شاید برای خیلیها عجیب باشد، اما واقعیت این است که تحریمهای امریکا علیه صنعت پتروشیمی و محصولات آن بیش از همه برای خود امریکا هزینهزا بوده است. اگر کودهای تولیدی صنایع پتروشیمی ایران نباشد، کشاورزان چهار ایالت امریکا باید فضولات کاخ سفید را به زمینهایشان هدایت کنند تا شاید محصول برداشت کنند. اینکه وزیر امور خارجه امریکا «روغن ریخته شده را نذر امامزاده» میکند، شاید در کاخ سفید و گوش برخیها در تهران صدا کند اما برای ما که از نزدیک در جریان هستیم نه...
سالهای سال است که امریکاییها محصولات صنایع پتروشیمی ایران را با واسطه خریداری کرده و حاضر به تحریم آن نبودند. فشارها برای برداشتن تحریمهای این بخش توسط کشاورزان امریکایی بوده و نباید در تهران چندان مورد توجه قرار بگیرد.
@syriankhabar
توپخانه ارتش سوریه پس از مشارکت توپخانه ارتش اشغالگر ترکیه در کمک به تروریستهای تکفیری القاعده در ادلب، اقدام به کوبیدن ایستگاه دیدبانی غیرقانونی این ارتش در روستای معزراف کرد.
@syriankhabar
در طول دو روز گذشته توپخانه ارتش اشغالگر اردوغان در ادامه کمک به تروریستهای القاعده / جبهه النصره وارد عمل شده و اقدام به گلوله باران مواضع ارتش سوریه کرد. پهپادهای روسی و سوری حاضر در منطقه هم مستندات لازم را جمع کرده و برای ترکها فرستادند که فکر نکنید اگر جابجا بشیدف نمیفهمیم و پس از دو هشدار اقدام به هدف قرار دادن مستقیم پایگاههای غیرقانونی ارتش تروریستپرور اردوغان کردند.
دو شب پیش، یک خودروی نظامی که در آن چهار افسر ارتش ترکیه حضور داشتند را در نزدیکی روستای القرقور در شمال حماه را با موشک ضدزره هدف قرار داده و منهدم کردند. این چهار افسر به نشست سرکردههای جبهه النصره رفته بودند تا با هم هماهنگی کنند. ارتش اردوغان در این مورد سکوتی مرگبار کرده و تا این لحظه چیزی نگفته است.
نکته جالب اینکه، فردای آن روز (یعنی روز گذشته) در همان منطقه باز هم ارتش سوریه اقدام به انهدام یک بلدوزر ارتش اشغالگر ترکیه کرد و امروز هم پایگاه غیرقانونی آن را هدف قرار داد. این کارتون هم در فضای مجازی سوریه درحال دست به دست شدن است که هشداری مستقیم به رئیسجمهور تروریستپرور ترکیه داده است...
@syriankhabar
از روز گذشته تا الان هر چه منتظر ماندم تا خبر جدیدی از انتخابات پرو به دست بیارم، دیدم دستکم در فضای فارسی خودمان رسما از 24 ساعت گذشته تا این لحظه خبری نیست. البته بلد نیستم به اسپانیول سرچ کنم و دنبال خبر بگردم اما انتخابات پرو خیلی مهم است و تکلیف خیلی از مسائل را مشخص میکند. در این تصویر هم به اختلاف 50 هزار رای کاستیو با فوجیموری میتوانید توجه کنید که چه پیروزی شکنندهای است. با این حال، آن 10صدم درصدی که باقی مانده علیالقاعده نباید زیاد در نتایج نهایی تغییری ایجاد کند.
پیروزی کاستیو میتواند مسیرهای جدیدی را به سمت این کشور بزرگ امریکای لاتین باز کند. پروز با بیش از یک میلیون 200 هزار کیلومتر مربع مساحت و بیش از 30 میلیون نفر جمعیت، جایگاه مهمی در معادلات امریکای لاتین دارد. پیروزی کاستیو، یعنی اینکه جایی برای فتنهانگیزی امریکاییها وجود نخواهد داشت.
@syriankhabar
✴️انتخابات الجزایر و ضرورت نگاه جدید به افریقا
🔸امروز الجزایر هم شاهد انتخابات پارلمانی است. رأی دهندگان الجزایری در این انتخابات نمایندگان خود در پارلمان را از لیست نامزدهای احزاب و چهرههای مستقل انتخاب میکنند. انتخابات بر اساس سیستم رای گیری جدید برگزار میشود. بیش از ۲۲۰۰۰ نامزد برای ۴۰۷ کرسی در شورای ملی مردم (اتاق اول پارلمان) در حال رقابت هستند. نامزدهای مذکور ا به ۲،۲۸۸ لیست تعلق دارند که از این تعداد ۱۰۸۰ لیست احزاب و ۱،۲۰۸ لیست مستقل هستند در حالی که تعداد نامزدهای زن به ۵،۷۴۴ نفر رسیده است. در این انتخابات حدود ۲۴ میلیون رأی دهنده شرکت میکنند. ۲۸ حزب در این انتخابات شرکت کردند، این در حالی است که ۴ حزب هم انتخابات را تحریم کردند.
🔸مراکز رأی گیری درهای خود را هشت صبح به وقت الجزایر باز شدهاند و ساعت هفت عصر بسته میشوند و روند رای گیری قابل تمدید است. طبق گزارش نهاد مستقل انتخابات الجزایر، بیش از 500 هزار نفر در عملیات رأی گیری شرکت دارند. ۱۲ مارس گذشته ، عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر پس از انحلال پارلمان در ابتدای همان ماه، خواستار انتخابات زودهنگام پارلمان شد.
🔸این اولین انتخابات از زمان به قدرت رسیدن تبون پس از اعتراضات مردمی در فوریه ۲۰۱۹ علیه حکومت عبدالعزیز بوتفلیقه و هفتمین انتخابات در سه دهه گذشته است. الجزایر نیز کشور مهمی در شمال افریقا به شمار میرود، کشوری که بیش از آنکه درگیر بیرون باشد، در داخل خود درگیر است. به عنوان مثال، در همین انتخابات در طول دو روز گذشته تعدادی دستگیر شدهاند.
🔸با این حال، سیاست مستقل الجزایر که این کشور را در کنار مصر قدرتمندترین کشور در شمال افریقا قرار داده – البته مردم الجزایر در رفاه بیشتری نسبت به مصریها به سر میبرند که دلیلش هم جمعیت کمتر و درآمد بیشتر نفتی و گازی است – و نقش مهمی در این منطقه بازی میکند. الجزایر از متحدان و دوستان قدیمی ایران بوده و همواره در ماجرای فلسطین نقش مثبتی بازی کرده است.
🔸این کشور همچنین در موضوع صحرای غربی به شدت با مراکش درگیر است و به خوبی میداند که مراکشیها دنبال چه هستند، از سوی دیگر، در صورتی که صحرای غربی مستقل شود، الجزایر به سادگی به اقیانوس اطلس دسترسی داشته باشد. اما مسائل داخلی و مشکلات امنیتی که در طول سه دهه گذشته در این کشور همواره وجود داشته، عاملی مهم در ناتوانی این کشور برای نقشآفرینی در عرصه بینالمللی و منطقهای بوده است.
🔸شاید یکی از این عوامل، پیری بوتفلیقه بود که باعث میشد تا الجزایر موفق نباشد، اما ژنرالهای الجزایری به شدت بر قدرتمند کردن ارتش خود متمرکز بوده و همواره جدیدترین و مدرنترین تسلیحات را به ویژه از روسیه خریداری میکنند. این کشور هماکنون سوخو30 را در خدمت دارد و در تلاش است تا تعدادی دیگر را هم تحویل بگیرد. پس از چند سال رایزنی موفق به خرید نسخه اصلی سوخو 34 هم شد و البته مشتری مهم سوخو 57 نیز هست.
