فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی اون حس مشهدی سردار قاآنی گل میکند
خطاب به کشورهای اروپایی: یک زن روسپی و جنایتکار را برداشتهاید و به عنوان رییس جمهور!! ایران معرفی کردهاند، اینها نه تنها قدرت که عقلشان را هم از دست دادهاند.....
ببینید...
@syriankhabar
اخبار سوریه
این نقشه را داشته باشید تا در موردش بعداً بنویسم. این نقشه خط انتقال گاز از پارس جنوبی به اروپا بود.
این نقشه را بار دیگر با دقت نگاه کنید تا یکی از مهمترین و اساسیترین مطالبی که در این سالها نوشتهام را خدمت شما ارائه کنم. مطلبی که نشان میدهد مسائل یک دهه پیش جهان تا چه میزان به امروز آن مرتبط است. فقط کمی دقت میخواهد تا متوجه ماجرا شوید.
@syriankhabar
🔴 خط لولهای که باعث شکست غرب در اوکراین شد /1
🔻«تصمیم جنگ اوکراین سالها پیش گرفته شده بود». این جمله را چند ماه پیش و شاید در ابتدای حمله روسیه به اوکراین به دوستی گفتم و بعد هم فراموش کردم که به آن بپردازم. این دوست ما چند روز پیش در صحبتی یادآوری کرد و گفت که داستان از چه قرار است؟ چرا گفتی که تصمیم جنگ اوکراین سالها پیش و در پیش از جنگ سوریه گرفته شد؟ دلیل این مساله چه بود؟ آنچه من برای آن دوست به صورت زبانی توضیح دادم شاید به شکل نوشتاری نشود به آن صراحت و فصاحت بر قلم جاری کرد، اما تا جایی که کلمات اجازه دهند و واژهها یاری کنند تلاش خواهم کرد این مساله را به صورت مستند، اثبات کنم.
🔻اگر به دلایل جنگ سوریه نگاه کنید، متوجه دو نکته مهم خواهید شد؛ نکته اول که بسیار بسیار برجسته شد و آن نیز نزدیکی دمشق به تهران و قرار گرفتن در محور مقاومت و کمک به گروههای مقاومت در فلسطین و لبنان بود که به نظر من دلیل چندان منطقی نمیتوانست باشد، اما دلیل بعدی که اصلیترین و مهمترین دلیل بود، مساله عبور خط لوله گاز قطر از سوریه، رسیدن آن به ترکیه و سپس اروپا بود. این خط لوله قرار بود با سرمایهگذاری شرکت توتال فرانسه در میدان گازی پارس جنوبی در قالب ساخت چند پالایشگاه گاز سیانجی، گاز قطر را از خاک عربستان به اردن، از آنجا به سوریه منتقل کند.
🔻این مساله را آنهایی که تحولات سوریه را از نزدیک بررسی کردهاند به خوبی میدانند که عبور این خط لوله گاز از خاک سوریه چقدر مهم بود. به نوشته رابرت اف کندی در نشریه پولیتکو که در اسفندماه 1394 منتشر شده: « جنگ ما عليه بشار اسد از اعتراضات صلح آميز مردمي موسوم به بهار عربي در سال 2011 آغاز نشد بلکه از سال 2000 و هنگامي که قطر پيشنهاد احداث خط لوله 10 ميليارد دلاري به طول هزار و 500 کيلومتر را از طريق عربستان سعودي، اردن، سوريه و ترکيه مطرح کرد آغاز شد. ميدان گازي پارس جنوبي (گنبد شمالي)، غنيترين ميدان گازي طبيعي در جهان بين ايران و قطر مشترک است.»
🔻بله، درسال 2000 میلادی، قطر به نیابت از امریکا این پیشنهاد را به سوریها داد اما در سال 2009 بشار الاسد رئیس جمهور سوریه به قطریها گفت که نمیتواند متحدان خود را که دارندگان بزرگ گاز هستند رها کند و به این طرح بپیوندد! کمتر از دو سال پس از این پاسخ، جنگ علیه دولت مرکزی سوریه شروع شد و قرار هم بود با سرنگونی بشار اسد، دولت وابسته به غرب، سعودی، ترکیه و صهیونیستها در دمشق بر سر کار آید و این پروژه هم اجرایی گردد. آن روزها امریکا و اروپا به شدت به این خط لوله امید بسته بودند، چرا که در آن تاریخ کشورهای اروپایی 30درصد گاز خود را از روسیه تامین میکردند و میخواستند هر چه سریعتر از زیر سلطه روسها خارج شوند.
