🔳دو راهی سخت امریکا در نیجر
▪️میان اختلافات میان فرانسه و امریکا در مورد نحوه برخورد در موضوع نیجر عمیقتر از آن است که در ظاهر نشان داده میشود. هر چند مقامات الیزه به صورت غیرمستقیم ابراز نارضایتی میکنند اما به نظر هم نمیرسد که طرف امریکایی از این مساله که پای فرانسه هر چه بیشتر از خاک افریقا کوتاه شود، ناخرسند باشد. سخنگوی شورای هماهنگ کننده امنیت ملی امریکا روز پنجشنبه در سخنانی حاضر نشد به صراحت در مورد تحولات نیجر صحبت کند. موضع مبهم امریکا در مورد نیجر، باعث سردرگمی سران وابسته عضو اتحادیه اکوواس هم شده و آنها نیز سردرگم ماندهاند که دقیقاً باید چه تصمیمی بگیرند.
▪️«جان کربی» در یک جلسه توجیهی در مورد موضوع واشنگتن در مورد نیجر گفت: «ایالات متحده خواستار آزادی محمد بازوم، رئیسجمهور برکنار شده نیجر و بازگشتش به عرصه قدرت است». او در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا واشنگتن از مداخله نظامی بلوک اکوواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) جهت احیای قدرت بازوم حمایت خواهد کرد یا خیر، پاسخی مبهم ارائه داد و گفت: «من درباره مداخله نظامی اکوواس یا هر طرف دیگر گمانهزنی نخواهم کرد. ما همچنان معتقدیم که زمان و فضا برای دیپلماسی وجود دارد و میتوان براساس احترام به اراده مردم نیجر عمل کرد».
▪️اما مساله امریکا فقط همین نیست، وقتی که ویکتوریا نولاند به نیامی اعزام شد، او نه تنها نتوانست به محمد بازوم رئیس جمهور برکنار شده دیدار کند، حتی توفیق دیدار با عبدالرحمن چیانی رهبر انقلابیون هم نصیبش نشد. او در نیامی به قول خودش به صراحت و شفافیت تمام صحبت کرد، اما در حالی که فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی به صراحت از «کودتا» میگویند و در حال تدارک برای لشکرکشی کشورهای همسایه برای بازگردان بازوم به قدرت هستند، در کاخ سفید سیاست بسیار متفاوت است. قائم مقام وزیر امور خارجه امریکا در سومین دیدار خود از نیجر در طول دو سال گذشته حاضر نشد از عنوان «کودتا» برای حوادث نیجر استفاده کند.
▪️اینجا دقیقاً نقطه اختلاف عمیق و شدید پاریس و واشنگتن شد. نولاند از «کودتا» به عنوان « یک رویداد بد سیاست داخلی نیجر» یاد کرد که «امریکا میتواند با کمی فشار» آن را به مسیر درست خود بازگرداند. دلیل این بازی واشنگتن با کلمات این است که بر اساس قانون ایالات متحده، اگر آمریکا بپذیرد در نیجر کودتا شده، باید تمام تعاملهای بین ارتشی را میان ۱۱۰۰ نیروی نظامی آمریکایی مستقر در نیجر و همتایان نیجری آنها قطع کند. همچنین دیگر کمکهای مالی ایالات متحده هم قطع خواهد شد. در این قانون آمریکا مشخصاً اشاره شده است که «اگر رئیس منتخب دولتی در نتیجه کودتای نظامی سرنگون شود، تمامی عملیاتها و کمکهای مالی به آن کشور باید قطع شود.»
▪️پیش از این از ژنرالی نظامی در نیجر صحبت کردیم که به امریکاییها بسیار نزدیک بود، فرمانده نیروهای ویژه و ضدتروریسم این کشور که به مدت سه دهه از دوستان نزدیک امریکا به شمار میرفت و دورههای بسیاری را در دانشکدههای نظامی امریکا دیده بود. ژنرال موسی سالائو بارمو، کسی بود که به مدت دو ساعت به نمایندگی از ژنرال عبدالرحمن چیانی با ویکتوریا نولاند به انگلیسی گفتوگو کرد، گفتوگویی که بر اساس منطق برخوردی امریکا شکل و نوع آن قابل پیشبینی بود. هر چند این اطلاعات بیش از یک هفته پس از سفر نولاند منتشر شده، اما نشان میدهد که در نیجر سطح ویژهای از مقاومت در برابر خواستههای نامشروع غرب وجود دارد و امریکا دوست ندارد به سادگی از نیجر عقبنشینی کند.
▪️نولاند در این نشست دو ساعته تصریح کرد که گرچه روابط آمریکا موقتاً تعلیق شده، اما به شکل دائمی متوقف نشده است. او تاکید کرد که تبعات بازنگشتن محمد بازوم به قدرت زیاد است. نولاند همه تلاشش را کرد تا شاید بتواند ژنرال بارمو را علیه چیانی بشوراند و آب رفته را به جوی بازگرداند چرا که اگر واشنگتن بخواهد به دلیل کودتا روابطش را با نیجر قطع کند، دیگر نیروهایی به رهبری غرب در این منطقه حضور نخواهند داشت. بزرگترین دغدغه واشنگتن از خارج شدن احتمالی نیروهایش نه رشد القاعده و داعش، بلکه افزایش نفوذ روسیه در این منطقه است؛ مخصوصا از طریق ارائه حمایت امنیتی به وسیله گروه نظامی واگنر.
