وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی زنگ زده به وزیر خارجه فاشیست و نوکر امریکا و انگلیس اوکراین و بهش توضیح داده که همه حرفهای امریکاییها در مورد فروش پهپاد ایرانی به روسیه دروغ است!!
بر اساس گزارش وزارت امور خارجه، در این تماس تلفنی امیرعبداللهیان ضمن رد اتهامات بی پایه و اساس اخیر مشاور امنیت ملی آمریکا علیه کشورمان، مبنی بر ارسال پهپاد ایرانی به روسیه برای برای بکارگیری در جنگ علیه اوکراین، طرح این گونه ادعاها را هم زمان با سفر بایدن به سرزمین های فلسطین اشغالی، در راستای اهداف و اغراض سیاسی خاص خواند.
وی با بیان اینکه موضع اصولی و صریح جمهوری اسلامی در مخالفت با جنگ و حمایت از توقف جنگ، همانند رویکرد دوگانه برخی کشورهای غربی مبتنی بر استاندارد دوگانه نیست، افزود: جمهوری اسلامی ایران کماکان به تلاش و مساعی جمیله خود در جهت پایان دادن به جنگ و حل سیاسی بحران اوکراین ادامه میدهد. تهران آماده توسعه و گسترش همه جانبه روابط از جمله در عرصه های اقتصادی و کشاورزی با کییف است.
ما کی میخواهیم یاد بگیریم که چه حرفی را کی بزنیم، خدا داند... افسوس و افسوس که حرف زدن، تفِ سر بالا است!!
@syriankhabar
🔴 رزمندگان حزبالله از نظامیان اسرائیلی آموزشدیدهترند
ایال پیکنو، استاد گروه تحقیقات سیاسی در دانشگاه بار ایلان و کارشناس نظامی و اطلاعاتی اسرائیل در مصاحبه با روزنامه عبری زبان اورشلیم پست، اذعان کرد: حزب الله دارای ارتشی بشدت منظم است و اسرائیل توانایی جنگ با آن را ندارد چرا که خسارات ناشی از آن بسیار زیاد خواهد بود. نیروهای حزبالله از سربازان اسرائیلی با تجربهتر و آموزش دیدهتر هستند.
وی با بیان اینکه قدرت جنگ حزبالله بسیار زیاد است و اصلاً مشخص نیست که اسرائیل بتواند با آن مقابله کند یا خیر، تاکید کرد که قدرت نظامی حزبالله از سال ۲۰۰۶ افزایش یافته است. اعتقاد بر این است که این سازمان علاوه بر زرادخانه موشکی و راکتی بیش از ۱۰۰ پهپاد دارد.
پیشتر سیدحسن نصرالله درباره تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر حرکت به سوی بیروت، صیدا و صور گفت: همه اسرائیلیها میدانند که صحبت درباره ورود به لبنان پوچ است. وی به گانتس توصیه کرد تجربه جنگ 33 روزه را بار دیگر مرور کند.
البته گفته پیکنو در مورد تعداد پهپادهای حزبالله درست نیست، به جای 100 فروند، باید میگفت صدها فروند که ترسید بگوید..
@syriankhabar
طبق معمول همیشه و باز هم سرافرازی سفرای پر افتخار و کارکشته جمهوری اسلامی ایران در بلاد فرنگ... جناب سفیر جوری مرقوم فرمودهاند که انگار یک ماه شب و روز به صورت مجانی کلاس تقویتی برای این جوانها ترتیب داده و در این یک ماه به شدت بیخوابی کشیده است...
بابا جان برو به کارت برس، برو نگاه کن ببین نروژیها چگونه در پرورش ماهی در قفس پیشرفت کردهاند، چگونه به صادرکننده موفقی در حوزه صنایع دریایی تبدیل شده و چگونه دارند در این حوزه مدیریت میکنند. یک بدبختی زحمت میکشد، شب و روز ندارد و بعد یکی دیگر میآید و ناتوانی خودش را پشت آن مخفی کند....
