اخبار سوریه
🔴راهکارهای ایران برای مقابله با رژیم علیف 🔻اما ایران باید چه اقداماتی را پس از خراب کردن برنامه دشم
10 مهر سال گذشته در ضمن این گزارش در 9 بند مطالب و مواردی را قلمی کردم و راهکارهایی برای حل و فصل پرونده قفقاز ارائه دادم که بند نخست آن عوض کردن همه مسوولان و مدیران پرونده جمهور باکو در سطوح سیاسی، نظامی، امنیتی و رسانهای بود. همچنین در بند 9 این گزارش ضرورت منفک شدن نخجوان از رژیم جعلی و مافیایی باکو و منضم شدن آن به خاک مقدس و اهورایی ایران را درخواست کردم. این گزارش البته بندهای دیگری هم دارد که جهت آگاهی شما دوستان و عزیزان همراه کانال باید بگویم که با نگاه نیک و دعای پر از مهر شما به صروت عمده اجرایی شده است.
آنچه از رزمایش نیروی زمینی سپاه ایران در ساحل ارس مشاهده کردید خود نشان دهنده یک تغییر عمیق و شدید بود. شنیدن شدن صدای مردم نخجوان برای پیوستن به ایران که در طول چند دهه گذشته توسط عوامل و عناصر نفودی باکو و آنکارا در ایران خفه شده بود هم دارد شنیده میشود و مساله اصلاح سرزمینی و پیوستن نخجوان به مام میهن هم به امید ایزد در دستور کار است اما دراین مورد نباید عجله کرد.
موضوع بعد را میتواند در پست بعد مشاهده کنید که در مورد آن صحبتی نمیکنم تا خود بهتر آن را درک کنید و بدانید چه اتفاقی روی داده است. همه این اتفاقات را ساده نگاه نکنید، برای تک تک آنها در کنار هم جنگیدیم، فریاد سر دادیم و خون دل خوردیم اما چون برای وطن بود، موفق شدیم... باز هم بیشتر موفق خواهیم شد.
@syriankhabar
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از این تغییرات اساسی که میتوان آن را در خلال این گزارش مشاهده کرد، در حوزه رسانهای است. در واقع با تغییرات صورت گرفته در اصل موضوع و منهدم شدن بخش عمده لابی باکو و آنکارا در تهران، حالا گزارشهای واقعی از آنچه در قفقاز به عنوان یک فتنه انگلیسی - صهیونیستی - ترکی در جریان است منتشر میشود. شاید باورتان نشود، در تلویزیون حکومتی ایران اگر کسی قرار بود حاضر شود و سخنی در مورد حقیقت ماجراها و فتنههای علیف - اردوغان به نمایندگی از رژیم صهیونیستی - انگلیس بگوید کل برنامه را کن فیکون میکردند اما این گزارش را نگاه کنید تا متوجه شوید بالاخره این جنگ را هم ما بردیم و پانترکها و باند نفوذی و خائن آنها در داخل کشور را شکست دادیم.
اگر به کنفرانس امروز الهام خاله و اردوغان (گربه نره و روباه مکار) نگاه کنید، میتوانید عصبانیت آنها را ببینید. آنها فکر نمیکردند روشنگریهای صورت گرفته در داخل ایران هزار برابر بیش از دلارهای آنها قدرت دارد. بله، ما پیروز شدیم و بابت این پیروزی تبریک میگویم و باید تا رژه پیروزی در نخجوان و سپس باکو با هم ادامه دهیم.