🔻اما در حالی که غربیها منتظر بودند که آیا میشود به گاز قطر دست پیدا کرد، جنگ را در سوریه شروع کردند. در واقع، آنها از سال 2000 که این پیشنهاد را به سوریه دادند، همزمان با طرح گسترش ناتو به شرق که میدانستند حساسیتهای روسیه را به دنبال خواهد داشت، دنبال منبع مطمئنی برای جایگزینی گاز روسیه میگشتند. اما سوریها در این مورد پایمردی کرده و آن پایمردی هر چند به بهای نابودی بسیاری از شهرهای این کشور به پایان رسید، اما نقشه جهان را عوض کرد. در واقع سوریها و محور مقاومت با مقاومت تاریخی خود، آنچه امروز در اروپا میگذرد را پایهگذاری کردند. در حقیقت از همان ابتدای شروع این هزاره و با پیشنهاد قطر به سوریه مشخص بود که غربیها دنبال جنگ با روسیه هستند.
🔻اینجا برخی نکات تاریخی وجود دارد که شاید جالب باشد؛ در سال 2011 و همزمان با شروع جنگ علیه ملت، دولت وارتش سوریه و با ناامیدی غربیها از رسیدن به گاز قطر، آنها بنای ساخت خط لوله گاز نورد استریم 1 را گذاشتند! بله، خط لوله گاز نورد استریم 1 در سال 2011، درست در سال شروع بحران و جنگ در سوریه شروع شد. هر چه زمان گذشت میزان وابستگی گاز اروپا به روسیه بیشتر شد تا آنکه در سال 2014 جنگ اول اوکراین شکل گرفت. در مورد این جنگ همه میدانید که داستان از چه قرار است و چرا روسها وارد نبرد شدند.
@syriankhabar
🔴 خط لولهای که باعث شکست غرب در اوکراین شد/ 2
🔻در حقیقت، از مدتها قبل مقدمات جنگ به بهانههای مختلف چیده شده بود. از زمان فروپاشی شوروی کشورهای غربی و کانونهای قدرت و ثروت یهودی در این کشور نفوذ کرده و سلطه عجیبی بر اوکراین پیدا کردند. انقلاب و کودتای رنگی در اوکراین باعث بروز اولین جنگ شد اما جریان گاز روسیه به اروپا قطع نشد. گاز ارزان روسیه باعث شکوفایی اقتصادی کشورهای اروپایی به ویژه آلمان شد. اروپاییها بسیار امیدوار بودند حالا که به گاز قطر نرسیدهاند، میتوانند روی گاز ایران سرمایهگذاری کرده و با منابع بیپایان گاز ایران خود را از شر روسها راحت کنند. بنابراین چشم امیدشان به برجام بود و صحبتهای بسیاری هم در این زمینه شد.
🔻اروپاییها امیدوار بودند که از طریق ترکیه به گاز ارزان و قابل اتکای ایران دسترسی پیدا کنند و حتی پیشنهاد کردند که قطریها بخشی از گاز خود را با ایران سوآپ کنند (هر چند این مساله بارها مطرح شد اما کسی توجهی به آن نکرد) اما در ماه می سال 2018 ترامپ از برجام خارج شد و تمام آمال و آرزوهای اروپاییها به یأس تبدیل شد. چند هفته پس از خروج ترامپ از برجام و ناامیدی کشورهای اروپایی، کلنگ ساخت خط لوله گاز نورد استریم 2 زده شد! خوب به این تاریخها دقت کنید؛ نورد استریم 1 همزمان با شروع جنگ در سوریه و نورداستریم 2 همزمان با تحریم گسترده و کمرشکن علیه ایران کلنگ خوردند.
