✳️ آیا پشیمانی صهیونیستها از خروج امریکا از برجام است؟
▫️رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که مقامات امنیتی این رژیم از فشاری که به واشنگتن آوردهاند تا از توافق هستهای با ایران خارج شود، پشیمان هستند. بر اساس نوشته این رسانهها، مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی از فشارهایی که بنیامین نتانیاهو به دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا آورد تا از برجام خارج شود، پشیمان هستند!!
▫️شبکه کان اسرائیل اعلام کرد که پشیمانی مقامات صهیونیستی به این دلیل است که ایران و قدرتهای بزرگ جهان بار دیگر به سوی همان توافق درحال حرکت هستند اما این درحالی است که تهران پیشرفت گستردهای در برنامه هستهای خود بهویژه در زمینه غنیسازی اورانیوم محقق کرد و اگر واشنگتن از توافق خارج نمیشد این اتفاق رخ نمیداد.
▫️در این گزارش آمده است که مقامات امنیتی صهیونیستی اخیرا در نشستی مشورتی که یائیر لاپید، نخست وزیر این رژیم نیز در آن حضور داشت، نسبت به این امر ابراز پشیمانی کردهاند. این شبکه صهیونیستی همچنین اعلام کرد که تلآویو فشارهای خود علیه دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را افزایش داده است تا خواستههای آنها در هرگونه توافق با ایران در نظر گرفته شود.
🔹اما این پشیمانی به دلیل دیگری است، آنها فکر میکردند با تحریم و فشار حداکثری ایران از هم میپاشد و نابود میشود و از اینکه این اتفاق روی نداده، عصبانی و ناراحت هستند و ناراحتی دیگرشان این است که امروز امریکا برای آنکه با ایران به توافقی در مورد هستهای برسد، ناچار است در حوزه تحریمها کوتاه بیاید. این موضوعی است که صهیونیستها را به شدت عصبانی کرده است.
🔹بارها نوشتهام که مساله دستیابی ایران به سلاح هستهای برای رژیم صهیونیستی اولویت چهارم هم نیست و دلیلش نیز این است که ایران بدون سلاح هستهای هم توان نابودی این رژیم را دارد و این رژیم با داشتن سلاح هستهای در سه دهه گذشته مدام از ایران و دوستانش در منطقه شکست خورده است. برای آنها سلاح هستهای بهانهای بود تا با استفاده از آن تحریمها را بر ملت ایران تحمیل کنند و ایران را نابود کنند.
🔹اما در میان بهت و حیرت آنها، ایران از این مرحله هم عبور کرد و امروز در ایران دیگر بود و نبود برجام مانند سال 1394 اهمیت ندارد (نه اینکه ندارد، جامعه مانند آن سال دیگر به آن واکنش نشان نمیدهد بلکه به لحاظ اقتصادی هم اثرگذار است) و امریکا هم باید تحریمها را بردارد و هم ایرانِ در آستانه اتمی شدن را تحمل کند. این تیغ دولبه را صهیونیستها با حماقت خودشان تیز کردند و ایرانیها هم مثل همیشه هوشمندانه از آن بهره گرفتند.
🔹حالا نشستهاند تا در کار برجام اخلال کنند و همه تلاششان هم این است که ایران منفعت مالی و اقتصادی از برجام نبرد. اگر مسوولان کشور در این حوزه یک ذره کوتاه بیایند، صهیونیستها به خواسته خود رسیدهاند. یا رومی روم، یا زنگی زنگ. باید در این زمینه تا آخر رفت و امریکاییها باید بدانند که اگر به خواسته بسیار بسیار تعدیل شده و منطقی ایران پاسخ ندهند، پاسخهای ایران از جای دیگری سر در میآورد. این را باید صهیونیستها بیش از همه درک کنند.
@syriankhabar
🔳 فرار سرمایه قلب تپنده اروپا با افزایش هزینه انرژی
▪️قلب صنعتی اروپا با احتمال مهاجرت تولیدکنندگان قطعات خودرو، مواد شیمیایی و فولاد روبروست که در پی صعود هر روزه قیمت برق، قادر به هضم گرانی آن نیستند. قیمت برق و گاز در آلمان در مدت دو ماه، بیش از دو برابر افزایش یافته و قیمت برق برای سال آینده که قیمت پایه بازار اروپاست، به ۵۷۰ یورو (۵۷۳ دلار) به ازای هر مگاوات ساعت صعود کرده است در حالی که دو سال پیش، این قیمت، ۴۰ یورو بود.