@syriankhabar
نخندید؛ طرف کلی زحمت کشیده.. بعد از این همه مطلب عجیب و غریب کمی از اوقات فراغت سفرای ایران در بلاد خارجه بخوانید که باید همهشان را از ارتفاع 40 هزار پایی وسط اقیانوس انداخت. سفرای کشورهای دیگر فعالیت میکنند، کار میکنند مال ما هم هنرمند است. در این وزارت خارجه را گِل بگیرید برود پی کارش، این همه هزینه روی دست کشور برای چه میگذارید؛ خجالت نمیکشید تو را به خدا؟
@syriankhabar
شیادی و دروغگویی رسانههای غربی به ویژه آمریکایی و انگلیسی در مورد جنگ اوکراین انگار تمامی ندارد آنها روزانه برای آنکه خود را پیروز میدان جلوه دهند و بگویند که مشکلی وجود ندارد از سرنگونی بیش از ۲۳۰ فروند پهپاد پرتاب شده توسط روسها از ابتدای ماه اکتبر خبر دادهاند اینکه آنها چگونه موفق به سرنگونی این تعداد پهپاد از مجموع ۳۵۰ پهپاد شدهاند، خود سوالی است که میتوان حقیقت آن را در تصویر منتشر شده توسط این روزنامه دید. در حقیقت قافیه آن اندازه برای آمریکاییها تنگ آمده که برای راضی کردن خود و قانع کردن افکار عمومی به ویژه مالیات دهندگان آمریکایی که همین الان یک مصوبه ۵۰ میلیارد دلاری کمک برای اوکراین را در کنگره دارند باید چنین دروغهای بیسر و تهی را به مخاطبان خود بدهند. اگر واقعاً بر اساس آمار و ارقام تاتو آنها تا امروز موفق به سرنگونی ۷۰درصد از پهپادها شدهاند؛ پس چرا این همه داده بیداد میکنند؟ چرا این همه ابراز ناراحتی و عصبانیت به آنها دست داده و به چه دلیلی هر روز روز از تحریم و فشار علیه ایران میگویند؟! شما که دارید همه را میزنید، پس عصبانی نباشید یا حکایت شما، شکایت قمارباز است که....
@syriankhabar
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در مورد لشکرکشی ناتو به شرق اروپا برای حضور اشغالگرانه در این منطقه در طول ماههای گذشته مطالب بسیاری نوشته و گفتهام که بسیاری از مردم این مناطق با حضور آنگلوساکسونها، فرانکها و .... مخالف بوده و دوست ندارند که ارتشهای اروپای غربی و آمریکا در کشورشان حضور داشته باشند.
اینجا نیز مردم رومانی در پی اعزام هزاران نفر از نظامیان غربی به کشورشان با حضور در خیابانها مخالفت صریح خود با این اقدام را اعلام کردند. آنها با شعارهایی مبنی بر اینکه ما مخالف حضور بیگانگان هستیم و خارجیها باید بروند با نیروهای پلیس درگیر شدند. نکته جالب آن که در در دوران جنگ سرد غربیها حضور ارتش سرخ در اروپای شرقی را مستمسکی برای اشغال خواندن این کشور ها قرار داده بودند اما حالا خود حضوری اشغالگرانه دارند.
از سوی دیگر وزیر دفاع رومانی، واسیل دینچو، پس از اظهار نظر درباره اینکه اوکراین برای صلح با روسیه باید بخشی از سرزمینش را واگذار کند، تحت فشار استعفا داد. طی روزهای اخیر اظهارات مشابهی در مورد مرزهای غیرطبیعی اوکراین و امتیازات ارضی توسط آندری مارگا وزیر سابق امور خارجه و آموزش و پرورش رومانی نیز بیان شده بود.
@syriankhabar
از همان روز اول هم نباید به این هندوها و سیکهای صهیونیست اطمینان میکردید، هندیها یک مشت کاسب کار هفت خط هستند که در دروغگویی و شیادی در حوزه تجارت همه جهان را به ستوه آوردهاند، فقط و فقط دنبال مردهخوری هستند و اینکه ببینند کجا مشکلی پیش آمده بروند آنجا و مفت و مجانی لفت و لیس کنند و بروند. نارندا مودی یک لیبرال صهیونیست است که هیچ وقت نمیتواند نگاهی شرقی داشته باشد و اگر نبود برخی جریانهای داخل هند که او از آن وحشت دارد تا الان چند پایگاه هم به امریکاییها داده بود.
مشخص بود که با وجود یک فرد صهیونیست و بسیار وابسته مانند مودی هیچ وقت بندر چابهار راه به جایی نخواهد برد و این را مدتها پیش و در خلال گزارشهای متعدد هم نوشتم. باید هندیها را با پای پیاده و لخت دواند و اجازه حضور در هیچ یک از بنادر خلیج فارس و سواحل مکران را به آنها نداد تا قدر عافیت را بدانند.
