اخبار سوریه
ایران نباید به امریکا کمک کند!! این روزها بهای نفت به حدود 100 دلار به ازای هر بشکه رسیده است و فعا
🔻متاسفانه برخی از مسوولان دولت قبل، به ویژه وزیر نفت اظهارنظرهای بچهگانه و غیرکارشناسی متعددی در مورد میزان تولید نفت کشور میکند که از جانب دیگر باعث واکنشهای احساساتی توسط وزیر نفت و دیگر مسوولان دولتی شده تا ثابت کنند که نه، هم قدرت تولید در کشور وجود دارد هم هر هفته چند ده هزار بشکه نفت بیشتری صادر میشود. نکته عجیبی که برای منِ نوعی جای سوال دارد هماهنگی همه رسانههای غربی، آژانس بینالمللی انرژی (یکی از نهادهای ساخته و پرداخته غرب برای کنترل قیمتها و هدایت کشورهای صاحب انرژی جهت حرکت در مسیر تعریف شده توسط اتاقهای فکر غربی) و حتی سناتورهای امریکایی در اعلام افزایش تولید و صادرات نفت ایران است.
🔻به نظر میرسد که هدف اصلی و نهایی از چنین موضعگیری و اعلام خبر، بیش از همه اثرگذاری بر بازار نفت جهان و بهای نفت خام است. هر چند باوجود تلاشهای ایران هیچوقت ظرفیت کشورمان در شرایط فعلی آنگونه نیست که بتواند میزان کاهش عربستان و روسیه را جبران کند، اما در مسکو و ریاض تصمیمی گرفته شد که ایران بتواند جای خودش را در بازار جهانی باز کند و ایران نیز به جای این همکاری، با آتشبس در یمن هزینههای جنگی عربستان و امارات را کاهش داد تا نیازی به صادرات نفت جهت مدیریت هزینههای میدان نبرد نداشته باشند.
🔻شاید کمتر کسی از این سطح همکاری و رایزنی آگاه باشد. در حالی که اروپا و امریکا ناچار هستند نفت را به بهای اعلامی و جهانی خریداری کنند، شریک ایران و روسیه یعنی چین همواره نفت را با قیمت بسیار مناسبتر خریداری میکند. روسها در این زمینه حتی هندیها را هم راضی نگه داشتهاند تا مبادا بخواهد با غربیها همراهی کند. قرار بود پاکستان نیز از نفت ارزان منتفع گردد که به دلیل کودتای سیاسی انگلیس و امریکا، دستش به نفت ارزان روسیه و حتی ایران نرسید و امروز با بحران جدی اقتصادی به ویژه کمبود شدید و عجیب سوخت و حتی برق مواجه است.
🔻بنابراین ایران باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشد و یک جایی متوقف شود. باتوجه به سیاست ساخت پالایشگاه و مجموعههای پتروپالایشی (که با توجه به مدیریت فعلی در این حوزه بعید میدانم در سالهای آینده شاهد چنین تحولی در ساختار اقتصادی کشور باشیم) نیاز به مصرف صدها هزار بشکه نفت خام در کشور وجود دارد و به همین دلیل به جای صادرات، باید فکری برای تامین نفت خام مورد نیاز این پتروپالایشگاهها داشت هر چند میتوان از ظرفیت تولید میعانات گازی که کیفیت بسیار بالایی هم دارند جهت تامین خوراک این مجموعهها بهره گرفت و از واردات روزانه 30 میلیون لیتر بنزینی که معادلش در حال قاچاق است، جلوگیری کرد.
🔻ملخص کلام آنکه اعلام ناتوانی در توسط بیشتر نفت توسط کشورمان، همه امیدهای امریکا و اروپا برای جایگزینی نفت ایران به جای نفت روسیه و عربستان را بر باد میدهد. نفت ایران از نوع سنگین است و در ونزوئلا نیز داستان بر همین منوال است و نمیتوان جای نفت سبک عربستان را پر کرد. اما در حوزه رسانهای و روانی نباید این اجازه را به دشمن خونی و تاریخی کشور داد که نفس بکشد. باید با روسیه و عربستان برای فشار هر چه بیشتر بر کاخ سفید هماهنگ بود چرا که هیچ وقت از سطح دشمنی امریکا با ملت ایران کاسته نمیشود.
@syriankhabar
6.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به غرش جنگندهها سوگند....
