حمله پهپادی به پایگاه غیرقانونی ویکتوریا آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد. در این حمله که شب گذشته صورت گرفته، سامانههای پدافندی مستقر در پایگاه مانند سیرم، آونجر و جمرهای حاضر در پایگاه موفق به رهگیری این پهپاد نشدند.
@syriankhabar
🔴 ائتلاف ارتشهای غربی برای جنگ جهانی!
🔻روز دوشنبه، نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل پایتخت بلژیک به پایان رسید. نشستی که به گفته بسیاری از خبرگزاریهای اروپایی و رسانههای امریکایی در دنیای پس از ترامپ از اهمیت بسیاری برخوردار است. آنچه در این نشست به لحاظ تصمیمی مورد توافق سران این پیمان قرار گرفت، به نظر میرسد به گونهای مهم بوده که دبیرکل ناتو خیلی شاد و شنگول به میان خبرنگاران آمد تا ابعاد مختلف تصمیم سران را رسانهای کند.
🔻آنچه به صورت خلاصه ینس استولتنبرگ در این نشست گفت را میتوان در سه بخش تقسیمبندی کرد. یک بخش مقابله با چین، یک بخش مقابله با روسیه و یک بخش هم بقیه دنیا بود!! به این معنی که در ناتو اصل برنامهها برای مقابله با این دو کشور تدارک دیده شده است. آنچه از خلال حرفهای ینس استولتنبرگ بر میآید، نوعی ترس عمیق از چین است و اینکه او خوشحال به میان خبرنگاران آمد ناشی از توافق کشورهای عضو به صورت دستجمعی برای کار علیه این کشور بود.
🔻اولین موضوعی که دبیرکل ناتو به آن اشاره کرد، مساله افغانستان بود. به گفته وی، سران ناتو بر تعهد خود در قبال آموزش و پشتیبانی مالی از نیروها و نهادهای افغان برای حمایت از افغانستان تاکید کردند. اما او بلافاصله به سراغ چین رفت و این جملات را به صورت رگباری در مورد اژدهای زرد گفت، جملات و کلماتی که هر کدام از آنها بیانگر راهبردها و استراتژیهای ناتو برای مقابله با این کشور است. این مساله نشان از افزایش ظرفیتهای نظامی چین در کنار توانمندیهای اقتصادی این کشور دارد. به گفته استولتنبرگ:
🔻چین چالشی امنیتی، اقتصادی و سیاسی است و بیانیه پایانی اجلاس سران استراتژی جدید در قبال چین را تقویت خواهد کرد. چین دشمن ما نیست اما چالشی برای ماست. هیچ کشوری در ناتو به تنهایی نمیتواند با چین مقابله کند از این رو موضعی یکپارچه در خصوص چین اعلام خواهیم کرد. چین به ما نزدیک میشود ما آنها را در فضای سایبری میبینیم ما چین را در آفریقا میبینیم همچنین شاهدیم چین در زیرساختهای حیاتی ما در حال سرمایهگذاری است. میدانیم چین با ارزشهای ما سنخیتی ندارد ما نیاز به پاسخ با هم به عنوان ائتلاف داریم. البته چین دشمن ناتو نیست.
🔻اما استولنبرگ پس از شروع نشست در مورد روابط ناتو با روسیه گفته بود: روابط ائتلاف با روسیه در پایینترین سطح از زمان پایان جنگ سرد قرار دارد. این به دلیل اقدامات خصمانه روسیه است. اطمینان دارم که رهبران ناتو رویکرد دوسویه ما در قبال روسیه را که دفاع قدرتمند به همراه گفتگوست، تایید خواهند کرد. ناتو برای گفتوگو با مسکو تلاش میکند، حقیقتی که به گفته او نشانه ضعف نیست. گفتوگو، تا زمانی که ما متحد باشیم، تا زمانی که ما قدرتمند باشیم، در واقع نشانه قدرت است، پس ما میتوانیم با روسیه مذاکره کنیم.
🔻اما در بعد دیگر، در بیانیه پایانی سران ناتو، آنها درخواستی از روسیه داشتند که در نوع خودش جالب بود! رهبران ناتو به عنوان نتیجه اجلاس سران، در بیانیهای از روسیه خواستند تا جمهوری چک و ایالات متحده آمریکا را از لیست «کشورهای غیر دوست» خارج کند! این درخواست در حالی مطرح میشود که جمهوری کوچک چک به تحریک امریکا رفتارها و اقدامات بسیار خصمانهای علیه روسیه داشت و این موضوع از سوی دیگر نشان میدهد که بر خلاف تبلیغات ظاهری غربیها، واکنش روسیه نسبت به اقدامات این کشورها برای آنها مهم است. البته در این نشست پیام خوبی به مسکو صادر نشد، چرا که در بیانیه پایانی آمد که «اوکراین و گرجستان در آینده میتوانند عضو ناتو شوند!»
🔻در این بیانیه آمده است: ما تصمیمی که در اجلاس بخارست ۲۰۰۸ گرفته شد مبنی بر اینکه اوکراین به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از روند عضویت در ائتلاف، با برنامه اقدام، به عضویت در خواهد آمد، مجدداً تأیید میکنیم؛ ما تمام قسمتهای این تصمیم و همچنین تصمیمات بعدی، از جمله این واقعیت که هر یک از شرکا بر اساس شایستگیهای خود ارزیابی خواهند شد را پشتیبانی میکنیم. ما به شدت از حق اوکراین در تعیین آینده و سیاست خارجی خود بدون دخالت خارجی حمایت میکنیم.
🔻ارزیابی بنده از نشست سران ناتو در بروکسل مبتنی بر این است که سیاست دفاع از مرزهای شرقی اروپا، خودش را به عبور از همه مرزها داده و ناتو به عنوان یک ارتش غربی در تلاش خواهد بود تا یک بار دیگر سلطه خود بر جهان را اجرایی کنند. در واقع، همانگونه که دبیرکل ناتو گفت هیچ یک از کشورهای عضو ناتو (حتی امریکا) به تنهایی حریف چین نمیشوند و ائتلافی ارتشهای غربی قرار است دست به توسعهطلبی و اشغالگری مدرن در یک جنگ جهانی بزند. نقطه آغاز آن هم به نظرم شاید عراق باشد!!