@syriankhabar
🔳 زلنسکی، رژیم صهیونیستی و پهپادهای ایرانی
▪️روز گذشته در تحلیلی مبسوط به منظومه فکری و رفتاری رئیس جمهور یهودی و وابسته به غربِ حاکم بر اوکراین پرداخته و جهانی را که او برای خودش ساخته، تحلیل کردیم. انتظار او از این «جهان» چنان زیاد و پر از توقع است که گاهی اوقات فرد را درمانده میکند. با این حال، او که همزمان شهروند «اسرائیل» هم به شمار میرود و به آن افتخار میکند نمیتواند این معادله را حل کند که «چرا به عنوان یک یهودیِ شهروندِ اسرائیلِ عاملِ امریکا» از کمکها و همراهی واقعی و عینی «اسرائیل» بهرهمند شود.
▪️این انتظار به زعم زلنسکی برآورده نشده و او بدون شک همه راهها را هم رفته است تا شاید صهیونیستهای ساکن در فلسطین اشغالی را با خود همراه کند. چیزی که کمتر کسی به آن پرداخته، چرایی اصرار بیش از پیش زلنسکی برای همراه کردن صهیوینستها است و این سوال را کسی تا الان به درستی پاسخ نداده، اما به نظر میرسد که دلایل او متعدد باشد ولی مهمترین دلیل به «یهودی بودن و صهیونیست بودن» خود وی باز میگردد که در طول سالهای گذشته هیچ وقت نکته دوم و البته بالاتر از آن شهروندی «اسرائیل» را تکذیب نکرده و بلکه به آن افتخار هم کرده است.
▪️این مساله باعث شده تا او هیچ پاسخی برای میلیونها شهروند غیریهودی اوکراینی که برایشان سوال است چرا رژیمی که رئیسجمهور کشورشان خود را شهروندش میداند و مدعی حمایت از یهودیان جهان است، حاضر به حمایت از جنگی که یکی از ستونهای شروعش کانونهای یهودی و مافیای قدرتمند زر و زور و تزویر حاضر در اوکراین است نشده است. اما با همه آه و نالههای زلنسکی، سران رژیم صهیونیستی حساب و کتاب خودشان را دارند، همان حساب و کتابی که در گزارش روز گذشته هم به صراحت به آن اشاره کردیم و گفتیم که هیچ کشوری حاضر نیست به خاطر اوکراین شکست خورده و ویران شده، روابطش با روسیه را نابود کند.
▪️اما شنیدن آخرین استدلالهای زلنسکی برای همراه کردن رژیم صهیونیستی با خود در جنگ علیه روسیه شنیدنی است و نشان میدهد او دچار نوعی درگیری شدید بر سر این مساله شده است. خوانش تک تک این کلمات و واژهها به ما می گوید که همان منظومه فکری که زلنسکی در طول هشت ماه گذشته با آن خود را تسلی داده و با کلاه گذاشتن سر خود و تلقینهای صورت گرفته توسط انگلیسیها و امریکایی در توهم پیروزی به سر میبرد، همچنان ادامه دارد. مظلومنمایی و «ننه من غریبمبازی» که زلنسکی در گفتوگو با یکی از نشریات صهیونیست درآورده واقعاً در شأن یک دلقک است.
▪️نگاهی به این اظهارات که در ادامه آن را خواهید خواند نشان میدهد که یا زلنسکی واقعاً فکر میکند صهیونیستها تسلیحاتی دارند که آدم فضاییها برایشان ساختهاند و شکستناپذیر است یا آنکه از این حرفها هدف دیگری دارد. حقیقت آن است که به جز پاتریوت و چند سامانه دیگر پدافندی مانند تاد، هر چه در غرب موجود بوده و اعضای ناتو داشتهاند چند واحدی را برای ارتش زلنسکی ارسال کردهاند اما باوجود حضور این پدافند چند لایه باز هم گلهای شمعدانی صاف به گلدان مدنظر رسیده و کار خود را انجام میدهند. حقیقت دیگر آنکه این صحبتها نشان از آن دارد که زلنسکی در مورد موفقیت در انهدام پهپادهای مورد استفاده ارتش روسیه «مثل سگ» دروغ میگوید.
