فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با سقوط باخموت، روسها با سرعت در محورهای دیگر پیشروی خواهند کرد، این موضوع برای فرماندهان ناتو مشخص شده و به همین دلیل در شهرهای بعدی اقدام به انهدام ساختمان های بلند می کنند تا مبادا روسها از آن به عنوان مکانهایی برای دیدبانی استفاده کنند. اقدام به انهدام ساختمانها نشان میدهد که ناتو هیچ امیدی به مقاومت در برابر حمله ارتش روسیه ندارد. جهنم باخموت جای دیگری هم ممکن است تکرار شود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از قرار معلوم بامداد امروز نیروی هوافضای روسیه با استفاده از موشکهای کروز خا ۱۰۱ مواضع ناتو در مناطق مختلف اوکراین را هدف قرار داده است. این موشکهای کروز که از بمب افکنهای استراتژیک توپولف ۹۵ شلیک شدند اهداف مختلفی را منهدم کردند. در این میان بار دیگر شاهد هنرنمایی سامانههای پدافندی ناتو مستقر در شهرهای مختلف این کشور بودیم، سامانههای پدافندی که عمدتاً در وسط شهرها مستقر شدهاند این بار به جای هدف قرار دادن موشکهای کروز روسی به ساختمانهای بلندمرتبه اصابت کرده و این صحنهها را درست کردهاند....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی هلیبرن تکاوران دریایی ارتش فداکار ایران بر روی نفتکش متخلف و فراری که با پرچم جزایر مارشال در شمال اقیانوس هند و با محمولهای از نفت آمریکا در حال حرکت بود. نکته جالب آن که در طول روز گذشته بسیاری از رسانههای غربی در خبرهای خود اینگونه گفتند که این نفتکش توسط نیروی دریایی سپاه توقیف شده در حالی که حقیقت بر خلاف آن بود نشان می دهد که غربیها درک درستی از ارتش و سپاه ندارند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مزدور ناتو عجب شانسی آورد...
@syriankhabar
وزیر امور خارجه که به لبنان سفر کرده، امروز در نقطه صفر مرزی با فلسطین اشغالی حضور پیدا کرد. در طول چند هفته گذشته، برخی از صهیونیستها با هدایت رژیم الهام گراز و مقامات ترکمن راهی نقاط صفر مرزی کشورمان شده بودند که این اقدام حسین امیرعبداللهیان در واقع پیامی به صهیونیستها بود که نوع و شکل حضور ما با شما بسیار متفاوت است.
@syriankhabar
اخبار سوریه
وزیر امور خارجه که به لبنان سفر کرده، امروز در نقطه صفر مرزی با فلسطین اشغالی حضور پیدا کرد. در طول
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان بازدید از منطقه مرزی «مارون الراس» در ادامه سفر به لبنان طی سخنانی با گرامی داشت یاد شهدای جریان مقاومت گفت: ما امروز در منطقه «مارون الرأس» هستیم و از همین جا یک بار دیگر حمایت خود را از مقاومت لبنان در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی با صدای بلند اعلام میکنیم.
حسین امیرعبداللهیان در سخنان خود با اشاره به دیدارهای خود در بیرون گفت: روز گذشته در دیدارم با آقای سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان، «تحلیلها و ارزیابیهای دقیقی از ایشان دریافت کردم. اظهارات ایشان مؤید این موضوع مهم بود که امروز مقاومت لبنان و مقاومت فلسطین در قویترین و بهترین وضعیت خود قرار دارد و از طرف دیگر صهیونیستها در بدترین وضعیت قرار دارند و با بحرانهای چندلایه سیاسی، اجتماعی و امنیتی مواجهند.»
امیر عبداللهیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، همواره دوست روزهای سخت لبنان بوده است، افزود: ما با قوت، دوست روزهای سخت و آسایش لبنان باقی خواهیم ماند. مقاومت لبنان اثبات کرد که صهیونیستها فقط زبان قدرت را میفهمند و مقاومت مهمترین گزینهای است که امنیت، آسایش و حفظ تمامیت ارضی را برای لبنان به ارمغان آورده است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبتهای خود به تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: منطقه ما، وارد صفحه و مرحله جدیدی از همکاریهای دسته جمعی شده است. آینده برای کشورهای منطقه ، آینده بسیار روشنی است و بیتردید همه تحولات مثبت منطقه در مقابل اقدامات رژیم صهیونیستی منجر به انزوا و فروپاشی این رژیم میشود.
امیرعبداللهیان با تاکید بر این که راهحل سیاسی جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع فلسطین، برگزاری رفراندومی دموکراتیک در بین همه فلسطینیها است، گفت: رفراندومی بین ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسیحیان، مسلمانان و یهودیان.
@syriankhabar
🔳 عمق استراتژیک واقعی و دروغین
▪️حضور وزیر امور خارجه کشورمان در منطقه جبل عامل و به صورت خاص در نقطه صفر مرزی مارون الرأس سر و صدای زیادی بر پا کرده است. این سفر و حضور که تصاویری هم از آن منتشر شد، صهیونیستها را بار دیگر دستپاچه کرده، هر چند که آنها در این مورد باید عادت کرده باشند که قدرت ایران در فلسطین اشغالی آنها را محاصره کرده، ولی هنوز هم نمیخواهند حقیقت میدان را بپذیرند.
▪️این حضور اما چرا در این برهه اهمیت یافت؟ پرسشی است که برای پاسخ باید به یک هفته قبل بازگردیم، روزی که رژیم صهیونیستی در عشقآباد ترکمنستان، سفارت خود را با حضور الیکوهن افتتاح کرد و در بوق و کرنای رسانهای مدعی شد که پس از مرزهای شمالغرب در مرزهای شمال شرق ایران هم عمق استراتژیک ایجاد کرده است! اما آیا ساختمانسازی در کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایجاد عمق استراتژیک تعریف میشود؟
▪️در ادبیات دیپلماتیک و روابط بینالملل عمق استراتژیک برای هر کشوری، منطقه و سرزمینی تعریف میشود که به واسطه روابط تاریخی و اشتراکات عمیق سیاسی و اقتصادی و یا حتی فرهنگی و مذهبی و یا منافع گره خورده و نزدیک، میتواند در برهههای تاریخی به زبان ساده روی شراکت و اتحاد آن سرزمین و منطقه حساب باز کند.