امان از دست این وزارتخانه خارجه.... امان از دست این سفرایی که فقط دلشان خوش است که سفیر هستند. به سفرای امریکا، انگلیس و همین نروژ نگاه کنید چگونه برای منافع ملی کشورهایشان دست و پا میزنند.... شما هم دیدید بفرستید بنویسم شاید یکی به رگ غیرتش برخورد.
@syriankhabar
🔴 شکاف میان صهیونیستها در قبال برنامه هستهای ایران
🔹روزنامه نیویورک تایمز در حالی که جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در سفر به فلسطین اشغالی در دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و توافق هستهای رایزنی کرد، در گزارشی به وجود اختلافاتی میان مقامات و نهادهای این رژیم در زمینه احیای توافق هستهای پرداخته است که دولت قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن آن از این توافق خارج شد. این گزارش که دستکم یک تحلیلگر ایرانی آن را ننوشته و به نظر میرسد نمایی واقعیتر از سفر بایدن به سرزمینهای اشغالی است، میتواند نمایانگر افقی از واقعیتهایی باشد که صهیونیستها ناچار به برخورد با آن هستند. آنچه در ادامه میخوانید، متن این یادداشت است.
🔻از لحظهای که توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ انجام شد، دولت اسراییل سرسختانه با این توافق مخالف بوده است. اگرچه مقامات ارشد نهادهای دفاعی و اطلاعاتی اسراییل بیش از پیش میگویند که توافقی جدیدی مشابه قبلی میتواند به نفع اسراییل باشد. شکاف بر سر توافق هستهای بیشتر میان کارکنان دفاعی و بخش اطلاعاتی آن و موساد است که مسئول گردآوری اطلاعات و عملیات مخفیانه برون مرزی است.
🔻سال ۲۰۱۸، وقتی دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا از توافق هستهای خارج شد، توجه کمتری به این مناقشات میشد. اما از وقتی بایدن در تلاش برای احیای توافق است، اختلافات برجستهتر شده؛ او این هفته در آسیای غربی است تا تلاش کند به متحدانی همچون اسراییل و عربستان سعودی اطمینان دهد که احیای توافق هستهای موجب بالا بردن امنیت آنها خواهد شد.
🔻در حالی که باید بسیاری از موانع پیش از انجام شدن توافق برطرف شوند، مقامات ارشد اسراییل معتقدند هم آمریکا و هم ایران منافع چشمگیری در انجام شدن این توافق دارند. تهران مشتاق رها شدن از تحریمهای اقتصادی سخت است و واشنگتن علاوه بر نگرانیهای امنیتی، مایل است نفت ایران به بازارهای جهانی وارد شود تا قیمتهای انرژی کاهش بیابد. مقامات نظامی اسراییل در برخی مصاحبهها در هفتههای اخیر گفتند که آهارون هالیوا، رییس اطلاعات نظامی ارتش اسراییل و دستیاران او در بحثهای داخلی معتقدند که هرگونه توافقی، حتی توافقی با نقصهای بزرگ، با توجه به پیشرفت سریع ایران در برنامه هستهایاش، بهتر از وضعیت فعلی خواهد بود. آنها میگویند، این توافق موجب متوقف شدن فعالیتهای هستهای ایران در سطح فعلی خواهد شد و به اسراییل فرصت خواهد داد ظرفیتش برای حمله به زیرساختهای هستهای ایران را ارتقا دهد.
🔻از سوی دیگر، مقامات اطلاعاتی اسراییل که در جریان جزئیات عملیات و دیدگاههای سیاسی موساد هستند، میگویند، رهبران اسراییل همچنان بر این عقیدهاند که ایران هیچ گاه بدون ترکیبی از فشارهای اقتصادی، دیپلماتیک و کارزار خرابکاری و ترور علیه برنامه هستهای آن، از برنامههای هستهای خود دست نخواهد کشید. این مقامات میگویند، یک توافق هستهای مستلزم لغو یا کاهش چشمگیر تمامی این اقدامات خواهد بود و موجب سرازیر شدند میلیاردها دلار به خزانه ایران میشود.