▪️زلنسکی خطاب به مقامات اسرائیلی گفت: «صدای کریه پرواز پهپادهای ایرانی هر شب در آسمان ما به گوش میرسد. متأسفانه ما گنبد آهنین خود را نداریم. ما هنوز یک سیستم دفاع هوایی و دفاع موشکی مدرن و موثر نداریم که بتواند آسمان ما را ایمن کند. به همین دلیل است که روسیه امیدوار است از ترور در هوا برای جبران خسارات زمینی استفاده کند. بسیاری از کشورهای دموکراتیک به ما کمک میکنند. اما ما نیز از اسرائیل کمک میخواهیم. آیا زمان آن نرسیده که شما انتخاب کنید که با چه کسی هستید؟ با جهانی دموکراتیک که شانه به شانه در برابر تهدید وجودی موجودیت خود میجنگد؟ یا با کسانی که چشم بر ترور روسیه میبندند، حتی زمانی که بهای ادامه ترور نابودی کامل امنیت جهانی است؟ من اطمینان دارم که شما به سوالات من پاسخ عادلانه خواهید داد!»
▪️دقت کنید، او چه گفته و چه خواسته است؟ «صدای کریه پهپادهای ایرانی هر شب در آسمان به گوش میرسد» تو که مدعی شدهای بالای 70 درصد ازاین پهپادها را منهدم میکنید! اگر چنین است فکر میکنید گنبد آهنین صهیونیستها که برای زدن راکت و خمپاره ساخته شده، میتواند پهپاد را با آن سرعت اندک رهگیری کند و بزند؟ یعنی صهیونیستها به تو نگفتهاند دلیل واقعی اینکه حاضر به تحویل این سامانه نیستند چیست؟ خلاصه آنکه، دلقکی که لباس سیاست بپوشد از این بهتر نخواهد شد!
@syriankhabar
🔴 درخواست کمک آلبانی از رژیم صهیونیستی!
🔻مقامات دولت آلبانی که فلکزدهترین و بدبختترین کشور اروپایی هستند و برای لقمه نانی نوکری امریکا را میکنند و متاسفانه فقط نام مسلمانی را یدک میکشند، پس از ضربات ویرانگر سایبری که زیرساختهای ابتدایی و به هم ریخته آنها را منهدم کرد، برای قویتر شدن در این حوزه به سراغ صهیونیستها رفته و میخواهند از این طریق خود را در برابر حملات آینده مصون کنند.
🔻در همین راستا، اِدی راما نخستوزیر آلبانی با سفر به فلسطین اشغالی با یائیر لاپید دیدار و گفتوگو کرد و از او کمک خواست. اما سوال اصلی این است که آیا کشوری که به خود اجازه پناه دادن به یک گروه تروریستی که سابقه حملات مسلحانه داشته و همچنان هم از این ابزار استفاده میکند فکر میکند فقط ممکن است به او حمله سایبری شود؟ بدون شک این اتفاق روی نخواهد داد. با این حال، باید در این زمینه دقت لازم را داشت.
🔻لاپید در این دیدار با وعده کمک به آلبانی برای مقابله با تهدیدات ایران گفت: ایران تهدید مشترکی برای اسراییل و آلبانی ایجاد میکند. ما در حملات سایبری اخیر ایران علیه آلبانی شاهد آن بودیم. اسراییل به هر شکلی به تلاشها و اقدامات در قبال ایران کمک خواهد کرد. ما این موضوع را در راستای منافع ملیمان و مسئولیتی تاریخی میبینیم. پس از این دیدار، کارشناسان در فلسطین اشغالی و آلبانی جلساتی در فضای مجازی برگزار خواهند کرد تا درباره مسائل امنیت سایبری گفتوگو کنند.
🔻هر چند پیش از این وزارت امور خارجه ایران با مردود شمردن ادعاهای بیاساس مطرحشده از سوی دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تصمیم این کشور به قطع روابط سیاسی با کشورمان براساس چنین ادعاهای بیپایهای را اقدامی نسنجیده و فاقد دوراندیشی در روابط بینالمللی دانسته بود، اما تداوم سیاست تکذیب خشک و خالی راه به جایی نمیبرد. باید این کوهنشینان بالکان را هم ادب کرد.
