🔳رژیم صهیونیستی: روسیه گروکشی میکند!!
▪️این روزها به گفته منابع آگاه شاهد تغییر لحن عجیب مقامات رژیم صهیونیستی در قبال روسیه هستیم. اینکه دلیل این مساله چیست را میتوان در دو موضوع اساسی یافت: نخست شکست سیاستهای امریکا و اروپا در اوکراین برای جلوگیری از پیشرویهای روسیه و دوم هم زیادهروی این رژیم در حمله به زیرساختهای نظامی و اقتصادی سوریه که اعتراض شدید و بیسابقه روسها را در پی داشته است. روسها که ضامن امنیت فرودگاه دمشق بودند به دلیل رفتارهای تهاجمی رژیم صهیونیستی و حمله این فرودگاه نزد مردم سوریه به خائن و همدست صهیونیستها متهم شده و حتی سران سیاسی و نظامی سوری هم در طول روزهای بعد از این حمله، مراودات خود با روسها را به شدت کاهش دادند.
▪️رژیم صهیونیستی که فکر میکرد میتواند روی اختلافات میان روسیه- ایران و سوریه سرمایهگذاری کرده و این سه کشور همکار را در سوریه از هم جدا کند و با حملات متعدد و پیدرپی خود که فقط چند دقیقه پیش از انجام روسها را از آن باخبر میکرد یک آزادی عمل مطلق به دست آورده، حالا با چالشهای عجیبی روبهرو است. در حالی که دولت حاکم در فلسطین اشغالی در سراشیبی سقوط قرار گرفته و به احتمال زیاد شاهد برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی در ظرف دو سال در فلسطین اشغالی خواهیم بود، دست و پنجه نرم کردن صهیونیستها با مشکلات و مسائل سیاسی خارجی که بانی و باعث آن بودهاند، برایشان هزینههای سنگینی در پی داشته است.
▪️چند روز پیش یکی از رسانههای امریکایی در گزارشی تاکید کرد که سیاست «هزاران خنجر» و سیاست «نبردی بین جنگها» که این رژیم برای مقابله با ایران و محور مقاومت در پیش گرفته بود به صورت کامل شکست خورده و این رژیم دیگر توانایی کافی برای اثرگذاری بر محیط پیرامونی خود را ندارد. در همین حال، بسیاری از کارشناسان هم بر این باور بودند که حمله به فرودگاه بینالمللی دمشق که عبور از همه خطوط قوانین بینالمللی بود، اوج استیصال و فلاکت راهبرد و تاکیک رژیم صهیونیستی را نشان میدهد. با این حال، شرایط عبور از خطوط تعیین شده توسط این رژیم و قرار گرفتن در یک سمت ماجرا و به چالش کشیدن دیگر کشورها بالاخره هزینههایی هم خواهد داشت.
▪️مسوولان رژین صهیونیستی ادعا کردند اصرار مسکو برای ارائه پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت جهت محکوم کردن حمله هفته گذشته این رژیم به فرودگاه دمشق، به دلیل موضع اسرائیل نسبت به حمله روسیه به اوکراین است. در این زمینه شبکه رسمی اسرائیل «کان» از این مسئوولان نقل کرد که این پیشنویس روسیه، حمله به فرودگاه دمشق را تجاوز به قانون بینالملل و نقض حاکمیت سوریه و کشورهای مجاور و ضربه به امنیت و ثبات در منطقه و نیز آسیب رساندن به پروازهای داخلی و پروازهای بینالمللی به حساب میآورد. این پیشنویس همچنین خواهان این است که طرفی که دست به این تجاوزات زده است، مسوولیت این اقدامات را برعهده بگیرد.
▪️این شبکه اعلام کرد، در این پیش نویس روسیه، منظور از کشورهای همسایه که حاکمیتشان به دلیل حملات اسرائیل نقض شده است، لبنان است؛ چراکه نیروی هوایی اسرائیل حملات خود در عمق سوریه را از طریق حریم هوایی لبنان انجام میدهد. از سوی دیگر، عاموس هارئیل، تحلیلگر نظامی اسرائیلی در روزنامه هاآرتص گفت، پیش نویس روسیه علیه اسرائیل یک تحولی است که ایجاب میکند اسرائیل درخصوص استراتژی خود درسوریه تجدید نظر کند.
