#اربعین
ایام اربعین است و خوشا به حال آن کسانی که در حال پیادهروی هستند و به زیارت اربعین خواهند رسید و آن زیارت خوش مضمون روز اربعین را انشاءالله خطاب به حضرت خواهند خواهند.
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتالله خامنهای
در لیبرالیسم غربی که بر مبنای تفکر اومانیسم غربی بنا شده است؛ حقیقت و ارزش اخلاقی نسبی است لذا آزادی نامحدود است و شما که به یک سلسله ارزشهای اخلاقی معتقدید؛ حق ندارید کسی را که به این ارزشها تعرّض میکند؛ ملامت کنید چون او ممکن است به این ارزشها معتقد نباشد. بنابراین هیچ حدی برای آزادی وجود ندارد یعنی از لحاظ معنوی و
اخلاقی، هیچ حدّی وجود ندارد، منطقاً آزادی نامحدود است چون حقیقت ثابتی وجود ندارد و ارزشهای اخلاقی نسبی است. اما در اسلام و بنابر انسانشناسی اسلامی ارزشهای مسلّم و ثابتی وجود دارد و حرکت در سمت آن ارزشها است که ارزش و ارزشآفرین و کمال است. بنابراین آزادی با این ارزشها محدود میشود.
#آزادی
صفحه ۱۸
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
کتاب صوتی، انسان۲۵۰ساله.mp3
10.49M
#کتاب_صوتی انسان ۲۵۰ساله.
بخش #امام_حسین علیهالسلام
جهت استفاده در #اربعین
تهیه شده در طرح تبیین منظومه فکری رهبری
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمیخامنهای
در لیبرالیسم غربی، به دلیل اینکه ارزشها نسبی هستند؛ آزادی نامحدود است ، اما وقتی انسانها در یک اجتماعی زندگی میکنند؛ این آزادی نمیتواند بی حد و مرز و نامحدود باشد. چه اینکه در این صورت بین افراد بشر تزاحماتی به وجود میآید و آزادیها خواه ناخواه محدود خواهد شد. از این رو باید دارای مرز و حدی باشد. به همین خاطر ضرر رساندن به آزادی دیگران و منافع مادی را حد و مرز آزادی تعریف کردهاند اما ارزشهای اخلاقی مطلقاً حد و مرزی را برای آزادی معین نمیکند.
#آزادی
صفحه ۱۸
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از اسماعیل فخریان
🔘سال ۴۲ امام جرقه حکومتی که خدا مدّ نظرش بود را زد. سال ۵۷ نتیجه گرفت. امام گفت من میخواهم جامعهای تشکیل بدهم، جامعهی بین المللی که در تراز نگاه خداوند باشد. که قوه قضائیهاش الهی اداره شود، که قوه مجریهاش الهی اداره شود، که قوه مقنّنهاش الهی اداره شود. الهی اداره شود یعنی چه؟ یعنی ابتدا دنیای مردم را خوب کنیم؛ از گذرگاه دنیای مردم برسیم به آخرت خوب. اسم این را مقام معظم رهبری و خود حضرت امام گذاشتند " تمدن نوین اسلامی"... ادامه در فایل 🔻🔻
هدایت شده از اسماعیل فخریان
نقش مردم در ایجاد جامعه اسلامی.mp3
13.45M
🎙صوت #سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین فخریان
"نقش مردم در ایجاد جامعه اسلامی"
#رشت
۲۲ آذر ۹۶
@Ostad_fakhrian
هدایت شده از اسماعیل فخریان
نقش مردم در ایجاد جامعه اسلامی.pdf
450.7K
📜 فایل pdf #سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین فخریان
"نقش مردم در ایجاد جامعه اسلامی"
▫️ #رشت
▪️۲۲ آذر ۹۶
@Ostad_fakhrian
#انسان در اندیشه آیتالله العظمیخامنهای
بنابر اومانیسم غربی که ارزشها را نسبی و غیرثابت و آزادی را نامحدود میداند و آزادی فقط در تزاحمات اجتماعی محدود میشود؛ پرواضح است که قوانینی که در این گونه جوامع به عنوان مرز آزادی تعیین میشود فقط ناظر به مسائل اجتماعی است بدین معنی که قانون میگوید آزادی هیچ انسانی نباید آزادی دیگران را تهدید کند و منافع آنها را به خطر بیاندازد. اما قوانین محدود کننده آزادی بنابر انسانشناسی اسلامی علاوه بر اینکه مسائل اجتماعی را در بر میگیرد؛ مسائل فردی را هم در بر میگیرد.
