▪️از روزی که این عکس را دیدم و آن مطلب را نوشتم ذهنم درگیر دلایل برگزاری این نشست بوده و اینکه چرا باید این شش نفر دور هم جمع شوند در حالیکه نه بن سلمان در این نشست حاضر است و نه ولیعهد کویت!؟ یعنی میشود بن زاید از ولیعهد کویت و سعودی هم دعوت گرفته باشد و آنها نیامده باشند؟ یا اصلاً آنها دعوت نشدهاند؟! چرا باید این نشست برگزار شود در حالی که حاکم مجمع الجزایر اشغالی دیلمون که تمام دار و ندار و هست و نیستش را مدیون سعودیها است اینگونه چشم در چشم بن زاید بنشسته و لبخند بزند در حالی که پسر عموی عروسش آنجا حضور ندارد؟!
▪️به نظر میرسد بازی از سطحی بالاتر و پیچیدهتر برخوردار است و برگزاری این نشست خارج از توان محمد بن زاید بوده و آنهایی که اینجا حضور دارند از جای دیگری دعوت شدهاند؟! مثلاً سلطان عمان در تمام طول سالهای گذشته که شورای همکاری خلیج فارس تشکیل شده جز در موارد اندکی که مسقط میزبان بود؛ هیچوقت در این نشست حضور پیدا نمیکرد و همیشه معاون نخست وزیر را بهعنوان نماینده خود به این نشست میفرستاد؛ یا امیر قطر که تا همین چند ماه پیش با اماراتیها به شدت درگیر بود چگونه شده که به این نشست بیاید؟ این مسأله در مورد رئیس جمهور مصر هم صادق است کسی که تمام تلاشش را داشته تا با سعودیها سرشاخ نشود؟!
▪️یا شخص بن زاید که به همراه محمد بن سلمان در یمن وارد جنگ شد و هنوز هم تصاویر و ویدیوهای دونفری آنها در فضای مجازی بهعنوان متحدان راهبردی دست به دست میگردد؟! اتفاق خاصی افتاده که این شش نفر در ابوظبی دور هم جمع شده و تصویر آنها فقط در یک نشست غیر رسمی منتشر میگردد؟! همه ما میدانیم که هیچکس بیش از بن سلمان عاشق مهمانی و مراسمهای این شکلی نیست و در مورد ولیعهد و کویت میدانیم که خانواده حاکم هیچ مشکلی با اماراتیها ندارند اما چرا اینجا کسی از آنها حاضر نیست؟!
▪️این تصویر گویای پیچیدگی و درهم تنیدگی سیاست و وابستگی در میان کشورهای عربی است؛ این تصویر حکایت روشنی است از بی اختیار بودن و فرمانبردار بودن هر شش نفر حاضر در این تصویر و اینکه چگونه اینها به مهرههای شطرنج تبدیل شدهاند و یک شطرنج باز بزرگتر تصمیم گرفته از هشت نفر همیشگی، با این شش نفر بازی کند؟! بدون شک در طول سه دهه گذشته کویت همه یکی از مهرههای شطرنج بوده اما سوال اساسی و اصلی این است در میان کشورهای عربی چه اتفاقی در حال روی دادن است؟! همیشه بر این امر واقف بودند که اختلافات شخصی و خانوادگی میانه سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آمل دوری و نزدیکی آنها در طول ۵۰ سال گذشته بوده است اما آیا این هم از همان جنس اختلافات است که در آن بن سلمان نباید حضور پیدا میکرد؟!
▪️تلاش میکنم در پست بعد به مسائل و مواردی که باعث شده این شش نفر دور هم گرد بیایند و این تصویر منتشر گردد پاسخ دهم. با قرار دادن شواهد و قرائن و همچنین رویدادهایی که در طول چند روز گذشته در منطقه روی داده حالا میتوان راحتتر به پاسخ مناسب رسید و متوجه شد که این نشست حاصل جمع این رویدادها، رفتارها، گفتارها و در نهایت واکنشهایی است که در عرصه سیاست روی داده و هیچ ارتباطی با اختلافات شخصی و خانوادگی ندارد. این نشست بخشی از یک بازی بزرگتر است که در آن هر کسی باید در جای خود و در اندازه خود بازی کند و اگر کسی بخواهد بیش از جایگاهی که برایش تعریف شده رفتار کند خیلی راحت کنار گذاشته میشود.
