🔸چندی پیش در خبری نوشتم که در سراسر کشور برخی پایگاههای آلرت داریم که در زمره پایگاههای شناخته شده نیستند، یکی از این پایگاهها در کرمان قرار دارد و معمولاً تعدادی جنگنده با لود آلرت برای پوشش مناطق کور و دور از پایگاهها در آنجا حضور دارند. حالا خبر میرسد که نیروی هوایی قصد دارد پایگاه هوایی خود در کرمان را گسترش داده و جنگندههای جدیدی را در آنجا مستقر کند.
🔸در حقیقت در کشور ما دچار مشکل تعداد جنگنده نیستیم و به اندازه کافی (چند اسکادران بیشتر از زمان شروع جنگ) جنگنده در اختیار داریم، فقط مساله آمادهسازی زیرساختها، تربیت خلبان و فراهم کردن زمینه برای استقرار مجدد بود. در طول سالهای گذشته پس از توسعه پایگاه هوایی مشهد و بیرجند، چند برنامه جدی برای توسعه چند پایگاه دیگر در جنوب و جنوب شرق کشور وجود داشت که حالا قرار است عملیاتی شود.
🔸در جنوب شرق، با تکمیل پایگاه شکاری کرمان و همچنین تجهیز پایگاه زاهدان برخی از مشکلات حل خواهند شد. اما برای پر کردن فاصله بین دو پایگاه بوشهر و بندرعباس نیاز به ایجاد یک پایگاه در جنوب فارس یا بهره گیری از فرودگاه بینالمللی خلیج فارس عسلویه به عنوان یک زیرساخت آماده جهت پشتیبانی از تاسیسات نفتی و گازی گرانقیمت توسط نیروی هوایی است. اینکه این پایگاه در چه منطقهای ساخته شود هم خود داستانی دارد.
🔸در همین راستا سرتیپ خلبان حمید واحدی در جمع فرماندهان و کارکنان پایگاه هوایی کرمان اظهار کرد: با توجه به گستردگی منطقه جنوب شرق به مرکزیت استان کرمان، به زودی ارتقا و گسترش این پایگاه آغاز خواهد شد. پوشش منطقه جنوب شرق و حمایت و خدمترسانی از اهداف مهم توسعه این پایگاه مرکزی است.
@syriankhabar
آتش بس به مدت دو ماه دیگر در یمن تمدید شد. هنوز مشخص نیست که آیا این آتش بس همان قبلی است یا اینکه اصلاح شده است. سازمان ملل با صدور بیانیهای ضمن تایید خبر تمدید آتشبس به مدت دوماه دیگر ابراز امیدواری کرد که این مساله بتواند به پایان درگیریها در یمن کمک کند!!
@syriankhabar
البته نیروی هوایی تایوان هم نسبت به مساحت و جمعیت آن بسیار قدرتمند و بزرگ است و تایوانیها یا در واقع چینیهای ساکن تایوان به دلیل داشتن پول کافی، تا جایی که توانستهاند تجهیزات خریده و نگهداری میکنند. همه نیروی هوایی تایوان که شامل جنگندههای ساخت داخل، اروپایی و امریکایی میشود آماده و قابل پرواز هستند. همانگونه که مشاهده میکنید در این جزیره 36 هزار کیلومتر مربعی 10 پایگاه هوایی وجود دارد که دارای پدافند قدرتمندی هم هستند اما در برابر حملات راکتی و موشکی چین به نظر قدرت دفاع نداشته باشند. پراکنده شدن این پایگاهها در لب ساحل هر چند به آنها فرصت ورود به منطقه درگیری را میدهد، اما آنها را در برد توپهای دریایی چین و راکتهای مستقر شده در عرشه ناوهای چینی قرار داده است. آنچه مشاهده میکنید، آمار ناوگان هوایی ارتش تایوان است...
@syriankhabar
🔴 فروش سامانههای پدافندی به سعودی و امارات
🔺همزمان با اعلام آتشبس در یمن دولت آمریکا اعلام کرد که با فروش سامانههای پدافندی پاتریوت به عربستان به قیمت بیش اژ ۳ میلیارد دلار و سامانههای پدافندی به امارات به قیمت بیش از یک میلیارد دلار موافقت کرده است. در حقیقت توافق آتشبس فعلی در سه حوزه مورد درخواست دولت این کشور یعنی ورود کشتیها به بندر الحدیده، افزایش پروازها از فرودگاه صنعا و در نهایت پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان از طریق بانک مرکزی در عدن توسط طرف آمریکایی به سعودیها تحمیل شد، چرا که آنها به شدت از اینکه مبادا آتشبس به پایان برسد،جنگ در بگیرد و دوباره میادین نفتی عربستان هدف حملات موشکی قرار بگیرند، آتش بس را پذیرفتند.