#آزادی
صفحه ۱۹
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتالله العظمیخامنهای
بنابر انسانشناسی اسلامی ضرر زدن به خود یا خودکشی، خودزنی، انظلام و راکد گذاشتن استعدادهای خود ممنوع است و هیچکس نمیتواند بگوید که چون من آزادم پس اموال خودم را از بین میبرم یا جان خودم را نابود میکنم یا به سلامتی خودم ضرر میزنم. او همان طور که موظف است با حرکات و اعمال و رفتار و گفتار خود حقوق دیگران و آزادی آنها را محدود نکند و به خطر نیاندازد؛ موظف است آزادی خود و حدود و حقوق خود را هم به خطر نیاندازد.
#آزادی
صفحه ۱۹
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمیخامنهای
بنابر اومانیسم غربی، موانع آزادی صرفاً عوامل خارجی است که بیرون از انسان وجود دارد و آزادی او را محدود میکند. مثل سلطه ابرقدرتها و استعمارگران. اما بنا بر انسانشناسی اسلامی علاوه بر موانع بیرونی، دسته دیگری از موانع وجود دارند که مانع آزادی انساناند. همچون اخلاقیات فاسد، هوی و هوسها، منیّتها، بغضها، حبّهای بیجا. یک انسان برای اینکه آزاد باشد کافی نیست که زیر سلطه یک انسان دیگر یا یک حکومت جبار نباشد؛ بلکه علاوه بر آن لازم است زیر سلطه قوه غضبیه و شهویه خودش هم نباشد. آن انسانی که بر اثر ضعف، ترس، طمع، حرص و شهوات نفسانی مجبور میشود تحمیلات و محدودیتهایی را قبول کند؛ آن انسان هم در حقیقت آزاد نیست.
#آزادی
صفحه ۲۰
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از انسان در اندیشه آیتاللهالعظمیخامنهای
دین اسلام، انسان را برترین آفریده و جانشین خدا و محور جهان میداند؛ به عنوان یکّهسواری که میتواند در محدودهی عظیم جهان، خرد خود را به کار بیاندازد و به مرتبهی قرب نائل آید. در این میان، اشیای عالم به عنوان ابزارهایی در دست انسان است تا به این تکامل دست یابد.
@ketab_ensan
هدایت شده از انسان در اندیشه آیتاللهالعظمیخامنهای
از نظر اسلام، جریان عالم به سمت حاکمیت حق و به سمت صلاح است. نهایت این عالم، نهایت غلبه صلاح است. همهی انبیاء و اولیاء آمدهاند تا انسان را به آن بزرگراه اصلیای سوق دهند که وقتی وارد آن شد، بدون هیچگونه مانعی تمام استعدادهایش بُروز کند.
@ketab_ensan
#اربعین
این راهپیمایی را میبینید؟
این حرکت عظیم میلیونی بین نجف و کربلا را، بین نجف و امام حسین را مشاهده میکنید؟
این شور و شوق را میبینید؟
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتالله العظمیخامنهای
با توجه به آنچه در باب موانع درونی و
بیرونی انسان مطرح شد؛ بر اساس آن میتوان آزادی را بر دو نوع آزادی اجتماعی و آزادی معنوی تقسیم کرد. علاوه بر اینکه انسانشناسی اسلامی به خلاف اومانیسم غربی، قائل به آزادی معنوی میباشد؛ در مورد آزادی اجتماعی نیز امتیاز و اهمیت بیشتری را در مقایسه با اومانیسم غربی برای انسان قائل است.
#آزادی
صفحه ۲۰
#تبیین
@t_manzome_f_r
#مغناطیس_تمام_نشدنی ۱
دوشنبه شب۳۰ مهرماه رسیدیم نجف، به محض پیاده شدن از ماشین دوتا جوان دانشجو که ساکن نجف بودن، با خواهش و ملاطفت ما رو بردن منزلشون.