🔸الجزایر اگر به آرامش و ثبات برسد، با توجه به روحیه مردم این کشور، میتوانند ظرفیت بسیار خوبی برای همافزایی با کشورمان در حوزههای مختلف ایجاد کنند. متاسفانه حجم مبادلات ما با این کشور بسیار ناچیز و اصلا قابل گفتن نیست. در این زمینه باید همکاریها گسترش پیدا کند. این کشور میتواند خریدار مهم تجهیزات و تسلیحات ساخت کشورمان باشد و این نیاز به رایزنی گسترده در سطوح بالا دارد. دولت آینده باید نگاه ویژهای به این کشور و سایر کشورهای افریقایی داشته باشد.
🔸این چند خط را نوشتم تا بدانید دنیا صرفا همین چهاردیواری که اطراف خودمان ترسیم کردهایم نیست، باید تعاملات خود را با کشورهایی که با ما همراه هستند، افزایش دهیم. سال 2019، در حالی که ما بهترین روابط سیاسی را با ونزوئلا داشتیم، حجم تجارت ترکیه با این کشور دو میلیارد دلار بود در حالی که برای خودمان چیزی برابر با صفر بود. این مساله در مورد الجزایر هم صادق است. کما اینکه باید در مورد سایر کشورها هم دقت کرد. باید اینگونه فکر کرد که کوچکترین واحد سیاسی در جهان، فرصتی بینظیر برای ما ایرانیها است.
🔸به عنوان مثال، باید تلاشها برای برقراری روابط با مصر به شکل جدی افزایش یابد. مصر کشوری قدرتمند و با جمعیت بالای 100 میلیون نفر است. مرده یک مصری به زنده همه ساکنان جمهوری باکو شرف دارد که این همه برایش حلوا حلوا میکنند و عاقبت هم کاسهلیسی صهیونیستها را میکنند. دولت آینده باید به هر شکل ممکن روابط تهران – قاهره را احیا کند و اتاق بازرگانی ایران و مصر دوباره زنده شود... پرواز تهران – قاهره حتما برقرار گردد. ما باید از ظرفیتهای موجود در جهان اسلام نهایت بهرهبرداری را صورت دهیم.
@syriankhabar
🔴 مصریها خطاب به بایدن: افسار نتانیاهو را بکشید!
🔻پس از جنگ 12 روزه غزه و ناکامی بزرگ نتانیاهو در امتداد جنگ به دلیل مخالفت صریح امریکا و نگرانی کاخ سفید از دامنهدار شدن این درگیری، به نظر میرسد که اقدامات نخستوزیر موقت این رژیم در روزهای گذشته باعث نگرانی عمیق مصریها نیز شده است. در قاهره بسیاری به این نتیجه رسیدهاند که آنچه در کرانه باختری در حال روی دادن است، یک سیاست عامدانه توسط بنیامین نتانیاهو در وقت اضافه است تا شاید بتواند دولتی که قرار است به زودی در فلسطین اشغالی شکل بگیرد را به حاشیه برده و با برقراری وضعیت جنگی، بار دیگر شانش خودش را برای رسیدن به نخستوزیری، امتحان کند!
🔻در این رابطه، پس از هشدارهای دبیرکل حزبالله لبنان و همچنین تهدیدات مستقیم رهبر یمن و مقاومت فلسطین نسبت به بروز یک جنگ منطقهای نامحدود، مصریها از دولت بایدن خواستهاند هر چه سریعتر در این ماجرا ورود کرده و مانع از بروز چنین جنگی شود! بر اساس گزارش رسانههای عربی، رهبری مصر از آمریکا خواسته است که به موضوع آتشبس میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین ورود کرده و مقامات این رژیم و در راس آنها بنیامین نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا دست از تلاش برای منفجر کردن مجدد اوضاع در فلسطین بردارد.
🔻آنچه این رسانهها منتشر کردهاند هر چند نوعی ابهام دارد، اما به نظر میرسد با تطبیق آن بر واقعیتهای رفتاری رژیم صهیونیستی به نظر درست است. بر این اساس، مقامات دستگاه اطلاعات مصر به همتایان صهیونیستیشان درباره تحرکات خطرناک این رژیم و شکلگیری دوباره جنگ میان ارتش این رژیم و گروههای مقاومت هشدار داده و بر عدم کشیدن شدن راهپیمایی موسوم به «پرچمها» به محله قدیمی قدس و هتک حرمت مسجد الاقصی تاکید کردند.
🔻طبق گفته این منابع، نتانیاهو با اهداف سیاسی (ممانعت از دادن رای اعتماد کنست به دولت جدید) درصدد منفجر کردن اوضاع با گروههای فلسطین است و رهبری مصر به مقامات آمریکا اعلام کرده است که یک هماهنگی میان گروههای مقاومت در جنگ احتمالی آتی وجود دارد و این جنگ تنها میان رژیم اشغالگر و غزه نخواهد بود و در سه جبهه رخ خواهد داد و هماهنگی قابل توجهی میان گروههای مقاومت در نوار غزه و حزب الله لبنان و مقاومت سوریه وجود دارد و همگی وارد نبرد با رژیم صهیونیستی خواهند شد و این باعث شکلگیری یک جنگ منطقهای میشود که تمامی طرفها باید مانع از رخ دادن آن شوند.
@syriankhabar
🔵 فاش شدن دروغهای رسانههای ضدایرانی در امریکا
▪️روز گذشته در گزارشی در مورد فروش سیستم ماهوارهای توسط روسیه به ایران به این نکته اشاره کردیم که انتشار چنین گزارشهایی توسط رسانههای وابسته به جریان لیبرال که مخالف و دشمنی علنی با ایران و روسیه دارند، کاملا مشکوک است. روز شنبه برخی از رسانههای داخلی به نقل از رئیس جمهور روسیه خبر فروش ماهواره روسی به ایران را تکذیب کردند، اما نکته جالب ماجرا اینجاست که مقامات وزارت دفاع امریکا هم دست به تکذیب این خبر دروغ زدند.
🔹بر اساس این گزارش، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در واکنش به گزارشهایی مبنی بر فروش سیستم ماهوارهای پیشرفته روسیه به ایران گفت که نمیتواند این گزارشات را تائید کند.! جان کربی در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره گزارش روز جمعه روزنامه واشنگتن پست تصریح کرد: نمیتوانم این گزارشها را تایید کنم. من به طور قطع قصد ندارم درباره مسایل اطلاعاتی در اینجا حرف بزنم و فکر میکنم سوال خوبی است که از مقامات مسکو و تهران پرسیده شود!!
🔹کربی که به نظر میرسد خودش چنین خبرهای دروغی را در اختیار واشنگتن پست قرار داده تا موقعیت رئیسجمهور بایدن در دیدار رئیسجمهور روسیه را تقویت کند، حالا در برابر گندی که زده ناچار به ماستمالی ماجرا شده و برای آنکه موضوع را منحرف کند، دست به فرافکنی زد و در اظهاراتی ضد ایرانی گفت: چیزی که میتوانم بگویم این است که همچنان بر اقدامات مخرب ایران در منطقه و در برخی موارد فراتر از آن تمرکز داریم!!
🔹بنابر گزارش وب سایت وزارت دفاع آمریکا، جان کربی مدعی شد که آنها بر افزایش تواناییهای موشکی بالستیک ایران، حمایت ایران از سازمانهای تروریستی، تلاش آنها برای ممانعت از آزادی ناوبری در منطقه و اطراف آن تمرکز دارند. این مسایل در خط مقدم فکر این وزارت خانه قرار دارد، هنگامی که ما درباره عملیاتهای خود در حوزه مسئولیت فرماندهی مرکزی و آرایش نظامی در آنجا میاندیشیم. این چیزی است که به عنوان تمرکز کلیدی برای حرکت رو به جلوی وزارت خانه، همچنان باقی است.
🔹کربی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اعزام دو کشتی ایرانی به سمت آمریکای جنوبی و اطلاع از محتویات آنها تصریح کرد: ما حرکت این کشتیها را دنبال میکنیم اما برای اطلاع از محموله این دو شناور بهتر است که از سران ایران سوال بپرسید. بنابراین، من هیچ گونه ارزیابی درباره اینکه هدف این کشتیها چیست، ندارم اما تاکید میکنم که آنها را دنبال میکنیم و چشم از آنها برنمیداریم.