▪️با این حال، فرانسویها که همه چیز خود را در نیجر از دست دادهاند، بسیار نگران این هستند که مبادا امریکا بخواهد با دولت جدید در نیجر کنار بیاید و بر کودتا چشمپوشی کند چرا که در اوایل سال ۲۰۰۳، کنگره ایالات متحده بند قانونی مذکور را اصلاح کرد تا وزیر امور خارجه بتواند با استناد به «منافع امنیت ملی ایالات متحده» از کودتا در یک کشور چشمپوشی کرده و به ارتباط خود ادامه دهد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
🔳دو راهی سخت امریکا در نیجر ▪️میان اختلافات میان فرانسه و امریکا در مورد نحوه برخورد در موضوع نیجر
▪️غرب افریقا برای امریکا اهمیت راهبردی دارد، هیچ یک از کشورهای این منطقه به جز مراکش که در موقعیت راهبردی برای امریکا نیست، به اندازهای نیجر رابطهای سه دههای و عمیق با این کشور نداشتهاند و به همین دلیل، کاخ سفید میداند دارد چه بازی بزرگی را میبازد. در طول روزهای گذشته همزمان با ناامید شدن پنتاگون از راضی کردن رهبران انقلاب نیجر برای تجدیدنظر در برخی مسائل، دنبال یافتن پایگاهی برای نیروها و تجهیزات خود در میان کشورهای این منطقه هستند. اینکه کدام کشور بتواند میزبان نظامیان امریکایی باشد، به زودی مشخص میگردد، اما با بسته شدن آسمان مالی، نیجر و بورکینافاسو به روی هواگردهای فرانسوی و امریکایی، آنها قابلیتهای بزرگ نظارتی خود را از دست میدهد.
▪️با این وجود، حتی اگر موانع قانونی حفظ ارتباط آمریکا و نیجر هم برطرف شود، دو مشکل بر سر راه حفظ این ارتباط وجود دارد. نخست اینکه آمریکا تا امروز از نظر سیاسی خرج زیادی برای برگرداندن بازوم به قدرت کرده و حالا نمیتواند به همین راحتی با کودتاچیان ارتباط بگیرد. از سوی دیگر، به نظر میرسد که رهبران جدید نیجر هم مانند مالی، بورکینافاسو و گینه، دیگر بندهای استعماری فرانسه را بریده و تمایل چندانی به ارتباط نزدیک با ایالات متحده نداشته باشند. شمارش معکوس پایان حضور نظامی آمریکا در نیجر آغاز شده و ویکتوریا نولاند یا دیگر مقامات غربی کار چندانی از دستشان برنمیآید.
▪️حالا کشورهای عضو اتحادیه کشورهای غرب آسیا موسوم به اکوواس که یک بلوک اقتصادی عمدتا فرانکوفون است و به شکل قدرتمندی توسط سازمان اطلاعات فرانسه مدیریت میشود میخواهد یک رنگ و لعاب نظامی به خود بگیرد. اصرار برای مداخله نظامی در عین اقرار به این مساله که قدرت کافی برای استقرار دوباره رئیس جمهور مخلوع در نیجر وجود ندارد، موضوعی است که این کشورها را به خود مشغول کرده است. نه تنها توانایی مداخله نظامی در این کشور است، بلکه مخالفتهایی است که افکار عمومی این کشورها صورت داده و آن را بر خلاف مصالح و منافع ملی خود میدانند.
▪️از سوی دیگر، فرانسویها نیز فکر میکنند میتوانند همچنان در نیجر بمانند و رفتار قلدرمآبانه و استعمارگونه خود را فراموش نکردهاند. وزارت خارجه فرانسه در مورد نظامیان مستقر در نیجر طی بیانیهای نوشت: «نیروهای فرانسوی مستقر در نیجر همانند دیگران در این کشور طبق قوانین رسمی امضا شده جهت مبارزه با تروریسم، به حضور خود ادامه خواهند داد. ما از زمان کودتا، همکاریهای نظامی و ارتباط غیرنظامی خود را به حالت تعلیق درآوردهایم. ما قاعدتا هرگونه تصمیم از سوی کودتاچیان را بهرسمیت نمیشناسیم. ما فقط تصمیمات مقامات قانونی نیجر را قبول داریم».
@syriankhabar
ملالغتیها و بهانهگیرها که طبق معمول همیشه در صحنه حضور دارند تا اگر اتفاقی افتاد به هر شکلی آن را زیر سوال ببرند و شعورشان به اندازه یک جستوجو در نت هم نیست، حالا گیر دادهاند که چرا بن سلمان در دیدار به امیرعبداللیهان با صندل حاضر شده! حالا برخیها از سر نادانی این را مینویسد و برخی هم میدانند دارند چه مینویسند و میخواهند مانند سفر وزیر خارجه سعودی به تهران، همه چیز را به حاشیه ببرند.
این قوم نه چیزی از فرهنگ اعراب حاشیه خلیج فارس میدانند و نه حاضر هستند یک نگاهی کوچک به گذشته داشته باشند. پوشیدن صندل یک عادت طبیعی در این مناطق است که به دلیل گرمی هوا وجود داشته و دارد. در بسیاری از دیدارهایی که مقامات این کشورها در تهران هم داشتهاند، در سطح امیر و شاه، صندل پوشیدهاند. مانند همین دیداری که بن سلمان با وزیر خارجه امریکا داشت. اما در امریکا کسی نگفت چرا بن سلمان صندل پوشیده، گفتند چه دستاوردی این دیدار داشته است... از آنجایی که ما در کشور با گروهی از احمقهای بیشعور مواجه هستیم که فقط بهانه میگیرند، گفتم این توضیح را به کسانی بدهم که کلاه این قوم ابله سرشان نرود.
@syriankhabar
🔳 امریکا نظامیانش را از نیجر خارج میکند
آمریکا در حال ترتیب دادن برنامههایی برای تخلیه دو پایگاه کلیدی در نیجر است تا در صورت درخواست شورای حکومتی از آنها خارج شود. فرمانده نیروی هوایی آمریکا گفت که این برنامهریزیها شامل پیداکردن متحدانی در مناطق ساحل و صحرای بزرگ آفریقاست که «بتوانیم با آنها شریک شویم و داراییهایمان را به آنجا انتقال دهیم.»