@syriankhabar
برخی دردها هیچ وقت درمان نمیشوند چرا که ویروسهایی که در سر راه قرار دارند همیشه مزاحم طی شدن روند درمان هستند! کشور سالهاست به لطف نفوذ و لابی گروهی از صاحبان قدرت و ثروت اسیر دست دو شرکت خودروساز داخلی (بیشتر لگنساز هستند تا خودروساز) شده و خون مردم را در شیشه کردهاند. از یک طرف با نفوذ به ارکان تصمیمگیری کشور مانع از واردات خودرو میشوند و از طرف دیگر با سر دواندن مردم و تحویل ندادن همین لگنهای تولیدی که هزار و یک عیب و ایراد دارد، روح و روان آن را فرسودهاند. چند ماه پیش و در دوره وزارت فاطمی امین نوشتم که نامبرده چگونه با میدان دادن به این دلالهای قدرت و تصمیم نگرفتن صحیح کشور را به بحران برد و بهای خودرو سر به فلک کشید و امروز نیز همچنان این دو خودروساز داخلی دارند مردم را عصبانی میکنند.
فرمانده اقتصادی دولت که ول معطل است و متاسفانه او هم قدرت تصمیمگیری ندارد. انگار دستهایی در کار است تا به هر شکل مردم را ناراضی کنند. اینکه چرا باوجود ادعای تولید روزانه 2500 خودرو همچنان بازار با ملتهب است نشان از بحران مدیریت دارد. چرا کسی نمیخواهد تصمیم درستی بگیرد و مردم را راحت کند؟
@syriankhabar
در این زمینه کافی است نگاهی به خبرگزاریهایی بزنید که بالاخره صدایشان درآمد. در طول سالهای گذشته ایرانخودرو و سایپا به شکلهای مختلف تلاش میکردند تا فضای رسانهای کشور را مدیریت کرده و مانع از شکلگیری هجمه شوند اما به نظر میرسد که این سیاست شکست خورده و خبرگزاریها هم که دیدهاند اگر صدای مردم نباشند، همین اندک مخاطب را هم از دست میدهند، سرانجام زبان باز کرده و شروع به انتقاد کردهاند. این خبرگزاریها باید زودتر وارد میشدند و با انتشار خبرها و گزارشهای متعدد صدای مردمی میشدند که در بیخیالی دولت و ظلم خودروسازها، دچار مشکل شدهاند.
واردات خودرو هر روز با یک بخشنامه و خبر جدید همراه است، مونتاژیها نیز گردن مردم بدبخت را با چاقوی کُند میبرند و کسی هم نیست به فریادشان برسد؛ در وزارت صمت هم بزرگترین لابی شرکتهای داخلی نشسته و اصلا خیال رها کردن این حوزه را ندارد و هر روز به شکلی در این مسیر سنگاندازی میکند تا مردم بیش از پیش عصبانی و ناراحت شوند. در حالی که مردم دنیا کممصرفترین و ایمنترین خودروها را با قیمت و شرایط ویژه سوار میشوند در کشور ما پژو و پراید جنگ سرد تولید میشود!
@syriankhabar
منوچهر منطقی حدود 70 سال سن دارد (متولد 1334تهران است) و مشخص نیست چرا باید در این سن و سال معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت باشد! برای من سوال است، این آقا چه سطحی از تخصص و دانش را داشته و دارد که صنعت کشور را ول نمیکند و برود آخر عمری دو رکعت نماز برای آخرتش بخواند و تصمیمگیری را در این حوزه به فکرها و اندیشههای جدید و نو بدهد؟ امروز که داشتم برخی خبرها و گزارشها را میخواندم و در سطح خیابان با مردم گفتوگو میکردم متوجه شدم چگونه مدیران بازنشسته و خستهای مانند منطقی که نای حرف زدن هم ندارد برای مردم مشکل ایجاد کردهاند.
بالاتر نوشتم که بحران اصلی در مدیریت اقتصادی دولت است چرا که اگر آقای مخبر درست تصمیم میگرفت و درست برنامهریزی میکرد بسیاری از مشکلات امروز کشور را نداشتیم اما متاسفانه مردم بدون آنکه بدانند رئیس جمهور امورات اقتصادی دولت را به معاون خودش سپرده، همه آقای رئیسی را مقصر میدانند و کسی اسمی از فرمانده اقتصادی دولت نمیبرد. بالاخره مردم در این کشور حق زندگی و لذت بردن از چند سال عمر را که دارند، قرار نیست همهاش با مشکلات دست و پنجه نرم کنند.
@syriankhabar
به هر حال این چند خط و خبر را نوشتم که کسی فکر نکند ما بخشی از این جامعه نیستیم، نه ما هم بخشی از همین مردم هستیم و مشکلات و سختیها را با همه وجود احساس میکنیم. ضرورت تصمیمگیری صحیح و مدیریت درست و عاقلانه یکی از بحرانها و مشکلات اساسی ای مملکت است که فقط با پوست انداختن مدیریت کشور حل میشود. البته از آن جنس پوست انداختنها که به جای نیروهای نخبه و کارکشته، تولهها، دامادها و بادمجان دورقابچینها ردیف شوند و مملکت را به گند بکشند.