▪️هارئیل در تحلیلی با بیان اینکه اعتراض روسیه ایجاب میکند خطرات و نتایج برخاسته از استراتژی «نبرد بین جنگها» که توسط اسرائیل در سوریه اجرا میشود، مورد ارزیابی قرار بگیرد، نوشت: اسرائیل نمیتواند مخالفت روسیه با حملات تلآویو در عمق سوریه را نادیده بگیرد؛ چراکه روسیه حضور نظامی در سوریه دارد و مسکو دارای تاثیرگذاری در صحنه بینالملل است. واکنش روسیه از حمله به فرودگاه دمشق ثابت میکند که حساب باز کردن اسرائیل بر روی تلاش برای اختلاف افکنی میان روسیه، ایران و نظام سوریه شکست خورده است.
▪️هر چند مقامات رژیم صهیونیستی مانند همیشه به خوبی بر این نکته واقف هستند که آمریکا، فرانسه و انگلیس از حق وتو علیه این پیشنویس قطعنامه روسیه استفاده کنند، اما این موضوع برای رژیم صهیونیستی هزینهزا است. اینکه روسها در تلاش هستند تا جایگاه به شدت تضعیف شده خود در سوریه را با چنین رفتارها و اقداماتی احیا کنند خود یک موضوع است اما موضوع مهمتر در این زمینه گره خوردن منافع پراکنده روسها به همدیگر است چرا که رژیم صهیونیستی تا به امروز فکر میکرد که سران کرملین هر مساله را به جای خود بررسی میکند و حاضر نیست که آنچه در سوریه میگذرد را با اوکراین گره بزند.
@syriankhabar
گفتوگوی آزاد - اخبار سوریه.mp3
48.66M
در گفتوگوی آزاد کانال تعدادی از دوستان حضور پیدا کرده و راجع به مسایل مختلف اظهار نظر کردند هرجا که سوادم قد داد، به سوالات پاسخ گفتم...
@syriankhabar
🔴آسیای غربی میزبان 43درصد صادرات سلاح امریکا
🔻در گزارش سالانه موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم آمده است، از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، عربستان سعودی، مصر، قطر و امارات متحده عربی در میان ۱۰ کشور واردکننده اصلی تسلیحات قرار داشتند. کشورهای خاورمیانه در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ شاهد افزایش ۲.۸ درصدی در واردات تسلیحات بودند. همچنین میزان واردات در ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ شاهد ۸۶ درصد افزایش بود.
🔻براساس این گزارش «آسیای غربی ۴۳ درصد از تبادلات تسلیحاتی آمریکا را به خود اختصاص داده است. چیزی که به شکلی بخصوص برای رشد صادرات تسلیحاتی آمریکا اهمیت داشت، افزایش ۱۰۶ درصدی صادرات تسلیحات آمریکا به عربستان سعودی بود.»
🔻«واردات تسلیحاتی عربستان در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ افزایش ۲۷ درصدی داشت. واردات تسلیحاتی قطر نیز ۲۲۷ درصد افزایش یافت و این کشور از بیستودومین واردکننده تسلیحاتی به جایگاه ششم صعود کرد. در مقابل، واردات امارات در بازه زمانی مشابه ۴۱ درصد کاهش یافته و از جایگاه سوم به رتبه نهم سقوط کرد. این سه کشور و کویت سفارشهای تسلیحاتی عمدهای برای سالهای آتی ثبت کردهاند.»
@syriankhabar
🔳جاسوسی از صهیونیستها با یک اپ ورزشی!!
🔸رژیم صهیونیستی همواره ادعای زرنگ بودن و جلوتر از همه بودن را دارد، اما این رژیم در طول دوران حیات ننگین و پر از قتل و کشتار خود هیچ وقت فکر نمیکرد روزگاری برسد که دشمنانش آن اندازه قدرتمند شوند که با شگردها و شیوههای بدیع که به عقل نابودگر و ویرانگر آنها هم نمیرسد دست به جاسوسی از سیستم معیوب آنها بزنند. در این سالها با توجه به ضعف ساختاری این رژیم و مهمتر از آن، قدرت برتر دشمنانش حملات سایبری و نفوذهای قابل توجهی روی داده که در نوع خودش باعث وحشت صهیونیستها شده است.