🔻مقامات نظامی این رویکرد را رد کرده و میگویند، عملیاتهای خرابکارانه مخفیانه در سالهای اخیر کار کمی برای ممانعت از پیشرفت هستهای ایران انجام دادهاند. هیچ کسی مسئولیت این عملیاتها را قبول نکرده است اما ایران با اطمینان از این که اسراییل پشت این عملیاتها بوده است، میتواند خود یا از طریق شبه نظامیان وابسته به خود، مانند حزبالله در لبنان و حماس در غزه، تلافی کند.
🔻نیویورک تایمز در بخش دیگری از این گزارش با پرداختن به نقطه نظرات تامیر پاردو، رییس پیشین موساد در زمان نخستوزیر بنیامین نتانیاهو در رژیم صهیونیستی، با اشاره به این که پاردو معتقد است تهدیدات نظامی در زمان نتانیاهو علیه ایران، «دقیقا نتیجه عکس داد»، به نقل از او نوشت: اقدام اسراییل در متقاعد کردن ترامپ به خروج از توافق یکی از اشتباهات استراتژیک جدی اسراییل از اولین روزهای تشکیل آن تا به امروز بود. در نهایت، ما به جای آسیبزدن به برنامه هستهایایران، خودمان را در موقعیتی قرار دادیم که آنها به یک بمب نزدیکتر شدهاند.»
@syriankhabar
از خبرگزاری تسنیم بابت اصلاح این خبر ممنونیم، از خبرگزاری که خود را متعلق به انقلاب و نظام و حامی محور مقاومت میداند انتظار بسیار بیشتری میرود. من واقعا نمیدانم چه فرد یا افرادی چنین خبرهایی را در این خبرگزاریها منتشر میکنند و اینکه چه هدفی دارند برای من یکی نامشخص است. از این شکل کار کردنها حس خوبی ندارم، اصلاً برای منِ نوعی این شکل کار کردن قابل هضم نیست.
از مدیران و مسوولان خبرگزاریها تقاضا دارم مراقب باشند، نفوذ فقط نفوذ امریکا، رژیم صهیونیستی و سعودیها، حضرات باکویی و بارزانیها که نیست در این کشور خیلیها دست به ولخرجی و پولپاشی میزنند و خیلیها هم منافعی شخصی دارند. مسوولیت یک خبرنگار وطندوست، آگاه و بچه شیعه مخلص این است که حواسش به این مبادی جمع باشد. این همه شهید و مفقود و جانباز حشد الشعبی نداد که یک آدم الدنگ و ابله بیاید و اینگونه به آنها توهین کند و بعد رسانه وابسته به سپاه باسدارانی که خود حشد الشعبی را آموزش داده و مسلح کرده، از زبان یک فرد حقیر و مفلوک جایگاه و خدماتش را زیر سوال ببرد.
@syriankhabar
جو بایدن، به عنوان اولین دیدار با مقامات سعودی، با سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان دیدار کرد. بایدن قرار است علاوه بر پادشاه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان هم دیدار کند.
دیدار بایدن با پادشاه عربستان تنها حدود 30 دقیقه طول خواهد کشید و پس از آن با بن سلمان دیداری دو جانبه برگزار خواهد کرد...
طبق برنامه اعلام شده از سوی آمریکا ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان به دلیل وضعیت جسمانیاش تنها ۳۰ دقیقه در دیدارهای دوجانبه امروز(جمعه) حضور خواهد داشت و بایدن و محمد بن سلمان بعد از رفتن ملک سلمان به دیدارشان ادامه میدهند.
این نخستین دیدار رئیس جمهور آمریکا با ولیعهد سعودی به رغم بی محلی های سابق رئیس جمهور آمریکا وی است.
@syriankhabar
هر آنچه که رییس جمهور آمریکا در منطقه قصد برداشت داشت، بر باد خواهد رفت. صحبتهای او مبنی بر اینکه منطقه را خالی نمیکند تا چین و روسیه جای آمریکا را بگیرند ناشی از ناآشنایی او با حقیقتی است که در حال شکل گیری در منطقه است؛ قرار نیست چین و روسیه جای آمریکا را پر کنند بلکه این ایران است که با اقتدار هرچه تمامتر جای آمریکا را در منطقه پر خواهد کرد و اتفاقات بیشماری در منطقه روی خواهد داد. آمریکا نه قدرت قدیم و نه نفوذ چند دهه گذشته را دارد که بتواند در منطقه دست به اقدامات گسترده و سنگین بزند، امروز دیگر کسی برای رئیس جمهور آمریکا تره هم خرد نمیکند.