@syriankhabar
در نشست روز گذشته وزرای جنگ کشورهای پیمان ناتو که در آن مقامات اوکراینی هم حضور داشتند آمریکا فشار بسیار زیادی به آلمان وارد کرد تا اجازه دهد تانکهای لئوپارد ساخته این کشور به اوکراین فرستاده شوند اما آلمانیها با این مسئله مخالفت کرده و گفتند تا زمانی که آمریکا اقدام به ارسال تانکهای آبرامز به اوکراین نکند برلین نیز در این زمینه تصمیم نخواهند گرفت. این در حالی است که وزیر جنگ آمریکا روز گذشته تاکید کرد این کشور هیچ برنامهای برای ارسال تانکهای ساخت خود به اوکراین ندارد.
به نظر میرسد اصلیترین دلیلی که طرف آمریکایی علاقهای به ارسال آبرامز به میدان نبرد ندارد قرار گرفتن آنها در برابر ضدزره روسیه است که باعث میگردد برای این تانک آمریکایی آبرو نماند و بازار فروش این تانک ۹ میلیون دلاری از دست برود. این همان دلیلی است که آمریکا به عربستان اجازه انتقال آبرامزهای خود به یمن را نداد. طرف آمریکایی به خوبی می داند که ارسال به اوکراین هیچ تغییری در موازنه قوا نخواهد داد و باعث خواهد شد تا آبرو و حیثیت تجهیزات آمریکایی برود.
@syriankhabar
مرگ سرلشکر عامر مغرم الشهري فرمانده نیروی زمینی ارتش سعودی در استان اشغالی عسیر برای فعالان رسانهای سعودی محل سوال شده است. در حالی که رسانههای نزدیک به حکومت مدعی هستند که چند روز پیش بر اثر سکته قلبی در بیمارستان بستری و چند روز بعد فوت کرد، اما رسانههای یمنی به ویژه رسانههای نزدیک به انصارالله ادعا میکنند او به مرگ طبیعی نمرده بلکه توسط نیروهای این کشور کشته شده است. هرچند یمنیها در مورد شرایط کشته شدن وی صحبت نمیکنند اما به صورت مشخص ادعای رسانههای رسمی سعودی در مورد مرگ وی نمیتواند درست باشد. در حالی مرگ الشهری که به تازگی از درجه سرتیپی به سرلشکری ارتقا پیدا کرده بود محل سوال شده که گفته میشد او بسیار به هیات حاکمه سعودی نزدیک بوده و مرگ وی همه را دچار تعجب کرده است.
@syriankhabar
دبیرکل جبهه آزادیبخش صحرای غربی برای یک دوره سه ساله مجدد انتخاب شد. ابراهیم غالی با کسب حدود ۶۸ درصد از کل آرا در انتخابات، مجددا به عنوان دبیرکل جبهه پولیساریو انتخاب شد. این انتخابات با حضور بیش از 1800 نفر از رهبران صحرای غربی در یک اردوگاه آوارگان صحرای غربی در جنوب الجزایر برگزار شد. غالی دیروز جمعه این سمت را در حالی به دست آورد که «بشیر مصطفی السید» یکی از رهبران جبهه پولیساریو با کسب ۵۶۳ رای (۳۱ درصد آراء) در مقام دوم قرار گرفت.
با این پیروزی، شانزدهمین کنگره جبهه پولیساریو نسبت به شخص ابراهیم غالی دبیرکل جبهه برای یک دوره سه ساله دیگر، مجددا اعتماد میکند. مرحله دوم انتخابات روز شنبه برای انتخاب اعضای دبیرخانه ملی جبهه پولیساریو که ۱۰۸ نامزد برای این سمت با هم رقابت میپردازند، ادامه خواهد داشت. این انتخابات که با پوشش گسترده رسانههای الجزایری و برخی رسانههای افریقای غربی همراه بود، برای نخستین با در یک دهه گذشته در این حجم و با این سطح از تبلیغات رسانهای برگزار شده است.