@syriankhabar
سازمان عفو بینالملل از خانواده بارزانی که بر استانهای شمالی عراق حکومت میکند خواست به سرکوب معترضان پایان دهند. این سازمان در بیانیهای اعلام کرد، مقامات این منطقه، باید سرکوبگری متوالی خود علیه اعتراضات که از طریق بازداشتهای اجباری و آزار و اذیت صورت میگیرد، تمام کنند. درحال حاصر دستکم ۳۰ معترض در بازداشت هستند.
در این بیانیه آمده خانواده بارزانی باید فورا بازداشتیها و کسانی که به دلیل شرکت در اعتراضات یا فعالیت و اقدامات حرفهای مرتبط با اعتراضات در حق آنها حکم صادر کرده، آزاد کند. خانواده بارزانی موجی از سرکوب وحشیانه را در چارچوب تلاشها برای ساکت کردن منتقدانش در طول یک سال گذشته به راه انداخته است. مقامات اقلیم بین ماه مارس ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ بیش از ۱۰۰ تن را در استان دهوک بازداشت کردند که اکثر آنها آزاد شدهاند اما همچنان حداقل ۳۰ تن از جمله فعالان و روزنامه نگاران که حکم قضایی علیه آنها صادر شده، محبوس هستند.
گفتنی است دادگاه خانوادگی بارزانیها سال گذشته هفت فعال و روزنامه نگار را به دلیل برگزاری تظاهرات بدون مجوز بازداشت کردند و پنج تن از آنها به شش سال زندان محکوم شدند.
@syriankhabar
🔴 نگاه ایران به تحولات افغانستان و پیشرویهای طالبان
🔻در طول روزهای گذشته خبرهای بسیاری در مورد پیشرویهای طالبان در مناطق مختلف افغانستان منتشر شده و تقریبا روزی نیست که شبهنظامیان طالب در میان رفتار قابل پیشبینی مقامات کابل، در استانها و شهرستانهای مختلف پیشروی میکنند. در مورد این سیاست که هدف طالبان از این حملات و همچنین هدف نیروهای وابسته به دولت کابل در عقبنشینی در برابر این حملات چیست، پیش از این در مطالب مختلف نوشتیم که هدف، یکدست کردن افغانستان با راندن اقوام غیرپشتون است، موضوعی که شاید در وهله اول چندان مرتبط و صحیح به نظر نرسد اما آمارها به ما میگوید که این مساله حقیقت دارد.
🔻روند آواره شدن دوباره مردم افغانستان در هفتههای گذشته تشدید شده است. همین امروز بود که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در خبری گفت: «با شروع خروج نیروهای خارجی و کند شدن تلاشها برای ایجاد صلح بین دولت افغانستان و نیروهای طالبان، خشونت در حال افزایش است. ما در حال برنامهریزی اقتضایی در داخل کشور برای آوارگی بیشتر و در کشورهای همسایه در صورت عبور مردم از مرزها هستیم.» فیلیپو گراندی به صورت دقیق تعداد افرادی که آواره شده و میشوند را مورد اشاره قرار نداد اما این کمیساریا گفته که نیمی از جمعیت افغانستان نیاز به کمک دارند!!
🔻با این حال، پس از انتشار توئیت چند روز پیش در مورد افغانستان یک منبع مطلع که نگرانی ما و دوستانمان را دیده بود به صورت سربسته دیتاهای جدیدی را ارائه کرد که بخشی از آن را میتوانم منتشر کنم. این فرد مطلع تاکید کرد که ایران به صورت کامل حواسش به افغانستان بوده، هست و خواهد بود و میزان ارتباط ما با همه گروههای قومی، زبانی و مذهبی این کشور بیش از همه طرفهای دیگر است و هیچ کشوری به اندازه ایران در این حوزه ارتباط ندارد. وی با درست خواندن نگرانی ما در مورد پیشروی طالبان در استانها و شهرستانهای مختلف گفت:
🔻طالبان در طول هفتههای آینده پیشرویهای بیشتری هم خواهد داشت. این پیشرویها در سایه ناتوانی دولت مرکزی افغانستان برای دفاع از مناطق در کنترلش صورت میگیرد، چرا که در طول دو دهه گذشته که دولت کابل با حمایت امریکا قدرت را در این کشور در دست داشته، دامنه فساد به گونهای گسترده و شدید بوده که هیچ تحول جدی در زندگی مردم مناطق دور و نزدیک این کشور صورت نگرفته و به همین دلیل مردم افغانستان هیچ انگیزهای برای کمک به نیروهای دولتی ندارند و اگر هم جایی داشته باشند، این نیروهای دولتی هستند که حاضر به کمک و همکاری نیستند.
🔻وی در ادامه در مورد اهداف طالبان از گرفتن استانهای جدید و به کنترل درآوردن مناطق تازه گفت: این اهداف کاملا مشخص است، در وهله اول طالبان میخواهد در آینده ابزارهای قدرتمندی برای میز مذاکره در اختیار داشته باشد، رهبران این گروه سهم قابل توجهی از قدرت را میخواهند (خودشان هم میدانند که اگر در فکر قبضه کردن قدرت باشند، از همین الان باید در بسیاری از مناطق شاهد درگیری با ساکنان محلی باشند) و به همین دلیل اصرار دارند که مناطق وسیعتری را در کنترل داشته باشند که البته این کنترل کردن مسائل و مشکلاتی را هم برای آنها در پی داشته است؛
🔻اما مساله دوم به موضوع اقتصادی باز میگردد. طالبان درست است که از کمکهای خارجی برخوردار است و نقش مهمی در تجارت مواد مخدر دارد و بخش بزرگی از موارد مخدر در مناطق تحت کنترل این گروه به ویژه در استان هلمند تولید میشود که از آنها «عُشر» گرفته میشود، اما با گسترش سازمان رزم و تعداد نیروها و تجهیزات، نیاز مالی این گروه به شکل قابل توجهی بالا رفته و به همین دلیل سیاست فعلی تسلط بر گذرگاهها و راههای مواصلاتی است که بتواند با گرفتن مالیات از کالاها و خودروها، بخشی از این نیاز مالی را رفع کند.