▪️با چنین مفروضی از عمق استراتژیک، آیا میتوان ساختمان سفارتخانههای صهیونیستی در هریک از کشورهای همسایه ایران را عمق استراتژیک تلآویو دانست؟ جمهوری آذربایجان یا جمهوری ترکمنستان یا حتی شماری از کشورهای حاشیه خلیج فارس، چه اشتراکات تاریخی، مذهبی، سیاسی و فرهنگی با رژیم جعلی اسرائیل دارند، آنزمان که عمر این رژیم تنها هفت دهه است؟
▪️آیا همسایگان ایران حتی با وجود تمام تنشهای موجود حاضر خواهند بود سفارتخانههای رژیم صهیونیستی را به عنوان عمق استراتژیک این رژیم تعریف کرده و اجازه فعالیتهایی را دهند که منافع تهران را به خطر خواهد انداخت؟ و در نهایت آیا در ترازوی کشورهای همسایه منافع ارتباط با ایران هماندازه ارتباط با تلآویو خواهد بود؟ پاسخ به این سه پرسش، خود گویای میزان واقعی بودن تعیین عمق استراتژیک رژیم صهیونیستی در منطقه است.
▪️عمقی که گرچه به ضرب و زور آمریکا و پیمانهایی چون ابراهیم در تقلای ایجاد است اما با چند پرسش ساده میتوان جعلی بودن آن را نمایان ساخت. جبهه مقاومت تشکیل شده علیه تلآویو قدرتمندتر از آن بود که در پیشبینیهای شیمون پرز آمده باشد و دلیل تقلای اینروزهای تلآویو در مرزهای شرق و غرب کنار آمدن با این واقعیت است که محور مقاومت به این راحتی تسلیم تجاوزهای آنها نخواهد شد.
▪️حضور امیرعبداللهیان به فاصله یک هفته از حضور کوهن در مرزهای ایران، نه پاسخی به این اقدام کودکانه رژیم صهیونیستی که یادآوری پرسشهای فوق و به صدا درآوردن واقعیت وجودی تلآویو است. در واقع، حضور ایران در داخل سرزمینهای اشغالی، در پیرامون مرزهای فلسطین اشغالی و به ویژه در لبنان یک حضور تاریخی، مردمی و عمیق است نه مانند رژیم علیف یا ترکمنستان که اولی پایه حکومتش به شدت متزلزل است و دومی هم هیچ وقت اجازه فعالیت امنیتی به رژیم صهیونیستی در مرز با ایران را نخواهد داد. / ایرنا
@syriankhabar
⚫️ اگر چینیها میخواستند در ایران پایگاه بسازند!!
▪️حالا درنظر بگیرید که اگر مثلا واشنگتن پست این گزارش را در مورد ایران نوشته بود و خبری منتشر میکرد که 5 نظامی چینی در ساحل چابهار سرگرم ماهیگرفتن بودند، به نظر شما تا این لحظه چند هزار توئیت، چند صدگزارش، چند هزار خبر و عکس جعلی، چند هزار شنیده از مردم محلی و چند صدعکس ماهوارهای و ... در مورد فروش ایران به چینیها منتشر میشد؟ نه اینکه حضور خدایی ناکرده حضور نظامی چینی جماعت یا هر اجنبی دیگری را در خاک ایران تحمل کرده و بپذیرم، بلکه منظور این است که بدانیم که در همین اماراتی که قبله آمال خیلیها شده و در کنار قطر که به اندازه بندر لنگه ما هم نمیشود هر روز در چشممان میکنند چه اتفاقاتی روی میدهد و این فضای مجازیشان علیه منافع ملی چیزی نمینویسند.
▪️این را هم همین الان بنویسم که باز هم کسی ما را متهم نکند، در امارات علاوه بر امریکا، هم انگلیس و هم فرانسه پایگاه دارد؛ حضور چینیها تنها راه باقی مانده برای بن زاید برای متوازن کردن شرایط است و از این سمت با کشور ما زمین تا آسمان متفاوت است و این قیاس مع الفارق است که کسی بخواهد آزادی نوشتن و ابراز عقیده در ایران و امارات را با هم مقایسه کند و اگر هم کسی چنین کرد، برود و آنجا یک توئیت علیه دولت و حکومت بزند، تا حساب کار دستش بیاید. با این حال، بن زاید به هیچ عنوان نمیتواند غربیها را بیرون کند و به همین دلیل ناچار شده تا به چینیها پایگاه بدهد شاید روزی توانست طرف امریکایی را ناچار به ترک خاک خودش کند!!
▪️از سوی دیگر، اماراتیها خنگ که نیستند که اگر بودند دبی و ابوظبی را لااقل اینگونه با ساختمانسازی به جایی نمیرساندند که برخی در کشور ما آن را با بهشت!! اشتباه بگیرند. به همین دلیل آنها گردش جریان قدرت و ثروت در جهان از غرب به شرق را تشخیص داده و به خوبی متوجه شدهاند که باد از شرق میزود و خورشید هم از مشرق طلوع میکند و این اتفاق بسیار سریعتر از آن چیزی که کسی فکرش را هم کند، در حال روی دادن است. به همین دلیل اولاد زاید دارند در بانک قدرت آینده سرمایه گذاری میکنند تا ثروتی که در رابطه با غرب به دست آوردند را از دست ندهند. هر چند توضیح این مساله برای خیلیها سخت خواهد بود.
▪️در حقیقت، فهماندن اصول اساسی حاکم بر جهان برای آنهایی که هنوز در دهه 90 قرن گذشته میلادی سیر میکنند و قبله آمالشان همچنان لندن و واشنگتن است، واقعا سخت است. اما در جهان بیرونی اینچنین نیست؛ حقیقتها در پشت پرده رایزنیهای سیاسی و امنیتی، زد و بندهای اقتصادی و نظامی، توافقات کلان آیندهنگرانه و سرمایهگذاری متقابل در حوزههای مورد علاقه در حال رقم خوردن است. این اتفاقات چنان بزرگ و وسیع هستند که به چشم تنگِ غربنگرِ عدهای نمیآید و آنها اصولا در ذهنشان نمیگنجد که غرب روی سقوط خواهد کرد و اصولا غرب سقوط کرده خودش هم فهمیده اما یک جماعتی در ایران این را متوجه نشدهاند.
▪️حضور پایگاههای ناتو در کنار پایگاه نظامی چین در تنگه هرمز، بدون شک در آینده پای هندیها را هم به مساله باز خواهد کرد. هندیها هم نگاهی عجیب و منفعتمحور به خلیجفارس داشته و اینجا را بخشی از حریم امنیتی خود میدانند. هر چند مقامات هندی بیش از یک دهه است که در حال قمار کردن با اسب از پا افتاده غرب هستند، اما گاهی اوقات نداهایی از پستوهای سیاست در دهلینو شنیده میشود که هر چند اندک هستند اما به آن اندازه قدرتمند هستند که نشان میدهد آنها هم فهمیدهاند که روندهای جهانی تغییر کرده و آنها هم باید اسب خود را عوض کنند. اما برای تاختن در خلیج فارس آنها به اندازه چینیها نه قدرتمند، نه هماهنگ و نه امکانات دارند؛ در ضمن اینکه بسیار هم فاسد هستند.
