✴️رهبران «پوپولیست و ناتوان غرب»
🔸روز گذشته در یادداشتی به کاهش سطح رهبران غرب از ابتدای قرن بیستم اشاره کردم، هر چند در دهه 80 قرن گذشته هم در امریکا یک هنرپیشه بنام ریگان، تخیلات سینما مانند جنگ ستارگان را وارد عرصه سینما کرد، اما هر چه زمان گذشت رهبران غربی کوتولهتر شدند و میشود مثالهای متعددی برای آن زد. از قرار معلوم در غرب هم به پوپولیست بودن رهبران امریکا و انگلیس باور دارند و آن را به تیر نقد میکشند. در همین راستا جاناتان فریدلند، ستوننویس روزنامه انگلیسی گاردین در تحلیلی نوشت: «جمهوریخواهان اکثریت شکنندهای را در ماه نوامبر در مجلس نمایندگان آمریکا کسب کردند و به آنها این قدرت را داد تا یکی از افراد خودشان را به عنون رئیس مجلس انتخاب کنند.
🔸مشکل اینجا بود، گرچه بیشتر از کوین مککارتی جمهوریخواه که در نهایت بعد از 15 دور رایگیری رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد حمایت کردند، اما حدود ۲۰ جمهوریخواه شورشی از این فرد حمایت نکردند. تا پنجشنبه شب فقط ۱۱ دور رایگیری – بیشترین تعداد رایگیری از زمان جنگ داخلی – انجام شد. بالاخره بعد از ۱۵ دور رایگیری در پنج روز، در ساعات ابتدایی روز شنبه کوین مککارتی جمهوریخواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید.
🔸این بررسی بیانگر بیکفایتی است. یک حزب قدرت را به دست میگیرد اما قادر نیست از آن استفاده کند. هیچ منطق سیاسی شفافی برای این وضعیت وجود نداشت. این افراد شورشی از طرفداران دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا بودند اما خود مککارتی چاپلوس خستگیناپذیر ترامپ است؛ به طوری که این رئیسجمهوری سابق از رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان «کوین من» یاد میکند. این شورشیان که طرفدار ترامپ بودند، به دو دسته تقسیم میشوند؛ یکی ترامپ را به خاطر پایبندی به مککارتی سرزنش کرد و دومین گروه که میخواستند خود ترامپ را رئیس مجلس کنند.
🔸تمامی این اتفاقات برای سیاست آتی ایالات متحده آمریکا حائز اهمیت است. از یک طرف شواهد بیشتری را درخصوص کاهش قدرت ترامپ در میان رهبران جمهوریخواه نشان میدهد و از طرف دیگر ضعف قدرت جمهوریخواهان در چنین تصمیم سادهای مبنی بر انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بیانگر این است که وقتی آنها از پس چنین کار سادهای برنمیآیند چگونه میخواهند انتخابهای سخت و ضروری مربوط به اداره کردن دولت آمریکا را اتخاذ کنند.
🔸اما معنای این اتفاق بسیار وسیعتر است. آنچه طی چند روز گذشته به نمایش گذاشته شد، نوعی از سیاست بود که بسیاری از دموکراسیها از جمله دموکراسی خود ما را آلوده کرده و ویژگی کلیدی آن لذت بردن از آشفتگی و تلاش برای سرنگونگی سیستم است؛ این درست همانند جنبشهای ۲۰۱۶ بود که شبیه هم بودند: ترامپ و بریگزیت. هر دو وعده دادند تا افراد بانفوذ، کارشناسان و ارتدوکسی -چه در واشنگتن و یا در بروکسل- را حذف کنند. آنها جنبشهای جدیدی بودند اما ریشههای یکسانی داشتند. درست همانند رونالد ریگان، رئیسجمهور اسبق آمریکا و مارگارت تاچر، نخست وزیر اسبق انگلیس که خودشان را رادیکالهایی معرفی کردند که قدرت از بین بردن تاثیر دولت را داشتند.
🔸بنابراین اصلا تعجب نمیکینم اگر افرادی که از دولت انتقاد کردند، آنقدر در این کار بد بوده باشند. آنها وعده فروپاشی دادند و این چیزی است که تحویل دادهاند. در آمریکا هرجومرج خود ترامپ بود و اکنون هرجومرج مجلسی از مینی-ترامپهاست که حتی قادر به بستن بند کفشهای خود هم نیستند. در انگلیس موضوع متفاوت به نظر میرسد. ما ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس را داریم که صلاحیت کنترل دولت را دارد اما این مسئله نباید دو چیز را مخفی کند. (نویسنده مشخص است که حوصله تعقیب و گریز با سوناک را ندارد، وگرنه این سیک سندی هم چندان آش دهنسوزی نیست)
🔸اول اینکه، حزب محافظهکار انگلیس پس از ۲۰۱۶ درست مثل مککارتی، آشفتگیهایی در پارلمان و شکاف درونحزبی را ایجاد کرد. مسئله دوم، حتی با وجود اینکه سوناک در راس قدرت است، محافظهگرایی دوران بریگزیت به همان اندازه جنبش خواهرش در آمریکا فلج شده است. طرح پنج بندی که نخستوزیر انگلیس در سخنرانی سال نو میلادی خود ارائه داد، بیشتر شامل اصول مدیریت دولتی، رشد اقتصاد و مدیریت تورم بود و چیزی در راستای برنامههای سیاسی وجود نداشت.
🔸و تمامی اینها به این دلیل است که اعضای حزبش همچون جمهوریخواهان نمیتوانند بر سر موضوعات مختلف با یکدیگر توافق کنند. البته که سوناک از نمایشهای مضحکی که طی چند روز پیش در مجلس آمریکا رخ داد، جلوگیری کرده است اما دلیلش این است که او ترجیح داده نقاب وحدت را حفظ کند تا با پارهای از مشکلات مواجه نشود. هیچ یک از اینها تصادفی نیست؛ در واقع این ذات پروژه پوپولیست حزب راستگرایان در انگلیس، آمریکا و سرتاسر جهان است.»
@syriankhabar
سفیر جدید روسیه در تهران استوارنامه خود را به رئیس جمهور تحویل داد. تغییر سفیر روسیه در ایران پس از سالهای طولانی و آمدن فردی که نزدیکی بیشتری به طیف ملیگرای روسیه دارد (بر خلاف سفیر پیشین که از نزدیکان بوگدانف و جریان غربگرای حاضر در سیاست روسیه بود) نشان از تغییری بنیادین در سیاستهای روسیه و ایران دارد. اتفاقات بسیار مهمی که شاید بتوان آن را در اظهارات مقامات غربی، به ویژه نگرانیهای آنها از گسترش این روابط دید. عوامل آنها در تهران و مسکو بدون شک بخشی از توافقات صورت گرفته را به اروپا و امریکا رساندهاند و میدانند معنای تجارت 80 میلیارد دلاری دو کشور و ساخت مشترک یعنی چه؛ مثلا ایران و روسیه سیستمهای پدافندی مشترکی بر اساس تجربه باور 373 و اس500 بسازند، یا اینکه جنگنده مشترک تولید کنند یا به شکلی که خود غربیها رسانهای کردهاند، قرار باشد سوخو 30 و سوخو 35 در ایران ساخته (نه مونتاژ) شود...