🔻کشورهای اروپایی که در سال 2014 و 2015 با برگزاری مجمع مینسک و بازی دادن روسها امیدوار بودند که همزمان با تقویت بنیه نظامی اوکراین بتوانند منابع جایگزین انرژی را پیدا کنند هیچ توفیقی در این زمینه پیدا نکردند. پس از تصرف کریمه توسط روسها، آنها یک سال بعد نیروهای خود را راهی سوریه کردند تا به شکل مطمئنتری در کنار محور مقاومت در برابر طرحهای توسعهطلبانه غرب که زیر لوای پر طمطراق حقوق بشر، دمکراسی و مبارزه با دیکتاتوری علیه سوریه شکل گرفته بود، دست به مبارزه بزنند.
🔻بیش از 80 کشور جهان در مقابل ایران، روسیه، سوریه و حزبالله لبنان ایستاده بودند اما در نهایت همه این 80 کشور که برای نابودی سوریه بیش از 600 میلیارد دلار هزینه کردند همه شکست خوردند. اروپاییها نیز بر اثر حماقت خود و زیادهخواهی امریکا بازنده بزرگ جنگ در سوریه، تحریم ایران و جنگ علیه اوکراین شدند، هر چند حاضر به اعتراف در این زمینه نخواهند بود. تصمیم به جنگ علیه روسیه در اوکراین بیش از 20 سال پیش گرفته شده بود، اما دستگاه محاسباتی غرب مانند همیشه اشتباه کرد و در همه موارد باوجود تحمیل هزینههای هنگفت بر ایران، سوریه و روسیه اما خودش هم بازندهای تمام عیار از آب درآمد.
🔻این مطلب شاید برای اولین بار باشد که نوشته میشود، اما نشان میدهد که غربیها تا چه اندازه برای آینده برنامهریزی کرده و چگونه حساب و کتاب میکنند. حقیقت آن است که آنها روی چند مساله مهم هیچ حسابی نکرده بودند؛ نخست مقاومت تاریخی و مردانه ملت، دولت و ارتش سوریه، دوم قدرت و ریسک ایران برای مداخله در سوریه و سوم نیز حضور عملیاتی روسها در سوریه. در مورد ایران نیز آنها در مخیلهشان نمیگنجید که ایران همزمان با شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه یک کشور همزمان در چند جبهه با آنها وارد نبرد شده و پیروز از این میدان بیرون بیاید.
🔻محور مقاومت با مقاومت تاریخی و خیرهکننده خود در طول دو دهه گذشته از جنگهای چندگانه در یمن تا انتفاضه مسجد الاقصی، جنگ 33 روزه، جنگهای متعدد علیه باریکه غزه، جنگ در سوریه و عراق و سپس یمن با محوریت ایرانی که سرتا پا تحریم شده بود، نقشه جهان را عوض کرد. از کنار این مساله به سادگی عبور نکنید، این موضوع بسیار مهم بوده و اهمیت بالایی دارد. کشورهای غربی و رسانههای آن نمیخواهند اجازه دهند مخاطب مستقل فکر کند، آزاد و رها فکر کند و درست تصمیم بگیرد، ما سالهاست در حال نبرد نابرابر هستیم اما پیروز این میدان بودهایم و امروز هم در اوکراین در حال مچ انداختن با شیاطین هستیم.
@syriankhabar
توییتر است دیگر، ریپورت میکنند، محدود میکند تا صدای متفاوتی به گوش کسی نرسد... حالا ما هر چه محدود شویم، اثری نخواهد داشت. مهم نیست چقدر لایک و کامنت بگیریم، مهم این است که حتی اگر یک نفر هم باشم، تک و تنها قرار باشد بجنگم، این عرصه را تا روزی که احساس تکلیف میکنم، ترک نخواهم کرد. حالا هر چه دوست دارید گزارش کنید تا محدود شویم، فکر و اندیشه ما محدود نخواهد شد و ما ریشه در تاریخی بزرگ و سترگ داریم نه ریشه در مشتی دلار بادآورده.