▪️این تجمیع قدرت در منطقهای که دستکم تا 100 سال آینده بخش بزرگی از انرژی جهان را تامین میکند، میتواند چه تبعاتی در بر داشته باشد؟ این موضوعی است که باید با دقت هر چه بیشتر به آن توجه کرد و مراقبت نمود. رقابت در منطقهای که ایران خواهی نخواهی در آن قدرت برتر منطقهای است باید بلیط ایران را هم داشته باشد. ایران بارها اعلام کرده که امریکا را از منطقه بیرون خواهد کرد، حالا اگر قدرت دیگری بخواهد بیاید، بدون شک بدون مجوز ایران نمیتواند بماند. شاید هم اماراتیها با علم به اصرار ایران به اخراج امریکاییها به سمت پناه بردن به چینیها حرکت کرده باشند!
@syrankhabar
May 11
هر چیزی که در این کشور افتتاح شود، به بهرهبرداری برسد، چهار تا جوان سر کار بروند، کسب و کار، تولید و رونق به کشور بیاید خوشحال میشوم اما از برخی رفتارها اصلا خوشم نمیآید و به شدت مذموم و ناپسند هستند. از ابتدای اسفند تا الان که خبرهای حوزه وزارت نفت را پیگیری میکنم (از شخص وزیر که حالا از دام میرکاظمی رسته و احساس سبکبالی و خوشحالی میکند، تا رئیس شرکت ملی نفت و صنایع پتروشیمی) همه دارند یکی یکی پروژههای کلیدزده شده در دولت قبل را افتتاح میکنند و این شکلی هم به اسم خودشان سند میزنند. فکر نکنم کسی به اندازه من به شیخ حسن و دار و دسته زنگنه بد و بیراه گفته باشد اما کمی انصاف هم خوب است. بروید شانا را بخوانید، انگار مثلا همین پالایشگاه گاز هویزه را علی عسگری کلنگ زده، کارگریاش را اوجی کرده و رئیس جمهور آمده و افتتاح کرده است!!
برخی از این پروژهها هفت تا هشت سال کار بردهاند تا امروز به بهرهبرداری برسند. بخش رسانهای دولت سیزدهم در بسیاری از نهادها و وزارتخانهها بیانصافی میکند. این کار خیلی خیلی زشت و ناپسندی است. همانهایی که این پروژهها را شروع کردند، آن را امروز تمام کردهان...
@syrinkhabar
🔴 اعلام حمایت کردها از رقیب اردوغان
🔻در ادامه جناح بندیها در انتخابات ترکیه، حزب کُرد «دموکراتیک خلقها» و همپیمانان آن حمایت خود را از رهبر حزب «مردم جمهوریخواه» در مقابل اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند. حزب چپگرا و کُرد «دموکراتیک خلقها» و متحدانش روز جمعه حمایت خود را از کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب «مردم جمهوریخواه» به عنوان رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور که قرار است در ماه مه برگزار شود، اعلام کردند.
🔻ائتلاف «کار و آزادی» که وابسته به حزب دموکراتیک خلقها، به عنوان سومین قدرت سیاسی ترکیه است، در بیانیهای اعلام کرد: در این انتخابات تاریخی، ما از مردم ترکیه میخواهیم که در انتخابات ریاست جمهوری به کمال قلیچداراوغلو رای دهند. «مدحت سنجار» رئیس مشترک حزب دموکراتیک خلقها در سخنانی در این باره که توسط روزنامه «سوزجو» ترکیه منتشر شده است، گفت: اهدافمان یکی است و به همین دلیل تصمیم گرفتیم از قلیچداراوغلو حمایت کنیم. هدف حزب دموکراتیک خلقها این است که زمینه را برای پیروز شدن اپوزیسیون ترکیه در همان دور نخست انتخابات فراهم کند.
🔻پیش از این سایت سی ان ان اعلام کرده بود: حزب دموکراتیک خلقها نزدیک به کردها نقش سرنوشت سازی در انتخابات آتی ترکیه دارد که احتمالا توازن را برهم بزند. این توازن برای برکناری رجب طیب اردوغان که برای دو دهه حکمرانی وی ادامه داشته، کافی است. حزب دموکراتیک خلقها ماه میلادی گذشته اعلام کرد که نامزدش را برای پست ریاست جمهوری مطرح نخواهد کرد. این شکست اصلی برای رئیس جمهوری ترکیه و رئیس حزب عدالت و توسعه است. این اقدام به حامیان حزب دموکراتیک خلقها اجازه رأی دادن به کمال قلیچداراوغلو، رقیب اصلی اردوغان را خواهد داد.
@syriankhabar
⚫️جاسوس فرانسه چگونه قذافی را به زیر کشید؟
🔹جاسوس پیشین فرانسه در کتابش از شیوۀ استخدام منابع، بازی با سلسله مراتب رژیم، حمایت از شورشهای ضد قذافی و کارهای دیگر با هدف رسیدن به اهدافش پرده برمیدارد و به این ترتیب تصویری کمسابقه از فعالیت سرویس مخفی فرانسه در خارج از کشور ارائه میدهد. ژان فرانسوا لویلیه، مامور مخفی پیشین فرانسه که مدت ۲۵ سال در خدمت سرویس اطلاعاتی این کشور بود، کتابی با نام «مرد طرابلس» نوشته که قرار است هفته آینده (سوم ماه مه) منتشر شود.
🔹او در این کتاب به افشاگریهای بسیاری درباره ماموریتهایش، از جمله درباره فعالیتهای سه سالهاش در لیبی طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ میلادی پرداخته است و زیربنای سیاست خارجی فرانسه را در منطقهای استراتژیک که مسائل ژئوپلیتیکی متعددی دارد، آشکار میکند. سرهنگ لویلیه که رسانههای فرانسوی از او تحت عنوان «جاسوس شماره ۱» پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه یاد کردهاند، به ماجرای سقوط و مرگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی نیز اشاره میکند.