@syriankhabar
در طول دوران مبارزه علیه اشغالگری در امریکا، تانکهای آبرامز امریکایی که آن همه در موردش تبلیغات میکردند با آرپیجی 29 که یک سلاح ضدتانک بسیار ارزانقیمت است به راحتی منهدم میشد. این تانکها در حالی هدفی آسان برای این سلاح ارزان بودند که انتشار تصاویر انهدام آبرامزهای چند میلیون دلاری با یک راکت ضدزره چند ده دلاری باعث شد که طرف امریکایی در سالهای بعد اجازه ورود این سلاح ضدتانک به عراق را ندهد و حتی اجازه خرید آن به ارتش عراق هم داده نشد.
این موضوع اما امروز به یک بحران جدی برای طرف امریکایی تبدیل شده است. در حالی که کاخ سفید به اروپاییها فشار میآورد که تانکهای اصلی میدان نبرد را به اوکراین بفرستند (انگلیسیها 12 دستگاه برای یگان خود در اوکراین اعزام کردند) که به نظر میرسد در همه کشورهای اروپایی آن تعداد تانک مازاد برای ارسال به اوکراین وجود نداشته باشد در حالی که ارتش امریکا هزاران تانک آبرامز ذخیره دارد که میتوانند با سرویس ساده، راهی میدان نبرد گردند. با این حال، ترس از انهدام و از دست رفتن بازار باعث شده تا طبق معمول کشورهای اروپایی پیشمرگ شوند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
دبیرکل جبهه آزادیبخش صحرای غربی برای یک دوره سه ساله مجدد انتخاب شد. ابراهیم غالی با کسب حدود ۶۸ در
🔸ابراهیم غالی جزو بنیانگذاران این جبهه در سال ۱۹۷۳ بوده و نمایندگی این جبهه را در اسپانیا و الجزایر بر عهده داشته است. پولیساریو، سازمانی سیاسی- نظامی متشکل از مردم صحرای غربی در شمال غربی آفریقا است که برای استقلال این ناحیه مبارزه می کند. مناقشه بر سر این منطقه خشک و بیابانی که در گوشه شمال غربی آفریقا قرار دارد، از زمانی که مغرب به دنبال عقب نشینی اسپانیا، یک قدرت استعماری از منطقه، اکثر نواحی آن را در سال ۱۹۷۵ به تصرف خود درآورد، تشدید شده است.
🔸صحرای غربی منطقهای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب که غنی از ماهی و فسفات بوده و از زمان پایان استعمار اسپانیا در سال ۱۹۷۴ میلادی در معرض حملات مغرب قرار داشته است. جبهه پولیساریو که به عنوان یک سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی شناخته شده است، در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه تشکیل شد و به مخالفت با اقدام اسپانیا در تقسیم صحرای غربی میان مغرب و موریتانی پرداخت.
🔸جبهه پولیساریو سه سال پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶، در راستای تحقق استقلال صحرای غربی با موریتانی توافقنامه صلح امضا کرد. ده سال پس از این توافق، آتشبس در صحرای غربی میان جبهه پولیساریو و مغرب در سال ۱۹۹۱ به امضا رسید و بدین ترتیب ۱۶ سال جنگ و درگیری میان دو طرف خاتمه پیدا کرد، اما پادشاهی مغرب تمام منطقه شمالی صحرای غربی را که «الساقیة الحمراء» نامیده میشود، در اشغال خود نگه داشت و به اراضی خود ملحق کرد.
🔸مغرب خواهان حکومت خودگردان وابسته به خود در صحرای غربی و وجود دولت و پارلمان محلی تحت حاکمیت خود در این منطقه است و در سال ۲۰۰۷ رسما پیشنهاد اعطای حکومت خودگردان به صحرای غربی را مطرح کرد. جبهه پولیساریو که میگوید این سرزمین متعلق به صحراویهای بومی است، به یک جنگ چریکی علیه مغرب دست زد تا اینکه یک آتش بس تحت میانجیگری سازمان در سال ۱۹۹۱ میان دو طرف منعقد شد؛ اما این مناقشه کماکان حل نشده و دو طرف از آن زمان تاکنون در مذاکرات به بن بست رسیدهاند.
