورد نزدیکی صهیونیستها با مردم جهان عرب میگویند دروغی بیش نیست. اختلافات و دشمنی آنقدر عمیق است و آن اندازه تاریخی است که با سفر پشت پرده و به شدت امنیتی چهار مقام صهیونیست و حضور آنها در چند نمایشگاه نمیشود قضاوتی در مورد آن کرد. این را بردارید و نشان آنهایی بدهید که میگویند کشورهای عربی خودشان با رژیم صهیونیستی صلح کردهاند، چرا ما دشمنی کنیم... البته دلیل دشمنی ما چیزی فراتر و ورای این مسائل است. دشمنی ما وجودی است...
برنده جام جهانی قطر هم اول خود قطریها بودند که چنین فضایی را درست کردند و بعد هم ملت فلسطین هستند. البته امیدوارم که کینه خرکی یهودیها شامل حال قطریها نشود...
@syriankhabar
نیروی دریایی آمریکا ادعا کرده که یک فروند شناور نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران به شکل غیر ایمن و خطرناکی اقدام به رهگیری یک شناور نیروی دریایی ارتش تروریستی این کشور در تنگه هرمز کرده است.
@syriankhabar
طرف اوکراینی به نمایندگی از ناتو چند روزی خوشحال بود که خبری از پهپادهای ایرانی در میدان نبرد نیست و به همین دلیل شایع کرده بود که بعد ما میدانیم پهپاپهای ایرانی با آب و هوای سرد مشکل دارند و در هوای سرد اوکراین نمیتوانند پرواز کنند. آنها با این روش هم خودشان را دلداری میدادند و هم در میان نیروهای خود امیدواری ایجاد میکردند تا روحیه داغان و از هم گسیختهای که در طول ماههای گذشته با پرواز بی امان این پهپادها نابود شده بود، پیش از این از بین نرود. اما همانگونه که در این تصویر میبینید و شب گذشته هم در خبرها خواندید پهپادهای گل شمعدانی در کنار موشک های کروز روسی بار دیگر اهداف از پیش شناسایی شده ناتو در مناطق مختلف اوکراین هدف قرار دادند تا دروغگویی مقامات کییف بیشتر مشخص شود و دنیا هم بداند پهپادهای ایرانی در دمای چند درجه زیر صفر هم مثل ساعت کار میکنند و دقیق هم هدف را میزنند. این حملات تلافی نفوذ چند روز پیش پهپادهای ناتو به تعدادی از پایگاههای هوایی ارتش روسیه صورت گرفت و خسارت سنگینی بر جای گذاشت.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درد و بلات بخوره بر سر آن احمقی که الهام علیف را حافظ بیضه اسلام نامید و آن بی شرف وطنفروش وهابی که این روزها به جای دعا با انکر الاصوات مردگان را در گور میلرزاند... داشتن چنین ائمه جمعه آگاع و شجاعی که مصالح و منافع ملی را تشخیص میدهند و می دانند حقیقت تاریخ چیست و حقیقت جغرافیا چگونه است، مغتنم است و باید آن را قدر دانست. این برای اولین بار نیست که با امام جمعه پارس آباد از نزدیک آشنا میشویم و اما به هیچ عنوان نمیدانستم که این همه شجاع، شریف و با صلابت است و میداند چگونه باید صحبت کند. ای کاش آن چهار نفری که دو سال و ۲ ماه پیش بیانیه نوشتند و از دیکتاتور باکو حمایت کردند به اندازه یک دهم این شیخ شریف صلابت و جسارت داشتند که امروز هم می آمدند از حقیقت میگفتند و دفاع می کردند. امام جمعه پارس آباد امروز با این سخنان عزیز مردم ایران است و امیدواریم که راه در پیش گرفته را با دقت، صلابت، حکمت و شجاعت در پیش بگیرد و نسبت به آگاه سازی مردم منطقه در مورد ماهیت پلید رژیم سفاک، دیکتاتور و وابسته علیف روشنگری کند.
@syriankhabar
من آدم بی ادبی نیستم، اما خداوکیلی این شب با کی میخوابه صبح این تزها رو میده؟!
@syriankhabar
سوم دسامبر، دقیقاً چهار روز پیش یک هیات از وزارت دفاع روسیه راهی تهران شدند. سرپرستی این هیات نظامی را معاون وزیر دفاع این کشور بر عهده داشت و این سفر به هیچ عنوان دیپلماتیک نبوده و عملیاتی بوده است چرا که در دیدار با رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح کشورمان (جایگاه وزارت دفاع در ایران با بسیاری از کشورها متفاوت است و این رئیس ستاد مشترک است که نقش وزارت دفاع در مسائل مهم، راهبردی و تصمیمگیریهای نظامی را بر عهده دارد) هیچ موضوع دیپلماتیکی وجود ندارد و بیشتر یک رایزنی عملیاتی است. البته این هیات شامل همین چند نشده و گروهی دیگر از کارشناسان نظامی روس هم معاون وزیر دفاع را در سفر به تهران همراهی کردهاند. این سفر به دست اعضای ناتو را نگران کرده، چرا که میترسد «کشور ضعیف ایران»! باز هم به بزرگترین قدرت اتمی دنیا کمک کند که از عهده 32 متحد امریکا در ناتو و خارج از آن مقابله با آن بر نیاید.
