✴️چرایی بازی این روزهای روسها / بخش دوم
🔸رئیسجمهور روسیه در طول چهار سال گذشته به اندازه تمام رهبران شوروی در طول هفت دهه گذشته به تهران سفر کرده و یا با مقامات عالیرتبه ایرانی در مسکو دیدار داشته است. او در دو سفری که به تهران داشت به دیدار رهبر انقلاب رفت تا سیاستهای کلی در مورد آینده روابط دو کشور مورد کنکاش قرار بگیرد، حتی روایتهایی از این دیدارها نقل شد که شاید برخی از آنها را بنده هم مورد اشاره قرار دادم. اما چه شد که ولادیمیر پوتین اینگونه دوستدار ایران شد و به همراه ترکیه نشستهای پیدرپی آستانه و دیدارهای سهجانبه سران به همراه ترکیه به شکل مرتب برگزار شد؟ این همان سوالی است که پاسخش از خیلی وقت پیش مشخص بود اما جریان رسانهای حاکم بر کشور هیچوقت نخواست یا جرات نکرد به صورت شفاف به مردم آن را اعلام کند.
🔸واقعیت آن است که امضای توافق هستهای که امضای طرف امریکایی نیز پای آن بود، باعث وحشت در پکن و مسکو شد. رئیس جمهور چین همان اوائل راهی تهران شد و فکر میکرد در تهران گوشت تقسیم میکنند. روسها از ترس افتادن ایران در دامان غرب و امریکا دستپاچه شده و به سرعت طرح دوستی با ایران را ریخته و منتظر آینده ماندند. طرحی که هدف آن فقط دور کردن ایران از غرب بهویژه امریکا بود. تشکیل اتاق مشترک عملیات در سوریه نیز دقیقا با هدف مقابله با امریکا صورت گرفت و روسها هزینه سنگینی برای حمایت از نیروهایشان در سوریه کردند تا ایران را در مقابله با امریکا در کنار خود نگه دارند. در مذاکرات دوجانبه در تهران و مسکو گشادهدست برخورد کرده و میگفتند از شیر گنجشک تا جان آدمیزاد را میتوانند از روسیه خرید کنند، چرا که ترس داشتند ایران برای همیشه از چنگشان فرار کند.
🔸ولادیمیر پوتین با سردار سلیمانی نشست و نقشه جنگ با تروریسم در سوریه را کشید، آسمان و فرودگاههای ایران را در اختیار گرفت تا تروریستهایی را که جام جهانی 2018 را تهدید میکردند، سرکوب کند، ایران پل پیروزی برای روسها شد تا بتوانند با امریکا و اروپا بر سر اوکراین و شبهجزیره کریمه لاس بزنند، چانهزنی کنند و اگر هم شد، توافقی صورت بگیرد. ایران دهها هزار نیروی رزمی به سوریه اعزام کرد تا گوشت دم توپ باشند و روسها هوای آسمان را داشته باشند، اما در بزنگاه هیچ وقت روسها حاضر نبودند. آن روزها این مطالب را نمینوشتم چون قرار نبود که در جنگی که هنوز تکلیفش مشخص نشده ما نامردی کنیم، در حالی که نامردی روسها عینه مشخص بود. در حملات رژیم صهیونیستی هیچ وقت مردانه رفتار نکردند، اما در حمله موشکی امریکا چون پای منافع و حیثیت خودشان در میان بود، آواکسهایشان مدام در آسمان بود.
🔸برجام که توسط ترامپ پاره شد، پوتین نفس راحتی کشید، دیگر چیزی نمیتوانست میان ایران و امریکا پل بزند، دیدارهایی که به بهانه برجام برگزار میشد هم در کار نبود. پوتین تنها یک شب بعد بنیامین نتانیاهو را به حضور پذیرفت تا با او ودکای اعلای روسی را به افتخار نابودی برجام بزند و فردا هم در رژه پیروزی دوش به دوش او راه برود، چرا که اگر نبود نتانیاهو و لابی صهیونیستها، ترامپ هم برجام را پاره نمیکرد. هر چند نتانیاهو درخواست میانجیگری کرده بود تا ایران پاسخ حملات موشکی را ندهد، اما مقاومت خیلی سریعتر اقدام کرد. روسها فکر میکنند از این به بعد ایران مانند موش در میان پنجههای آنها قرار دارد، از غرب رانده و از چین مانده، چارهای جز نگاه به خرس شمالی ندارند. بنابراین از ایران میخواهند که در برجام امتیاز دهد، نیروهایش را از سوریه خارج کند، به امریکا چراغ سبز نشان میدهند که میتواند به ایران حمله کند... و اینجا ما هستیم که دوباره بازی خوردهایم.
🔸بنده بر آن نیستیم تا در این مورد سیاهنمایی کرده و به قولی غلو کنم، اما واقعیتها بسیار عینیتر و شفافتر از آن چیزی است که ما بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم. روسها حالا سوریه را برای خودشان میخواهند. به ترامپ پیام میدهند که اگر شما نتوانستید ایران را از سوریه خارج کنید، ما از آنها میخواهیم که خارج شوند و اگر نشدند، راهش را میدانیم. این پیامهایی است که مرتب از تلگرافخانه کرملین در مسکو و ویلای پوتین در سوچی به دنیا مخابره میشود و در کشور هم کسی تاکنون واکنش مناسبی به آن نشان نداده است. مانند بسیاری دیگر که میگویند همه چیز را دادیم به روسها نیستم، ما هنوز چیزی به روسها ندادهایم اما اگر دقت نکنیم، چارهای نداریم که دوباره تخممرغهایمان را در سبد شرقی بگذاریم، این بیچارگی و درماندگی آفت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. در روزهای آینده در این مورد بیشتر خواهم نوشت. حواسمان باشد که باید از منافع ملی خودمان دفاع کنیم.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / لطفا در نقل مطلب امانتداری کنید.
K.J
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نبرد در القصیر، تکرار تاریخ شهادت، شهامت، شجاعت و درایت بود که در بهترین زمان ممکن توسط رزمندگان مقاومت به اجرا درآمد.
@syriankhabar
🔵روایتی کوتاه از نبردها در القصیر
🔹نبرد القصیر که به مدت 18 روز به طول انجامید، یکی از پیچیدهترین و در عین حال پرتلفاتترین نبردهایی بود که مقاومت در طول دوران حضورش در سوریه انجام داد. بیش از 23 شهید از نیروهای مقاومت تقدیم شد، ارتش سوریه نیز شهدای بسیاری داد، اما در القصیر کمر تکفیریها شکست. القصیر به دلیل موقعیت مرزی خود با لبنان از اهمیت بالایی برخوردار بود و تروریستها از این منطقه همه لبنان را ناامن میکردند.
🔹مقاومت و ارتش سوریه در این منطقه با تقریبا همه گروهکهای تروریستی شناسنامهدار و بیشناسنامه حاضر در سوریه جنگیدند، که در راس آنها گردانهای الفاروق که وابسته به القاعده بود. در آن روزها که شاید کمتر کسی به خاطر داشته باشد، حزبالله از مرزهای لبنان وارد سوریه شد و تروریستها در باورشان این اقدام مقاومت نمیگنجید، چرا که به آنها گفته بودند حزبالله جرات ورود به سوریه را ندارد.
🔹القصیر، نبرد سرنوشتسازی بود و آن روزها نوشتم که شاید 50درصد بحران سوریه به پایان رسیده است، چرا که با همکاری جریان 14مارس سیل سلاح، مهمات، تدارکات، خودرو، نیروی انسانی و مهمتر از همه پول، راهی سوریه میشد و از آنجا به دمشق میرفت. اگر فرصت شد در مورد یکی از تیمهای گردانهای فاروق برایتان خواهم نوشت که چگونه با ثروت غارت شده مردم برای خود حکومتی تشکیل داده بودند در حالی که حتی سواد خواندن و نوشتن هم نداشتند!!
🔹در این نبرد، مقاومت یکی دو نفر از فرماندهان خودش را از دست داد که در فیلم چهره آنها را مشاهده میکنید. آن روزها گزارشگر تروریستهای القاعده هادی عبدالله بود که میگفت ما وقتی فهمیدیم حزبالله به ما حمله کرده که موشکهای کاتیوشا مانند نقل و نبات روی سرمان میریزد و گلولههایی هم که شلیک میشود، همه از اسلحه ام16 است که فقط در دست مقاومت است. اعتراف میکرد وقتی چنین دیدیم، خودمان غلاف کردیم.
