بگذارید داستانی را بنویسم. در این دو خط، خبرنگار القاعده نوشته که نرخ برابری لیر ترکیه در برابر دلار به یک شاخص جدید رسیده است. از زمانی که لیر در یک سقوط آزاد به حدود 9 لیر در برابر دلار رسید، اینها هم شروع کردند به پوشش اخبار سقوط ارزش لیر. این جماعت بیش از مردم ترکیه نگران سقوط ارزش لیر هستند و دلیلش هم کاملا مشخص. دو سال پیش و پس از سقوط ارزش لیر سوریه، در مناطق تحت کنترل القاعده و سایر گروهکهای تروریستی وابسته به ترکیه قرار شد لیر ترکیه جایگزین شود. در آن روزها بساطی از خوشحالی به پا شد اما حالا نگران هستند، چرا که بیشتر مزدوران ترکیه در سوریه حقوق و مواجب خود را به لیر دریافت میکنند، حتی آنهایی که برای جنگ به لیبی و قرهباغ رفتند. این جماعت کلی لیر ترکیه در اختیار دارند و هر صبح که از خواب بیدار میشوند میبینند پولی که در بالش پنهان کردهاند، بیارزشتر میشود کما اینکه با این سقوط ارزش لیر، وضعیت معیشتی این تروریستها هم روز به روز بدتر شده و به همین دلیل بیشتر از من و خیلیهای دیگر موضوع را پیگیر هستند.
@syriankhabar
✴️ امریکا واقعیتهای جدید هستهای ایران را بپذیرد
معاون وزیر امور خارجه در آستانه مذاکرات وین که دور هفتم این مذاکرات به شمار میرود، صحبت بسیار مهمی کرده که نباید از چشمها دور بماند. در علی باقری در گفتوگو با شبکه خبری الجزیره خاطرنشان کرد که آمریکا چارهای ندارد جز اینکه واقعیت جدید در قبال توافق هستهای را بپذیرد. تا زمانی که طرف مقابل متعهد نشود هیچ دلیلی برای بازگشت ما از سیاستهای هستهای مان وجود ندارد. ما مطابق با متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فعالیتهای هستهای خود را توسعه و ادامه میدهیم.
مذاکره کننده ارشد کشورمان در رایزنیهای وین در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد که مشکلات منطقه تنها میان کشورهای منطقه و توسط کشورهای منطقه مورد بحث قرار میگیرد. ایران مطابق با بندهای برجام به فعالیتهای هستهای خود ادامه خواهد داد.
این نکته مهم که امریکا باید واقعیتهای جدید هستهای ایران را بپذیرد، مبتنی بر این نکته خواهد بود که قرار نیست ایران به سادگی از غنیسازی 60درصدی دست کشیده و با توجه به شایعهسازی غربیها در مورد توافق برای کاهش غنیسازی به زیر این عدد، به آن تن دهد.
@syriankhabar
سلام
با عرض معذرت از محضر دوستان عزیز، دیروز و امروز به شدت گرفتار بودم و ناچار به یک سفر کاری رفتم و دسترسی درستی برای پوشش اخبار و رویدادها نداشتم، هر چند که به گفته یکی از دوستان خبر چندانی هم در دنیا به جز حمله مجدد رژیم صهیونیستی به تاسیسات و زیرساختهای ارتش سوریه در حمص نبود. به امید خدا سعی میکنم دوباره در حضور شما بزرگواران شاگردی کنیم.
@syriankhabar
🔴ترکیه، بازنده همخوابگی همزمان با روسیه و امریکا
🔻در اوایل اکتبر، ترکیه درخواست خرید ۴۰ جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا و ۸۰ کیت به روزرسانی برای تعدادی از جنگندههای قدیمیترش کرد. این درخواست پس از آن مطرح شد که آمریکا، ترکیه را از برنامه اف-۳۵ خارج کرد و به خرید سامانههای دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه از طرف آنکارا اشاره داشت. این خرید تسلیحاتی، نشانهای از گرم شدن روابط ترکیه با روسیه و دور شدن آن از متحدان خودش در ناتوست. کنگره اما به این درخواست آنکارا شدیدا اعتراض کرد.
🔻یک گروه دو حزبی متشکل از ۴۱ نماینده آمریکایی، با ارسال نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مخالفت خودشان را با انجام این فروش ابراز کرده و گفتند، اقدامات «غیرقانونی و لجام گسیخته» ترکیه نشان میدهد رجب طیب اردوغان، قصد دارد کشورش را «به کشوری سرکش به رهبری فردی با تفکرات فلسفی ناسیونالیستی، جاهطلبی نئوعثمانی و کاملا بیتوجه به تبعیت از قوانین بینالمللی تبدیل کند.»
🔻سناتور باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا هم اعتراض شدید خودش را به این درخواست ابراز کرده و ترکیه را کشوری توصیف کرد که همانند یک متحد ناتو «عمل نمیکند و رفتارش به گونهای نیست که ما بتوانیم پیش برویم و تعدادی از پیچیدهترین تجهیزات جنگی را در اختیارش بگذاریم.» منندز و نمایندگان آمریکایی، انتقاد خودشان را متوجه اردوغان کردند نه کشور ترکیه. این سناتور آمریکایی گفت: در نهایت، او باید تغییر رویه دهد. اما دولت اردوغان هیچ نشانهای از تغییر رویه نشان نمیدهد. هفته گذشته وزیر دفاع ترکیه گفت اگر آمریکا با درخواست خرید اف-۱۶ مخالفت کند، آنکارا به دنبال جایگزینهایی میرود، به ویژه از روسیه.
🔻ترکیه تقریباً از زمانی که ائتلاف ناتو به وجود آمده، عضو آن بوده است، اما در سالهای اخیر روابط این کشور با متحدانش، به ویژه ایالات متحده، به دلیل اختلافات متعدد بدتر شده است. در شمال سوریه، آمریکا از نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) مقابل داعش و دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه حمایت میکند. قسد عمدتا از نیروهای کرد و در درجه اول از یگانهای حفاظت خلق (ی.پ.گ) تشکیل شده است. ی.پ.گ، جناح سوری حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) به شمار میرود که آنکارا و واشنگتن آن را یک گروه «تروریستی» در نظر میگیرند. شبهنظامیان پ.ک.ک به نظامیان و ماموران اجرای قانون ترکیه در جنوبشرق این کشور حمله کردهاند. آنکارا اغلب عملیاتهایی را علیه شبهنظامیان آن در ترکیه و نیروهای ی.پ.گ در سوریه انجام میدهد.
🔻توافق دفاعی تازهای که میان آمریکا و یونان به امضا رسید و وضعیت حقوق بشری ضعیف ترکیه هم محل مناقشه میان واشنگتن و آنکاراست. شاید بزرگترین مساله، مناسبات نزدیک ترکیه با روسیه است که با اقدام ترکیه در خرید اس-۴۰۰ که در سال ۲۰۲۰ تحویل شد، به اوج خود رسید. مقامهای آمریکایی معتقدند که فعالیت پدافند موشکی پیشرفته سطح به هوای روسیه ممکن است ادوات نظامی آنها را در معرض خطر قرار داده و اجازه دهد روسیه به اطلاعات حساسی درباره تسلیحات غربی نظیر اف-۳۵ دسترسی یابد.
🔻کاخ سفید، اهمیت ژئو استراتژیک ترکیه را درک میکند. این کشور به سرزمین شام، خاورمیانه و قفقاز مشرف است و ساحل جنوبی دریای سیاه را که پایگاه بزرگترین ارتش ناتوست، در اختیار دارد. ترکیه همچنین پایگاه مهمی برای عملیاتهای نظامی است و از سه تاسیسات ائتلاف ناتو و آمریکا میزبانی میکند، از جمله در پایگاه هوایی اینجرلیک که آمریکا حدود ۵۰ فروند بمبافکن هستهای بی-۶۱ دارد. رئیسجمهوری آمریکا و اردوغان اکتبر در نشست گروه بیست ملاقات کردند و امید میرفت که اختلافات حل و فصل شوند. در میان مسائل مورد بحث، موضوع تمایل ترکیه برای خرید اف-۱۶ها مطرح شد.