شکلیک فقط دو راکت از باریکه غزه پس از خروج بایدن از سرزمینهای اشغالی و رونمایی از قدرت پهپادی بی نظیر ایران در حوزه دریایی، پیامهای کوچکی بودند تا به رئیسجمهور آمریکا یادآور شوند توانایی ایجاد امنیت مورد نظر خود در منطقه را نخواهد داشت و نظمی که قرار است با تعریفی جدید و با مشارکت رژیم صهیونسیتی شکل بگیرد، ابتر خواهد ماند.
با این حال همچنان منتظر رونمایی از موشک جدید و قدرتمندی میمانم که توان دریایی آمریکا را برای همیشه به چالش بکشد.
@syriankhabar
چند روز پس از سفر علی شمخانی به ارمنستان، رییس سازمان سیا هم راهی ایروان شد... هدف از سفر ویلیام برنز که مشخص نیست چیست، ناگهانی بوده است...
@syriankhabar
وزارت دفاع روسیه روز شنبه از سفر غیرمنتظره وزیر دفاع این کشور به منطقه دونباس اوکراین و بازدید از نیروهای روسی درگیر در جنگ در جریان اوکراین خبر داد.
سرگئی شویگو با افسران نیروهای مرکزی و جنوبی، سرگئی سوروویکین، ژنرال ارتش و ژنرال الکساندر لاپین همچنین سایر افسران ارشد ارتش روسی فعال در جبهه نبرد اوکراین دیدار کرد. رئیس وزارت دفاع روسیه دستورات لازم را برای تشدید اقدامات گروهها در تمام مناطق عملیاتی به منظور جلوگیری از احتمال حملات موشکی و توپخانهای گسترده دولت کییف به زیرساختهای غیرنظامی و ساکنان شهرکها در سراسر دونباس و سایر مناطق صادر کرده است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد: شویگو همچنین مدالهای ستاره طلایی را به لاپین و ژنرال "اسدالله آباچف" بابت شجاعت و قهرمانی آنها در جریان این درگیری در اوکراین اهدا کرد. فرمان اهدای جوایز عالی دولتی به این افسران پیشتر توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امضا شده بود.
@syriankhabar
🔴 کردهای وابسته به امریکا: ایران و روسیه از ما دفاع کنند!
🔻شلوار برای کردهای مزدور امریکا و اسرائیل در شمال سوریه چنان تنگ شده که آنها ناامید از حمایت امریکا، از ایران و روسیه خواستهاند تا از آنها در برابر حملات ارتش اشغالگر ترکیه و تروریستهای وابسته به اردوغان حمایت کنند! این جماعت که جنایتهای بسیاری علیه ارتش و ملت سوریه انجام داده و منطقه تحت کنترل خود را جولانگاه صهیونیستها کردهاند، در حالی از ایران و روسیه خواسته تا با حمله ارتش اشغالگر ترکیه مقابله کند که در طول ماههای گذشته حاضر به همکاری با دولت مرکزی سوریه نبود.
🔻در حالی که قرار است رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه که قرار است با همتایان روسی و ایرانی خود در تهران در نشست آستانه درباره سوریه رایزنی کند، هشدار داده بود که ممکن است به زودی حملهای جدید علیه نیروهای مبارز کرد در سوریه انجام دهد، این درخواست مظلوم عبدی نشان میدهد آنها از سمت امریکا با پاسخ چندان مثبتی مواجه نشدهاند.
🔻عبدی که فرمانده نیروهای موسوم به «سوریه دموکراتیک» است، ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا را به اتخاذ موضعی «ضعیف» متهم کرد که «برای پایان دادن به این تهدیدها کافی نیست.» عبدی مدعی شد، به دنبال مذاکرات با روسیه، نیروهای کرد به حکومت سوریه اجازه دادند نظامیان بیشتری به مناطق تحت کنترل کردها مانند کوبانی و منبج در شمال این کشور وارد کنند.
