✴️مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی:
🔹جاسوس اسرائیلی و چند جاسوس در ارتباط با سرویسهای امنیتی کشورهای مختلف در استان دستگیر شدهاند. حضور نیروهای تکفیری در استان را تکذیب میکنیم.
🔸 ۱۹ نفر از اعضای اصلی باند کلاهبرداری سازمان یافته تهیه چک های بانکی و جعل اسناد در استان آذربایجان شرقی شناسایی و دستگیر شدند.
▪️اجازه نمی دهیم مدیر دو تابعیتی در استان سمت بگیرد و اخیرا یکی از مشاوران یکی از مدیران دو تابعیتی بود که برکنار شد.
@syriankhabar
منابع خبری در یمن گزارش دادند موشک شلیک شده توسط ارتش یمن به محل حضور فرمانده منطقه هفتم نظامی نیروهای مزدور منصور هادی و رئیس مجلس آن چه که مقاومت صنعاء نامیده میشود اصابت کرده است. بر اساس این گزارش، سرتیپ محمد محسن مشلي به همراه مجموعهای از همراهانش در این حمله موشکی کشته شدهاند.
@syriankhabar
✴️چرا نظم فعلی جهان نیازمند تغییر است /2
🔸همانگونه که گفته شد، دو کشور فرانسه و انگلیس بخش بزرگی از دنیا را بین خود تقسیم کرده بودند، حتی کشور کوچکی مثل بلژیک هم متسعمرهای بزرگ بنام کنگو داشت، اسپانیا همچنان در بخشهایی از جهان مستعمراتی را نگه داشته بود اما آلمان که به لحاظ اقتصادی و تکنولوژیک با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت بود، جایی زیر آسمان جهان میخواست. این مسائل باعث شد که فرانسه و انگلیس که به شدت از قدرت روزافزون آلمان هراس داشتند و عمده نیروی نظامی آنها هم در گوشهکنار جهان پراکنده بود، در برخی مناطق آسیا و افریقا مناطقی را به عنوان مستعمره در اختیار آلمان قرار دهند! اما این موضوع به نظر چیزی نبود که همه طرفها را راضی کند...
🔸از فردای اشغال پاریس توسط ارتش مدرن و بسیار پیشرفته آلمان که بسیار سریع و غافلگیرانه در سال 1871 روی داد، فرانسویها فهمیدند با همسایهای جدید روبهرو شدهاند که به سادگی خیال ایستادن ندارد. به همین دلیل آنها دست به کار شده و مقدمات 43 سال تنش و آماده باش در اروپا را فراهم کردند. دورانی که با عنوان «صلح مسلح» شناخته میشود با اتحاد فرانسه با روسها شروع شد و سالها بعد، فرانسویها رابطه بسیار آشفته انگلیسیها با روسها را هم با رایزنیهای گسترده بهبود بخشیدند. در طرف مقابل هم آلمانها با اتحادیه اتریش-مجارستان و عثمانی محور مقابل را تشکیل دادند و در همه این 43 سال، هر لحظه انتظار جنگ میرفت...
🔸مطالعه این دوران بسیار ضروری است، اتفاقات و رویدادهایی که در طول این 43 سال روی داد مهم و عبرتآموز است. بر این باور بوده و هستم که بشر در رفتارهای خود چارهای جز تکرار تجربههای گذشته را ندارد و اصولا، انتخابهای نوع بشر محدود است و به همین دلیل در علم سیاست و هر علم دیگری به «مدلسازی» برای تحلیل شرایط امروز در قالب رفتارهای گذشته و تجربیات نسلهای پیشین میپردازند. اشغال پاریس و قدرت ویرانگر ماشین جنگی آلمانها باعث پدیدار شدن ائتلافهایی در سطح جهان آن روز شد که حتی دشمنها را ناچار به دوست تبدیل کرد. به عنوان مثال، فرانسه انگلیسیها را وادار کرد که با روسها صلح کنند. نتیجه فوری این اقدام فرانسه طرح تقسیم ایران در سال 1907 بود در حالی که دو سال قبل از آن، ژاپنیها با کمک فنی انگلیسیها نیروی دریایی ساختند که نیروی دریایی روسیه را مفتضح ساخت.