▪️اظهارنظر جان کربی در حواله دادن خبرنگاران به مقامات ایرانی برای اطلاع از محموله ناوبندر مکران نشان میدهد سران کاخ سفید و پنتاگون در یک شوک بزرگ ناشی از بیاطلاعی محض از محموله همراه این ناوگان به سر میبرند. حرکت این ناوگان برای طرف امریکایی چنان پرهزینه بوده که در طول روزهای گذشته یکی از اصلیترین محورهای پرسش سناتورهای این کشور از مسوولان وزارت جنگ امریکا بوده است.
▪️از سوی دیگر، در موضوع ماهواره نیز همه میدانند که همکاری ایران با روسیه و چین مساله تازهای نیست و صرف همکاری تهران و مسکو در این زمینه فعلا میتواند نیازهای ایران را برطرف کند. اما هر کسی که این خبر را منتشر کرد، با هوشیاری رئیسجمهور روسیه و پاسخ به موقع به این شایعه، شکست بزرگی خورد. این مساله نشان میدهد که یا امریکاییها از بیاطلاعی محض از سطح روابط نظامی ایران و روسیه رنج میبرند یا اینکه در دروغگویی دستشان برای همه باز شده است.
@syriankhabar
🔳 پیام کشتن سرکردههای القاعده در سوریه
▪️منابع امریکایی بر این باور هستند که کشتن سرکردههای گروهکهای تروریستی مورد حمایت ترکیه و غرب در شمال سوریه آن هم در این بازه زمانی دارای پیامهای روشنی از طرف مسکو به مقامات غربی، به ویژه امریکایی است. یک محقق در آکادمی واشنگتن بین کشتن سخنگوی نظامی گروه تروریستی جبهه النصره / القاعده سوریه و مذاکرات بین روسیه و آمریکا درباره حفظ کمکها به مناطق خارج از کنترل دولت سوریه را مرتبط میداند.
▪️ارون زلین، محقق این مرکز مقاله تحلیلی نوشته و اظهار میکند: واشنگتن همپیمان هیئت تحریر الشام (النصره سابق) نیست اما باید بداند حملات روسیه علیه این گروه به شکل مستقیم برای ناکام گذاشتن اهداف آمریکا در ژنو از جمله تلاشهای به کار گرفته شده برای حفظ کمکها از طریق مرزهاست.
▪️زلین به هلاکت ابوخالد الشامی، سخنگوی جبهه النصره در روستای عبلین و نیز دو مسؤول دیگر مهم این گروه در ادلب اشاره میکند و میگوید، باید این مساله در سیاق مذاکرات سازمان ملل بین آمریکا و روسیه پیرامون حفظ کمکهای انسانی از طریق مرزها در مناطق خارج از کنترل نظام بشار اسد در نظر گرفته شود. با قتل رهبران جبهه النصره به نظر میرسد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه به جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیامی قبل از نشست 16 ژوئن در ژنو فرستاده، پیامهایی با این مضامین:
1. ادلب همچنان از سوی گروه تروریستی سازماندهی شده از سوی آمریکا اداره میشود که ارائه کمکهای انسانی به آن منطقه ضروری نسیت.
2- آمریکا هر چقدر هم که تلاش کند نمیتواند این واقعیت را تغییر دهد که روسیه در کل نفوذ نظامی در سوریه دست بالا را دارد و به سیاستهایش از موضع قدرت ادامه میدهد.
▪️این نویسنده در پایان مینویسد: واشنگتن باید بداند حملات روسیه علیه این گروه شیوه دیگر پوتین برای تاکید این مساله است که او قویترین شخص در صحنه سوریه است. ادامه رویکرد ضعیفی که سیاست آمریکا در سوریه از زمان ورود روسیه به این کشور در سال 2015 در پیش گرفته هرگز به عرض اندامها در ادلب یا در جریان نشستهای ژنو یا قبل از تصمیمگیریهای دیپلماتیک اصلی دیگر منجر نخواهد شد.
@syriankhabar
بله، به این ترتیب سارا باید از این به بعد خودش رخت چرکهای بیبی را بشورد... او که در طول این 12 سال کیفهای پر از لباسهای کثیف را به کشورهای مختلف میبرد تا در هتلهای محل اقامتش برایش مجانی شستوشو کرده و اطو کنند بد شکل بدعادت شده است...
البته مهمتر از این، باید منزل غضبی در محله قیساریه شهر قدس اشغالی را هم پس بدهد و اسبابکشی اساسی کند. در طول این سالها، سارا هزینههای آرایشگاه را هم از کیسه شهرکنشینان مهاجر چند ملیتی پرداخت میکرد و خلاصه، کلی از صهیونیستها از اینکه نمیخواهند قیافه سارا را ببینند بیشتر از رفتن خود نتانیاهو خوشحالند.
@syriankhabar
🔴امالقصی، روایتی دیگر از «اسپایکر» /1
🔻امروز ۷ سال و یک روز از سالگرد فاجعه اسپایکر میگذرد و میخواهم از «علیة صالح الجبوری» بنویسم؛ از «ام قصی» که بارها از او گفتهاند و نوشتهاند و خواندهایم اما این بار درباره شخصیت او، از «مادر عراق» و ناجی جوانان اسپایکر پس از آن کشتار غریب و فجیع.
🔻علیة صالح الجبوری معروف به ام قصی سالهاست که ضربههای دردناک روزگار متلاطم را صبورانه به جان خریده است؛ بیگلایه با تاریخی از غربت و رنج. متولد سال ۱۹۵۸ و ساکن منطقه العلم در استان صلاح الدین است از زمان تولدش تا همین حالا. در ۷ سالگی، عنصر اصلی امنیتش یعنی پدری مهربان را دیگر نداشت. در ۱۳ سالگی ازدواج کرد و ثمره ازدواج او ۱۰ فرزند بود.
🔻زندگی را با همه دردهایش موهبتی الهی میداند حتی به آن سوگند میخورد: «سوگند به خدا و حیاتم، دردها و مصیبتهایی در زندگیام دیدم که کسی ندیده است. امیدوارم در زندگی بتوانم بخوانم و بنویسم؛ سرگذشتم را بنویسم. اگر داستان زندگیام را برایت بگویم، پیر میشوی؛ نه فقط تو بلکه عراق را هم پیر میکند.»؛ با دستمال، چشمها را مقابل دوربین تلویزبون از اشکهایش به آرامی خشک میکند.
🔻«موصل و بیجی که سقوط کردند همسر و پسرم با برادرزادهام بیرون رفتند که اوضاع را بررسی کنند. آنها را گرفتند و هر سه را سربریدند.»؛ این را ام قصی میگوید. بعد از سیطره داعش بر موصل در سال ۲۰۱۴ این گروه تروریستی برای ورود به استان صلاح الدین خیز برداشت و آنجا بود که اقدام به یکی از زخمناکترین فجایع خود کرد؛ فاجعهای که تا امروز جراحتش تازه است؛ اسپایکر.
🔻پیش از شرح فاجعه اجازه دهید از خود اسپایکر بگوبم؛ خود اسپایکر تنها یک پایگاه هوایی در حومه شمالی تکریت به فاصله ۱۲ کیلومتری از شهر نیست؛ مقصود، شخص «میشل اسکات اسپایکر» است؛ خلبانی آمریکایی که در حمله آمریکا موسوم به عملیات توفان صحرا مشارکت کرد و در ۱۷ ژانویه ۱۹۹۱ (۲۷ دیماه ۱۳۶۹) بر جنگندهاش نشست به این امید که از عرشه ناو هواپیمابر «ساراتوگا» در خلیج فارس، فاتحانه و سرمست به بمباران عراق بپردازد اما در غرب استان الانبار، یک جنگنده دیگر راهش را سد و پرندهاش را منهدم کرد. اسپایکر کشته شد و پس از اشغال عراق به دست آمریکاییها، نام او بر این پایگاه هوایی گذاشته شد. گذاشتند نامش اسپایکر بماند تا یادآور شومی دوباره و چندباره تجاوزگری آمریکاییها و داعشیها باشد و تا سالها نام او نه فقط احساسات مردم عراق بلکه هر وجدان آزادی خواهی را در هر نقطه ای از جهان نیشتر بزند و همچنان از این زخم خون بچکد.