🔹درآن نبردها هر چند امارتیها و قطریها هزینه بسیاری کردند، اما القصیر که پاکسازی شد، بزرگراه دمشق – حمص که که به زحمت باز نگه داشته شده بود، برای همیشه امن شد. جنایتهایی که این تروریستها در شهر معلولا کردند را تاریخ فراموش نخواهد کرد. برای نخستین بار تونلهای زیرزمینی در القصیر کشف شد که از فرودگاه نظامی متروکه تا خود شهر کشیده شده بود، مهندسان آن نیز کسانی نبودند جز فلسطینیهایی که با خیانت به سوریه به تروریستها پیوسته بودند، کسانی که بهجای جنگ با دشمن غدار، کشور میزبان را نابود کردند.... !!
☑️یاد همه شهدای مقاومت در نبردهای القصیر گرامی باد...
K.J
@syriankhabar
✴️نظم نوین جهانی امریکا، بازی روسها و چینیها و جایگاه ایران / بخش نخست
🔸نوشتن در مورد تحولات منطقه و جهان هر چند شیرین و جذاب است و معمولاً خواننده این مطالب از افراد بسیار علاقمندی هستند که خود نیز اهل تدقیق و تحلیل هستند، اما واقعیت آن است که این نوشتن وقتی پایه محکمی نداشته باشد، موجب بدنام شدن نویسنده میشود. دو روز پیش بنده در این مکان یادداشتی تحلیلی در مورد روابط ایران و روسیه بر پایه تحولات سوریه و همکاریهای مشترک نوشتم که بازخوردهای بسیار متفاوتی داشت. دستکم 250 پیام از طرف دوستان دریافت کردم و شاید تعداد بیشتری هم دیدگاههایی داشتهاند که دستکم به ما نگفتهاند. با این حال باور بفرمائید که نوشتن یک تحلیل خیلی سخت است، اما آنهایی که روی مطالب دیگران به قول دوستی اسکی میرود و سعی میکنند چیزی بنویسد که بگویند ما هم حرفی زدهایم، این میشود که آن نوشته سر و تهش به هم نمیخواند.
🔸بارها نوشته و تاکید داشتهام که بنده یک روزنامهنگار ساده بوده، نه ادعایی دارم و نه پست و مقامی و نه حتی شغل دولتی. دستم در جیب خودم است و برای وطنم، مردمی که دوستشان دارم و دوستان عزیزی که در این کانال ما را قابل دانسته و همواره ابراز محبت میکنند دیدگاهم را به اشتراک میگذارم. هیچ وقت هم ادعا نکردهام که همهچیز را میدانم و برای نوشتن یک مطلب باید کلی مطالعه، فکر، تجزیه و تحلیل کنم تا در نهایت انگشتانم بر صفحه کلید بچرخد و کلمات سر هم شوند. وقتی بازخورد مطالب را میبینم و جالبتر آنکه مشاهده میکنم که در چه کانالها و گروههایی به اسم دیگران منتشر میشود، خوشحال میشوم که بالاخره حرفی که زدهام، مورد پسند بوده که خوانده شده، فوروارد شده و در نهایت هم توسط عدهای سرقت شده و گروهی دیگر هم با آن اسکی میروند.
🔸در مورد یادداشت قبلی که نوشتم یکی دو نکته را ابتدا عرض کنم، نخست آنکه هدف از آن نوشته پخمه نشان دادن خودمان نبود و نیست. برخی از دوستان جوانی که بسیار پرشور هستند میگفتند ما را ناامید کردی! ایرانِ ما روزهای سختتر و دردناکتر از امروز را هم پشت سر گذاشته است و باید توکل کرد که این بحرانها را هم پشت سر بگذاریم. بنده چندان به تقدیرگرایی در عرصه مدیریت اعتقاد ندارم و بر این باور هستم که فقط با مدیریت صحیح زمان، مکان، تشخیص دقیق منابع و استفاده بهموقع از آن میتوان موفق بود. کسانی که سرد و گرم سیاست را چشیدهاند معنی این حرف را خوب میدانند. کشوری که میخواهد مستقل باشد و به کسی باج ندهد، گرفتار هزاران مشکل در دهکده جهانی امروز میشود. بنابراین در این مورد همانگونه که تاکید شد، باید با دقت مدیریت کرد و حواسجمع بود.
🔸نکته دیگر را هم در مورد دیدگاه وزیر امور خارجه روسیه باید مورد اشاره قرار دهم که گفته بود: «امیدوارم خروج ترامپ از برجام در راستای حمله به ایران نباشد.» بنده نوشتم که روسیه به امریکا برای حمله به ایران چراغ سبز نشان داده است، چرا که میخواستم بدبینانهترین موضوع در روابط تهران مسکو را ارائه دهم. اما یک واقعیتی را باید مورد تاکید قرار دهم و آن نیز وحشت چین و روسیه از حمله امریکا به ایران است. در عرصه امنیت راهبردی پکن و مسکو، تهران خط مقدم نبرد با امریکا و غرب است. همانگونه که حزبالله، سوریه و عراق خط مقدم ایران به شمار میروند، چینیها و روسها بر این باور هستند که اگر امریکا به ایران حمله کرد و موفق به اشغال این کشور شد، نبرد بعدی در مرزهای آنها صورت میگیرد. امریکایی که امروز در تمام کمربند حیاتی این دو کشور حضور دارد و فقط ایران توانسته با مقاومت خود یک خلأ را به وجود بیاورد که امریکاییها توان عبور از آن را ندارند.
🔸بنده چندی پیش یادداشتی نوشتم در مورد نظم نوین جهانی https://t.me/syriankhabar/9586 که برخلاف تصورم خیلی هم با استقبال دوستان مواجه شد، فرصت نشد آن تحلیل را ادامه دهم. برای آن تحلیل چارچوبهایی از 20 سال پیش همواره مدنظرم بوده که هر چه زمان به جلو میرود، میبینم بیشتر به حقیقت میپیوندد. برای اولین بار این چارچوب را که احساس میکنم امریکا برای نظم مدنظر خود و کنترل اقتصاد جهانی باید آن را همواره در دسترس، تیررس و اگر هم شد اشغال داشته باشد، مینویسم و بعد هم نظر دوستان را در این مورد جویا خواهم شد. از زمان حمله به برجهای دوقلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک، همه بر این باور بودند که این اقدام تروریستی ساختگی بوده و سازمان جاسوسی امریکا پشت ماجرا قرار داشتهاند، موضوعی که با توجه به حرکتهای بعدی امریکا نشان از واقعی بودن آن داشت، هر چند برخی با آن مخالف هستند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / ممنون خواهم شد که با ذکر کامل منبع فوروارد میکنید
K.J
@syriankhabar
✴️نظم نوین جهانی امریکا، بازی روسها و چینیها و جایگاه ایران / بخش دوم
🔸امریکا برای اجرای نظم نوین جهانی خود، نیاز به کنترل چهار نقطه یا منطقه دارد که در صورت حضور دائمی و نهایی در آن میتواند همه سیاستهای خود را در جهان اجرایی کند. این چهار نقطه در دو خط شرقی و غربی در آسیا کشیده شدهاند. نخست خط میان تنگه بابالمندب و خلیج مالاکا است و خط دوم هم از شمال قفقاز و بهعبارت دقیقتر از گرجستان تا قرقیزستان کشیده شده است. امریکا چند دهه است که در خط جنوبی حضوری پررنگ نظامی دارد. پایگاه نظامی امریگا در جزیره سندیهگو در اقیانوس هند، پایگاه نظامی این کشور در جیبوتی و حضور نظامی در کشورهای جنب شرق آسیا مانند تایوان، فلیپین، تایلند، سنگاپور و کمک به این کشورها برای دعوای سرزمینی با چین در این راستا صورت میگیرد. امریکاییها در صورت بروز هر جنگی خیلی ساده میتوانند تجارت چین و هند را در این منطقه مختل کنند، اینکه چینیها در جیبوتی پایگاه نظامی زده و جزایر اسپراتلی را میخواهند، برای مقابله با همین سیاست است.
🔸اما در محور شمالی، ارتش امریکا تنها زمانی توانست وارد آسیای مرکزی شود که بهانهای بنام جنگ با تروریسم را علم کرد. پایگاه ماناس در قرقیزستان که با فشار روسیه، چین و ایران تعطیل شد، در واقع آخرین تلاشهای واشنگن برای حضور در این منطقه راهبردی برای اشراف بر پایگاههای موشکی، اتمی، مراکز مهم نظامی چین در غرب این کشور و همچنین اشراف بر مراکز دوردست نظامی روسها در قلب این کشور بود. در گرجستان نیز آنها با پیشروی به سمت شرق ناتو و عضویت گرجستان سعی کردهاند تا مشروعیت بینالمللی کسب کنند. جنگ داخلی گرجستان که برای کنترل دو استان آبخازیا و اوستیای جنوبی روی داد در واقع تلاش مشترک غرب برای حضور بر بلندیهای قفقاز بود تا بتوانند روسها را در همه شمال قفقاز تا ساحل دریای مازندران که مهمترین صنایع سنگین این کشور در آنجا حضور دارد، رصد کنند. خشونت روسها در جنگ گرجستان، در واقع ناشی از درک این سیاست بود تا غربیها با احتیاط بیشتری رفتار کنند.
