رئیسجمهور روسیه در سخنرانی خود به مناسبت دهمین سالگرد اتحاد کریمه و سواستوپل این اتفاق را به مردم کشورش تبریک گفت و درباره اینکه مردم این منطقه هرگز خود را از روسیه جدا نکردند و هویت خود را حفظ کردند که به آنها اجازه بازگشت به خانه (روسیه) را داد، صحبت کرد.
پوتین شامگاه دوشنبه در ادامه سخنان خود تاکید کرد که کریمه نه تنها از لحاظ استراتژیک برای روی روسیه حائز اهمیت است، بلکه بخشی از تاریخ و سنت ملی این کشور است.
وی با اشاره به کنترل نیروهای روس بر دو شهر دونباس و نووروسیا در شرق اوکراین، تصریح کرد که این دو شهر نیز با وجود داشتن مسیری «سخت و غمانگیزتر» بازگشتهاند. او گفت: ما با هم این کار را انجام دادیم. این یک اتفاق بزرگ در تاریخ کشورمان است. اگر از مردم این شهرها سوال بپرسید، آنها نیز از تمایل خود برای بازگشت به روسیه صحبت میکنند.
@SyrianKhabar
🔴آخرین اقدام پاشینیان علیه مردم ارمنستان و خوشخدمتی به غرب
🔺در اتفاقی که دیر یا زود انتظارش میرفت باید روی میداد و فقط گذر زمان حدوث آن را هایی میکرد سرانجام نخست وزیر غربگرا و وابسته ارمنستان به زبان آمد تا با واگذاری چند روستای راهبردی که در مسیرهای مهم ترانزیتی شمال جنوب قرار دارند عملاً تمام منافع اقتصادی ارمنستان را بر اساس توصیه اربابان آمریکایی و انگلیسی خود در میان مدت و کوتاه مدت را به رژیم علیف واگذار کند؟!
🔺 نیکول پاشینیان روز سهشنبه و در دیدار با ساکنان استان مرزی تاووش گفت: «سیاست ما جلوگیری از جنگ است، نه شروع آن. بنابراین، تصمیم گرفتهایم که با ترسیم مرز دقیقتری در این مناطق موافقت کنیم. ما این کار را نه تنها به نفع جمهوری ارمنستان، بلکه برای روستاهای منطقه انجام میدهیم تا امنیت آنها را تضمین کنیم. حالا میتوانیم اینجا را ترک کنیم، بیایید برویم و به [جمهوری باکو] بگوییم که نه، ما کاری انجام نمیدهیم. این به این معنی است که در پایان هفته جنگ آغاز خواهد شد.»
🔺اشاره پاشینیان به این نکته است که بدون حل و فصل مساله، جنگی رخ میدهد. پاشینیان در هفتههای اخیر بارها اعلام کرده است که مایل است این روستاها را که برای ایروان مهم هستند، به جمهوری باکو بازگرداند، چرا که آنها کنترل جاده اصلی آن به سمت شمال تا مرز با گرجستان را در اختیار دارند. سران رژیم باکو میگویند که بازگرداندن «اراضی خود»، پیش شرط لازم برای توافق صلح برای پایان دادن به سه دهه درگیری بر سر منطقه قرهباغ است که آذربایجان در ماه سپتامبر آن را پس گرفت.
🔺دو طرف گفتهاند که میخواهند یک معاهده صلح رسمی امضا کنند، اما گفتوگوها در مسائلی از جمله تعیین مرز ۱۰۰۰ کیلومتری این کشورها که بسته و به شدت نظامی شده است، دچار مشکل شده است. ارمنستان و جمهوری باکو هر دو به کنترل سرزمینهایی ادامه میدهند که در سطح بینالمللی بهعنوان بخشی از قلمرو طرف دیگر شناخته شده است.