توییتر نشد، در ویراستی خواهیم بود، اینستاگرام که از اول هم با ما میانه نداشت، در تلگرام فعلا به عنوان خانه امن خواهیم بود. دو ماه است که توییتر دارد اذیت میکند و هر روز یک هشدار جدید میدهد....
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
48.02M
در این گزارش ابتدا اشارهای به موضوع انتخاب لیدر برای عناصر وابسته به آمریکا و عربستان توسط این کشورها داشته و در ادامه به موضوع نشست مجمع تهران اشاره کردهایم. در ادامه این گزارش نیز صحبتهای فرماندهان نظامی و همچنین مسئولان سیاسی کشور در مورد عربستان و چگونگی برخورد با ریاض در آینده نکاتی را گفته و سرانجام در آخرین صحبت نگاهی به تحوآلات کشور اردن داشتهایم..
@syriankhabar
9.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
محل شهادت چهار نفر از نیروهای رزمنده مرزبانی کشور وابسته به قرارگاه قدس سپاه پاسداران در سراوان. این را صدها بار گفتهام و باز هم مینویسم؛ در لحظه ملکوتی اذان که دارد به گوش میرسد جایی که خون ایرانی به زمین ریخته شد (شیعه و اهل سنت کنار هم) هزاران سال است که جنگیدهایم و خون دادهایم، هزاران سال است که در حال نبرد هستیم و این خونها که در آن اوباش حراملقمه تکفیری مانند عبدالخیار عبدالخیارزاده که در مسجد ضرار نماز نفاق و کفر بر پا میدارد شریک است، ما را قویتر خواهد کرد....
اما این تویوتا لندکروز را نگاه کنید! نیروی مرزبانی هنوز هم باید با لندکروز عهد بوق جابجا شود؟ اگر این سه عزیز شهید ما در خودروی محافظت شده، در امرپ توفان یا رعد بودند یا هر خودرویی که میتوانست در برابر کالیبرهای کوچک مقاومت کند، اینگونه شهید میدادیم؟ بخشی از خون این شهدا در گردن فرماندهانی است که این جوانان رادر این خودروها به کمین دشمن میفرستند...
@syriankhabar
🔳 با اردوغان دیدار نکنید، پیروز شدیم جبران میکنیم
▪️در حالی که در دمشق مقامات سوریه هیچ انگیزهای برای دیدار با رئیس جمهور ترکیه ندارند و چنین اقدامی را توهین به خون صدها هزار شهیدی که در 11 سال گذشته به دلیل مداخله وحشیانه حزب عدالت و توسعه حاکم بر ترکیه در جنگ علیه ملت خود میدانند، برخی از سیاسیون ترکیه مانند مسوولان سوری بر این باور هستند که آنچه اردوغان دارد انجام میدهد بیش از آنکه راهبردی باشد، تاکتیکی است.
▪️در این رابطه حزب مردم جمهوریخواه ترکیه از بشار اسد خواست با رجب طیب اردوغان دیدار نکند. این حزب متعهد شد که کمکهای مالی را به سوریه ارائه و نیروهای ترکیه را از سوریه خارج کند. روزنامهTurkiye Gazetesi نوشت: حزب مردم جمهوریخواه ترکیه در نامهای به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد: زمانی که به قدرت برسیم متعهد میشویم که تمام نیروهای ترکیه را از خاک سوریه از جمله ادلب خارج کرده و تمام خواستههای دولت سوریه را برآورده و کمکهای مالی را به این کشور ارائه کنیم.
▪️این روزنامه نوشت: این حزب در کنار احزاب دیگری که با آن ائتلاف دارند برای ممانعت از نشست احتمالی بشار اسد و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه تلاش میکنند. احزاب مخالف ترکیه ظرف پنج ماه گذشته هفت درخواست را برای عدم دیدار بشار اسد با اردوغان ارائه کردهاند. این درخواستها در حالی مطرح میشود که روسها بنا به درخواستهای متعدد و پیاپی اردوغان بارها از رئیس جمهور سوریه خواستهاند تا با این دیدار در مسکو موافقت کند.