جیمز هکر با بیان اینکه دولت بایدن تاکنون در خصوص اینکه آیا کودتای نظامی در نیجر، امریکا را وادار به خارجکردن دیپلماتها و نیروهای امنیتیاش از این کشور میکند، تصمیمی نگرفته است، گفت: که خروج نیروهای آمریکایی از نیجر - چه به درخواست دولت بایدن و چه به درخواست دولت حاکم بر نیجر - قطعا روی تلاشهای اطلاعاتی و ضد تروریسم آمریکا «تاثیر خواهد داشت.»
به گفته وی، ما امیدواریم که راه حل دیپلماتیک مسالمتآمیزی حاصل شود و ما مجبور به ترک آنجا نشویم.«هفتهها یا حتی بسیار بیشتر» طول میکشد تا دیپلماتهای آمریکایی درخصوص خروج احتمالی از نیجر تصمیمگیری کنند. اما او نگفت که در صورت خروج آمریکا از نیجر، واشنگتن چه کشورهای دیگری را به عنوان جایگزین مد نظر دارد.
@syriankhabar
تقریبا دقایقی پس از اعلام فرمانده نیروی هوایی امریکا مبنی بر اینکه دو پایگاه مهم این کشور پس از سه دهه در نیجر تخلیه خواهند شد، دولتهای وابسته به فرانسه در اتحادیه موسوم به اکوواس اعلام کردند که به زمانبندی لازم برای حمله به نیجر رسیدهاند! کمیسیونر اکوواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) اعلام کرد که نیروهایش برای دخالت نظامی در امور داخلی نیجر آماده است. این موضع در حالی بیان میشود که شب گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه این جامعه فعلا در حال رایزنی برای این ماجرا است.
او در ادامه با این ادعا که که درخصوص زمان دخالت نظامی در نیجر «تصمیمگیری» شده است اما زمان آن را افشا نخواهند کرد، گفت: ما در را روی دیپلماسی برای حلوفصل بحران نیجر نخواهیم بست! به نظر میرسد با به نتیجه رسیدن واشنگتن در مورد اینکه نمیشود با دولت انقلابی نیجر به توافق رسید، به کشورهای همسایه برای مداخله نظامی در این کشور چراغ سبز نشان داده شده است. باید دید کشورهای متحد نیجر در این زمینه چه خواهند کرد. این کشورها به شدت از سرایت انقلاب نیجر به کشورشان واهمه دارند.
@syriankhabar
این خبر را که ایسنا از نیویورک تایمز ترجمه کرده، در نوع خودش جالب است. آماری است که «دولت امریکا» در خصوص تلفات طرفهای جنگ در اوکراین منتشر کرده است!! آمار بینظیر و غیرقابل تشکیک است! به گفته دولت امریکا، در طول 18 ماه گذشته فقط 70 هزار نظامی اوکراینی در جنگ کشته شدهاند و جالب آنکه بر اساس ادعای این روزنامه تعداد کشتههای روسیه 120 هزار نفر است! این شکل آمارسازی و آمارنویسی آدم را بهتزده میکند و نشان میدهد برای غرب، به ویژه امریکا میزان تلفات طرف اوکراینی و مزدورانی که به این کشور فرستادهاند غیرقابل باور است!
در حالی که فقط در ضدحمله اخیر اوکراین گفته میشود نزدیک به 50 هزار نفر کشته شدهاند، این عدد 70 هزار نفر ادامه همان تلاشهای بینتیجه کاخ سفید برای شیره مالیدن سر افکار عمومی این کشور است. حالا شما روزانه که گزارشهای منتشر شده در رسانههای امریکایی را میخوانید به واقعیتهای بیشتری پی میبرید. اگر واقعا اوکراین فقط 70 هزار کشته داده باشد نباید به لحاظ نیروی انسانی الان کمبودی داشته باشد و هر روز دنبال سربازگیری و وارد کردن مزدور از چهارگوشه عالم باشد!
@syriankhabar
یک اتفاقی هم در امریکا افتاد که فرصت نشد در موردش بنویسم. سران امریکا، ژاپن و کرهجنوبی در کمپ دیوید نشست برگزار کردند. بیانیه پایانی این نشست خیلی جالب بود؛ در بخشهایی از این بیانیه آمده است: ما تشکیل کارگروه سهجانبه جدیدی برای پیشبرد همکاریهایمان از جمله با جامعه بینالمللی برای مقابله با تهدیدات سایبری و دورزدن سایبری تحریمهای جمهوری دموکراتیک خلق کره را اعلام میکنیم؛ ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده همچنان به برقراری گفتوگوها با جمهوری دموکراتیک خلق کره بدون هیچ پیششرطی متعهد هستند.
آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در این بیانیه مشترک همچنین بر اهمیت حفظ ثبات در تنگه تایوان تاکید کردند و خواستار حصول راه حلی صلحآمیز برای مشکلات مرتبط با این آبراه شدند. این سه کشور همچنین عنوان کردند که گفتوگوهای هند-آرام سهجانبهای را به طور سالیانه راهاندازی خواهند کرد تا درخصوص رویکردهایشان در قبال این منطقه هماهنگی داشته باشند. البته در بخشی از این بیانیه، بر تعهد آنها مبنی ارائه کمک به اوکراین، اعمال تحریم علیه روسیه و تسریع تلاشها برای دورشدن از انرژی روسیه تاکید شده است.
@syriankhabar
همزمان با تهدیدات کشورهای مزدور فرانسه در مورد دخالت نظامی در نیجر، ژنرالهای ارشد ارتش مالی و بورکینافاسو به همراه تمام قوای هوایی خود راهی نیامی پایتخت نیجر شدند تا تعهدات خود مبنی بر دفاع از این کشور در هر هجوم احتمالی را عملیاتی کنند.
@syriankhabar
رهبر شیعیان نیجریه میگوید: ممکن است پاریس و واشنگتن از گروه تروریستی «بوکوحرام» برای ایجاد بحران میان نیجریه و نیجر استفاده کنند.
به گفته شیخ ابراهیم زکزاکی، آمریکا و فرانسه ممکن است بین نیجریه و نیجر بحران ایجاد کنند. واضح است که این جنگ ما نیست، بلکه جنگ میان آمریکا و فرانسه است و آنها ممکن است با حمله به نیجریه بین نیجریه و نیجر بحران ایجاد کنند و طوری جلوه دهند که به نظر برسد نیجر مسئول این اتفاق است.