▪️رالف استوفل، مدیرعامل شرکت BIW Isolierstoffe GmbH که تولیدکننده قطعات سیلیکونی برای خودرو، هوافضا و صنایع کاربردی است، در این باره گفت: تورم انرژی در آلمان بسیار شدیدتر از نقاط دیگر بوده است. از این میترسم که اقتصاد آلمان به تدریج موقعیت صنعتی خود را از دست دهد.
▪️آلمان برای سوخت مورد نیاز نیروگاهها و کارخانهها، به گاز روسیه متکی بوده است اما در پی کاهش عرضه گاز روسیه، اکنون خود را با چالش کمسابقهای برای روشن نگه داشتن چراغهای برق و ادامه فعالیت کسب و کارها روبرو میبیند. تعطیلیهای موقتی به دلیل قیمتهای بالای انرژی، اکنون بیشتر از گذشته مشاهده میشود و باعث کاهش تولید کود و فولاد در ماههای دسامبر و مارس شد.
▪️اکنون قیمتها روند صعودی پایدارتری پیدا کردهاند که این وضعیت دشوار را تشدید کرده است. قیمت گاز اروپا برای ماه آتی، پنج شنبه گذشته در رکورد ۲۴۱ یورو به ازای هر مگاوات ساعت بسته شد که حدود ۱۱ برابر بالاتر از قیمت معمول برای این وقت از سال است.
▪️در حالی که دولت آلمان، افزایش قیمت متوجه خانوارها را تا حدودی محدود کرده است اما شرکتها از این افزایش هزینهها در امان نبودهاند و بسیاری از آنها این افزایش هزینههای انرژی را به مشتریانشان منتقل میکنند یا به کلی فعالیتشان را متوقف کردهاند.
▪️ماتیاس روچ، سخنگوی ایونیک اینداستریز که دومین تولیدکننده بزرگ مواد شیمیایی در جهان است و در ۲۷ کشور کارخانه دارد، اظهار کرد: قیمتها بار سنگینی روی دوش بسیاری از شرکتهای انرژیبری که در سطح بینالمللی رقابت دارند، گذاشته است. این شرکت، گاز مایع و زغال سنگ را جایگزین حداکثر ۴۰ درصد از حجم گاز آلمان کرده و بخشی از هزینههای بالا را به مشتریانش منتقل کرده است. اما مفهوم جا به جایی، تحقق نیافتنی است.
▪️با این حال شواهدی وجود دارد که از افت موقعیت صنعتی آلمان حکایت دارد. طبق تحلیل آمار دولتی توسط شرکت مشاوره آکسفورد اکونومیکس، در شش ماه نخست امسال، حجم واردات مواد شیمیایی حدود ۲۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و همزمان، تولید مواد شیمیایی کاهش یافت. تولید در ژوئن حدود هشت درصد در مقایسه با دسامبر کاهش داشت.
▪️مارتین دِونیش، مدیرکل سابق گلدمن ساکس میگوید اگر به دلیل کمبود انرژی، صنعت با هفتههای کاری کوتاهتر و دستمزدهای پایینتری روبرو شود، این وضعیت نگران کننده خواهد بود و زمینه ناآرامی اجتماعی فراهم میشود.
▪️صندوق بین المللی پول ماه گذشته پیش بینی کرد آلمان به دلیل وابستگی اقتصاد این کشور به گاز روسیه، امسال در میان کشورهای گروه هفت، بدترین عملکرد را خواهد داشت. شرکت Aurubis AG که بزرگترین تولیدکننده مس در اروپاست، قصد دارد مصرف گاز را به حداقل برساند و هزینههای نیرو را به مشتریانش منتقل کند. شرکت شکر Suedzucker AG برنامههای انرژی اضطراری را در صورت قطع کامل عرضه گاز روسیه به آلمان طراحی کرده است.
▪️شرکت بی ام دبلیو تدارکات برای کمبود احتمالی گاز را مضاعف کرده است. این خودروساز اکنون ۳۷ تاسیسات گازسوز را اداره میکند که گرمایش و برق در کارخانههای آلمان و اتریش تولید میکنند و در حال بررسی استفاده از نیروگاههای داخلی است. بر اساس گزارش بلومبرگ، سیمون تاگلیاپیترا از اندیشکده بروژل میگوید: ادامه روند صعودی قیمتها، ممکن است چشم انداز اقتصادی اروپا را تغییر دهد. بعضی از صنایع تحت استرس شدیدی قرار خواهند گرفت و درباره تولید در اروپا بازبینی میکنند.