🔻با این حال، طالبان تلاش میکنند تا وارد شهرها نشوند چرا که اداره کردن شهرها برای آنها مسوولیت داشته و دارد و تا جایی که امکان دارد نمیخواهند بار مسوولیت اداره شهرها و رفع نیازهای مردم ساکن شهرها را بر دوش بگیرند. این همه آن چیزی است که این روزها طالبان به آن میاندیشد. اما در مقابل همزمان با تصرف مناطق جدید، دایره اختلافات میان رهبران این گروه در حال افزایش است که جای پرداختن به آن نیست. با این حال، ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، کاملا به این تحولات حواسمان هست و هوای دوستانمان را هم به صورت کامل داریم، کما اینکه همه آنچه طالبان در حال انجام آن است را هم به صورت کامل در جریانش قرار داریم...
✔️ ادامه در پست بعد...
@syriankhabar
🔴 دیدار هیات طالبان با بلندپایگان نظامی کشور
🔻این فرد مطلع در مورد نگرانیهای ما از پیشرویهای طالبان ضمن یادآوری مجدد آنکه این پیشرویها در هر صورت باید اتفاق بیفتد و این بیعرضگی دولت مرکزی این کشور است که در طول 20 سال گذشته موفق نشده مردم را راضی کند و ارتشی تشکیل دهد که قابلیت دفاع از مناطق تحت کنترل دولت را داشته باشد، به دخالتهای خارجی در افغانستان اشاره کرد و گفت: به هر حال طالبان تحت تاثیر برخی طرفهای خارجی است و این طرفها با افکار و اهداف خاصی از این گروه میخواهند که همچنان به جنگ ادامه دهد، چرا که مانند قرن گذشته که بخش بزرگی از افغانستان در تصرف این گروه بود، آنها دنبال تکرار این مساله هستند.
🔻وی همچنین یادآور شد آنچه این کشورها در مورد طالبان میگویند چندان منطبق با واقعیت امروز نیست، به هر حال طالبان تغییرات بسیاری کرده و تعهدات متعددی هم دادهاند. وی به دیدار مقامات ارشد طالبان با یک مقامات بسیار بلندپایه نظامی کشورمان خبر داد و از رضایت آنها از این دیدار گفت. در این دیدار این مقام ارشد، خطوط قرمز، خواستهها و مسائلی که باید طالبان رعایت کنند را مطرح کرد و هدف اصلی کشورمان را برقراری امنیت کامل و تشکیل دولت فراگیر در این کشور خواند، موضوعی که نمایندگان طالبان هم آن را تایید کرده و هدف خود را رسیدن به چنین موضوعی دانستند.
🔻یکی از مسائلی که در این دیدار و سایر دیدارهایی که طالبان در طول ماهها و هفتههای گذشته با مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی کشورمان بر آن تاکید کردهاند، موضوع تداوم حضور امریکا است. مقامات طالبان به شدت نگران تغییر شکل حضور امریکا در افغانستان از حضور عینی و فیزیکی نظامی به حضور نرم و مخفیانه امریکا در قالب سازمانها و نهادهای امنیتی هستند. این مساله هم در این دیدارها مورد مناقشه و ارزیابی قرار گرفته و مقامات این گروه تاکید موکد داشتهاند که به شدت با تداوم حضور نظامیان امریکایی به هر شکل ممکن مخالفت خواهند کرد. بیانیه چند روز پیش طالبان در مورد حضور نظامیان خارجی به هر شکل و تحت هر عنوانی به نظر میرسد تابعی از این دیدار بوده است.
🔻اما نکته دیگری که مقامات طالبان به شدت از آن نگرانی دارند، ایجاد پایگاه دائم نظامی توسط امریکا در پاکستان و نزدیکی مرزهای افغانستان است. در این مورد نیز یک فرد مطلع دیگر به من گفت که هر چند سران اسلامآباد به صورت رسمی ایجاد چنین پایگاههایی را رد میکنند، اما شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد که طرف پاکستانی اجازه این کار را داده و عملا این پایگاه در فاصله 8 کیلومتری مرزهای افغانستان در استان پکتیکا در حال ساخت است. بسیاری از تجهیزاتی که ارتش امریکا از افغانستان خارج کرده، از راه زمین به این پایگاه منتقل شده است. در این مورد به نظر میرسد که در تهران مقامات باید هشدارهای لازم را به طرف پاکستانی بدهند.
🔻در این زمینه البته یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد و آن نیز همکاری تهران – پکن برای فشار بر اسلامآباد است تا در قالب پیمان شانگهای و منطق روابط سه جانبه، در این مورد به طرف پاکستانی تبعات چنین تصمیمی یادآور شد. هنوز هم برای بسیاری این سوال وجود دارد که چرا پاکستان اجازه ساخت چنین پایگاهی را داده، اما به نظر منِ نویسنده پاکستانیها در قبال دریافت تجهیزات لازم برای تسلیحات امریکایی خود، از جمله اف16ها و بالگردهای وایپر و .... حاضر به ورود به چنین توافقی شدهاند. اما آنچه مشخص است، وجود این پایگاه امنیت و استقلال هر دولتی را در افغانستان به هم خواهد زد.
🔻اما در مورد تبارشناسی رفتار کشورمان در افغانستان، این افراد مطلع نکاتی را گفتند که قابل انتشار نیست. آنچه به صورت واضح میتوان گفت این است که ارتباطات ایران با دوستانش در سطح افغانستان بسیار بالا بوده تحولات این کشور از نزدیک در تهران رصد میشود. در حال حاضر نیاز به حضور گرم نیست و صرفاً اقدامات انسجامی برای حضور در ساخت قدرت آینده مدنظر است. با این حال، همه سناریوها مدنظر بوده و در مورد بدترین آنها هم فکر شده است. آنچه به صورت واضح قابل گفتن است، حضور دائم یک هیات از طالبان در تهران برای پیگیری مسائل مختلف است. کما اینکه روابط با مقامات کابل هم برقرار است.
@syriankhabar
روسای جمهور روسیه و امریکا با هم در ژنو دیدار کردند. دیداری که به نظر میرسد برای طرف روسی چندان با موقعیت مناسبی برگزار نشده است. بایدن پس از نشست سران ناتو که در آن تمهیدات و تهدیدات فراوانی علیه روسیه صورت گرفت و همچنین پس از نشست گروه 7 که در آن باز هم روسیه به نوعی هدف بود، به این دیدار آمده است.