🔺سعودیها به ناچار با این درخواستهای دولت مرکزی یمن موافقت کردند چرا که آذین فکر تبلیغ میشد که ورود و خروج آزادانه کشتی ها به الحدیده و رسیدن بنزین و گازوئیل ۱۰ زیاد به دسته دولتی من باعث خواهد شد تا آنها توانایی ذخیره سوخت و داشته باشند و به این ترتیب در آینده دچار مشکل شوند اما طرف آمریکایی برای آنکه دل سعودیها را به دست بیاورند و البته جیب خودشان را هم با دلارهای نفتی که روزها در ابوظبی و ریاض به وفور یافت میشود پر کنند، با فروش حدود ۵ میلیارد دلاری سامانه های پدافندی پاتریوت این دو کشور موافقت کردند.
🔺 سامانههایی که در طول چند سال گذشته هیچ توفیقی در متوقف کردن موشکها و پهپادهای ارتش یمن نداشتند اما در مجموع برای طرف سعودی تحت فشار آمریکا نتوانست سامانههای پیشرفته روسی را خریداری کند، غنیمت به شمار میرود. مسأله دیگری که آمریکا با با آتش بس در یمن موافق بوده و سعودیها نیز از آن وحشت داشتند، ناتوانی آنها از حضور در چندین جبهه به صورت همزمان بود. به نظر میرسد طرف آمریکایی از اینکه مبادا با شروع دوباره جنگ رفت و آمد در باب المندب متوقف شده (باتوجه به تهدیدات انصارالله) و روند انتقال انرژی مختل گردد، میخواست این منطقه فعلا آرام باشد...
@syriankhabar
ارتش یمن به مناسبت شروع سال جدید قمری، یک مراسم رژه و سان نظامی را با حضور مقامات ارشد سیاسی و نظامی این کشور در صنعا برگزر کرد...
@syriankhabar
✴️ پکن: آمریکا بهای تضعیف حاکمیت و منافع امنیتی چین را میپردازد
🔸همزمان با بالا گرفتن تنشها به خاطر سفر نانسی پلوسی به تایوان، پکن اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور هیچ برنامهای برای دیدار با همتای آمریکاییاش در پنجاه و پنجمین نشست وزرای خارجه آسهآن و نشستهای مرتبط با آن در پنومپن، پایتخت کامبوج ندارد. به گزارش روزنامه گلوبال تایمز چین، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین قرار است از امروز (چهارشنبه) تا روز جمعه در نشستهایی با وزرای امور خارجه آسهآن و کشورهای شرق آسیا شرکت کند.
🔸این نشستها بر توسعه و امنیت منطقهای و همچنین رسیدگی به مسائل نامعلومی که در پی کووید ۱۹ به وجود آمدهاند، بحران روسیه-اوکراین و استراتژی آمریکا در منطقه هند-اقیانوس آرام که ثبات منطقهای را تهدید میکند، تمرکز خواهند داشت.
🔸سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد: وانگ یی از روز چهارشنبه تا جمعه در نشست وزرای امور خارجه چین-آسهآن، نشست آسهآن به اضافه سه وزیر خارجه، نشست وزرای امور خارجه شرق آسیا و نشست وزرای امور خارجه اجلاس منطقهای آسهآن در پنومپن شرکت خواهد کرد.
🔸هوآ چونیینگ افزود: وانگ یی به دعوت پراک سوخون، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه کامبوج به پنومپن سفر میکند. وانگ یی قرار است در این سفر با وزرای امور خارجه کشوهایی چون لائوس، برونئی، ژاپن، سریلانکا و نیوزیلند درباره مسائل مربوط به نگرانیهای مشترک تبادل نظر کند و هیچ برنامهای برای دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که او نیز قرار است از چهارشنبه تا جمعه در نشست وزرای امور خارجه آمریکا-آسهآن، نشست وزرای امور خارجه شرق آسیا و اجلاس منطقهای آسهآن شرکت کند، ندارد.
🔸کارشناسان ژاپنی عدم ملاقات وانگ یی و آنتونی بلینکن را نشانهای درباره خطرناک بودن و جدیت سفر پلوسی و همچنین خشم چین نسبت به اقدامات تحریکآمیز آمریکا میدانند.
🔸به دنبال سفر پلوسی به تایوان، هوآ چونیینگ در کنفرانسی خبری گفت: همه جهان شاهد است که آمریکا ابتدا این اقدام تحریکآمیز را آغاز کرد و باعث ایجاد تنش شد. در نتیجه آمریکا باید مسئولیت کامل این اوضاع را بر عهده بگیرد و بهای تضعیف حاکمیت و منافع امنیتی چین را خواهد پرداخت. چین بارها موضع اصولی خود را روشن کرده و اقدامات جدی متعددی را به طرف آمریکایی انجام داده است. ما از نزدیک برنامه سفر رئیس مجلس پلوسی را دنبال می کنیم. و اگر ایالات متحده به مسیر اشتباه خود ادامه دهد، ما اقدامات قوی و قاطعانه ای را برای حفاظت از حاکمیت و منافع امنیتی خود انجام خواهیم داد.
