دیدم یکی از مزدوران فارسی زبان و حقوق بگیران دولت آمریکا مطلبی نوشته مبنی بر اینکه شکست مذاکرات در دوحه یعنی ایران آن یک میلیون بشکه نفتی را هم که صادر میکرد، با تحریم جدید از دست خواهد داد. اینها چون مامور و معذور هستند و وسعت نگاهشان به اندازه منافع آمریکا و نه حقیقت موجود است، نمیخواهند این موضوع را اعتراف کنند که ذخایر استراتژیک نفت آمریکا به کمترین میزان خود در ۴۰ سال گذشته رسیده است و از سوی دیگر ایران در برابر آمریکا و اروپا دست بسته نیست.
در حالی که کاخ سفید بر مقامات عربستان و امارات فشار وارد میکند تا استخراج و صادرات نفت خود را افزایش دهند اما نمی دانند چاههای نفت عربستان بیش ازین توان تولید ندارد و بایدن به ریاض میرود تا شاید شیر نفت بیشتر بازگردد، یک میلیون بشکه نفت ایران با ۷ میلیون بشکه نفت سعودی در کفه ترازو قرار میگیرد. بعد از هر شکست مذاکره یا کارشکنی توسط امریکا، شاهد یک اتفاق و حادثه بودهایم. شلیکهای رزمندگان یمنی در آسمان جیزان، بخشی از این معادله است. نفت ایران صادر نشود، خاطره ابقیق و خریص تکرار خواهد شد. این را آمریکاییها بهتر از همه میدانند.
@syriankhabar
آمده بودند برای آن که بروند اما افسانههای رفتن بسیار عجیبتر از ماندن بود، قصههای ما از همان روزی شروع شد که قرار شد آتش قاضی باشد و سربلند از آن بیرون بیاییم. از فراز قرنهای گذشته تا امروز و از قلههای بودن عبور کردیم و به امروز رسیدیم. در روزگاری که جنگ بر ما تحمیل شد، در روزگاری که قافیهها را باختیم تا راه رفتن ردیف شود، به اندیشه پاک جهان رفتیم و جان باختیم تا ایران ما بماند...
این راهی است که سرنوشت ما است باید ادامه پیدا کند... تاریخ ما را با خون نوشتهاند و مرزهای پر از مهر ما یادگارهای خونینی از جنس عشق در خود دارد...
@syriankhabar
تحلیلهای متفاوتی در غرب در مورد جنگ اوکراین وجود دارد که خدا را شکر کسی به این تحلیلها گوش نکردند. هنری کسینجر از همان ابتدا بر این باور بود که غرب نباید با روسیه از در دشمنی در بیاید. او در گفتوگو با مجله انگلیسی «اسپکتیتور» وزیر امور خارجه سابق آمریکا سه سناریوی احتمالی برای جنگ اوکراین ارائه داد.
نخست: اگر روسیه تا همینجا که پیش آمده متوقف شود، ۲۰ درصد از خاک اوکراین را گرفته است، یعنی مناطق صنعتی و بخش اساسی کشاورزی و بخشی از قلمرو این کشور در ساحل دریای سیاه. نقش ناتو (در این صورت) از اهمیت سابق برخوردار نخواهد بود.
دوم: عقب راندن روسیه از مناطقی است که در عملیاتهای نظامی خود به دست آورده، از جمله شبهجزیره کریمه که در ۲۰۱۴ به روسیه الحاق شد. اگر اقدامات نظامی ادامه یابد، احتمال «جنگ مستقیم میان روسیه و غرب» افزایش مییابد.
سوم: بازگشت به مرزهای پیش از آغاز حمله در ۲۴ فوریه است. در این صورت، اوکراین مجددا تسلیح شده و همکاریهایش با ناتو نزدیکتر میشود، حتی شاید روزی عضو ناتو شود. این سناریو نیازمند آن است که مناقشه برای مدت مشخصی متوقف شود.
@syriankhabar
در حالی کیسینجر به خوبی درک کرده غرب نباید با روسیه در بیفتد، رئیسجمهور روسیه همین نگاه دارد. ولادیمیر پوتین در سخنرانی در مقر سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت: غرب خود را در تله گرفتار کرده، زیرا قادر به تجزیه و تحلیل تحولات جهان که هژمونی آن را تضعیف میکند، نیست.