در مورد تاریخ روابط امریکا و روسیه حرف برای گفتن زیاد است و چقدر دوست داشتم یک متخصص مسائل تاریخ روابط بین الملل میآمد و با نگاه یک کارشناس بیطرف این تاریخ را تشریح میکرد. بنده بخشی از این روابط را میدانم و به نظرم یک متخصص همه آن را میداند. روسها امیدوارند که تجربه دوران جنگ سرد میان مسکو و واشینگتن تکرار نشود، دورانی که در آن رهبرانی مانند خورشچف، برژنف و گورباچف با روراستی با طرف امریکایی برخورد کردند، ولی این امریکاییها بودند که هیچ وقت روراست نبودند... به اظهارات زشت و زننده بایدن در خطاب قرار دادن پوتین دقت کنید تا بیادبی امریکاییها را درک کنید...
این واقعیتی تاریخی است که خود مورخان امریکایی نوشتهاند، احیانا کسی بنده را متهم به چیزی نکند...
@syriankhabar
به خاطر ایران، رای میدهم.mp3
43.5M
🔴 به خاطر ایران، رای میدهم
دوستان پادکست را گوش کنید و اگر تمایل داشتید و دوست داشتید آن را برای دوستانتان هم بفرستید. ما در زمانه حساسی به سر می بریم و برای همه هم حساس هست... با تمام کمیها، کاستی ها، مشکلات، نارساییها، دزدیها، خرابکاریها، باندبازیها و سوءمدیریتها، ما برای ایران باید تصمیم بگیریم...
این را با تمام وجود در خدمت شما عرض میکنم و امیدوارم که در آن تصمیمی که گرفتهاید، اگر مبنی بر رای دادن باشد اصرار و اگر مبنی بر رای ندادن باشد تجدید نظر کنید....
@syriankhabar
عسقلان هدف قرار گرفت. در پی حمله پهپادهای ارتش رژیم عبری به چند موضع خالی مقاومت فلسطین در غزه، منابع صهیونیستی از شنیده شدن صدای انفجار در عسقلان خبر دادند.
@syriankhabar
شب فراق که داند که تا سحر چند است
مگر کسی که به زندان عشق دربند است
گرفتم از غم دل راه بوستان گیرمح
کدام سرو به بالای دوست مانند است
پیام من که رساند به یار مهرگسل
که برشکستی و ما را هنوز پیوند است
قسم به جان تو گفتن طریق عزت نیست
به خاک پای تو وان هم عظیم سوگند است
که با شکستن پیمان و برگرفتن دل
هنوز دیده به دیدارت آرزومند است
بیا که بر سر کویت بساط چهرهٔ ماست
به جای خاک که در زیر پایت افکندهست
خیال روی تو بیخ امید بنشاندهست
بلای عشق تو بنیاد صبر برکندهست
عجب در آن که تو مجموع و گر قیاس کنی
به زیر هر خم مویت دلی پراکند است
اگر برهنه نباشی که شخص بنمایی
گمان برند که پیراهنت گل آکند است
ز دست رفته نه تنها منم در این سودا
چه دستها که ز دست تو بر خداوند است
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شدن حملات از زمان پایان جنگ ۱۲ روزه بیسابقه بوده و در چند نوبت پهپادهای صهیونیستی اقدام به حمله کردهاند. در همین حال منابع فلسطینی می گویند که یک کوادکوپتر ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب باریکه غزه سرنگون شده است.
@syriankhabar
همانگونه که نتانیاهو پیش و پس از ترک نخست وزیری وعده داده بود به نظر میرسد نمیخواهد اجازه بدهد که دولت ائتلافی جدید آرام بگیرد و به همین دلیل جریانهای تندرو صهیونیست که عموماً حامیان نتانیاهو هستند در طول روزهای گذشته رفتارهای تحریکآمیز خود در کرانه باختری رود اردن و بیت المقدس را تشدید کرده و تلاش دارند تا یک بار دیگر در باریکهی غزه جنگ انداخته و فضا را مدیریت کنند تا این دولت ائتلافی ساقط شود.
به باور نتانیاهو و نزدیکانش دولت ائتلافی جدید نمی.تواند جنگ را مدیریت کند و نتانیاهو به خوبی نشان داده که برای حفظ منافع خودش از هیچ اقدامی دریغ نمیکند. البته این مسئله را هم نباید از نظر دور داشت که نخستوزیر جدید هم در شرایط بسیار سختی به سر می برد و مانند نتانیاهو نمیتواند بحرانسازی کرده و آن را مدیریت کند.
@syriankhabar
مقاومت فلسطین اقدام به شلیک چندین فروند راکت به سمت شهرک صهیونیست نشین ناحال عوز کرد.
@syriankhabar
ندانی که ایران نشست منست
جهان سر به سر زیر دست ِ منست
هنر نزد ایرانیان است و بـــس
ندادند شـیر ژیان را بکــس
همه یکدلانند یـزدان شناس
بـه نیکـی ندارنـد از بـد هـراس
دریغ است ایـران که ویـران شــود
کنام پلنگان و شیران شــود
چـو ایـران نباشد تن من مـبـاد
در این بوم و بر زنده یک تن مباد
همـه روی یکسر بجـنگ آوریــم
جــهان بر بـداندیـش تنـگ آوریم
همه سربسر تن به کشتن دهیم
بـه از آنکه کشـور به دشمن دهـیم
حکیم فرزانه توس؛ فردوسی بزرگ....
@syriankhabar
برای ایران عزیزتر از جانم... برای وطنم و برای آنکه ثابت کنم بی تفاوت نیستم، مثل همیشه رای دادم... شناسنامه را اگر عوض نکرده بودم، جای مهر نداشت.....
@syriankhabar
اخبار سوریه
برای ایران عزیزتر از جانم... برای وطنم و برای آنکه ثابت کنم بی تفاوت نیستم، مثل همیشه رای دادم... شن
🔴 نبردهای سنگین در یمن و ارتباط آن با مذاکره با ایران!