🔸اگر تحولات هفتههای اخیر در سرزمینهای اشغالی را رصد کرده باشید، با موجی از ناامنی، هراس و وحشت ناشی از اقدامات ویژه مواجه شدهاید که صهیونیستها تلاش بسیاری کردهاند تا با استفاده از ماشین تبلیغاتی و دستگاه پروپاگاندای خود آن را ماستمالی کنند. اما حقیقت آن است که این رژیم با رگباری از حملات مخرب و بیسابقه مواجه بوده که مقابله با آنها از توان این رژیم مفلوک و بدبخت خارج بوده است. منابع امنیتی و اطلاعاتی تاکید دارند که صهیونیستها از امریکا و برخی کشورهای اروپایی خواستهاند در این مسیر به آنها کمک کنند چرا که نیرو و تجهیزات لازم و کافی برای مقابله با این حملات را در اختیار ندارند.
🔸اما این فقط بخشی از ماجرا است و شگردهایی که هر از چندگاهی از آنها رونمایی میشود باعث شده تا خود صهیونیستها نیز ناچار به اعتراف در این زمینه شوند که تا چه اندازه آسیبپذیر بوده و طرف مقابل آنها تا چه میزان از هوش بالایی برای نفوذ در ساختار امنیتی و نظامی آنها بهرهمند است. بر اساس این گزارش، ماموران ناشناس از یک اپلیکیشن ردیابی اطلاعات سلامت به نام «استراوا» برای جاسوسی از اعضای ارتش رژیم صهیونیستی و ردیابی تحرکاتشان در پایگاههای مخفی در سراسر این رژیم و رصد بالقوه آنها حین سفرهای خارجی مرتبط با امور رسمی استفاده کردهاند.
▪️روزنامه گاردین گزارش داد که این عملیات که وابستگی آن فاش نشده است، از طریق یک سری «بخشهای» جعلی دوندگی در داخل پایگاههای نظامی، توانسته افرادی را که در این پایگاهها ورزش میکردند، حتی آنهایی که قویترین تنظیمات حریم خصوصی مربوط به حسابشان را اعمال کردهاند، تحت نظر بگیرد. در یکی از نمونههایی که توسط گاردین مشاهده شد، یک کاربر مشغول دویدن در یک پایگاه فوق محرمانه که ظن ارتباطش با برنامه هستهای اسرائیل وجود دارد، قابل ردیابی در پایگاههای نظامی دیگر و حین سفر به یک کشور خارجی بود.
▪️این کمپین جاسوسی از سوی یک سازمان اطلاعاتی منبع باز اسرائیلی به نام سازمان «فیک ریپورتر» کشف شد. آچیا شاتز، مدیر اجرایی این گروه گفت: ما به مجرد اطلاع پیدا کردن از این رخنه امنیتی با نیروهای امنیتی اسرائیل تماس گرفتیم. شرکت فیک ریپورتر بعد از دریافت تاییدیه نیروهای امنیتی تلآویو با مسئولان اپلیکیشن استراوا تماس گرفت و آنها یک تیم رده بالا برای رسیدگی به این مساله تشکیل دادند. اپلیکیشن ردیابی استراوا به کاربر اجازه تعریف و رقابت کردن با خودش طی «بخشبندی» کارهای ورزشی نظیر تعیین مسیرهای کوتاه برای دویدن یا دوچرخه سواری یا بالا رفتن از تپههای مرتفع و یا دور زدن یک مسیر دوچرخه سواری یا یک پارک را میدهد.
▪️در عین حال کاربران میتوانند این بخشهای ورزشی را در سرور اپلیکیشن استراوا آپلود کنند یا همچنین میتوانند رکوردهای جی.پی.اس را از محصولات یا خدمات دیگر دریافت و در این اپلیکیشن بارگذاری کنند. با این حال شرکت استراوا امکان بررسی قانونی بودن سوابق جی.پی.اس بارگذاری شده را نداشته و به همه اجازه میدهد که صرفا با بارگذاری به تعریف یک بخش حتی اگر ربطی به مکان ردیابی خود آنها نداشته باشد، بپردازند. در حقیقت برخی از بخشهای بارگذاری شده در این اپلیکیشن به صورت کاملا مشخص به صورت مصنوعی و غیر منطقی از جمله با تعیین متوسط سرعت صدها کیلومتر در ساعت یا تعیین خطوطی که به شکلی غیرطبیعی مستقیم هستند، به نظر میرسند.