🔻در ژوئن ۲۰۱۴ یک هزار و ۷۰۰ نیروی جوان؛ دقیقتر بنویسم یک هزار و ۷۳۲ نفر؛ همگی زیر ۲۲ سال؛ عمدتا شیعه و بدون سلاح در این پایگاه، غافلگیرانه و مظلومانه به اسارت داعشیها درآمدند؛ بسیاری از آنان به بیابانهای تکریت، منتقل، گروه گروه به خارج از کامیونها پرتاب و با دستهای بسته در چالههای از پیش آماده شده گلولهباران شدند و مدفون. بعضی هم پیش از آنکه سرب داغ اثر کند، زنده به گور شدند. هنوز هم بعد از ۷ سال هر از گاهی، گوری دسته جمعی کشف می شود و زمین داغ تکریت، رازی دردآلود را از دل خود بیرون میریزد.
🔻بعضی از سربازان عراقی توانستند از آن کشتارگاه تکفیری بگریزند. آنها راه منطقه العلم را در پیش گرفتند؛ جایی که هیچ کس نمیدانست در بیشههای اطراف دجله، زنی به نام ام قصی منتظر آنها میماند و گریختگان از اسپایکر، خود را بر کرانه سبز دجله یافتند اما در پیگرد و تیررس داعش با کورسویی از امید نجات. دوست «خالد»، پسر ام قصی در میان فراریان از کشتار اسپایکر بود. با او تماس گرفت و آدرس نقطهای در کرانه دیگر دجله را داد. ۷ سرباز به آنجا گریخته بودند. خالد، موضوع را با مادرش ام قصی در میان گذاشت. ام قصی تردید نکرد و گفت: خواهرت را با خود ببر. ماشین را سوار شوید و همه را نجات بده!
🔻ام قصی میگوید: خالد گفت که من میروم و اگر به داعشی ها خوردم می گویم مرا بکشید .. تکه تکه ام کنید اما با خواهرم که در دست آنان می ماند چه کنم؟ چه میگویی مادر؟! پاسخ میشنود که داعشیها با کسانی که زنی با چهره پوشیده همراهشان باشد کاری ندارند. هیچ نگو خالد فقط برو! ام قصی این را هم میگوید که «البته این تاکتیک داعشیها در روزهای اول بود تا اعتماد مردم را جلب کنند؛ این طور مردم را فریب میدادند.»
@syriankhabar
🔴امالقصی، روایتی دیگر از «اسپایکر» /2
🔻خالد با خواهرش راهی میشود تا به موازات نقطه مورد نظر میرسد یعنی روبروی محل اختفای سربازان در آن سوی دجله؛ جایی که پیشتر قایقی پارویی در کرانه مجاور سربازان مستقر شده بود. باید تصمیمش را بگیرد. چارهای جز شنا کردن عرض دجله ندارد و از آن بدتر، ناگزیر، باید خواهرش را در این سوی دجله به امید خدا رها کند. خالد به آب میزند شناکنان خودش را به قایق در سوی دیگر رود میرساند و هر ۷ نفر را در قایق مینشاند.
🔻خالد میگوید: عرض دجله را باید یک بار دیگر شنا می کردم تا هم قایق سبک تر باشد و هم پیش راندن آن تسریع شود. باید شنا می کردم و قایق را به سمت جلو فشار می دادم در حالی که یکی از سربازان پارو می زد. بالاخره به ماشین رسیدیم؛ خسته اما راضی و خوشحال به رضای خدا. آنها را با سرعت به منزل مادر آوردم.
🔻ام قصی با علم به اینکه پناه دادن به حتی یک فراری؛ نه پناه دادن که حتی غذا و آدرس دادن به او به معنای قتل عام خانواده و به اسارت رفتن دخترانش است به آنان پناه می دهد و غذا. هنوز هم نام تک تک آنها را مانند پسرانش به خاطر دارد و وقتی اسمشان را می گوید به پهنای صورت می خندد.
🔻با آگاهی از خطری که در کمین همه است، ام قصی دست به کار میشود. ابتدا برای همه ۷ سرباز در خانه خودش هویتی جعلی روی کاغذ میسازد. همه را دانشجو مینامد. چه دانشگاهی از این قویتر در مکتب ام قصی! این کار را میکند تا از ایست و بازرسیهای متعدد داعش آنها را به سلامت بیرون ببرد؛ به سوی کرکوک و بعد بغداد.
🔻در یکی از پستهای داعشی، با تردید عناصر داعش درباره سرنشینان خودروی ون، خودش را به بیهوشی و بدحالی میزند طوری که خانوادهاش فریاد میزنند «قند خونش بالاست و باید سریعا درمان شود». عملیات فریب جواب میدهد و نجات یافتگان اسپایکر با درایت و شجاعت همزمان این زن از کرکوک راهی بغداد میشوند. اینچنین ام قصی به چشم سر و جان، داعشیها را چشم و گوش بسته و مصداق آیه «وَجَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ» میبیند.
🔻درباره نجات بافتگان از اسپایکر خونین روایت های متعددی هست؛ برخی می گویند ام قصی ۵۸ سرباز را نجات داد؛ در روایتی دیگر از ۲۵ نفر گفته اند و خود ام قصی بر ۷ سرباز متمرکز می شود؛ ۷ بی سلاح؛ ۷ انسان و ۷ سرمایه گرانبهای عراق؛ تو بگو یک انسان، وقتی پناه دادن به دیگری بهایش قتل تمام خانواده ات باشد. ام قصی از آن زن هایی است که می بینی و می فهمی تابوتش را سال هاست دارد بر دوش می کشد؛ ستبر و استوار؛ ریشه دار «بر تراز بی بقای خاک». از آن شیرزنانی که می خندند و دلگرمی می دهند اما اگر به تقاطع نگاهش برسی به صلابت دیدگان نافذ، راه عبورت را می بندد؛ از چنین زنی می نویسم و بیش از این.
🔻ام قصی بعدها هم به این اکتفا نکرد تا نقد جانش را بخرد. به حشد الشعبی پیوست تا یک بار دیگر ثابت کند از مرگ نمیهراسد. از آن زنانی است که تن اشباه الرجال داعشی را میلرزاند. شهید ابو مهدی المهندس فرمانده حشد الشعبی هم او را در کنف حمایت نیروهایش گرفت.
🔻مادر عراق، سنی مذهب و حیدری مسلک، آرزوی زیارت امام رضا (ع) را در دل می پروراند. بارها این را گفته است که در میان خواهران و برادران ایرانی اش احساس غربت نمی کند؛ از آنهایی که مرجع بزرگ دینی عراق، آیت الله سیستانی را یاد طوعه (زنی که به حضرت مسلم بن عقیل در خانه اش پناه داد) انداخت و همین نام را برایش برگزید. ام قصی بعدها حسینیه ای هم در کنار منزلش بنا کرد.
🔻یک جایی یکی از جوانان گریخته از اسپایکر گفته است که «از اسارت و قتل داعش گریختیم بی آنکه بدانیم در ایستگاه ام قصی دوباره اسیر و آزاد خواهیم شد؛ اسیر و رهای محبت و شجاعت یک زن». اگر بتوانم شجاعت را به کوهی مرتفع تشبیه کنم یقینا قد ام قصی به بلندای چکاد و قله آن است که از ابرها بالا می زند.
✔️مطلبی از: جواد ارشادی؛ منبع: ایرنا
@syriankhabar
علیة صالح الجبوری معروف به ام قصی کسی که داستان بالا در مورد او است...
@syriankhabar
🔳هشدار مرکز پژوهشهای مجلس نسبت به طرحهای باکو – آنکارا؛ احتمال حذف ایران از ترانزیت منطقه قفقاز
▪️منطقه قفقاز جنوبی یکی از مناطق مهم برای جمهوری اسلامی ایران است که حضور مؤثر در تحولات آن، در ابعاد مختلف، تأمین کننده بخشی از منافع و حتی امنیت ملی کشور بوده و هست. این منطقه در عین حال، صحنه رقابت قدرت های غربی، روسیه، ترکیه و ایران و درگیری های دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز است که باید به آن حضور رژیم صهیونیستی را هم اضافه کرد.