🔸امریکاییها امروز برای کنترل این دو نقطه با دردسرهایی مواجه هستند. چینیها با درک این مساله که نیروی دریایی امریکا به دلیل داشتن پایگاه بزرگ دیهگوگارسیا میتواند در هر برخوردی تجارت این کشور با اروپا و افریقا و حتی آسیای غربی را دچار اختلال کند، تلاش کرده با سرمایهگذاری دهها میلیارد دلاری بار دیگر جاده ابریشم زمینی را احیا کند. در واقع آنچه که در یادداشت چرا در سوریه حضور داریم https://t.me/syriankhabar/9750 مورد تاکید قرار دادم، بخشی از همین پروژه راهبردی است که چینیها پس از خارج کردن امریکاییها از آسیای مرکزی تلاش دارند از طریق خاک این کشورها به دریای مدیترانه دسترسی پیدا کنند. امریکاییها نیز با درک این موضوع، میخواهند با اشغال بخشهای شرقی سوریه و همچنین ناآرام نگه داشتن عراق مانع از تحقق چنین مسالهای شوند. این موضوع چنان برای استراتژیستهای امریکایی اهمیت دارد که حاضرند برایش جنگ راه بیندازند.
🔸در حالی که امریکاییها از قرقیزستان رانده شدند، تلاش دارند تا با تداوم حضور خود در افغانستان و تقویت زیرساختهای لجستیکی بر رفتارهای چین تاثیر بگذارند و در هر جنگی در آینده بتوانند اقتصاد چین را به خطر انداخته و مانع از تجارت این کشور با غرب آسیا، شمال افریقا و اروپا شوند. در حال حاضر چین در دریا به صورت کامل در محاصره متحدان امریکا قرار دارد و همه امید این کشور برای شکستن این محاصره، حضور در جزایر اسپراتلی در فاصله چند صد کیلومتری از خاک سرزمینی خود است، چینیها به همین دلیل در یک دهه گذشته بزرگترین و جدیدترین ناوگان دریایی آسیا را تشکیل داده که پس از به آب اندازی سازههای در دست ساخت، به لحاظ عددی پس از امریکا در مرتبه دوم قرار میگیرند. با این همه، چینیها هیچ امیدی ندارند که بتوانند از پس نیروی دریایی کره جنوبی، ژاپن، تایوان، امریکا، فلیپین و حتی تایلند بر بیایند.
🔸امریکاییها نیز برای دسترسی به افغانستان، نیاز به آسمان پاکستان و ایران دارند. پاکستانیها متحد راهبردی چین در رقابت با هند بهشمار رفته و از رفتارهای امریکا در برابر خود ناخرسند هستند. یکی از دلایلی که امریکاییها دنبال تغییر رژیم در ایران رفته، ناامیدی آنها از همراه کردن تهران با خود است. آنها دنبال آن هستند تا نظامی مانند پهلوی در ایران بر سر کار بیاید که هیچ نیازی به حضور نظامی در افغانستان، کشورهای حوزه خلیجفارس، عراق و ترکیه نباشد، چرا که اگر ایران باشد، بر همه این مناطق اشراف داشته و در ضمن چینیها نمیتوانند از مسیر ایران به مدیترانه و روسها هم نمیتوانند به اقیانوس هند و کشورهای جنوب آسیا دسترسی داشته باشند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / ممنون خواهم شد که با ذکر کامل منبع فوروارد میکنید
K.J
@syriankhabar
◻️ادامه پست پیشین👆👆
▫️فکر کنم این گزارش خیلی طولانی شد و از حوصله خارج شده است. اگر فرصتی شد در این مورد بیشتر خواهم نوشت، چون نشد که حق مطلب را به صورت کامل ادا کنم. هدف از نوشتن این مطالب، نشان دادن زوایای مهم سیاست در عرصه بینالملل و افزایش قدرت تحلیل برخی از دوستان است که همواره در خصوصی در این مورد سوال دارند. اینکه در ذهن طراحان بزرگ جهان چه میگذرد و کشورها دنبال چه چیزی هستند، واقعا سخت است اما وقتی که هدف مشخص باشد، دنبال تامین منابع کشورت باشی و متحدین واقعیات را بشناسی تحلیل هر اتفاقی بسیار ساده است. اینجاست که ما پی میبریم که ایران در چه جایگاه و موقعیتی است. انشالله بقیه موارد در زمان دیگر. از این که با ما هستید، سپاسگزارم.
☑️کوچک همه شما، ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔴پاسخ ایران به نعره خرس شمالی/کسی نمیتواند ایران را از سوریه خارج کند
🔻سه سال پس از حضور روسیه در سوریه و شکل گرفتن بزرگترین ائتلاف ضدتروریسیم واقعی در طول تاریخ، حالا که تروریستها با جان باختن هزاران تن از نیروهای محور مقاومت به گوشههای مختلف سوریه رانده شدهاند، آوازهای ناخوش و ناکوکی از مسکو به گوش میرسد. درست یک روز پس از خروج ترامپ از برجام انگار روسها خیالشان از همه چیز راحت شده و میدانند که تهران و واشنگتن دیگر به هم نزدیک نخواهند شد، مواضع ضد ایرانی متعددی گرفته که همه را در بهت و حیرت فرو برده است. کسی حاضر نیست فکر کند که این موضعگیریها هماهنگ و اتفاقی و یا شاید هم اشتباهی باشد، که اگر چنین بود، سخنگوی وزارت امور خارجه به صراحت نمیگفت «کسی نمیتواند ایران را مجبور به کاری کند. ایران کشوری مستقل است که سیاستهای خود را بر اساس منافع ملی خود در منطقه و جهان تعیین میکند.»
🔻این موضعگیری بهرام قاسمی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران حکایت تلخی است که نشان میدهد سران روسیه همانگونه که قبلا هم پیشبینی کرده بودیم، بیش از آنکه دنبال یک متحد خوب و قدرتمند منطقهای باشند، میخواهند دوست امریکاییها باشند. مدعای این حرف زمانی پیدا میشود که پس از تحریمهای سفت و سخت واشینگتن علیه مسکو، سران کرملین مانند کتکخوردهها با انتقاد از این مساله تاکید کردند که «به شراکت راهبردی خود با دوستان امریکایی ادامه خواهند داد و چیزی نمیتواند مانع این همکاری شود.» هر چند که در طول روزهای گذشته برخی از منابع خبری به نقل از مسوولان سوری گفته بودند که نیروهای ایرانی و حزبالله در سوریه میمانند و منظور رئیسجمهور روسیه، متحدان دمشق نبوده و حتی ادعا شد که برخی از مسوولان روس نیز این خبر را تکذیب کردهاند، اما واقعیتها نشان از آن دارد که متحد تاکتیکی ما، در حال عوض کردن اسب در میدان پر سنگلاخ سوریه است.
🔻بهرام قاسمی البته در ادامه این نشست خبری موارد دیگری را هم در مورد حضور کشورمان در سوریه مورد تاکید قرار داد: «حضور ایران در سوریه بنا به دعوت دولت سوریه انجام شده است و هدف اصلی ما مبارزه با تروریسم و سرکوب تروریسم در این کشور است به نحوی که تمامیت ارضی این کشور حفظ شود. تا زمانی که نیاز باشد و خطر تروریسم در منطقه وجود داشته باشد و دولت سوریه از ایران بخواهد که به این دولت کمک کند، ایران به کمکهای خود به دولت سوریه ادامه میدهد و در سوریه باقی میماند. آنهایی باید از سوریه خارج شوند که بدون اجازه دولت سوریه به سرزمین و قلمروی این کشور وارد شدهاند و تمامیت ارضی این سرزمین را نقض کردهاند.» این جملات بیانگر این نکته است که در تهران کسی خواستار خارج کردن روسها از سوریه نیست، با این حال به روسها هم تاکید شده که پا را گلیم خود درازتر نکنند، چرا که باوجود خیمه زدن بیسابقه خرسهای شمالی در سواحل مدیترانه، دو طرف برای کار در سوریه به هم نیاز مبرم دارند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
⚫️حمله دوباره رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه
▪️رژیم صهیونیستی دو هفته پس از حمله موشکی به مقرهای این رژیم در جولان اشغالی و در سالروز آزادی شهر القصیر در سال ۲۰۱۳ به دست توانمند نیروهای مقاومت اسلامی و ارتش سوریه، بار دیگر حمله به مقرهای نیروهای مقاومت در سوریه را از سر گرفت و ساعتی پیش دو فروند موشک یا بمب هدایت شونده را به سمت یکی از مواضع نیروهای مقاومت در شمال شهر القصیر شلیک کرد. یکی از موشک ها با آتش پدافند هوایی ارتش سوریه منهدم، و گفته می شود یکی دیگر از موشک به انبار مهمات در این فرودگاه اصابت کرده است.