🔸در این دوران، رقابتها و جنگهای نیابتی به شکل عجیبی در جریان بود. آلمانها در مناطق مختلف جهان حامی سرخت استقلال کشورها بودند و شورشها علیه فرانسه و انگلیس را حمایت میکردند. شاید مهمترین این جنگهای نیابتی را در «جنگ بوئرها» در افریقای جنوبی دید، مهاجران هلندی که از سال 1888 تا سال 1902 چنان توانی از ارتش انگلیس گرفتند و چنان آبرویی از ارتش بزرگ جهان آن روز بردند که فقط و فقط با حمایت تسلیحاتی، معنوی و مهمتر از همه، ماشین تبلیغاتی آلمانها که همان نزدیکی در کشور نامیبیای حضور داشتند امکانپذیر بود. جهان در دوران صلح مسلح، بارها و بارها خویشتنداری کرد و کشورها بارها تا آستانه جنگ رفتند و جنگ با بهانهای شروع شد که کسی فکرش را هم نمیکرد. تا پیش از آن، اتفاقات و رویدادهای بسیار بزرگی در سطح اروپا روی داده بود اما منجر به جنگ نشده بود، اما گلولهای که از تپانچه جوان صرب در سارایوو شلیک شد، همه آتش نخستین جنگ جهانی را شعلهور کرد.
🔸 نظم حاکم بر جهان پس از کنگره وین با اشغال پاریس نابود شد و نظم پس از آن هم با شروع جنگ جهانی اول. آلمانها با اشغال پاریس خود موفق شدند مستعمراتی را در جهان به دست بیاورند، هر چند به اندازه مستعمرات انگلیس و فرانسه و حتی جمع آن به اندازه مستعمره بلژیک و هلند نبود، ولی آنها فهمیدند که فقط با زور اسلحه است که میتوانند خواستههای خود را جامه عمل بپوشانند. همین مساله باعث شد تا زمان شروع جنگ، آنها سیاست تهاجمی خود را ادامه دهند و به انباشت قدرت بپردازند. اندیشههای سلطه بر جهان پیرامومی و کنترل منابع انرژی همان موقع در ذهن آلمانیها شکل گرفت. آنها با شروع جنگ علیه روسیه، فرانسه و انگلیس دنبال چیدمان جدیدی در سطح قدرتهای جهانی بودند، موضوعی که با ورود امریکا به جنگ به عنوان ترمز آلمانیها عمل کرد.
🔸بنابراین از کنگره وین تا شروع جنگ جهانی اول، مجموع رویدادهای یک قرن، تنها با بروز جنگ باعث جابجایی در سطح قدرتها شد. این برداشت باعث بروز جنگ جهانی دوم و حتی دخالت طرف امریکایی در جنگ شد. البته آن چیزی که بهعنوان تحقیر آلمان در جنگ جهانی اول گفته میشود به نظر چندان صحیح به نظر نمیرسد. آلمان در جنگ جهانی اول شکست نظامی نخورد و زیرساختهای دستنخورده باقی ماند و صرفا باید این کشور را شکستخورده سیاسی دانست.
@syriankhabar
اخبار سوریه
ساعتی پس از اعلام خبر کودتا در اردن دیوان پادشاهی سعودی با صدور بیانیه ای ضمن اعلام حمایت از شاه ارد
منبع غربی میگویند که عربستان یک هیات بلند پایه به اردن فرستاده تا در دیدار با شاه اردن، آزادی عوض الله را تضمین کند...
باز هم خوبه، آدمهاشون رو مثل گذشته ول نمیکنند به امان خدا....