وی از تلاش برخی کشورها برای راهاندازی جنگ علیه یک کشور تحت عنوان جعلی «دموکراسی» ابراز تعجب کرده و افزود: علیرغم وقوع چندین کودتا در نیجریه، اما هیچ طرفی آن را مجبور به بازگشت به حکومت غیر نظامی نکرد.
شیخ زکزاکی در ادامه خاطرنشان کرد: گرچه نیجر حریم هوایی خود را بسته است، اما هواپیماهای فرانسوی همچنان از آن عبور میکنند. پاریس دارای اردوگاههای تروریستی در نیجر بوده که منشأ حملات گروه بوکوحرام است. این گروه حملاتی را برای به دست گرفتن کنترل منابع معدنی در این کشور انجام میدهد تا پس از این اتفاق این منابع تقسیم شود.
@syriankhabar
شکست در جبهه اوکراین از روسیه کشورهای اروپایی و آمریکا را چنان آشفته کرده است که هر روز ناچارند به یک بهانه و دلیلی آن را توجیه کرده و به روسیه بد و بیراه بگویند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ۱۸ ماه پیش سرمست از سرمایهگذاری ۸ ساله در اوکراین و تحریمهای ویرانگر علیه روسیه خیالش راحت بود که در کمتر از سه چهار هفته جنگ را مغلوبه و روسیه را شکست خواهند داد، اما حالا که اینگونه نشد و ۵۰ کشور مزدور آمریکا حریف روسها نشدند، دهانش به یاوهگویی باز شده است.
جوزپ بورل، روسیه را «کوتوله اقتصادی» خواند و گفت: چین، روسیه نیست، چین یک بازیگر واقعی ژئوپلیتیک است، روسیه مانند پمپ بنزینی است که صاحبش بمب اتم دارد. چین آنقدر مهم است که نمیتوان آن را نادیده گرفت یا منزوی کرد. ما واگراییهای مهمی داریم، اما چین مانند روسیه چالشی برای امنیت ما نیست.
بورل البته یادش نیست که همین دو روز پیش بود که سران آمریکا کره جنوبی و ژاپن برای مقابله با چین در کم دیوید نشست برگزار کردند، نشستی که در حقیقت مقدمهای برای تشکیل ناتو شرقی است. بورل فکر میکند با این حرفها میتواند چین را از روسیه جدا کند...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞🔞🔞🔞
در راستای اقدامات تلافی جویانه گروههای مقاومت فلسطینی جهت متوقف کردن ماشین کشتار و اعدامهای میدانی رژیم صهیونیستی که در طول روزهای گذشته در حملات مختلف دهها فلسطینی را در مناطق مختلف کرانه باختری ترور کردند به سمت شهرک نشیان اشغالگر مهاجر چند ملیتی آتش گشودند و دو نفر را در یک کارواش در الحوارهدبه هلاکت رساندند. اقدامات روزانه ارتش رژیم صهیونیستی در کشتار فلسطینیان و ویرانی منازل آنها نمیتواند بدون پاسخ بماند و این رژیم باید بداند به همان میزانی که خشونت به خرج میدهد پاسخهای مقتضی دریافت خواهد کرد.
حقیقت آن است که در طول یک سال گذشته رزمندگان فلسطینی به اندازه یک دهه پیش از صهیونیستها تلفات گرفتند. در حالی که نزدیک به ۲۰ درصد از بودجه این رژیم در حوزه امنیتی هزینه میگردد و بیش از ۳۰ دستگاه مختلف امنیتی در کنار تشکیلات خودگردان محمود عباس وظیفه محافظت شهرک نشینان را بر عهده دارند اما مقاومت با انجام این عملیاتها نشان داده که میتواند دست برتر را نسبت به این سیستم امنیتی داشته باشد و با نفوذ و انجام عملیات عملاً موفقیت خود را تثبیت و معادله وحشت را برقرار کند.
@syriankhabar
58.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز ۲۸ مرداد سالروز شهادت هادی باغبانی است، کسی که با شهادت خودش نشان داد رزمندگان ایرانی مدتهاست در سوریه علیه گروهکهای تکفیری وابسته به ترکیه و قطر، آمریکا و اسراییل در حال جنگ هستند. یکی از غربیترین شهدایی که در حوزه رسانه تقدیم راه اعتلای نام ایران شد و با شهادتش نام ایران پرآوازه ماند...
@syriankhabar
به این تصاویر دقت کنید! صهیونیستها به سرزمینهای ملت فلسطین که اشغال کردهاند میگویند «کشور»!! اما شما کدام کشور را در سطح جهان دیدهاید که ارتشش روزانه در خیابانها نگهبانی بدهد، سنگر بگیرد و شبانهروز در ماموریتی باشد که کار نیروهای پلیس است؟ این تصاویر بیش از آنکه در یک کشور واقعی و دارای ماهیت تاریخی روی دهد، مرا یاد اشغالگری امریکا در افغانستان و عراق میاندازد، جایی که روزانه دهها گشتی ارتش تروریستی امریکا در مناطق مختلف شهرهای عراق در حال رفت و آمد بود تا شاید امنیت برقرار شود.
این تصاویر ماهیت میلیتاریستی و نظامی رژیم صهیونیستی را نشان میدهد که در طول عمر ننگین هفت دههای هیچ توفیقی برای تبدیل شدن به یک کشور را پیدا نکرد، این حضور فقط در سرزمینهای اشغالی 1967 نیست، بلکه در مناطق اشغالی 1948 نیز در جریان است. همین تصاویر به ما میگویند که وضعیت این رژیم تا چه اندازه وخیم، به هم ریخته و مشکل است، رژیمی که برای برقراری امنیت در جایی که آن را «کشور» میداند نیروهای ارتش را مستقر کند، هیچ عاقبتی ندارد. ارتش برای جنگ در مرزها ساخته شده و این یعنی آنکه مرزهای صهیونیستها پشت خانههای غصبی قرار دارد.