▪️تمام خبرها مبنی بر حمله به مقرهای حزب الله و سپاه در سوریه کذب محض می باشد و پادگان محل استقرار نیروهای مقاومت در شهر القصیر هدف قرار گرفته و نه سپاه پاسداران پادگان یا مرکزی را در این مناطق در اختیار دارد. برخی از منابع تروریستها میگویند گذرگاه الجوسیه از اهداف رژیم صهیونیستی بوده که به گفته منابع مطلع این خبر نیز تکذیب می شود.
@syriankhabar
🔸هفته گذشته بود که سید حسن نصرالله در سخنرانی خود به مناسبت شهادت فرمانده کل مقاومت اسلامی لبنان در سوریه رژیم صهیونیستی هشدار داد که اگر یک بار دیگر مواضع نیروهای مقاومت در سوریه عراق مورد هدف قرار دهدد قلب فلسطین اشغالی هدف حملات تلافی جویانه قرار خواهد گرفت.
🔸با توجه به شناختی که از سید حسن نصرالله، صداقت و شفافیت او در همه مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی داریم باید منتظر ماند و دید که این بار ارتش سوریه و نیروهای مقاومت این وعده سید را عملیاتی خواهند کرد یا آنکه باز هم ما باید منتظر زمان و مکان عملیات تلافی جویانه خود باشیم.
🔸با توجه به تحلیلهایی که در طول روزها و هفته های گذشته در مورد حملات رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه داشتیم، یادآور شدیم که هدف این رژیم از چنین اقداماتی، وارد کردن محور مقاومت به یک جنگ تمام عیار است و به همین دلیل حاضر نیست به سادگی کوتاه بیاید. نکته دیگر آنکه این رژیم میخواهد همیشه دست برتر را در میدان داشته باشد و پس از حملات موشکی به جولان اشغالی و تلفات سنگینی که متحمل شد، در صدد تلافی کردن برآمده است.
🔸 با این اوصاف، باید دید که اتاق فرماندهی مقاومت در دمشق چه تصمیمی خواهد گرفت، آیا آنها مراکز نظامی زیرساختهای ارتش رژیم صهیونیستی را هدف آماج موشکهای سنگین وزن خود قرار خواهند داد، یا آنکه به شیوهای دیگر دست به تلافی خواهند زد؟ ما در این مسئله شک نداریم که عملیات تلافیجویانه ای صورت خواهد گرفت اما مانند دفعه پیشین، تشخیص شکل، زمان، مکان و نوع عملیات سخت است.
K.J
@syriankhabar
🔴مقاومت شدید در الحدیده
🔻حمله شدید و سنگین ائتلاف سعودی، اماراتی با همراهی مزدورانی از چند کشور عربی و کمکهای اطلاعاتی و عملیاتی ارتش امریکا، باعث شد تا نبردها به حومه بندر الحدیده، آخرین تنفسگاه نیروهای مقاومت مردمی و ارتش یمن در ساحل دریای سریخ کشید شود.
🔻مهاجمان که ماهها در تدارک این عملیات بودند، از ستون پنجم خود نهایت بهره را برده و با گزارشهای دقیق عوامل جاسوسی خود در منطقه موفق به پیشرویهای گستردهای شدند که از شب گذشته و با دستگیری تیمهای مختلف جاسوسی ائتلاف، مهاجمان متوقف شدند.
🔻احتمال سقوط الحدیده بسیار زیاد است، چرا که ائتلاف سعودی - اماراتی از همه امکانات و تجهیزات خود برای اشغال این بندر و در دست داشتن برگ برنده در مذاکرات آینده استفاده میکنند. گفته میشود که تلفات طرفین سنگین است و اگر نیروهای مدافع بتوانند تا 24 ساعت دیگر مقاومت کنند، مهاجمان ناچار به عقب نشینی خواهند شد.
🔻در همین حال، نیروهای ارتش و مقاومت یمن چندین موشک را به سمت مراکز تجمع و حضور عناصر اشغالگر شلیک کردند که بر عکس همیشه این موشکها همگی به اهداف خود اصابت کردند. دیگر آنکه، یگانهای رزمی انصارالله امروز صبح به صورت گسترده وارد استان اشغالی نجران شده و مناطق وسیعی را پاکسازی کردند.
@syriankhabar
✴جنگ رادارها (نبرد الکترونیک) در سوریه / بخش یکم
🔸یکی از مسائلی که در طول ماههای گذشته در سوریه بسیار مطرح شده است و شاید کمتر به آن توجه کرده باشند موضوع جنگ الکترونیک در این کشور میان نیروهای متحد، رژیم صهیونیستی و آمریکاست. این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و پرداختن به آن نیاز به تخصص کافی دارند. از آنجایی که نویسنده این مطلب در این حوزه تخصص چندانی ندارد سعی می کند مسائل را به صورت شواهد روی داده نقل کند به این امید که مقبول نظر دوستان واقع گردد.
🔸سابقه جنگ الکترونیک در سوریه مربوط به سال جاری و ماه های گذشته نیست، هر چند در طول این ماهها این روند تشدید شده و ائتلاف آمریکایی به همراه رژیم صهیونیستی که در این حوزه از توانایی ها و امکانات بسیاری برخوردار هستند، تلاش داشته و دارند تا آخرین تجهیزات و امکانات خود را در یک نبرد غیرمستقیم با سیستمهای پدافندی و آفندی روسیه و ایران به شکل واقعی آزمایش کنند.
🔸برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ و تلاش تروریست ها برای شکستن محاصره غوطه شرقی بود که رژیم صهیونیستی جنگ الکترونیک گسترده ای را علیه نیروهای مقاومت در اطراف دمشق به راه انداخت تا با مختل کردن سیستم های مخابراتی و ارتباطی این نیروها فرصتی را در اختیار تروریستهای محاصره شده در داخل غوطه شرقی و تروریستهایی که از مرزهای اردن خود را به اطراف فرودگاه بین المللی دمشق و شهرک العتبه رسانده بودند، دهند تا شاید محاصره شروع شده را بشکنند.
🔸تلاش مخابراتی رژیم صهیونیستی در کمک به تروریست ها موفق بود و در سکوت رادیویی برقرارشده توسط یگان های جنگ الکترونیک رژیم صهیونیستی مستقر در بلندی های جولان اشغالی و همچنین پرنده های جنگ الکترونیک خود، تروریست ها کمتر از سه کیلومتر با شکستن دیواره غوطه شرقی فاصله داشتند که با پایمردی مدافعان که البته شهدای بسیاری هم در این دفاع داده شد این طرح شکست خورد و پس از آن بود که نیروهای مقاومت هوشیارتر شده و به میزان نقش و حضور رژیم صهیونیستی در به هم زدن معادله جنگ و کمک به تروریست های تکفیری، پی بردند.
K.J
@syriankhabar
🔵خروج امریکا از التنف مقابل خروج ایران و حزبالله از جنوب سوریه / بخش اول
🔹دو هفته پیش، موعد شش ماهه آتشبس در جنوب سوریه، مناطق اشغالی استانهای درعا و القنیطره که در آن گروهکهای تروریستی مختلف از القاعده تا داعش و گروههای مسلح نزدیک به این دو جریان تروریستی و ارتش آزاد حضور دارند، به پایان رسید. چند روز پیش از پایان آتشبس، ارتش سوریه و نیروهای متحد اقدام به ارسال گسترده تجهیزات نظامی و نیروهای رزمی تازه رهاشده از غوطه شرقی، جنوب دمشق، قلمون شرقی و شمال حمص به جنوب کشور کردند تا مقدمات عملیات گستردهای را که بر اساس آن باید این مناطق از وجود عناصر مسلح تروریستی پاکسازی شوند، کلید بزنند. همزمان با اعزام نیرو و تجهیزات هواگردهای ارتش سوریه اقدام به انتشار برگههایی بر شهرها و روستاهای مختلف کردند و از افراد مسلح خواستند تا هر چه سریعتر نسبت به تسلیم خود و سلاحشان دست به کار شوند.