@syriankhabar
بر اساس آنچه مقامات آمریکایی گفتهاند قرار نیست نه امروز نه فردا و یا هیچ وقت دیگری تحریمهای اعمال شده علیه ملت ایران برداشته شود، آمریکاییها در حال بازی با افکار عمومی ایران و بازی دادن آن بخشی از جامعه هستند که به باور باطل خود فکر میکنند آمریکا به توافق با آنها تن خواهد داد و آنها موفق خواهند شد تحریم ها را کاهش دهند.... متاسفانه این باور اشتباه در سطح جامعه هم ورود کرده و عده ای خوش خیال فکر میکنند آمریکاییها در حال مذاکره برای کاهش «بخشی» از تحریمهای ایران هستند در حالیکه به گفته خودشان چنین موضوعی صحت ندارد. این را نوشتم تا آن بخش از جامعه که همچنان فکر میکنند اتفاقی خواهد افتاد و حساب و کتاب اقتصادی برای این موضوع کردند چندان آن را جدی نگیرند و گروه دیگری از مردم در این بازی فقیرتر نشوند....
به عبارت دیگر، جز برداشتن دوباره کلاه ایران در یک حرکت بسیار حسابشده، قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد.... این خط و این نشان....
@syriankhabar
✴️چرا نظم فعلی جهان نیازمند تغییر است / 3
🔸شروع جنگ جهانی دوم در واقع تلاشی بود برای بر هم زدن نظم 43 ساله پس از اشغال پاریس توسط نظامیان آلمانی. در واقع این آلمانها بودند که به شدت از نظمی که تا آن روز در جهان برپا بود ناراضی بودند. عمده منابع نفت جهان در اختیار کشورهای متحد شامل فرانسه، روسیه و انگلیس قرار داشت و صنایع بزرگ و روبهگسترش آلمان به شدت نیازمند مواد خام، به ویژه نفت بودند. موضوع دوم، جمعیت قابل توجه آلمان بود که باعث شده بود این کشور نیازمند سرزمینهای جدید باشد تا بتواند آنها را در مناطق دیگر ساکن کند، درست مانند کاری که انگلیسیها در بسیاری از مناطق در شمال امریکا، یا اقیانوسیه و افریقا کرده بودند. انگلیس و فرانسه به شدت خواستار حفظ شرایط موجود بودند و همین مساله باعث شد تا آنها مدام به آلمانها امتیازات سنگینی بدهند ولی این طرف مقابل را راضی نمیکرد.
🔸از سوی دیگر، آلمانیها به دلیل داشتن یک ماشین تبلیغاتی بزرگ در گوشه کنار جهان دوستداران بسیاری برای خودشان فراهم کرده بودند. دستکم نداشتن سابقه استعماری مانند انگلیس و فرانسه، حتی بلژیک و اسپانیا از آنها کشوری ساخته بود که میشد روی آنها حساب کرد، چه اینکه در حوزه تکنولوژی و صنعت هم به سرعت در حال پیشرفت بودند. البته آنچه مدنظر آلمانها بود، در دنیای قدیم قرار داشت و شامل دنیای جدید یعنی آمریکا و اقیانوسیه نمیشد و به همین دلیل نیز تا آن روز آنها فکر نمیکردند که آنچه در ذهن دارند را کشوری دیگر به هم زده و عملا ساختارها را جابجا کند. امریکا که بر اساس دکترین مونرو محدودهای برای اعمال قدرت برای خودش تعیین کرده بود، در خلال جنگهای داخلی نگاهش به سمت جهان پیرامونی عوض شد....
🔸در واقع، جنگهای داخلی امریکا به موتور محرکه قدرتمندی در حوزه نظامی و صنعتی تبدیل شد تا امریکای بیرون آمده از یک چند خونین چندساله را قدرتمندتر کرده باشد. این اولین تجربه امریکاییها در حوزه اقتصاد جنگی بود و به خوبی دیدند که جنگ چگونه میتواند صنایع آنها را قدرتمندتر کرده، باعث رشد روزافزون تکنولوژی شود و در نهایت نیز رسیدن به این مرز از قدرت آنها را به سمت خارج از مرزهایشان هدایت کرد. در واقع سه دهه بیشتر طول نکشید که امریکاییها که دکترین مونرو زیر پا گذاشته شد و دریادار پری با چهار کشتی توپدار وارد آبهای ژاپن شد و این کشور را ناچار به امضای معاهده «کاناگاوا» کرد. البته این حرکت امریکاییها با وقوع جنگهای داخلی متوقف شد، ولی چند سال بعد از سر گرفته شد.