@syriankhabar
🔴نگاه چامسکی به اهداف امریکا در حمایت از اوکراین
🔻نگاههای متعددی در امریکا در مورد جنگ روسیه و اوکراین وجود داد که این نگاهها و صداها معمولاً کمتر مجال ظهور و بروز پیدا میکنند؛ دلیلش هم سلطه جریانهای قدرت و تاجران سلاح بر سیاست خارجی این کشور است. با این حال شنیدن برخی مواضع از متفکران شناخته شده امریکایی، حقایق را به شکل دیگری سازماندهی میکند. نوآم چامسکی، متفکر و زبانشناس آمریکایی در سخنانی درباره جنگ روسیه و اوکراین و نقش آمریکا در آن اظهار کرد که آمریکا از کییف حمایت میکند و درصدد تشکیل ائتلاف کشورهای غربی علیه مسکو است و از این طریق تلاش میکند تا مواضع روسیه را هرچه بیشتر تضعیف کند.
🔻وی گفت که واشنگتن میخواهد مسکو را از حل و فصل دیپلماتیک بحران اوکراین که میتواند تنش در جهان را تا حد ممکن تشدید کند، بازدارد. این تصمیم توسط ناتو در جریان نشست سران خود در پایگاه هوایی "رامشتاین" آلمان اتخاذ شده است. در آن نشست، ناتو و از جمله اروپا موضع رسمی آمریکا را پذیرفتند و تاکید کردند که باید روسیه را تا حد امکان تضعیف کرد تا نتواند اقدامات گستردهتری انجام دهد. این بدان معناست که روسیه باید بیش از آنچه توافقنامه ورسای آلمان در سال ۱۹۱۹ انجام داده بود، تضعیف شود و باید قدرت روسیه را به حدی تضعیف کرد که اجازه مذاکره و انجام اقدامات دیپلماتیک را نداشته باشد.
🔻این منتقد و فعال سیاسی آمریکایی همچنین از تسلیم شدن کشورهای اروپایی در برابر تصمیمات کاخ سفید ابراز ناامیدی کرد و افزود: اروپا از این دیدگاه حمایت میکند، آمریکاییها همیشه به این سیاست پایبند بودهاند. آلمان و فرانسه روند دیپلماتیک جایگزین را پیش میبردند اما در این اجلاس با موضع آمریکا موافقت کردند.
🔻چامسکی با یادآوری روش آمریکا برای تحمیل سیستم خود در عراق، سوریه و لیبی و همچنین نحوه ارائه و نمایش اتفاقات اوکراین در رسانههای بینالمللی، گفت که موضع اروپا در قبال بحران اوکراین منصفانه نیست. بسیار علاقهمند هستم آنچه را که رسانههای آمریکایی درباره تحولات اوکراین مینویسند و آن را یک درگیری «غیر موجه» توصیف میکنند، دنبال کنم. این تنها موقعیتی است که در آن میتوان از این اصطلاح استفاده کرد، این موضوع بیانگر این مسئله است که آنچه اتفاق میافتد از قبل تحریک شده است. به همین دلیل این عبارت باید همیشه تکرار شود. هیچکس از آن برای درگیریهای دیگر استفاده نمیکند.
🔻چامسکی در ادامه تمایل قدیمی واشنگتن برای جذب اوکراین به ناتو علیرغم اعتراضات و هشدارهای مداوم مسکو و سیاستمداران باتجربه آمریکایی را یک اقدام تحریکآمیز خواند و تاکید کرد: روسیه ۳۰ سال پیش، یعنی سالها قبل از پوتین، فهمیده بود که عضویت اوکراین در ناتو به معنای عبور از خط قرمز آن است و هیچ رهبری در روسیه، نه گورباچف، نه یلتسین و نه پوتین این را قبول نخواهد کرد. تعدادی از سیاستمداران ارشد آمریکایی، از جمله جورج کنان، هنری کیسینجر، جیک مدلاک و ویلیام برنز، رئیس سیا، این را درک کردند و از دهه ۹۰ قرن گذشته، آنها سعی داشتند به مقامات آمریکایی هشدار دهند که تلاش برای وارد کردن اوکراین به ناتو، اقدامی بیپروا و تحریکآمیز خواهد بود.
@syriankhabar
همانگونه که خبر دارید، «داریا دوگین» دختر الکساندر دوگین، کهنهسرباز و مفسر سیاسی روسی، شنبه شب در پی انفجار مهیب خودرویش در نزدیکی مسکو کشته شد. این رویداد در بزرگراهی حدود ۲۰ کیلومتری غرب مسکو حدود ۲۱:۳۵ به وقت محلی رخ داد. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده نشان میدهد که این انفجار درست در وسط بزرگراه اتفاق افتاد و اجزای منفجر شده به اطراف پرتاب شدند. این خودروی ویران شده که کاملا آتش گرفت، سپس به حصاری برخورد کرد.