🔹در همین راستا، واحد مصالحه روسها که در منطقه نیز حضور دارد شروع به ارتباط گیری با سرکردههای گروههای مسلح و ریشسفیدان منطقه کرد تا بدون جنگ و درگیری، آنها را وادار به تسلیم کند. در این مسیر اما این واحد مصالحه تاکنون هیچ توفیقی نداشته و بهنظر میرسد که با توجه به حضور، نفوذ، حرفشنوی، تابعیت و تاثیرپذیری گروهکهای مسلح در این منطقه از امریکا، اردن و رژیم صهیونیستی آنها حاضر هم نباشند که تسلیم شوند. آتشبسی که در نوامبر گذشته با مشارکت امریکا، اردن و روسیه در جنوب سوریه تدارک دیده شده بود در حالی به پایان خود میرسد که امریکاییها دوست ندارند ارتش سوریه و نیروهای مقاومت را در این مناطق ببینند و همانگونه که اطلاع دارید، وزارت دفاع امریکا، وزارت خارجه این کشور در موارد گوناگون تهدیدهای مختلفی را مطرح کرده و همچنین مقامات رژیم صهیونیستی نیز به پروبازیهای خود ادامه میدهد.
🔹غلامبچههای اردنی نیز که همواره کاسه گدایی دستشان است و مدام در حال چریدن در این کشور و آن کشور بوده و اختیاری از خودشان ندارند در مورد عملیات «بدون هماهنگی» ارتش سوریه در این منطقه هشدار داد و مدعی هستند که هرگونه عملیات ارتش سوریه میتواند بر امنیت ملی این کشور تاثیر!! بگذارد. آنها که خود نقش بیبدیلی در حمایت از گروهکهای تروریستی داشته و دارند، در حالی چنین ادعایی میکنند که اتاق عملیات مقاومت تاکید دارد که بهزودی عملیات در جنوب سوریه شروع خواهد شد، چرا که حضور تروریستهای مسلح در مناطق وسیعی از جنوب کشور خطرات بیشماری دارد که ضرورت مقابله با آن بسیار است. با این حال، روسها سیاستی دیگر را در پیش گرفته و میخواهند رایزنیهای سیاسی را در پیش بگیرند. میخائیل بوگدانف معاون وزیر خارجه روسیه در همین زمینه گفته که بهزودی دیداری سهجانبه با حضور طرفهای اردنی و امریکایی برای رسیدگی به وضعیت جنوب سوریه تشکیل خواهد شد!
🔹در حالی که رژیم صهیونسیتی با کمال پررویی و در سکوت محض طرف ایرانی میگوید که ما نه تنها مخالف و مانع از حضور دائمی نظامی ایران در جنوب سوریه، بلکه در همه خاک این کشور هستیم، نسبت به شروع عملیات نظامی ارتش این کشور در مناطق آلوده ابراز نگرانی میکنند. آنها که پس از حمله موشکی تلافیجویانه چند هفته پیش در حساب و کتابهای خود دقت بیشتری میکنند و گفته میشود که با از بین رفتن بخشی از تجهیزات رصد، شنود، اختلال رادیویی و راداری خود دنبال خرید زمان برای بازسازی آن هستند، نسبت به ورود به معادله با محور مقاومت با احتیاط بسیار بیشتری برخورد میکنند. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که هشدار سیدحسن نصرالله مبنی «عبور نکردن رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز» در واقع مراقب این رژیم برای مداخله نکردن به نفع گروهکهای تروریستی در نبرد آینده است، چرا که هر مداخلهای این بار پاسخ سختتری را در پی خواهد داشت.
🔹وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که همین چند روز پیش در سفری کاری راهی مسکو شده نسبت به عملیات نظامی ارتش سوریه در جنوب این کشور و حضور نظامی ایران و حزبالله در سوریه ابراز نگرانی کرده بود، مشخص نیست که با چه توشهای از مسکو برگشته است. هر چه که باشد، نگاه اردنیها حد وسط قرار دارد. آنها از یکسو نگران ادامه بستهبودن مرز و کاسبی اقتصادی خود با ترکیه و اروپا هستند و از سوی دیگر هم نمیخواهند روی حرف امریکا و رژیم صهیونیستی حرف بزنند. مسوولان این رژیم میگویند همان آتشبسی که سال گذشته برقرار شده باید ادامه پیدا کند و این منطقه تا زمان رسیدن به راهکار سیاسی خارج از محدوده عملیات نظامی باشد، موضوعی که بهنظر میرسد در دمشق فعلا گوش شنوایی برای آن وجود ندارد و سوریها میخواهند همه خاک خود را از عناصر تروریستی پاکسازی کنند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / از اینکه امانتداری میکنید بسیار سپاسگزارم.
K.J
@syriankhabar
🔵خروج امریکا از التنف مقابل خروج ایران و حزبالله از جنوب سوریه / بخش دوم
🔹با این حال بهنظر میرسد فشار امریکا، سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به مسکو، اراده ارتش سوریه برای پاکسازی جنوب سوریه و در نهایت هم نشست سهجانبه در امان، یک خروجی خاص خواهد داشت. اگر سخنان روز گذشته وزیر امورخارجه روسیه در دیدار با همتای موزامبیکیاش دقت کنیم، متوجه نکاتی خواهیم شد. لاوروف در پاسخ به سوالی در مورد حضور نظامیان امریکایی در منطقه التنف سوریه گفت: برای خروج نیروهای آمریکایی از منطقه التنف سوریه امیدواریم زیرا هیچ دلیلی برای حضور نیروهای این کشور در التنف وجود ندارد. این محدوده (محدوده نظامی حضور نیروهای آمریکایی در التنف) در حومه منطقه التنف بطور مصنوعی و به دلایلی که از نظر منطق نظامی غیرقابل درک است، ایجاد شده است. امیدواریم که این امر (خروج نیروهای آمریکایی از التنف) تحقق بیابد. شواهد زیادی در دست داریم که در التنف رویدادهای عجیبی رخ میدهد. از لحاظ نظامی این منطقه در عملیات ضدتروریستی اهمیت چندانی ندارد. توجه طرف آمریکایی را به این نکته جلب میکنیم که وضعیت التنف با توافقهای روسیه و آمریکا برای سازماندهی منطقه کاهش تنش در جنوب سوریه مطابقت ندارد.
🔹جمله پایانی لاوروف از اهمیت بسیاری برخوردار است. او از انطباق موضوع التنف با جنوب سوریه میگوید. برخی منابع تاکید دارند که روسها یک پیشنهاد دیگر را مطرح کردهاند و آن نیز خروج کامل نیروهای حزبالله و ایران از جنوب سوریه در مقابل خروج نظامیان امریکایی از منطقه التنف است، مسالهای که هنوز سوریها در مورد آن حرفی نزدهاند. اما اگر به مصاحبه سفیر ایران با روزنامه اردنی الغد توجه کنید که گفته بود ایران هیچ پایگاهی در جنوب سوریه ندارد، متوجه خواهید شد که نگرانی آقای فردوسی بابت چه مسالهای بوده است. روسها میگویند ایران و حزبالله از جنوب سوریه خارج شوند تا ارتش سوریه وارد این منطقه گردد، این شاید همان پیشنهادی باشد که در سفر اویگدور لیبرمن به مسکو به او دادهاند، طرحی که با توجه با سخنان روز دوشنبه نخستوزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه ما نه تنها با حضور ایران در جنوب سوریه، بلکه در همه خاک این کشور مخالف هستیم، با پاسخی منفی روبهرو شده است.
🔹نگارنده به یک بابت نگران هستم و آن هم ناتوانی ما در مسائل سیاسی و چانهزنیهای این دستی است. رژیم صهیونیستی وقتی با این پیشنهاد مواجه شده که نیروهای ایران و حزبالله را میتوان با کمترین هزینه از جنوب سوریه خارج کرد، اگر کمی پافشاری و تهدید کند، چه بسا موفق شود ایران را از همه سوریه خارج کند. چرا که به باور آنها روسها پیش از طرح این پشنهاد به آنها، آن را با طرف ایرانی بدون شک در میان گذاشتهاند اما چون در ایران مردم نامحرم هستند ما باید از خلال تحلیلها و برخی خبرهای دیگر آن را کشف و اعلام کنیم. ما منتظر هستیم که مقامات مسوول در این مورد پاسخ دهند که آیا چنین طرحی درست است یا نه.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه / از اینکه امانتداری میکنید بسیار سپاسگزارم.