▪️این روزنامه براساس اطلاعاتی که از وزارت خارجه سوریه به دست آورده است اعلام کرد، دو تن از رهبران حزب مردم جمهوریخواه نامهای را از طریق حزب بعث حاکم در سوریه برای بشار اسد فرستادند و در آن گفتند: روزهای اردوغان به سر آمده است و هیچ دیداری بر آینده او تاثیر نمیگذارد. برای همین ما زمانی که به قدرت برسیم تمام نیروهای ترکیه را از خاک سوریه به ویژه از ادلب خارج کرده و تمام خواستههای دولت سوریه را برآورده و کمکهای مالی را به این کشور ارائه میکنیم.
▪️در حالی که حدود 8 ماه دیگر تا انتخابات ریاستجمهوری ترکیه باقی مانده، اردوغان تلاشهای بیحد و حصر خود را بر این گذاشته تا به هر شکل ممکن در این انتخابات پیروز شود. اقدامات غیرقانونی بسیاری که او و سیستم امنیتی که در طول 22 سال گذشته به صورت کامل در اختیارش بوده، این قدرت را به اردوغان داده تا هم مخالفانش را سرکوب کند، هم رقبایش مانند امام اوغلو شهردار استانبول را راهی زندان کند، هم درحوزه امنیتی برایش بمبگذاری کنند تا بلکه بتواند از رهگذر این بمبگذاریها فضا را ملتهب و امنیتی کند.
▪️هر چند کارکرد چنین نامهای که توسط این روزنامه ترک منتشر شده چندان مشخص نیست، اما ترکیه امروز دیگر قدرت و پولی ندارد که بخواهد به سوریه کمک کند و حتی باوجود تمایل ایران و روسیه برای باقی ماندن اردوغان درقدرت (انتخاب میان بد و بدتر است) در دمشق باوجود چند سفر متوالی هاکان فیدان به این شهر و دیدار او با مقامات عالیرتبه امنیتی سوریه کسی چندان مشتاق انجام ملاقات میان آقای اسد و رجب اردوغان نیست. دلیل این مساله هم بسیار روشن و مبرهن است. فیدان در این ملاقاتها حاضر شده بود تعهدات متعددی هم بدهد اما افاقه نکرد.
▪️پس از آنکه سوریها پیششرطهایی مانند خروج نظامیان اشغالگر ترک از خاک سوریه و پایان دادن حمایت از گروهکهای تروریستی را به عنوان حسننیت مقدمه چنین دیداری مطرح کردند، طرف ترکیهای شروع به جفتکانداختن کرد. به عبارتی ابراهیم کالین که از نزدیکان اردوغان به شمار میرود مدعی شد که رئیسش هیچ برنامهای برای دیدار با اسد ندارد! این مساله باعث شد که همه تلاش روسها برای قانع کردن اسد هم راه به جایی نبرد، چرا که او با یک مثال ساده به روسها ثابت کرد دیدار با اردوغان جز آبروریزی چیزی نیست. او به روسها گفت: چند سال است که اردوغان تعهد کرده بزرگراه حلب به لاذقیه راهاندازی شود؟ آیا او به این تعهد کوچک که امضا هم کرده، عمل کرده که بخواهیم به وعدههای دیگرش امیدوار باشیم!
@syriankhabar
✴️ چین، پا جای پای امریکا در منطقه نمیگذارد /1
🔸در مورد روابط چین با کشورهای آسیای غربی، به ویژه ایران و عربستان از زمان سفر رئیس جمهور این کشور به ریاض، شاهد تحلیلهای متعدد و متفاوتی بودیم. نظر ما این بود که نگاه چین به منطقه اقتصادی است و چین ظرفیت ابرقدرت شدن را ندارد و صرفاً میخواهد شکم صدها میلیون انسان را پر کند و همین الان 6 برابر کشورهای آسیای غربی جمعیت دارد. اما دیدگاهها در ایران به شکلی عجیب نادرست بود که بیشتر ناشی از حب و بغض سیاسی بوده است. از قرار معلوم رسانههای غربی هم در دام تبلیغات رسانهای بن سلمان افتادند و آنگونه که یک نویسنده غربی در بیزینس اینسایدر میگوید، به شکل شتابزدهای گفتند که چین جای امریکا در عربستان را گرفت.