@syriankhabar
🔳 رایس و گیتس: زمان به ضرر اوکراین (ناتو) است
▪️هر چه ما در مورد جنگ اوکراین، شرایط آن و وضعیت حاکم بر جبهه نبرد بنویسیم، بدون شک برای گروهی از مخاطبان (البته تعداد این مخاطبان در کانال اخبار سوریه بسیار اندک است) این مسائل و موارد غیر قابل پذیرش است. روز گذشته دوستی به من میگفت در جمع اساتید قدیمی و جدیدی که حالا همه کارشناس هستند، حضور داشته و اغلب آنها برداشتی که از جبهه جنگ در اوکراین داشتند برایش عجیب بوده است، چرا که به زعم این افراد، روسیه درحال شکست است، اوکراین (دقت کنید اوکراین نه ناتو) در حال پیروزی است و اقدام ایران در مقابله با غرب در اوکراین اشتباه است.
▪️این مساله را در کنار این بگذارید که پس از گذشت 10 ماه از شروع جنگ، به نظر دیگر چیزی به اسم ارتش اوکراین وجود خارجی ندارد و اگر ناتو در این نبرد مداخله نمیکرد، تکلیف کییف و زلنسکی خیلی زودتر از این حرفها تعیین شده بود. اینکه برخی فکر میکنند این ارتش اوکراین است که در حال مقاومت است و به باور آنها اجازه پیشروی ارتش روسیه را نمیدهد به این دلیل است که همگی شبکههای تلویزیونی غربی، نوشتههای منسجم و هدایت شده رسانههای غربی و در مجموع دنبالهروی سیاست غرب در این زمینه هستند. واقعیت این است که زلنسکی نماینده نیروهای ناتو در اوکراین است و این ناتو است که در این کشور مشغول جنگ با روسیه است
▪️با این حال، شنیدن و خواندن نگاه و نظر برخی از مقامات غربی که سابقه نظامی، امنیتی و دیپلماتیک داشتهاند و برخی از آنها مدعی اندیشهورز و تئوریسین بودن را هم دارند جالب توجه است. همانگونه که بارها گفتهام، برای مخاطب ایرانی اگر حرفی را یک نویسنده، سیاستمدار و یا رسانه غربی بزند حجت تمام میشود حتی اگر این حرف را مثلا سالها ما اینجا نوشته باشیم که چانهمان هرز رفته باشد و انگشتانمان نیز از شدت تایپ و تکرار این گفتهها دچار مشکل شده باشند. کاندولیزا رایس و رابرت گیتس یادداشتی مشترک در واشنگتن پست نوشتهاند و در آن نکات جالبی را گفتهاند که شاید صریحترین اعتراف به پیروزی روسها در نبرد باشد. در بخشی از این یادداشت آمده است:
🔹«هر دوی ما بارها با پوتین برخورد کردهایم، و متقاعد شدهایم که او معتقد است زمان به نفع اوست: او میتواند اوکراینیها و ایالات متحده را از بین ببرد و اتحاد اروپا و حمایت از اوکراین در نهایت مورد فرسایش و شکستگی قرار خواهد گرفت. مطمئناً با ادامه جنگ، اقتصاد و مردم روسیه آسیب خواهند دید، اما روس ها بسیار بدتر از این را تحمل کردهاند.
🔹برای پوتین، شکست یک گزینه نیست. او نمیتواند چهار استان شرقی را که بخشی از روسیه اعلام کرده به اوکراین واگذار کند. اگر او امسال نتواند از نظر نظامی موفق باشد، باید کنترل مواضع خود را در شرق و جنوب اوکراین حفظ کند تا نقاط پرش در آینده را برای حملات مجدد برای تصرف بقیه سواحل دریای سیاه اوکراین، کنترل کل منطقه دونباس و سپس حرکت به سمت غرب فراهم کند. روی پوتین حساب کنید که برای رسیدن به سرنوشت خود صبور باشد.
🔹در همین حال، اگرچه پاسخ اوکراین به این تهاجم قهرمانانه بوده و ارتش آن عملکرد درخشانی داشته است، اما اقتصاد این کشور در حال نابودی است، میلیونها نفر از مردم آن فرار کردهاند، زیرساختهای آن در حال نابودی است، بسیاری از ثروت معدنی، ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی قابلتوجه آن در حال نابودی است. میدان تحت کنترل روسیه است. توانمندی نظامی و اقتصاد اوکراین اکنون تقریباً بهطور کامل به خطوط نجات غرب - به ویژه ایالات متحده - وابسته است. در غیاب موفقیتهای بزرگ برای اوکراین در برابر نیروهای روسی، فشارهای غرب بر اوکراین برای مذاکره درباره آتشبس با گذشت ماهها از بنبست نظامی افزایش خواهد یافت. در شرایط کنونی، هرگونه آتشبس از طریق مذاکره، نیروهای روسیه را در موقعیتی قوی قرار میدهد تا هر زمان که آماده باشند، تهاجم خود را از سر بگیرند. که غیر قابل قبول است.
🔹تنها راه اجتناب از چنین سناریویی این است که ایالات متحده و متحدانش فوراً به اوکراین افزایش چشمگیری در تدارکات و توانمندیهای نظامی ارائه دهند – برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه و قادر ساختن اوکراین به عقب راندن نیروهای روسیه در شرق و به اندازه کافی برای جنوب. کنگره پول کافی برای پرداخت چنین تقویتی فراهم کرده است. آنچه در حال حاضر مورد نیاز است، تصمیمات ایالات متحده و متحدانش برای ارائه تجهیزات نظامی اضافی مورد نیاز اوکراینیها – مهمتر از همه، زره پوش متحرک است. توافق روز پنجشنبه برای ارائه تانک بردلی، ستودنی است.»
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هواداران بولسونارو وارد مجلس کنگره ملی برزیل شدند.... وضعیت در پایتخت وخیم گزارش شده و رییس پارلمان به شده این اقدامات را نکوهش کرده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هواداران بولسونارو رئیس جمهور سابق برزیل به ساختمان وزارتخانهها، کنگره و کاخ ریاست جمهوری یورش بردند....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سالروز حمله طرفداران ترامپ به کنگره امریکا، طرفداران بولسونارو نیز به مراکز دولتی و حاکمیتی در برازیلیا حمله کردهاند. چند روز پیش لولا داسیلوا با ادای سوگند، دولت خود را معرفی کرد. از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات برزیل حامیان بولسونارو به آن اعتراض داشتند و تجمعات بزرگی را در سراسر این کشور راه انداختند.
