ارتش روسیه میگوید در یک حمله انتقامجویانه در پاسخ به حمله راکتی ناتو به تجمع نظامیان این کشور در مدرسهای در لحظه تحویل سال، ۶۰۰ نظامی اوکراینی را در کراماتورسک کشته است. در آن حمله ۸۲ نظامی روس جان باخته و تعداد زیادی هم زخمی شدند.
@syriankhabar
اینجا یکی از جبههها و محورهای نبرد در باخموت است، معنای شخم زدن را به خوبی میتوانید اینجا درک کنید و البته نازیهای اوکراینی و نیروهای چندملیتی که در این گله جا کشته شدهاند. توپخانه ارتش روسیه از حجم آتشش به هیچ عنوان کم نشده، در حالی که ناتو باید از کشورهای مختلف به صورت ماهیانه گلوله جمع کند و بعد به جبهههای نبرد با اوکراین بفرستد، روسها سالهاست خط تولید مهمات دوران شوروی را راهاندازی کرده اند و دارند شخم میزنند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
العیاذ بالله مردک وهابی کتاب جدیدی آورده... این فقط بخشی از بیسوادی این تکفیری خائن، مزدور سعودی و انگلیس است.... اینکه نزدیکان او به من میگفتند صحاح سته را هم درست نخوانده و کل سوادش به اندازه مشتی حفظیات است و همین هم باعث شد سعودی و امارات او را زین کنند و برای اینکه کسی نفهمد هیچ نمیفهمد مسجد ضراری ساخت که با پولش میشد هزاران شغل برای جوانان بیکار منطقه ایجاد کرد... فقط این دو دقیقه را ببینید...
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
44.88M
در این گزارش به بررسی تقابل ایران و آمریکا در اوکراین پرداخته و تلاش کردم تا این موضوع را به صورت شفاف بیان کنم که چرا حضور ایران در اوکراین مهم، قابل توجه و اثرگذار است و میتواند باعث تغییرات بزرگ در سطح منطقه و جهان شود. این که آیا ایران برای کمک به روسیه وارد اوکراین شده یا اینکه تداوم درگیری تاریخی میان تهران و واشنگتن است....
@syriankhabar
✴️رهبران «پوپولیست و ناتوان غرب»
🔸روز گذشته در یادداشتی به کاهش سطح رهبران غرب از ابتدای قرن بیستم اشاره کردم، هر چند در دهه 80 قرن گذشته هم در امریکا یک هنرپیشه بنام ریگان، تخیلات سینما مانند جنگ ستارگان را وارد عرصه سینما کرد، اما هر چه زمان گذشت رهبران غربی کوتولهتر شدند و میشود مثالهای متعددی برای آن زد. از قرار معلوم در غرب هم به پوپولیست بودن رهبران امریکا و انگلیس باور دارند و آن را به تیر نقد میکشند. در همین راستا جاناتان فریدلند، ستوننویس روزنامه انگلیسی گاردین در تحلیلی نوشت: «جمهوریخواهان اکثریت شکنندهای را در ماه نوامبر در مجلس نمایندگان آمریکا کسب کردند و به آنها این قدرت را داد تا یکی از افراد خودشان را به عنون رئیس مجلس انتخاب کنند.
🔸مشکل اینجا بود، گرچه بیشتر از کوین مککارتی جمهوریخواه که در نهایت بعد از 15 دور رایگیری رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد حمایت کردند، اما حدود ۲۰ جمهوریخواه شورشی از این فرد حمایت نکردند. تا پنجشنبه شب فقط ۱۱ دور رایگیری – بیشترین تعداد رایگیری از زمان جنگ داخلی – انجام شد. بالاخره بعد از ۱۵ دور رایگیری در پنج روز، در ساعات ابتدایی روز شنبه کوین مککارتی جمهوریخواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید.
🔸این بررسی بیانگر بیکفایتی است. یک حزب قدرت را به دست میگیرد اما قادر نیست از آن استفاده کند. هیچ منطق سیاسی شفافی برای این وضعیت وجود نداشت. این افراد شورشی از طرفداران دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا بودند اما خود مککارتی چاپلوس خستگیناپذیر ترامپ است؛ به طوری که این رئیسجمهوری سابق از رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان «کوین من» یاد میکند. این شورشیان که طرفدار ترامپ بودند، به دو دسته تقسیم میشوند؛ یکی ترامپ را به خاطر پایبندی به مککارتی سرزنش کرد و دومین گروه که میخواستند خود ترامپ را رئیس مجلس کنند.