@syriankhabar
🔴رفتارشناسی خبری ناتو در جنگ با روسیه
🔻رفتارشناسی غرب یعنی همان کشورهای اروپایی و امریکا و به عبارت بسیار دقیقتر، اعضای ناتو در مقابل جنگ در روسیه بسیار درسآموز است. این کشورها در منازعه قدرت با روسیه برخلاف تمام تصوراتشان شکستی سخت و سنگین خورده و در تداوم اشتباه محاسباتی خود در صدد هستند به هر شکل ممکن بازی را تا جایی که امکان داشته باشد ادامه دهند. نگاهی به 18 ماه جنگ بر اساس آمارهای واقعی منتشر شده نشان میدهد که ناتو شکستی مفتضحانه را تحمل کرده و عملاً چیزی برای ارائه ندارد. نگاهی به آمار منتشر شده در مورد تلفات جنگ، بازی دروغ و همیشگی رسانهای در مورد پیروزیهای اوکراین و در نهایت نیز تداوم حمایت از جنگ به هر شکل ممکن بیانگر آن است که غرب نمیخواهد واقعیتها را بپذیرد.
🔻در طول یکی دو روز گذشته چند اتفاق مهم روی داد که بررسی هر کدام از آنها نشان از آن دارد که ما با یک رفتار و یک جهتگیری جدید از طرف غرب مواجه هستیم، رفتاری سادهانگارانه در مورد میزان باورپذیری افکار عمومی از دروغها و اخبار جعلی که رسانههای این کشورها منتشر میکنند تا وضعیت درونی و داخلی روسیه. شاید نگاهی به ماههای نخست جنگ که رسانههای انگلیسی روزانه دهها مدل بیماری به رهبران روسیه میبستند، از اختلافات شدید سیاسی و شکافهای نظامی در میان مقامات کرملین میگفتند و حتی در خبرهای دروغی در مورد مخالفت مردم روسیه با جنگ با ناتو منتشر میکردند و امروز حاضر نیستند حتی یک کلمه از آن را بر زبان برانند نشان میدهد که واقعیت میدانی چقدر با دروغهای رسانهای جفت و جور نیست.
🔻بر اساس تجربهای که در این چند ماه کسب کردهام به این نتیجه رسیدهام که به هیچ یک از خبرهایی که رسانههای غربی منتشر میکنند نباید اعتماد کرد؛ سطحی عجیبی از دروغ در این خبرها وجود دارد که آدم را شوکه میکند. ابتدا فکر میکردم که این خبرها فقط افراد عادی را تحت تاثیر قرار میدهد، اما دیدم افراد مدعی را که تحت تاثیر شدید این خبرها قرار گرفته و به شکلی عجیب آنها را باور میکردند. وقتی این سطح از باورپذیری میان افرادی که سر و کارشان با رسانه و شگردهای خبری است را مشاهده کرده، متوجه شدم که غربیها به خوبی فهمیدهاند که باید کجا سرمایهگذاری کنند. به همین دلیل است که میگویم باید مراقب رفتارشناسی غرب در مواجه با رویدادهای مختلف باید بود و جهت مقابله با دروغپراکنی رسانهای آنها باید یک اتاق تحلیل مستقل داشت.
🔻اما یک شیوه دیگر اطلاع رسانی در امریکا وجود دارد که از یکسو دستور برای حمله صادر میشود، راهکار داده میشود و از سوی دیگر در حوزه رسانهای به شدت با آن مخالفت میگردد! این شگرد خبری مخصوص امریکاییها است! در طول هفتههای گذشته عناصر ناتو دهها بار به پل کرچ که کریمه را به خاک اصلی اوکراین متصل میکند، حمله کردهاند؛ این حملات با موشکهای کروز فرانسوی و انگلیسی که از یک خانواده هستند صورت میگیرد و گاهی اوقات نیز پهپادها و شهپادهایی که عموما ساخت فرانسه هستند در این حملات مشارکت دارند. نتیجه کلی این حملات که بدون اجازه، همکاری و همراهی امریکا به هیچ عنوان امکانپذیر نیست، پاسخهای کوبنده ارتش روسیه است که در هر نوبت بخش بزرگی از زیرساختهای اوکراین را با خاک یکسان میکند.
🔻اما جالب است بدانید که مقامات نظامی امریکایی به سیانان گفتهاند که مخالف این حملات هستند!! یک مقام دفاعی ارشد آمریکا که خواست نامش فاش نشود (دقت کنید، خواسته نامش فاش نشود!!) به این شبکه گفت: این استراتژی حملات عمیق، تعادل روسها را کمی از بین برده، اما هیچ کار تعیینکنندهای انجام نمیدهد. و احتمالا برای همه آنها بهتر است که فقط روی ضد حمله تمرکز کنند. این سطح از دوگانگی و دروغگویی که امریکاییها در مورد جنگ در اوکراین در پیش گرفتهاند، بینظیر است. در واقع آنها میخواهند این پیام را به طرف روسی بفرستند که مخالف حمله به پل کریمه هستند تا هدف عملیاتهای انتقامی روسها قرار نگیرند و مساله دیگر هم آن است که در هفتههای دیگر که همه چیز نابود شد، کسی امریکایی جماعت را متهم نکند و آنها بار اتهامات را طبق معمول به روی دوش زلنسکی بیندازند.