در طول روزهای گذشته تماسهایی که با برخی از مدیران پتروشیمیها داشتهام به شدت از آینده خود وحشت داشتند و از بحران مدیریت میگفتند که سرمایههای آنها را بر باد میدهد. شاید در پستهای بعد باز هم در این مورد نوشتم. اما با خودم میگویم که اینجا کانال اخبار سوریه است و باید در مورد چیزهای خارجی نوشت ولی مگر میشود مردم را رها کرد و بیخیال شد. ما تنها کاری که از دستمان بر میآید دعا کردن است که خداوند خودش کمک کرده و مشکلات را حل کند!
@syriankhabar
امروز همچنین دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان به تهران سفر کرد تا در مورد حضور نیروهای نظامی امریکایی و اروپایی (ناتو) در این کشور توضیح دهد. دولت غربگرای پاشینیان که پس از سالها نقشه و بازی با افکار عمومی سرانجام ماهیت واقعی خودش را علنی کرد، میخواهد میزبان نظامیان فرامنطقهای باشد و در این زمینه با الهام علیف و اردوغان به صورت کامل هماهنگ است. آرمن گریگوریان نیز یحتمل آمده تا به قول معروف توضیح دهد که «این حضور هیچ خطری برای ایران ندارد» مانند همان توضیحاتی که علیف و بن زاید در مورد حضور صهیونیستها در نزدیکی مرزهای ایران دادند و در نهایت هم مشخص شد که چیزی جز دروغ نبوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در این دیدار تاکید کرد هر تلاشی برای تغییر ژئلوپلتیک منطقه موجب «تصاعد بحران» خواهد شد و این یعنی آنکه، با مداخله مستقیم ایران دیگر کسی قدرت و توان جمع کردن درگیری را نخواهد داد. وقتی بحران شکل بگیرد، مشخص نیست پس از آرام شدن شرایط منطقه چه تغییراتی کرده است.
@syriankhabar
12.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز انفجاری در مقابل ساختمان وزارت کشور ترکیه روی داد و دولت ترکیه هم بلافاصله مدعی شد که دو عامل تروریستی قصد بمبگذاری در مجاور مقر پلیس و در نزدیکی پارلمان در آنکارا را داشتند! از وقتی این انفجار روی داد تا این لحظه که خبر رسیده که پکک مسوولیت آن را قبول کرده، قابل پذیرش نیست که پکک بخواهد در روز روشن اقدام به «بمبگذاری» آن هم در مقر پلیس کند! مانند ماجرای دو سال پیش که در میدان تقسیم بمبی منفجر شد و همان زمان هم تاکید کردم که کار خود سرویس امنیتی ترکیه است، بدون شک این انفجار هم کار خود سرویس امنیتی ترکیه است.
بحران اقتصادی و مشکلات عدیده معیشتی چنان دامن اردوغان را گرفته که او مانند همیشه دنبال انحراف افکار عمومی است؛ در ماجرای بمبگذاری در میدان تقسیم حملات گستردهای علیه مواضع مزدوران امریکا در سوریه انجام داد و حالا هم خواهید دید که با این بهانه بر شدت حملات به داخل خاک سوریه و عراق خواهد افزود. اینگونه بهانهتراشیها دیگر قدیمی شده، اما برای رژیمهای دیکتاتوری و مفلوک همچنان کاربرد دارد.
@syriankhabar
5.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هفت سال پیش در چنین روزی بود که نیروی دریایی ارتش یمن با شناور لجستیک سوئیفت را که در اجاره ارتش اشغالگر اماراتی بود در ساحل بندر مخا در استان تعز هدف قرار داده و از رده عملیاتی خارج کردند. ارتش یمن که آرام آرام به تسلیحات پیشرفتهای برای حمله به تجهیزات دشمن مجهز میشد به شکلی دقیق و حرفهای از آنها استفاده کرده و در چندین نوبت شناورها و نفتکشهای سعودی و اماراتی را هدف حملات موشکهای کروز ضدکشتی، مینهای دریایی و قایقهای انتحاری قرار داد. این شناور اما با استفاده از موشک نور هدف قرار گرفت و به همراه دهها تن تجهیزات و ملزومات منهدم شد. این شکار که از فاصله قابل توجهی صورت گرفت و سطح جدیدی از قدرت ارتش یمن را به نمایش گذاشت و باعث شد تا دشمن با احتیاط بیشتری در سواحل یمن حاضر شده و تحرک داشته باشد؟
@syriankhabar
قانون چینی، ناتو را در به در کرد!