🔻رئیسجمهوری ترکیه پس از آن گفت: از آنجایی که من رویکرد مثبت آقای بایدن در این خصوص را دیدم، جنبه دیگر مساله مجلس نمایندگان و سنای آمریکاست. با این حال بایدن، ترکیه را به نشست دموکراسی ایالات متحده در دسامبر دعوت نکرد. ترکیه هم کار را برای بایدن آسان نمیکند. این کشور بارها گفته است که قصد دارد اس-۴۰۰های خود را حفظ کند و اخیراً هم اعلام کرده است که قصد دارد تعداد بیشتری از آنها را از روسیه خریداری کند.
🔻بایدن با یک اقدام متعادلکننده جدی مواجه است. اگر ترکیه تغییر مسیر ندهد، ترمیم روابط و متقاعد کردن کنگره برای پذیرش درخواست ترکیه برای خرید اف-۱۶ دشوار خواهد بود. در عین حال، رد درخواست ترکیه پس از حذف این کشور از برنامه جنگندههای اف-۳۵ آسیب بیشتری وارد خواهد کرد. عدم پذیرش درخواست ترکیه همچنین ممکن است آنکارا را به روسیه نزدیکتر کند و یک رابطه نزدیکتر ترکیه و روسیه میتواند یک فاسدکننده در ناتو به وجود آورد و اصل دفاع جمعی این ائتلاف را تضعیف کند.
✔️کنستانتین آتلامازاوغلو/بیزینس اینسایدر /ایسنا
@syriankhabar
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با انور قرقاش (به قول برخی دوستان انور قشقرق!) دیدار کرد.
در این دیدار که خلیفه شاهین المرر وزیر مشاور دولت امارات هم حضور داشت، در خصوص روابط میان ایران و امارات متحده عربی گفتوگو شده است.
طرفین این دیدار همچنین بر لزوم تقویت اساس همسایگی خوب و احترام متقابل در چارچوب منافع مشترک جهت حصول ثبات و شکوفایی در منطقه و گسترش روابط اقتصادی و تجارب میان دو کشور تاکید کردهاند.
در این دیدار همچنین درخصوص تحولات منطقهای و بینالمللی مورد اهتمام دو طرف گفتوگو انجام گرفت. به گزارش کانال اخبار سوریه، یکی از مهمترین موارد مطرح شده در این دیدار، جزئیات سفر طحنون بن زاید به تهران است که با یک پیشنهاد عجیب و غریب قرار بود راهی ایران شود که علی باقری رفت تا بگوید از این خبرها نیست...
@syriankhabar
✴️ گلایه ژنرال امریکایی از دقت موشکهای ایران!!
🔸فرمانده مرکز تروریستی ارتش اشغالگر امریکا در آسیای غربی موسوم به سنتکام نتوانست ترس و وحشت خود از قدرت و دقت موشکهای ایرانی را پنهان کند. وی با این ادعا که ایرانیها در حال نزدیک شدن به ساخت بمب اتم هستند (این اظهارات درست چهار روز پیش از شروع نشست وین رسانهای میشود) در سخنی که در صحت آن شکی نیست میگوید: ایران ثابت کرده که موشکهایش میتواند هدفهای تعیین شده را به دست منهدم کند.
🔸این ژنرال امریکایی که بدون شک چند تجربه تلخ از عین الاسد تا آرامکو و از آنجا در کوی سنجق و زیرساختهای داعش در شرق سوریه دارد و همه این موارد را با دقت هر چه بیشتر رصد کرده که چنین موضعی گرفته همچنین گفته که ایرانیها در طول پنج سال گذشته تلاش بسیاری برای توسعه زیرساختهای موشکهای بالستیک خود انجام داده است.
🔸هر چند سخنان این ژنرال امریکایی دور از واقعیت نیست (به جز مورد اول که آن هم در موردش خیلی پیشتر مواردی را گفتیم) اما اصل موضوع این است که چرا وی در این بازه زمانی وارد سخنپراکنی در این حوزه شده است؟ قدرت موشکی ایران و دقت موشکهایش برای بسیاری از طرفها و کشورها مشخص بوده و همه آنها نیز به عینه میزان دقت و قدرت این موشکها در انهدام اهداف تعریف شده را دیدهاند، به همین دلیل باید دنبال اصل موضوع بود.
🔸اصل موضوع چیزی نیست جز نزدیک شدن هر چه بیشتر به نشست وین، جایی که امریکاییها مانند هر میدان بازی در حوزه رسانهای فعال شده وتلاش میکنند تا با طرح موضوعاتی از این دست، فضا را به دست گرفته و آن را مدیریت کنند. هر چند این بعد از بازی هیچ تاثیری بر بازیگری و بازیگردانی ایران در منطقه نخواهد داشت اما پر واضح است که طرف امریکایی پس از برخی سخنان مطرح شده توسط مسوولان سیاسی و امنیتی کاخ سفید در طول هفته گذشته تا به امروز میخواهند هم راستا با آنها عمل کنند.
🔸این گلایه از قدرت موشکی ایران در حالی مطرح میشود که میتوان یک تفسیر دیگر هم برای آن درنظر گرفت. با توجه به اینکه مقامات سیاسی و نظامی امریکایی که در طول روزهای گذشته در نشست گفتوگوی منامه بارها از گزینههای دیگر در برابر ایران در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین گفته بودند، باید گفت که افسران ارشد امریکایی از تکرار تجربه عین الاسد بسیار هراس دارند و میخواهند قدرت موشکهای ایرانی را گوشزد کنند تا احیانا جانشان در خطر نیفتد.
🔸این موضوع را هم باید در تحلیلها در نظر قرار داد که دهها نفر از نظامیان امریکایی که در عین الاسد مشغول بودند پس از اصابت موشکهای ایرانی از ارتش مرخص شده و هیچ وقت هم مدالهای مورد نظر را که نقش بسیار مهمی در درمان آنها دارد از طرف مقامات نظامی و سیاسی مافوق خود دریافت نکردند. به همین دلیل باید گفت که نظامیان امریکایی مستقر در منطقه که مانند گوشت دم توپ ایرانیها هستند، به شدت ترس تکرار عین الاسد را داشته باشند...
@syriankhabar
امارات میگوید که ۱۰ میلیارد دلار در ترکیه سرمایهگذاری خواهد کرد.... سران ترکیه هم خوشحال از این مسئله فکر میکنند دلارهای اماراتی میتوانند آنها را نجات دهند به شدت این عدد را در بوق و کرنا کردند اما برای کشوری که در طول شش ماه گذشته بیش از یک میلیارد دلار به دلیل سیاستهای غلط اردوغان داشته است این چند میلیارد دلار هیچ کمکی نخواهد کرد. مهمتر از همه هنوز مشخص نیست که آیا طرف اماراتی واقعاً این عدد را به نتیجه خواهد رساند یا نه، چرا که سرمایهگذاران اماراتی به شدت در عمیقتر شدن بحران اقتصادی ترکیه واهمه دارند. به صورت مشخص وضعیت اقتصادی ترکیه بسیار پیچیدهتر از آن چیزی است که اردوغان و نزدیکانش فکر میکنند که این عدد ناجی آنها میشود...
@syriankhabar
رزمندگان یمنی جای پای خود را در سه کیلومتری گذرگاه مهم و راهبردی الفلج مستحکم کردند. کمک غیبی فرارسید و چشم شیطان کور شد تا همه چیز بر طبق مراد پیش برود... این پیشروی کاملاً حکمت خدا را در خود داشت چرا که گرد و خاکی بلند شد که قدرت دید را بسیار کم کرد و همین فرصت را در اختیار فرماندهی محور البلق شرقی قرار داد تا این خبر مهم را بردارد.
@syriankhabar
نه نفسی باقی مانده و نه نایی برای نفس کشیدن و نه صدایی که بخواهد از حنجره ما بیرون بیاید تا دوباره صدایت کند... پاییزی که سرد و خشک میتازد تا دست زمستانی دیگر دهد و قرنی که تو دیگر بین ما نیستی و تا ما به تتهایی این روزگار را پشت سر بگذاریم... هنوز هوای نبودن تو عمیق است... ما هنوز منتظریم تا روز موعود فرا برسد...