به گفته سرویسهای اضطراری فقط یک شخص داخل این خودرو بود و فورا پس از انفجار کشته شد. گزارشهای اولیه نشان دادند که یک دستگاه منفجره خانگی ممکن است عامل این انفجار بوده باشد اما بازرسان هنوز علت انفجار یا انگیزه احتمالی را تایید نکردهاند.
اوایل شامگاه شنبه، الکساندر دوگین طی جشنوارهای درخصوص "سنت و تاریخ" سخنرانی کرد و دختر او هم به عنوان مهمان در آن حضور داشت. برخی از گزارشهای تایید نشده نشان دادند که دوگین در ابتدا قصد داشت که به همراه دخترش این جشنواره را ترک کند اما بعدا تصمیم گرفت که خودروی جداگانهای بگیرد و بدین ترتیب خودروی خود را به دخترش داریا داد.
@syriankhabar
🔳چرا قرار شد الکساندر دوگین ترور شود؟
▪️این بخشی از یک بازی گستردهتر، عمیقتر و پیچیدهتر است که توسط ائتلاف سرویسهای امنیتی علیه روسیه در حال انجام است. این بدون هیچ شک و شبههای کار مشترک MI6 و موساد است و در واقع، پیامی از طرف جریان صهیونیسیم بینالملل به به پوتین و حاکمان کرملین که برخورد با آژانس یهود و ادامه جنگ در اوکراین میتواند تبعات امنیتی داخلی برای روسیه در پی داشته باشد و حتی ممکن است مسوولان و مقامات این کشور را به ترور هدفمند بکشاند. این بازی را سالهای درازی است که این ائتلاف سرویسی که البته در آن بخشی از سرویسهای عربی و ترکیه هم حضور دارند، علیه ایران انجام دادهاند.
▪️در حالی که ایران در طول چند دهه گذشته تا اندازه بسیاری آبدیده شده، اما تعدد این سرویسها، استفاده وسیع از پوشش دیپلماتیک، وجود جریان نفاق و جداییطلب در کشور، نفوذ در سیستم امنیتی کشور و در نهایت نیز تمرکز شدید صهیونیستها بر ایران به عنوان اصلیترین و قدرتمندترین دشمن وجودی این رژیم باعث شده تا باوجود مقاومت شدید کشورمان، ضربات متعددی در بزنگاههای مهم وارد شود که خروجیاش در ترور دانشمندان و مسوولان نظامی، خرابکاری در تاسیسات هستهای و نظامی، دزدیدن اسناد هستهای و نفوذ دادن عناصر خود تا دفاتر برخی از مسوولان را شاهد باشیم. اما در این بازی، روسها به نظر تازه کار هستند.
▪️درست است که سیستم امنیتی روسیه بسیار قدرتمند، کارکشته و با تجربه است و در طول چند دهه گذشته علاوه بر برخوردهای امنیتی، همکاریهایی هم با دشمنان امروزش داشته، اما حقیقت آن است که روسها در طول سه دهه پس از فروپاشی روسیه با چنین سطحی از برخورد مواجه نبوده و برای آنها «ترور» آن هم به این شکل یک عنصر تازهوارد، یک تاکتیک جدید با نگاه راهبردی و در نهایت وسیلهای مهم جهت رسیدن به برخی اهداف کوتاهمدت و میانمدت است. بنابراین برخورد با چنین تهدیدی میتواند فضایی جدید را در روسیه باز کند که ابعادش در یک تحلیل پیشپا افتاده در گسترهای به وسعت روسیه و در دایرهای به اندازه افراد تاثیرگذار در روند سیاسی و تصمیمگیری این کشور خلاصه میشود.
▪️اما اینکه چرا طرف مقابل به سمت سیاست ترور رفته، به صورت مشخص باید آن را ناشی از «شکست» در عرصه نظامی، تبلیغاتی و رسانهای دانست. همانگونه که در طول پنج شش ماه گذشته بارها گفتهایم کار تبلیغاتی غرب علیه روسیه به هیچ عنوان کارساز نبوده و روسها اصلا در این زمینه گوش شنوایی ندارند و بخش رسانهای این کشور چنان قدرتمند، اثرگذار و گسترده است که همه نیازهای روحی، روانی، خبری و فکری مردم را تامین میکند و اصولاً نیازی به مراجعه به رسانههای خارجی را ندارند؛ این موضوع درست در نقطه مقابل رفتار حکام جمهوری اسلامی است که با عملکرد فاجعهبار خود در عرصه رسانه فضا را به شکل کامل در اختیار دشمن قرار داده و در حال دفع پاتکهای روزانه و شاید هم ساعتی رسانههای دشمن است.