🔺پاشینیان چند روز پیش تصریح کرد که ارمنستان قصد دارد بخشهای جادهای جدیدی در مرز با جمهوری باکو بسازد تا جایگزین جادههایی شود که اکنون از خاک آنجا میگذرد، از جمله یک جاده در شمال شرقی استان تاووش در نزدیکی «وسکپار». وی همچنین گفت که ایروان قبلا امکان مبادله بخشهای مساوی از خاک خود با طرف مقابل را برای حفظ کنترل کل جاده در نظر گرفته بود، اما این طرحها را رها کرد تا ابهام بیشتری ایجاد نشود.
🔺به گفته او، اکنون مقامات ارمنستان قصد دارند بخش نادیده گرفته شده در خاک ارمنستان را بازسازی کنند. نخست وزیر ارمنستان همچنین آغاز روند ترسیم مجدد حدود مرزهای دو کشور را در استان تاووش رد نکرد. مقامات ارمنستان اذعان میکنند که تعیین حدود مرزی با جمهوری باکو ممکن است نیاز به در نظر گرفتن «موجودیتهای سرزمینی خاص»، مانند منطقه ارمنی «آرتسواشن» در خاک این رژیم و چندین منطقه محصور باکو در ارمنستان داشته باشد.
🔺ایروان مدعی است که جمهوری باکو کنترل ۳۱ روستا را در اختیار دارد که بخشی از «جمهوری ارمنستان» در شوروی سابق بودند. در عین حال، اپوزیسیون ارمنستان انتقال مناطق محصور جمهوری باکو در این کشور به باکو را غیر قابل قبول میداند، زیرا جادههای ارتباطی ارمنستان به گرجستان و ایران از برخی از آنها عبور میکند؟!
@Syriankhabar
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد ارتش این کشور یک کشتی آمریکایی به نام «مادو» را با چند موشک در دریای سرخ هدف قرار داده است.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه تصریح کرد: «نیروهای ما با چند موشک بالدار اهداف اسرائیلی در منطقه امالرشراش واقع در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار دادند». «عملیات نظامی نیروهای ما تا زمان توقف تجاوزات و لغو محاصره نوار غزه متوقف نخواهد شد». به گفته وی، «نیروهای مسلح یمن به انجام وظایف دینی، اخلاقی و انسانی خود در قبال ملت مظلوم فلسطین ادامه میدهند».
@Syriankhabar
🔳روسیه: فرانسه در تدارک اعزام نیرو به اوکراین است
▪️چند هفته پس از آنکه رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد گسیل نیروهای ناتو به اوکراین را داد، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه روز سهشنبه افشا کرد که فرانسه در حال آمادهسازی برای اعزام یک واحد نظامی به اوکراین است.
▪️سرگئی ناریشکین با بیان اینکه در مرحله نخست، فرانسه نزدیک به ۲۰۰۰ نیروی نظامی را در اوکراین مستقر خواهد کرد، گفت: الیزه معتقد است تعداد اتباع فرانسوی که در اوکراین کشته شدهاند، همین حالا هم به «بالاتر از سطح روانی» رسیده است. در این میان یک رسانه روسی نوشته فرانسه تایید کرده که چنین تلفات نظامی در خارج از این کشور از زمان جنگ الجزایر در قرن بیستم مشاهده نکرده است.
▪️مقام ارشد روس در ادامه گفت: «با این وجود، رهبری فرانسه به مرگ شهروندان عادی فرانسه و نگرانی ژنرالها اهمیتی نمیدهد. طبق اطلاعاتی که به سرویس اطلاعات خارجی روسیه رسیده است، گروهی از نظامیان برای اعزام به اوکراین آماده شدهاند و تعداد آنها در مرحله نخست، تقریبا ۲۰۰۰ نفر است».
▪️سرویس اطلاعات خارجی همچنین در بیانیهای گفته است: «ارتش فرانسه از اینکه توانایی بیسروصدای اعزام چنین واحد نظامی بزرگی را به اوکراین نداشته باشد، بیمناک است». این نهاد به پاریس هشدار داده هر نیروی فرانسوی که وارد خاک اوکراین شود، «هدفی مشروع» برای نیروهای مسلح روسیه خواهد بود.