@syriankhabar
حاکم منطقه برازیلیا وزیر امنیت این منطقه را به دلیل ناتوانی برکنار کرد. او با آشوبگر خواندن حامیان بولسونارو، به پلیس دستور داد برای جمع کردن مهاجمان به اماکن دولتی با تمام نیرو و توان به خیابان بریزند.
در این میان دادستان برزیل با تاکید بر شناسایی عاملان و محرکات این اتفاقات وعده برخورد شدید با این عوامل را داد.
@syriankhabar
داسیلوا با امضای حکمی دستور مداخله برای پایان دادن به آشوبها را صادر کرد. او تاکید کرد با تمام عناصر دخیل در این حوادث به شدت برخورد میشود. به گفته وی، قصورهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته و به نظر میرسد افراد وابسته به رییسجمهور پیشین در این رویدادها به شکل مستقیم دست دارند.
@syriankhabar
امروز ۱۹ دی ماه سالروز شهادت یکی از سرداران بزرگ ایران است از آن جنس سرداران و مردان عارفی که گام در راه اعتلای نام ایران گذاشتند و در طول دوران خدمت صادقانه خود به این آب و خاک نه تنها در برابر دشمن متجاوز جنگیدند بلکه مردانه برای کمک به ساکنان ایرانشهر کمر همت گماشته و سالها در راستای امنیت بخشیدن به گستره وسیعی از مناطق شمال غرب و غرب کشور شبانه روز کارکرد و سرمایهای بزرگ از تثبیت ایران در دورهای که جهان آشفته بود، به ارمغان گذاشت. امروز روزی است که حاج احمد کاظمی به همراه تنی چند از یارانش در نیروی هوافضای سپاه آسمانی شد؛ یاد و خاطره این قهرمان بزرگ ایران، این انسان با ایمان گرامی باد.
به این عکس نگاه کنید... تصویری است که در آن میتوان جمع آنهایی را دید که برای بزرگی و سربلندی ایران سالها جنگیدند و عاقبت در خاک وطن آرام گرفتند. این عکس نگاه کنید تا بدانید آن کسی که دلش برای ایران و ایرانی میتپد، میسوزد و جان میدهد مردان همین سرزمین هستند، نه آنهایی که به مزدوری دشمنان ایران درآمده خیانتشان آشکار است، نه آنهایی که هنرشان زاییدن تولهاشان در هزاران کیلومتر آن طرفتر است...
@syriankhabar
✴️تروریستهایی که بلای جان اردوغان شدند /1
🔸در مورد اقدامات حزب حاکم ترکیه در تشکیل گروهکهای مختلف تروریستی در سوریه در طول 11 سال گذشته بدون شک آگاهی دارید و میدانید که رئیس سازمان امنیت ترکیه (میت) در یک کپیبرداری ناقص از اقدامات ایران، به ویژه شهید سلیمانی تلاش کرد تا گروههای نیابتیِ وابسته به آنکارا را در کشورهای مختلف ایجاد کند. هر چند به ظاهر هاکان فیدان در این زمینه موفق شده بود تا چنین تشکیلاتی را ایجاد کند، ولی ماهیت این تشکیلات بیش از آنکه در خدمت کشورهای مبداً مانند سوریه باشد، در خدمت منافع حزبی، جریانی و فکری اردوغان بود.
🔸به عبارت دیگر، آنچه هاکان فیدان اقدام به تشکیل آنها کرد، ماهیتی ضدملی و وابسته داشتند. در حالی که گروههای مورد حمایت ایران در سراسر منطقه در خدمت منافع ملی این کشورها بودند و با انگیزه مبارزه با دشمن خارجی و در راستای دفاع از تمامیت ارضی، استقلال و مقابله با اشغالگری تشکیل شده بودند و ایران هیچ تحکمی و هیچ خواستهای فراتر از ماموریت آنها نداشت آنچه دولت اردوغان در ترکیه ایجاد کرد برای جنگ با دولت مرکزی سوریه و ویرانی این کشور منجر شد، کما اینکه او از بیش از 90 کشور تروریست وارد سوریه کرد که با نحوه رفتار ایران متفاوت بود.
🔸این مساله باعث شد تا از همان چند سال پیش برخی از مقامات ایرانی به دولت ترکیه هشدار دهند که رفتار تروریست پروری این کشور در نهایت برای آنکارا به مشکلی حاد تبدیل خواهد شد و این گروههای مسلح در حالی که به هیچ عنوان نخواهند توانست بیش از این کاری از پیش ببرند، بحران امنیتی و سیاسی را برای ترکیه به ارمغان خواهند آورد. این پیشبینی حالا به نظر میرسد که به نتیجه رسیده و اردوغان با بنبستی جدید در حوزه سیاست خارجی خود مواجه شده است، بنبستی که سیاست تروریستپروری او ایجاد کرده و امروز به مانعی بزرگ در سر راه عادیسازی روابط آنکارا – دمشق تبدیل شده است.
🔸از تابستان سال جاری و پس از سفر اردوغان و پوتین به تهران و البته چند روز پس از سفر سه روزه هاکان فیدان به دمشق بود که یک تیم سیاسی امنیتی ترکیهای در استان ادلب جلسهای با سران گروههای مسلح به ویژه جبهه النصره / القاعده برگزار کردند. در این جلسه طرف ترکیهای خواستار آرامش در منطقه شد و تاکید کرد باید به زودی بزرگراه حلب - لاذقیه بازگشایی شود. علاوه بر این ترکیه پیش از این موضعگیری نیز اقدامات میدانی متعددی شامل بازداشت دهها تن به اتهامهای مختلف از جمله اهانت به پرچم ترکیه و مانعتراشی در راه حل سیاسی بحران سوریه را انجام داده بود.
🔸در ادامه این اقدامات که با ممنوعیت هرگونه تهدید مستقیم نقاط استقرار نیروهای ارتش ترکیه و یا پایگاههای دولت ترکیه در شمال سوریه نتیجه دادند، دیدار صوری میان مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه و گروهی از چهرههای سرشناس اپوزیسیون از جمله سالم المسلط، عبدالرحمان مصطفی و بدر جاموس انجام شد که در آن چاووش اوغلو بر لزوم ممانعت از برهم زدن روند سیاسی جدیدی که آنکارا در پیش گرفته، تاکید کرد و نمایندگان اپوزیسیون به سرعت حمایت خود را از آن اعلام کردند.