▪️اختلافهای آذربایجان و ارمنستان ریشه در دوران اتحاد شوروی و حتی روسیه تزاری و جدا شدن از سرزمین ایران داشته و بر سر بخشهایی از قرهباغ و مناطقی در اطراف آن است که ارمنیها آن را متعلق به خود و آذریها بخشی از جمهوری آذربایجان میدانند. در زمان اتحاد شوروی، طبق تصمیم حکومت مرکزی، این منطقه که اکثر جمعیت آن را ارمنیها تشکیل میدادند، منطقهای خودمختار، اما بخشی از ساختار جمهوری آذربایجان شد.
▪️بعد از استقلال دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان و فروپاشی اتحاد شوروی، درگیریهای شدید بین دو کشور به اشغال بخش مورد ادعای دو طرف توسط ارمنستان منجر شد. این درگیری با دخالت روسیه و تعدادی از کشورهای غربی و با امضای قرارداد آتشبس بیشکک در سال 1994 به وضعیت نه جنگ و نه صلح درآمد. ولی، سرزمینهای اشغالی به آذربایجان بازگردانده نشد و در ظاهر به شکلی مستقل، اما به واقع زیر قیمومیت ارمنستان، اداره میگشت. در عین حال از منظر جهانی، منطقه قره باغ کوهستانی و شهرهای اطراف آن (آغ دام، فیضولی، کلبجر، قبادلی، لاچین و زنگیلان) به عنوان قلمرو آذربایجان شناخته شد. این وضعیت ناپایدار در سال 2016 نیز به جنگی چهار روزه بین نیروهای آذربایجانی و ارامنه جدایی طلب قره باغ کوهستانی منجر شد که این درگیری هم تغییری در وضعیت آنها ایجاد نکرد.
▪️جمهوری آذربایجان پس از پیروزی نظامی در نبرد اخیر و بازپس گیری بخشهای اشغالی سرزمینش، ازیکسو در وضعیت برتری روحی قرار دارد و ازسوی دیگر، نقش مؤثر ترکیه در این پیروزی، نفوذ فراوانی را برای ترکها در حاکمیت آذربایجان ایجاد کرده است. از اینرو در صورتی که کریدور مورد نظر آنان از سرزمین جمهوری آذربایجان به نخجوان ایجاد شود، بیتردید ترکیه این مسیر را به شاهراه اصلی انتقال و ترانزیت کالا و انرژی تبدیل خواهد کرد و موفق خواهد شد تا مرز ایران با ارمنستان را در عمل به منطقهای بیخاصیت تبدیل کند و در عمل دسترسی جمهوری اسلامی ایران را به منطقه قفقاز قطع و ما را در بخش شمال غربی با بنبست و انفعال عملی مواجه سازد. همچنین این مسیر گام مهمی در ایجاد رؤیای ترکستان بزرگ و اتصال زمینی ترکیه به کشورهای ترک زبان آسیای مرکزی خواهد شد که یکی از پیامدهای آن کنار گذاشته شدن ایران از معادلات انتقال و ترانزیت کالا، انرژی و داده منطقه آسیای مرکزی و قفقاز است.
▪️از اینرو، کشور نیازمند انجام اقدامهایی است که هم به افزایش نقشآفرینی در معادلات این منطقه منجر شود و هم با افزایش درهم تنیدگی منافع دو کشور ارمنستان و آذربایجان با منافع ایران زمان و فرصتهایی را در اختیار قرار دهد. در این راستا دستگاه تقنینی کشور میتواند با استفاده از نفوذ و نقش خط مشی گذاری، دستگاههای اجرایی را در جهت حفظ و تأمین منافع و امنیت ملی کشور هدایت کند. از این رو پیشنهاد میشود اقدامهای زیر در دستور کار قرار گیرد و از بخشهای اجرایی عملیاتی شدن آنها خواسته شود:
1. تکمیل هرچه سریعتر مسیر ترانزیتی شمال ـ جنوب که مدت هاست باقی مانده است و مسیر شرق به غرب.
2..افزایش مسیرهای مواصلاتی و ترانزیتی با جمهوری آذربایجان، بهویژه در مناطق تازه آزاد شده مانند خداآفرین تا بخشهایی از نیازهای آذربایجان پوشش داده شود.
3. تسهیل در مبادلات بین دو بخش از سرزمین جمهوری آذربایجان با نخجوان از مسیر جمهوری اسلامی ایران با تسهیل در مقررات مربوط.
4. تکمیل و تعمیر جاده مرزی بین جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان که بخش اندکی از این مسیر در داخل ایران باقی مانده و میتوان با کمک به راه اندازی آن در ارمنستان، هم به اقتصاد خارجی کشور یاری رساند و هم به طور طبیعی، انتظار افزایش مداخله ایران در درگیریهای آذربایجان و ارمنستان را در این منطقه داشت.
@syriankhabar
4_5922695047177832975.pdf
226.9K
✴️این هم گزارش کامل مرکز پژوهشهای مجلس که به قول معروف، گزارش تک برگی است.
🔸به صورت خلاصه باید عرض کرد که این گزارش به دلیل جایگاه رسمی و حاکمیتی مرکز پژوهشها با رعایت خیلی از پروتکلها و در نظر گرفتن جوانب مختلف منتشر شده است ولی واقعیت به زبان ساده این است:
🔸 رژیم حاکم بر باکو در یک طرح تعریف شده توسط ترکیه و انگلیس و با همکاری گسترده با رژیم صهونیستی پس از آنکه مسیر دسترسی ایران به مدیترانه را با تشکیل تشکیلات سیاه داعش و سایر گروهکهای تروریستی در سوریه و عراق ناامن کرد، حالا در صدد است تا مسیر قفقاز را هم مسدود کند.
🔸متاسفانه لابیهای فعال باکو و آنکارا در تهران و همچنین بیخیالی مفرط و محض دستگاههای مربوطه باعث شده تا رژیم الهام علیف به شکل عجیبی پررو و هتاک شده و بر دامنه اقدامات تنشآفرین خود باوجود هشداری مقامات ارشد ایرانی در داخل خاک ارمنستان ادامه دهد... تا زمانی که گوش الهام علیف پیچانده نشود و ارتش پشمکی باکو پس گردنی نخورد، آنها دست بردار نخواهند بود...
@syriankhabar
سگ زرد، برادر شغال... بنت جای نتانیاهو را گرفت!!
نفتالی بنت، رئیس حزب یمینا با رای امروز، یکشنبه کنست، سکانداری دولت تغییر را به دست گرفت. کنست با اکثریت آرا یعنی با ۶۰ رای مقابل ۵۹ رای مخالف به دولت جدید رای اعتماد داد.
او در سخنرانی مقابل کنست که قبل از رایگیری ایراد کرد، از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و رئیس حزب لیکود و همسرش ساره تشکر کرد و متعهد شد به فعالیتهای شهرکسازی از جمله در منطقه "ج" در کرانه باختری ادامه دهد. او در واکنش به فریادهای اعضای نمایندگان مخالف گفت: در بالا بردن صدایتان بالا بودن فقدان دولت در دوره شما هم وجود دارد.
فریادها و اقدامات خارج عرف نمایندگان احزاب راستگرای مخالف ادامه داشت. آنها فریاد میزدند، دروغگو به خانهات برو. تعدادی از نمایندگان از جمله اعضای فراکسیون صهیونیسم بتسلئیل سموتریچ و ایتمار بن غفیر نیز از سالن خارج شدند.
بنت همچنین قول داد، رژیم صهیونیستی را به عنوان دولت قومیتی برای ملت یهود و به اصطلاح دولت دموکرات قوی حفظ کند.
@syriankhabar
وضعیت در مرزهای پیرامونی ما به شدت بغرنج است. اطلاعات دست اولی دارم که رژیمهای باکو، ترکیه، انگلیس و رژیم صهیونیستی در میان ضعف و فتور حاکمان ارمنستان و بیخیالی مسوولان امر در تهران قصد دارند با اشغال مناطق مرزی ایران و ارمنستان، مسیر ما به سمت اوراسیا را قطع کنند. ترکیه و شخص اردوغان نه یک رقابت، که یک دشمنی علنی را با ملت ما شروع کرده که پیش از این مواضعش در سوریه را دیدیم که چقدر هزینه کرد تا مسیر تمدنی ما به دریای مدیترانه با حکومت داعش و القاعده بسته شود.