🔺نبردهای سنگین میان ارتش و کمیتههای مردمی یمن از یکسو و مزدوران سعودی و نظامیان اشغالگر این کشور در جبهههای مختلف ادامه دارد. در طول هفته گذشته تا این لحظه نبردها در سه نقطه متمرکز بوده است و تلاش مزدوران سعودی برای پیشروی در این محورها راه به جایی نبرد و تمام این حملات با مقاومت تاریخی و مثال زدنی رزمندگان یمنی شکست خورد. پس از عملیات بزرگ و غافلگیرانه در استان جیزان که منجر به پاکسازی بیش از ۱۵۰ کیلومتر مربع از مناطق مرزی شد، سعودیها تلاش بسیاری کردند تا این شکست خفت بار را با یک عملیات جدید پوشش داده و بی آبرویی ناشی از آن را در نزد افکار عمومی خود کاهش دهند.
🔺بر این اساس آنها ابتدا حمله را در شمال صعده طراحی کردند تا شاید بتوانند در محور الکتاف دست به پیشروی بزنند ولی در این منطقه نه تنها بیشروی صورت نگرفت، بلکه رزمندگان یمنی با هوشیاری توانستند زمام امور را به دست گرفته و با ضد حمله گسترده وارد استان اشغالی نجران شوند. نبردهایی که تا همین چند روز پیش هم ادامه داشت و برای سعودیها هزینه زیادی به بار آورد در حمله به شمال صعده، مزدوران سودانی و نظامیان سعودی در کنار بخشی از مزدوران یمنی نقش آفرینی کرده و پشتیبانی نزدیک و کامل هم توسط هواگردهای سعودی و توپخانه ارتش این رژیم تامین می شد ولی نتیجه از پیش مشخص بود.
🔺اما محور دیگری که ارتش و کمیتههای مردمی یمن همزمان با ورود هیئت دیپلماتیک عمانی به فرودگاه صنعا و برای نشان دادن حسن نیت خود آن را متوقف کرده بودند و سعودیها تلاش کردند تا طبق همیشه و عادت دیرینه خودشان از این اخلاق مداری یمنیها سوءاستفاده کنند، محورهای درگیری در استان مأرب بود. آنها به باور غلط خود هفته گذشته یک حمله سنگین را در دو محور در شمال غرب استان مارب و مرکز این استان انجام دادند که پس از دو روز نبرد سنگین و با وجود پشتیبانی گستره جنگندههای رژیم سعودی این حمله هم راه به جایی نبرد و با برجای گذاشتن تلفات سنگین مجبور به عقب نشینی شدند. همچنان در ادامه جنگندههای سعودی بارها در محور صرواح دست به بمباران زدهاند.
🔺اما سومین محوری که سعودیها با گسیل بخشی از نیروهای پراکنده و شکست خورده در جبهه مأرب آن را تقویت کرده و امیدوار بودند بتوانند خطر را از محورهای مواصلاتی دور کنند، حمله به پایگاه خنجر بود. این حمله را لشکر ۱۶ وابسته به مزدوران منصور هادی انجام دادند، لشکری که در طول نبردهای دو سال گذشته نیروهایش به اندازه دو گردان کاهش پیدا کرده بود و با کمک اخوانیها تلاش کردند این کمبود نیرو را با ارسال یکی دو گردان تازه نفس و مجهز جبران کنند.
🔺حمله با مشارکت گسترده جنگندههای سعودی به پایگاه راهبردی و مهم خنجر از بعد از ظهر روز دوشنبه شروع و تا روز چهارشنبه ادامه داشت، اما نتیجه باز هم برای سعودیها چیزی جز شکست نبود. در این حمله نه تنها فرمانده این لشکر در کمین نیروهای رزمنده یمنی به هلاکت رسید، که مهاجمان با برجای گذاشتن تلفات سنگین و همچنین به میزان قابل توجهی تجهیزات سبک و سنگین ناچار به عقبنشینی و فرار به عمق بیابانهای خب و شعف شدند. به گفته منابع دولت نجات ملی یمن در این حمله همچنین تعداد زیادی از مزدوران به اسارت درآمده و خطوط نبرد به اندازه یک متر هم جابجا نشده است.
🔺اما در حالی که این گزارش را برای شما می نویسم نبدرها در محورهای مختلف هنوز هم ادامه دارد و سعودی ها تلاش میکنند تا شاید بتوانند پیش از پایان مأموریت فرستاده انگلیسی سازمان ملل و همزمان با ورود فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن یک پیروزی کوچک را به دست بیاورند. این تلاش سعودیها را باید همزمان با نامه نگاری سلمان بن عبدالعزیز برای سلطان عمان ارزیابی کرد که به ما می گوید سعودیها دوست دارند این سلطان نشین را در مذاکرات مستقیم با ایرانیها جایگزین طرف عراقی کنند و به همین دلیل آنها برای آنکه سر میز مذاکره با مقامات ایران حرفی برای گفتن داشته باشند دست به این حملات گسترده و پراکنده زدهاند.
@syriankhabar
یگان موشکی ارتش یمن دقایقی پیش تجمع شبه نظامیان مزدور سعودی در مأرب را هدف موشک زمین به زمین قرار داد. این حمله چند ساعت پس از حمله به فرودگاه نظامی ملک خالد در خمیس مشیط صورت میگیرد و شدت درگیریها را نشان میدهد...
@syriankhabar
وقت بخیر آقای پرزیدنت....
امیدوارم که آنچه خیر این ملت و کشور است با وعدههای شما به حقیقت بپیوندد. ما برای شما آرزوی موفقیت میکنیم.
@syriankhabar
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد، واشنگتن تصمیم گرفته ۸ سامانه دفاع موشکی پاتریوت را از کشورهایی از جمله عربستان، کویت، اردن و عراق خارج کند. به نوشته این روزنامه، دولت جو بایدن در اقدامی برای سازماندهی مجدد حضور نظامی خود در منطقه به منظور تمرکز نیروهای مسلح بر روی چالشهای چین و روسیه تصمیم گرفته این سامانههای دفاع موشکی را از خاورمیانه خارج کند.
پنتاگون حدود ۸ سامانه پاتریوت را از کشورهایی از جمله عراق، کویت، اردن و عربستان و نیز یک سامانه موشکی «تاد» را از عربستان خارج خواهد کرد و اسکادرانهای جنگی تعیین شده برای منطقه نیز کاهش مییابند. این تصمیم شامل خروج صدها نظامی در واحدهایی است که از این سیستمها استفاده یا از آن پشتیبانی میکنند.