@syriankhabar
🔴به بهانه فروش موشک به ارمنستان /1
🔻فروش تسلیحات یکی از منابع درآمدی کشورهای بزرگ و قدرتمند است و در طول چند دهه پس از جنگ جهانی دوم، بخش بزرگی از این بازار دست اعضای ناتو و پیمان ورشو بود. اما پس از فروپاشی شوروی، روسها برای چندین سال از قافله عقب ماندند و بالای 80درصد از فروش تسلیحات به دست امریکا و متحدانش افتاد. تولید و صادرات تسلیحات فقط مبحث درآمدی صرف ندارد، بلکه مسائل و موارد دیگری هم دارد که علاوه بر دادن قدرت ذاتی به کشور تولیدکننده، به دلیل کاربردهای دوگانه میتواند باعث رونق صنعت یک کشور هم شود.
🔻ایران از همان سالهای جنگ به این نتیجه مهم و اساسی رسید که این نه اولین جنگ و نه آخرین آن خواهد بود. میزان مداخلههای صورت گرفته در حمایت صدام، رفتارهای ضدایرانی غرب و شرق علیه کشورمان، حمایتهای بیچون و چرای کشورهای عربِ منطقه از صدام معدوم و در نهایت خود جنگ که درس بزرگی به ما داد که اگر مسلح و قدرتمند نباشیم، هر کس از راه برسد ناخنکی به کشورمان میزند باعث شد تا سیاست کلی و اصولی برای ساخت ماشین جنگی که در قامت کشورمان باشد، مبنای کار قرار بگیرد.
🔻اما آنچه که تغییرات در این دستور کار را فقط چهار سال پس از پایان جنگ دستخوش تغییر اساسی کرد، حمله ارتش صدام به عراق و دنبال آن لشکرکشی متحدان امریکا برای بیرون راندن ارتش بعث از کویت بود. این حمله و جنگ را باید نقطه عطف بسیار مهمی در آینده تصمیمگیریهای کشورمان دانست که در دوره جنگ برای دفاع از کشور در برابرحملات کشورهای همسایه صورت گرفته بود اما پس از آن نبرد، مشخص شد که همسایه اصلی ما امریکا و متحدانش هستند که در گوشه کنار منطقه دست به ایجاد پایگاه زده و هدف نهایی آنها نیز ایران است.
بنابراین دستور کار همانگونه که در طول سالهای گذشته بارها توضیح دادهام، با تجربهاندوزی از نبردهای صورت گرفته در سطح جهان تغییر کرد. با هر تکنولوژی و شیوهای، ایران نیز دست به تغییر راهبردها و چینش تسلیحات خود میزد. تقسیم کار میان ارتش و سپاه از همان ابتدای برنامه 30 ساله دفاعی کشور شروع شد. کار با کسانی شروع شد که بسیاری از آنها در میان ما نیستند و یا در طول زمان بازنشسته شده و جوانهای جدید جای آنها را گرفتند. به عنوان مثال در یک پروژه مهم، کسی که سال 1370 به استخدام وزارت دفاع درآمد، حالا بازنشسته شده اما پروژه با قدرت هر چه بیشتر ادامه دارد و به بلوغ بیشتری میرسد.
🔻اولین محصولات در همان دهه 70 خورشیدی به ثمر نشست و صادرات برخی از آنها هم شروع شد. اما همان زمان هم سیاست کلی کشور این بود که در سکوت و خفا؛ در آرامش و حوصله بازاریابی کند، بفروشد، آموزش دهد و خدمات پس از فروش را هم در نظر بگیرد. به عنوان مثال در کشوری مانند سودان که حتی ایران یک کارخانه تولید تسلیحات ساخت، طیف وسیعی از تسلیحات ایرانی خریداری شد که در طول هفت سال گذشته و پس از قطع روابط خرطوم با تهران، در برخی موارد در تعمییر و نگهداری آنها دچار دردسر شدهاند. البته دولت کودتایی حاکم بر سودان تلاشهایی هم کرد تا شاید بتواند این تجهیزات را که عموما در حوزه زمینی بودند روبهراه کند، اما موفق نشد.
🔻در دهه 80 با تاکید بر سه حوزه پدافند، پهپادی و سایبری ایران شروع به تولید محصول کرد. شرکتهای دانشبنیان به کار گرفته شدند، از ایدههای نو استقبال شد و باوجود گوشتتلخی برخی از مدیران دهه شصتی که هنوز فکر میکردند در داخل چیزی نمیشود ساخت (مانند همین مرحوم ترکان که...) اما با بازنشسته شدن و کنار رفتن آنها در مدیریت میانی وزارت دفاع و تاکیدات جدی فرماندهی کل قوا و نظارت شخصی و روزانه خود ایشان بر این امور، از ابتدای دهه 90 خورشیدی، شاهد تولد محصولاتی بودیم که روزگاری دیدنش آنها در کشور آرزو بود، اما امروز دیگر دیدن آنها عادی شده است.
🔻کارخانجات در جغرافیای کشور پراکنده شد و هر استانی به فراخور ظرفیتی که داشت میزبان یکی از کارخانجات شد. امریکاییها وقتی به خود آمدند که دیدند ایران حساسترین و پیشرفتهترین ماشینهای واسطهای را به خدمت گرفته است و همان زمان بود که فشار برای تحریم کالاهایی که کاربرد دوگانه داشتند، ممنوع شد. اما فارغ از دو ماشینسازی بزرگ اراک و تبریز که نقشی بیبدیل در ساخت زیرساختها و کارخانجات در کشور داشتند، اقدامات دیگری هم صورت گرفت و کارخانجاتی برای ساخت دستگاههای با حساسیت بسیار بالا و ابزاردقیق در کشور شروع به کار کردند که باید محصولات هایتک تولید میکردند.
@syriankhabar