چین در ماه میلادی گذشته یک قانون جدید تصویب کرد که بر اساس آن صادرات قطعات پهپادهای غیرنظامی هم به دلیل احتمال استفاده از آنها در جنگ، محدود شد. همچنین صادرات پهپاد با اهداف نظامی بهکلی ممنوع اعلام شد. نیروهای روسی و البته عناصر ناتو با اعمال تغییراتی از جمله نصب باتریهای قویتر یا چسباندن بمبهای دستساز به این پهپادهای ساده، آنها را به سلاح تبدیل کرده و در جنگ از آن استفاده میکنند. ظاهراً چین سعی دارد از استفاده از پهپادهای چینی به هر نحوی در جنگها و مناقشات جلوگیری کند.
این اقدام چین یک سال پس از آن انجام شد که شرکت فناوری چینی «دیجیآی» فروش پهپاد به روسیه و اوکراین را متوقف کرد. به گزارش نیویورکتایمز، این حقیقت دارد و پهپادهای ارزانقیمت غیرنظامی چینی به جزو لاینفکی از قوای نظامی اوکراین در جنگ علیه روسیه تبدیل شدهاند. به گفته مؤسسه رویال یونایتد سرویسز اوکراین ماهانه ۱۰ هزار پهپاد از دست میدهد؛ پهپادهایی غیرنظامی که اوکراینیها با اعمال تغییرات ریزودرشت، آنها را به سلاحهایی برای نبرد تبدیل کردهاند.
@syriankhabar
محدودیتهایی که چین بر صادرات پهپاد به اوکراین وضع کرده، دسترسی اوکراین را به این فناوری محدود کرده و با نزدیکشدن زمستان، روسیه را در موضع بهتری قرار داده است. یک ماه پس از اجرای این محدودیتها در چین، اوکراین حالا به تکاپو افتاده تا به هر شکلی شده این پهپادهای ارزانقیمت و قطعات یدکی آنها را تأمین کند.
بر اساس این گزارش، کییف برای یافتن زنجیره تأمین تازهای برای این پهپادها، به روشهای غیرمتعارفی دست زده، از جمله استفاده از دوستان و آشنایان سربازان برای واردکردن پهپادها بهعنوان اقلام شخصی و در مقیاس کوچک! یک افسر اوکراینی که به تأمین پهپاد برای ارتش کشورش کمک میکند، به نیویورکتایمز گفت: شبها عملیات انجام میدهیم و روزها به این فکر میکنیم که پهپاد از کجا بیاوریم.
کشورهای عضو ناتو نیز توانایی تولید چنین پهپادهای ارزانی را برای پشتیبانی از نبرد علیه روسیه ندارند در حالی که روسها دسترسی بسیار بیشتری به این پهپادها دارند چرا که یک کشور دوست آنها را به صورت کیت در اختیار روسیه قرار میدهد و در این زمینه هیچ محدودیتی هم ندارد، چین بزرگترین تولید کننده پهپادهای کوچک و ارزان در دنیا است.
@syriankhabar
🔴 پاکستان: هند پشت انفجار در بلوچستان است
دولت اسلامآباد با متهم کردن آژانس اطلاعاتی هند در حملات اخیر انتحاری پاکستان اعلام کرد که تعداد تلفات در این حملات به ۵۹ تن افزایش یافته و وعده یافتن عاملان را داد. انفجار روز جمعه در مسجدی در ماستونگ واقع در بلوچستان در نزدیکی خودروی پلیس روی داد.
مقامهای پاکستانی مدتهاست که مدعیاند هند گروههای خشن در پاکستان را کمک میکند و این ادعا توسط دهلی همیشه رد شده است. سرفراز بوگتی، وزیر کشور پاکستان در کویته به رسانهها گفت: نهادهای مدنی، نظامی و سایرین به صورت مشترک علیه عناصر دخیل در این انفجار انتحاری همکاری میکنند. وی با اشاره به آژانس اطلاعات هند گفت: این آژانس در این حمله انتحاری دست داشته است.
هر چند هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته، اما افزایش حملات شبه نظامی در ایالتهای غربی پاکستان بر آمادگی برای انتخابات و کارزارهای انتخاباتی که ژانویه ۲۰۲۴ برگزار میشود، سایه افکنده است. از سوی دیگر اقدام سازمان اطلاعات هند در ترور یکی از اعضای گروه استقلال طلب سیک راجستان در کانادا، روابط دهلینو – اوتاوا را دچار چالش کرده است.
@syriankhabar