🔸دکترین مونرو دقیقا هنگامی به فراموشی کامل سپرده شد که در سال 1899 مجمعالجزایر فیلیپین به تصرف ارتش امریکا درآمد. در جنگی نه چندان سخت و طولانی، قوای نظامی اسپانیا در هم شکسته شد و این جزایر مهم و راهبردی به اشغال امریکاییها درآمد و به این ترتیب در آغاز سده بیستم، دنیا شاهد چالش جدیدی بنام امریکا شد. این را هم باید اینجا یادآور شوم که پس از اعلام دکترین مونرو و قبل از وقوع جنگهای داخلی امریکاییها یکی دو رشته جنگ هم با مکزیکیها کردند و مناطق بسیار وسیعی از این کشور را ضمیمه خاک خود کردند (از دوستان خواهش میکنم یک دوره تاریخ امریکا را حتما مطالعه کنند، بسیار مفید و آگاهیبخش است) و به این ترتیب به قدرت خود افزودند. در چنین شرایطی بود که جهان وارد جنگ جهانی اول شد.
🔸آنچه در جنگ جهانی اول هم گذشت، مهم بود. ارتش آلمان بر اساس همان سیاست و طرح سال 1871 میخواست بار دیگر پاریس را اشغال کند، اما فرانسویها یک خط دفاعی قدرتمند تشکیل دادند و مانع از سقوط پاریس شدند، جنگ در سایر مناطق هم چندان بر وفق مراد آلمانها پیش نمیرفت و انگلیسیها نیز توان مقابله با آلمانها را نداشتند. به عبارت بهتر، جنگ به شکلی عجیب قفل شده بود و هیچ حرکتی خاصی صورت نمیگرفت. محاصره انگلیس توسط نیروی دریایی آلمان، به ویژه زیردریاییهای این کشور، فشار مضاعفی را بر سران لندن وارد میکرد. به نظر من، اینکه گفته میشود دلایل ورود امریکا به جنگ جنگ جهانی اول حمله آلمانها به کشتیهای امریکایی یا کشف تلگراف مقامات آلمان به سفیر این کشور در مکزیک برای ورود این علیه امریکا نیست، بلکه هدف گستردهتر از این مساله است. باید مدنظر داشت که این مسائل به صورت دقیق تاریخسازی امریکا برای جهان است. این تاریخ سازی در موارد مختلف توسط امریکاییها برای جفت و جور کردن بهانهها جهت دخالتهای گسترده در جهان در همه قرن بیستم در جریان بود.
@syriankhabar
✴️چرا نظم فعلی جهان نیازمند تغییر است / 4
🔸در واقع، امریکاییها از همان ابتدا بزرگترین ناظر جنگ در اروپا بودند و باوجود اصرارهای سنگین انگلیس و فرانسه حاضر به ورود به جنگ نبودند. این کشور درست وقتی وارد جنگ شد که دو اتفاق مهم افتاد، نخست با کمک آلمانها کمونیستها در روسیه به پیروزی رسیدند و دوم امریکا احساس کرد که الان موقع گرفتن ماهی از آب گلآلود جنگ است. در واقع امریکاییها پس از نزدیک به پنج سال جنگ فرسایشی کشورهای اروپایی، تصمیم به ورود به جنگ گرفتند تا به این ترتیب دنیای جدیدی را به نفع خود رقم بزنند. بیانیه 14 مادهای وودرو ویلسون رئیسجمهور وقت امریکا که به منظور پایان جنگ تنظیم شده بود، به شکل بسیار روشنی نظم مدنظر امریکاییها را نشان میداد. در حقیقت، آنچه ویلسون مطرح کرد گام نخست امریکا برای خارج کردن جهان از دست اروپا بود.