🔸وی همچنین اظهارات بلینکن برای نشان دادن هژمونی و منطق گانگستری آمریکا را به باد انتقاد گرفت و گفت: بلینکن نشان داد که هیچ صداقتی ندارد و هیچ تمایلی به گوش دادن به حرفهای چین ندارد و به طور کامل جو دیدار احتمالی میان وزرای امور خارجه آمریکا و چین را نابود کرد.
🔸هوآ چونیینگ درباره انتظارات چین از این سری نشستها در پنومپن گفت: همکاری چین با کشورهای آسهآن و شرق آسیا به جریان فوقالعاده خود ادامه میدهد. چین همیشه آسهآن را یک نیروی مهم در حفظ ثبات منطقهای و در حمایت از ادغام اقتصاد منطقهای میبیند. پکن امیدوار است این سری نشستها بتواند اجماع تمامی طرفین را محکمتر، همکاری در بین تمامی کشورها را تقویت و انگیزه جدیدی به صلح و ثبات منطقه تزریق کند.
@syriankhabar
نانسی پلوسی در دیدار با رئیس جمهور تایوان نکاتی ذا گفته که به صورت کامل نشان میدهد آمریکا به هیچ عنوان قرار نیست قوانین بینالمللی و شناخته شده حاکم بر جهان را به رسمیت بشناسد. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با بیان اینکه در این دیدار بر گسترش روابط دوجانبه میان دو «کشور» تاکید کردیم عملاً تایوان را در قامت یک «کشور مستقل»، نه یک جزیرهای که بخشی از خاک چین به شمار میرود توصیف کرد. او همچنین نگاهی به آینده کرد و گفت: ما در این دیدار در مورد گسترش روابط برای دهههای آینده گفتوگو کردیم و این یک معنی بیشتر ندارد؛ یک طرف آمریکایی برای ادامه روابط برنامههای جدی و چند دههای دارد و چینیها باید پنبه به دست کشیدن آمریکا از تایوان را از گوش بیرون کنند.
@syriankhabar
از قرار معلوم فردا پنجشنبه دور جدید مذاکرات هستهای در وین از سر گرفته خواهد شد. علی باقری، انریکه مورا معاون هماهنگکننده اروپایی و رابرت مالی فرستاده امریکا در امور ایران در این دور از مذاکرات حضور دارند. مذاکراتی که در سایه اتفافات و رویدادهای متوالی روزهای گذشته میتواند تلاشهای طرفهای شرکت کننده برای عبور از زمان باشد.
در حالی که امریکاییها حرف خودشان را میزنند و تعریف جدید و غیرقابل تصوری از توافق دارند، ایران میگوید تحریمها باید برداشته شود، منافع اقتصادی ایران در نظر گرفته شود و در نهایت تضمنین لازم هم باید ارائه گردد، مسائلی که طرف امریکایی فعلا حاضر دادن امتیاز در مورد آشن نیست.
@syriankhabar
تلسکوپ فضایی جیمز وب نگاهش را از میان گرد و غبار و گاز در کهکشان گذراند و به تماشای شکلگیری ستارهای در یک کهکشان چرخی شکل کمیاب که مدتها پیش شکل گرفته بود، نشست. این کهکشان که به دلیل شباهت قابل توجهش به چرخ یک گاری قدیمی، «چرخگاری» نامیده میشود، پیش از این توسط تلسکوپ فضایی هابل مورد مطالعه قرار گرفته بود، اما نگاه وب در طیف فروسرخ به آن، بسیاری از جزئیات ناشناخته را در ساختار این کهکشان نمایان کرد.
نور مادون قرمز، که ما آن را به صورت گرما حس میکنیم، از میان ابرهای غبار عبور میکند و به تلسکوپ فضایی جیمز وب این امکان را میدهد تا به مناطقی از فضا که از چشم تلسکوپهای نوری مانند هابل پنهان هستند، نگاه کند کهکشان چرخگاری که در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی سنگتراش در آسمان جنوبی قرار گرفته است، نوع نسبتا کمیابی از کهکشانها است که اخترشناسان آن را کهکشان حلقهای مینامند.
به کهکشانهای اطراف این تصویر هم نگاه کنید، هر کدام برای خودشان یک راه شیری هستند و تبلور عینی عظمت دادار آفریننده است.
@syriankhabar