🔸این نویسنده چند دلیل مختلف میآورد که نشان دهد چین نمیخواهد نه پا جای پای امریکا بگذارد، نه دوست دارد با امریکا در این منطقه رقابت کند و نه دنبال ابرقدرتی است؛ بلکه صرفاً دنبال «منافع» خودش است و میخواهد با همه در این منطقه دوست باشد. دلیلش را هم پیش از این گفتیم که چین بر خلاف امریکا نگاه ایدئولوژیک به توسعه در جهان ندارد، بلکه نگاهش صرفاً افتصادی است. به همین دلیل برای دوست شدن همزمان با همه کسانی که دشمن به شمار میروند، هیچ مشکلی ندارد چرا که مشکلات این کشورها با هم ربطی به چین ندارد و این نقطه موفقیت چین است.
🔸در ادامه سه دلیلی که این نویسنده این مطلب در مورد اصول حاکم بر سیاست خارجی چین جهت توسعه روابط با کشورهای آسیای غربی را به صورت خلاصه بررسی میکنیم؛ صرفاً به این دلیل که بدانید بر خلاف آنهایی که در ایران نه چین را میشناسند و نه میدانند چین چند ایالت دارد، چند زبان دارد، نام زبان رسمی چین چیست و... اما تحلیلهایی میکنند که هر کس نداند فکر میکند سالهای سال حوزه مطالعهاش چین بوده؛ تحلیلهای کسانی که دستی بر آتش دارند کاملاً متفاوت است و برای چین گسترش روابط با عربستان هیچ منافاتی با امضای قرارداد راهبردی 25 ساله با ایران ندارد.
▪️«اولین چیزی که باید بدانیم این است که دلیل اصلی حضور چین در آسیای غربی، وابستگی به انرژی است. چین در سال ۲۰۲۱ حدود ۷۲ درصد از نفت خام مصرفی خود را از طریق واردات تامین کرد و ۵۰ درصد از این واردات از آسیای غربی انجام شد. چین به تنهایی مقصد بیش از ۲۵ درصد از صادرات نفت خام عربستان سعودی است. پس تا زمانی که چین به منابع خارجی نفتی وابستگی داشته و عربستان هم به دنبال کسب درآمد باشد، طبیعی است که این دو کشور همکاریهای اقتصادی خود را افزایش دهند، تجارتی دوجانبه که در حال حاضر ارزش آن به ۸۷.۳ میلیارد دلار میرسد.
▪️این در مورد سرمایهگذاری گسترده چین در آسیای غربی از طریق طرح کمربند و جاده هم صادق است. سرمایه گذاریهای چین در این طرح عمدتاً بر ساخت بنادر و پارکهای اقتصادی در کشورهایی از جمله مصر، عمان، عربستان و امارات متمرکز است. با اندک تسلطی بر دانش جغرافیا، میتوان دید که سرمایهگذاریهای چین حول محور دسترسی امن و پایدار به انرژی حیاتی و پایگاههای تجاری میچرخد: خلیج فارس، خلیج عمان، دریای سرخ، تنگه بابالمندب، تنگه هرمز، کانال سوئز و غیره.
▪️دومین نکته مهم این است که چین به دنبال چیزی است که کمتر بازیگری در منطقه به آن دست یافته است: رویکرد دوستی با همه. در نتیجه، چین روابطش با عربستان را در حالی افزایش میدهد که در سال ۲۰۲۱ یک قرارداد همکاری ۲۵ ساله با ایران امضا کرده است. این قرارداد در مقابل تحریمهای آمریکا به ایران کمک کرده و در ازای نفت ارزان قیمت، ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری چین در ایران را تضمین میکند. شاید هدف از چنین توافقی در ابتدا اراده چین برای مقابله با سیاستهای آمریکا به نظر برسد، اما چین منافع خودش را در نظر میگیرد. پکن از اینکه ایران بتواند به طور پایدار نفتش را تضمین کند، منفعت شخصی میبرد و یک ایران ضعیف نمیتواند ثبات تامین نفت چین را تضمین کند. پس انگیزه چین از اجتناب از ضعیف شدن ایران نه صرفاً یک بازی قدرت، بلکه به شدت اقتصادی است.