🔻این را در کنار صدها خبری که روزانه در مورد اوکراین در رسانههای غربی منتشر میشود و صدالبته در کنار صحبتهای سخیف و بچهگانه صاحب نظریه باغ گل بگذارید تا متوجه حقایقی شوید که مانند یک پازل پیچیده در ابعاد مختلف باید آنها را کنار هم گذاشت. غرب سردرگم از آنچه در اوکراین در جریان است روزانه باخودش دست به گریبان است در این خود درگیری، ما شاهد از بین رفتن همه استاندارهای اطلاعرسانی صحیح و درست در این قاره هستیم.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
28.81M
چند ماه از زمانی که اعلام شد خلبانان اوکراینی در برخی از کشورهای اروپایی مانند هلند و دانمارک و حتی آمریکا در سرگرم پشت سر گذاشتن دورههای آموزش خلبانی با جنگنده اف ۱۶ هستند میگذرد. اما برخلاف امیدواری دولت زلنسکی برای رسیدن این جنگنده به میدان نبرد در تابستان، اما این جنگندهها هنوز هم به اوکراین نرسیدند. در این گزارش به بررسی دلایل و عوامل نرسیدن این جنگندهها به اوکراین پرداختهایم و همچنین به موضوع درخواست زلنسکی از سوئد برای دریافت جنگنده گریپن ساب ۳۹ هم اشاره کردهایم.
@syriankhabar
همزمان با تهدیدها و ارعابهای غرب علیه نیجر مبنی بر دخالت نظامی در این کشور، رئیس شورای نظامی در نیجر نسبت به هرگونه مداخله نظامی هشدار داد. این در حالی است که اعضای هیئت اکوواس با محمد بازوم، رئیس جمهور مخلوع نیجر دیدار کردند.
رئیس شورای نظامی نیجر، پس از دیدار با هیات اعزامی اکوواس تاکید کرد که هرگونه حمله به نیجر «شوخی نخواهد بود» و هشدار داد که هرگونه مداخله نظامی را یک اشغالگری تلقی خواهد کرد. شیانی با بیان اینکه شورای نظامی آماده ورود به گفتوگویی است که «حاکمیت نیجر و آرمانهای مردم آن را در نظر بگیرد»، گفت: «نیروهای ما با حمایت مالی و بورکینافاسو هرگز زانو نخواهند زد.»
عبدالرحمان چیانی با بیان اینکه گروه «اکوواس» میخواهد نیجر را منزوی کند تا «به کشوری ناتوان از مقابله با تروریسم تبدیل شود» گفت: «نیروهای ملی ظرف ۳۰ روز برای مدیریت دوره انتقالی در نیجر تشکیل جلسه خواهند داد؛ دوره انتقالی که از سه سال تجاوز نخواهد کرد.» وی همچنین بدون اینکه اشاره کند منظورش کدام کشور خارجی است، گفت: «اکوواس در حال آماده شدن برای حمله به نیجر به واسطه تشکیل ارتشی اشغالگر با همکاری نظامیان خارجی است.»
@syriankhabar
ناوگروه دریایی امریکا که با سر و صدای بسیار چند روز پیش از تنگه هرمز وارد خلیج فارس شده بود، از قرار معلوم هنگام عبور از تنگه یک فروند بالگرد را به پرواز در میآورد تا در فیلم تبلیغاتی که در همین زمینه قرار بود تهیه شود، از آن استفاده کنند اما پهپادهای نیروی دریایی سپاه که ناوهای امریکایی را رصد میکردند، این بالگرد را ناچار به فرود روی عرشه کشتی کردند. امریکاییها هیچ خبری در مورد برخورد بسیار جدی نیروی دریایی سپاه با خود منتشر نکرده و صرفاً از عبور از تنگه هرمز گفته بودند که اصلا کار عجیبی نیست. با این حال، نیروی دریایی سپاه فیلمی از لحظه عبور این ناوگروه و تمکین 100درصدی نظامیان امریکایی از فرامین صادر شده در راستای امنیت کشتیرانی و انجام ندادن اقدامات غیرقانونی در مجمع فرماندهان سپاه منتشر کردند. قرار است این فیلم به صورت کامل به زودی منتشر شود تا مشخص گردد در منطقه خلیج فارس حرف اول و آخر را چه کسی میزند.
@syriankhabar
✴️چرا غرب نمیخواهد حقیقت شکست را بپذیرد؟/1
🔸این سوالی مهم و البته بنیادی است که ماههاست در مورد نبرد ناتو با روسیه در جبهههای شرقی اوکراین مطرح است، سوالی که پیامد خود سوالات و مسائل بسیار مهمی را دارد و نشان میدهد که غربیها میدانند به چه وقایعی روبهرو هستند اما پذیرش این وقایع برای آنها چنان سخت و جانکاه است که حتی صحبت کردن در مورد این مسائل را هم گاهی اوقات بر نتابیده و در تلاش هستند تا مانند کبک سرشان را زیر برف کرده و فقط از تداوم حمایت از «اوکراین» تا پیروزی در جنگ علیه روسیه بگویند. جنگ تقریباً تمام وقت، ذهن و حواس اروپاییها را به خود مشغول کرده و آنها نمیدانند به چه شکل باید از این هراس بیپاسخ و دائمی فرار کنند.
🔸در حالی که کشورهای اروپایی عضو ناتو به جز انگلیس در جنگ هیچکاره بوده و در بهترین حالت مانند لهستان یا لیتوانی، استونی و لتونی آتشبیار معرکه هستند، این امریکا است که تعیینکننده، تصمیمگیر و به یک زبان همهکاره جنگ است و اگر کسی بخواهد بر خلاف تصمیمات کاخ سفید و به عبارت بهتر، شورای جنگ حاضر در واشنگتن حرفی بزند به شدت توبیخ میشود. مانند مسوول دفتر دبیرکل ناتو که چندی پیش در اظهارنظری دقیق و البته درست که سر و صدای بسیاری هم کرده بود، گفت: «به نظر میرسد ناتو امیدواریها برای پیروزی اوکراین را کنار گذاشته است. یکی از مقامهای ناتو گفته که یک توافق صلح ممکن است با واگذاری اراضی اوکراین به روسیه در ازای عضویت در این ائتلاف نظامی به انجام برسد.»