در افغانستان هم، همانگونه که پیشبینی میشد، طالبان دارد یکی یکی شهرستانها و استانها دور و نزدیک را اشغال میکند، ارتش پفکی دولت کابل نه انگیزهای برای مقابله دارد و نه دستوری، گلهای تسلیم میشوند به این امید که کشته نشوند. به نظر رایزنیها با طالبان برای محدود کردن حرکت این گروه مسلح ناکافی بوده است. خدمت دوستان باید بگویم در روزهایی که شما سرگرم قبضه قدرت در تهران هستید، راه زمینی ایران به شهرهای شمالی افغانستان که محل حضور دوستان ما است قطع شده و انگار اتفاقی نیفتاده است!!
@syriankhabar
گروههای مقاومت عراق در تازهترین اقدامات ضد امریکایی خود، دست به انهدام پی در پی سه کاروان تدارکاتی ارتش تروریست آمریکا در شهرهای ناصریه سماوه و دیوانیه زدند. این حملات در حالی صورت میگیرد که طرف امریکایی در تلاش بوده تا در طول روزهای گذشته با تهدید، تطمیع و التماس مانع از تشدید این حملات شود.
@syriankhabar
حمله پهپادی به پایگاه غیرقانونی ویکتوریا آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد. در این حمله که شب گذشته صورت گرفته، سامانههای پدافندی مستقر در پایگاه مانند سیرم، آونجر و جمرهای حاضر در پایگاه موفق به رهگیری این پهپاد نشدند.
@syriankhabar
🔴 ائتلاف ارتشهای غربی برای جنگ جهانی!
🔻روز دوشنبه، نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل پایتخت بلژیک به پایان رسید. نشستی که به گفته بسیاری از خبرگزاریهای اروپایی و رسانههای امریکایی در دنیای پس از ترامپ از اهمیت بسیاری برخوردار است. آنچه در این نشست به لحاظ تصمیمی مورد توافق سران این پیمان قرار گرفت، به نظر میرسد به گونهای مهم بوده که دبیرکل ناتو خیلی شاد و شنگول به میان خبرنگاران آمد تا ابعاد مختلف تصمیم سران را رسانهای کند.
🔻آنچه به صورت خلاصه ینس استولتنبرگ در این نشست گفت را میتوان در سه بخش تقسیمبندی کرد. یک بخش مقابله با چین، یک بخش مقابله با روسیه و یک بخش هم بقیه دنیا بود!! به این معنی که در ناتو اصل برنامهها برای مقابله با این دو کشور تدارک دیده شده است. آنچه از خلال حرفهای ینس استولتنبرگ بر میآید، نوعی ترس عمیق از چین است و اینکه او خوشحال به میان خبرنگاران آمد ناشی از توافق کشورهای عضو به صورت دستجمعی برای کار علیه این کشور بود.
🔻اولین موضوعی که دبیرکل ناتو به آن اشاره کرد، مساله افغانستان بود. به گفته وی، سران ناتو بر تعهد خود در قبال آموزش و پشتیبانی مالی از نیروها و نهادهای افغان برای حمایت از افغانستان تاکید کردند. اما او بلافاصله به سراغ چین رفت و این جملات را به صورت رگباری در مورد اژدهای زرد گفت، جملات و کلماتی که هر کدام از آنها بیانگر راهبردها و استراتژیهای ناتو برای مقابله با این کشور است. این مساله نشان از افزایش ظرفیتهای نظامی چین در کنار توانمندیهای اقتصادی این کشور دارد. به گفته استولتنبرگ:
🔻چین چالشی امنیتی، اقتصادی و سیاسی است و بیانیه پایانی اجلاس سران استراتژی جدید در قبال چین را تقویت خواهد کرد. چین دشمن ما نیست اما چالشی برای ماست. هیچ کشوری در ناتو به تنهایی نمیتواند با چین مقابله کند از این رو موضعی یکپارچه در خصوص چین اعلام خواهیم کرد. چین به ما نزدیک میشود ما آنها را در فضای سایبری میبینیم ما چین را در آفریقا میبینیم همچنین شاهدیم چین در زیرساختهای حیاتی ما در حال سرمایهگذاری است. میدانیم چین با ارزشهای ما سنخیتی ندارد ما نیاز به پاسخ با هم به عنوان ائتلاف داریم. البته چین دشمن ناتو نیست.
🔻اما استولنبرگ پس از شروع نشست در مورد روابط ناتو با روسیه گفته بود: روابط ائتلاف با روسیه در پایینترین سطح از زمان پایان جنگ سرد قرار دارد. این به دلیل اقدامات خصمانه روسیه است. اطمینان دارم که رهبران ناتو رویکرد دوسویه ما در قبال روسیه را که دفاع قدرتمند به همراه گفتگوست، تایید خواهند کرد. ناتو برای گفتوگو با مسکو تلاش میکند، حقیقتی که به گفته او نشانه ضعف نیست. گفتوگو، تا زمانی که ما متحد باشیم، تا زمانی که ما قدرتمند باشیم، در واقع نشانه قدرت است، پس ما میتوانیم با روسیه مذاکره کنیم.
🔻اما در بعد دیگر، در بیانیه پایانی سران ناتو، آنها درخواستی از روسیه داشتند که در نوع خودش جالب بود! رهبران ناتو به عنوان نتیجه اجلاس سران، در بیانیهای از روسیه خواستند تا جمهوری چک و ایالات متحده آمریکا را از لیست «کشورهای غیر دوست» خارج کند! این درخواست در حالی مطرح میشود که جمهوری کوچک چک به تحریک امریکا رفتارها و اقدامات بسیار خصمانهای علیه روسیه داشت و این موضوع از سوی دیگر نشان میدهد که بر خلاف تبلیغات ظاهری غربیها، واکنش روسیه نسبت به اقدامات این کشورها برای آنها مهم است. البته در این نشست پیام خوبی به مسکو صادر نشد، چرا که در بیانیه پایانی آمد که «اوکراین و گرجستان در آینده میتوانند عضو ناتو شوند!»
🔻در این بیانیه آمده است: ما تصمیمی که در اجلاس بخارست ۲۰۰۸ گرفته شد مبنی بر اینکه اوکراین به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از روند عضویت در ائتلاف، با برنامه اقدام، به عضویت در خواهد آمد، مجدداً تأیید میکنیم؛ ما تمام قسمتهای این تصمیم و همچنین تصمیمات بعدی، از جمله این واقعیت که هر یک از شرکا بر اساس شایستگیهای خود ارزیابی خواهند شد را پشتیبانی میکنیم. ما به شدت از حق اوکراین در تعیین آینده و سیاست خارجی خود بدون دخالت خارجی حمایت میکنیم.
🔻ارزیابی بنده از نشست سران ناتو در بروکسل مبتنی بر این است که سیاست دفاع از مرزهای شرقی اروپا، خودش را به عبور از همه مرزها داده و ناتو به عنوان یک ارتش غربی در تلاش خواهد بود تا یک بار دیگر سلطه خود بر جهان را اجرایی کنند. در واقع، همانگونه که دبیرکل ناتو گفت هیچ یک از کشورهای عضو ناتو (حتی امریکا) به تنهایی حریف چین نمیشوند و ائتلافی ارتشهای غربی قرار است دست به توسعهطلبی و اشغالگری مدرن در یک جنگ جهانی بزند. نقطه آغاز آن هم به نظرم شاید عراق باشد!!
@syriankhabar
سازمان عفو بینالملل از خانواده بارزانی که بر استانهای شمالی عراق حکومت میکند خواست به سرکوب معترضان پایان دهند. این سازمان در بیانیهای اعلام کرد، مقامات این منطقه، باید سرکوبگری متوالی خود علیه اعتراضات که از طریق بازداشتهای اجباری و آزار و اذیت صورت میگیرد، تمام کنند. درحال حاصر دستکم ۳۰ معترض در بازداشت هستند.