▪️چند روز پیش تصویری از یک فروند جنگنده میگ 29 اوکراینی منتشر شد که یک تیر بمب هدایتشونده ساخت صنایع نظامی فرانسه زیر یکی از بالهای آن لود شده بود. برخی بر این باور هستند که انتشار این تصویر...
این روزها در شبکههای تلویزیونی فرانسه و برخی رسانههای دیگر صحبتهای بسیاری در مورد حمله به روسیه در اوکراین مطرح میشود و وزیر دفاع فرانسه که از این به بعد باید نامش را به عنوان «وزیر جنگ» تغییر بدهیم (دلیلش هم این است که میخواهد به جنگ علیه کشوری برود که هیچ حملهای علیه خاک فرانسه انجام نداده است!) هم در این مورد صحبتهایی کرده است.
رئیس ستاد نیروی زمینی فرانسه هم در این زمینه اظهار نظر کرده و گفته که نیروهای فرانسوی برای جنگ علیه روسیه در اوکراین آماده میشوند. سعی میکنم در گزارشی که در یوتیوب اخبار سوریه منتشر خواهد شد، دلایل جنگطلبی مکرون و اصرارهای او برای مداخله در جنگ علیه روسیه را تشریح کنم که چرا سران الیزه ناگهان به این شکل تغییر رویکرد دادند و از مخالف آن به سرسختترین حامی آن تبدیل شدند؟
@syriankhabar
🔴امریکا و اعلام حمایت از «صلح در یمن»!!
🔻دو ماه پس از تهدید تیم لندرکینگ فرستاده رئیس جمهور امریکا به یمن در خنثی کردن روند صلح در این کشور و مخالفت با تصمیم سعودیها برای پایان جنگ، رابرت وود، نماینده جایگزین در امور ویژه سیاسی در نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، در نشستی در شورای امنیت گفت که مشارکت سازنده در نقشه راه سازمان ملل... بهترین راه برای پایان دادن به درگیری در یمن است و ابراز امیدواری کرد که این امر به پایان دائمی درگیری منجر شود.
🔻استفان واگن، سفیر آمریکا در دولت وابسته به ائتلاف سعودی - اماراتی نیز در بیانیهای مشابه در دیدار چند روز پیش خود با آن دولت در عدن تایید کرد که کشورش به دنبال جنگ با جنبش انصارالله نیست و با تاکید مجدد بر تعهد خود به حمایت از روند سیاسی و طرح سازمان ملل، این نشان میدهد که واشنگتن در حال برنامه ریزی برای کاهش تنش در دریای سرخ از طریق روند صلح است. این دو موضعگیری تنها 45 روز پس از آنکه امریکاییها اقدام به گنجاندن نام انصارالله در لیست گروههای تروریستی خود کردند، بیانگر فلاکت سران کاخ سفید در برابر اراده یمنیها است.
@syriankhabar
🔻برخی از مسوولان یمنی این اقدام جدید امریکا را «لفاظی» و تلاشی برای «فرار از شکست» و یک «مانور دیرهنگام» جهت خرید زمان ارزیابی میکنند و بر این باور هستند که «تنها زور کافی است تا واشنگتن را به خود بیاورد»، آنها اقدام جدید امریکاییها در حمایت از صلح در یمن را «مانور جدیدی که ایالات متحده از طریق آن تلاش میکند تا همان شرایط را که قبلاً مردود شده بود، بازگرداند» میدانند و میگویند این حرفها در صنعا هیچ خریداری ندارد. ملت، دولت و ارتش یمن همچنان مصمم به حمایت از ملت فلسطین در غزه هستند و تا جنگ ادامه دارد، آنها هم میجنگند.