@syriankhabar
🔳 چگونه ترامپ از حمله به ایران منصرف شد؟
▪️سال گذشته در مطالب متعددی که در کانال کار کردیم به موضوع تلاش رییس جمهور وقت آمریکا برای حمله به ایران و آمادهباش ۱۰۰درصدی نیروهای مسلح کشورمان برای مقابله با تهدیدات صورت گرفته از طرف آمریکا با رزمایشهای بیسابقه و گسترده اشاره کردیم. حالا نشریه بیزنس اینسایدر در گزارشی به دلایل ناکامی ترامپ در رسیدن به این هدف شوم پرداخته است و نقش نظامیان آمریکایی در به نتیجه نرسیدن افکار پلید ترامپ. این موضوع نشان میدهد که ژنرالهای آمریکایی و حتی وزیر خارجه ترامپ به خوبی از تبعات چنین حملهای آگاه بودهاند.
▪️در کتاب جدیدی که به زودی روانه بازار نشر آمریکا میشود، چگونگی منصرف کردن دونالد ترامپ از حمله نظامی به ایران از سوی « کریستوفر میلر» سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا تشریح شده است. وب سایت «بیزنس اینسایدر» آمریکا به نسخهای از کتاب در حال انتشار «خیانت: اقدام نهایی نمایش ترامپ »که از سوی «جاناتان کارل» گزارشگر شبکه خبری «ای بیسی»آمریکا به نگارش درآمده، دست یافته است.
▪️در بخشهایی از این کتاب، تاکتیک «کریستوفر میلر» سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا برای منصرف ساختن ترامپ از ماجراجویی نظامی علیه ایران در واپسین هفتههای حضور او در کاخ سفید، روایت شده است. میلر که جانشین «مارک اسپر» وزیر دفاع برکنار شده کابینه ترامپ شده بود، درست زمانی که ترامپ در واپسین هفتههای حضورش در کاخ سفید در فکر حمله به ایران بود، سرپرست وزارت دفاع شد.تاکتیک میلر برای منصرف ساختن ترامپ از ماجراجویی نظامی در واپسین روزهای حضورش در کاخ سفید، ایفای نقش مدافع تمامعیار اقدام نظامی علیه ایران بوده است. درواقع بنا بر روایت کتاب، میلر میکوشید حتی دیوانهتر از تندروترین حامیان اقدام نظامی علیه ایران جلوه کند و در کنار آن پیامدهای اقدام نظامی علیه ایران را برجسته کند.
▪️میلر گفته بود هدف او همانند سلف برکنار شده اش مارک اسپر، جلوگیری از کودتای احتمالی ترامپ برای باقی ماندن در قدرت، جلوگیری از ماجراجویی نظامی ترامپ در واپسین روزها و نیز ممانعت از حضور نیروهای نظامی آمریکا در خیابانها بوده است؛ که البته او در تحقق هدف سومش ناکام ماند چون حمله ۶ ژانویه حامیان ترامپ به کنگره آمریکا اوضاع داخلی را در آستانه انتقال قدرت به بایدن، به چنان آشفتگی سوق داد که هفتهها نیروهای گارد ملی آمریکا مجبور به استقرار در کنگره و خیابانهای پایتخت آمریکا شدند. بر اساس روایت کتاب، استراتژی مهار میلر در جلسه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰ در دفتر بیضی شکل کاخ سفید با حضور ترامپ، معاون رئیسجمهوری «مایک پنس »، وزیر امور خارجه «مایک پمپئو »، رئیس ستاد مشترک «مارک میلر»، مشاور امنیت ملی «رابرت اوبراین »، و وزیر خزانه داری «استیون منوچین » آشکار شد.
▪️این جلسه پس از گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی هستهای درباره فعالیتهای هستهای ایران تشکیل شده بود و هدف آن بررسی گزینه حمله نظامی برای از بین بردن تاسیسات هستهای ایران بوده است. گزارش آژانس نشان میداد که ایران ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به طور چشمگیری افزایش داده است و میتواند تنها ظرف ۶ ماه اورانیوم با خلوص بالا برای ساخت۲ بمب اتمی تولید کند و ترامپ و تیمش در حال بحث درباره چگونگی واکنش آمریکا بودند.در این جلسه ترامپ به کریستوفر میلر رو کرد و از او پرسید که آیا میتوان برنامه هستهای ایران را با حملات نظامی از بین برد؟
▪️میلر سریعا پاسخ داد: «بله، آقای رئیسجمهور.ما کاملا میتوانیم این کار را انجام دهیم.» میلر در ادامه به جزئیات طرحی پرداخت که شامل حمله همزمان با بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگنده آمریکا به ایران میشود و همزمان به ترامپ هشدار داد که جمهوری اسلامی ایران دارای سیستمهای پیشرفته دفاع هوایی است. او گفت: « احتمالا برخی از هواپیماها را از دست خواهیم داد.البته این جزئی از ماهیت جنگ است.احتمالا خواهید دید که در این حمله ۳، ۴ یا ۶ هواپیمای ما ساقط شوند.من فقط میخواهم مطمئن شوم که شما مشکلی با این مساله نداشته باشید.»
▪️سپس ترامپ و کریستوفر میلر به جزئیات چگونگی وقوع چنین حملهای، از جمله تدارکات محل سوختگیری و نشست و برخاست هواپیماها، پرداختند.ترامپ در بخشی از گفتوگو از سرپرست وقت وزارت دفاع پرسید: « بوئینگ؟ بوئینگ سوختگیری هوایی را انجام خواهد داد؟ آنها دیگر نمیتوانند گند بزنند.»
▪️بر اساس روایت کتاب، پمپئو که با حساسیت و تعجب شاهد گفتوگوی ترامپ و میلر در این جلسه بوده از شوق میلر برای اقدام نظامی علیه ایران شگفت زده شده و در نهایت به میلر میگوید با توجه به پیامدها انجام چنین حملهای اشتباه است و احتمالا منجر به جنگ بزرگتری در منطقه میشود. پمپئو که خود از شاهینهای کابینه ترامپ بود و از نقش بازی کردن کریستوفر میلر بیاطلاع بوده پس از جلسه با «بیل بار» دادستان کل وقت آمریکا تماس تلفنی گرفته و نگرانیهای خود را درباره کادر رهبری (سرپرست موقت) وزارت دفاع آمریکا بیان کرده و میگوید از این بیم دارد که رهبری جدید پنتاگون در روزهای باقی مانده دولت ترامپ، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند.
@syriankhabar
✴️ شمال افریقا، محور جدید نبرد مقاومت و صهیونیستها /1
🔸چند ماهی است که بار دیگر موضوع تجدید روابط میان صهیونیستها و شبهمسلمانهای شمال افریقا در رسانهها علنی شده است. هر چند صهیونیستها در تمام طول چند دهه گذشته در تلاش بودهاند تا به هر شکل ممکن در شمال افریقا حضوری موثر و امنیتی داشته باشد. با این حال این تلاشها به دلایل مختلف راه به جایی نبرد. هر چند مصریها با صلح کمپدیوید روابط سیاسی و اقتصادی با صهیونیستها برقرار کردند، اما در میزان دشمنی مردم مصر با صهیونیستها کاسته نشد. از سوی دیگر، با وجود حکومت چند دههای زینالعابدین بن علی در تونس و نوع نگاه او به مسائل سیاسی باز هم صهیونیستها در این زمینه توفیقی به دست نیاورند.
🔸در همه این سالها تنها کشوری با رژیم صهیونیستی از همان ابتدا دارای روابط مخفیانه سیاسی و امنیتی شد، مراکش یا همان مغرب بود که در دوران حکومت حسن دوم این روابط را گسترش داد و پس از امضای پیمان کمپدیوید آن را علنیتر کرد. در واقع، در روزگاری که صهیونیستها در حال جنگهای دامنهدار با کشورهای عربی بودند و حتی فرزندان عبدالعزیز بن سعود هم جرات و جسارت کلمهای صحبت در مورد هر نوع رابطهای را با رژیم صهیونیستی نداشتند، این شاه مغربی بود که به دلیل ماهیت وابسته خود رفت و آمدهای مخفیانه را با این رژیم برقرار کرد، رابطهای که در دوران حکومت فرزندش محمد ششم به یک مرحله تازهای رسیده است.