🔸پیشنهادهای ویلسون شامل سه محور عمده بود. اولین موضوع، جلوگیری از جنگهای آینده به وسیله کاهش اقدامهایی نظیر محدودیتهای تجاری، ایجاد اختلال در آزادی دریاها، دیپلماسی پشت پرده، تنشهای استعماری و مسابقه تسلیحاتی بود. محور دوم، مجموعهای از پیشنهادها با هدف به توافق رسیدن بر سر نکات مورد اختلاف در اروپا در زمینه تمامیت ارضی، مرزهای ملی و ناسیونالیسم قومی بود. محور سوم نیز دربرگیرنده مجمعی از کشورها بود که برای حفظ صلح فعالیت میکرد. بیانیه ویلسون یا همان طرح امریکا برای اداره جهان پس از جنگ، شامل نظم جدیدی بود که امریکا را هم شرکت فرانسه و انگلیس میکرد و این موضوع دستکم برای انگلیسیها که به لحاظ ثروت همچنان از طرف امریکایی قدرتمندتر بودند، کمی تلخ بود.
🔸نتایج مستقیم جنگ جهانی اول، شکلگیری دهها کشور جدید بود که در بسیاری از موارد تحت قیمومت فرانسه و انگلیس اداره میشدند و این مقدمهای بر خواسته بعدی امریکایی پس از جنگ جهانی دوم بود. امریکا با تشکیل سازمانی تحت عنوان «ملل متحد» برای تحت فشار قرار دادن دو استعمارگر بزرگ فرانسه و انگلیس جهت دادن استقلال به کشورها اقدام کرد و این نخستین گام امریکاییها برای شکلدهی نظم نوین جهانی مبتنی بر سازمانهای بینالمللی بود. امریکا چون تا آن زمان چندان خودی استکباری خود را نشان نداده بود، به شدت مورد پذیرش کشورها بود و این مساله فشار بر پاریس و لندن را به صورت چندبرابری افزایش میداد. مقاومت فرانسه و انگلیس در برابر خواستههای امریکا جهت پذیرش نظم مورد نظر واشنگتن خیلی زود منجر به شروع جنگ جهانی دوم شد.
🔸همانگونه که بارها در طول مطالب مختلف در سالهای گذشته نوشتهام، نظم جهانی که پس از کنگره وین در جهان امروز شکل گرفت، هیچ وقت به صورت صلحآمیز و با توافق کشورها تغییر نکرد، بلکه این تغییرات با پیروزی یا شکست کشورهای دیگر روی داد. به همین دلیل نیز پس از جنگ جهانی اول و اتفاقات روی داده پس از آن، بار دیگر امریکاییها وارد کار شدند تا جنگی دیگر را برافروزند و این بار آنها به این نتیجه رسیدند که فقط در یک صورت است که میتوانند اروپا را از صحنه به صورت کامل خارج کنند، نابودی کامل زیرساختها و در نهایت نیز استقرار فیزیکی نظامی در این قاره. این دو مهم فقط با برافروختن یک جنگ به دست میآمد و چه طرفی بهتر از آلمانی که به قول تاریخنویسان عقده شکست حقارتبار! در جنگ پیشین را بر دوش میکشید و خواستار تلافی بود.
🔸اینجا چند نکته را مینویسم که نظر شخصی خودم است نه تاریخسازان امریکایی که روایتشان متاسفانه امروز در همه دنیا به خورد ملتها داده میشود. آلمان شکستخورده! در جنگ جهانی اول چگونه توانست در کمتر از 8 سال در دوران حکمرانی آدولف هیتلر ماشین جنگی بزرگی بسازند که چندین کشور اروپایی را به سرعت اشغال کرده و صدها کیلومتر در عمق خاک شوروی هم پیشروی کند؟ آلمانی که نه پول داشت، نه منابع معدنی و نه نفت! بدون شک امریکاییها به صورت مستقیم پشت این ماجرا بودند. در طول شش یا هفت سال پیش از شروع جنگ، آمریکاییها بزرگترین صادر کننده آهن و فولاد به آلمان بودند و در سایر حوزهها نیز همکاری طرفین بسیار قابل توجه بود. امریکا میخواست اروپا را از درون از هم بپاشد.