🔻سعودیها که پس از 8 سال جنگ نابرابر و پرهزینه درست دو سال است دارند نفس میکشند و شرایط آرامی را طی میکنند با هرگونه جنگافروزی امریکا مخالف کرده و تاکید کردهاند که در هیچ طرحی برای شعلهور کردن دوباره دامنه جنگ در یمن مشارکت نخواهند کرد. آنها حتی به مزدوران خود در شورای ریاستی دو دولت غیرقانونی هم گفتهاند که پایشان را از هر طرحی که خروجیاش جنگ و درگیری است بیرون بکشند. سران ریاض به آنها گفتهاند هدف «پایان جنگ با انصارالله» در چارچوب نقشه راه سازمان ملل است.
🔻مشکل اصلی امریکا این است که همه چیز را از دریچه «حمایت» از رژیم صهیونیستی میبیند و هر طرح صلح و هر ابتکاری باید خروجیاش کمک به این رژیم باشد. بنابراین تمام تلاشهای واشنگتن و لندن برای بسیج کردن مزدوران وابسته به امارات در «شورای انتقالی جنوب» جهت شروع جنگ با انصارالله شکست خورده است. افسران امآی6 جلسات متعددی را با حضور مسوولان نظامی و دیپلماتیک انگلیسی در عدن با برخی از این جنگسالاران داشتهاند اما این افراد به صراحت گفتهاند تا وقتی «انصارالله در حال کمک به ملت فلسطین است مشارکت در جنگ مردود است».
🔻این موضوع نشان میدهد که صحبتها و مواضع رهبر یمن و دیگر مقامات این کشور مبنی بر هماهنگی همه ملت یمن در حمایت از ملت فلسطین کاملاً درست بوده است. این مساله حتی به برخی از گروههای سلفی که سابقه جنگهای خونین با ارتش یمن دارند هم رسیده و گفته میشود آنها هم تاکید کردهاند از موضع انصارالله در کمک و حمایت از ملت فلسطین پشتیبانی کرده و حتی اگر هم بخواهند کسی حاضر نیست در این برهه زمانی و برای کمک به رژیم اسرائیل سلاح به دست بگیرد.
🔻در حالی که وزیر امور خارجه انگلیس به نیابت از صهیونیسم جهانی با بسیج کردن تمام امکانات سرویس مخفی این کشور و پولهای اماراتیها و مشارکت نزدیک افسران اسرائیلی تلاش گستردهای را جهت جنگافروزی مجدد در یمن را رهبری و هدایت میکند، پیامهای مختلفی هم از پایتختهای گوناگون به عدن میرسد که آنها را از هر گونه تلاش بیهوده برای جنگ در این کشور بازدارد. بسیاری از کشورهای اروپایی با ارسال پیامهایی به مسوولان دولت وابسته و مزدور جنوب گفتهاند که حامی پایان جنگ و آتشبس در یمن با هدایت هانس گروندبرگ فرستاده سازمان ملل در این کشور هستند.
🔻اگر این موضوع را در کنار پیامهایی که روسها و چینیها هم به عدن ارسال کردهاند بگذاریم، متوجه میشویم که امریکا و انگلیس در برابر یمنیها تنها ماندهاند و دچار نوعی خفگی راهبردی در حوزه تصمیمگیری شدهاند. بیش از دو ماه از مداخله نظامی و حمله هوایی و موشکی امریکا و انگلیس علیه یمن میگذرد و نه تنها یمنیها کوتاه نیامدهاند، بلکه دامنه نبرد را به عمق اقیانوس هند هم گسترش دادهاند. این یعنی آنکه وضعیت در زمین بسیار متفاوت است و همه کشورها مخالف مداخله نظامی امریکا و انگلیس در یمن هستند.