🔻در طول روزهای گذشته شاهد برافراشتن پرچمهای ایران و سوریه و همچنین تصاویری از رئیسجمهور سوریه در شهرهای تلرفعت و حتی منبج بودیم و خبرهایی نیز از حضور نظامیان سوری و روسی در عین العرب یا همان کوبانی منتشر شده است. این تحرکات در حالی صورت میگیرد که در طول سالهای گذشته کردهای سوریه با اعتماد کامل به امریکا، مناطق گستردهای از شمال سوریه را دو دستی به اشغالگران ترک و تروریستهای چندملیتی وابسته به آنکارا دادند.
🔻هر چند ایران و روسیه به صورت بسیار جدی مخالفت خود با هر گونه اقدام نظامی در شمال سوریه را اعلام و تاکید کردهاند در صورت چنین رویدادی در کنار ارتش سوریه از تمامیت ارضی این کشور دفاع خواهند کرد، اما به مظلوم عبدی و سایر سرکردههای پکک هم که در شمال و شرق سوریه در حال غارت نفت و منابع معدنی و محصولات کشاورزی سوریه هستند تاکید کردهاند که به هیچ عنوان حاضر به دفاع از این جمایت نیستند.
🔻در پیامی که چند هفته پیش از طرف ایران و روسیه به کادر پکک در شهر منبج منتقل شد در قبال درخواست آنها برای دفاع، یادآور شدند که نمیشود که شما در سیاستها، رفتارها و تصمیمات خود با امریکا همراه و هماهنگ باشید و بعد از ارتش سوریه و متحدان دمشق بخواهید که از شما دفاع کنند. این اعلان بر اساس تجربه سالها دریدگی سرکردههای پکک که تحت حمایت امریکا یک رژیم دیکتاتوری سخت را بر مردم این مناطق اعمال میکنند، صورت گرفته است.
🔻با این حال، به نظر نمیرسد که امریکا در شرایط فعلی بخواهد که با ترکیه به لحاظ نظامی وارد درگیری شود. هر چند که برخی از مسوولان کاخ سفید و سناتورهای امریکایی که در چاههای نفت دیرالزور سوریه سهم داشته و درصدی از غارت نفت سوریه به حساب آنها واریز میشود به ترکیه هشدار دادهاند که هر گونه حمله به مواضع کردها!! میتواند باعث بروز تحریمهای جدید و شدیدتری علیه آنکارا شود، موضوعی که در بحران اقتصادی فعلی ترکیه نگرانیهای بسیاری را به وجود آورده است.
🔻اردوغان در طول سالهای گذشته سرمایهگذاری سنگینی را روی تروریستهای حاضر در شمال سوریه کرده و آنها را به تسلیحات سازمانی ارتش ترکیه مجهز و با پول قطریها هم برای آنها تجهیزات مختلفی خریداری کرده و امیدوار است که این ارتش دهها هزار نفری در نبرد پیشرو بتوانند مواضع جدیدی را اشغال کنند، هر چند بر این نکته واقف است که اگر ایران و روسیه ورود کنند، شمال سوریه به قتلگاه دوباره این تروریستهای بیوطن و وابسته تبدیل خواهد شد.
@syriankhabar
🔴در نشست جده چه گذشت... /1
🔻نشست بایدن با سران چند کشور عربی در جده عربستان درحالی به پایان رسید که دستاوردی غیر از قرائت متن های خنثی و از پیش نوشته شده نداشت. آنچه در ادامه میآید، گوشهای از مهمترین مواردی است که افراد حاضر در این نشست از روی متن خواندند:
ابراز امیدواری بن سلمان!!
امیدواریم در این نشست، دوره جدیدی از همکاری راهبردی میان کشورهای منطقه و آمریکا آغاز شود. این نشست درحالی برگزار میشود که منطقه و جهان با چالشهای بزرگی روبرو هستند و این چالشها نیازمند تلاشهای بینالمللی بیشتری است. سیاستهای ناصحیح و کنار گذاشتن منابع اصلی انرژی، به تورم بیسابقه منجر میشود.