▪️حتی تا جایی که من بررسی کرده و اطلاع دارم، جریان جنگ هیچ آسیبی به زندگی روزمره مردم روسیه وارد نکرده و جنگ به مساله روتین و عادی در زندگی روسها در گسترده وسیع این کشور تبدیل شده است. دولت و ارتش در حوزه راهبردی به خواسته اولیه خود در اوکراین دست یافته و حالا با صبر و بردباری و با در نظر گرفتن امکانات ونیازها در حال پیشروی در خاک اوکراین هستند. همه تلاش غرب برای وارد کردن سختی جنگ به زندگی مردم روسیه شکست خورد و به جای مردم روسیه، این مردم امریکا و اروپا هستند که دارند زجرکش میشوند و اقتصادشان در شرف نابودی قرار گرفته است. بنابراین ضرورت داشت تا شوکی به مردم روسیه وارد شده و به آنها یادآور شوند که روسیه گرفتار جنگ است!
▪️اینکه چرا الکساندر دوگین را انتخاب کردند، پاسخش باز هم ساده است و در مطالبی که در طول ماههای گذشته نوشتهایم میتوانید آن را پیدا کنید. اما به صورت خلاصه، همانگونه که پیش از این همه گفته بودیم، جنگ اوکراین، جنگ میان شرق و غرب است، جنگ تفکرها، اندیشهها و جنگ آینده است. غربیها به خوبی میدانند که رویکردهای پوتین تحت تاثیر چه کسانی است و حضور این افراد در اتاق فکر کرملین باعث چه اتفاقی افتاده و در آینده نیز چه پیش خواهد آورد. روزنامه دیلی میل انگلیس الکساندر دوگین را یکی از طراحان حمله روسیه به اوکراین معرفی میکند! این روزنامه در این مورد نوشته است: « «خودروی داریا دوگین، ملیگرای تحریمشده روسی که پدر ۶۰ ساله او فاشیست معروفی است که «مغز پوتین» نامیده میشود در بزرگراهی در نزدیکی بولشه ویازیومی منفجر شد و داریا که تنها سرنشین آن بود جان باخت.»
@syriankhabar
🔴 خرابکاری هستهای غرب در اوکراین؛ چرا و چگونه!
🔻الکساندر دوگین یکی از حامیان اصلی ولادیمیر پوتین محسوب میشود که به واژه «نوروروسیا» (روسیه جدید) جانی دوباره داد؛ واژهای که توسط پوتین برای توجیه الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ استفاده شد. چنین افرادی برای غرب خطرناک هستند و در مجموع، غربیها ملیگرایی را در قرن 21 یکی از اصلیترین وجوه خطرناک علیه خود میدانند و به شدت در حال مقابله با آن هستند. افسوس که فرصت باز کردن برخی مداخل در این زمینه نیست و اگر زمانی فراموشم نشد در این مورد خواهم نوشت. با این حال، ائتلاف سرویسهای غربی – عبری در یک همکاری و همفکری کامل در نخستین حرکت، به سمت دوگین رفتند، هر چند او نجات پیدا کرد، اما او را رها نخواهند کرد.
🔻با این حال، بازی سرویسهای امنیتی غربی به ویژه امریکا و انگلیس با روسیه به همینجا ختم نمیشود و آنها اندیشهها و فکرهای مخربی دارند که به نظر روسها از آن آگاه بوده و خبر دارند. نمیدانم تا چه اندازه مباحث علمی و نوشتهها و یادداشتهای منتشر شده در امریکا و انگلیس در مورد سلاح هستهای، انفجار هستهای و تششعات هستهای را دنبال کردهاید! اما بر اساس آنچه دریافت شده، غرب (به معنای اخص کلمه امریکا و انگلیس) در حال سادهسازی یک معادله و طرح جدید در سطح افکار عمومی هستند که برخلاف تبلیغات صورت گرفته در طول سالهای گذشته سلاح هستهای آن اندازه خطرناک هم نیست و انفجار هستهای به آن شکلی که گفته میشد ویرانگر نبوده و قابل کنترل است!