K.J
@syriankhabar
*️⃣جنوب سوریه، بازیهای سیاست و معامله سنگین / بخش نخست
🔹در یادداشتی که چند روز پیش در کانال اخبار سوریه ارائه شد، تاکید کردیم که پرونده جنوب سوریه بیش و پیش از آنکه بخواهد از مسیر نظامی به پایان برسد، دنبال یک راهکار سیاسی و معامله پشت پردهای است که آشپزهای آن چند هفتهای است دست به کار تدارک سور و سات آن شده و در روزهای آینده نتایج آن بیش از پیش مشخص خواهد شد. در آن گزارش تاکید کردیم که طرف روسی بهعنوان طراح و پیشنهاد دهنده، از همه طرفها خواسته پای یک معامله را امضا کنند. از یکسو ایران و حزبالله پایگاههای خود را در جنوب سوریه و به فاصله 70 کیلومتری مرزهای جولان اشغالی تخلیه کنند و در مقابل نیز امریکاییها پایگاه و مرکز آموزش تروریستها را در منطقه مرزی التنف به دولت سوریه تحویل دهند. این پیشنهاد برای همه طرفها بهنوعی اغواکننده است.
🔹رژیم صهیونیستی، امریکا، ترکیه، اردن و کشورهای عربی و در یک کلمه همه حامیان اصلی گروههای تروریستی مسلح در سوریه به این نتیجه رسیدهاند که سرنگونی دولت سوریه دیگر امری محال است. آخرین تلاشهای آنها در هنگام پاکسازی غوطه شرقی صورت گرفت که با هر بهانهای به دنبال متوقف کردن عملیات بودند. سرعتعمل نیروهای متحد و همچنین بیتوجهی آنها به هشدارهای جنگ حامیان تروریستها که در نهایت به شلیک 100 موشک کروز ختم شد، پاکسازی غوطه شرقی را از مسلحترین و وابستهترین گروهکهای تروریستی در پی داشت. در ادامه دومینوی سقوط مناطق تحت اشغال تروریستها، با باز شدن نهایی مسیر دمشق حماه در شمال استان حمص و کنترل قلب سوریه توسط دولت این کشور که یکپارچگی کاملی را پس از هفت سال نبرد به ارمغان آورده است، حامیان تروریستها به این نتیجه رسیدهاند که هر گونه اصرار در حمایت از تروریستها جز افزایش هزینه چیزی نخواهد داشت.
🔹شاخ تروریستهای شاخ به قول معروف شکسته شده و با توجه به تشتت میان این گروهکها در شمال و جنوب سوریه و همچنین اختلاف میان جداییطلبان کُردِ مورد حمایت امریکا و تروریستهای عربِ مورد این حمایت این کشور در شمال و شرق سوریه، بعید نیست که بهزودی در این منطقه نیز معاملهای بزرگ میان طرفهای درگیر صورت بگیرد که این مساله مستلزم طی شدن زمان است. با این اوصاف، باوجود هشدارهای امریکا به ارتش سوریه برای خودداری از هر گونه عملیات نظامی در جنوب این کشور، اما دمشق تصمیم گرفته که مناطق آلوده در جنوب و جنوب غرب کشور را هم پاکسازی کند، حالا به صلح یا به جنگ. از همینرو دهها هزار نفر نیروی رزمدیده به همراه هزاران دستگاه خودروی نظامی راهی مناطق جنوبی شده عملیات روانی و شناسایی برای رسیدن به ساعت صفر چند هفتهای است که در پیش گرفته شده است. این مسائل دست به دست هم داده تا تلآویو و واشنگتن که پیش از این تهدید میکردند، حالا کوتاه بیایند.
🔹سران رژیم صهیونیستی پس از حملات مکرر به مواضع ارتش سوریه و محور مقاومت در مناطق این کشور که تنها یک پاسخ دریافت کرد، به این فراست رسیدهاند که اگر در شرایط کنونی که ارتش سوریه بسیار آزادتر از گذشته است و محور مقاومت نیز حضور و نفوذش بیشتر شده، بخواهد بازی خطرناکش را ادامه دهد اوضاع بهنفعش نخواهد بود. شلیک موشکهای مقاومت از فاصله تنها چند کیلومتری مرزهای جولان اشغالی و اصابت دهها فروندی آنها به هدف هر چند با کتمان دستگاه خبری این رژیم مواجه شد، اما به سران امنیتی و نظامی آن فهماند که هیچ چارهای جز یک جراحی زیبایی ندارند، یک معامله صوری که میتواند تضمینهایی را در کوتاهمدت به این رژیم در راستای امنیت بلندیهای جولان بدهد، این همان چیزی است که این روزها رسانههای مختلف در فلسطین اشغالی به آن اشاره کرده و تاکید دارند که نتانیاهو عملا بازی را باخته است.
🔹اگر ارتش سوریه بخواهد با تکیه بر قدرت نظامی مناطق آلوده جنوبی را اشغال کند، هر گونه دخالت این رژیم در ماجرا میتواند تکرارهای خطرناکی را برایش در پی داشته باشد. در اتاق عملیات مقاومت این نکته ثابت شد که رژیم صهیونستی باوجود هیاهوی بسیار، بسیار شکننده است. تهدیدهایش مبنی بر کشتن رئیسجمهور سوریه در صورت عملیات تلافیجویانه که هیچ وقت عملی نشد و ترسیم یک خط قرمز ناگفته برای این رژیم توسط محور مقاومت که در تلآویو کسی حدودش را نمیداند به سردرگمی دولت نتانیاهو افزوده است. از همینرو، آنها که تا چند روز پیش میگفتند باید ایران و حزبالله همه خاک سوریه را ترک کنند، امروز به تخلیه جنوب سوریه راضی شدهاند. برای بررسی این موضوع لیبرمن به همراه مسوول اطلاعات ارتش و مسوول سیاسی وزارت جنگ راهی مسکو شده و مئیر بن شبات به عنوان مشاور امنیت ملی نیز به واشنگتن رفته است.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔴ثبت مقاومت الحدیده در تاریخ یمن / بخش نخست
🔻چند وقتی است که در مورد یمن ننوشتهام، دلیل آن نیز گرفتاریهایی بود که پیش از به آن اشاره شد. چند روز پیش در ضمن خبری کوتاه در مورد تحولات یمن، از نبردهای سنگین و بیسابقه در بیشتر نقاط ساحلی این کشور ساحل دریای سرخ خبر دادیم، نبردهایی که با طراحی، فرماندهی و هزینهکرد امارات متحده عربی و با مشارکت همه طرفهای درگیر و البته کمک اطلاعاتی و مستشاری امریکا در قالب یک اتاق عملیات مشترک صورت گرفت. این عملیات در واقع بزرگترین عملیات آبی خاکی کشورهای عرب پس از نبرد رمضان سال 1973 بود که در آن ارتش مصر با عبور از کانال سوئز موفق به ورود به صحرای سینا شد و در واقع، اماراتیها میخواستند با کمک نزدیک و همهجانبه ارتشی از مزدوران بینالمللی، موفقیتی تاریخی را برای خود با اشغال بندر الحدیده یمن که در کنترل ارتش ملی و کمیتههای مردمی این کشور است، رقم بزند.
🔻اما اکنون که این کلمات قلمی میشود، بیش از یک هفته از شروع حملات میگذرد. برتری هوایی ائتلاف سعودی باعث شد تا عملا همه زیرساختهای بندری در الحدیده نابود شود و امروز ما چیزی به اسم تاسیسات بندری در ساحل دریای سرخ که اگر قرار باشد کمکهای انساندوستانه نیز از آن راه وارد شود، نداریم. حجم عملیات هوایی، توپخانهای و موشکی به خطوط دفاعی ارتش و کمیتههای مردمی یمن در طول مدتزمان حمله بیسابقه گزارش شده و به گفته یکی از منابع محلی، هیچ وقت آسمان منطقه خالی از بالگرد، جنگنده یا پهپادهای ائتلاف نشده و هر یک پس از حضور در آسمان بدون شک، اقدام به شلیک کردهاند. به گفته این منابع، حجم انبوهی از بمبهای گرانقیمت و موشکهای هوا به زمین به سمت صدها هدف کاذبی که در طول ماههای گذشته تدارک دیده شده بود، شلیک شد تا مشخص شود موفقیت این عملیات تا چه اندازه برای طرف مهاجم اهمیت داشته است.