🔹او در دوران «بهار عربی» و پیش از سقوط سرهنگ قذافی، از طرف بخش «امنیت خارجی فرانسه» به لیبی فرستاده شده بود و یک ماموریت فوق سری داشت: اینکه تا جای امکان از شمار شخصیتهای لیبیایی که ممکن بود در کنار قذافی بمانند، بکاهد. به این ترتیب سرهنگ لویلیه در این کتاب شرح میدهد که چگونه برای تضعیف رهبر لیبی تا زمان مرگش تلاش کرده و چه برنامههایی را در این راستا به ویژه از مسیر وزیر خارجه قذافی یعنی موسی کوسا به اجرا گذاشته که درنهایت منجر به فرار او شده است.
🔹او در این کتاب از شیوۀ استخدام منابع، بازی با سلسله مراتب رژیم، حمایت از شورشهای ضد قذافی و کارهای دیگر با هدف رسیدن به اهدافش پرده برمیدارد و به این ترتیب تصویری کمسابقه از فعالیت سرویس مخفی فرانسه در خارج از کشور ارائه میدهد. مجموعه خاطرات او بسیار شبیه به یک رمان جاسوسی است و در جریان آن شرح میدهد که چگونه عملیات نظامی فرانسه و بریتانیا در لیبی ضربه مهلکی به نیروهای قذافی وارد کرد و باعث شد که شورشیان به دروازههای قدرت برسند و ژان فرانسوا لویلیه نیز ماموریت داشت که به آنها نزدیک شود و کمکشان کند.
🔹پس از آن نیز قذافی در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی توسط نیروهای مخالف حکومتش دستگیر و کشته شد. اگرچه فرانسوا لویلیه شایعات مبنی بر کشته شدن قذافی توسط یک مامور مخفی فرانسوی را رد میکند؛ اما در ادامه اعتراف میکند که «شما مردم را به خیانت به کشورشان و خیابت به اعتقاداتشان وا میدارید».
@syriankhabar
✴️وزیر دفاع هند: چین باید در مرز صلح برقرار کند
🔸روابط بین چین و هند از اواسط ۲۰۲۰ و زمانی رو به وخامت گذاشت که نیروهای دو کشور در مرز مورد مناقشه هیمالیا درگیر شده و در نتیجه آن، ۲۴ تن کشته شدند. اوضاع در این مرز پس از مذاکرات نظامی و دیپلماتیک تا حد زیادی آرام شد؛ اما تنشها در سراسر این مرز ۳۸۰۰ کیلومتری ادامه دارد. هند دولت چین را به ورود غیرقانونی به مرز و نقض توافقهایی که در دهه ۹۰ میلادی امضا شده، متهم کرده، اما پکن این اتهامات را رد کرده و دولت دهلی را به تخلف از این توافقها متهم میکند.
🔸به گفته وزارت دفاع هند، رانجیت سینگ وزیر دفاع این کشور در نشست با لی شانگفو، همتای چینی خود در دهلی نو در حاشیه نشست وزرای دفاع کشورهای عضو پیمان شانگاهی بر موضع کشورش درباره روابط پر تنش بین دو کشور تاکید کرد و گفت: آقای سینگ توسعه روابط بین دهلی و پکن را بار دیگر خاطرنشان کرده و گفت که این مساله به صلح و آرامش در مرزهای دو کشور بستگی دارد. وی همچنین تاکید کرد که نقض توافقهای بین دو کشور باعث از بین رفتن و فرسوده شدن روابط دو جانبه و عدم همکاری در مساله مرزی میشود.
🔸وزیر دفاع چین نیز هم با بیان اینکه به دلیل حفظ ارتباط از طریق کانالهای دیپلماتیک و نظامی اوضاع در مرز به تدریج در دو طرف در حال ثبات است، افزود: جای امیدواری است که دو طرف با هم برای افزایش اعتماد دو جانبه به همکاری ادامه دهند و به توسعه روابط بپردازند. وزیر دفاع چین بر نیاز به به جریان انداختن پرونده مرزهای دو کشور و تلاش برای عادی سازی وضعیت در اسرع وقت ممکن تاکید کرد. او از همتای هندی خواست منافع مشترک چین و هند را در نظر بگیرد.
🔸لی شانگفو گفت، دو طرف باید رویکرد فراگیر در روابط دو جانبه و توسعه داشته باشند و از منظر استراژی طولانی مدت به آن نگاه کنند و بدانند مشارکت فعال برای تحقق صلح جهانی و منطقهای و ثبات مهم است. وضعیت مرزهای چین و هند به طور کلی باثبات است و طرفین از طریق کانالهای نظامی و دیپلماتیک در ارتباط هستند.
🔸دو منبع دولت دهلی پیشتر گفته بودند که چین برای تعامل و همکاری بین ارتشهای دو کشور اقداماتی انجام داده، اما هند به طرف چینی گفته که این امر تنها در صورت وجود آرامش در مرز ممکن است، اتفاق بیفتد. وزرای دو کشور پیش از آغاز نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در دهلی که امروز برگزار شده، دیدار کردند. این نخستین دیدار وزرای دفاع هند و چین از سپتامبر ۲۰۲۰ است که در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در مسکو انجام شد.
@syriankhabar
از لحظهای که خبر دستگیری یاران و عزیزان ما در جنبش حسینیون در اینجا منتشر شد، مافیای نفوذ و خیانت و عناصر وابسته به جریانهای قدرت که وحشت زده از افشای نقششان در این اقدام زشت و ناپسند و مطالبهگری مردم وطندوست و مسلمان کشور واهمه داشتند، دست به انتشار اخبار دروغ و جعلی مبنی بر داشتن شاکی خصوصی، خیانت، جاسوسی و اتهامات واهی این شکلی زدند که همه این اخبار به شدت تکذیب میگردد. آنها هیچ اتهامی جز فعالیت علیه رژیم باکو و افشا کردن وابستگی خانواده دزد و فاسد علیف به رژیم صهیونیستی، سرکوب شیعیان و نفوذ دادن عناصر تکفیری و وهابی در سرزمینهای سابق شیعه نشین شمال ارس نداشتند.
به خوبی میدانم چه کسانی پشت این دروغ پردازیها و فتنه انگیزیها هستند که نه اخلاق دارند نه انسان هستند و نه شرافت و نه ارزشی برای کرامت انسانها قائل هستند. هر خبری دیدید که به نقل از این دو عزیز نقل شده، دروغ محض است. چهار ماه پیش و در هنگام غائله سفارت باکو هم خواستند اینها را دستگیر کنند که نتوانستند. حالا هم این جریان منافق و منفعتطلب بهتر است بیشتر از این کثافتکاریش را هم نزند....
@syriankhabar
پدافند سوریه بار دیگر یا موشکهای شلیک شده از جنگندههای رژیم صهیونسیتی در آسمان حمص درگیر شد.