🔸در حالی که به نظر میرسد شرایط در شمال سوریه برای اجرای هرگونه دستاورد ناشی از روند توافقی میان دمشق و آنکارا فراهم شده اما وضعیت در ادلب در شمال غرب سوریه که القاعده و دیگر گروههای تروریستی شامل شبهنظامیان غیر سوری مستقر هستند، پیچیدهتر به نظر میرسد. یکی از این پیچیدگیها تلاش ابومحمد الجولانی، سرکرده جبهه النصره برای به دست گرفتن عرصه میدانی بود که با اعلام مخالفتش با اقدامات ترکیه و درخواست از دیگر گروهها برای اتحاد با هدف ادامه درگیریها انجام شد. برخی از منابع خبری تروریستها در 72 ساعت گذشته مدعی شدند برخی از گروههای مسلح پس از این فراخوان به جبهه النصره پیوستهاند.
🔸اگر این فراخوان با توجه به پافشاری دمشق برای نابودی گروههای جهادی و در راس آنها تحریر الشام و دور کردن سرکرده سابق القاعده از روند حل بحران در سوریه عادی باشد، برای آنکارا به منزله چالشی میدانی است که باید به دنبال راهحل مناسبی برای آن باشد تا خطر مقابله با گروههای جهادی را که تا چندی پیش همپیمان استراتژیک آنها بودند، دفع کند به ویژه که مقابله با آنها، از یک سو ارتش مستقرش در ادلب را در معرض خطر حملات قرار خواهد داد و از سوی دیگر دوباره خطر نفوذ تکفیریها از مرزها را ایجاد میکند و این یعنی تهدیدها به خاک ترکیه منتقل میشود که خط قرمزی امنیتی و نظامی برای ترکیه است.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
11.96M
در این گزارش کوتاه، به موضوع قیاسهایی که برخی بیسوادها و البته گروهی دیگر که عامدانه دست به آن میزنند پرداختهایم. قیاسهایی که نه عقل حکم به درست بودن آن میکند و نه واقعیتهای میدانی آن را سزاوار فکر کردن...
@syrianhabar
✴️سنگاندازی جبهه النصره برای عادیسازی روابط ترکیه سوریه /2
🔸پرونده ادلب از جمله پروندههایی است که با توجه به اولویتی که برای دمشق و مسکو دارد، نمیتوان آن را نادیده گرفت و یا به تعویق انداخت، حتی برای آنکارا نیز اولویت دارد و آنکارا با راهاندازی صادرات متوقف شدهاش به سوریه و از طریق آن به کشورهای خلیج فارس تلاش میکند از همگرایی با همسایه خود در بُعد اقتصادی استفاده کند. همه اینها نیازمند تامین امنیت مسیرهای اصلی از جمله آزادراه ام ۴ با تمامی فرعیهایش است، چه بخشی که در خطوط برخورد با پایگاههای استقرار نیروهای سوریه دموکراتیک در شمال شرق سوریه واقع شده چه بخش غربی آن که از حلب تا لاذقیه کشیده شده و دولت سوریه کنترل بیشتر آن را در دست دارد.
🔸در هفته گذشته تحرکات جدی از سوی ارتش ترکیه برای فراهم کردن مقدمات افتتاح این بخش از مسیر با پاکسازی مستمر محورهای آن انجام شدند و همچنین سه پایگاه وابسته به الجولانی مجبور به عقبنشینی از اطراف این مسیر شدند. اما این اقدامات هرگز به تنهایی ضامن امنیت این مسیر نخواهد بود هرچند که پیش از این تعهدات متعددی از سرکرده جبههالنصره گرفته شده که به مسیر آستانه پایبند باشد و مانع هرگونه حمله به این مسیر شود. (همانگونه که گفته شده، این درخواست در دیدار تابستان سال جاری در ادلب مطرح گردید، اما النصره هیچ وقت آن را عملیاتی نکرد.)
به گفته برخی منابع میدانی، آنکارا از اینکه گروههای جهادی یا نیروهای وابسته به آن، حملات انتقامجویانهای را علیه آزادراه ام۴ آغاز کنند، نگران هستند. این منابع فاش کردند که یک افسر ارتش و یک افسر اطلاعات ترکیه طی روزهای گذشته سه دیدار با سرکردههای جبهه النصره داشتند و الجولانی بار دیگر در مقابل عدم اعمال فشار بر گروهش یا تلاش برای نابودی آن، به تامین امنیت این مسیر و عدم تعرض به پایگاههای ترکیه متعهد شد. این منابع افزودند، الجولانی سوالهایی را از هیئت ترکیهای مطرح کرد که از جمله آنها سوالاتی درباره امکان ورود او و گروهش به روند راهحل سیاسی بود، اما پاسخی دریافت نکرد.
🔸به نظر میرسد که همزمان با به جریان انداختن پرونده ادلب، الجولانی که پیشتر با کنترل بر عفرین موقعیتی را برای خود در حومه شمالی حلب فراهم کرده بود، خود را برای مرحله بعدی آماده میکند و این مرحله احتمالاً شامل عقبنشینی از مناطق متعددی در حومه ادلب در خطوط برخورد با نقاط تحت کنترل ارتش سوریه در مقابل گسترش بیشتر است، به این شکل که سلاحهای سنگینی از جمله خودروها و تانکها از ادلب به حومه حلب منتقل شوند تا به گروههای همپیمان با سرکرده تحریرالشام تحویل داده شوند.
🔸در مقابل این تحرکات در برخی محافل اپوزیسیون گفتوگوهای متعددی درباره احتمال ورود الجولانی و گروهش به درگیریها با قسد مطرح هستند، موضوعی که در ابتدا نیازمند تشکیل اتاق عملیاتهای مشترکی است که همه گروهها در آن عضو باشند و به گفته منابع یاد شده، این راهحل از نظر الجولانی قابل قبول است، چرا که شامل استمرار حضور او و گروهش است به ویژه که در طول سه سال گذشته با حذف نمادهای افراطگرایی در مناطق تحت کنترل خود، گامهای بزرگی برای برداشتن سایه القاعده از آن برداشته است و گسترش دامنه مناطق جبهه النصره در حومه حلب چه همزمان با عقبنشینی کامل از ادلب و یا برخی از مناطق آن، احتمال اجرای سناریوهای متعددی را در شمال شرق سوریه فراهم میکند، به ویژه که آمریکا فعالیتهای خود را توسعه داده و این مساله موجب استقرار دوباره نظامیان اشغالگر این کشور در رقه شده و همچنین تسلیحات ویژهای همانند موشکهای ضد تانک را در اختیار نیروهای قسد قرار میدهد و با اینکه استفاده از ضد هواییها را به آنها آموزش میدهد.