🔸رزمندگان پولیساریو از سال 2021 بار دیگر وارد عملیات در صحرانی غربی شدند و با دریافت تجهیزات و آموزشهای جدید راهی سرزمینهای خود شدند تا با دشمن اشغالگر مبارزه کنند. این نبرد هنوز در ابتدای مسیر است و به نظر میرسد تلاشهای حکومت مراکش برای جذب کمکها و حمایتهای امریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با مردم صحرای غربی نتواند مشکل را آنگونه که باید و شاید حل کند. صحرای غربی با صدها کیلومتر ساحل با اقیانوس اطلس، بزرگترین دارنده فسفات طبیعی کره زمین است و همچنین معادن اورانیوم و سایر فلزات کاربردی دارد که همه خواهان آن هستند.
🔸انتخاب الغالی به عنوان دبیرکل، یعنی حرکت به سمت اقدامات نظامی منسجمتر. در میان کشورهای افریقایی معدود طرفهایی هستند که حاضر شدهاند سیطره مراکش بر این منطقه را بپذیرند، چرا که باعث بروز مشکلات ژئوپلتیکی میگردد. فاصله ساحل صحرای غربی با سواحل شرقی امریکا فقط 5 هزار کیلومتر است و به لحاظ موقعیت راهبردی و نزدیکی به تنگه جبل الطارق هم از اهمیت بالایی برخوردار است. درست است که صحرای غربی کشوری بیابانی است، اما در سواحل آن زندگی آسانتر است و با داشتن منابع عظیم خداداد از جمله سفرههای پهناور آبهای زیرزمینی، نفت و گاز از پتانسیل بالایی برای تبدیل به کشوری مستقل برخوردار است.
🔸همین مساله باعث شده تا حکام مراکش چشم طمع به آن داشته باشند و فکر میکنند که لقمه کوچکی است، اما الجزایریها به عنوان قدرتمندترین و مهمترین کشور شمال غرب افریقا، در این سالها اجازه نداده آب خوش از گلوی حکام این کشور پایین برود و هزینههای هنگفت نظامی و امنیتی که برای کنترل این بیابان گسترده میشود برای رباط کمرشکن است. باید دید محمد ششم تا کی میتواند از پسِ این هزینهها بر بیاید! با رسیدن پهپادهای انتحاری و شناسایی به دست رزمندگان پولیساریو، بدون شک معادله به شکل اساسی عوض خواهد شد و ارتش مراکش ناچار است در حساب و کتاب خود تجدیدنظر کند. کمکهای الجزایر به پولیساریو باعث قطع روابط سیاسی میان دو کشور شده و تنشها را هم افزایش داده است.
@syriankhabar
ناراحتی من از نوشته نماینده اصفهان در منطقه بهارستان نیست چرا که این چیزها از این حضرات طبیعی است؛ کسی که نمیداند دنیا کلاً چند تنگه دارد و اصلا چیزی به اسم حقوق دریاها را نمیداند و البته طبق معمول به خودش زحمت نداده که یک تماسی با مرکز پژوهشهای مجلس بگیرد تا کمی آگاه شود، باید از این بدتر هم بنویسد؛ ناراحتی من از این است که یک لمپن بیاید از او بخواهد ایراد بگیرد؛ کسی که شهوت دیده شدن را دارد و چیزی به اسم اخلاق، تقوا و خداترسی ندارد. دروغ میگوید مثل راست و فقط دنبال این است که یکی سوتی بدهد و سریع برود مردهخوری کند!! این آدم را ناراحت میکند. 290 تا در بهارستان قدم میزنند؛ به شخصه شاید 20 تا 30 نفر را بشناسم، بقیه همه نخودی هستند... یعنی فقط به درد سیاهی لشکر میخورند. ای کاش در همان حد میماندند و چیزی نمیگفتند تا یکی مثل این خودبینِ خود همهچیزدان نخواهد بیاید ایران بگیرد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هم ویدئویی از حضور صدها هزار نفری مردم مادرید در یکی از میدانهای این شهر در مخالفت با سیاستهای اقتصادی دولت. رسانههای دولتی تعداد افراد حاضر را 30 هزار نفر! نوشتهاند اما برخی منابع دیگر میگویند تا 700 هزار نفر در این تجمع حاضر بودند. اسپانیا یکی از مهمترین صادرکنندگان محصولات کشاورزی به روسیه بود و روسها بخش بزرگی از توریستهای این کشور را تشکیل میدادند که بسیار هم دست و دلباز بودند و به نسبت انگلیسیها و آلمانیهای گدا، پول بیشتری خرج میکردند. صادرات چهار میلیارد یورویی محصولات کشاورزی اسپانیا به روسیه حالا متوقف شده و دهها هزار کشاورز جایی برای صادرات محصولات خود ندارند این در حالی است که صدها آژانس مسافرتی و توریستی اسپانیایی هم متضرر شدهاند. البته اینها بخشی از مشکلات اقتصادی اسپانیا است و این کشور در ابتدای شروع بحرانی عمیقتر است که سال 2023 این کشور را در بر خواهد گرفت. گفته میشود نرخ تورم در این کشور به بیش از 18 درصد در این سال خواهد رسید!