مقامات آمریکایی توضیح دادند روند کاهش نظامیان که قبلا گزارشی ازآن داده نشده بود، از اوایل ماه جاری میلادی آغاز شده است. پیشتر در جریان تماس تلفنی در تاریخ ۲ ژوئن لوید آستین آمریکا، تغییرات را به محمد بن سلمان ، ولیعهد سعودی اطلاع داده و گفته بود بیشتر تجهیزات نظامی که خارج میشود از عربستان سعودی است.
@syrianhkhabar
اخبار سوریه
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد، واشنگتن تصمیم گرفته ۸ سامانه دفاع موش
سخنگوی وزارت جنگ امریکا اعلام کرد که وزیر جنگ این کشور دستور خروج برخی سامانهها و نیروها از خاورمیانه را طی این تابستان داده است اما این تغییرات بر منافع امنیت ملی ما تأثیر نخواهد گذاشت. جسیکا مکنولتی گفت که لوید آستین دستور خارج کردن برخی نیروها و تجهیزات از منطقه طی تابستان را داده است. این مسئله به شکل ویژه درباره تجهیزات دفاع هوایی است. این تجهیزات برای نگهداری و تعمیرات که بسیار ضروری است به آمریکا بازگردانده میشود و تعداد دیگری به مناطق دیگر منتقل میشود.
این سخنگو توضیح نداد که آیا این تجهیزات مجددا در منطقه اقیانوس هند و آرام مستقر خواهند شد یا خیر. پنتاگون قصد دارد تلاشش را روی مقابله با نفوذ چین متمرکز کند. این سخنگو گفت که نمیتواند وارد جزئیات شود، اما وی گفت: ما حضور نظامی پر قدرت خود را در منطقه حفظ میکنیم و اطمینان داریم که این تغییرات بر منافع امنیت ملی ما تأثیر نخواهد گذاشت. ما همچنین انعطاف پذیری خود را برای بازگرداندن سریع نیروها به خاورمیانه در صورت لزوم حفظ کنیم.
@syriankhabar
✴️ آیا امریکا واقعا در حال ترک منطقه است؟
🔸امریکاییها در حال ترک منطقه هستند. بهانههای طرف امریکایی برای خروج از منطقه کمی عجیب و غریب شده است. از روزی که جو بایدن در کاخ سفید قدرت را به دست گرفت، متن و حاشیه قدرت در این کشور تغییر و با جابجایی اولویتها به نظر میرسد یک جابجایی سنگین در میزان حضور در منطقه را خواهیم داشت. خروج از افغانستان از یکسو و خارج کردن تجهیزات و نیروها از کشورهای حوزه خلیج فارس از سوی دیگر دارای ابعاد مختلفی است.
🔸مقامات امریکایی ادعا دارند که این جابجایی در نیروها و تجهیزات برای مقابله با چین و روسیه است، در حالی که این همه ماجرا نیست و اثرگذاری نهایی این جابجایی در نیروها در سطح کلان بر راهبردهای امنیتی امریکا در منطقه آسیای غربی قابل انگار نیست. از یکسو به نظر میرسد که امریکا به دلیل مشکلات اقتصادی و بحرانهایی که با آن روبهرو است تلاش در صرفهجویی اقتصادی دارد و از سوی دیگر هم به این نکته واقف شده که نمیتواند به دلیل همین مشکلات در آسیای غربی دست به ماجراجویی بزند.
🔸تغییر اولویتها بر چین و روسیه شاید بهانه خوبی باشد، اما همانگونه که بارها پیش از این هم بررسی کردیم، حلقه وصل جهان برای مقابله با این دو کشور، در کنترل داشتن میادین انرژی در خلیج فارس است که چینیها به شدت به آن نیازمند بوده و سیاست طرف امریکایی نیز همواره بر این قرار داشته که از کنترل این منابع توسط چینیها جلوگیری کند! این منطقه همچنین نقطه اتصال روسیه به اقیانوس هند و چین به مدیترانه، اروپا و افریقا است. بنابراین صرف بهانه مقابله با چین و روسیه نمیتواند عاملی اصلی و زیربنایی باشد.
🔸علاوه بر مساله اقتصادی، به نظر طرف امریکایی به این نتیجه رسیده که توانایی مقابله با محور ایرانی را نخواهد داشت. رشد حشد الشعبی در عراق، حزبالله در لبنان، انصارالله در یمن، گروههای مقاومت در فلسطین، دفاع ملی و ارتش سوریه در کنار تقویت یگانهای فاطمیون، زینبیون و .... در کنار ضعف روزافزون کشورهای عربی و بینیازی اقتصاد امریکا به نفت و منابع انرژی این کشورها را باید از دیگر عوامل تصمیمگیری نهایی واشینگتن برای ترک منطقه آسیای غربی برشمرد.
🔸یک مساله دیگر که نباید از آن غاقل شد، خروج امریکا از منطقه و ورود متحدان امریکا در قالب نیروهای ناتو است. همانگونه که در مطلب چند روز پیش نوشتم، نشست سران ناتو در بروکسل تهیه مقدمات مداخلات این سازمان نظامی در مناطق گسترده جهان به جای امریکا بود. در واقع، در طول ماههای گذشته شاهد تقویت حضور نظامی کشورهای عضو ناتو در عراق به جای نظامیان امریکایی در قالب ائتلاف مبارزه با تروریسم هستیم، ائتلافی که قرار بر این است که امریکا بخشی از این نیروها را تشکیل دهد و حتی فرماندهی آن هم بر عهده انگلیسیها باشد!
🔸در اینکه ناتو تا چه اندازه در این ماموریت موفق باشد، نمیتوان اظهارنظر کرد. اصل مساله این است که خروج ناتو از افغانستان، اصل حضور این سازمان در عراق را هم زیر سوال برده و به همین دلیل این کشورها در نشست بروکسل تلاش کردند با اهمیت دادن دوباره به رئیس جمهور ترکیه، از پتانسیلهای این کشور استفاده کنند. به عبارت دیگر، ناتو به جای حضور در مناطق آسیبپذیر علیالقاعده باید در ترکیه مستقر شده و تحولات منطقه را رصد کند. این همان چیزی است که سخنگوی وزارت جنگ امریکا هم در بیانیه خودش مورد تاکید قرار داده است.