وی از ایران خواست با کشورهای منطقه همکاری کند و به اصول بینالمللی پایبند باشد!! ولیعهد سعودی بدون اشاره به هجوم هفت ساله این کشور به یمن گفت: از همه تلاشها برای حل و فصل بحران یمن از طریق گفتوگوهای سیاسی میان یمنیها حمایت میکنیم. تکمیل سامانه امنیت و ثبات در منطقه نیازمند یافتن راه حل برای بحرانهای کشورهای منطقه است.
بایدن: ایران بر هم زننده ثبات است!!
ایران ثبات خاورمیانه را برهم میزند. مصمم هستیم منابع و مصادر تروریسم را نابود کنیم، از شرکای خود برای ائتلاف به منظور حل و فصل همه مشکلات حمایت میکنیم. برنامه روشنی درباره آنچه باید در خاورمیانه انجام شود، داریم. (البته نامبرده هیچ اشارهای به این برنامهها نکرد، چون به صورت روشن هیچ برنامهای وجود نداشته و ندارد و صرفا دنبال نفت راهی منطقه شده بود) اعضای جدیدی به همکاریها در منطقه اضافه خواهند شد که اسرائیل ازجمله آنهاست.
آمریکا یک شریک فعال در منطقه است، از همکاری و شراکت با کشورهایی که اصول و ارزشهای جهانی را پاس بدارند حمایت میکنیم. (منظور بایدن بدون شک اصول و ارزشهای امریکایی است، جهان در نظر آنها یعنی امریکا!) به کارگیری زور برای تغییر مرزها را نمیپذیریم و میلیاردها دلار برای کاهش بحرانهای منطقه جمعآوری میکنیم. (البته از اشغالگری رژیم صهیونیستی در بلندیهای جولان حمایت میکنند!)
برسر افزایش تولید نفت در ماههای آینده توافق کردیم و به آزادی حرکت و کشتیرانی در منطقه پایبندیم. به هیچ کشوری اجازه نمیدهیم که از طریق نظامی بر کشور دیگری مسلط شود. (اما نظامیان امریکایی به صورت غیرقانونی در کشور سوریه حضور دارند و سعودیها و اماراتیها هم در تلاش هستند تا به صورت غیرقانونی یمن را اشغال کنند، امریکاییها این مسائل را اصولا نمیبینند!)
به فشارها بر برنامه هستهای ایران ادامه میدهیم و تلاش میکنیم که تهران به سلاح اتمی دست پیدا نکند. آمریکا برای آیندهای بهتردر منطقه بر همکاری شما (منظورش کسانی است که برای پابوسی راهی جده شده بودند!) حساب باز کرده است.
عبدالله اردنی؛ نظریهپرداز انگلیسی!!
سفر بایدن در همزمانی آن با بحران کرونا و بحران اوکراین با اهمیت است. اردن با خطرات جدیدی از جمله قاچاق سلاح و مواد مخدر در مرزها روبرو است. فلسطینیها هم باید در همکاریهای اقتصادی مشارکت داشته باشند. بدون تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای سال ۱۹۶۷ امنیت و ثبات در منطقه ایجاد نمیشود.
السیسی: نگران از گرسنگی
بحرانهای جهانی و منطقهای متوالی ادامه دارد و شدت آنها افزایش یافته است و بر سر بشریت سایه افکنده است. کشورها و منطقه ما باید مشارکت ملموسی در مبارزه با چالشهای معاصر داشته باشند. زمان آن فرا رسیده است که تلاشهای ما برای متوقف کردن درگیریها و جنگهای داخلی در منطقه درکنار هم قرار گیرد. جهان گنجایش حضور همه را و صلح مبنی بر حق و عدالت را دارد و حرکت بسوی آینده بستگی به چگونگی تعامل و برخورد با بحرانهای منطقه دارد.