@syriankhabar
🔳 شویگو: نظام چندقطبی، باعث پویایی جهان میشود
▪️نشست وزرای دفاع کشورهای عضو پیمان شانگاهی در پایتخت هند، با خبرها و نقطهنظرات بسیاری در کنار دیدارهای دوجانبه متعددی همراه بود. اظهارنظرهای صورت گرفته در این نشست توسط وزرای دفاع کشورهای عضو، بیانگر نگاه عمده آنها به مسائل امنیتی و نظامی در محیط پیرامونی این کشورها، تهدیدها و چالشهای پیشروی آنها است. در این میان سخنان وزیر دفاع روسیه که کشورش در حال نبردی سخت با کشورهای عضو پیمان ناتو و متحدان آمریکا است، به نظر مهمتر بود.
▪️سرگئی شویگو در جریان این نشست گفت: آمریکا و متحدانش در تلاش برای حفظ سلطه جهانی خود، ساختار امنیتی جهانی را به طور جدی تخریب کردهاند. به ابتکار آنها، روند تخریب و برچیده شدن توافقنامههای کلیدی در زمینه کنترل تسلیحات و اعتمادسازی آغاز شده است. واشنگتن نخست به صورت یکجانبه پیمان ضد موشک بالستیک دوران شوروی و آمریکا را حذف و از تایید نیروهای مسلح متعارف تصویب شده در پیمان اروپا امتناع کرد و بعدش از پیمان نیروهای اتمی میانبرد و پیمان آسمانهای باز هم خارج شد.
▪️این مقام ارشد دفاعی روسیه در ادامه خاطرنشان کرد که نشست کنونی با همتایان سازمان همکاری شانگهای در شرایط بیثبات بینالمللی برگزار شده است و افزود: تشکیل یک جهان چند قطبی باعث تغییرات شدید، پویا و غیرقابل برگشتی میشود که با مخالفت غرب جمعی روبرو میشود. گروههای افراطی مستقر در افغانستان فعالیتهای خود را در کشورهای همسایه افزایش دادهاند.
▪️به گفته وی، وضعیت در منطقه آسیای مرکزی پیش نیازهایی برای وخامت بیشتر دارد. همزمان، تهدید اصلی از سوی گروههای افراطی متعددی میآید که در افغانستان مستقر شدهاند و فعالیتهای خود را در کشورهای همسایه برای تبلیغ خود افزایش دادهاند. احتمال نفوذ باندها و سازمانهای تروریستی مختلف بینالمللی مانند داعش، القاعده، جنبش اسلامی ازبکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی (که همگی در فدراسیون روسیه ممنوع هستند) رو به افزایش است که باید به عرصه جدی توجه شود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هاور کردن بالگرد سنگین نیروی دریایی ارتش فداکار ایران بر فراز نفتکش متخلف آمریکایی و فرود آمدن تکاوران دریایی با تجهیزات کامل برای توقیف آن. این نفتکش در منطقه یکم دریایی در بندر عباس پهلو گرفته و تا زمان پرداخت تمام خسارتهای وارده رها نخواهد شد.
@syriankhabar
برای شکلدهی کریدور شمال - جنوب هیچ نیازی به مشارکت مافیای رژیم صهیونیستی علیف نیست. مشخص است که علیف بر اساس دستورات صادره از لندن و تبعیت محض از مقامات آنکارا و تلآویو به عنوان سگهای دستآموز باکینگهام اختیار هیچ اقدامی را ندارد. او سرگشته و حیران در توهمات بیمارگونه خود در وحشت عمیق از آینده دست و پا میزند و به همین دلیل پنجه بر چهره خورشید میکشد تا سیاهی خودش را پنهان کند.
هر چند نه هندِ مودی و نه ارمنستان پاشینیان هم تحفهای نیستند که بشود روی دیوار آنها یادگاری نوشت اما دستکم میتوان امیدوار بود که با جایگزینی مسیرهای جدی و حقیقی، بیش از پیش نقش رژیم باکو را در معادلات منطقهای و بینالمللی کم کرد. در حالی که تنها راه تنفس علیف و بلوف او برای تامین انرژی اروپا گرجستان است، در این کشور نیز کسی میانهای با او ندارد و اگر نبود فشارهای خارجی در این حوزه نیز رژیم باکو در مخمصه قرار میگرفت. نشست سهجانبه ایران، هند و ارمنستان برای شکلدهی به بخشی از کریدور شمال جنوب باید با قدرت و همت بیشتری پیگیری شود.
@syriankhabar
اخبار سوریه
برای شکلدهی کریدور شمال - جنوب هیچ نیازی به مشارکت مافیای رژیم صهیونیستی علیف نیست. مشخص است که علی
▪️وحشت و ترس باکونشینها از تغییر مسیر ترانزیت به سمت دریای کاسپین و ارمنستان را میتوان در توهینها، حملات و فحاشیهای مکرر آنها به ساحت ملت، دولت و رهبری ایران دید. با این حال، تا به امروز در تهران این سیاست وجود نداشته که کسی بخواهد رژیم باکو را دور بزند یا از مسیر ترانزیتی خارج کند، بلکه رفتارها و اقدامات زشت و زننده رژیم علیف در مرزها و باجگیری از رانندگان ایرانی و تعیین تعرفههای گمرکی آنچنانی باعث شده تا هر کشوری به فکر منافع خودش باشد. روی آوردن به مسیر ارمنستان - گرجستان - دریای سیاه و کشورهای این حوزه، یک راه مطمئن برای هندیها به شمار میرود.
▪️درشتگویی و حرفهای زشت و زننده برخی از مقامات باکویی در مورد هندیها نیز مزید علت شده تا مقامات دهلینو نگاهی ویژهتر به ارمنستان داشته باشند. فروش صدها میلیون دلار سلاح ارزانقیمت هندی به ارمنستان بخشی از روابط رو به گسترش دهلینو – ایروان به شمار میرود که در واقع پاسخی است به نزدیکی بیش از پیش باکو به اسلامآباد. این نوع تعاملات در سطح جهان همواره وجود داشته و نوعی واکنش طبیعی کشورها به مسائل دو و چند جانبه است. حقیقت ماجرا این است که هندیها از گردنهبگیری دولت الهام علیف به شدت واهمه دارند و دنبال مسیری امن و به دور از تنش و دردسر میگردند تا کالای خود را با خیال راحت صادر کنند.