🔸به صورت مشخص باید گفت که خروج امریکاییها به این شکل از منطقه ما با تعاریفی که خودشان میکنند قابل تحلیل و توجیه نیست، صرفا مساله بر این استوار است که نیازمندیهای امریکاییها در این برهه زمانی آنها را وادار کرده تا یک اشتباه راهبردی را پس از سه دهه حضور سنگین در منطقهای که برایشان بیش از 7 تریلیون دلار هزینه داشته را جبران کنند. امریکا سالیانه یکصد میلیارد دلار در افغانستان هزینه میکرد و چیزی برابر این عدد در دیگر کشورهای منطقه هزینه داشت!
🔸برداشته شدن این هزینهها از دوش وزارت جنگ، فرصت بازسازی بخش بزرگی از تجهیزات و خرید دیگر تجهیزات را به ارتش امریکا میدهد. اما مساله بسیار مهم که در کنگره امریکا بدون شک در مورد آن بحث خواهد شد، امنیت و آینده رژیم صهیونیستی است که با خروج امریکاییها از منطقه به شدت تهدید خواهد شد. اینکه قرار است در این مورد چه راهکاری در پیش گرفته شود، خودش نکتهای بسیار مهم است. رژیم صهیونیستی در طول این سه دهه با پشتگرمی به حضور نظامی امریکا در منطقه تجاوزات و حملات خود را گسترش داده بود....
@syriankhabar
بعد از انتخابات.mp3
35.48M
چند کلمه به مناسبت بعد از انتخابات... همانگونه که در این گزارش گفتم، این به امید خدا آخرین گزارشی است که در مورد مسائل سیاسی کشور منتشر میکنم. نکات و مسائلی که به نظرم رسید و باید می گفتم را عرض کردهام.
@syriankhabar
جالب است که این ترکیه عثمانی که انقدر هاتار پاتار میکند، امروز تیم ملیش بعد از سه بازی با سه شکست سنگین و صفر امتیاز و ۸ گل خورده از رقابتهای فوتبال جام ملتهای اروپا خداحافظی کرد تا بار دیگر خردقان "فوتبالیست سابق" در کف پیروزی تیم عثمانی خود بماند. یکی از زیباترین شکستهای این تیم، شکست در برابر Wales (یک کوتوله در جهان فوتبال) در جمهوری جعلی باکو بود که پس از چرخیدن در شهر اشغالی شوشی بسیار ضد حال خوبی برای او و همسرش بود. با هزینههای سنگینی که برای این تیم کردند، این تیم، تنها موفق شد به خود در برابر ایتالیا گل بزند که بی شک دستاورد بی بدیلی بود....
یک دوستی برام فرستاده از یک کانال که حتما در ادامه منبعش را ذکر میکنم. چون خیلی زیبا نوشته بود... دمش گرم.
@syriankhabar
🔴 در نیروگاه بوشهر هیچ اتفاقی نیفتاده است
🔸دوستی تماس گرفت و گفت در نیروگاه اتمی بوشهر چه خبر است؟ آیا اتفاقی افتاده است؟
چون میدانستم اگر اتفاقی بیفتد خیلی زود خبردار میشوم و حالا نشدهام، با دوستی بسیار مطلع تماس گرفتم و او گفت که هیچ اتفاق خاصی در نیروگاه نیفتاده و صرفاً یک ارور در ژنراتور نیروگاه مشاهده شده که با توجه به در اولویت بودن ایمنی در نیروگاه برای رفع این ارور دست به کار شدهایم. نیروگاه را شاتداون کرده تا به امید خدا نیروهای فنی در طول دو سه روز آینده این مشکل را برطرف کنند. این فرد بسیار مطلع به من اطمینان خاطر داد که هیچ مسئله مهمی روی نداده و اوضاع آرام و نیروگاه به صورت کامل در امنیت به سر می برد. او که خودش هم از حجم خبرسازی بی خبر بود وقتی شنید گفت باید به این خبرها آرام آرام بیشتر عادت کنیم.
@syriankhabar
🔴 حزب پاشینیان پیروز انتخابات ارمنستان شد!
🔺 براساس نتایج نهایی انتخابات در ارمنستان حزب "پیمان مدنی" به رهبری نیکول پاشینیان با کسب53/92 درصد آرا مقام نخست را کسب کرده و ائتلاف "ارمنستان" با 21/04 درصد در رتبه دوم قرار گرفته است. بقیه احزاب و ائتلاف ها موفق به کسب حداقل آرای لازم برای ورود به پارلمان نشده اند. براساس قانون انتخابات ارمنستان حداقل 3 حزب باید در پارلمان حضور داشته باشد و برای این منظور به حزب و یا ائتلافی که مقام سوم را کسب کرده است نیز کرسی داده می شود. در نتیجه احتملاً ائتلاف "مفتخرم" نیز وارد مجلس خواهد شد. از سوی دیگر و با توجه به این که ائتلاف "ارمنستان" در بیانیه ای اعلام کرد نتایج اعلام شده تردید آمیز است و تا پیش از بررسی کلیه تخلفات انتخاباتی نتایج انتخابات را نخواهد پذیرفت و احتملاً ائتلاف "مفتخرم" نیز چنین خواهد کرد، تشکیل و آغاز بکار مجلس جدید در سایه ای از ابهام قرار دارد. /دیدبان ارمنستان
@syriankhabar
اخبار سوریه
🔴 حزب پاشینیان پیروز انتخابات ارمنستان شد! 🔺 براساس نتایج نهایی انتخابات در ارمنستان حزب "پیمان مدن
اینکه چرا بر خلاف باور بسیاری از دوستان حاضر در کانال پاشینیان توانست دوباره نظر مردم این کشور را جلب و جذب کند مواردی وجود دارد که به امید خدا در ادامه حتماً خدمت شما خواهیم گفت...