پوتین تاکید کرد: یکی از اولویتهای کمیسیون پیشبینی استراتژیک برای توسعه رویدادها و تغییرات در عرصه بینالمللی است. غرب همچنان واقعیت ظهور نظم جهانی چندقطبی را نادیده میگیرد و در رویههای خود دنبال دستیابی به یک هدف است و آن حفظ هژمونی خود به هر وسیلهای است.
پوتین با یادآوری سرنوشت کشورها و مردم خاورمیانه تاکید کرد که غرب امروز نیز همین کار را با اوکراینی ها انجام میدهد. تلاش کشورهای غربی تنها برای مهار روسیه نیست، بلکه «جنگ با روسیه» است. غرب در تلاش است تا واقعیت ناراحت کنندهای را نادیده بگیرد که نظم جهانی چند قطبی را تشکیل میدهد. آنها در سیاست خود به دنبال رسیدن به یک هدف هستند و آن حفظ هژمونی خود به هر وسیلهای است. چنین رفتاری از سوی غرب حاکی از عدم تمایل به نگاه به حقیقت و برداشتن گام های بی پروا است.
@syriankhabar
5.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۲۵ سال بعد از پایان اشغالگری انگلیسیها در بندر چینی هنگکنگ، رئیس جمهور چین با قطار وارد این شهر شد تا همزمان با رجزخوانی کشورهای غربی برای پکن، بار دیگر بر ماهیت چینی این شهر و بندر تاکید کند. هنگ کنگ که تا همین چند سال پیش برای چینیها به لحاظ اقتصادی اهمیت قابلتوجهی داشت، امروز به یک بندر ساده و معمولی تبدیل شده است چرا که آنها در دو دهه گذشته موفق به ایجاد زیرساختهای اقتصادی بزرگی در مناطق داخلی و در همسایگی هنگ کنگ شدهاند که هر یک از آنها به تنهایی این بندر را پشت سر میگذارد.
در طول سالهای گذشته انگلیسیها که سابقه اشغالگری بیش از یکصد ساله در این منطقه داشتند، تلاش بسیاری کردند تا از آنجا نقطه بحران و کانون آشفتگی جهت ضربه زدن به امنیت داخلی و زیر سوال بردن اقتدار حکومتی چین استفاده کنند اما چینیها پس از ۲۰ سال حضور در هنگکنگ آیندهنگرانه کار کرده بودند و با درایت و هوشمندی، فتنه گری عناصر وابسته به انگلیس و آمریکا را در نطفه خفه کردند.
حضور رییس جمهور چین در هنگ کنگ، ضربه روحی شدیدی به انگلیسیها به شمار میرود...
@syriankhabar
درست چند روز بعد از آنکه دولت سوریه جمهوریهای خود خوانده لوهانسک و دونتسک را به رسمیت شناخت و دولت زلنسکی روابط دیپلماتیک با دمشق را قطع کرد، سرکردههای تروریستهای سوری ساکن قطر با حضور در سفارت اوکراین در دوحه با زلنسکی بیعت کردند. این بخشی از بازی سیاست است که حالا خودش آشکارتر نشان میدهد. دولتهای اوکراین در طول هشت سال گذشته از بحران سوریه یکی از اصلیترین تامین کنندگان سلاح و مهمات برای گروهکهای تروریستی مورد حمایت آمریکا، ترکیه و قطر بود و سران حکومت غربگرای حاکم بر کییف در تمام موارد علیه سوریه در مجامع بینالمللی رای داده بودند...
@syriankhabar
✴️ ناتو به دنبال پادگانی کردن جهان /1
🔸بیانیه پایانی سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که در اسپانیا برگزار شد، حامل نکات بسیار مهمی بود که ما در طول هفتههای گذشته به برخی از ابعاد آن پرداخته بودیم. به صورت خیلی خلاصه میتوان گفت این بیانیه چیزی بیش از تبدیل کردن جهان به پادگانی که در آن ناتو قرار است در آن مردم جهان را به سیطره خود در بیاورد، نیست. در حالی که این پیمان نظامی صرفاً برای تامین امنیت کشورهای غربی و دفاع از کشورهای عضو در برابر حملات احتمالی تشکیل شده بود، اما از سه دهه پیش که گسترش آن به شرق شروع شد، میشد به خوبی شرارههای این تفکر خطرناک را مشاهده کرد.