▪️علاوه بر این، پکن میداند که این مناقشات منطقهای ربطی به منافع چین ندارند. یکی از جنبههای کلیدی رویکرد چین نسبت به تامین انرژی، تکثر و تنوع منابع است. جهتگیری در مناقشات آسیای غربی تنها به معنای محدود شدن شرکای تجاری چین و کاهش فرصتهای پکن برای کسب منافع اقتصادی مشترک است. در نتیجه، احتمال نمیرود که سفر شی جینپینگ به عربستان نشاندهنده همسو شدن این دو کشور باشد، چرا که پکن ترجیح میدهد بین روابطش با رقبای منطقهای تعادل برقرار کند.
@syriankhabar
✴️ چین، پا جای پای امریکا در منطقه نمیگذارد / 2
▪️مسئله سوم که باید به آن توجه داشت، این است که روابط آمریکا با عربستان سعودی در سالهای اخیر نشاندهنده رابطهای مشتری-محور بوده است. اما به نظر میرسد که همیشه همکاری با آمریکا باعث میشود که امور داخلی طرف دوم، زیر ذرهبین قرار گرفته و - به عنوان مثال - ارزشهای غیر لیبرال یا رهبران خودکامه آن مورد انتقاد واقع شوند. چین و عربستان هر دو از جنجالهای بینالمللی رنج برده و از اختلاطی که میان مسائل اخلاقی و روابط اقتصادی یا دیپلماتیک در ارتباط با غرب ایجاد میشود، گریزان هستند.
▪️در نتیجه، در سفر اخیر شی، مقامات دو کشور متعهد شدند که متقابلاً از دخالت در امور داخلی یکدیگر اجتناب کنند تا همکاریهای اقتصادی آنها ماهیت مستقل داشته باشد. عربستان از انتقادات ناشی از جنگ یمن یا قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی اجتناب میکند و چین هم در مواجهه با انتقادات ناشی از نقض ادعایی حقوق اویغورها در منطقه سینکیانگ، به حمایت اعراب نیاز دارد. پکن و ریاض در مقابل انتقادات سخت غرب، به شرکایی نیاز دارند که به دور از هر انتظار جانبی و اضافهای، بر قراردادهای تجاری تمرکز داشته باشند.
▪️واقعیت این است که مهم نیست دیدگاه چین درباره آسیای غربی چه باشد، منافع احتمالی که چین میتواند از راه سرمایهگذاری در آسیای غربی به دست آورد، آنقدر زیاد نیست که آمریکا را تهدید کند و به نظر میرسد که نگرانی واشنگتن از این مسئله، غیرضروری است. ظاهراً چین میداند که معایب و دشواریهای نشستن در جایگاه آمریکا بیشتر از منافعش است و به هیچ وجه قصد ندارد در دامی بیفتد که آمریکا و (پیش از آن، روسیه) در آن افتادند، آن هم با گسترش روابطشان به ورای منافع اقتصادی مشترک و تلاش برای تحمیل اراده سیاسی و نظامی خود در این منطقه. آمریکا بالاخره آسیای غربی را با هزینههای زیاد و دستاوردهای ناچیز ترک خواهد کرد؛ اما باید بدانیم که چین تمایلی به تکرار این سرنوشت ندارد.»
🔸بنابراین به آنهایی که قرار است تحلیل کنند، بنویسند و به دیگران درس بدهند باید یادآور شد که شاید چینیها در حوزه مساله جزایر سهگانه خبط بدی کردند و در این مورد ایران برخورد مناسبی هم کرد و چینیها نیز توضیح کافی دادند اما حقیقت امر آن است که در راهبرد کلان چین، ایران ضعیف، به هم ریخته و آشفته نمیتواند چندان محل اتکا باشد. آن چیزی که باعث چینیها در امضای قرارداد 25 ساله با ایران مصمم شوند (در این مورد با اطلاع کامل مینویسم که شخص رئیس جمهور چین باوجود مخالفت جریانهای غربگرا در حزب حاکم و دولت این کشور دستور امضای آن را صادر کرد) نحوه برخورد و تعامل ایران با امریکا در طول چند سال گذشته بود.