@syriankhabar
کییف در خاموشی مطلق... بلاهت زلنسکی باعث شده تا غربیها اوکراین را به دهان خرس روسی بیندازند با علم به اینکه میدانستند عاقبت کار چیست. در طول چند دهه گذشته امریکا به هر جنگی وارد شد، شکست خورد و از هر طرفی حمایت کرد، نابود شد. باور نمیکنید جنگهای 25 سال گذشته تا به امروز را دوره کنید تا متوجه شوید. حتی اگر جایی مانند عراق و افغانستان را هم اشغال کرد، در نهایت مهزوم و سرافکنده ناچار شد فرار کند. این سرنوشت دولت اوکراین هم هست. این بخشی از رویداد ثابت تاریخ است. امیدوارم انگلیسیها، امریکاییها و بدتر از همه این جماعت، لهستانیهای درنده چراغ قوه یا در بهترین حالت فانوس به اندازه کافی ارسال کرده باشند.
@syriankhabar
افراد دستگیر شده در آذربایجان غربی بیش از آنکه وابسته به رژیم صهیونیستی باشند، وابسته به رژیم باکو و آنکارا بودند. این 10 نفر از سرشاخههای اصلی جریانهای پانترک وابسته به علیف و اردوغان بودند که مدتها پیش تحت نظر بودند و به تازگی از طریق باکو و ترکیه برای رژیم صهیونیستی هم کار میکردند. اما جذب و تامین بودجه آنها توسط رژیم علیف صورت میگرفته است. باید ریشه اینها را زد و نسلشان را منقرض کرد.
@syriankhabar
🔴 نگاهی به آینده روابط امریکا و عربستان /1
🔻روابط میان رژیم سعودی و رژیم امریکا روز به روز سختتر میشود و در ریاض ولعیهد عربستان با برداشتهایی که از داخل امریکا دارد و خبرهایی که بدون شک نزدیکان ترامپ به او میرسانند نگاه و سیاست خود را به صورت کامل متوجه رویکردی کرده که از همان ابتدا هم مشخص بود که خروجیاش چندان باب میل سران فعلی کاخ سفید نیست. اگر امریکا قدرت و نفوذ یک دهه پیش خود را داشت بدون شک محمد بن سلمان سریعتر از همیشه از صحنه قدرت حذف میشد اما امریکای امروز آن اندازه ضعیف شده که ولیعهد کشور وابسته و مزدوری مانند عربستان هم برای مقامات واشنگتن شاخ و شانه میکشند، علنی مسخره میکنند و تحت تاثیر فشارهای وارد شده قرار نمیگیرند.
🔻جوان بودن ولیعهد سعودی از یکسو و قبضه کردن کامل قدرت در عربستان در کنار درآمدهای سرشار نفتی در طول یک سال گذشته که بیش از 250 میلیارد دلار بوده به عنوان بعد داخلی، رابطه تناتنگ با رهبران روسیه و همچنین حفظ روابط نزدیک با چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت عربستان و در نهایت داشتن یک لابی بسیار قدرتمند در آمریکا که به شکل دائم شارژ مالی میشوند و دلارها بی حد و حصر به دست آنها میرسد محمد بن سلمان را به شکل خطرناکی برای امریکا جسور کرده و او را به وادیِ مقابله با مقامات کاخ سفید کشانده است.
🔻برای سادهاندیشترین تحلیلگران عرصه بینالملل هم این مساله قابل پیشبینی بود که روابط ریاض واشنگتن در دوره بایدن با صلح و آرامش همراه نخواهد شد، حتی سفر پر از سرافکندگی بایدن به عربستان و ملاقات او با بن سلمان هم نمیتوانست این دیوار بیاعتمادی را که برای ولیعهد جوان و جویای نام سعودی که کوچکترین بِیتوجهی و حرف علیه خود را بر نمیتابد راضی کند. شک نداشته باشید که اگر بایدن در مقام سعد الحریری بود، بن سلمان دستور بازداشتش را میداد و وادارش میکرد تا در برابر دوربینهای تلویزیونی از جایگاه خود در مقام رئیسجمهور امریکا استعفا دهد!
🔻همه این مسائل را در کنار جنگ یمن و ناکامی بزرگ بن سلمان و بن زاید که سیاستهای بایدن در کمک نکردن در حوزه نظامی، اطلاعاتی، نظامی و مهمتر از همه دیپلماتیک را عامل و باعث شکست مفتضحانه خود میدانند بگذارید تا معادله روابط ریاض واشنگتن در این بازه زمانی حل شود. این عوامل دست به دست هم داده تا بن سلمان کینهتوز و کینهجو دنبال انتقام باشد و بخواهد به هر شکل ممکن از بایدن و دمکراتها انتقام بگیرد. اما اینکه او تا چه اندازه در این مسیر موفق خواهد شد خود موضوع دیگری است اما برای طرف امریکایی این روزها کوچکترین تکان هم غیرقابل تحمل است.