🔸در این نشست چند اتفاق قابل توجه روی داد که به هیچ عنوان نباید به سادگی از کنار آن گذشت: نخست از فنلاند و سوئد دعوت شد تا به عضویت این پیمان در بیایند، این یعنی آنکه ناتو حالا به صورت رسمی وارد دو حوزه بسیار مهم و راهبردی در فضای پیرامونی روسیه شده است؛ یکی دریای بالتیک و دیگری اقیانوس منجمد شمالی. عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، گسترش عمیقتر پادگانهای امریکا به سمت مرزهای روسیه را نشان میدهد و بیانگر آن است که ناتو به جای دفاع، در حال حمله قرار گرفته است. حضور 100 هزار نظامی امریکایی (برخی این عدد را بیشتر میدانند) در کنار هزاران نظامی انگلیسی در شرق اروپا یعنی تشکیل خط حمله آنگلوساکسونها در برابر روسیه....
🔸اما دومین اتفاق که مانند اتفاق نخست قابل پیشبینی بود و پیش از این در مورد آن صحبت شده بود، تصویب یک «سند مفهوم استراتژیک جدید» برای هدایت توسعه سیاسی و نظامی این ائتلاف برای دهه آینده بود که دقت در محتوای این سند بسیار راهگشا و قابل تامل است. این سند روسیه را «مهمترین و مستقیمترین تهدید» برای ناتو خواند. این بلوک قبلا این کشور را شریک استراتژیک نامیده بود. ناتو اعلام داشت بازدارندگی و دفاع را برای همه متحدانش به میزان قابل توجهی تقویت خواهد کرد. همچنین این مفهوم برای اولین بار به چین اشاره و اظهار کرد که «جاهطلبیهای اعلام شده و سیاستهای قهرآمیز این کشور منافع، امنیت و ارزشهای ناتو را به چالش میکشد.»
🔸اعضای ناتو همچنین با سران چهار کشور حوزه آسیا-اقیانوسیه شامل ژاپن به تبادل نظر درباره چالش های جهانی پرداختند! دعوت از این چهار کشور در نشست ناتو و گنجاندن چین در لیست «دشمنان» کشورهای عضو این سازمان نظامی و تاکید بر این مساله که «چین امنیت و ارزشهای ناتو» با به چالش میکشد، فضایی بیپرده برای انتقال منافع حوزهای اروپا به جهان پیرامونی ایجاد کردند. موضوع «امنیت» و در وهله دوم «ارزشهای ناتو» را نه باید صرفاً مختص چین دانست، بلکه ناتوی تحت فرمان و اراده امریکا تلاش میکند با تعمیم این تعریف فراخواهانه از «امنیت و ارزش» اقدامات بیشتری در سطح جهان علیه دیگر کشورها صورت دهد، موضوعی که به ایجاد تفکر «پادگان جهانی ناتو» منجر خواهد شد.
🔸بر این اساس باید حوزه اقدام و عملکرد ناتو را نه فقط قاره اروپا و کشورهای عضو این «پیمان تهاجمی» نظامی دید، بلکه هر جایی که از این به بعد بر اساس «سند مفهوم استراتژیک جدید» بر خلاف «امنیت و ارزشهای ناتو» عمل کند، ما باید شاهد حضور نظامی و تجاوزکارانه آن باشیم. از آنجایی که این سند 10 ساله است و تا 10 سال آینده اتحادیه اروپا و امریکا توان اقتصادی خود را بیش از پیش از دست داده و قدرت آنها به کمتر از یکسوم اقتصاد جهانی خواهد رسید، به نظر میرسد ما باید شاهد یک رشته درگیریها و نبردها بر سر منابع توسط اعضای ناتو باشیم، در واقع این پیمان نظامی در صدد است تا در قالب «حفظ امنیت» و دفاع از «ارزشها»ی مدنظر، به سمت دسترسی مستقیم و بدون واسطه به منابع انرژی و معدنی جهان پیش برود.