🔻به نظر شما چرا در ای مقطع زمانی چنین حرفی زده میشود؟ چرا رسانههای غرب در حال انتشار چنین مباحثی هستند؟ هدف آنها چیست؟ آنچه که در ذهن شما میگذرد بدون شک درست است! غرب در حال آماده کردن افکار عمومی برای یک رویداد هستهای است، اما نه در قالب و چارچوب شلیک بمب اتمی و انفجار هستهای، بلکه در حرکتی مانند آنچه بیش از سه دهه پیش در چرنوبیل در همین اوکراین روی داد و هنوز هم البته تبعاتش دامنگیر این کشور است. اگر غرب و رژیم صهیونیستی در راستای اهداف خود به سیاست ترور در روسیه روی آورده و امروز در فکر خرابکاری هستهای در اوکراین هستند، فقط یک دلیل دارد: «آنها در جنگ در حال شکست هستند!»
🔻این شکست چنان سخت، سنگین و دامنهدار است که آنها را وادار به هر کاری میکند. در طول هشت سال گذشته و پس از کودتای سال 2014 یک ائتلاف چهارگانه شامل انگلیس، امریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی با اهداف و منافع متفاوت وارد معرکه اوکراین شدند و تلاش کردند این کشور را برای تصرف کریمه و دو استان جداییطلب تجهیز کرده، آموزش بدهند و تقویت کنند. برای اجرای این طرح، یک دلقک سینما را که دست بر قضا یهودی و دارای تابعیت «اسرائیل» است را هم انتخاب کردند که از خود هیچ ارادهای نداشته باشد. شبهنظامیان فاشیست آزوف را هم سازماندهی کرده، ارتش و بخش امنیتی اوکراین را هم از عناصر نزدیک به روسیه و حتی مخالف جنگ پاکسازی کردند؛ بنابراین آنها انتظار «شکست» را نداشتند!
🔻اما همانگونه که آنها خود را آماده جنگ و حمله میکردند، روسها هم هشت سال تلاش کردند و درست دو ماه زودتر از شروع حمله ارتش اوکراین و شبهنظامیان فاشیست وابسته به امریکا و انگلیس حمله سراسری را آغاز کردند، به جای سقوط کریمه، کل دونباس سقوط کرد، بسیاری از مناطق مهم، راهبردی و صنعتی این کشور اشغال شد و اوکراین در دریا به محاصره درآمد. اینکه «زلنسکی چه فکر میکرد و چه شد» را میتوانید در خلال مثالهای فارسی پیدا کنید اما هزینه دهها میلیارد دلاری غرب در کنار ترکیه و رژیم صهیونیستی در اوکراین همه باد هوا شد، شکست سنگین، طاقتفرسا و بسیار راهبردی بود. آن اندازه سخت که فرمانده میدانی جنگ که نخستوزیر انگلیس باشد را ناچار به استعفا کرد و اروپا را به هم ریخت.
🔻بنابراین، به قول معروف «دیگی که برای من نجوشد...» غربیها نمیخواهند اجازه دهند که اوکراین سالم و دست نخورده دست روسها بیفتد! تجربه چرنوبیل نشان داد که انفجار هستهای میتواند چه بلایی بر سر یک منطقه در بیاورد! به نظر میرسد غربیها میخواهند اوکراین را به مکانی غیرقابل استفاده برای روسها تبدیل کنند و اجازه ندهند که از آنچه به دست آورده بهرهبرداری کنند. بنابراین در اندیشه ویرانگر خرابکاری هستهای هستند مانند داستان سه دهه پیش یک نیروگاه هستهای را دچار آسیب کنند و این موضوعی است که روسها از آن خبر دارند ولی نمیدانند باید چه کنند! حملات این روزها به نیروگاه هستهای ژاپرویا، دقیقا در همین راستا تعریف میشود... منتظر بمانید!
@syriankhabar
این فقط چند خط از گزارش مبسوط تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه است! این فقط یک مجموعه صنعتی در ایران است که این فساد از آن بیرون آمده است. همین چند خط را بخوانید تا خون گریه کنید که چرا تحریمها اثرگذار است، چرا مردم از دولت و حاکمیت دور شده و دیگر به دولتها اعتماد ندارند و اینکه میگویند فساد در کشور ما نهادینه شده به چه علت است! اینکه به عنوان خصوصی سازی آمده و مجموعهای بزرگ را به افراد خاص دادهاند یک درد است و اینکه هیچ نظارتی بر روی این واگذاریها نشده دردی بزرگتر و اینکه عدهای آنجا نشسته و احساس کردهاند لفت و لیس کردن هیچ خطری برایشان ندارد خطرناکتر همه این موارد.