▪️ممکن است برخی از این بخشهای جعلی هدفشان فریب دادن برخی رقابتهای دوستانه یا راهنمایی کردن دیگران باشد. اما دستکم به نظر میرسد که یک مورد از آنها هدفی «مخرب» داشته باشد. یک کاربر ناشناس که مکان وی بوستون ماساچوست تعیین شده، اقدام به تعریف بخشهایی جعلی در سراسر تعدادی از پایگاههای نظامی در اسرائیل از پستهای متعلق به سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل و پایگاههایی شدیدا امنیتی مظنون به ارتباط با برنامه هستهای این رژیم کرده است.
▪️شاتز عنوان کرد: با بهرهبرداری از این قابلیت میتوان فایلهای مهندسیشده بارگذاری کرد، جزئیات کاربران هر جای جهان را فاش ساخت و به این ترتیب عناصر میتوانند گامی هشداردهنده در راستای بهرهبردن از یک اپلیکیشن محبوب با هدف آسیب زدن به امنیت شهروندان و دولتها بردارند.
@syriankhabar
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوختگیری فتوفانتوم نیروی هوایی ارتش از تانکر سوخترسان بر فراز جزیره خارگ. پایگاه مادر این فتوفانتومها که در سالهای گذشته به دوربینهای بسیار پیشرفته و با قابلیت بالای ساخت داخل مجهز شدهاند پایگاه سوم شکاری است. حضور این فانتومها در خلیج فارس به همراه تانکر سوخترسان و انتشار فیلم آنها، آن هم بر فراز جزیره بسیار راهبردی و مهم خارک بدون دلیل نیست. این فانتومها در طول دوران جنگ هشت ساله بسیار درخشیدند، کارنامه قابل قبولی داشتند و عقابان تیزپر و شهسواران بزرگی بر این پرندههای آهنین بال روح بلندشان در تاریخ ابدی ایرانزمین آسمانی شد....
@syriankhabar
خبرگزاری ایرنا در طول چند هفته گذشته در قالب سلسله گزارشهایی با عنوان «وعدههای صادق» اقدام به انتشار برخی مطالب در مورد دولت سیزدهم و دستاوردهای آن کرده که آنچه میبینید، گزارش 30ام آن است. اسم این سلسله گزارشها، وعده صادق است اما بنده به عنوان یک خبرنگار چیزی به اسم صداقت در آن نمیبینم. حالا بروید و گزارش را بخوانید تا متوجه شوید که چرا صداقت در آن نیست.
حوزه دفاعی، یک حوزه ویژه بوده که چون به امنیت کشور وابسته است هیچ دولتی نمیتواند بگوید من این کار را کردم یا من فلان کردم... شاید به لحاظ بودجهای کم و زیادی شود - که آن هم باید توضیحات را دید - اما اینکه شما بیایید و بنویسید «سیمرغ پرندهای که در دولت سیزدهم به نتیجه رسید» رسماً دارید کلاه سر مخاطب میگذارید. این پروژه یک دهه است در دست توسعه بوده و حالا رونمایی شده است. در حوزه پهپادی، تولید مهمات و... همینطور. توصیهام به آقایان در ایرنا این است که به شعور مخاطب احترام بگذارید. شاید دوست عزیز ما که آنجاست ناراحت شود اما دوباره ببینم، باز هم اعتراض خواهم کرد. نکنید این کار را، نکنید خواهشا!
@syriankhabar
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امریکاییها متاسفانه هیچ وقت فکر نمیکنند، فقط وقتی بازی به نقطه بدون بازگشت رسید، آنگاه شاید حاضر باشند که فکر کنند، گفتوگو کنند و در نهایت آنقدر در این حوزه هم جفتک میاندازند و خرابکاری میکنند که هیچ وقت به نتیجه نهایی نرسیده و عملا یک کلاف سردرگم را درست میکنند. من ندیدم که کسی بخواهد بین اعلام غنیسازی در تاسیسات فردو با استفاده از سانتریفیوژهای مدرن و پیشرفته آیآر-6 به استعداد هزار دستگاه و نزدیک شدن قایقهای تندروی نیروی دریایی سپاه به ناوهای امریکایی در تنگه هرمز به فاصله 45 متر با زیادهخواهی امریکاییها در مذاکرات وین ارتباط برقرار کند. همه این موارد به هم مرتبط هستند و مجموعهای از یک طرح بزرگ و چند جانبه است که طرف امریکایی خیلی دیر خواهد فهمید...