🔻حالا باید گفت که عملیات پرهزینه و پر سر و صدای «نگهبان شکوفایی» به شکستی راهبردی و خفتبار برای واشنگتن و لندن تبدیل شده است. آنها نه تنها نتوانستند مسیر دریایی کشتیرانی رژیم صهیونیستی را امن کنند، حتی موفق نشدند امنیت کشتیها و ناوهای جنگی خود را هم تامین کنند. ناکامی نظامی آنها در برابر یکی از فقیرترین کشورهای جهان که علاوه بر هشت سال جنگ در محاصره اقتصادی و تحریم غرب هم قرار دارد، طوق خفتی است که تا همیشه بر گردن آنها سنگینی خواهد کرد.
🔻مساله یمنیها امروز دیگر فقط غزه نیست، آنها خواهان اخراج امریکاییها از منطقه خود و به دست گرفتن کنترل تمام بنادر و سواحل خود و اشراف کامل بر مسیرهای دریایی در خلیج عدن، باب المندب و دریای سرخ هستند و میگویند امنیت این منطقه بر عهده ارتش یمن است و هر نیروی دریایی بیگانهای که در این منطقه حضور داشته باشد، دشمن تلقی میگردد. با این حال نباید انتظار داشت اعلام حمایت امریکا از صلح در یمن باعث پایان حملات آنها به خاک یمن گردد. جنگ در این منطقه تازه شروع شده و قرار است موشکهای هایپرسونیک شلیک شوند.
@syriankhabar
💢نبرد در قلب افریقا
⭕️این روزها خبرهای بسیاری در مورد درخواست دولت انقلابی نیجر برای تعطیلی دو پایگاه ارتش امریکا در خاک این کشور منتشر شده است. در حالی که چند ماه پیش سرانجام نظامیان فرانسوی خاک نیجر را برای همیشه ترک کردند، نوبت به امریکاییها بود که با تهدید و تطمیع و التماس در تلاش هستند همچنان پایگاه بزرگ خود در غرب این کشور را در اختیار داشته باشند. امریکاییها مدعی هستند که نیجر به درخواست ایران اقدام به اخراج نیروهایش کرده است، ادعایی که در این تحلیل تلاش کردهایم ابعاد مهم آن را مورد کنکاش قرار دهیم.
لینک ویدیو در یوتیوب👇👇👇
🔺https://youtu.be/ikOb54Qjz-I
اخبار سوریه
🔳روسیه: فرانسه در تدارک اعزام نیرو به اوکراین است ▪️چند هفته پس از آنکه رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد گ
عامدانه و در راستای اعلام حضور نظامیان فرانسوی در خاک اوکراین برای جنگ با روسها بوده است.
@syriankhabar
🔸صدای پای جنگ از قفقاز بیش از هر زمان دیگری به گوش میرسد. تلاشهای رژیم باکو برای تداوم جنگ در این منطقه با هدایت و حمایت ناتو با همراهی ویژه نخستوزیر ارمنستان باعث شده تا منافع راهبردی ایران و روسیه به شدت به خطر بیفتد. تلاش علیف برای قطع خطوط ترانزیتی شمال به جنوب که از ارمنستان و چند روستای مورد ادعای باکو در قلب خاک ارمنستان میگذرد، اعلام جنگ مستقیم او به ایران و روسیه است.
🔸علیف فکر میکند که روسها سرگرم جنگ در اوکراین هستند و با توجه به اختلافاتی که با ارمنستان پیدا کردهاند، انگیزه مداخله در هر بحرانی را ندارند و ایران هم با موضوعات داخلی خود و تحولات منطقهای درگیر است و در آستانه نوروز حواسش به این مناطق نیست. اما باید گفت ایران تمام حواسش به تحولات این منطقه است. در گفتوگویی که رئیس جمهور ایران با ولادیمیر پوتین داشت به صراحت به وی گفت که ایران در استفاده از زور برای دفاع از منافع خود هیچ تردیدی نخواهد کرد.