🔸تمامی این اتفاقات برای سیاست آتی ایالات متحده آمریکا حائز اهمیت است. از یک طرف شواهد بیشتری را درخصوص کاهش قدرت ترامپ در میان رهبران جمهوریخواه نشان میدهد و از طرف دیگر ضعف قدرت جمهوریخواهان در چنین تصمیم سادهای مبنی بر انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بیانگر این است که وقتی آنها از پس چنین کار سادهای برنمیآیند چگونه میخواهند انتخابهای سخت و ضروری مربوط به اداره کردن دولت آمریکا را اتخاذ کنند.
🔸اما معنای این اتفاق بسیار وسیعتر است. آنچه طی چند روز گذشته به نمایش گذاشته شد، نوعی از سیاست بود که بسیاری از دموکراسیها از جمله دموکراسی خود ما را آلوده کرده و ویژگی کلیدی آن لذت بردن از آشفتگی و تلاش برای سرنگونگی سیستم است؛ این درست همانند جنبشهای ۲۰۱۶ بود که شبیه هم بودند: ترامپ و بریگزیت. هر دو وعده دادند تا افراد بانفوذ، کارشناسان و ارتدوکسی -چه در واشنگتن و یا در بروکسل- را حذف کنند. آنها جنبشهای جدیدی بودند اما ریشههای یکسانی داشتند. درست همانند رونالد ریگان، رئیسجمهور اسبق آمریکا و مارگارت تاچر، نخست وزیر اسبق انگلیس که خودشان را رادیکالهایی معرفی کردند که قدرت از بین بردن تاثیر دولت را داشتند.
🔸بنابراین اصلا تعجب نمیکینم اگر افرادی که از دولت انتقاد کردند، آنقدر در این کار بد بوده باشند. آنها وعده فروپاشی دادند و این چیزی است که تحویل دادهاند. در آمریکا هرجومرج خود ترامپ بود و اکنون هرجومرج مجلسی از مینی-ترامپهاست که حتی قادر به بستن بند کفشهای خود هم نیستند. در انگلیس موضوع متفاوت به نظر میرسد. ما ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس را داریم که صلاحیت کنترل دولت را دارد اما این مسئله نباید دو چیز را مخفی کند. (نویسنده مشخص است که حوصله تعقیب و گریز با سوناک را ندارد، وگرنه این سیک سندی هم چندان آش دهنسوزی نیست)
🔸اول اینکه، حزب محافظهکار انگلیس پس از ۲۰۱۶ درست مثل مککارتی، آشفتگیهایی در پارلمان و شکاف درونحزبی را ایجاد کرد. مسئله دوم، حتی با وجود اینکه سوناک در راس قدرت است، محافظهگرایی دوران بریگزیت به همان اندازه جنبش خواهرش در آمریکا فلج شده است. طرح پنج بندی که نخستوزیر انگلیس در سخنرانی سال نو میلادی خود ارائه داد، بیشتر شامل اصول مدیریت دولتی، رشد اقتصاد و مدیریت تورم بود و چیزی در راستای برنامههای سیاسی وجود نداشت.
🔸و تمامی اینها به این دلیل است که اعضای حزبش همچون جمهوریخواهان نمیتوانند بر سر موضوعات مختلف با یکدیگر توافق کنند. البته که سوناک از نمایشهای مضحکی که طی چند روز پیش در مجلس آمریکا رخ داد، جلوگیری کرده است اما دلیلش این است که او ترجیح داده نقاب وحدت را حفظ کند تا با پارهای از مشکلات مواجه نشود. هیچ یک از اینها تصادفی نیست؛ در واقع این ذات پروژه پوپولیست حزب راستگرایان در انگلیس، آمریکا و سرتاسر جهان است.»