در این بیانیه آمده خانواده بارزانی باید فورا بازداشتیها و کسانی که به دلیل شرکت در اعتراضات یا فعالیت و اقدامات حرفهای مرتبط با اعتراضات در حق آنها حکم صادر کرده، آزاد کند. خانواده بارزانی موجی از سرکوب وحشیانه را در چارچوب تلاشها برای ساکت کردن منتقدانش در طول یک سال گذشته به راه انداخته است. مقامات اقلیم بین ماه مارس ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ بیش از ۱۰۰ تن را در استان دهوک بازداشت کردند که اکثر آنها آزاد شدهاند اما همچنان حداقل ۳۰ تن از جمله فعالان و روزنامه نگاران که حکم قضایی علیه آنها صادر شده، محبوس هستند.
گفتنی است دادگاه خانوادگی بارزانیها سال گذشته هفت فعال و روزنامه نگار را به دلیل برگزاری تظاهرات بدون مجوز بازداشت کردند و پنج تن از آنها به شش سال زندان محکوم شدند.
@syriankhabar
🔴 نگاه ایران به تحولات افغانستان و پیشرویهای طالبان
🔻در طول روزهای گذشته خبرهای بسیاری در مورد پیشرویهای طالبان در مناطق مختلف افغانستان منتشر شده و تقریبا روزی نیست که شبهنظامیان طالب در میان رفتار قابل پیشبینی مقامات کابل، در استانها و شهرستانهای مختلف پیشروی میکنند. در مورد این سیاست که هدف طالبان از این حملات و همچنین هدف نیروهای وابسته به دولت کابل در عقبنشینی در برابر این حملات چیست، پیش از این در مطالب مختلف نوشتیم که هدف، یکدست کردن افغانستان با راندن اقوام غیرپشتون است، موضوعی که شاید در وهله اول چندان مرتبط و صحیح به نظر نرسد اما آمارها به ما میگوید که این مساله حقیقت دارد.
🔻روند آواره شدن دوباره مردم افغانستان در هفتههای گذشته تشدید شده است. همین امروز بود که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در خبری گفت: «با شروع خروج نیروهای خارجی و کند شدن تلاشها برای ایجاد صلح بین دولت افغانستان و نیروهای طالبان، خشونت در حال افزایش است. ما در حال برنامهریزی اقتضایی در داخل کشور برای آوارگی بیشتر و در کشورهای همسایه در صورت عبور مردم از مرزها هستیم.» فیلیپو گراندی به صورت دقیق تعداد افرادی که آواره شده و میشوند را مورد اشاره قرار نداد اما این کمیساریا گفته که نیمی از جمعیت افغانستان نیاز به کمک دارند!!
🔻با این حال، پس از انتشار توئیت چند روز پیش در مورد افغانستان یک منبع مطلع که نگرانی ما و دوستانمان را دیده بود به صورت سربسته دیتاهای جدیدی را ارائه کرد که بخشی از آن را میتوانم منتشر کنم. این فرد مطلع تاکید کرد که ایران به صورت کامل حواسش به افغانستان بوده، هست و خواهد بود و میزان ارتباط ما با همه گروههای قومی، زبانی و مذهبی این کشور بیش از همه طرفهای دیگر است و هیچ کشوری به اندازه ایران در این حوزه ارتباط ندارد. وی با درست خواندن نگرانی ما در مورد پیشروی طالبان در استانها و شهرستانهای مختلف گفت:
🔻طالبان در طول هفتههای آینده پیشرویهای بیشتری هم خواهد داشت. این پیشرویها در سایه ناتوانی دولت مرکزی افغانستان برای دفاع از مناطق در کنترلش صورت میگیرد، چرا که در طول دو دهه گذشته که دولت کابل با حمایت امریکا قدرت را در این کشور در دست داشته، دامنه فساد به گونهای گسترده و شدید بوده که هیچ تحول جدی در زندگی مردم مناطق دور و نزدیک این کشور صورت نگرفته و به همین دلیل مردم افغانستان هیچ انگیزهای برای کمک به نیروهای دولتی ندارند و اگر هم جایی داشته باشند، این نیروهای دولتی هستند که حاضر به کمک و همکاری نیستند.
🔻وی در ادامه در مورد اهداف طالبان از گرفتن استانهای جدید و به کنترل درآوردن مناطق تازه گفت: این اهداف کاملا مشخص است، در وهله اول طالبان میخواهد در آینده ابزارهای قدرتمندی برای میز مذاکره در اختیار داشته باشد، رهبران این گروه سهم قابل توجهی از قدرت را میخواهند (خودشان هم میدانند که اگر در فکر قبضه کردن قدرت باشند، از همین الان باید در بسیاری از مناطق شاهد درگیری با ساکنان محلی باشند) و به همین دلیل اصرار دارند که مناطق وسیعتری را در کنترل داشته باشند که البته این کنترل کردن مسائل و مشکلاتی را هم برای آنها در پی داشته است؛
🔻اما مساله دوم به موضوع اقتصادی باز میگردد. طالبان درست است که از کمکهای خارجی برخوردار است و نقش مهمی در تجارت مواد مخدر دارد و بخش بزرگی از موارد مخدر در مناطق تحت کنترل این گروه به ویژه در استان هلمند تولید میشود که از آنها «عُشر» گرفته میشود، اما با گسترش سازمان رزم و تعداد نیروها و تجهیزات، نیاز مالی این گروه به شکل قابل توجهی بالا رفته و به همین دلیل سیاست فعلی تسلط بر گذرگاهها و راههای مواصلاتی است که بتواند با گرفتن مالیات از کالاها و خودروها، بخشی از این نیاز مالی را رفع کند.
🔻با این حال، طالبان تلاش میکنند تا وارد شهرها نشوند چرا که اداره کردن شهرها برای آنها مسوولیت داشته و دارد و تا جایی که امکان دارد نمیخواهند بار مسوولیت اداره شهرها و رفع نیازهای مردم ساکن شهرها را بر دوش بگیرند. این همه آن چیزی است که این روزها طالبان به آن میاندیشد. اما در مقابل همزمان با تصرف مناطق جدید، دایره اختلافات میان رهبران این گروه در حال افزایش است که جای پرداختن به آن نیست. با این حال، ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، کاملا به این تحولات حواسمان هست و هوای دوستانمان را هم به صورت کامل داریم، کما اینکه همه آنچه طالبان در حال انجام آن است را هم به صورت کامل در جریانش قرار داریم...
✔️ ادامه در پست بعد...
@syriankhabar
🔴 دیدار هیات طالبان با بلندپایگان نظامی کشور
🔻این فرد مطلع در مورد نگرانیهای ما از پیشرویهای طالبان ضمن یادآوری مجدد آنکه این پیشرویها در هر صورت باید اتفاق بیفتد و این بیعرضگی دولت مرکزی این کشور است که در طول 20 سال گذشته موفق نشده مردم را راضی کند و ارتشی تشکیل دهد که قابلیت دفاع از مناطق تحت کنترل دولت را داشته باشد، به دخالتهای خارجی در افغانستان اشاره کرد و گفت: به هر حال طالبان تحت تاثیر برخی طرفهای خارجی است و این طرفها با افکار و اهداف خاصی از این گروه میخواهند که همچنان به جنگ ادامه دهد، چرا که مانند قرن گذشته که بخش بزرگی از افغانستان در تصرف این گروه بود، آنها دنبال تکرار این مساله هستند.
🔻وی همچنین یادآور شد آنچه این کشورها در مورد طالبان میگویند چندان منطبق با واقعیت امروز نیست، به هر حال طالبان تغییرات بسیاری کرده و تعهدات متعددی هم دادهاند. وی به دیدار مقامات ارشد طالبان با یک مقامات بسیار بلندپایه نظامی کشورمان خبر داد و از رضایت آنها از این دیدار گفت. در این دیدار این مقام ارشد، خطوط قرمز، خواستهها و مسائلی که باید طالبان رعایت کنند را مطرح کرد و هدف اصلی کشورمان را برقراری امنیت کامل و تشکیل دولت فراگیر در این کشور خواند، موضوعی که نمایندگان طالبان هم آن را تایید کرده و هدف خود را رسیدن به چنین موضوعی دانستند.