🔻هر چند که ما نوشتیم الحدیده در خطر سقوط قرار دارد و حتی برخی از رسانههای ائتلاف سعودی که در این مورد دروغگویی و رذالت خبری را به حد اعلی رسانده بودند، حتی مدعی سقوط این بندر شدند، اما به گفته منابعی در کمیتههای مردمی، از سه سال پیش آنها پیشبینی چنین روزی و آرزوی چنین حملهای را داشتند. به گفته آنها، هر چند حمله به الحدیده توحش طرف مقابل را در نابودی زیرساختهای مورد استفاده مردم در پی داشت، اما به مهاجمان میخواستیم ثابت کنیم که نبرد در این منطقه آنگونه که انتظار دارند ساده نیست. آنها تاکید دارند که دو سال برنامهریزی، تمرین، آمادگی و آموزش ائتلاف برای اشغال الحدیده در کمتر از یک هفته بر باد رفت. بهنظر میرسد در سال چهارم حمله به یمن در حالی که ائتلاف عربی – غربی که تقریبا هیچ جای سالمی را در این کشور باقی نگذاشته، دنبال راهکاری بود تا با یک تیر چند هدف بزند.
🔻اول آنکه با اشغال الحدیده شریان اقتصادی و مالی دولت صنعا را قطع کنند، با اشغال الحدیده مسیر اصلی کمکهای مالی و نظامی که از طرف کشورهای دوست اعزام میشوند، قطع میشد، اشغال الحدیده میتوانست حتی در ارسال کمکهای بشردوستانه نیز اثرگذار باشد و دریافت و توزیع این کمکها درست در دست مهاجمان به کشور باشد و در نهایت، اشغال این بندر مهم و راهبردی میتوانست برگه فشار اساسی در دست ائتلاف سعودی برای فشار بر انصارالله در مذاکرات آینده باشد که موارد مهم آن در حال جمعبندی است. همه این اهداف و مسائل در صورت اشغال این بندر میتوانست به دست بیاید و موفق نشدن ائتلاف در رسیدن به اهدافشان علاوه بر هزینههای سنگین مالی و انسانی، یک آبروریزی بزرگ برایشان بهشمار میرفت، چرا که با توجه به تدارکی که دیده بودند، اشغال الحدیده را جدی و تمامشده میدانستند.
🔻یگانهای پیاده عملکننده در این عملیات، پیادهنظام سودان، بخشی از نیروهای تیپ تفنگداران وابسته به جنوبیها و همچنین مزدوران طارق صالح بودند که شش ماه بهصورت ویژه برای این عملیات آموزش دیدند. آنها عملیات را با حملات هوایی سنگین نیروی هوایی امارات و عربستان و همکاری نزدیک اطلاعاتی امریکا شروع کردند. این نیروها با پیاده شدن در ساحل، تحت حمایت این آتش سنگین خود را به منطقه الجاح بالا و پایین در شهرستان بیتالفقیه واقع در جنوب الحدیده رساندند. با رسیدن نیروهای مهاجم به این منطقه که در این مدت با هیچ نیروی قابل مشاهدهای مواجه نشده بودند، بهناگهان تار و مار شدن آنها آغاز شد. کمیتههای مردمی و ارتش یمن بهجای روی آوردن به یک نبرد کلاسیک که در آن توسط نیروی هوایی برتر بدون شک نتیجهای جز شکست نداشتند، به نبرد چریکی روی آوردند.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔴ثبت مقاومت الحدیده در تاریخ یمن / بخش دوم؛ درس فراموشنشدنی
🔻آنها با تجربه سه سال جنگ، در دستههای چند نفره، اقدام به حملات چریکی کردند و این روند را در تمام طول ساحل غربی علیه نیروهای مهاجم در پیش گرفتند، بهگونهای که حتی فرصت استراحت و خواب را از مهاجمان گرفته و آنها را بهشدت خسته کردند. بر اساس گزارشهای موجود و گفته منابع محلی، مهمترین هدف اصلی در سیاست دفاعی ارتش و کمیتههای مردمی، جلوگیری از کنترل جاده اصلی ساحلی بود که از شمال تا جنوب امتداد دارد. ناتوانی مهاجمان در تثبیت خود روی این جاده که امکان امدادرسانی را از آنها گرفت، باعث شد تا نیروهای تکورشان گرفتار صدها کمین موفقی شوند که مدافعان در طول ماههای گذشته بهشکل کاملا استادانهای تدارک دیده بودند. یورشهای ناگهانی با قدرتنمایی واحدهای ضدزره و تکتیراندازان انصارالله بلایی بر سر نیروی مهاجم درآورد که آنها حتی موفق به اشغال یک «کپر» هم در منطقه نشدند.
🔻به یک معنی، نیروهای مدافع در این نبردها به شکل کاملا نامتقارن جنگیده و با درک این موضوع که در برابر توان هوایی و اطلاعاتی و سیاست زمین سوخته آنها چارهای ندارند، سعی در مدیریت میدان نبرد گرفته و آنها بودند که اتاق عملیات مهاجمان را ناچار به اجرای تاکتیکهای خود میکردند. در این تاکتیکها، در دو روز اول 120 تن از نیروهای مهاجم کشته شده که در میان آنها دو فرمانده ارشد که یکی از آنها یک تیمسار بود نیز به چشم میخورند. البته انصارالله میگوید که بیش از 100 نفر را تکتیراندازان آنها کشتهاند و آمار بسیار بالاتر از این است. همچنین رقم بیش از 450 نفر زخمی، پایینترین عددی است که یکی از فرماندهان انصارالله حاضر به تایید آن است، چرا که به گفته وی، با اجرای صدها کمین و با توجه به تعداد نیروهای مهاجم و حرکت آنها در دشت باز که فرصت شکار را بیشتر میکرد، این اعداد بسیار ناچیز است.
🔻به موازات شروع عملیات ائتلاف مهاجم به بندر الحدیده بود که عبدالمالک الحوثی رهبر انقلاب یمن و فرمانده انصارالله در یک برنامه تلویزیونی از «عمق استراتژیک» صحبت کرد، عمقی که نیروهای مهاجم تنها پس از ورود به صحنه نبرد، متوجه عمق واقعی آن شدند. این عمق استراتژیک جایی است که مهاجمان با همه عِده و عُده خود در آن گرفتار شده و با برجای گذاشتن تلفات بسیار سنگین، شکست را پذیرا شدند. ساحل غربی یمن در دریای سرخ که این روزها در کنترل دولت است از منطقه ذوباب در استان تعز شروع شده و تا شهرستان میدی در استان مرزی الحجه ادامه پیدا میکند. این منطقه ساحلی به صورت میانگین تنها پنج کیلومتر عمق دارد و پس از آن به سلسله کوهستانی برخورد میکند که عبدالملک الحوثی از آن به عنوان عمق استراتژیک نیروهای مدافع یاد کرد، این همان جایی است که ارتشهای بزرگ را در تاریخ در خود فرو برده است.
🔻ساحل غربی یمن، امروز به طول بیش از 450 کیلومتر همچنان در کنترل نیروهای دولتی است و به دلیل گستردگی خود، بهترین راه برای دریافت کمک از جهان خارج است. ارتشهای عربی و غربی تاکنون نتوانستهاند این ساحل گسترده را کنترل کنند و بهآسانی همه نوع سلاح و نیازمندیهای فوری عرصه نبرد مانند ملزومات پزشکی وارد این کشور میشود. این مساله باعث شد تا پس از شکستها و ناکامیهای بسیاری در میدی و المخاء، اینبار ائتلاف سعودی با راهنمایی طرف امریکایی و مشاوره سایر عناصر حاضر در اتاق عملیات مشترک، بخواهند قلب ساحل در کنترل دولت را که همان الحدیده باشد، هدف قرار دهند. با شکست کامل عملیات پیادهسازی نیروها و گرفتار شدنشان در دامنه کوهستان در کمین نیروهای انصارلله، مدافعان برای ادب کردن دشمن دست به چند رشته عملیات مهم زدند که متاسفانه هیچ نمودی در رسانههای ما نداشته و ندارد.
🔻باید گفت که متاسفانه ما هیچ اطلاع دقیقی از سیر نبردها در یمن نداریم، این بیاطلاعی حتی بر بنده هم اثر گذاشته است. پیدا کردن منابع دقیق میدانی که از سیر نبردها و آینده آن مطمئن بوده و در این مورد اخبار را با دقت بالا منتشر کنند، بسیار با اهمیت است. بهنظر میرسد همان مشکل همیشگی را ما در حوزه خبرگیری و خبررسانی داریم. حتی یک خبرنگار جنگی که ارزش داشته باشد و اصول را بداند، یا کارشناسی که واقعا بداند که در آنجا چه خبر است، بسیار مهم ارزیابی میشود. تخصص بنده واقعا در مورد یمن نیست، بیشتر این مطالب را هم مدیون دوستان عربزبان و عربیدان خودم هستم که برایم ارسال کردهاند و صرفا تدوین، تحلیل و نگارش نهایی آن با نگارنده بوده است. فقط این را مطلع باشید که در عملیات تلافیجویانه کمیتههای مردمی، بامداد سهشنبه مقر تیپهای سوم و ششم غواص در نزدیکی پادگان خالد بن ولید در شهرستان الوازعية در غرب تعز مورد حمله غافلگیرانه قرار گرفت و کمتر نیرویی در آن جان سالم بهدر برد.