🔸به زبان دیگر، امریکاییها برای سلطه بر جهان باید سلطهگران دیروز را ابتدا تحت سلطه در میآوردند و تجربه جنگ جهانی اول نشان داد که اگر در این قاره نمانند، چیزی دستشان را نخواهد گرفت و اگر اروپا را ویران نکنند، با توجه به قدرت استعماری فرانسه و انگلیس و در اختیار داشتن نیمی از جهان، آنها دوباره خودشان را بازسازی کنند. به همین دلیل ماشین جنگی آلمان با آهن و فولاد و سایر محصولات امریکایی چنان قدرتمند شد که ارتشهای اروپایی را یکی پس از دیگری منهدم کند. به باور من، حتی حمله آلمان به شوروی هم ناشی از همین قدرت وحشتناک ماشین جنگی هیتلر بود.
@syriankhbar
آقای سخنگوی دولت، اگر امریکا تحریمها را برنداشت کجا شما را پیدا کنیم و آن وقت اصولا شما چه کار مملکت هستید که بخواهیم یادآوری کنیم چرا ملت را سر کار گذاشتید؟ طرف امریکایی میگوید تحریمها را بر نمیدارم و اگر هم بخواهم بردارم، آن بخشی را بر میدارم که «سازگار با برجام» باشد، یعنی در چارچوب برجام این تحریمها صورت گرفته باشد؛ آیا مطالعه کردهای که از 1500 تحریم فقط کمتر از 10 تای آن مربوط به برجام میشود و امریکاییها کشور و ملت ما را با عناوینی تحریم کردند که به قول خودشان ربطی به برجام ندارد؟
یا خیلی سادهاید، یا ملت را بلانسبت همه، درازگوش فرض کردهاید! 42 سال است که مدام تحریم میکنند و عدهای مانند شماها پیدا میشوند که دلشان را به رفتار امریکا خوش کردهاند. زمانی امریکا تحریمها را بر میدارد که ایران قدرتمند باشد، ایران چنان قوی باشد که امریکا حساب ببرد، تا زور نداشته باشی، امریکا هیچ کاری نخواهد کرد، به قول خودشان به برجام باز میگردند اما تحریمها را بر نمیدارند... این خط و این هم نشان. امیدوارم که من اشتباه کنم.
@syriankhabar
واقعا فکر میکردید این اتفاق به این مهمی روی دهد؟ سفیر ایران در افریقای جنوبی با نوه نلسون ماندلا دیدار و گفتوگو کرده است و بعد هم خبرگزاری دولتی ایرنا با آب و تاب پوشش داده که بیائید چه شق القمری صورت گرفته است.
وزارت امور خارجه بهتر است سفرا را از خارج فرابخواند، باور کنید اینهایی که در کشورهای دیگر سفرا با آنها دیدار میکنند با بلیط ویآیپی به تهران بیایند، خرجش از داشتن سفارت کمتر است.... سفرا دقیقا چه کاری میکنند جز دیدار با این بابا و آن خانم و آقا؟ خوب همینها را دعوت کنید ایران... هم خرجش کمتر است و هم همزمان چند سفیر میتوانند با آنها دیدار کنند. یک ساختمان هم اجاره کنید و اسمش را بگذارید مجتمع سفرای ایران.... شیک و مجلسی!
@syriankhabar
برخی منابع از شلیک به یک کشتی تجاری ایران در دریای سرخ خبر میدهند...
@syriankhabar
🔴عراقچی: نشست کمیسیون مشترک در وین، مثبت بود!
🔺هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام روز گذشته از ساعت 17 به وقت تهران در وین از سر گرفته شد. معاون سیاسی وزیر امور خارجه که ریاست هیات ایرانی را بر عهده داشت، در مورد این جلسه گفت: نشست عادی کمیسیون بود که هر سهماه یکبار انجام میشود و مصادف شد با فرصتی که برای بازگشت به برجام توسط همه کشورها شکل گرفته است. نشست اول ویدئو کنفرانسی برگزار شد و این نشست دوم بود. در مجموع جلسه سازندهای بود و توافق کردیم دو گروه کاری تحریمها و هستهای تشکیل شود و اینها متشکل از کارشناسان همه کشورها بجز آمریکاست. آمریکا در هیچ جلسهای که ایران حضور داشته باشد، حضور ندارد و این سیاست قطعی ماست.