🔸مانند همیشه تحت هجمههای بیامان زلنسکی و دار و دسته لندنیهای مقیم کییف و البته گروهی از جنگدوستان امریکایی«استیان ینسن» ناچار به عذرخواهی از حرفهایش شد اما وقتی آن را حذف نکرد، معنایی خاص داشت چرا که این حرفها مربوط به خود ینسن نبود و به احتمال زیاد کارشناسان ناتو پشت درهای بسته به این نتیجه رسیده بودند که جنگ به بنبست خورده و سیاسیون باید در مورد پایان آن تصمیم بگیرند. ینسن فقط خطر را به جان خرید و «تنها راه پایان جنگ» را رسانهای کرد شاید گوش شنوایی وجود داشته باشد اما از قرار معلوم در غرب و در میان تصمیمگیران اصلی همه کور و کر هستند و نمیخواهند با واقعیتها کنار بیایند.
🔸اما هر چه زمان میگذرد، این حقیقت بیش از پیش خودش را نشان میدهد و عیان میکند که هیچ امیدی به پیروزی نیست. این مساله چنان مبرهن شده که گاهی اوقات برخی رسانههای غربی در این زمینه مطالبی را منتشر میکنند و به شکلی عجیب بلافاصله در جایی دیگر نقیض آن منتشر میشود! این نشان میدهد که اختلافنظر در سطح کشورهای درگیر در جنگ بیشتر شده و از رایزنیهای پشت پرده پا به عرصه رسانهها گذاشته است. این همان موضوعی است که عروسک خیمهشب بازی مانند زلنسکی یا جنگسالاران و آتشافروزان امریکایی و انگلیسی به شدت با آن مخالفت میکنند. پذیرش شکست در جبهه اوکراین مانند سرکشیدن «جام شوکران» است و این مهم را همه این کشورها به خوبی میدانند.
🔸با این حال، آنهایی که عاقلتر هستند میترسند وضعیت به بدتر از نوشیدن شوکران برسد و به نقطه بدون بازگشتی برسیم که هیچ راه درمانی نداشته باشد. در حقیقت، ینسن به باور نویسنده روزنامه انگلیسی تلگراف این مساله را رسانهای کرد: «ارزیابی اخیر اطلاعاتی آمریکا مشخص کرد که ضد حمله اوکراین علیه روسیه دستاوردها و اهدافی در زمینه قطع دسترسی ارتباط زمینی مسکو با کریمه را محقق نمیکند. این نتیجه گیری تاریک از سوی برخی نشان میدهد که با وجود حملات هم از سوی روسیه و هم از سوی اوکراین، هیچکدام به آن اهداف مهم استراتژیک دست پیدا نخواهند کرد.» پس راهکار چیست؟ اینکه نه روسیه به اهداف استراتژیک دست پیدا میکند و نه اوکراین، این چه معنی میدهد؟
🔸نویسنده تلگراف این داده را اینگونه تحلیل کرده است: « دو سال پس از عقبنشینی مفتضحانه از افغانستان، به نظر میرسد غرب بار دیگر قرار است در آستانه یک شکست شرمآور قرار گیرد. یک توافق صلح با چنین شرایطی به منزله پیروزی برای روسیه و شکست اوکراین است. چطور میشود که تسلیم اراضی مسالهای نباشد؟» اما نویسنده تلگراف به نظر این شکست چنان برایش تلخ است که دنبال مقصر میگردد، او اعتراف به شکست را مقدمه حمله به اعضای ناتو میداند که چرا در طول ماههای گذشته دست روی دست گذاشتند و حاضر نشدند با ارسال جنگندهها و تجهیزات مورد نیاز به اوکراین روسیه را شکست داده و ماجرا را به اینجا برسانند که تنها راه پایان جنگ «دادن زمین به روسیه» باشد!
@syriankhabar
✴️چرا غرب نمیخواهد حقیقت شکست را بپذیرد؟/2
🔸این یک بخش از واقعیتی است که این روزها گسی آن را میتوان در نوشتههای متعدد و یادداشتهای گوناگونی که به صورت پراکنده در رسانههای غربی منتشر میشود دید. این واقعیت اما به گونهای عجیب، عمیق و غیرقابل باور با مقاومت در پذیرش توسط غربیها مواجه شده است. 18 ماه پس از وقوع جنگ شنیدن تحلیلهایی مبتنی «شرمآور» بودن شکست و شباهت آن به شکست «مفتضحانه» در افغانستان شاید برای منِ نویسنده این چند خط چندان غیرقابل انتظار نیست اما برای کسانی که در خواب و خیال خود به شکلی خوشبینانه بر وعدههای شکست روسیه و پیروزی ناتو شرط بسته بودند دردآور و جانکاه است. حتی خواندن این تحلیل که بر اساس دادههای همین رسانههایی که روزانه از بیماریهای عجیب و غریب پوتین و اختلافات شدید در کرملین میگفتند برای آنها غیرقابل تحمل است.
🔸به عنوان مثال در متهمیابی برای این شکست شرمآور نویسنده تلگراف میگوید: « آنچه امروز شاهدش هستیم شکست غرب در پایبندی به اصولش است. واشنگتن و برلین بجای اتخاذ اقدامی قاطع در اوایل سال جاری میلادی برای تضمین تجهیز مناسب، به اوکراین تاکید کردند تا بر اساس دکترین تاکتیکی ناتو مبارزه کند و در عین حال، اوکراین را از ابزار انجام آن محروم کردند. غرب به ارسال قطره چکانی جنگ افزار نظامی، دعوا بر سر ارسال تانکها، جنگندههای اف-۱۶، سیستمهای موشکی تاکتیکی ATACMS و گلولههای خوشهای که برای موفقیت کییف حیاتی هستند، مبادرت ورزیده است.» دقت کنید، نویسنده حتی با ارسال گلولههای خوشهای به اوکراین مخالف هم نیست و ارسال آن را ضرورتی برای پیروزی میداند!!