🔸این سناریوها احتمال انتقال الجولانی به پایگاه آمریکا را بیشتر میکنند به ویژه که در حال حاضر کانالهای ارتباطی میان او و آمریکا وجود دارند که در عملیات ترور دو سرکرده داعش از جمله ابوبکر بغدادی، سرکرده سابق این گروه تروریستی دیده شد. در مقابل پیچیدگیهای میدانی متعددی که روند همگرایی سوریه و ترکیه با آنها مواجه است، به نظر میرسد گفتوگو درباره برخی اقدامات آرام و بی سر و صدای میدانی که با گامهای بزرگ سیاسی همخوانی ندارند، منطقی به نظر میرسد، حال این گفتوگو از طریق گفتوگوهای دوجانبه سوریه-ترکیه انجام شود و یا مذاکرات منطقهای که امارات در آنها مشارکت دارد، بر این اساس به نظر میرسد تلاشهای سیاسی به راهاندازی یک روند میدانی متشکل از سلسله اقداماتی چه در پرونده ادلب و گروههای تکفیری، چه در پرونده شمال سوریه که گروههای متعدد وابسته با ترکیه حضور دارند، و یا در شرق فرات که قسد با حمایت آمریکا برای ریشهکن کردن دولت خودگردان پکک تلاش میکند، نزدیکتر است.
@syriankhabar
🔳نماینده سابق سازمان ملل در یمن، جاسوس 6MI بود
▪️از روزی که مارتین گریفیث به عنوان فرستاده سازمان ملل به یمن مامور شد در مورد او نوشتیم که وی نه فرستاده سازمان ملل، که جاسوس امآی6 انگلیس است، او نه یک میانجی صلح که خود جنگ و خونریزی است، نوشتیم که او مانند هر غربی دیگر بیش از آنکه نماد و نماینده آشتی و پایان خشونت باشد، ذات کثیف و خبیث یک انگلیسی است که در طول سه قرن گذشته صدها میلیون انسان را به شکلهای مختلف در سراسر جهان به کام مرگ بردهاند. در مورد جاسوس بودن گریفیث نیاز به سند و مدرک چندانی نبود، فقط نگاهی به رفتار او نشان میداد که آمده تا در خدمت منافع ملکه مقبور باشد.
▪️حدود یک سال پس از آنکه گریفیث انگلیسی جای خود را به یک دیپلمات سوئدی داد (که البته این فرد هم عامل سرویس امنیتی سوئد است) وبسایت تحقیقاتی انگلیس Declassified UK)) اعلام کرد، مارتین گریفیث، با سرویس اطلاعات انگلیس ارتباط دارد، همین امر وابستگی سازمان ملل متحد و مقامات آن به سرویسهای اطلاعاتی غربی و نیز درستی موضع یمن را تایید میکند مبنی بر اینکه فرستادگان بیطرف نیستند و دستور کار آن کشورها را اتخاذ میکنند. این وبسایت به تعدادی از حقایق اشاره کرد که ارتباط گریفیث را با سرویس اطلاعات انگلیس (6MI) که طرف اصلی در جنگ یمن است، آشکار میکند.
▪️از جمله اینکه گریفیث در تاسیس شرکت Inter Mediate مشارکت داشته که توسط یک افسر اطلاعاتی انگلیس اداره میشود و در آن شخصیتهای ارشد دیپلماتیک و نظامی سابق انگلیس حضور دارند و همکاری نزدیکی با 6MI انگلیس دارد که بیش از چهار میلیون پوند استرلینگ از وزارت خارجه انگلیس کمک مالی دریافت کرده است. وبسایت مذکور اعلام کرد، شرکت Inter Mediate در سال ۲۰۱۱ تأسیس شد و به گفته مدیر اجرایی آن، این شرکت شش سال قبل از انتصاب گریفیث فعالیت خود را در یمن و سوریه آغاز کرد. وی ماهیت این نوع فعالیتهای شرکت را فاش نکرد.
▪️اما پس از شش سال کمپینی برای تضمین انتصاب گریفیث به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در یمن به راه افتاد، کمپینی که عربستان سعودی و انگلیس قاطعانه از آن حمایت کردند. طبق اعلام این وبسایت، گریفیث در مصاحبه اخیری که با وی شده بود، گفته بود: کار دیپلماتیک، جمع آوری اطلاعات یا کار اطلاعاتی جوهره همدلی است. (دقت کنید، همانند پمپئو که از وی در مورد کار در سیا پرسیده بودند و با وقاحت تمام همه رفتارهای حیوانی و غیرانسانی را مشروع جلوه میداند، این انگلیسی هم مامور بودنش را رسماً بیان میکند)
▪️در برابر این اطلاعات، تحلیلگران پرسشهایی از ماهیت نقش و ماموریتی که سرویس اطلاعات انگلیس بر دوش گریفیث گذاشته، مطرح میکنند. با این حال، برای همگان روشن شد که فرستاده سابق به دنبال ایجاد تفرقه بین طرفین درگیری، نشان دادن جنگ به عنوان یک جنگ داخلی، اتخاذ مذاکرات چند جانبه و تکه تکه کردن راه حلها با هدف پیچیده کردن بحران و عدم امکان حل آن بود. (این همان چیزی بود که در اولین سفر گریفیث به صنعا مقامات یمنی در مورد آن گفتند و بعداً حاضر به راه دادنش به صنعا نشدند. در تهران هم حرفهای سنگینی به او گفته شد)
▪️وی همچنین با در اولویت قرار دادن منافع کشورهای متجاوز بخصوص در ارتباط با باب المندب، دریای سرخ و استانهای نفت خیز یمن در طولانی کردن جنگ این کشور نقش داشت و از این روی پاداش و ترفیع دریافت میکرد؛ از نماینده ویژه تا هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل. (اینکه از همان ابتدای جنگ هم تاکید داشتیم که فرماندهی رسمی جنگ در یمن بر عهده انگلیسیها است و آنها به صورت همهجانبه در این کشور حضور دارند، شاید برای برخی غیرقابل فهم بود اما بدون شک حالا این مساله قابل فهمتر شده است)
▪️همین مساله وابستگی کل سازمان ملل متحد به دستور کار غرب به ویژه آمریکا و انگلیس را آشکار میکند. بر این اساس، یمنیها وقتی مارتین گریفیث را متهم به جانبداری از کشورهای متجاوز، بیطرف نبودن در مأموریت خود و تمایل به طولانیتر کردن جنگ یمن کردند، اشتباه نکردند. (البته این را درنظر بگیرید که چند ماه پس از پایان ماموریت گریفیث، نماینده جدید که یک سوئدی است و او هم در خدمت سیستم امنیتی کشورش قرار دارد، در یمن آتشبس برقرار شد. در نهایت باید این نکته را که بارها گفتهام نهادها و سازمانهای غرببنیان در خدمت این کشورها قرار دارند و تضمینکننده منافع شرق نیستند، بیش از پیش تایید میشود.)
@syriankhabar
در این مورد گفتنی بسیار دارم و به امید خدا در طول روزهای آینده بیشتر خواهم نوشت و گفت. اما به صورت خلاصه پس از روی کار آمدن نتانیاهو و در حالی که او میبیند امریکا به شدت در جبهه اوکراین سرگرم است و از سوی دیگر با چین در شرق در حال مچ انداختن است و دلش را روی آشوبسازی در ایران خوش کرده، با توجه به پیشرفتهای شگرف هستهای کشورمان در طول ماههای گذشته که به فاصله یک هفتهای تا نقطه رهایی رسیده است، او باید دست به انتخاب بزند.