🔻سالها سیاست نگاه بالا به پایین و وابستگی عمیق امنیتی و نظامی باعث شده تا در واشنگتن رفتارهای بن سلمان به سرپیچی از معادله روابط دو کشور تعبیر شود. هر چند بن سلمان میزان شکنندگی جایگاه خودش را نمیداند و نمیتواند باور کند امریکا تا چه میزان میتواند خطرناک باشد. اما همان جوانی، خامی، کینهتوزی و حس انتقام باعث شده تا او به این خطرات بیتوجه باشد هر چند اندکی این روزها جانب احتیاط را به لحاظ فیزیکی رعایت میکند و زیاد جابجا نمیشود و بهانه جویی برای نرفتن به اجلاس سران اتحادیه عرب در الجزایر هم بیشتر ناشی از همین «جانب احتیاط» بود.
🔻با این حال، بن سلمان حرکاتی میکند تا رسانهای شود و به گوش امریکاییها برسد و به شکلی عجیب این رفتار را رسانههای مخالف بایدن منتشر میکنند! فاکس نیوز در گزارش نوشته بود که محمد بن سلمان در یک مراسم میهمانی اقدام به مسخره کردن رئیس جمهور امریکا کرده و سلامت عقلی او را زیر سوال برده است! این سطح از بیپروایی بن سلمان بدون شک در میان دمکراتهای حقهباز و مکار نمیتواند بدون پاسخ باشد. هر چند آنها به شکل رسانهای «اصلاح روابط» با ریاض گفته و هدفشان از بیان رسمی این مساله ارسال هشدار به بن سلمان بوده، اما از قرار معلوم ولیعهد سعودی از این مساله نگران نیست!
🔻حال قرار است چه اتفاقی در روابط دو کشور روی دهد، به شکل واضحی خود را نمایان نمیکند. مشخص است که در کاخ سفید امریکاییها از همراهی و همکاری ریاض – مسکو برای مدیریت بازار نفت به شدت عصبانی هستند و کاهش میزان تولید و عرضه نفت خام در بازار را سیاست هماهنگ آنها برای ایجاد مشکلِ انتخاباتی برای حزب دمکرات میدانند اما اینکه اقدام عملی آنها چه میتواند باشد، دقیقاً کسی تعبیر درستی از آن نمیتواند داشته باشد. بن سلمان این روزها وضع مالیاش بسیار خوب است و جنگ یمن هم چند ماهی است خوابیده و هزینهای آنجا نمیکند، اما آیا این همه داستان است؟
@syriankhabar
🔴 نگاهی به آینده روابط امریکا و عربستان / 2
🔻به صورت مشخص نه، اما از نظر نگارنده در ریاض سران سعودی فقط به ارسال پیام از طریق تمسخر کردن رئیس جمهور امریکا بسنده نکرده و نمیکنند. آنها به شکل دیپلماتیک هم از صحبتهای برخی مقامات کاخ سفید در مورد بازتعریف رابطه با ریاض استقبال کرده و آن را بر اساس منافع و مصالح خود تعریف میکنند. نگاهی به صحبتها و مواضع سفیر عربستان در واشنگتن ما را با نگاه جدید سعودیها در عرصه دیپلماتیک و باورهای آنها نسبت به آینده سیاسی جهان آشناتر میکند و این همان چیزی است که باعث شده واکنش طرف امریکایی در ریاض چندان معتبر تعبیر نگردد.
🔻ریما بنت بندر، سفیر عربستان سعودی در آمریکا در گفتوگو با شبکه خبری سیانان در مورد تحولات اخیر روابط میان دو کشور با بیان اینکه «مشخص است که ما به نقطه اختلاف رسیدهایم و افراد زیادی تلاش کردهاند که این موضوع را سیاسی کنند. این اتفاق سیاسی نبوده و کاملا اقتصادی است، گفت: ما در سیاست هیچ طرفی مداخله نمیکنیم. ما به عنوان یک تعادل و یک عامل تثبیتکننده برای اقتصاد از طریق بازار انرژی فعالیت میکنیم.» این پاسخی دیپلماتیک به اظهاراتی است که این روزها در واشنگتن در مورد نزدیکی روابط میان عربستان و روسیه برای تحت فشار گذاشتن رئیس جمهور امریکا و حزب متبوع او رواج دارد.