▪️این راه برای هندیها امروز بسیار بیشتر از یک سال پیش اهمیت دارد. هند بیش از یک سوم نفت خود را به بهای مفت از روسیه وارد میکند و بنزین و گازوئیل را به قیمت جهانی به اروپا صادر میکند، یعنی یک سوداگری تمامعیار از یک دولت سوداگر مانند هند که باعث شده بازی دو سر برد برای این کشور باشد. هندیها در حالی نفت را بشکهای 15 تا 20 دلار ارزانتر از روسیه وارد میکنند که سوخت را به قیمت جهانی به اروپاییها میفروشند. اما سود هندیها فقط بابت درآمد ارزی هنگفت از این بعد نیست، بلکه آنها یک سود سنگین دیگر هم از این ماجرا دارند.
▪️در واقع، هندیها پول بخشی از نفت روسیه را به روبل و سایر ارزها پرداخت میکنند و مابقی را با صادرات کالا، به ویژه مواد غدایی جبران میکنند. از آنجایی که مواد غذایی نمیتواند مسیر 70روزه بنادر شرقی و 60 روزه بنادر غربی هند به سمت دریای سیاه را طی کند، بهترین مسیر ایران است که در صورت وجود زیرساختها در کمتر از دو هفته میتوان هر کالایی را در بنادر روسیه تحویل داد. هر چند هندیها به واسطه نگاه وابسته حکومت مودی در بندر چابهار سرمایهگذاری آنچنانی نکردند، ولی مشخص است این کشور به شدت برای دسترسی به بازار روسیه که یک بازار «تازهخور» و به قول معروف «نوبرانه» است در حال تلاش است.
▪️همانگونه که گفته شد، اگر رژیم باکو عاقل بود و جفتک نمیانداخت شاید هیچ وقت تجار ارمنی و سرمایهگذاران ایرانی و هندی دنبال مسیر ارمنستان نمیرفتند، مسیری که هنوز تا تکمیل شدن فاصله دارد اما به محض اینکه تحمیل شود، به هزار و یک دلیل خود به خود مسیر عبوری از خاک باکو را حذف خواهد کرد. در کنار این رویداد، با ساخت کشتیهای رو- رو سفارشی در توسط متجمعهای کشتیسازی ایرانی و روسی، یک ناوگان حمل و نقل جدید در دریای کاسپین شکل خواهد گرفت که ظرفیت بسیار بزرگی برای جابحایی کالا خواهد داشت. این هم موضوعی است که نیاز به دقت نظر و توجه جدی دارد.
▪️متاسفانه دستهایی در کشور وجود دارد که در طول این سالها اجازه تکمیل کریدورهای پیرامونی کشور را نداد، این دستها هنوز هم در کار هستند تا مسیر ارمنستان به سمت گرجستان فعال نشود اما خودشان هم میدانند که دارند آب در هاون میکوبند. ایران علاوه بر مسیر مدتیرانه برای ارتباط با جنوب اروپا وشمال افریقا، برای ارتباط گیری با اروپای شرقی وحتی مرکزی باید از مسیر ارمنستان – گرجستان اقدام کند. این امر باعث خواهد شد ترکیه که در طول این چند دهه با وضع تعرفههای گمرکی کمرشکن تجارت ما با اروپا را سخت و زیانده کرده دیگر نتواند خرابکاری کند.
▪️به نظر من، حتی از نان شب واجبتر، تکمیل این مسیرهای بینالمللی است. ایران نباید به امید هند برای تکمیل چابهار بنشیند. مگر بندر شهید رجایی بندرعباس را خودمان توسعه ندادیم، چابهار که عددی نیست. باید به سرمایهگذاران داخلی واگذار شود تا این هم سودش به جیب شرکتهای ایرانی برود و هم این شرکتها آرام آرام وارد فاز بندرداری و توسعه دریایی افتاده و بتوانند در سایر نقاط جهان نیز چنین طرحهایی را اجرا کنند. هر روز تاخیر در تکمیل این کریدورها میتواند فرصت را برای رقبای منطقهای، به ویژه ترکیه جهت پر کردن جای کشورمان فراهم کند. نباید بیش از این تاخیر کرد.
@syriankhabar
هدایت شده از کاوش مدیا
✅ فرمانده پیشین سنتکام:
📍من شخصاً احترام زیادی برای برنامه پهپادی، موشک های کروز و موشک های بالستیک ایران قائلم/حمله به نیروهای ما در الاسد در ژانویه ۲۰۲۰ با استفاده از موشک های بالستیک با دقت خیلی بالایی انجام گرفت/میخواهم پا را فراتر بگذارم و دیدگاه شخصی ام را بیان کنم، این ربطی به دولت آمریکا و هیچکس دیگری ندارد،من بر این باورم که این توانمندی ها نشانگر نگینهای جواهر ایرانیان است/رک و راست می گویم، پاتریوت برای سرنگون کردن و شلیک به پهپادها بهینه سازی نشده است/اینک برگ برنده با پهپادهاست و ایرانی ها این برگ برنده را دارند و ما تاکنون نتوانسته ایم کاملاً با آن مقابله کنیم...
🆔 @Kavoshmedia
اخبار سوریه
✅ فرمانده پیشین سنتکام: 📍من شخصاً احترام زیادی برای برنامه پهپادی، موشک های کروز و موشک های بالستیک
🔸صحبتهای فرمانده سابق سنتکام در مورد قدرت پهپادی و موشکی ایران، چیز جدیدی دستکم برای آنهایی که در این حوزه کار میکنند نیست، اما شاید بتواند ذهنهای زنگ زدهای را که همیشه منکر این قدرت و توانمندی و بالاتر از همه اینها، هوشمندی و درایت میشوند را هوشیار کند چرا که این ذهنها همواره به دهان غربیها بسته شده که قضاوت آنها را به نظاره نشسته و حواسشان به این هست که دارد چه اتفاقی روی میدهد. صحبتهای مککنزی مربوط به روزهایی است که برایان هوک فرستاده دولت ترامپ در امور ایران، موشکها و پهپادهای ایرانی را فتوشاپ خوانده بود.
🔸اینکه هوک آن روزها چقدر بر اساس اطلاعات دقیق و چه میزان برای ورود به یک جنگ روانی و رسانهای این موضوع را مطرح کرد، مشخص نیست اما فقط دو ماه پس از آن اظهارنظر بود که در شهریورماه 1398 به تعداد10 فروند پهپاد و 7 موشک کروز (برخی تعداد را تا 23 فروند بالاتر میبرند) تاسیسات نفتی سعودی در منطقه ابقیق و خریص را بدون آنکه خونی از دماغ کسی بیاید، منهدم کرد. شاید مهمتر از صحبتهای فرمانده سابق سنتکام، صحبتهای وزیر نفت سعودی در مورد این حمله در گفتوگو با شبکه تلویزیونی امبیسی قابل درکتر باشد.