🔸این همان سیاستی است که امریکا در ابتدای هزاره جدید میلادی در صدد اجرای آن بود. با اشغال افغانستان دنبال کنترل آسیای مرکزی به عنوان یکی از بکرترین سرزمینها به لحاظ منابع معدنی به همراه خود افغانستان بود و با اشغال عراق، درصدد کنترل منابع نفتی به عنوان سوخت مورد نیاز صنعت و ماشین جنگیاش! اما حماقت سران کاخ سفید در تامین بیقید و شرط امنیت رژیم صهیونیستی و برملا شدن طرح خاورمیانه بزرگ باعث مقاومت کشورهای منطقه در برابر این طرح و شرکت هزاران میلیاردی امریکا در سطح اجرای راهبرد خود شد. با این حال، امریکاییها از این یده دست برنداشته و حالا با کمک گرفتن مستقیم از ناتو در صدد اجرای آن هستند، هر چند که این راهبرد هم با مقاومت کشورهای دیگر به شکست منجر خواهد شد.
@syriankhabar
✴️ ناتو به دنبال پادگانی کردن جهان / 2
🔸همانگونه که گفته شد، راهبرد 10 سال آینده ناتو به شدت تهاجمی است و دفاعی نیست. خارج شدن این پیمان نظامی از مرزهای جغرافیاییاش، چیزی به جز رفتن به سمتِ ماجراجوییهای خطرناک نیست و این خطر را دبیرکل آن هم به خوبی احساس کرده است. ینس استولنبرگ در حاشیه نشست سران ناتو در مادرید به خبرنگاران گفت: « ما به هیچ عنوان قصد درگیری مستقیم با روسیه را نداریم و در واقع برای جلوگیری از جنگ تلاش میکنیم. اگر جنگ اوکراین به یک جنگ تمام عیار بین روسیه و ناتو تبدیل شود، شاهد خسارات جبران ناپذیری در منطقه خواهیم بود که هم اکنون در اوکراین نمونه اش را مشاهده میکنیم!»
🔸دبیرکل ناتو به خوبی متوجه شده که آنچه در سیاست کلی این پیمان نقل شده، حالت تهاجمی داشته و حتی ممکن است به درگیری مستقیم با روسها منجر شود و به همین دلیل مدام توضیح میدهد که «قصد آنها درگیری با روسیه نیست» اما این را هم میداند نوع کمکهایی که به اوکراین دارند ارسال میکنند خود، مقدمه جنگ است و بدون شک اتفاقات پیشبینی نشدهای را رقم خواهد زد. او میگوید ناتو دو وظیفه دارد: «حمایت از اوکراین و جلوگیری از سرایت درگیری به خارج از اوکراین؛ هدف اصلی ناتو جلوگیری از تنش در منطقه است و به خاطر همین درگیر هیچ جنگی نخواهد شد.» استولنبرگ در حالی اصرار دارد که بگوید که هدف اصلی ناتو «جلوگیری از تنش است» که عامل اصلی تنش در شرق اروپا خود ناتو است و این را کمعقلترین آدمها هم میداند اما مشخص نیست چرا او این را متوجه نشده است.
🔸یک بخش دیگر صحبتهای استولنبرگ که نقیض همه موارد بالا است که خودش مطرح کرده، به شدت جالب است و نشان میدهد که قرار است ناتو در طول چند سال آینده به شدت فربه شده و به نوعی نظامیگری بر سیاسیگری در اروپا سایه انداخته و اروپای دوران صلح مسلح یا دهه 1930 را در ذهن متبادر کند. او در کنفرانس خبری خود گفت: «ما از رهبران ائتلاف خواستیم هزینههای دفاعی را از جمله در زمینه توسعه ابزارهای نظامی، قابلیتها و آموزشها و با هدف حمایت از بودجه ائتلاف افزایش دهند. سرمایهگذاری نظامی در پرتو جهانی در حال تغییر و خطرناکتر و ظهور جنگها در اروپا که درد و رنجهای روزانه را افزایش میدهد، ضروری است.»