@syriankhabar
این هم شهر تلآویو اشغالی در فلسطین است که دهها هزار شهرکنشین چندملیتی مهاجر با تجمع در خیابانهای آن مخالفت خود را با سیاستهای دولت نتانیاهو و دیگر متحدانش اعلام کردند. نتانیاهو که در صدد است تا تغییراتی در قوه قضائیه این رژیم بدهد، با این تجمعات که هر شنبه برگزار میشود حالا کار سختی در پیش دارد!!
این اصلاحات نکته کلیدی مهمی دارد که به امید خدا در یک پست مهم به صورت خلاصه و مجمل به آن اشاره میکنیم. اگر فکر میکنید که اینها با نتانیاهو و اطرافیانش تفاوتی دارند، به هیج عنوان... فقط اینها میگویند شیکتر و مخفیتر ترور کنید، نتانیاهو و رفقا کلا به این مسائل اعتقادی ندارند.
@syriankhabar
امشب در ورشو پایتخت لهستان هزاران نفر در مخالفت با جنگافرزوی سیاستمداران حاکم بر این کشور دست به تظاهرات زدند. آنها از دولتیها خواستند بیش از این لهستان را به ورطه جنگ سوق ندهند. تظاهرکنندگان پرچم لهستان را در دست داشتند و شعارهایی در محکومیت مشارکت لهستان در عملیات نظامی در اوکراین سر دادند و به سمت بنای یادبود «زیگموند» در مرکز ورشو پایتخت رفتند و چند بنر نوشته شده به زبان روسی را حمل کردند.
لهستان که مهمترین آتشبیار معرکه اوکراین است این روزها تلاش میکند تا هر چه تجهیزات در انبارها دارد به اوکراین بفرستد شاید روسها متوقف شوند. برخی از افراد آیندهنگر بر این باور هستند که لهستان همه پلهای پشت سر را خراب کرده و اگر روسها پیروز این جنگ شوند، آینده تلخی در انتظار این کشور است. به گفته آنها، لهستان تا ابد نمیتواند از هزاران کیلومتر آنورتر انرژی وارد کند در حالی که منابع ارزان در کنارش است!!
@syriankhabar
خانم بثینه شعبان هستند، مشاور رسانهای و از نزدیکان بسیار مطمئن آقای اسد که امروز به تهران آمدند و البته حجاب گذاشتند... تو این حجات شده یک مامان بزرگ کامل! اما فارغ از شوخی، خانم شعبان به تهران سفر کرد تا نتیجه مذاکرات امیرعبداللیهان با مقامات ترک را بشنود و متن تهیه شده را برای رئیس جمهور این کشور ببرد. رایزنیها به نظر در حوزه ترکیه و سوریه تشدید شده و قرار است روسها در حوزه عملیاتی و ایران نیز در حوزه مذاکراتی این موضوع را دنبال کنند.
خانم شعبان از افراد بسیار مطلع در سوریه به شمار میرود و تقریباً در همه دیدارهای خارجی رئیسجمهور این کشور حضور دارد. سخنان و مواضع او از ابتدای شروع جنگ داخلی علیه این کشور محکم و مستند بود و برخی رسانههای منطقهای مانند الجزیره به شدت از او کینه دارند، به ویژه آن مردک دروزی که در الجزیره شد مفسر قرآن!
@syriankhabar