🔸ما بارها به این حمله اشاره کرده و آن ورود به دکترین جدید نبردها در دوران معاصر نامیدیم، هر چند عدهای طبق معمول در صدد تخطئه و نایدیده گرفتن این توانمندی و این قدرت نوظهور بودند اما به صورت مشخص این عملیات نشان داد که بدون داشتن نیروی هوایی بسیار گرانقیمت که ریسک بالایی را برای چنین حملهای باید متحمل شود، میتوان کاری کرد، کارستان. اینکه یک بار نوشتم «حماسه حمله به آرامکو» به نظر حرف بیربطی نبوده و ذوقزدگی یک ژنرال کارکشته امریکایی که دست بر قضا دستش به خون حاج قاسم و ابومهدی المهندس هم آلوده است نشان از این امر دارد.
🔸اینکه این پهپادها و موشکها دقیقاً از کجا شلیک شدند شاید چند دهه بعد، گفته شود اما باید نگاهی به پشتِ پشتِ این عملیات داشت، یعنی مغزها و فکرهایی که آن را طراحی و اجرا کردند. این طراحی و اجرا، بسیار تمیز و بینقص بود و به همین دلیل مککنزی تلاش دارد آن را به خوبی تبیین کرده و از دل آن تهدیدی را بیرون بکشد که نیروی هوایی و قدرت پدافندی بسیار پرهزینه و گرانقیمت امریکا نمیتواند آن را سرکوب کند. این نشان از طراحی دقیق و عمیق دارد، یک راهبرد موفق که به گفته او همین الان میتواند هر ارتشی را در منطقه از پای در بیاورد.
🔸مککنزی در آخرین ماههای حضورش در به عنوان فرمانده سنتکام در اعترافی تلخ گفته بود که برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم، پهپادهای ایرانی برتری هوایی امریکا را به چالش کشیده است! یادتان باشد که 80درصد توان جنگی امریکا در نیروی هوایی این کشور نهفته است، یک برتری آشکار و علنی نسبت به بسیاری از کشورهای جهان که باعث شده دستکم تا همین الان در هر نقطهای که زورش برسد دست به عملیات بزند. از سوی دیگر، کسی این صحبتها را میکند که خودش فرماندهی یکی از گرانقیمتترین پهپادهای رزمی و شناسایی جهان را در اختیار داشته که با استفاده از آنها صدها نفر را کشته است.
🔸اعتراف به ناتوانی با پهپادهای ایرانی حاصل تجربه این ژنرال چهارستاره امریکایی از منطقه نیست، هر چند او شاهد دو حمله سنگین به آرامکو عین الاسد بود و هیچ وقت آنها را فراموش نمیکند بلکه تجربه جنگ ناتو علیه روسیه در اوکراین باید او را به این نتیجه مهم رسانده باشد. او با اعتراف به این مساله که پاتریوت برای مقابله با پهپاد ساخته نشده، به خوبی بر این امر واقف است که تقریباً همه سامانههای پدافندی غربی در اوکراین علیه پهپادهای انتحاری ساخت ایران دست به اقدام زدهاند، اما همه به شکل کامل شکست خوردهاند، در حالی که در اوکراین 99درصد فقط دو مدل پهپاد ایرانی حضور داشته است.
🔸در بعدی دیگر، به نظر میرسد تجربه جنگ اوکراین اندیشکدههای متعدد امریکایی را وادار کرده به بررسی این پدیده بپردازند. آنچه این اندیشکدهها انجام میدهند جمعآوری دیدگاهها برای بهبود نوع برخورد در آینده است. حاصل این گفتوگوها به عنوان راهبردهای کلان جهت مقابله احتمالی با این پهپادها به نهادهای دولتی و نظامی امریکا ارسال میگردد. باتوجه به اینکه در اوکراین تجربه برخورد با دو مدل پهپاد ایرانی وجود دارد، نمیتوان به درک نهایی غرب از قدرت پهپادی ایران باور داشت. ایران هر روز در حال گسترش توانمندیهای خود است و این موضوعی است که ارزیابی آن از عهده این اندیشکدهها خارج است و باید از این دست جلسات بیشتر و بیشتر بگذارند.
@syriankhabar
در سفر وزیر امور خارجه به لبنان یک اتفاقی افتاد که در رسانههای داخلی زیاد دیده نشد و آن هم تماس تلفنی امیرعبداللهیان با یحیی السنوار بود. هر چند گفته شده که در این تماس وزیر خارجه عید فطر!! را به رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه تبریک گفته اما بدون شک با توجه به نقش و جایگاه سنوار در مقابله با صهیونیستها و تهدیدات مکرر این رژیم مبنی بر ترور این رهبر مقاومت فلسطین باید این تماس تلفنی را بخشی از دیپلماسی فشار ایران بر رژیم صیهونیستی دانست. حضور همزمان در جنوب لبنان، دیدار با سیدحسن نصرالله و گفتوگو با برخی رهبران مقاومت فلسطینی در بیروت و در نهایت نیز تماس با السنوار صهیونیستها را دچار سرگیجه کرده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موسی غنینژاد چند شب پیش در مناظرهای با مسعود درخشان در شبکه افق در حوزه اقتصاد کشور، حرفهای بسیاری زد، حرفهایی که در این 44 ساله با آن این کشور را اداره کردند و حالا هم به اینجا رساندند. میخواستم در مورد این مناظره و برخی اظهارات غنینژاد به عنوان پدر نئولیبرالها در کشور چیزی بنویسم یا بگویم که برخی از دوستان گفتند.
اما او اینجا موضعی میگیرد، حرفی میزند و نکتهای را میگوید که نشان از نافهمیاش از سیاست در اقتصاد دارد. کدام رهبر جهان اقتصاددان بودهاند که مرحوم امام (ره) و رهبر انقلاب دومی و سومیاش باشند؟ با این حال، برای اینکه غنینژاد بداند که درک رهبری از اقتصاد ایران و وضعیت آن بسیار بیشتر از او است، توصیه میکنم صحبتهای امروز ایشان با کارگران را با دقت چند بار گوش کنند... نسخه پیچی اقتصاد لیبرالی مدنظر غنینژاد مانند سمی مهلک است که در این 44 سال ایران را ویران کرده، اما او برای ردگمکنی میگوید اصول اقتصادی ایران را چپها نوشتهاند... در حالی که مجریان دولتهای ایران در این 5 دهه همه تحصیلکرده دانشگاههای غربی بودند...