🔸صهیونیستها سابقه فعالیت سیاسی و امنیتی گستردهای در شمال افریقا به منظور تعقیب فلسطینیها را دارند و حتی آنها مواضع سازمان آزادیبخش فلسطین در نزدیکی «حمام شط» تونس را در تاریخ 1 اکتبر 1985 بمباران کردند. عملیاتی موسوم به پای چوبین که پس از اسباب کشی عرفات و نیروهایش از لبنان در واقع با همکاری نزدیک برخی از کشورهای عربی به منظور نشاندن او پای میز مذاکره صورت گرفت. در همه این سالها دهها تن از فعالان فلسطینی و حتی حامیان فلسطین در این منطقه توسط جوخههای ترور سازمان جهنمی و خونخوار موساد ترور شدند. اما همه این عوامل باعث نشد که صهیونیستها بتوانند با عبور از کشورهای ساحلی شمال افریقا خود را به عمق صحرا برسانند.
🔸در حالی که در شمال افریقا مصریها همچنان کینه صهیونیستها را به دل دارند، لیبی به دلیل دوپاره شدن در حال رایزنی برای نزدیکی به رژیم صهیونیستی است (نکته جالب در این مورد آنکه حامیان خلیفه حفتر و دولت وفاق در طرابلس که امارات و ترکیه باشند هر دو در نزدیکی به رژیم صهیونیستی از هم سبقت میگیرند!!) و مردم و دولت تونس به دلیل همان نگاه تاریخی خود حاضر به اعتماد به این رژیم نبوده و نیستند، قلعه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی، الجزایر به شمار میرود، کشوری که پس از استقلال خود در قرن گذشته سعی کرد علاوه بر استقلال، سیادت و حرّیت سیاسی خود را هم حفظ کند، موضوعی که به ویژه در مورد فلسطین بسیار محکم و استوار مینمود.
🔸سیاست کلی الجزایز پس از استقلال در دهه شصت قرن گذشته باعث شد تا حسن دوم شاه وقت مراکش که استقلال این کشور را خطری بزرگ برای خود میدید دست به کار شود و به همین دلیل در تلاش برای به حاشیه بردن الجزایر به سراغ رژیم صهیونیستی رفت و از همانجا رفت و آمدهای مخفیانه و کمکهای نظامی و امنیتی این رژیم به مراکش شروع شد. همکاری دو طرف هنگامی به اوج خود رسید که ارتش اسپانیا تصمیم گرفت از صحرای غربی خارج شود و مراکشیها مدعی مالکیت صحرای غربی شدند. این موضوع برای الجزایر بسیار سخت بود چرا که عملا باعث گسترش قدرت همسایه غربی میشد و اینجا بود که صهیونیستها دست کار شدند.
🔸در واقع از آن تاریخ تا به امروز الجزایر که در حمایت از استقلال صحرای غربی میزبان رهبران جبهه آزادیبخش پولیساریو شد، سران مراکش هم به سراغ صهیونیستها رفتند تا از تکنولوژی و داشتههای امنیتی به ویژه در حوزه امنیتی برای سرکوب مردم صحرای غربی و تعقیب و ترور رهبران پولیساریو بهره بگیرند. البته اصل این رقابت اثرات راهبردی بیشتری داشت، چرا که هر چه همکاری میان رباط و تلآویو بیشتر شد، مقامات الجزیره در حمایت از آرمان فلسطین از یکسو، مخالف شدید با رژیم صهیونیستی و البته مهمتر از هر دو، نزدیکی بیش از پیش به محور مقاومت مصممتر شدند. این حقیقت در هر صورت وجود داشت و ما دادههایی در اختیار داریم که ابعاد عمیق این برداشت در نزد مقاما الجزایری را بیش از پیش نشان میدهد.
@syriankhabar
✴️ شمال افریقا، محور جدید نبرد مقاومت و صهیونیستها /2
🔸سفر این هفته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به مراکش و استقبال ویژه از او در این کشور، گوش و چشم مقامات الجزایری را تیز کرد. هر چند مردم مراکش به دلیل نوع تبلیغات رژیم حاکم دلبستگیهای عمیقی نسبت به جهان اسلام ندارند و برای آنها علیالظاهر مساله فلسطین چندان جای تامل ندارد، اما بالاخره این سفر در این حجم و شکل باعث بروز واکنشهایی در میان کشورهای همسایه به ویژه الجزایر شده است. سفر بنی گانتز به مراکش که از روز سهشنبه شروع و تا روز پنجشنبه ادامه داشت، شامل توافقهای نظامی شده که شاید یک بخش مهم از آن، برگزاری رزمایش مشترک میان ارتشهای دوطرف با امریکا میشود. همچنین گفته میشود که طرف مراکشی تسلیحات پیشرفتهای را از این رژیم خریداری خواهد کرد.
🔸این سفر و توافقهای صورت گرفته با واکنش شدید الجزایریها مواجه شده است. صالح قوجیل رئیس مجلس الامه، بخشی از پارلمان الجزایر در سخنانی در همین رابطه گفت: دشمنان بیش از پیش برای کارشکنی در مسیر الجزایر بسیج میشوند. این مسئله بعد از اینکه دیدیم یک وزیر اسرائیلی به کشور مجاور الجزایر سفر کرد، کاملا مبرهن شده است به ویژه اینکه وقتی وزیر خارجه اسرائیل در سفر به مراکش، الجزایر را تهدید کرد، دولت رباط هیچ واکنشی به این مسئله نداشت. اگر این سفر از سوی وزیر گردشگری یا اقتصاد اسرائیل بود میتوانستیم بگوییم در راستای روابط موجود میان این دو طرف است اما زمانی که مسئله درباره سفر وزیر جنگ است به این معناست که الجزایر موردهدف است. برادران و جهان عرب و برادران فلسطینی کجا هستند؟ موضع ما درباره صحرای غربی ثابت است چراکه مسئله درباره تعیین سرنوشت مردم است. مردم صحرا در انتخاب سرنوشت خود آزاد هستند.
🔸این رفتارهای سران مراکش، باعث میشود که طرف الجزایری برای دفاع از موقعیت خود دست به تحرکات جدی بزند. تلاش برای تقویت ارتش این کشور با خریدهای گسترده نظامی در کنار داشتن منابع کافی انرژی، وسعت قابل توجه و جمعیت کافی توانمندیهای طرف الجزایری برای مقابله با هر طرحی را دو چندان میکند. کما اینکه الجزایر به دلیل جایگاهی که در میان کشورهای افریقایی داشته و دارد، همواره از نظر نفوذ در این قاره حرف بسیاری برای گفتن داشته است. با این حال صهیونیستها خودشان نمیدانند که با حضور در مراکش و صحبت علیه الجزایر باعث شکلگیری چه روندهای تازهای در سطح منطقه و جهان اسلام خواهند شد. هر چه روابط رباط و تلآویو عمیقتر شود، به همان میزان روابط تهران با الجزیره عمق بیشتری پیدا خواهد کرد.
🔸این راهبرد در تهران باید توسط مسوولان امر با دقت پیگیری شود. فرصتهای به دست آمده خیلی سریع از دست میروند و فرصتها سخت و دیر به دست میآیند. الجزایر به عنوان قدرتمندترین کشور شمال آفریقا پس از مصر (البته به لحاظ اقتصادی وضعیت به نسبه بهتری از مصر دارد) با قرار گرفتن در کنار محور مقاومت باعث شکلگیری تحولات عمیق و اثرگذاری در شمال قاره سیاه خواهد شد. هر چند در مورد شکل و نوع این تحولات نمیشود به صورت «واضح» صحبت کرد، اما پر پیدا است که آینده آبستن تحولات بسیاری است که دیدن آن به سادگی صورت نمیگیرد. ایران باید تلاش کند ضمن حفظ برخی موارد، الجزایر را به صورت رسمی به عضویت محور مقاومت در بیاورد. همانگونه که بارها از ضرورت نزدیکی ایران و مصر حمایت کردم، حالا از ضرورت امضای پیمان دفاع مشترک میان ایران و الجزایر مینویسم.