🔸برخی منافع تاکید میکنند که روسیه با نگاه ایران در مورد تحولات قفقاز کاملا موافق و همراستا است و طرفین با تاکید بر عدم مداخله و حضور نیروهای فرامنطقهای، هر گونه حضور و نقشآفرینی ناتو را خطرناک میدانند. ایران به رژیم علیف هم اطلاع داده که هر جنگ جدید میتواند تبعات غیرقابل پیشبینی در پی داشته باشد. جنگافروزی جدید رژیم وابسته باکو میتواند فرصتی تاریخی برای تثبیت معادلهای جدید به نفع ایران در قفقاز جنوبی باشد. بنابراین رژیم علیف باید حواسش باشد که این بار داستان بسیار متفاوت است.
@syriankhabar
منابع رسمی میگویند که نیروهای مسلح کشورمان در شمال به حال آمادهباش کامل درآمدهاند. جنگافروزی احتمالی علیف در قفقاز جنوبی این بار قرار است با پاسخ سنگین مواجه گردد. باوجود رفت و آمدهای دیپلماتیک و برخی کنشهای سیاسی اما نابخردی علیف و سوءاستفادهاش از شرایط منطقهای و جهانی که به شدت برای منافع ملی ایران مضر و مهلک است باعث شده تا نیروهای مسلح ماموریت «دفاع از منافع ایران» را که طرح آن مدتهاست موجود بوده، به شکل عملیاتی وارد کنند.
شاید قرار باشد مزدوران علیف قدرت کوبنده فرزندان ایران را برای یک بار احساس کنند تا بعد از این سراغ یک ارتش تنها، ضعیف و کوچک که توسط نخستوزیری وابسته، بیعرضه و بیوجود هدایت میشود، نروند. این نبرد میتواند درسهای جدی برای علیف داشته باشد.
فاصله بین صلح و جنگ به اندازه یک تا مو است... هر لحظه ممکن است جنگ شعلهور شود. پاشینیان گفته بود که یک هفته دیگر، اما برخی معتقد هستند بسیار کمتر از یک هفته ممکن است شاهد نبردی خونین باشیم....
@syriankhabar
🔸صدای پای جنگ از قفقاز بیش از هر زمان دیگری به گوش میرسد. تلاشهای رژیم باکو برای تداوم جنگ در این منطقه با هدایت و حمایت ناتو با همراهی ویژه نخستوزیر ارمنستان باعث شده تا منافع راهبردی ایران و روسیه به شدت به خطر بیفتد. تلاش علیف برای قطع خطوط ترانزیتی شمال به جنوب که از ارمنستان و چند روستای مورد ادعای باکو در قلب خاک ارمنستان میگذرد، اعلام جنگ مستقیم او به ایران و روسیه است.
🔸علیف فکر میکند که روسها سرگرم جنگ در اوکراین هستند و با توجه به اختلافاتی که با ارمنستان پیدا کردهاند، انگیزه مداخله در هر بحرانی را ندارند و ایران هم با موضوعات داخلی خود و تحولات منطقهای درگیر است و در آستانه نوروز حواسش به این مناطق نیست. اما باید گفت ایران تمام حواسش به تحولات این منطقه است. در گفتوگویی که رئیس جمهور ایران با ولادیمیر پوتین داشت به صراحت به وی گفت که ایران در استفاده از زور برای دفاع از منافع خود هیچ تردیدی نخواهد کرد.
🔸برخی منافع تاکید میکنند که روسیه با نگاه ایران در مورد تحولات قفقاز کاملا موافق و همراستا است و طرفین با تاکید بر عدم مداخله و حضور نیروهای فرامنطقهای، هر گونه حضور و نقشآفرینی ناتو را خطرناک میدانند. ایران به رژیم علیف هم اطلاع داده که هر جنگ جدید میتواند تبعات غیرقابل پیشبینی در پی داشته باشد. جنگافروزی جدید رژیم وابسته باکو میتواند فرصتی تاریخی برای تثبیت معادلهای جدید به نفع ایران در قفقاز جنوبی باشد. بنابراین رژیم علیف باید حواسش باشد که این بار داستان بسیار متفاوت است.
@syriankhabar