@syriankhabar
امروز دهم اردیبهشتماه، روز ملی خلیجفارس است. بر اساس مستندات تاریخی، در چنین روزی در 500 سال پیش، ارتش مدرنشده ایران وارد یک سلسله نبردهای سخت و سنگین با ارتش متجاوز اسپانیا در جزایر و سواحل جنوبی کشور شد و برای همیشه این اشغالگران را از منطقه بیرون راند. رشادتها و جانفشانیهای ارتش ایران به فرماندهی امامقلی خان حاکم فارس در کنار مردم سواحل جنوبی، خاطرهای تاریخی در ذهن مردم کشور ما ساخت تا حدود دو قرن بعد، میرمهنای بندرریگی هم هلندیها را اخراج کند. سوال این است که چرا ایرانیها در آن روزگار این بود که چرا انگلیسیها را از این خطه آبی بیرون نکردند؟
با این حال، روز دهم اردیبهشتماه، در حالی گرامی داشته میشود که بیش از آنکه یک روز تاریخی باشد، یک روز هویتی است یعنی بیش از آنکه نگاه تاریخی به این مهم داشته باشیم باید نگاهی هویتی، فرهنگی و فکری به این پهنه از ایرانِ فرهنگی داشته باشیم کاری که متاسفانه 18 سال پس از تعیین این روز به این مناسبت، همچنان در پیچیدگیهای روابط سیاسی و تفاوتهای فکری گم شده است. با این حال، این روز ملی را به همه ایرانیان تبریک میگوییم.
@syriankhabar
این پروکسی هم شده برای ما دردسر، با سیتسم که به تلگرام وصل میشم با پروکسی است، با گوشی مشکلی نیست اما با تلفن نمیشه متن خیلی بلند را تایپ کرد یا گزارش نوشت و عموما هر وقت نوشتهام، مشکلات نگراشی بسیار داشتهاند. امروز هم همینجور شد. از صبح هر کاری کردم که به پروکسی وصل شوم، خوشبختانه وزیر قطع ارتباطات به گونهای موفق عمل کرده که ویپیان وصل میشود اما پروکسی نه! همه پروکسیها هم بعد از یک روز از کار میافتند. اگر کار هم کنند چنان سرعت اندکی دارند که یک عکس را بارگذاری نمیکنند. از این بابت هم از محضر شما عذر میخواهم. از صبح یک عکس و خبر در مورد تبریک روز ملی خلیج فارس گذاشتهام، هنوز منتشر نشده است!!!
@syriankhabar
هزینه هنگفت تاجگذاری چارلز پیر
همزمان با نزدیک شدن به مراسم تاجگذاری چارلز سوم، موسوم به چارلز پیر پادشاه انگلیس، گزارشها حاکی از آن است که مبلغ هنگفتی به ارزش تقریبا ۲۵۰ میلیون پوند برای چنین مراسمی در نظر گرفته شده است. حدود ۱۵۰ میلیون پوند از این مبلغ صرف استقرار افسران پلیس و تدابیر امنیتی مراسم و باقیمانده این بودجه نجومی خرج تدارکات صحنه و سه روز مراسم متوالی خواهد شد. مراسم تاجگذاری چارلز سوم از تاریخ ششم ماه مه (۱۷ اردیبهشت) با حضور تعداد زیادی از مقامات بلندپایه از کشورهای مختلف و هنرمندان و خوانندههای جهانی برگزار خواهد شد.
این درحالیست که هزینه تاجگذاری ملکه الیزابت در سال ۱۹۵۳، ۱.۵۷ میلیون پوند بود اما تهدیدات امنیتی اخیر، اعتراضات و نارضایتیهای داخلی در انگلیس موجب افزایش این هزینهها شده است. طبق گزارشهای منتشر شده، گویا دولت انگلیس پیشتر هزینه تمهیدات امنیتی را ۱۰۰ میلیون پوند تخمین زده بود اما اکنون مجبور شده این رقم را به ۱۵۰ میلیون پوند افرایش دهد تا از جان چارلز سوم، پادشاه ۷۴ ساله انگلیس مراقبت کند.
@syriankhabar
سایت عبری زبان «واللا» به نقل از منابع امنیتی اسرائیلی فاش کرد که اختلاف اساسی میان امان و موساد بر سر ارزیابی سیاست حزبالله در قبال رژیم صهیونیستی و اینکه آیا حزبالله در اتفاقات حدود سه هفته قبل و شلیک راکت و موشک از جنوب لبنان به سمت غرب الجلیل در نقش داشته است یا خیر؟ وجود دارد.
طبق گفته این منابع، ارزیابی امان حاکی از آن است که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اطلاع قبلی از شلیک موشک از جنوب لبنان نداشته است و این در حالی است که نتایج ارزیابی موساد عکس تحقیقات امان را نشان میدهد. واللا در ادامه نوشت وزیر جنگ این رژیم ارزیابی امان را پذیرفت و ارزیابی موساد را رد کرده است و حماس را مسؤول پرتاب این موشکها توسط فعالان وابسته به آن در جنوب لبنان دانست.
به گفته منابع امنیتی اسرائیل، محور مقاومت که شامل ایران، حزبالله، سوریه، حماس و غیره است، به دنبال ایجاد یک «شبکه راداری پیشرفته» در منطقه با هدف هشدار در مقابل حملات هوایی رژیم صهیونیستی در آینده است و همچنین هدف از آن دشوار کردن حملات رژیم به سوریه است.
@syriankhabar
✴️وزیری که نمیتواند، باید برود
🔸فاطمی امین از وزارت صمت رفت؛ به عنوان یک شهروند به شدت مخالف تصمیمات، عملکرد و کارهایش بودم اما در مقام یک روزنامه نگار به سلامت او نمیتوان ذرهای شک داشت. در حوزه وزارت هر چند سلامت مهم است اما کارآیی مساله مهمتر و اصلیتری است. این کارایی است که میتواند امورات را به پیش ببرد. از زمان تشکیل دولت سیزدهم در مطلبی نوشتم «خدا خودش کمک کند» و دلیلش هم این بود که ایمان داشتم با این وزرا، با این سطح تجربه و فکر به جایی نخواهیم رسید.
🔸فاطمی امین نمونه آشکار مدیران سالمِ ناکارآمد هستند که همین ناتوانی باعث میشود کسی چیزی از سلامت آنها هم نداند. در جلسه استیضاح خودش از «مافیا» نام برد، از یک خودروسازی که دارد بازار را به هم میزند و از آنهایی گفت که او را تحت فشار گذاشته بودند. فکر نکنم فشاری که بر روی شریعتمداری بابت دامادش و نعمتزاده بابت دخترش وجود داشت و رسانههای مخالف دولت روحانی این دو موضوع را پیراهن عثمان کرده بودند، بر روی فاطمی امین وجود داشت؟ او چوب بیتجربگی، ترس و البته حمایت بیقید و شرط رئیس دولت را خورد.
@syriankhabar