🔸صهیونیستها در حال محاصره الجزایر هستند. آنها از یکسو در مراکش و از سوی دیگر با نزدیک شدن به دولتهای وفاق و بنغازی در لیبی میخواهد در شرق و غرب الجزایر حضور داشته باشد، هر چند حضور این رژیم در موریتانی با هنرمندی ایران پایان یافت، اما کشور فقیر موریتانی که 20درصد جمعیت آن در فقط مطلق و با روزی یک دلار زندگی میکنند محیط مناسبی برای فعالیت دوباره لابیهای رژیم صهیونیستی (امارات و عربستان) است تا به این رژیم جلب و جذب شوند. به هر صورت، صهیونیستها در حال علنی کردن روابط قدیمی خود در سطح جهان اسلام با حکام به اصطلاح کشورهای اسلامی هستند، موضوعی که برای این رژیم بدون شک نتیجه معکوش خواهد داشت.
🔸وزیر امور خارجه کشورمان به جای صحبت با وزیر خارجه رژیم باکو، باید با یک هیات بلندپایه سیاسی، نظامی و امنیتی راهی الجزایر شود و مقدمات سفر رئیسجمهور را هم به این کشور هموار کند. از سوی دیگر، وزیر دفاع کشورمان باید راهی الجزایر شود و در کنار او فرماندهان ارشد نظامی کشورمان نیز راهی این کشور شوند تا الجزایر در برابر رفتارهای رژیم مراکش بتواند توازن را برقرار کند. البته اگر در مورد این توصیهها و سفارشها گوش شنوایی در کشور وجود داشته باشد.
@syriankhabar
🔴 انگلیس در تلاش برای گسترش حضور نظامی در جهان
🔻در طول سالهای گذشته بارها در مورد سیاست جدید انگلیس برای بازگشت دوباره نظامی در عرصه جهانی اشاره کردم، موضوعی که با نقدهای تند و گاهی هم گزنده برخی از دوستان همراه بود که میگفتند چنین موضوعی نمیتواند درست باشد. با این حال همه دادههای میدانی و نوع رفتار سیاسی و کنشهای امنیتی و نظامی تقریبا از پیش از اشغال نظامی عراق به ما میگفت که بدون شک چنین مسالهای دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد. در کنار این مساله، موضوع مهمی که اصل ماجرا را دستکم برای منِ نوعی 100درصدی کرده بود، تلاش عجیب و غریب انگلیسیها در بازسازی قدرت نظامی خودشان در طول سالهای گذشته است.
🔻در گزارشی که همین چند روز پیش هم منتشر کردیم، به این نکته اشارهای شد اما از قرار معلوم باوجود بحران عجیب اقتصادی در انگلیس، عزم این کشور برای گسترش حضور نظامی در مناطق مختلف جهان جدی است. اما هدف اصلی انگلیسیها دقیقا چیست و کجاست؟ آنها چه چیزی را طراحی کرده و دنبال چه هدفی هستند؟ اما به صورت واضح باید گفت که انگلیس بر اساس یک برنامه منتشر شده از سوی وزارت دفاع این کشور، قصد افزایش حضور نظامی خود در جهان را دارد.
🔻به گزارش پایگاه ای.ان.آی، در این طرح مدرنیزهسازی تحت عنوان طرح «سرباز آینده» آمده است: «تعداد سربازان بیشتری از ارتش در سراسر جهان برای مدت زمان بیشتری استقرار پیدا خواهند کرد. حضور نظامی خط مقدمی بیشتر، قابلیت ما را برای پیش بینی بحرانها ارتقا خواهد داد و ما برای رقابت در سطح درگیری علنی آماده خواهیم بود. این طرح جلوی جنگ را با اطمینان بخشی به همپیمانان و شرکا و بازداشتن رقبا میگیرد.» همچنین وزارت دفاع انگلیس به اعلام افزایش سرمایه گذاری در زمینه تجهیزات نظامی به میزان ۸.۶ میلیارد پوند (۱۱.۴۶ میلیارد دلار) در طی یک دهه آینده پرداخت. قرار است این مورد منجر به رسیدن مجموع این سرمایه گذاری نظامی انگلیس به ۴۱.۳ میلیارد پوند در همین دوره مشابه شود.
🔻بن والاس، وزیر دفاع انگلیس اظهار کرد: طرح سرباز آینده طرحی است که به موجب بلندپروازی در نظر گرفته شده در سند فرماندهی دفاعی با هدف تبدیل ارتش به یک نیروی یکپارچه تر مرگبار تر، چابکتر و با قابلیت بیشتر برای اعزام تقویت میشود. ما این اقدام نسل جدید را با یک بودجه ۸.۶ میلیارد پوندی برای تجهیزات ارتش حمایت کرده و مجموع سرمایه گذاری در این حوزه را به ۴۱.۳ میلیارد پوند میرسانیم. ارتش ما در سراسر جهان مجهز به توانمندیهایی مخصوص مقابله با مجموعه تهدیداتی اعم از جنگ سایبری تا نبرد در میدان جنگ به اجرای عملیات خواهد پرداخت.
🔻طبق برآوردهای این وزارتخانه مجموعا بیش از ۱۰۰ هزار سرباز تا سال ۲۰۲۵ در ارتش انگلیس خدمت خواهند کرد به این ترتیب که ارتش عادی انگلیس شامل ۷۳۰۰۰ سرباز مشغول به خدمت و ۳۰۰۰۰ سرباز ذخیره خواهد شد. همچنین یکی از اساسیترین نوآوریها مربوط به یگان جدید تکاور است که از اول دسامبر ۲۰۲۱ شروع به کار میکند. قرار است این یگان به عنوان زیرمجموعه یک واحد دیگر موسوم به واحد عملیاتهای ویژه ارتش به طور معمول کنار نیروهای شریک در سراسر جهان با هدف مقابله با سازمانهای افراطگرا و تهدیدات دولتهای متخاصم استقرار یابد.
🔻تلاش انگلیسیها برای احیای حضور نظامی خود در سطح جهان، عموماً متکی به حمایتهای ثانویه است. باید دید علاوه بر تلاش برای دستیابی به تکنولوژیهای پیشرفته و جدید برای پوشش دادن تعداد اندک سربازان در میدان نبرد، این پوشش ثانویه توسط چه طرفهایی تامین خواهد شد؟ آیا انگلیسیها با مجموعه کشورهای وابسته به خود در آسیای غربی به توافقی در این زمینه رسیدهاند؟ آیا آنها با امریکا تقسیم کار کردهاند که امریکا سرگرم چین باشد و آسیای غربی را به ارتش ملکه در مال مرگ بسپارد؟ مسائل و مواردی وجود دارد که نیاز به بررسی دقیقتر و بیشتر دارد، اما هر چه که باشد سیاست کلی انگلیسیها حضور نظامی وسیعتر در سطح جهان به ویژه آسیای غربی پس از ترک این منطقه در قرن گذشته است.
@syriankhabar
این تصویر بسیار مهم است، شاید برای اولین بار است که منتشر میشود و پیام بسیار مهمی دارد. این عکس، ماکت ایستگاه فضایی آینده ایران است که در جنوب شرق کشور ساخته خواهد شد، تاسیساتی بسیار بزرگ و حیاتی که با توجه به فاصله مداری آن میتواند ماهوارهها را اطمینان بیشتر و دقت بالاتر به مدار تزریق کند. این تاسیسات بسیار گسترده و بزرگ و برای نسل امروز و آینده از جایگاه مهمی برخوردار خواهد بود.
@syriankhabar
✴️ انصارالله کوتاه نخواهد آمد... سعودیها به فکر راهحل باشند
🔸یمن نقطه تلاقی مهمی برای منافع و دیدگاههای استراتژیک آمریکا و عربستان است؛ اما بعد از گذشت بیش از شش سال از آغاز جنگ برای تحقق هدف «شکست انصارالله یمن» و «تثبیت قدرت دولت مشروع» هیچ کدام از دو هدف محقق نشده است بلکه این جنگ به ایجاد واقعیت سیاسی-نظامی-اقتصادی جدیدی در منطقه منجر شده و در ایجاد تناقضهای زیادی میان این دو هم پیمان تاریخی نقش داشته است.
🔸این مساله همچنین به کاهش آرزوهای عربستان برای امضای توافقی که امنیت مرزی این کشور و اراضیاش را در برابر حملات موشکی حفظ کند، منجر شده است. در سایه رفتن توپ جنگ به جبهه مأرب و پیشروی نیروهای صنعا به چند کیلومتری مرکز این استان سعودیها همچنان بر موضع جدی آمریکا حساب باز کردهاند تا اوضاع در این استان کاملا دگرگون شود. آنها باور ندارند که در هر صورت واشنگتن چنین موضع مشابهی را اتخاذ نخواهد کرد.