🔺به گفته سیدعباس عراقچی، وظیفه کارگروهها این است که مجموعه اقداماتی که آمریکا باید انجام دهند تا رفع کامل تحریمها در یک مرحله صورت گیرد را، مشخص کنند. فهرستی از اقدامات باید مشخص شود. در کمیسیون مشترک برجام هم پذیرفته شده است که بازگشت گام به گام پذیرفته نیست. احتیاجی به این سیاست نداریم و کارهایی که ایران و آمریکا باید انجام دهند برای بازگشت به برجام، روشن است. البته ایران مجموعه اقداماتش را بعد از اینکه آمریکا اقداماتش را انجام داد و راستیآزمایی کردیم، انجام میدهد.
🔺وی با بیان اینکه این مجموعه اقدامات که دوطرف در یک مرحله باید انجام دهند را، مشخص کنند و ما در کمیسیون مشترک ترتیب و توالی اقدامات و جزئیات مربوط به زمانبندی آنها را تعیین کنیم؛ گفت: مذاکرات بین ما و ۱+۴ در قالب کمیسون مشترک است اینکه این موارد را چگونه به آمریکا منتقل کنند به آنها مربوط است در وین یا هر جای دیگر.
🔺معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: حرکت گام به گام نداریم و معتقدیم در یک گام نهایی کار باید انجام شود. تنها گفتوگوهایی که داریم، گفتوگوهای فنی و حقوقی است که دارد انجام میشود. ما فقط درباره اینکه بازگشت به برجام شامل چه چیزهایی باید باشد، گفتوگوی حرفهای و حقوقی انجام میدهیم. امیدواریم در روزهای آینده گروههای کارشناسی به نتیجه برسند. ما روند کار در کارگروهها را مرتب رصد میکنیم. قرار است صبح روز جمعه دوباره کمیسیون مشترک در سطح معاونان و مدیران سیاسی تشکیل شود و پیشرفت کار را ببینیم. مشکلات و موانع را ارزیابی کنیم. اگر ببینیم طرفهای ما جدی نیستند کار را خاتمه میدهیم. عجلهای در این امر نداریم، ما زمانی مذاکرات را جلو میبریم که در راستای منافع ایران باشد.
🔺عراقچی با اشاره به این که همه کشورها جدیت خود را اعلام کردند و قصد خودشان را برای احیای مجدد برجام اعلام کردند و برداشت ما این است که این اراده وجود دارد، یادآور شد: من جلسات جداگانهای با چین و روسیه در حاشیه مذاکرات داشتم. ما همواره رایزنیهای مستمر با این کشورها داشتیم و همکاری خوبی هم بین سه کشور است. همچنین با کشورهای اروپایی هم رایزنی داشتیم و دو بار با آقای مورا مسائل را بررسی کردیم و هماهنگیها را انجام دادیم.
✔️در مورد این سخنان معاون سیاسی وزیر امور خارجه چند نکته وجود دارد که حتما خواهم نوشت...
@syriankhabar
در حالی که هیچ مذاکره مستقیمی به قول آقایان اعزامی به وین صورت نگرفته و امریکاییها هم گفتهاند «فقط تحریمهای مرتبط با هستهای» را مورد بررسی قرار میدهند، این انتظار میرفت که کشورهای غربی به ویژه امریکاییها از مثبت بودن فضای مذاکره بگویند. آقای عراقچی هم از تشکیل دو کارگروه گفته است! تشکیل کارگروه یعنی رفتن برای 15 سال مذاکره دیگر و حمالی تحریمها توسط ملت ایران در حالی که برخی از اعضای دولت روحانی چند سال دیگر زنده نیستند. گاردین هم از احتمال توافق تا دو ماه دیگر!! گفته است. دو ماه دیگر هم که در آستانه انتخابات هستیم. یعنی همه بازی امریکاییها برای متوقف کردن ایران برای عمل به مصوبه مجلس در مورد پروتکل الحاقی و توافق با رافائل گروسی است که اول خرداد به پایان میرسد و دیگری نیز اثرگذاری مستقیم بر انتخابات ایران. در حالی که پرِ پشه هم کف دست دولت شیخ حسن نخواهند گذاشت... تحریمها خواهد ماند و ایران هم برجام را اجرا خواهد کرد، این تصمیم امریکا است!!
@syriankhabar