اگر امریکاییها فکر میکنند که در برابر تاخیر آنها در امضای توافق هستهای ایران دست بسته میماند سخت در اشتباه هستند، در جهان امروز هیچ کسی جرات نکرده که از فاصله 45 متری ناوهای امریکایی عبور کند، انتشار این فیلم توسط امریکاییها فقط برای مسخره کردن خودشان است و اینکه در برابر سه قایق کوچک ایرانی چگونه دستپاچه شدهاند...
@syriankhabar
فارغ از بحث سیاست و جنگ و رقابتهای نوع بشر، اجازه دهید برخی زیباییهای کائنات، هنر بیبدیل کردگار بزرگ، حکیم اول و آخر، حضرت حق، خالق هنرمندی که هر چه از هنر او به چشم مخلوق فقیرش که بشر باشد بیاید چیزی نیست جز ذرهای ناچیز را ببینیم. این تصویری است که تلسکوپ هابل منتشر کرده است، تصویری زیبا و دلنشین از حضور بیش از هزاران کهکشان!! دانشمندان میگویند اگر بشر بتواند از کهکشان راه شیری خارج شود، آنگاه به جای ستارهها، کهکشانها را خواهد دید. هر یک از کهکشانها به بزرگی و کوچکی خود میلیاردها ستاره و سیاره را در خود جای دادهاند. تصور این تصویر زیبا و فکر کردن به عظمت و بزرگی آنچه حضرت دوست خلق کرده، خلخال به نگاه انسان میکشد و دل را به طاعت او که سزاوار اطاعت است راغبتر میکند. باشد که بندهای در خور خدایی او باشیم، بندهای در بند لطف و مهر بیپایانش...
@syriankhabar
✴️چند نکته در مورد سفر مقامات آسیای مرکزی به تهران
🔸در طول چند هفته گذشته شاهد سفر روسای جمهور سه کشور تاجیکستان، ترکمنستان و قزاقستان به تهران بودیم و انتظار میرود که رئیس جمهور ازبکستان و حتی قرقیزستان هم به زودی راهی تهران شوند. در این سفرها که به شکل بیسابقهای صورت گرفته و فارغ از دعوت دولت سیزدهم از مقامات این کشورها، خود آنها اصرار ویژهای برای سفر به تهران و امضای توافقات اقتصادی، فرهنگی و امنیتی داشتند. اینکه چرا این کشورها که تا همین چهار ماه پیش حاضر به امضای یک توافق گسترده با ایران نبودند، خود پیشنهادات قابل توجهی کرده و برای اجرایی کردن این پیشنهادات تعهد هم کردند، موارد و مسائلی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.
🔸اگر مطالب و مواردی را که در این سالها نوشته و قلمی کردهام با دقت خوانده باشید، متوجه نکته بسیار مهمی شدهاید و آن نیز تلاش عجیب امریکا برای مسدود کردن مسیر دسترسی چین از طریق روسیه به اروپا است. در آن یادداشتها و تحلیلها بارها به این مهم اشاره کردم که دیر یا زود امریکاییها این مسیر را خواهند بست اما در مورد ساز و کار این راهبرد امریکا به شکل دقیق چیزی قابل گفتن نبود. اما جنگ اوکراین که سالها پیش هم قابل پیشبینی بود این مهم را به سرانجام رساند اما حتی بدبینترین تحلیلگران هم فکر نمیکردند که واکنش امریکا و اروپا به این حمله تا این اندازه شدید و بیسابقه باشد.