نتانیاهو دیگر هیچ برگهای ندارد که بخواهد با آن بازی کند؛ وقت برای رژیم صهیونیستی چنان تنگ است و چنان عرصه بر این رژیم سخت آمده که زدن به دل آتش به امید نسوختن تنها چاره است. دراین میان او کورسو امیدی دارد که با انجام یک ماجراجویی علیه ایران، امریکا را وارد معرکه کند. این کار با توجه به حضور افراطیترین صهیونیستها در کنار نتانیاهو و کنترل بر پارلمان این رژیم هیچ بعید نیست. مسیر حمله هم چند بار تمرین شده، موفقیت برابر با 10درصد بوده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه خبرها که نباید جدی باشد، کمی هم طنز لازم است... بشنوید و کمی لبخند بر لبتان بنشیند. بله، عبدالخیار عبدالخیارزاده هست، پرفسور و علامه وهابی که در مورد کرونا نظر میدهد...
او این سخنان را نماز جمعه مورخ ۸ مرداد ۱۴۰۰ در مسجد ضرار در زاهدان تراوش کرده است. خداوکیلی اینایی که میرن پای حرفهای این الدنگ مینشینند، خندهشون نمیگیره؟ یا اینکه مثل خودش فکر میکنند؟! خدایی خجالت نمیکشید میخواید برای این یابو خودتون رو بکشید (که البته بعید میدونم، آن عده مرض دیگری دارند)
عبدالخیار میگوید: خدا کرونایی آورده که همه دنیا در کارش ماندهاند!
صاحبان اتم و صنعت و «فیشرفت» و همه دانشمندان حیرانند! (آره به خدا منم حیرانم که خدا چطوری خط تولید تو رو بست، چند تا دیگه بود دور هم خوش بودیم)
کرونا جزو لشکران آسمانی و زمینی الله است!
کرونا کجایه؟! کرونا رو کی دیده تا حالا؟! هیچ کسی ندیده...
این کرونا کجایه؟! از دهان وارد شد یا بینی؟! این عظمت پروردگار است!
کرونا لشکر الله است که خدا فرستاده و کسی حریف آن نمیشود!
بله، لشکر خدایه تو هم که البته دو خط قرآن رو درست نمیخونی که بگم بنده خدایی...
@syriankhabar
✴️اعتراف ژنرال امریکایی در مورد آمادگی جنگی علیه روسیه / 1
🔸10 ماه از جنگ در اوکراین گذشته است، جنگی که از همان ابتدا ما از آن به عنوان جنگ غرب علیه شرق، دفاع شرق در برابر تهاجم غرب و در نهایت جنگ ناتو علیه روسیه یاد کردیم. برخیها به این نامگذاری ایراد گرفتند و برخی دیگر هم این جنگ را «حمله روسیه به اوکراین» دانسته، آن را به تعبیر امریکاییها و انگلیسیها «تجاوز غیرانسانی» و یا «حمله وحشیانه» روسیه به اوکراین برشمردند. اما هر چه زمان میگذرد و هر چه جنگ سختتر و سنگینتر میشود آنچه که ما به عنوان یک روزنامهنگار گفتیم بیشتر خودش را نشان میدهد.
🔸واقعیت این است که غرب خودش را از سال 2014 برای حمله به روسیه آماده کرده بود، پس از کودتا مزدوران غرب در اوکراین و به دست گرفتن این کشور، به سرعت ترتیباتی اتخاذ شد تا همه مفاصل این کشور به کنترل وابستگان به غرب درآمده و کار به گونهای پیش برود که این کشور پهناور اروپایی به عنوان یکی از اصلیترین پایگاههای غرب، به ویژه ناتو برای ورود به روسیه مورد بهرهبرداری قرار بگیرد. این موضوع اصلاً نکته پنهانی نبود و همانگونه که انگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان گفت، حتی امضای توافقهای مینسک 1 و 2 صرفاً برای خرید زمان جهت آماده شدن برای حمله به روسیه بود.
🔸باوجود این اعترافات، باز هم متاسفانه ذهن آشوبزده برخی نمیخواهد بپذیرد که ما در اوکراین شاهد یک بازی عجیب و چندلایه غربیها برای به زیر کشیدن روسیه بودیم، به زبان سادهتر، آنها میخواستند با پایان زمستان سال 2022، حمله بهاره خود به دونباس و کریمه را شروع کنند ولی روسها جنگ را یک ماه زودتر آغاز کردند. دلایل متعددی وجود دارد که نشان میدهد غربیها در سال 2022 آماده حمله به روسیه میشدند که یکی از آنها خروج عجیب و سوال برانگیز نظامیان آنها از افغانستان بود، خروجی که باعث کنترل طالبان بر این کشور شد. آنها ناچار به خروج بودند تا خود را برای جنگی دیگر آماده کنند.
🔸هر چه زمان میگذرد، ابعاد جدیدتری از برنامه آمریکا و انگلیس برای ورود به جنگ در اوکراین آشکار میشود. اینکه از سالها قبل تدارکات نظامی، آموزش نیروها، تجدید ساختار نظامی و امنیتی اوکراین، جاسوسی از روسیه، تهیه بستههای تحریمی و فشار اقتصادی، تهیه بستههای تبلیغاتی و ایجاد ایستگاههای ضدروسی در کشورهای اروپای شرقی، حملات حقوق بشری علیه روسیه و سرانجام نیز دپوی گسترده سلاح در این کشور که با برگزاری یک انتخابات عجیب که در آن یک دلقک سینما که دست بر قضا از اقلیت 200 هزار نفری یهودیان اوکراین بود، به سرانجام رسید را میتوان به عنوان بخشی از برنامهریزی عنوان کرد.
🔸گذشت زمان، ابعاد پیچیده برنامهریزی غربیها را نشان میدهد، اینکه اتاق جنگ ناتو چگونه برای حمله و جنگ نقشه کشیده، کار امنیتی و اطلاعاتی کرده، تدارکات لازم را دیده و در نهایت نیز خود را برای روز صفر مهیا کرده است. اعتراف نظامیان و عناصر سیاسی و رسانهای غرب به تدارک هشت ساله در اوکراین برای جنگ علیه روسیه همه شک و شبههها را کنار میزند و به ما میگوید که بازی کثیف غرب اما با شکست روبهرو شد. آنها در حالی که قرار بود به دونباس و کریمه حمله کرده و این دو منطقه را اشغال کنند، خود مورد تهاجم قرار گرفته و به شکل حیرتآوری باوجود هشت سال آمادهسازی اما، به بنبست خوردند.