وقتی قانون بازدارنده نباشد، وقتی قانون فسادزا باشد و وقتی افراد مستعد فساد که بدون شک افراد منافق و چند رویی هستند برکشیده میشوند چنین افتضاحاتی در جمهوری اسلامی روی میدهد و با کمال تاسف برای یک بار و دو بار و 100 بار هم نیست، هر جا را دست بزنی خراب است. اینکه امیدوار باشیم یک روزی این مملکت درست بشود، خواب و خیال است؛ چرا که ما خودمان به عنوان ایرانی درست نمیشویم و فکرمان خراب است و این فکر بیمار، کشور را بیمار کرده است.
@syriankhabar
https://www.tabnak.ir/fa/news/106796
امروز خبر رسید که سفیر امارات پس از هفت سال به ایران میآید. این یادداشت را 12 سال پیش برای پایگاه خبری تابناک نوشتم و البته این یادداشت بخشی از یک گزارش طولانیتر بود که برای یک جای دیگر نوشته بودم. آن روزها هم باور داشتم که مردم نامحرم نیستند و باید نگاه و دیدگاهها در هر موردی به اطلاع مردم برسد. این گزارش در چند نسخه به مراکز مهم فرستاده شد و مبنای برخی تصمیمات دیگر شد! اما از سال 1392 به بعد دوباره جای پای اماراتیها در تهران سفت شد چرا که برخیها منافعی در دبی داشتند، شرکت کشتیرانی داشتند، صرافی داشتند و هیچ حملهای را به امارات بر نمیتابیدند.
این نگاه و نوشته 12 سال پیش است. نگاه کنید که تا به امروز چقدر متفاوت شده است؟ فکر وقتی مبنا داشته باشد، وقتی شناخت درست و عمیق باشد شما گرفتار حوادث روزمره نمیشوید، تاکتیکی فکر نمیکنید بلکه راهبرد دارید. اما وقتی منافع باشد، میشوید جمهوری اسلامی؛ هر چند من واقعا جای قدرت، به ویژه دولت نیستم...
@syriankhabar
✴️ امریکا در فکر گسترده کردن توان پهپادی در غرب آسیا
🔸قدرت پهپادی گسترده و بینظیر ایران که به لحاظ تعداد، کیفیت و تنوع دارای رکوردهای خارقالعادهای است و به اعتراف فرمانده پیشین فرماندهی تروریستی امریکا در منطقه (سنتکام) برتری هوایی امریکا را به چالش کشیده، به شدت ژنرالها و مراکز تصمیمگیری در واشنگتن و پنتاگون را نگران کرده است. این نگرانی عمیق و شدید باعث شده تا طرف امریکایی دنبال طرحها و ایدههای متفاوتی برای مقابله با قدرت پهپادی کشورمان برود که ضربات دردناکی هم به طرف مقابل تحمیل کرده است.
🔸شاید نشست مخفیانه در شرم الشیخ در مارس گذشته که با حضور رژیم صهیونیستی و افسران و ژنرالهای چند کشور عرب منطقه برگزار شد، بخشی از تلاش پنتاگون و کاخ سفید در این زمینه باشد. اما چالش به نظر به اندازهای قوی و قدرتمند است و فشار بر طرف امریکایی از طرف شیوخ وحشتزده خلیج فارس و رژیم صهیونیستی به گونهای زیاد که طرف امریکایی به سمت یک تصمیم عجیب و غریب رفته، به این امید که بتواند نظر این طرفها را جلب کند!
🔸طرف امریکایی با علم به اینکه در حوزه پهپادی نمیتواند در حوزه تعداد، تنوع و ماموریت با کشورمان در منطقه رقابت کند (یک وقت فکر نکنید نوشتهام امریکا ناتوان توان است، بلکه امریکا در هشت گوشه دنیا گرفتار است وگرنه اگر بخواهد همه توان پهپادیاش را پای کار بیاورد که حرفی برای گفتن نیست) دنبال آن است تا با شکل دادن به یک حرکت عملیاتی، دوستان و متحدان خود در منطقه را از نگرانی در این زمینه خارج کند!
🔸در این رابطه، ژنرال «چارلز برادفور کوپر» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز یکشنبه در گفتوگو با روزنامه «الایام» چاپ منامه (مرکز مجمع الجزایر دیلمون) مدعی شد که هدف ما این است که با استقرار ۱۰۰ هواپیمای بدون سرنشین موسوم به USB، پیشرفتهترین ناوگان هواپیماهای بدون سرنشین در جهان را در منطقه خاورمیانه توسعه و رشد دهیم. این اقدام با هدف رصد هرگونه فعالیت بیثبات کننده در منطقه به ویژه در مناطق و آبراهههای حیاتی و واکنش سریع برای مقابله با این فعالیتها به منظور تامین امنیت دریایی منطقه انجام میشود.