🔸دیوید شنکر، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه اخیرا در مقالهای نوشت: در هر حالت دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای ممانعت از پیروزی کامل حوثیها چه از طریق همکاری با عربستانیها برای مسلح کردن دولت عبدربه منصورهادی، رئیسجمهور مستعفی یمن و همپیمانان محلی وی و چه از طریق مداخله مستقیم ارتش آمریکا کاری نخواهد کرد.
🔸الاخبار به اسنادی دست یافته که نشان میدهند آمریکا برای قانع کردن عربستانیها درباره لزوم توقف جنگ و حساب باز نکردن روی امکان مداخله طرف سومی برای قانع کردن انصارالله تلاش میکند. جودی هود، معاون موقت وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک چهارم ژوئن در دیدار با دیپلماتهایی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در واشنگتن به آنها گفته بود: در حال حاضر هیچ چیزی روی حوثیها تأثیر ندارد و ایران هم تأثیری بر آنها ندارد. برای همین ما معتقدیم توقف عملیات عربستان در یمن و خروج از این کشور و از الحدیده به پایان جنگ کمک میکند. به رغم اینکه قبول این طرح سخت است؛ اما گام درستی است.
🔸براساس یک سند دیگر که تاریخ آن به ۲۱ فوریه بازمیگردد، تیریز پاستل، مسوول دفتر یمن در وزارت خارجه آمریکا بعد از سفرش به همراه تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن به ریاض اعلام کرد: عربستان به دنبال راه خروجی از جنگ یمن است. وی از نگرانی واشنگتن از پیشروی انصارالله در مأرب که به کارشکنی در روند صلح منجر میشود، ابراز نگرانی کرد و گفت: هزینه عقب نشینی ناگهانی عربستان از جنگ یمن احتمالا بالا خواهد بود. حوثیها همچنان درحال پیشروی هستند و احتمالا کشورهای دیگری مثل قطر، ترکیه و امارات برای استفاده از این فرصت دست به کار خواهند شد و بحران طولانی خواهد شد.
🔸پاستل اعلام کرد: دولت بایدن از افزایش حملات حوثیها بعد از اعلام دولت آمریکا درباره حذف نامشان از لیست تروریسم خشمگین است. واشنگتن به دنبال اعمال تحریمهای جدیدی بر شخصیتهای نظامی انصارالله است. با اینکه تناقضی میان اظهارات هود و پاستل وجود دارد؛ اما هر دو درباره تحریک عربستان برای خروج از باتلاق یمن یک واقعیت را میگویند.
🔸به ویژه اینکه چند روز بعد کنت ایوانز، مدیر امور خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا در دیدار با دیپلماتهای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در ۲۶ فوریه اعلام کرد که فرصتی برای پایان جنگ در یمن وجود دارد هرچند که آسان نیست. وی گفت که لیندرکینگ اخیرا به ریاض سفر کرده و معتقد است که عربستان خواهان پایان جنگ است و حوثیها نیز احتمالا آماده پایان جنگ با شروطی باشند که از جمله آن بازگشایی فرودگاه صنعا، بندر الحدیده و تقسیم منابع مالی میان دولت مستعفی یمن و دولت انصارالله در شمال است. ایوانز هیچ گونه واکنش منفی نسبت به شروط حوثیها نشان نداد و گفت در صورت موافقت ایران با بازگشت به مذاکرات هستهای احتمالا بر حوثیها برای آتش بس فشار خواهد آورد. وی گفت که حوثیها معتقدند میتوانند به پیروزی در مأرب برسند برای همین در این مرحله امتیازی نخواهند داد.
🔸ایوانز همچنین گفت که مأموریت لیندرکینگ حمایت از تلاشهای فرستاده سازمان ملل به یمن برای توقف جنگ و انتقال به مذاکرات سیاسی است نه جستجوی طرحهای جدید. وی گفت که واشنگتن بر ریاض برای موافقت با حمایت از جنوب یمن فشار خواهد آورد چراکه ثبات در جنوب برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مفید خواهد بود. وی گفت که از طریق حمایت مالی از بانک مرکزی و حمایت از بخشهای دولتی تحقق این مساله ممکن است. وی همچنین به موضوع سامانههای دفاع هوایی عربستان اشاره کرد که این کشور سال ۲۰۱۹ برای مقابله با حملات موشکی خواهان این سامانهها از کشورهای اروپایی شده بود. ایوانز گفت که در سایه ادامه حملات علیه عربستان پیگیری این موضوع با اروپاییها فایدهای ندارد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
این تصویر بسیار مهم است، شاید برای اولین بار است که منتشر میشود و پیام بسیار مهمی دارد. این عکس، ما
[In reply to اخبار سوریه]
🔴 ایستگاه فضایی چابهار، امید آینده فضایی ایران
🔻در مورد این عکس یادم رفت بنویسم – یعنی خدایی فرصت نکردم که درست بنویسم – پشت این عکس داستانی بزرگ از یک همت بسیار بزرگتر نهفته است که نشان میدهد باوجود بسیاری از مسائل و مشکلات موجود، عزم و اراده ایرانیها برای رسیدن به مرحلهای تازهای از قدرت و ماندگاری جزم است و چیزی نمیتواند با آن مقابله کند. من چند جا با دوستان حرفهایی زدهام که حالا میخواهم اینجا هم به صورت گذرا به آن اشاره کنم: «ایران در حوزه فنآوری و ساخت تجهیزات پیچیده و پیشرفته به دستاوردهایی رسیده که در صورت گفتن خیلیها باور نخواهند کرد» این یعنی آنکه «ما به دانشی در حوزه ساخت بسیاری از تجهیزات رسیدهایم و از فنآوریهایی عبور کردهایم که برای بسیاری از کشورها هنوز در حد آرزو مانده است!»
🔻امیدوارم که کسی از من نخواهد در این مورد توضیح بدهم، اما برگزاری شورای عالی فضایی آن هم پس از 10 سال، خبر مسرتبخش و بسیار خوبی بود که امیدهای بسیاری را زنده خواهد کرد. متاسفانه مشکلات ناشی از تحریم و منابع مالی ضربات سنگینی به بسیاری از طرحها زده است، هر چند اگر ارتباطات در حوزه بینالمللی وجود داشت و ما میتوانستیم از برخی از فنآوریها در سطح جهانی بهره بگیریم امروز به صورت همزمان چند ماهواره را در مدارهای عمیق زمین تزریق کرده بودیم، اما همه این مشکلات باعث شد تا ما شاهد «فنآوری ایرانی» در بسیاری از همین حوزهها باشیم که دارای مهندسی ایرانی و ساخت ایران است. یکی از خوبیهای کار در این حوزه – دستکم در بسیاری از موارد – این است که ما با ساخت ریالی تاسیسات و تجهیزات سر و کار داریم.
🔻امیدواریم که دولت سیزدهم دستکم کمکاریهای صورت گرفته در حوزه صنایع فضایی کشور را جبران کند. تشکیل نشدن جلسه این شورا در طول 10 سال گذشته ضربه بزرگی به کشور و دانش تجمیع شده در دانشگاههای کشور بود، دانشی که باعث شد برخی از بهترین متخصصان این حوزه به دلیل بیکاری و نبود فرصتهای لازم برای ارائه طرحها و ایدههای خود دست به مهاجرت بزنند. ایدههایی که در طول دهه گذشته برای ساخت برخی ایستگاههای فضایی در کشور طرحریزی شده باید هر چه سریعتر به مرحله اجرا برسد و به صورت نهایی وارد فاز بهرهبرداری برسد. ساخت مرکز فضایی چابهار اوج فنآوری و هنر دانشمندان ایرانی را در ساخت چنین تاسیسات بزرگ و سترگی نشان میدهد. تاسیساتی که در ابعاد 5 در 5 کیلومتر گسترده شده و تقریبا در نوع خود یکی از بزرگترین مراکز پرتاب ماهواره خواهد شد.