@syriankhabar
سفیر جدید روسیه در تهران استوارنامه خود را به رئیس جمهور تحویل داد. تغییر سفیر روسیه در ایران پس از سالهای طولانی و آمدن فردی که نزدیکی بیشتری به طیف ملیگرای روسیه دارد (بر خلاف سفیر پیشین که از نزدیکان بوگدانف و جریان غربگرای حاضر در سیاست روسیه بود) نشان از تغییری بنیادین در سیاستهای روسیه و ایران دارد. اتفاقات بسیار مهمی که شاید بتوان آن را در اظهارات مقامات غربی، به ویژه نگرانیهای آنها از گسترش این روابط دید. عوامل آنها در تهران و مسکو بدون شک بخشی از توافقات صورت گرفته را به اروپا و امریکا رساندهاند و میدانند معنای تجارت 80 میلیارد دلاری دو کشور و ساخت مشترک یعنی چه؛ مثلا ایران و روسیه سیستمهای پدافندی مشترکی بر اساس تجربه باور 373 و اس500 بسازند، یا اینکه جنگنده مشترک تولید کنند یا به شکلی که خود غربیها رسانهای کردهاند، قرار باشد سوخو 30 و سوخو 35 در ایران ساخته (نه مونتاژ) شود...
@syriankhabar
🔳 رایس و گیتس: زمان به ضرر اوکراین (ناتو) است
▪️هر چه ما در مورد جنگ اوکراین، شرایط آن و وضعیت حاکم بر جبهه نبرد بنویسیم، بدون شک برای گروهی از مخاطبان (البته تعداد این مخاطبان در کانال اخبار سوریه بسیار اندک است) این مسائل و موارد غیر قابل پذیرش است. روز گذشته دوستی به من میگفت در جمع اساتید قدیمی و جدیدی که حالا همه کارشناس هستند، حضور داشته و اغلب آنها برداشتی که از جبهه جنگ در اوکراین داشتند برایش عجیب بوده است، چرا که به زعم این افراد، روسیه درحال شکست است، اوکراین (دقت کنید اوکراین نه ناتو) در حال پیروزی است و اقدام ایران در مقابله با غرب در اوکراین اشتباه است.
▪️این مساله را در کنار این بگذارید که پس از گذشت 10 ماه از شروع جنگ، به نظر دیگر چیزی به اسم ارتش اوکراین وجود خارجی ندارد و اگر ناتو در این نبرد مداخله نمیکرد، تکلیف کییف و زلنسکی خیلی زودتر از این حرفها تعیین شده بود. اینکه برخی فکر میکنند این ارتش اوکراین است که در حال مقاومت است و به باور آنها اجازه پیشروی ارتش روسیه را نمیدهد به این دلیل است که همگی شبکههای تلویزیونی غربی، نوشتههای منسجم و هدایت شده رسانههای غربی و در مجموع دنبالهروی سیاست غرب در این زمینه هستند. واقعیت این است که زلنسکی نماینده نیروهای ناتو در اوکراین است و این ناتو است که در این کشور مشغول جنگ با روسیه است
▪️با این حال، شنیدن و خواندن نگاه و نظر برخی از مقامات غربی که سابقه نظامی، امنیتی و دیپلماتیک داشتهاند و برخی از آنها مدعی اندیشهورز و تئوریسین بودن را هم دارند جالب توجه است. همانگونه که بارها گفتهام، برای مخاطب ایرانی اگر حرفی را یک نویسنده، سیاستمدار و یا رسانه غربی بزند حجت تمام میشود حتی اگر این حرف را مثلا سالها ما اینجا نوشته باشیم که چانهمان هرز رفته باشد و انگشتانمان نیز از شدت تایپ و تکرار این گفتهها دچار مشکل شده باشند. کاندولیزا رایس و رابرت گیتس یادداشتی مشترک در واشنگتن پست نوشتهاند و در آن نکات جالبی را گفتهاند که شاید صریحترین اعتراف به پیروزی روسها در نبرد باشد. در بخشی از این یادداشت آمده است:
🔹«هر دوی ما بارها با پوتین برخورد کردهایم، و متقاعد شدهایم که او معتقد است زمان به نفع اوست: او میتواند اوکراینیها و ایالات متحده را از بین ببرد و اتحاد اروپا و حمایت از اوکراین در نهایت مورد فرسایش و شکستگی قرار خواهد گرفت. مطمئناً با ادامه جنگ، اقتصاد و مردم روسیه آسیب خواهند دید، اما روس ها بسیار بدتر از این را تحمل کردهاند.