🔸غربیها با علم به شکست، با علم به ناتوانی در پیروزی بر روسیه در این نبرد، به نظر میخواهند تا آخرین فرد زنده در اوکراین و تا آخرین خانهای که ویران نشده، جنگ را ادامه دهند. موافقت با دادن زمین برای پایان جنگ به معنای پذیرش شکست است و به همین دلیل روزنامه انگلیسی فحش را نصیب صدراعظم آلمان میکند، چرا که صحبت از صلح را ننگین میداند: «حتی الان هم، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان خواستار مذاکرات صلح بیشتر است درحالیکه همچنان درباره تامین کردن یا نکردن فوری موشکهای کروز تاوروس مورد نیاز اوکراین تعلل میکند. ایده مذاکرات صلح در این شرایط اگر خطرناک نباشد حتما مسخره و مضحک خواهد بود.»
🔸مشاهده میکنید که در سطح روزنامهنگاران و نویسندگان هم به جای تلاش برای صلح و پایان جنگ، شاهد دمیدن به آتش این جنگ هستیم! برای غربیها از این ستون تا آن ستون فرج است یک امید است، امید به تداوم جنگ که شاید اتفاقی روی دهد و آنها بتوانند شاهد پیروزی را در آغوش بکشند. اما گذشت زمان چنان به ضررشان است که دارند مسیرهای دیگری را امتحان میکنند، برای غربیها موافقت با دادن زمین به روسیه در قبال صلح یا حتی آتشبس بدترین خبر و راهکار خواهد بود. اگر قرار بود زمین داده شود و اگر قرار بود زمینی پس گرفته نشود چرا این همه هزینه شد؟ چرا دو هزار میلیارد دلار به زیرساختهای اوکراین آسیب وارد شد؟ چرا بیش از 400 هزار اوکراینی کشته و میلیونها نفر آواره شدند؟ چه نیازی به این همه مشکل برای مردم اروپا بود؟
🔸اینها مواردی است که غرب را نه تنها آشفته، بلکه متزلزل میکند و به همین دلیل است که جنگ ادامه پیدا میکند. تلاش در ظاهر برای پس گرفتن کریمه است، اما بر این باورم که حتی که در ضدحملات ناتو آنها موفق میشدند 5 هزار کیلومتر مربع از مناطق تحت کنترل روسها را هم دوباره پس بگیرند، به سراغ مذاکره و آتشبس میرفتند اما مقاومت شدید روسها همه آرزوهای آنها را بر باد داد. بر باد رفتن این آرزوها حالا دارد خودش را به شکل دیگری نمایان میکند، ابتدا پیدا کردن مقصر و بعد از آن رفتن به سراغ چین؛ کشوری که همین دو روز پیش مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تعریف و تمجید شدید از آن تلاش کرد هندوانهای درشت زیر بغل مقاماتش قرار دهد!
🔸به باور غربیها، رئیس جمهور چین تنها کسی است که میتواند ولادیمیر پوتین را وادار به صلح کند (البته صلح به نظر آنها شامل پس دادن کریمه است) اما شیجین پینگ از شکست ناتو در اوکراین راضی است و چنین کاری نخواهد کرد. اینجاست که همه آرزوها بر باد میرود و نویسنده تلگراف میگوید: «در این میان، طرح جایگزین برای اوکراین به منظور پیوستن به ناتو پس از واگذاشتن مناطق بزرگی از قلمروی خود، مضحک و خنده دار است. بجز اینها، پوتین با گسترش ناتو هم موافق نیست. اما حتی اگر چنین هم شود و اوکراین خود را تسلیم روسیه کند پیوستن به ائتلافی که خودش را کنار میکشد، دیگر ارزشی ندارد. این به معنای واقعی شکست ناتو در تضمین برتری متحدش در مهمترین درگیری نظامی در اروپا از زمان تشکیل آن خواهد بود.»
@syriankhabar
دستگیری و اعدام جاسوسان اروپایی در کشور
وزیر اطلاعات در سخنرانی در مجمع عمومی فرماندهان سپاه، توضیحاتی در مورد موفقیتهای اطلاعاتی و امنیتی کشور در برابر جاسوسان غربی و همچنین عوامل تروریستی وابسته به گروهکهای تکفیری مورد حمایت غرب و برخی رژیمهای منطقهای داد. نکته مهم، دستگیری جاسوسهای وابسته به کشورهای اروپایی، به ویژه فرانسه، انگلیس و سوئد بود که این آخری بسیار مهم است.
حجتالاسلام خطیب با اشاره به نقش آمریکا در شکل گیری داعش و ارتباط عوامل آن ها با رژیم صهیونیستی گفت: حدود ۲۰۰ نفر از آنها که وارد کشور شده و به دنبال تحرکات ایذایی و بیثباتسازی در سطح کشور، منطقه و در ایام اربعین در عراق بودند اما با برخوردها و دستگیریهای اخیر، شاهد خنثیسازی اکثریت آنها هستیم. امروز قدرت دستگاههای اطلاعاتی کشور به نحوی است که جاسوسهایی از فرانسه، سوئد، انگلیس و کشورهای متعدد دیگری را در اختیار دارند و حتی بعضی از آنها علیرغم فشارهایی که آوردند به اعدام محکوم شدند و حکم در مورد آنها اجرا شد که این اقدامات مدیون هماهنگی و همراهی است که در تشکیلات جامعه اطلاعاتی به وجود آمده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشراف اطلاعاتی و عملیاتی در خلیج فارس و تنگه هرمز یک مسأله است و اقدام یک مسأله دیگر. هیاهوی آمریکا در مورد ورود دوباره چند شناور رزمی به خلیج فارس مشخص بود که با برخورد جدی و سخت نیروی دریایی سپاه مواجه و از هرگونه بهرهبرداری تبلیغی جلوگیری خواهد شد. رصد لحظهای این ناوگروه آمریکایی و حضور سنگین شناورهای سپاه در محل درسی مهم برای نیروی دریایی آمریکا داشت که فکر میکنند هر کاری دوست دارند میتوانند انجام دهند.
در روزها و هفتههای آینده سطح تنش و. برخورد در منطقه در صورت شیطنت آمریکا بالا خواهد رفت. باید دید طرف آمریکایی با سه کشتی جنگی چگونه میتواند با ایران مقابله کند.
@syriankhabar