🔻رسیدن به مدار زمین آهنگ و پرتاب ماهوارههای غیرنظامی مانند ماهوارههای سنجشی، مخابراتی و مهمتر از همه، طرح بزرگ و تاریخی ایران برای گسیل فضانورد به مدار زمین نیز از جمله مواردی است که در این ایستگاه فضایی تدارک دیده شده است. به هر صورت، ایران در طول چند دهه گذشته به دلیل تحریم و فشارهای غرب و صهیونیستها و البته کشورهای مرتجع منطقه از فضا دور ماند، این دور ماندن البته یک بعد دیگر هم دارد و آن نیز بیخیالی برخی از دولتها در این زمینه است. این امیدواری باید وجود داشته باشد که در طول یکی دو سال آینده جدیدترین ماهواره ایران با قدرتمندترین موشک فضایی کشور که حاصل دسترنج شهید والامقام، حسن طهرانی مقدم به شمار میرود راهی بیکران فضا شود و ما در این حوزه نیز به یک دانش بومی و خاص ملی خود دست پیدا کنیم.
@syriankhabar
دروغگویی در مورد حقیقت نبردها در یمن موضوع تازهای نیست. در حالی که نبردها رسما به جبهه الفلج رسیده و رزمندگان یمنی با رسیدن به بلندترین نقاط کوهستان بلق الاوسط جنگی سخت و متر به متر را با مزدوران سعودی و شبهنظامیان اخوانی و سلفیهای تکفیری رقم میزنند انتشار چنین نقشههایی از یمن نشان از یک بازی عبث و بیهوده دارد. در این نقشه که مربوط به روز گذشته است، این بابای بعثی عراقی جبهه جنگ را در فاصله بیش از هشت کیلومتری از این کوهستان فرض کرده که البته مخاطبان در یوتیوب اساسی از خجالتش در آمدند...
@syriankhabar
بعضی عکسها هستند که با آدم حرف میزنند، به هر شکلی که نگاهش کنی و با هر چشمی که آنها به تماشا بنشینی، حرفهای بسیاری برای گفتن دارند. این عکس بدون شک در بهار جبهههای غرب باید گرفته شده باشد و در عملیاتهایی که معمولا در این مناطق بیشتر به صورت تکهای سنگین ایذایی اجرا میشد. سفرهای که پهن است و پوکهای که گلدان شده و پایی که پشت سر همه افتاده است، پایی که جا مانده و چه جانهایی که رفتند و مایی که نسلی سوخته بودیم و از هر قافلهای جا ماندیم.... دلتنگی کردن بد نیست و این روزها که سالگشت حماسه مروارید و ارتش فداکار وطن است، گفتن و دیدن بهترین بهانه است. این عکسها دنیایی از حرفهای ناگفتهای دارند... نمیدانم چند نفر زنده هستند و نمیدانم چند نفر شهید شدهاند...
@syriankhabar
اخبار سوریه
▪️بر اساس روایت کتاب، پمپئو که با حساسیت و تعجب شاهد گفتوگوی ترامپ و میلر در این جلسه بوده از شوق م
🔳 واقعیت جنگ با ایران از نگاه تندترین مقامات امریکایی
▪️این پاراف آخر از گزارش منتشر شده در نشریه بیزینس اینسایدر بسیار مهم است و به نظر کمتر کسی به آن توجه و دقت کرده باشد. اگر در خاطر بسیاری از شما باشد، مایک پمپئو همواره از حمله به ایران و جنگ میگفت و مدام ایران را تهدید میکرد و با چنین مواضعی چنان شیوخ عرب حوزه خلیج فارس را به نیابت از خودش دوشید که به گفته برخی منابع مثل آب خوردن هزینه حضور در انتخابات 2024 ریاست جمهوری امریکا را فراهم کرده است. مواضع تند پمپئو در مورد استفاده از قدرت نظامی را فکر نکنم کسی فراموش کرده باشد.
▪️اما همانگونه که در این پاراف میخوانید او در واقع به شدت از جنگ و نتایج آن واهمه داشت. او که روزگاری در سازمان جهنمی و آدمکش سیا به قول خودش در حال دروغگویی و کلک و حقهبازی بوده و بیش از ترامپ و بقیه از واقعیتهای جهان گزارش دست اول در دست داشته، از توانمندی نظامی و قدرت پاسخگویی ایران در صورت هر اتفاقی خبر داشته است. نکته جالب ماجرا اینجا است که او ضمن داشتن این اطلاعات حاضر نبوده هیچ وقت به صورت مستقیم آن را با ترامپ در میان بگذارد و از قرار معلوم در این جلسه هم چیزی در مخالفت با ایده ترامپ برای حمله به ایران نگفته است.
▪️او اما نگرانی را به دادستان کل امریکا منتقل میکند و از کلهخری کریستوفر میلر ابراز نگرانی میکند، در واقع او از دادستان کل خواسته تا از روابط خود برای آرام کردن میلر و قانع کردنش برای کوتاه آمدن برای جنگافروزی علیه ایران استفاده کند. این مساله واقعیتهای عینی بیشتری را از حقیقت تصمیمها در امریکا و جریان رسانهای که همواره توسط این کشور در نهادهای مختلف هدایت میشود عیان میکند. باید به این مساله دقت بیشتری کرد و آن را به شکل درستی تحلیل نمود تا در آینده هر کسی گفت که قرار است به ایران حمله کند، باور کردنش سخت باشد.
▪️حالا این روزها برخی از سران رژیم کودککش صهیونیست که زورشان به فلسطینیهای بیسلاح در کرانه باختری میرسد و حتی جرات نکردند شلیک راکت توسط حزبالله به شمال فلسطین را پاسخ دهند، مدام از حمله نظامی و جنگ با ایران میگویند. این موضوع آن اندازه جوک و مسخرهآمیز است که نیاز به گفتن و نوشتن ندارد. اما به هر حال عدهای از ما همواره گرفتار بازیهای رسانهای و رفتارهای هیجانی ناشی از خبرسازی توسط رسانههای ضدایرانی میشویم. از آنجایی که بخش بزرگی از مردم ایران بیبیسی، سعودی اینترنشنال و شبکه خالههای من و تو را میبینند، توهمات آنها بر این افراد هم اثرگذار میشود.
▪️در مجموع، این نهایت و اوج قدرت و زور امریکا برای جنگ با ایران بود که در دوره کلهخرابترین رئیسجمهور تاریخ این کشور به این صورت به پایان رسید. ژنرالهایی که به صورت عملی و روزانه با نظامیان ایرانی و نیروهای متحد ایران در منطقه دست و پنجه نرم میکنند بهتر از هر فردی میتوانند ارزیابی درستی از پایان هر ماجراجویی داشته باشند. آنها پس از حمله موشکی ایران به عین الاسد هم باوجود تهدیدهای مدام ترامپ به حمله به 52 نقطه ایران به او یادآور شدند که بهتر است این حمله را تحمل کند و دیگر از این نقاط حرفی به میان نیاورد.
@syriankhabar
امروز هفتم آذرماه سالروز حماسه جاویدان ناوچه پیکان است. حماسهای ماندگار در ماههای اول جنگ که مشارکت با حضور موثر پایگاه ششم شکاری بوشهر صورت گرفت. در واقع تشکیل اتاق جنگ متشکل از نیروی دریایی و نیروی هوایی برای انهدام زیرساخت اقتصادی رژیم بعث عراق در شمال خلیج فارس را باید اوج هنرمندی و تجلی عملیاتی شدن طرحها و ایدهها توسط فرماندهان وقت ارتش ارزیابی کرد.
هرچند رژیم بعث عراق ضربات جبران ناپذیر و دردناکی از رزمندگان ارتش ایران دریافت کرد و زیرساختهای اقتصادی ااسن رژیم برای چندین سال در شمال خلیج فارس عملاً از رده عملیاتی خارج شدند و تلفات انسانی و تجهیزاتی بسیاری به ارتش رژیم صدام وارد شد اما در این درگیری علاوه بر تعدادی از بهترین تکاوران و فرماندهان نیروی دریایی که به شهادت رسیدند دو خلبان ایرانی هم آسمانی و برای همیشه جاویدالاثر گشتند.