باید به راهحلی عادلانه و فراگیر براساس تشکیل دو کشور، برای موضوع فلسطین دست یافت. امنیت کشورهای عربی یک مجموعه جداییناپذیر است و اصل احترام به حاکمیت ملی و دخالت نکردن در امور آنها باید زیربنای روابط عربی – عربی باشد. پایبندی خود را به مبارزه با هر نوع تروریسم و تندروی اعلام میکنیم. جایی برای شبه نظامیان و مزدوران و مافیای سلاح در منطقه وجود ندارد و با هر ابزار و شیوهای از امنیت و منافع خود دفاع می کنیم. از هر تلاشی برای تقویت همکاری برای مقابله با بحران غذا و انرژی حمایت میکنیم.
@syriankhabar
🔴در نشست جده چه گذشت... /2
قطریها نگران سرمایه از دسترفته!
در سایه درگیری هیچ امنیت و ثباتی وجود نخواهد داشت. اگرطرفهای درگیری از قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد پیروی کنند از مصیبتها و کشته شدن بسیاری از انسانها جلوگیری میشود. بحرانها و جنگها در هرمنطقهای که باشد برهمه جهان تاثیر میگذارد. جنگ اوکراین، به وخیمتر شدن بحران اقتصادی دامن زد که ممکن است به فاجعه انسانی منجر شود.
با همکاری شرکای خود در منطقه از هیچ اقدامی برای تضمین تامین مداوم سوخت دریغ نمیکنیم. ثبات منطقه خلیج فارس نه فقط برای منطقه بلکه برای جامعه جهانی ضروری است و بر موضع خود مبنی بر دور نگهداشتن منطقه خلیج فارس و خاورمیانه از سلاحهای اتمی تاکید میکنیم. بر حق کشورهای منطقه در استفاده صلح آمیز انرژی اتمی براساس قوانین بینالمللی تاکید میکنیم. حل اختلافات در منطقه با گفتوگوی مبنی بر احترام به حاکمیت کشورها و دخالت نکردن در امور آنها ضروری میدانیم.
یکی از مهمترین عوامل بحران و بیثباتی در منطقه اقدامات اسرائیل در نقض قوانین بینالمللی است و این بحران تا زمانی که اسرائیل دست از ساخت شهرکها، تغییر ویژگیهای قدس و محاصره غزه برندارد ادامه مییابد. کشورهای عربی با همه اختلافات بر طرح صلح عربی اتفاق نظر دارند و نباید به خاطر اینکه اسرائیل با این طرح مخالف است، آن را کنار گذاشت. قطر از آتش بس میان طرفهای یمنی حمایت میکند.
کویتیها، با همه و ...
نیازمند همفکری و همکاری بیشتری برای مقابله با چالشهای موجود در منطقه هستیم. کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به شراکت راهبردی با آمریکا ادامه میدهند و این کشورها امیدوارند این نشست آغاز گامهای جدیدی برای حل و فصل مشکلات منطقه باشد. امیدواریم صلح فراگیر و دائمی براساس قوانینی بینالمللی و تشکیل کشور فلسطین محقق شود. خواستار همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستیم و از تلاشها برای استقرار امنیت و ثبات در یمن حمایت میکنیم. همه باید در یک صف برای کنار گذاشتن اختلافات و عبور از خطرات موجود بایستیم.
الکاظمی برای خودش نوشابه باز کرد!
نخست وزیر عراق نیز سخنان خود را با پرداختن به موضوعات داخلی و عمر دمکراسی در کشورش آغاز کرد. مصطفی الکاظمی گفت: پس از دهها سال دیکتاتوری، عمر دمکراسی در عراق به ۲۰ سال نزدیک میشود و این دمکراسی نوپا برغم چالشها و بحرانهای بزرگ درحال پیشرفت است. پس از انتخابات همچنان مشکلاتی سیاسی وجود دارد که نیازمند حفظ اصول دمکراسی است. عراق برای ایجاد فضای گفتوگو در خاورمیانه تلاش میکند و همکاری اقتصادی و هماهنگی امنیتی میان برادران در منطقه در راستای منافع ملتهای منطقه است.
@syriankhabar