🔹برای پوتین، شکست یک گزینه نیست. او نمیتواند چهار استان شرقی را که بخشی از روسیه اعلام کرده به اوکراین واگذار کند. اگر او امسال نتواند از نظر نظامی موفق باشد، باید کنترل مواضع خود را در شرق و جنوب اوکراین حفظ کند تا نقاط پرش در آینده را برای حملات مجدد برای تصرف بقیه سواحل دریای سیاه اوکراین، کنترل کل منطقه دونباس و سپس حرکت به سمت غرب فراهم کند. روی پوتین حساب کنید که برای رسیدن به سرنوشت خود صبور باشد.
🔹در همین حال، اگرچه پاسخ اوکراین به این تهاجم قهرمانانه بوده و ارتش آن عملکرد درخشانی داشته است، اما اقتصاد این کشور در حال نابودی است، میلیونها نفر از مردم آن فرار کردهاند، زیرساختهای آن در حال نابودی است، بسیاری از ثروت معدنی، ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی قابلتوجه آن در حال نابودی است. میدان تحت کنترل روسیه است. توانمندی نظامی و اقتصاد اوکراین اکنون تقریباً بهطور کامل به خطوط نجات غرب - به ویژه ایالات متحده - وابسته است. در غیاب موفقیتهای بزرگ برای اوکراین در برابر نیروهای روسی، فشارهای غرب بر اوکراین برای مذاکره درباره آتشبس با گذشت ماهها از بنبست نظامی افزایش خواهد یافت. در شرایط کنونی، هرگونه آتشبس از طریق مذاکره، نیروهای روسیه را در موقعیتی قوی قرار میدهد تا هر زمان که آماده باشند، تهاجم خود را از سر بگیرند. که غیر قابل قبول است.
🔹تنها راه اجتناب از چنین سناریویی این است که ایالات متحده و متحدانش فوراً به اوکراین افزایش چشمگیری در تدارکات و توانمندیهای نظامی ارائه دهند – برای جلوگیری از حمله مجدد روسیه و قادر ساختن اوکراین به عقب راندن نیروهای روسیه در شرق و به اندازه کافی برای جنوب. کنگره پول کافی برای پرداخت چنین تقویتی فراهم کرده است. آنچه در حال حاضر مورد نیاز است، تصمیمات ایالات متحده و متحدانش برای ارائه تجهیزات نظامی اضافی مورد نیاز اوکراینیها – مهمتر از همه، زره پوش متحرک است. توافق روز پنجشنبه برای ارائه تانک بردلی، ستودنی است.»
@syriankhabar
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هواداران بولسونارو وارد مجلس کنگره ملی برزیل شدند.... وضعیت در پایتخت وخیم گزارش شده و رییس پارلمان به شده این اقدامات را نکوهش کرده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هواداران بولسونارو رئیس جمهور سابق برزیل به ساختمان وزارتخانهها، کنگره و کاخ ریاست جمهوری یورش بردند....
@syriankhabar
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در سالروز حمله طرفداران ترامپ به کنگره امریکا، طرفداران بولسونارو نیز به مراکز دولتی و حاکمیتی در برازیلیا حمله کردهاند. چند روز پیش لولا داسیلوا با ادای سوگند، دولت خود را معرفی کرد. از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات برزیل حامیان بولسونارو به آن اعتراض داشتند و تجمعات بزرگی را در سراسر این کشور راه انداختند.
@syriankhabar
حاکم منطقه برازیلیا وزیر امنیت این منطقه را به دلیل ناتوانی برکنار کرد. او با آشوبگر خواندن حامیان بولسونارو، به پلیس دستور داد برای جمع کردن مهاجمان به اماکن دولتی با تمام نیرو و توان به خیابان بریزند.
در این میان دادستان برزیل با تاکید بر شناسایی عاملان و محرکات این اتفاقات وعده برخورد شدید با این عوامل را داد.
@syriankhabar
داسیلوا با امضای حکمی دستور مداخله برای پایان دادن به آشوبها را صادر کرد. او تاکید کرد با تمام عناصر دخیل در این حوادث به شدت برخورد میشود. به گفته وی، قصورهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته و به نظر میرسد افراد وابسته به رییسجمهور پیشین در این رویدادها به شکل مستقیم دست دارند.
@syriankhabar