تو راه منزل، از تخصصهای علمی من و رشتهی علمی خودشون صحبت شد، وقتی فهمیدن که منطق رو خوب خوندم، ازم قول گرفتن که بهشون منطق درس بدم.
بحث علم حضوری و تصور و تصدیق رو براشون گفتم.
مهربانیشون زبان زد بود.
حرف از مسائل حکومت و سیاست شد، گلایه داشتن از اینکه چرا علماشون کمتر در مسائل حکومت و اجتماع ورود میکنند.
میگفتن اگر یکی مثل #سید_علی_خامنه_ای میداشتیم وضعمون خوب میشد.
الحمدلله فهم سیاسی جوانان عراق روبه افزایش هست.
#لایمکن_الفراق_بین_الایران_والعراق
@t_manzome_f_r
روزمان را با #قرآن شروع کنیم.
بَلَىٰ مَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ وَاتَّقَىٰ فَإِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ.
ﺁﺭﻱ، ﻫﺮ ﻛس ﺑﻪ ﭘﻴﻤﺎﻥ ﺧﻮﺩ [ﺩﺭ ﺗﻌﻬﺪ ﺑﻪ ﺍﺟﺮﺍﻱ ﺍﺣﻜﺎم ﺩﻳﻦ] ﻭﻓﺎ ﻛﺮﺩ، ﻭ [ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺍﻣﻮﺭ ﺯﻧﺪﮔﻲ] ﺗﻘﻮﺍ ﭘﻴﺸﻪ ﺳﺎﺧﺖ، [ﺑﺪﺍﻧﺪ ﻛﻪ] ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﺗﻘﻮﺍ ﭘﻴﺸﮕﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ.
سوره آل عمران ٧٦
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمیخامنهای
اینکه انسانها چرا و چقدر آزاد باشند؛ به نگرش آن مکتب به انسان بستگی دارد و اسلام با توجه به نوع نگرش خود و بر اساس فطری و الهی دانستن آزادی انسان، امتیاز بیشتری را - در مقایسه با مکاتب غربی- برای آزادی اجتماعی قائل است و هرگز به هیچ بندهای اجازه نمیدهد که آزادی افراد دیگر را سلب کند.
#آزادی_معنوی
صفحه ۲۰
#تبیین
@t_manzome_f_r
این یک حادثهی الهی است، این یک پدیدهی الهی است؛ این نشاندهندهی این است که این راه، راه عشق است؛ منتها نه عشق مجنونانه، عشق همراه بصیرت؛ مثل عشق اولیا به خدا؛ اَللٰهُمَّ ارزُقنی حُبَّکَ وَ حُبَّ مَن یُحِبُّکَ وَ حُبَّ کُلِّ عَمَلٍ یوصِلُنی اِلیٰ قُربِک؛ این حبّ و این عشق، عشق همراه با بصیرت است؛ میداند، میفهمد و این جاذبه او را میکِشد، این مغناطیس او را میکِشد.
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمیخامنهای
آزادی معنوی، رستگاری انسان و تعالی اخلاقی و عروج معنوی او است. این آزادی مورد قبول همه کسانی است که به معنویت اعتقاد دارند. اسلام آزادی معنوی را هدف اعلا دانسته و همهی کارها را مقدمه تکامل و عروج انسانی بیان میکند. این مسئله چیزی است که باید در جامعهی اسلامی خود را نشان دهد و این همان نقطهای است که آزادی از دیدگاه اسلام را به کلی از بینش غربیاش جدا میکند.
#آزادی_معنوی
صفحه ۲۰
#تبیین
@t_manzome_f_r
در اسلام، نگاه انسان از دو زاویه است که دو نگاه با هم منسجم و مکمّل یکدیگرند. یک نگاه، نگاه به فرد انسان است که به عنوان یک موجود دارای عقل و اختیار بوده و او را مخاطب قرار میدهد «علیکم انفسکم». نگاه دیگر به انسان، به عنوان یک کلّ و مجموعهی انسانها است.
#تبیین
@ketab_ensan