🔸پیش از این در مورد چرایی به بنبست خوردن ناتو در جنگ علیه روسیه در اوکراین مطالب و مواردی را قلمی کردهام، اما برای یادآوری این دو گزاره را باید به یاد داشته باشید که ذهن بیمار مقامات غربی را به خود مشغول میداشت: نخست) جنگ بیش از یک ماه طول نخواهد کشید، یا ما دونباس و کریمه را تصرف میکنیم یا روسها مداخله کرده و ما به عقب بر میگردیم؛ دوم) بستههای تحریمی و تبلیغاتی که علیه روسیه آماده کردهایم در همان یک ماه تصویب و این کشور را به لحاظ اقتصادی ورشکسته خواهیم کرد! اما نه آنها به دونباس و کریمه حمله کردند، نه جنگ یک ماه به درازا کشید و نه روسیه در حوزه اقتصادی ورشکسته و محتاج شد!
@syriankhabar
✴️اعتراف ژنرال امریکایی در مورد آمادگی جنگی علیه روسیه / 2
🔸تقریباً همه پیشبینی غربیها در مورد روسیه اشتباه از آب درآمد؛ روسها خود تهاجم را شروع کردند، آن هم نه در منطقه دونباس بلکه در گستره بسیار وسیعتری، این حمله باعث شد تا تمرکز نیروهای آموزش دیده اوکراینی و مربیان غربی آنها که در دونباس حضور داشتند به هم بریزد و تحریمهای اقتصادی نیز که قرار بود یک ماهه روسیه را به غلط کردن بیندازد، مردم اروپا را به شکر خوردن انداخت. جنگ حالا در آستانه یک سالگی خود قرار دارد و هیچ چشماندازی هم برای پایان آن خوشبینترین کارشناسان هم متصور نیست اما به نظر میرسد هر چه زمان بیشتر میگذرد شاهد اعتراف بیشتر و جالبتر ژنرالهای امریکایی به برنامهریزی چند ساله برای حمله به روسیه در اوکراین خواهیم بود.
🔸نکته جالب این است که امریکاییها این نسخه امتحان شده در اوکراین را حالا میخواهند در شرق آسیا هم عملیاتی کرده و با درس گرفتن از اشتباهات وحشتناک خود (مانند ناتوانی روسیه به حمله در اوکراین و صرف حمایت از شبهنظامیان دونباس در صورت هر گونه حمله ارتش اوکراین) کرهجنوبی، ژاپن و تایوان را آماده هر گونه حمله احتمالی چین کنند. در این زمینه در طول ماههای گذشته توضیحات فراوانی داده و موارد متعددی را مورد اشاره قرار دادهایم، اینکه طرف امریکایی در حال وارد کردن ارتش ژاپن به دوران جدیدی است که در آن سالیانه بیش از 86 میلیارد دلار بودجه جنگی تخصیص میدهد، یکی از این موارد است. کره جنوبی و ژاپن در صورت حمله چین به تایوان علیالظاهر باید وارد عمل شوند.
🔸در این راستا ژنرال ارشد آمریکایی در مصاحبه با «فایننشال تایمز» گفت: فکر میکنید چرا در اوکراین به این حد از موفقیت دست یافتیم؟ بخشی از آن به این دلیل است که پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، ما با جدیت فراوان به دنبال آمادهسازی برای مناقشههای آتی رفتیم؛ از آموزش اوکراینیها و مستقر کردن تجهیزات لازم گرفته تا مشخص کردن مواضعی که میتوانیم از آنها به اجرا یا پشتیبانی از عملیاتها بپردازیم. ما این کار را فراهم کردن بسترهای لازم مینامیم. در ژاپن، فیلیپین و دیگر مناطق هم مشغول همین کار هستیم.
🔸به بیان دیگر، این ژنرال آمریکایی میگوید که آمریکا برای چین دام گسترده تا آن را وادار به حمله به تایوان کند، همانطور که با به راه انداختن کودتای ۲۰۱۴ در اوکراین – که به سرنگونی دولت وقت حامی مسکو منجر شد – روسیه را وادار به حمله به اوکراین کرد. بیرمن، فرمانده نیروهای دریایی پنتاگون در ژاپن و فرمانده دسته سوم نیروهای دریایی اعزامی آمریکاست، نیروهایی که تنها نیروی واکنش سریع آمریکا در خارج از مرزهای این کشور هستند. این بدین معناست که در صوررت بروز هرگونه مناقشهای میان آمریکا و چین، بیرمن و نیروهای تحت امرش در خط مقدم آن هستند.
🔸«علاوه بر این، بیرمن اشاره کرد که با همکاریهای صورت گرفته بین آمریکا و فیلیپین، پنتاگون انبارهای تسلیحات و تجهیزات تدارکاتی خود در این کشور را از پنج انبار به ۱۰ انبار افزایش میدهد. او گفت: این کار باعث میشود که در آغاز عملیاتهای مختلف، واشنگتن یک قدم جلوتر باشد. طرح آمریکا برای جنگ با چین که «نبرد دریایی-هوایی» نام دارد، شامل حمله هوایی و موشکی گسترده علیه پایگاههای نظامی و صنایع استراتژیک چین است و کشتیهای جنگی و زیردریاییها هم در آن دخیل هستند. پنتاگون بیش از پیش نگران توانایی چین در دفاع از قلمرو خود و اعمال کنترل بر دریاهای همجوارش شده است.»
🔸این پاراگراف آخر را به خوبی مطالعه کنید؛ امریکاییها نگران این هستند که چین بتواند از خودش دفاع کند! یعنی آنها فکر میکنند چین دست و پا بسته میماند! شاید طرف امریکایی فکر کند که چون خاک اصلی خودش دور است از هر مناقشه جنگی هم دور خواهد ماند ولی در صورت بروز هر جنگ احتمالی، چینیها کره و ژاپن را با خاک یکسان خواهندکرد و این دو کشور بخشی از منظومه سرمایهداری غربی را تشکیل میدهند که در کنار تایوان و استرالیا به شکل موثر در برد موشکی، دریای و هوایی چین قرار دارند. طرحهای امریکا برای مقابله با چین قدیمی شده و دیگر این کشور توانایی مقابله تنهایی با چین را ندارد، مانند روسیه که به همراه 32 کشور دیگر با ارتش روسیه در اوکراین وارد جنگ شده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا بلوچستان پاکستان است، جایی که فقر و فلاکت بیداد میکند، غذایی برای خوردن نیست و مردمی که سواره دنبال کامیون را افتادند شاید یک گونی آرد به آنها بدهد تا چند روزی بتوانند نان و نمک بخورند. این ویدیو را بزنید و بر دهان آن یاوهگوی هتاک بیادبی که آگاهانه بر شاخ نشسته، بن میبرد و در سیستان و بلوچستان ما فتنهگری میکند. در حالیکه در پاکستان احزاب در رقابت شدید برای به دست گرفتن قدرت هستند و روز گذشته دستگیری عمران خان و برخی از نزدیکانش صادر شد به نظر نمیرسد کسی چندان یادش به بلوچستان، این پهناورترین و کم جمعیتترین ایالت این کشور باشد. جایی که به بمب ساعتی میماند که هر لحظه ممکن است منفجر شود و ترکشهای آن ناخواسته یا از روی عمد و غرض به دلیل سمپاشیهای آن شیاد وهابی به داخل کشور ما بیاید...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فکر کنم اگر کمی انگلیسی بدانید در این ویدئو توضیحات آمده است.... مردمی مه دارند برای یک گونی آرد با هم دعوا می کنند... ایران ۴۰ سال است تحریم است و هیچ وقت در آن مواد غذایی کم نشد، شاید قیمتها بالا رفت اما کسی از گرسنگی نمرد، کسی از گرسنگی دچار بحران نشد و دیدید که مدعیان شکم سیر ران گوسفندی که معبدشان در میان فقر مردم فخر میفروشد چگونه از گرسنگی میگویند، ادامه بدهید تا این روزها را هم تجربه کنید... اینجا پاکستان است، متحده آمریکا، چین، عربستان و امارات؛ جایی که با دنیای آزاد و اقتصاد آزاد ارتباط دارد اما این تصویر را کمی در ذهنتان تصور کنید... آیا ممکن است روزی در کشور شما هم چنین روی دهد؟ آیا ممکن است روزی به دلیل ناامنی در ایران ما که سه برابر پاکستان مساحت دارد و سالهای سال خشکسالی را تجربه کرده دچار چنین خطراتی شویم؟!