🔸این نکته را هم اینجا مینویسم و با اطلاع مینویسم و شما در آینده متوجه آن خواهید شد؛ چینیها امیدوار هستند که با گسترش روابط با عربستان این کشور را به خود وابسته کنند و به نوعی نفوذ اقتصادی در عربستان به دست بیاورند. خرید یک چهارم نفت صادراتی عربستان توسط چینیها در همین حوزه تعریف میشود. با این حال چینیها یک احتمال ضعیف میدهند که در حوزه راهبردی قوی است و آن نیز خودداری عربستان از صادرات نفت در روزی است که امریکاییها بعد از روسیه سراغ چین بیایند و به سعودیها فشار بیاورند که حق صادرات نفت به چین را ندارید، آن هم چه کسی باید به داد چینیها برسد؟ چه کشوری توانایی جبران دارد؟
🔸درسی که برخورد غرب با روسیه به چین داد این بود که نمیتواند روی متحدان امریکا به هیچ شکلی حساب باز کند، اما باید تلاشش را کرده و در این زمینه هر چه از دستش بر بیاید انجام دهد. در اتاقهای فکر چینیها (باز هم با اطلاع مینویسم) عربستان در نهایت بخشی از پازل غرب به ویژه امریکا به شمار میرود که باید با آن قمار کرد و هزینهاش را هم پرداخت. این هزینه همان ناکامیهایی بود که رئیس جمهور چین در سفرش به ریاض با آن مواجه شد؛ سعودیها نه پول نفت را به یوان گرفتند، نه منطقه صنعتی در اختیار چینیها گذاشتند، نه از چینیها سلاح خریدند و در نهایت نه حاضر شدند با چین قرارداد تجارت آزاد امضا کنند!
🔸به باور چینیها سفر رئیس جمهورشان به ریاض یک شکست بود، هر چند در رسانهها اعلام نمیکنند و در رسانههای ما به گونه دیگری در این زمینه تحلیل میشود. به همین دلیل چینیها تا جایی که امکان داشته باشد بازی اقتصادی خود را پی میگیرند. آنها میدانند در طول سالهای آینده با محدودیتها و تحریمهای اروپا و امریکا مواجه خواهند شد و اتفاقات بسیاری برای اقتصادشان روی خواهد داد، به همین دلیل از هماکنون باید به فکر باشند.
@syriankhabar
🔴 روسیه و چین دنبال حکمرانی منصفانه بر جهان
🔻رئیس جمهور چین در جریان دیدار امروز خود با دیمیتری مدودف، رئیس حزب روسیه متحد در شهر پکن گفت: طرف چینی برای ایجاد روابط حسنه با روسیه و بهبود مداوم روابط دوجانبه دو کشور در دوران جدید آماده است. چین به همراه روسیه مایل به تسهیل اجرای منطقیتر و منصفانهتر یک حکمرانی جهانی است.
🔻به گفته رئیس جمهور چین در ۱۰ سال گذشته روابط میان چین و روسیه دستخوش آزمونهای متعدد برآمده از تغییرات در وضعیت بین الملل شده است. پکن و مسکو به شکلی تغییرناپذیر توسعه هماهنگ و با ثبات تعامل دوجانبه در سطح عالی را تضمین کردهاند.
🔻شی جینپینگ ادامه داد: شکل گیری شراکت راهبردی جامع چین-روسیه در دوران جدید انتخابی از سوی دو کشور با به حساب آوردن خصایص ملی منحصر به فردشان و منافع راهبردی بلندمدت بوده است.
🔻از سوی دیگر، دیمیتری مدودف نیز در این دیدار به شی جینپینگ به نمایندگی از حزب حاکم روسیه متحد برگزاری بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین و انتخاب مجدد وی به عنوان دبیر کل این حزب و همچنین تعیین کمیته مرکزی جدید حزب را تبریک گفت. بر اساس این گزارش مدودف در این دیدار پیامی از جانب پوتین تحویل رئیس جمهور چین داد.
@syriankhabar