🔸نیازی به توضیح واضحات نیست و شما با خواندن این چند خط به خوبی متوجه کلمات و واژههایی که توسط دبیرکل ناتو در مورد جهانی که در طول سالهای آینده اروپا و بدون شک آن مناطقی که «امنیت» اعضای ناتو را به خطر انداخته و «ارزشهای ناتو» را زیر سوال ببرند، شاهد جنگ خواهیم بود. اینکه استولنبرگ از «ظهور جنگها» در اروپا میگوید روایت دست اولی از نگاهِ نظامیِ حاکم بر رفتار کشورهای اروپایی و امریکا را نشان میدهد، کشورهایی که باید از اقتصاد خود به نفع تولید بیش از پیش تجهیزات نظامی و بزرگتر کردن ارتشها و هزینهکرد در حوزه آموزش و دپوی سلاح مورد استفاده قرار بگیرد.
🔸این بخش از سخنان دبیرکل ناتو بسیار جالب توجه است: رهبران این ائتلاف در نشست مادرید درباره اینکه «چگونه روسیه و چین به دنبال منافع سیاسی، اقتصادی و نظامی در سراسر مناطق همسایه در جنوب ما هستند» بحث کردند. «مسکو و پکن هر دو از اهرمهای اقتصادی، اجبار و رویکردهای ترکیبی برای پیشبرد منافع خود در این منطقه استفاده میکنند.» خوب دقت کنید، وی چین و روسیه را متهم به استفاده از اهرم اقتصادی علیه دیگر کشورها میکند، اما به هیچ عنوان اشاره نمیکند که هزاران مدل تحریم اقتصادی توسط اروپا و امریکا علیه بسیاری از کشورهای جهان اعمال شده و این کشورها خود مبدع استفاده ابزاری از عنصر تحریم و فشار اقتصادی برای به زیر کشیدن دیگر کشورها بودهاند.
✔️در هر حال، توصیه میکنم بیانیه پایانی اعضای ناتو را با دقت بخوانید و حرفهای دبیرکل آن را هم با دقت مورد موشکافی قرار بدهید. ناتو پس از دو دهه حضور در افغانستان و شکست مفتضحانه در این کشور، در صدد است با تجربه گرفتن از این اشغالگری، برای آینده برنامهریزی کند اما آنها به خوبی از میزان مقاومت جهان پیرامونی در برابر خود خبر داشته و میدانند که چین، عراق و افغانستان نیست...
@syriankhabar
مذاکرات ایران و عربستان پس از پنج دور گفتوگو در سطح امنیتی در بغداد، حالا قرار است در سطحی بالاتر برگزار شود. یک منبع دولتی عراقی در گفتوگو با روسیا الیوم با بیان اینکه بغداد میزبان نشستی میان دیپلماتهای ایرانی و سعودی خواهد بود، گفت: پیش از این پنج دور مذاکرات میان تهران و ریاض در بغداد انجام شد که همه آنها در سطح امنیتی و اطلاعاتی بود، اما دور جدید در سطح دیپلماتیک خواهد بود.
بر اساس این گزارش، مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق یک هفته پیش سفری به عربستان و ایران داشت و گفته میشود که این سفر در راستای گفتوگوهای میان دو کشور بود.
سخنگوی پیشین وزارت خارجه ایران در خصوص این سفر گفت: در این سفر مقامات دو کشور در ارتباط با موضوعات دو جانبه و تحولات منطقه رایزنی و گفتوگو کردند. از جمله در مورد نقش مثبت و سازندهای که بغداد در ماههای گذشته در مورد روابط ایران و عربستان ایفا کرد.
@syriankhabar
جنگندههای رژیم صهیونیستی امروز صبح با چند فروند موشک از فراز دریای مدیترانه اقدام به هدف قرار دادن چند سالن مرغداری در یک روستا در استان طرطوس کردند. در این منطقه به دلیل نبود هیچ هدف نظامی، حتی یک سامانه پدافندی ارتش سوریه هم حضور نداشت و به همین دلیل این مرغداریها منهدم و دو کارگر هم زخمی شدند...
@syriankhabar