🔻بنت بندر در توضیح همین دیدگاه در پاسخ به سوالی مبنی بر ایستادن ریاض در صف روسیه و حمایت از مسکو تاکید کرد: سیاست عربستان مبتنی بر تعامل با همه در همه زمینههاست؛ چه کسانی که با آنها موافقیم و چه کسانی که با آنها موافق نیستیم. رابطه ما با روسیه همان چیزی است که به ما اجازه داد اسیران جنگی را آزاد کنیم. ما به نقش خود بهعنوان میانجی نگاه میکنیم و از اوکراین به صورت بشردوستانه حمایت کردهایم و بیش از ۴۰۰ میلیون دلار به آن کمک کردهایم. ما همچنین با اوکراین و لهستان همکاری کردهایم تا ۱۰ میلیون دلار به خروج ایمن پناهندگانی اختصاص یابد که اوکراین را ترک میکنند و به لهستان میروند.
🔻وی در توضیح سیاست نهایی کشور در قبال امریکا با بیان اینکه این کاری است که ما انجام میدهیم. این ارزش مشارکت ماست. آیا این جانبداری از روسیه است؟ خیر، درباره روابط عربستان و آمریکا نیز تصریح کرد: جهان نمیتواند بینیاز از روابط با آمریکا باشد و شکی در این نیست. آمریکا همان آمریکایی است که ۸۰ سال متحد استراتژیک ما بوده و ۸۰ سال است که شریک ماست! اما او درباره تهدیدهای مقامات آمریکا مبنی بر بازنگری رئیس جمهوری این کشور در روابط با ریاض در پی تصمیم اوپک پلاس نیز افزود: میشنوم که بسیاری از مردم درباره اصلاح یا بازنگری روابط آمریکا و عربستان صحبت میکنند و در واقع معتقد هستم که این یک چیز «مثبت» است و عربستان امروز، عربستان پنج یا ۱۰ سال قبل نیست.
🔻درست است، ریما بن بندر نخواسته بگوید امریکا، امریکای پنج یا 10 سال پیش نیست و به شکلی زیرکانه گفته عربستان امروز، عربستان پنج یا 10 سال پیش نیست. از منظر ما به عنوان یک مخاطب ایرانی، عربستان امروز به دلیل شکستهای متوالی و پیدرپی در منطقه در طول 10 سال گذشته بسیار ضعیف بوده و قدرت هیچ اقدامی را ندارد و عملاً در جایگاه یک کشور «شکستخورده» با آن تعامل میشود ولی همین عربستانِ شکستخورده آن اندازه امریکا را نسبت به 5 یا 10 سال گذشته ضعیف و ناتوان میبیند که میخواهد سطح جدیدی از روابط با این کشور تعریف کند.
🔻اگر از این منظر به اتفاقات اخیر میان عربستان و امریکا نگاه کنیم شاید بتوان درک بهتر و دقیقتری از آینده داشت. عربستان به خوبی از جابجایی در سطح قدرتها در جهان آگاه شده و درک کرده که امریکا به هیچ عنوان با 10 سال پیش خود قابل قیاس نیست و به همین دلیل در تلاش است تا خود را از زیر یوغ این کشور رهایی بخشد و رابطهای که در زمان پدربزرگ بن سلمان تعریف شده را بازتعریف کند. بن سلمان خود را شاه آینده عربستان میبیند و دوست ندارد در حالی که به تازگی 40 سالگی را تجربه کرده، از هماکنون تا آخر عمر!! تحت فشار و اشراف امریکاییها باشد و مانند عموهایش توسط افسران سیا هدایت شود.
🔻اما او خاطره عمویش فیصل را بدون شک در ذهن دارد و میداند باوجود قبضه کردن قدرت در عربستان مخالفانی جدی دارد و هر چند که به نظرش همه را سرکوب کرده، اما بیش از 10 هزار نفر از نوهها، نتیجهها و نبیرههای عبدالعزیز آل سعود در گوشه کنار جهان زندگی میکنند و عَلَم کردن یکی از آنها در برابر تاج و تخت محمد بن سلمان کار شاقی نیست.
@syriankhabar