🔻یکی از مسائلی که در این دیدار و سایر دیدارهایی که طالبان در طول ماهها و هفتههای گذشته با مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی کشورمان بر آن تاکید کردهاند، موضوع تداوم حضور امریکا است. مقامات طالبان به شدت نگران تغییر شکل حضور امریکا در افغانستان از حضور عینی و فیزیکی نظامی به حضور نرم و مخفیانه امریکا در قالب سازمانها و نهادهای امنیتی هستند. این مساله هم در این دیدارها مورد مناقشه و ارزیابی قرار گرفته و مقامات این گروه تاکید موکد داشتهاند که به شدت با تداوم حضور نظامیان امریکایی به هر شکل ممکن مخالفت خواهند کرد. بیانیه چند روز پیش طالبان در مورد حضور نظامیان خارجی به هر شکل و تحت هر عنوانی به نظر میرسد تابعی از این دیدار بوده است.
🔻اما نکته دیگری که مقامات طالبان به شدت از آن نگرانی دارند، ایجاد پایگاه دائم نظامی توسط امریکا در پاکستان و نزدیکی مرزهای افغانستان است. در این مورد نیز یک فرد مطلع دیگر به من گفت که هر چند سران اسلامآباد به صورت رسمی ایجاد چنین پایگاههایی را رد میکنند، اما شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد که طرف پاکستانی اجازه این کار را داده و عملا این پایگاه در فاصله 8 کیلومتری مرزهای افغانستان در استان پکتیکا در حال ساخت است. بسیاری از تجهیزاتی که ارتش امریکا از افغانستان خارج کرده، از راه زمین به این پایگاه منتقل شده است. در این مورد به نظر میرسد که در تهران مقامات باید هشدارهای لازم را به طرف پاکستانی بدهند.
🔻در این زمینه البته یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد و آن نیز همکاری تهران – پکن برای فشار بر اسلامآباد است تا در قالب پیمان شانگهای و منطق روابط سه جانبه، در این مورد به طرف پاکستانی تبعات چنین تصمیمی یادآور شد. هنوز هم برای بسیاری این سوال وجود دارد که چرا پاکستان اجازه ساخت چنین پایگاهی را داده، اما به نظر منِ نویسنده پاکستانیها در قبال دریافت تجهیزات لازم برای تسلیحات امریکایی خود، از جمله اف16ها و بالگردهای وایپر و .... حاضر به ورود به چنین توافقی شدهاند. اما آنچه مشخص است، وجود این پایگاه امنیت و استقلال هر دولتی را در افغانستان به هم خواهد زد.
🔻اما در مورد تبارشناسی رفتار کشورمان در افغانستان، این افراد مطلع نکاتی را گفتند که قابل انتشار نیست. آنچه به صورت واضح میتوان گفت این است که ارتباطات ایران با دوستانش در سطح افغانستان بسیار بالا بوده تحولات این کشور از نزدیک در تهران رصد میشود. در حال حاضر نیاز به حضور گرم نیست و صرفاً اقدامات انسجامی برای حضور در ساخت قدرت آینده مدنظر است. با این حال، همه سناریوها مدنظر بوده و در مورد بدترین آنها هم فکر شده است. آنچه به صورت واضح قابل گفتن است، حضور دائم یک هیات از طالبان در تهران برای پیگیری مسائل مختلف است. کما اینکه روابط با مقامات کابل هم برقرار است.
@syriankhabar
روسای جمهور روسیه و امریکا با هم در ژنو دیدار کردند. دیداری که به نظر میرسد برای طرف روسی چندان با موقعیت مناسبی برگزار نشده است. بایدن پس از نشست سران ناتو که در آن تمهیدات و تهدیدات فراوانی علیه روسیه صورت گرفت و همچنین پس از نشست گروه 7 که در آن باز هم روسیه به نوعی هدف بود، به این دیدار آمده است.
در مورد تاریخ روابط امریکا و روسیه حرف برای گفتن زیاد است و چقدر دوست داشتم یک متخصص مسائل تاریخ روابط بین الملل میآمد و با نگاه یک کارشناس بیطرف این تاریخ را تشریح میکرد. بنده بخشی از این روابط را میدانم و به نظرم یک متخصص همه آن را میداند. روسها امیدوارند که تجربه دوران جنگ سرد میان مسکو و واشینگتن تکرار نشود، دورانی که در آن رهبرانی مانند خورشچف، برژنف و گورباچف با روراستی با طرف امریکایی برخورد کردند، ولی این امریکاییها بودند که هیچ وقت روراست نبودند... به اظهارات زشت و زننده بایدن در خطاب قرار دادن پوتین دقت کنید تا بیادبی امریکاییها را درک کنید...
این واقعیتی تاریخی است که خود مورخان امریکایی نوشتهاند، احیانا کسی بنده را متهم به چیزی نکند...
@syriankhabar
به خاطر ایران، رای میدهم.mp3
43.5M
🔴 به خاطر ایران، رای میدهم
دوستان پادکست را گوش کنید و اگر تمایل داشتید و دوست داشتید آن را برای دوستانتان هم بفرستید. ما در زمانه حساسی به سر می بریم و برای همه هم حساس هست... با تمام کمیها، کاستی ها، مشکلات، نارساییها، دزدیها، خرابکاریها، باندبازیها و سوءمدیریتها، ما برای ایران باید تصمیم بگیریم...
این را با تمام وجود در خدمت شما عرض میکنم و امیدوارم که در آن تصمیمی که گرفتهاید، اگر مبنی بر رای دادن باشد اصرار و اگر مبنی بر رای ندادن باشد تجدید نظر کنید....
@syriankhabar
عسقلان هدف قرار گرفت. در پی حمله پهپادهای ارتش رژیم عبری به چند موضع خالی مقاومت فلسطین در غزه، منابع صهیونیستی از شنیده شدن صدای انفجار در عسقلان خبر دادند.
@syriankhabar
شب فراق که داند که تا سحر چند است
مگر کسی که به زندان عشق دربند است
گرفتم از غم دل راه بوستان گیرمح
کدام سرو به بالای دوست مانند است
پیام من که رساند به یار مهرگسل
که برشکستی و ما را هنوز پیوند است
قسم به جان تو گفتن طریق عزت نیست
به خاک پای تو وان هم عظیم سوگند است
که با شکستن پیمان و برگرفتن دل
هنوز دیده به دیدارت آرزومند است
بیا که بر سر کویت بساط چهرهٔ ماست
به جای خاک که در زیر پایت افکندهست
خیال روی تو بیخ امید بنشاندهست
بلای عشق تو بنیاد صبر برکندهست
عجب در آن که تو مجموع و گر قیاس کنی
به زیر هر خم مویت دلی پراکند است
اگر برهنه نباشی که شخص بنمایی
گمان برند که پیراهنت گل آکند است
ز دست رفته نه تنها منم در این سودا
چه دستها که ز دست تو بر خداوند است
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شدن حملات از زمان پایان جنگ ۱۲ روزه بیسابقه بوده و در چند نوبت پهپادهای صهیونیستی اقدام به حمله کردهاند. در همین حال منابع فلسطینی می گویند که یک کوادکوپتر ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب باریکه غزه سرنگون شده است.
@syriankhabar
همانگونه که نتانیاهو پیش و پس از ترک نخست وزیری وعده داده بود به نظر میرسد نمیخواهد اجازه بدهد که دولت ائتلافی جدید آرام بگیرد و به همین دلیل جریانهای تندرو صهیونیست که عموماً حامیان نتانیاهو هستند در طول روزهای گذشته رفتارهای تحریکآمیز خود در کرانه باختری رود اردن و بیت المقدس را تشدید کرده و تلاش دارند تا یک بار دیگر در باریکهی غزه جنگ انداخته و فضا را مدیریت کنند تا این دولت ائتلافی ساقط شود.
به باور نتانیاهو و نزدیکانش دولت ائتلافی جدید نمی.تواند جنگ را مدیریت کند و نتانیاهو به خوبی نشان داده که برای حفظ منافع خودش از هیچ اقدامی دریغ نمیکند. البته این مسئله را هم نباید از نظر دور داشت که نخستوزیر جدید هم در شرایط بسیار سختی به سر می برد و مانند نتانیاهو نمیتواند بحرانسازی کرده و آن را مدیریت کند.
@syriankhabar
مقاومت فلسطین اقدام به شلیک چندین فروند راکت به سمت شهرک صهیونیست نشین ناحال عوز کرد.
@syriankhabar