✔️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
🔳آخرین عملیات در سرزمینهای جنوبی
🔴مقدمه:جبهه جنوب سوریه از سال۲۰۱۳محل نبرد های خونینی میان ارتش ومقاومت ومسلحین بوده و از اخرین عملیات جدی ارتش در استان درعا حدود سه سال می گذرد عملیاتی که شهرک شیخ مسکین و روستای عتمان در ان عملیات ازاد شد و امنیت قسمتی از بزرگراه بین المللی M5 تا حدود مطلوبی تامین شد ولی ارتش نتوانست ۴۵ کیلومتر باقی مانده ازبزرگراه M5 در استان درعا را ازاد کند مسیر شهرک«خربه الغراله» تا گذرگاه مرزی «نصیب» هنوز تحت اشغال مسلحین ماند. از اهمیت ها و ارزش های این استان برای سوریه و مقاومت به شرح زیر است:
1.موقعیت استراتژیک این استان نسبت به اردن
2.موقیعت استراتژیک و خط تماس با رژیم صهیونستی در جولان اشغالی
3.وجود بزرگراهM5 در این استان که درعا را به حلب متصل کرده یعنی در واقع جنوب را به شمال متصل کرده است
4.وجود جاده (درعا،دمشق،بیروت)در این استان
5.داشتن پدافند های متعدد هوایی ارتش در این استان به عنوان خط مقدم دفاع هوایی در مقابل رژیم صهیونسیتی مثل پدافند خربه الغزاله که در اختیار ارتش است. و پدافند هوایی و فرودگاه درعا که در اختیار مسلحین جنوب است
6.اکثر سیاسیون سوریه از این استان امده اند
7. قبل از جنگ مقر دو لشگر ازسه لشگر سپاه اول سوریه در درعا بود بخاطر رژیم صهیونیستی و بعد جنگ همین دو لشکر به همراه مقاومت در این استان ماموریت مقابله با مسلحین رو دریافت کردن
◀️نکته مهمی که شاید در چند روز اخیر شنیده باشید در خواست طرف روس برای عقب نشینی نیرو های غیر سوری از جبهه جنوب است. لازم به ذکر است این همان استراتژی معروف ایران است
«همه جا باش و هیچ جا نباش» که در حال اجراست به ساده ترین معنی این جمله اینکه به دشمنت نشان بده به خواسته اش رسیده است ولی تو کار خودت را پیش ببر
🔸اگر به صحبت های بشار اسد در مصاحبه با شبکه RT دقت کرده باشید گفت: نیروهای ایرانی در سوریه حضور ندارند و تنها افسران مستشاری ایران در سوریه حضور دارند که در کنار ارتش سوریه هستند.
🔸همچنین درگفتگو با این شبکه خبری روسی بشار اسد گفت: بشار اسد در مورد اظهارنظرهای مقامهای اسرائیلی در مورد حضور ایران در سوریه و تهدیدهای آنها گفته است: "اسرائیلیها دهههاست که به ترور و کشتار و اشغال میپردازند اما آنها چنین کاری را معمولا بدون تهدید انجام میدهند و امروزه اینگونه تهدید میکنند. این نشانه (وحشت) است
🔸کوچکترین نتیجه ها از این حرف ها می تواند تاییدی بر رو کردن کارت بازی دیگری از طرف ایران در سوریه باشد و ایران همان استراتژی معرف خویش را دارد بکار می برد تا سر دشمن خود را با پنبه ببرد
🔸از طرفی حزب الله هم به این موضوع واکنش نشان داد: «شیخ صادق النابلسی» از مسئولان نزدیک به حزبالله لبنان در مصاحبه با «خبرگزاری روسیا الیوم» گزارشها درباره خروج ایران و حزبالله لبنان از سوریه را رد کرد
🔸النابلسی در گفتوگو با تلویزیون «روسیا الیوم»، گفت: «این خبرها صحت ندارد، در برخی مواقع، که چنین اطلاعاتی منتشر میشود با هدف مخدوش کردن وجهه حضور ایران در سوریه صورت میگیرد. این گزارشها در راستای منافع اسرائیل منتشر میشود که مصرانه خواهان خروج کارشناسان ایرانی از سوریه است.»
🔸شیخ النابلسی خاطرنشان کرد: «حضور کارشناسان ایرانی در سوریه با موافقت دولت سوریه بوده است و مساله ماندن یا خروج این نیروها بستگی به توافق طرفین دارد. تا این لحظه کسی خروج کارشناسان از سوریه را متصور نمیشود. بر عکس، هماهنگی پایداری میان دمشق و تهران درباره ماهیت نقش نظامی ایران در این برهه وجود دارد بهویژه آنکه درگیریها ادامه دارد و آمریکا به شکل گستردهای در حال تدوین ساز و کارهایی است و از اینرو عقبنشینی کارشناسان ایران و حزبالله مطرح نمیشود.» وی در ادامه افزود: «رایزنیها و میانجیگریهایی از طرف روسها برای استقرار در منطقه مرزی جولان است.»
⭕️در قسمت آخر این مصاحبه خواسته اسراییل مشخص شد. نیرو های سوری در مرز جولان مستقر بشن. عقب نشینی به عمق 70 کیلومتر در کار نیست. باز اینجا ایران با همان نشان دادن اینکه دشمنش به خواسته اش رسیده داره پیش میره بنظر میرسه این کار ها جنگ های روانی صهیونیست ها قبل از هم مرز شدن با مقاومت است.
A.Z
@syriankhabar
🔴استعداد نیروهای عمل کننده:
◀️1. سپاه اول سوریه به استعداد سه لشگر
◀️2.سپاه پنجم سوریه به استعدادسه لشگر
◀️3.لشکرنیرو های ویژه ببر
◀️4.گارد ریاست جمهوری
◀️5.لشگرچهارم زرهی
◀️6.نیرو های فلسطینی شامل گروه های:
(تیپ القدس / جبهه خلق آزادی فلسطین(فرماندهی کل)(PLF) / قوات الصاعقه / جیش التحریر فلسطین/جبهه مبارزه مردمی فلسطین / جبهه دموکراتیک گردان های بازگشت و آزادی/ نیروهای الجلیل/جنبش فلسطین آزاد/ جنبش فتح/جنبش ملی مقاومت کارگران) به استعداد یک لشگر
◀️7.لشگر فاطمیون
◀️8.سپاه پاسداران
◀️9.حزب الله
◀️10.نیرو هوایی سوریه
◀️11.نیرو هوایی روسیه
◀️12.توپخانه های ارتش و مقاومت
(در طی20 روز گذشته حدود ده هزار نفر از غوطه شرقی و قلمون شرقی به ارتش پیوسته اند پیشبینی میشود این نیرو ها هم در این عملیات مورد استفاده قرار بگیرند)
A.Z
@syriankhabar
🔴 پیشبینی میشود. در ریف شمال شرقی درعا عملیات در پنج محور صورت بگیرد از تاکتیک های معروف جنرال سهیل الحسن ایجاد «پاکت محاصره» برای جدا کردن مسلحین از هم است که در عملیات های مهمی نظیر عملیات شهر حلب و صحرای حمص بسیار عالی واقع شد
◀️اغازعملیات می تواند از (الزبایر به سمت جرین)
◀️ و از (ملیحه العطش به سمت بصر الحریر)باشد برای قیچی کردن این محاصره باشد
◀️لازم به ذکر است لشگر همیشه قهرمان فاطمیون در فروردین 93 عملیاتی برای تصرف شهرک بصر الحریر انجام دادن که با شنود و کمک اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به مسلحین این عملیات لو رفت و حدود 100نفر از این لشگر قهرمان به شهادت رسید و متاسفانه پیکر هایشان هم به دست مسلحین افتادو طی تبادلاتی پیکر 65 نفر به ایران بازگشت که بینشان 8 نفر شهید گمنام بودند (هادی کجباف، حسین بادپا، سید جلال الله پور و روزبه هلیسایی) از جمله مستشاران ایرانی بودند که در این عملیات به شهادت رسیدندو شهید مصطفی صدر زاده فرمانده گردان عمار لشگر فاطمیون هم زخمی شد
◀️ احتمالا ارتش و مقاومت قبل از بستن محاصره راه فراری را برای مسلحین بگذارند تا انان به سمت (الحراک)عقب نشینی کنند و وقتی محاصره بسته شدحمله از سه محور به داخل انجام می شود و محاصره پاکسازی میشود.
A.Z
@syriankhabar