@syriankhabar
ارتش روسیه شهر راهبردی سولیدار را تصرف کرد
ارتش روسیه به صورت کامل شهر راهبردی و مهم سولیدار در دونتسک را پاکسازی کرد. گفته می شود با ورود نیروهای روسیه به شهر و اطراف آن تعداد زیادی از شبهنظامیان مزدور ناتو و عناصر خارجی که در این شهر محاصره شدهاند یا باید خود را تسلیم روسها کنند و اینکه همگی قتل عام گردند. با وجود هزینه زیادی که ناتو برای حفظ این شهر به کار گرفت و تلفات سنگین مزدوران ناتو در این شهر اما همانگونه که از ابتدا هم مشخص بود در برابر قدرت توپخانه و فشار فزاینده ارتش روسیه مقاومت بیش از این ممکن بود و با ورود نیروهای روس به سولیدار کلید پاکسازی بقیه مناطق دونتسک هم به دست ارتش روسیه افتاده است.
با پاکسازی سولیدار حالا نیروهای روس با سرعت بیشتری در حال پیشروی در منطقه هستند و در آخرین خبرها گفته میشود که یک شهرک دیگر هم توسط روسها پاکسازی شده و روند پاکسازی بقیه مناطق با فرو ریختن دیوار دفاعی ناتو در سولیدار شروع شده است.
@syriankhabar
بر اساس اعلام منابع روس پس از تصرف شهر راهبردی و مهم سولیدار آنها شهرک بودگورودنوی را هم تصرف کردهاند. وظیفه نبرد در این منطقه بر عهده نیروهای واگنر است که به صورت کامل در طول چند هفته گذشته در خط مقدم نبرد حضور داشته و موفق به تصرف شهر شدند.
@syriankhabar
✴️ امیر دریادار شهرام ایرانی: در حال برنامهریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم
✔️فرمانده نیروی دریایی ارتش در حاشیه برگزاری نخستین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت:
🔸امروز فرصت بزرگی در حوزه دریا برای پیشرفت کشور در اختیار ما است و میتوان با استفاده صحیح از ظرفیت دریایی این موهبت را از یک ظرفیت اقتصادی به یک ظرفیت تمدنی تبدیل کرد. امروز بهرهمندی از دریا برای ما یک مزیت ژئوپلیتیک است و آنها که از این ظرفیت برخوردار نیستند دچار یک خفگی ژئوپلیتیکی هستند.
🔸ما تا امروز در تمامی تنگههای راهبردی دنیا حضور داشتهایم و تنها در دو تنگه حضور نداشتهایم که در یکی از آنها امسال حضور پیدا میکنیم و در حال برنامهریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم. / آجامدیا
@syriankhabar
برادر عزیز شما که اطلاعی ندارید و از انصارالله به عنوان یک گروه شبهنظامی یاد میکنی بهتر است نوشته را اصلاح کنی. متاسفانه نه تنها این دوست ما بلکه بسیاری دیگر به صورت عمدی یا سهوی (این دوست ما بدون شک در این مسئله سهو داشته چرا که میشناسم) انصارالله را یک گروه شبهنظامی معرفی میکنند!؟ انصارالله یک جریان سیاسی در یمن است که شامل چندین حزب و جریان سیاسی میشود که مخالف اشغالگری خارجی هستند. از طرف دیگر نیروهای مسلح یمن شامل ارتش و کمیتههای مردمی هستند که آنچه در این تصویر به عنوان موشکهای ضد کشتی بالستیک معرفی شده در اختیار ارتش یمن است و هیچ گروه شبه نظامی که به احتمال زیاد مراد نکارنده کمیتههای مردمی است موشک در اختیار ندارند و قرار هم نیست که در اختیار داشته باشند. به همین دلیل بهتر است این مسائل به صورت دقیق و صحیح گفته شود تا مخاطب هم دچار اشکال نگردد آنچه در این تصویر مشاهده میکنید تنها گوشهای از دارایی قابل توجه موشکی ارتش مقتدرمن است که در حقیقت نوک قله یخ بوده و آنها موفق شدن در طول ۸ سال گذشته به اندازه تمام کشورهای عربی در این حوزه پیشرفت کنند.
@syriankhabar
سیستم هوانوردی آمریکا دچار اشکال شده است. گفته شده به دلیل آنچه مشکل فنی (شما بخوانید حمله سنگین سایبری) توسط بایدن خوانده شده تاکنون بیش از ۲۲۰۰ پرواز دچار تاخیر شده و تا این لحظه ۱۲۷ پرواز هم به شکل کامل لغو شده است. اداره هوانوردی آمریکا میگوید این مشکل تا ساعت ۹ صبح به وقت محلی ادامه دارد رییسجمهور آمریکا نیز میگوید مشکلی بابت فرود هواپیماها نیست، مشکل در پرواز آنها است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞🔞
ضد کمین روسها برای کمین شبهنظامیان اوکراینی. همانگونه که در این ویدئو مشاهده میکنید برای نیروهای روسی کمینی تدارک دیدند اما کمین تبدیل را به صحنه مرگ خود تبدیل کردند. شاید این یکی از روشنترین فیلمهای نقش اول گرفته شده از میدان نبرد باشد جایی که شبهنظامیان اوکراینی حاضر به تحویل سلاح خود نمیشوند و.... (حاوی الفاظ رکیک)
@syriankhabar