🔸این ژنرال دریایی امریکا در ادامه با بیاناینکه استقرار این ناوگان، قدرت نظارتی نیروی دریایی [آمریکا] را افزایش میدهد تا بتواند مناطق حساس نفت و جریان کشتیرانی را بهتر رصد کند، ابراز امیدواری کرد که این پهپادها تا تابستان ۲۰۲۳ عملیاتی شوند اما مشخص نکرد که کدام کشورها در این ناوگان به آمریکا خواهند پیوست. وی با این ادعا که با استفاده از سیستمهای پهپادی میتوان موارد بیشتری را مشاهده کرد به ناتوانی نیروی دریایی آمریکا در پوشش ضعفهای خود اشاره کرد و گفت: این تنها راه برای پوشاندن ضعفهایی است که ما داریم.
🔸کوپر گفت: زمانی که ما درباره ۸ هزار کیلومتر از کانال سوئز تا اطراف شبه جزیره عربستان صحبت میکنیم، منطقه وسیعی است، بنابراین هیچ نیروی دریایی به تنهایی نمیتواند این وظیفه را انجام دهد بلکه به طیف گستردهای از شرکا برای تضمین امنیت منطقه نیاز دارد.
@syriankhabar
امروز روز صنعت دفاعی است. این روز را به همه صنعتگران، کارآفرینان، شرکتهای دانش بنیان و تمامی کسانی که در راه بی نیازی کشور در حوزه دفاعی گام برمیدارند، شبانه روزی تلاش می کنند و از جان مایه میگذارند تبریک عرض میکنیم امیدواریم که محصولات دفاعی ساخت کشورمان که امروز در چهار گوشه دنیا مورد استفاده است و به نماد خودباوری و استقلال کشورمان تبدیل شده بیشتر و بیشتر دیده شود و روزی برسد که ایران ما در قله صنعت نظامی و دفاعی دنیا بایستد.
@syriankhabar
یک هفته از پاسخ ایران به پیشنهاد مطرح شده در وین میگذرد و هنوز جوابی از کاخ سفید به گوش نرسیده است. در مورد دلایل تعلل طرف امریکایی در این زمینه میتوان مسائل و موارد متعددی را مطرح کرد، اما اولین و اصلیترین نکته، پیشزمینه ذهنی آنها است که از اول میگفتند ایران دنبال توافق نیست و این پیشزمینه باعث شد تا در تمام طول دوره مذاکرات آنها به نتیجه و توافق فکر نکنند اما حالا که ایران پاسخی مثبت داده، در کاخ سفید ولوله افتاده و آنها نمیدانند واقعا باید چه کنند. مخالفان و موافقان توافق با هم دچار اختلاف شده و مهمترین عامل در این زمینه که رژیم صهیونیستی باشد بیش از همه دچار آشفتگی ذهنی شده و فشار بر طرف امریکایی را افزایش داده است. تاخیر در پاسخ، نشان از بروز اختلاف نظر شدید در کاخ سفید است. آیا آنها دنبال پاسخی هستند تا ایران قبول نکند و دوباره دست به تبلیغات علیه ایران شوند.
ما باید منتظر باشیم و ببینیم چه کسی پیروز میدان خواهد شد، آیا امریکا طرف امریکایی مستقل تصمیم میگیرد یا اینکه تحت فشار طرف اسرائیلی است.
@syriankhabar
حیفم آمد مثل من با دیدن این تصویر خیره کننده از قدرت کردگار بزرگ، لذت نبرید. شاهکاری که جیمزوب در تازهترین هنرنمایی خود در پنجم مرداد از غول منظومه خورشیدی، ثبت کرده است.
به صورت مصنوعی رنگ آمیزی شدهاند تا ویژگیهای خاص این سیاره را به طور مشخصتری نشان دهند. نقش و نگارهای سیاره همچون یک شاهکار مینیاتوری در طول نوارهای رنگی آن و دور «لکه بزرگ سرخ» معروف این غول گازی خودنمایی میکنند و همچنین یک نمای بیسابقه از شفقهای قطبی در قطب شمال و جنوب این سیاره را نشان میدهند.
در یکی از تصاویر نمای خاصی از مشتری به همراه حلقههای کم نور آن و دو قمر کوچک آن به نامهای آمالتئا (Amalthea) و آدرستیا (Adrastea) در حالی که کهکشانهای دیگر در پس زمینه خودنمایی میکنند قابل رویت هستند.
@syriankhabar