@syriankhabar
چند روز پیش این توئیت را منتشر کردم، ولی در کانال کارش نکردم. در مورد دولت آینده هم البته نکاتی را در یک گزارش گفتم، با این حال تصمیم گرفتم در مورد این دولت، نکات و مسائلی را مطرح کنم و مورد اشاره قرار دهم شاید به کار آمد و گوش شنوایی پیدا شد. این مطلب را در حالی مینویسم که نشست سیدابراهیم رئیسی در حال برگزاری است...
پست بعد را ببینید...
@syriankhabar
✴️ ایدههای تشکیل دولت آینده؛ چرا دولت شایستگان؟ /1
🔸انتخابات با همه مسائل و مواردش به پایان رسید و حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با کسب بیش از 17میلیون و 900 هزار رای منتخب مردم ایران برای اداره قوه مجریه شد. حواشی این انتخابات در کشور همچنان زیاد است و جریانهای سیاسی هر کدام نگاه خود را به این انتخابات دارند. اگر زبان تیز و برنده عدهای که چیزی از الفبای سیاست نمیدانند و با زخم زبان و نیش و کنایه دنبال منافع فردی و گروهی خود هستند اجازه دهد، میشود کاری کرد. در واقع، این افراد که تعدادشان کم، اما صدایشان زیاد است در حالی که کمترین رابطه فکری و سیاسی را با رئیسجمهور منتخب دارد، بیش از او خط و نشان میکشند.
🔸به زبان بسیار ساده، این انتخابات دو روی مهم دارد، یک روی آن میتواند جمهوری اسلامی را احیا کند، آن را قدرتمندتر کرده و نشان دهد ایرانیها چه ظرفیت بزرگی برای توسعه و پیشرفت دارد و یک سویه دیگر آن میتواند لبه پرتگاهی باشد که فاتحه نظام را بخواند، نه اینکه منجر به سقوط حاکمیت شود، بلکه باعث خواهد شد تا حاکمیت در حوزه اقتدار داخلی دچار ضعف شود. بنابراین، روند حرکت سیدابراهیم رئیسی و تیم همراه او در این 42 روز تا زمان تشکیل دولت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در همین 40 روز، به سادگی میتوان مسیر چهار سال دولت او را تشریح کرد.
🔸همانگونه که بارها گفته و نوشتهام، مهمترین، اصلیترین، محوریترین و در نهایت بنیادیترین مشکل امروز کشور مساله اقتصاد است. موضوعی که متغیر اصلی در رفتار انتخاباتی ایرانیها بود و باعث شد تا برای اولین بار مشارکت زیر 50درصدی رقم بخورد و آرای باطله در جایگاه دوم قرار بگیرد. در مورد پیام انتخابات قرار نیست صحبت کنیم، اما خیلی خوب میشود دلخوری مردم را از شرایط دید و متوجه شد. پس مهمترین ماموریت رئیس فعلی دستگاه قضا در قوه اجرایی به سامان کردن شرایط اقتصادی کشور است. اما این مهم و ماموریت چگونه به دست میآید و او باید با این وظیفه بسیار مهم که آینده ایران و نظام در آن نهفته است چگونه برخورد کند؟
🔸آقای رئیسی نه اقتصاد خوانده و نه اقتصاد را میداند، مانند همه روسای جمهور پیش از خود! روسای جمهور ایران همه به صورت سیاسی، احساسی و در رقابتهای جریانی انتخاب میشدند که دلیل آن نیز نبود احزاب قدرتمند در ساختار حکومتی است. با این حال، رئیس جمهور منتخب باید اقتصاددانها را به کار بگیرد و یک تیم اقتصادی هماهنگ، همراه و البته چابک بسازد، تیمی که تجربه کار اجرایی داشته و نخواهد وارد بحث آزمون و خطا شود، جمهوری اسلامی در طول 42 سال گذشته به اندازه کافی آزمون و خطا کرده و به نظر دیگر نیازی به تکرار اشتباهات گذشته نیست، باید از تجربیات گذشته برای ساخت آینده استفاده کرد.
🔸ظرفیتهای داخلی اقتصاد برای همه تقریبا مشخص است و کسی نمیتواند در کوتاهمدت و حتی میانمدت به این ظرفیتها ضریب داده و آن را با سرمایههای موجود در کشور چند برابر کند، بر همین اساس باید گفت ظرفیتی که در اختیار دولت سیزدهم است تعریف شده و قابل سنجش است، نکته مهم در نوع و شیوه بهرهبرداری از این ظرفیتها است. اینکه قرار است در چه ساز و کار و بر اساس چه طرح و برنامهای پیش رفت. در ایران متخصصان آگاه و دانشمندی که بتوانند حوزه اقتصاد را مدیریت کنند، کم نیستند اما اینجا همان اصلی مبنا است که در ابتدای این عریضه آوردیم!
🔸آیا آقای رئیسی میخواهد آینده را بسازد یا اینکه آن را از دست بدهد؛ همه گزینه اول را انتخاب میکنند و این گزینه با افرادی که فکر میکنند برای هر خانواده میشود یک شرکت در ابتدای ازدواج تشکیل داد یا فلان بلا را بر سر زمینهای کشاورزی درآورد تا اقتصاد پیشرفت کند به دست نمیآید؛ اینها همان وامهای اشتغالی است که به جای اشتغال صرف خرید ملک و دلالی در کشور شد. به نظر هم میرسد کشور آن اندازه منابع مالی ندارد که بخواهد با پولپاشی شغل ایجاد کند، بنابراین نیاز به برنامهریزی دقیق و صحیح دارد و این برنامه را همان تیم هماهنگ اقتصادی باید اجرایی کنند.
🔸به نظر میرسد رئیسجمهور منتخب برای اینکه در حوزه اقتصاد موفق شود، باید نگاهی به سایر حوزهها هم داشته باشد حوزههایی که محرک بخش اقتصادی بوده و میتوانند کشور را از فرصتی که در این هشت سال در اختیارش است، عبور دهند. بر اساس تعاریف صورت گرفته، پنجره جمعیتی ایران فقط 8 سال دیگر باز است و اگر این پنجره جمعیتی بسته شود، دیگر هیچ وقت ایران رنگ پیشرفت را نخواهد دید. این پنجرهها هر یک قرن شاید یک بار در هر کشوری به وجود بیایند، بنابراین به سادگی میتوان ماموریت خطیر دولت آینده را تحدید کرد.
@syriankhabar