گرامی میداریم یاد و خاطره همه شهدای ایران از اعماق تاریخ تا به امروز را، کسانی که برای حفظ این خاک عزیز جان باختند و جسمشان با خاک ایران یکی شد تا امروز ما سربلند و سرافراز آینده درخشان کشور خود بیاندیشیم.
@syriankhabar
شهید سرلشكر خلبان جاویدالاثر ابراهیم شریفی، اول مهر ماه سال 1329 در شهرستان شیراز دیده به جهان گشود و پس از گذراندن تحصیلات ابتدائی و متوسطه در تاریخ یكم دی 1349به جمع هنرآموزان آموزشگاه درجه داری نیروی هوایی ارتش پیوست. او پس از پایان دوره خلبانی و بازگشت به کشور راهی پایگاه ششم شکاری شد داد در این پایگاه خلبان جنگنده افسانهای فانتوم شود.
شریفی در عملیات غرورآفرین مروارید در روز 7 آذر سال 1359 در حمایت از رزمندگان نیروی دریایی مستقر در ناوچه پیكان، حماسه آفرید و با هدایت هواپیماهای شكاری بمب افكن نیروی هوایی از درون ناوچه پیكان با دادن گرای مناسب باعث انهدام چند فروند ناوچه اوزای عراقی و سپردن آنها به قعر آبهای نیلوگون خلیج فارس شد. او سرانجام با هدف قرار گرفتن ناوچه پیكان توسط ناوچه موشک انداز اوزا، به مانند بسیاری از نیروهای حاضر بر روی ناوچه در این راه به افتخار شهادت نائل آمد.
✔️روح بلندش برای همیشه پایدار آسمان ایران عزیز و بزرگ باشد.
@syriankhabar
🔺در طول هفتههای گذشته مطالب و مواردی را در مورد صندوق ذخیره فرهنگیان و هلدینگ پتروفرهنگ نوشتیم. به زودی ابعاد پیچیده و عجیبی از شبکهای که در طول سالهای گذشته ساخته شده و در حال نفوذ به اعماق اقتصاد کشور هستند را به اسم و سمتهایی که داشتهاند برملا خواهیم کرد. منشأ اصلی این همه مشکلات هم خواب بودن سیستم نظارتی در مجموعههای خصولتی است که به حیات خلوت عدهای تبدیل شده است.
🔺وقتی کسی از مسافرکشی در فرودگاه به مدیریت مالی یک پتروشیمی بسیار بزرگ ارتقا پیدا میکند و پس از مدتی کاسبی بدون سر و صدا کنار میرود تا حافظ منافع عدهای باشد و برادرش هم از هیچ به مدیرعاملی یک پتروشیمی دیگر میرسد، خود بخوانید حدیث مفصل از این مجمل. تنها امیدواری ما در این شرایط بد اقتصادی کشور، رسیدگی بازرسی ریاستجمهوری به پدیده شبکه سازی و باندبازی نشأت گرفته از صندوق ذخیره فرهنگیان، هلدینگ پتروفرهنگ و در نهایت هم هلدینگ انرژی سپهر است. کسانی که فکر میکنند خیلی زرنگ هستند و میتوانند همچنان اسب مراد برانند اما نمیدانند که الان باید مراقب خر لنگ خودشان باشند.
✔️به زودی در مورد هلدینگ انرژی سپهر بیشتر خواهیم نوشت.
@syriankhabar
شبکه الجزیره به نقل از منابع خود مدعی شده که مواضع نیروهای مقاومت در منطقه بوکمال سوریه توسط هواگردهای ناشناس بمباران شده است!
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️ شمال افریقا، محور جدید نبرد مقاومت و صهیونیستها /2 🔸سفر این هفته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به مرا
🔳 اعتراض مردم مراکش به عادی سازی با صهیونیستها
▪️چند روز پیش در ضمن گزارشی به بررسی روابط رژیم صهیونیستی با مراکش اشاره کردیم. در این مورد نوشتیم که به صورت عجیبی مردم این کشور به دلیل سیاستهای تبلیغی نظام حاکم در برابر این عادی سازی سکوت کردند. اما از قرار معلوم هنوز هم در این کشور وجدانهای بیدار حضور دارند.
▪️در این راستا، جبهه مراکش برای حمایت از فلسطین علیه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی با صدور بیانیهای اعلام کرد، همزمان با روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین مصادف با ۲۹ نوامبر(هشتم آذر ماه) هر سال، در بیش از ۲۷ شهر تظاهراتی علیه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برگزار خواهد شد.
▪️در این بیانیه آمده است، تجمعات و اعتراضاتی تحت شعار «تداوم نبرد برای مقابله با عادیسازی روابط و حمایت از ملت فلسطین» برگزار خواهد شد. این اعتراضات با هدف حمایت از مبارزه ملت فلسطین برای آزادسازی اراضی فلسطینی از چنگال صهیونیستها و تشکیل کشور دموکراتیک به پایتختی شهر قدس برپا میشوند. هدف از این اقدام، اعلام مخالفت مردمی با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و درخواست لغو آن و همچنین لغو تمامی توافقهای نشأت گرفته از آن است.
@syriankhabar
شاید باور این مساله کمی سخت باشد، اما در حالی که برخی از متخصصان میگویند باید در مورد این سویه کرونا با دقت مطالعه کرد، اما جنجال رسانهای صورت گرفته توسط بنگاههای خبرپراکنی وابسته به لیبرالها و کمپانیهای اقتصادی امریکایی و اروپایی در مورد آن به ما می گوید که با یک بازی جدید مواجه هستیم...
@syriankhabar
بالاخره یک روزی میرسد که همه نجاست شماها از قبله اول مسلمانان شسته خواهد شد. یهودیان خیبر هم قرنها در مدینه برای خود بساط قدرت داشتند، اما روزش که فرارسید در هم پیچیده شدند و خیلی زود نوبت به شماها میرسد.... این وعده الهی است، درست از یک مشت حکومت فاسد عرب برای بقای خود در قدرت در حال کاسهلیسی صهیونیسم و به تبع آن امریکا هستند، اما تجربهای بزرگ از زدن زیر میز در جهان اسلام وجود دارد که به روزش متبلور خواهد شد. ما به آن روز نه باور، که ایمانی بزرگ و سترگ داریم.
رئیس رژیم صهیونیستی به همراه سایر همپالکیهای دزد و آدمکش خود امروز مقدسات جهانی را لگدمال کرد... روزی میرسد که در این شمعدان برایتان شمع سیاه روشن خواهیم کرد... شک نکنید.
@syriankhabar
برای اینکه با گوشهای از فعالیت سفرای ایران در خارج آشنا شوید، این خبر را چند بار بخوانید. فکر کردهاید فقط سفیر پانترکها در باکو است که پیگیر حذف یک مصاحبه از یک وبسایت تحلیلی میشود؟ نه جانم، از اینها خیلی داریم... الان سردبیر رویترز هم گفته چشم بابا، ما غلط کردیم دیگه از این کارها نمیکنیم...
بابا جان، کار که نمیکنید لااقل برای خودتان حاشیه درست نکنید، بلد نیستید، حرف هم نزنید. مثلا گزارش رویترز در مورد مذاکرات به تو چه ربطی دارد؟ برو دنبال ذرت و کنجاله و مرغ و گوشت... برو دنبال این موارد.... چیزی نگید تا ما هم دهانمان بسته و قلممان در نیام باشد...
@syriankhabar
این خبر هم خیلی مهم بود، گفتم از دست ندهید. سفیر که خودش بنده خدا کاری نمیکند، همسر محترمش شاید با یک کار فرهنگی موفق شده بهانهای برای نوشتن یک خبر به شوهرش داده باشد. بروید و فالوورهای اینها را در توئیتر نگاه کنید... سفر آقایان در باکو هر چه پانترک ضدایرانی و ضدزبان فارسی و هویت ایرانی است را فالوو کرده و از آنها تقاضای حمایت دارد...
با این اوضاع دیپلماتیک اگر دولت سیدابراهیم رئیسی فکر کرده میتواند مشکلات کشور را حل کند یا خیلی خوشبین است و از چیزی خبر دارد که ما نداریم یا اینکه کلا راه را دارد از همین الان اشتباهی میرود. ما بناجار برخی موارد را قلمی میکنیم شاید یک بنده خدایی پیدا شد و به این جماعت سفیر و کاردار هشدار داد...
@syriankhabar