🔸در حقیقت، مسیر اتصال روسیه به اروپا صرفا برای بازار چین و یا روسیه و کشورهای اروپایی مفید نبود و کشورهای آسیای مرکزی هم از این مسیر بهره میگرفتند. اگر به یاد داشته باشید که با شروع جنگ روسیه و اوکراین به این مطلب تاکید کردم که این جنگ برای ما برکاتی دارد که باید با فرصتطلبی تمام آن را مورد بهرهبرداری قرار داد. اینکه در تهران مقامات مسوول تا چه اندازه در این زمینه فعالیت کرده و میخواهند بهره لازم را ببرند نمیدانم اما این فرصت برای همیشه برقرار نیست و دیر یا زود این پنجره بسته خواهد شد. بسته شدن راه ارتباطی اروپا بر روی کشورهای آسیای مرکزی که از طریق روسیه برقرار بود، ضربهای کاری و اساسی به این کشورها وارد کرد.
🔸در حقیقت، این کشورها این روزها دچار کمبودهای بسیاری در سطح بازار خود و تامین نیازهای روزمرهای شدهاند که تا پیش از این از طریق خاک روسیه به این کشورها میرسید. امروز این کشورها به شدت دچار کمبود هستند و نیاز آنها به برقراری ارتباط با جهان بیرونی باعث شده تا به سراغ ایران بیایند. امضای توافقات مختلف در حوزه حمل و نقل و ایجاد کریدورهای ارتباطی در این سفرها نشان از فلاکت این کشورها داشت که به شدت نیازمند برقراری ارتباط با بازارهای بیرونی و خارجی هستند.
🔸موضوع بعد که باید به آن دقت کرد، تحریم شدید روسیه توسط کشورهای غربی است. این تحریم به مراتب از تحریم ایران شدیدتر بوده و شامل نزدیک به 5 هزار نوع تحریم مختلف است. با توجه به عمق روابط کشورهای حوزه آسیای مرکزی با کشور روسیه در حوزههای مختلف این تحریمها برای آنها یک فاجعه به تمام معنا به شمار میرود. تا پیش از این، کشورهای آسیای مرکزی تحریم ایران را بهانهای برای کاهش مبادلات و تبادلات اقتصادی میدانستند اما امروز شاهد این هستند که هم روسیه و هم ایران تحریم بوده و چه بسا در فردایی دیگر چین هم به این لیست تحریمها اضافه شود.
🔸اینکه آنها باید چه راهکاری در پیش بگیرند، گزینههای متنوعی در اختیار ندارند. حتی یک روز پیش از سفر رئیس جمهور تاجیکستان به تهران، یک هیات سیاسی و دیپلماتیک امریکایی از هر پنج کشور حوزه آسیای مرکزی بازدید و با مقامات مختلف این کشورها دیدار کرد. هدف اصلی و عمده سفر این هیات، به گفته خودشان کمک اقتصادی بود اما سوالی که این کشورها پرسیدند این بود که از چه مسیری میتوانیم تجارت خارجی خود را گسترش داده و اقتصاد خود را احیا کنیم، هم ایران و هم روسیه تحریم هستند! اگر راه روسیه و اروپا بسته و با روسیه نمیشود تجارت کرد، دستکم از مسیر ایران که میشود و این راهی بود که مقامات کشورهای آسیای مرکزی در تهران آن را دنبال میکردند.
🔸موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد، خالی شدن عرصه آسیای مرکزی از حضور مخرب ترکیه است. پس از ماجرای قزاقستان سران این کشورها متوجه مسائل بسیاری شدند. ترکیه به عنوان کشوری که دو دهه در این منطقه سرمایهگذاری کرده بود از یک کشور اثرگذار به اثرپذیر تبدیل شد و این روزها فقط به فکر نجات اقتصاد خودش است بنابراین سران این کشورها به لحاظ فکری و ایدئولوژیک هم فراغ بال بیشتری برای حضور در تهران داشتند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️چند نکته در مورد سفر مقامات آسیای مرکزی به تهران 🔸در طول چند هفته گذشته شاهد سفر روسای جمهور سه ک
موضوع دیگر بسیار مهم، مبحث امنیت است. حوادث قزاقستان سران این کشورها را بسیار ترساند، آنها متوجه شدند که خطر بیش از آن چیزی که فکر میکنند تهدیدشان میکند و میتواند باعث فروپاشی سیاسی و فکری آنها شود. در همه سالهای گذشته این کشورها هیچ مداخلهای از طرف ایران ندیدند، بلکه در حادثه قزاقستان طرف ایرانی کمک بسیاری به مقامات قزاق کرد و اطلاعات ذیقیمتی را از عناصر فعال در سوریه که از ترکیه به این کشور بازگشته بودند در اختیار آنها گذاشت. تجربه سترگ و بزرگ ایران در مبارزه با تروریسم و گروهکهای تکفیریِ وهابی باعث علاقمندی بیش از پیش این کشورها به همکاری با ایران شده است.
فعال شدن هستههای گروهکهای تکفیری در افغانستان و ارتباط ثابت و مداوم آنها با عناصر خفته خود در کشورهای آسیای مرکزی و ضعف این کشورها در شناسایی و سرکوب این عناصر در کنار درگیر شدن روسیه به عنوان بزرگترین شریک امنیتی آنها در جنگ آنها را بناچار سراغ ایران آورده است. اینکه قول و قرارها و وعدهها برای همکاری امنیتی در چه سطحی است، هنوز مشخص نیست اما واضح است که کشوری مانند تاجیکستان با مرزهای کوهستانی که امنیت بخش بزرگی از آن بر عهده ارتش روسیه است همچنان برای کنترل این مرزها ضعیف است. حضور پهپادی ایران در تاجیکستان تجربهای قابل توجه است که میتواند در سایر کشورها این حوزه تکرار شود.
در پایان باید گفت، سرگرمی دو کشور روسیه و ترکیه به عنوان مهمترین طرفهایی که در چند دهه گذشته بازیگران فعالی در آسیای مرکزی بودهاند فرصت بینظیری را در اختیار کشورمان گذاشته است. جنگ روسیه و اوکراین حتی اگر به پایان برسد باعث نخواهد شد تا تحریمهای این کشور برداشته شود بنابراین سران این کشورها به تهران آمدند تا عصر جدیدی را در روابط دوجانبه باز کنند. باید این فرصت را دو دستی چسپید. کشورهای آسیای مرکزی میتوانند منبع مهمی برای تامین امنیت غذایی ایران و البته بازار مصرف خوبی برای کالاهای تولیدی کشورمان باشند.
@syriankhabar
بعد از ۱۰ سال قطع روابط میان جنبش حماس و دولت سوریه و پس از رایزنیهای متوالی حزبالله نزد حاکمیت سوریه برای بازگشت دوباره رهبران حماس که توسط اردوغان از استانبول اخراج شدهاند، تکفیریهای وابسته به ترکیه به شدت از این موضوع ناراحت هستند. آنها وقتی که رهبران حماس و بسیاری از اعضای آن در دمشق علیه میزبان خود اسلحه به دست گرفته و هزاران نفر از نظامیان سوری و مردم بیگناه این کشور را قتل عام کرده و باعث ویرانی تعدادی از محلات دمشق شدند، آن را حلوا حلوا میکردند اما حالا که میخواهند در راستای منافع خود و فلسطین به دمشق بازگردند، فحاشی میکنند... از سوی دیگر در حالی که اردوغان به خاطر منافع حزبی خودش و البته تفکرات راهبردی و عمیقی که نسبت به صهیونیستها دارد تعداد زیادی از مقامات سیاسی حماس را از ترکیه اخراج کرده و هیچ جایی جز دمشق ندارند این جنبش را وابسته به تشیع دانسته و به آن می تازند...
در واقع برخی از رهبران حماس مانند خالد مشعل و موسی ابومرزوق به خاطر هیچ و پوچ برای قطر و ترکیه و در راستای منافع رژیم صهیونسیتی بلای جان مردم سوریه شدند، دقیقا برای افرادی مثل همین طاهر العمر مفلوک...
@syriankhabar
از ساعتی پیش درگیریهای شدیدی میان تروریستهای وابسته به ترکیه و شبهنظامیان کرد چند ملیتی وابسته به آمریکا و اسرائیل در شمال سوریه شروع شده است. پس از آنکه توپخانه ارتش اشغالگر و تروریستپرور اردوغان به روستاهای اطراف شهر تلرفعت حمله کرد، این شبهنظامیان هم پایگاه اشغالگران ترک در نزدیکی شهر مارع در شمال حلب را هدف قرار دادند. همچنین شبه نظامیان تروریست وابسته به ترکیه در محورهای مختلف در شمال حلب به ویژه در منطقه مارع با شبهنظامیان قسد درگیر شدهاند.
@syriankhabar