♨️ رضا بابایی درگذشت.
🔸این نویسنده و پژوهشگر سرشناس دین و ادبیات، صبح امروز بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت. او پژوهشگر حوزه دینشناسی و استاد حوزه و دانشگاه بود. پژوهشهای او در حوزه مثنوی معنوی در جامعه ادبی کشور بسیار مهم و اثرگذار بود. از او به عنوان یکی از سرشناسترین اساتید ادبیات فارسی در حوزه علمیه قم نام میبردند.
🔹هرچند که قلم او بسیار قابل توجه بود، اما گرایشات سیاسی بعضا تندی که داشت موجب شده بود در یادداشتها، تحلیلها و مصاحبههای خود جهتداری خاص آن به طیف اصلاحات را نشان دهد. او در کانال تلگرامی خود به اسم «یادداشتها»، انتقادات خود را نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی و سیاسی مینگاشت. در سالیان اخیر عمرش، در یادداشتهای تندی به انتقاد از حاکمیت میپرداخت که موجب توجه اصلاح طلبان به ایشان شده بود.
♦️او در آخرین یادداشت خود در تاریخ 19 بهمن 1398 نوشته بود:« بر خود ببالید ما امیدوارترین مردم دنیا بودیم. هیچ ملتی همچون ما آسان دل نمیبست و معصومانه اعتماد نمیکرد. شمشیرهای خطا و خنجرهای جفا رشته امید ما را نبرید. در تندباد حوادث، از جان برای شمع امیدمان سرپناه میساختیم. هزاران روز را به انتظار لبخندی میگذراندیم، اگرچه جز خشم و خشونت نمیدیدیم. آنان که اکنون ما را از هر تغییری ناامید کردند بر خود ببالند که مردمی شیدا و عاشق را بر خاکستر افسردگی نشاندند. شناسنامهام را میبینم. جایی برای مُهر جدید نمانده است. ما را شرمنده شناسنامههایمان هم کردید. فردا نسلی از راه میرسد که چراغ امیدش را در جایی دیگر روشن میکند؛ آنجا که دست شما به آن نمیرسد.»
⚜️ @taammolat74
🔰نخبگان علوم انسانی با کرونا از سر تأمل برخورد کنند!
(با تلخیص)
✍️ سیدمهدی ناظمی
🔸ما در حال تجربه یکی از شگفتترین برشهای تاریخ حیات کشور خود هستیم. این شگفتیها فقط بهخاطر ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه نیست، بلکه از نظر حیات طبیعی نیز وضع سخت و صعبی یافتهایم. این وضع سخت نیازمند تفسیر است، ولی تفسیر قابل توجهی در عرصه عمومی حضور ندارد… عادی جلوهدادن وضع، همیشه بهترین راه نیست، زمانی که تفاسیر رایج، ضعفوناتوانی خود را نشان میدهند، باید تلاش کرد برای ظهور تفاسیر راهگشاتر زمینه سازی کرد.
🔹واکنش اولیه آدمیان به این بحرانها، واکنشی که بنابر طبع مألوف و اولیه انسانها، امر قابل انتظاری هم هست، تلاش برای تقلیل بحران و فکر نکردن به وجوه تاریک و شناخته نشده آن است. انسان تمام داشتههای خود را بکار میگیرد تا در برابر فهم امر «جدید» مقاومت و بحرانها را به یکی از خدایان منتسب کند.
🔸اینکه میبینیم همه روزه در شبکههای اجتماعی یا هر رسانه دیگری (چه فرقی دارند با هم وقتی دیگر رسانه مرجعی وجود ندارد؟) هزاران نفر در حال بازتولید ارتجاعی دیدگاههای قبلی خود هستند تا وضع موجود را به شکلی توجیه کنند و آن را در چارچوبهای از پیش تعیین شده و عادی قرار بدهند، نه از سر این است که نخواهند کمکی به هم نوعان کرده باشند، بلکه از این روست که راهی پیش چشم خود نمیبینند و چون تنها یک راه میبینند، هر بن بستی را باز با همان راه همیشه رفته و جواب ناگرفته، تأویل و تفسیر میکنند.
🔹تفسیر نکردن ماجرا یا تکرار اقاویل سطحی مندرج در جزوات و شبه-کتابهای دینی، دینی برای مردم باقی نخواهد گذاشت. متولیان امور باید راه را باز کنند و تریبونهای انحصاری خود را در اختیار دانشمندان دینی قرار دهند تا تفاسیر مذهبی دیگر هم بیان شود، شاید که این کار، از دین و معنویت چیزی را نگه دارد. شرور، از مهمترین عوامل بی دینی در سرتاسر جهان است و پاسخهای سطحی رایج به این مسأله که خود برآمده از تعالیم سطحی برخی از دانش آموختگان پس از انقلاب است، در حال آسیب زدن جدی به ایمان مردمان است.
🔸از سوی دیگر، نخبگان علوم انسانی نیز بهتر است به ساحت زبان نزدیکتر آیند و با تأسی به استاد بزرگوار دکتر رضا داوری اردکانی که در مدت کوتاهی سه یادداشت قابل توجه نگاشت، با این ماجرا از سر تأمل برخورد کنند و در میانه سخنان قبلی خود و جزوات دانشجویی و … به دنبال پاسخ نگردند. کرونا یک پدیده پیچیده و چند وجهی است که حیات کلی و نه فردی انسان و نیز تمدن مدرن را تهدید میکند.
♦️کرونا علنی شدن بحران عالم و آدم امروز است و این بحران اجازه بی اعتنایی و نادیده گرفته شدن را به کسی نمیدهد.
⚜️ @taammolat74
34.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥من معتقدم بعد از کرونا وارد عصرجدیدی از حکمرانی خواهیم شد.
🔸 صحبتهای جدید علیاکبر #رائفیپور درباره #کرونا و مسائل پیرامون آن
🔺 کشوری مثل #ایتالیا چرا آمار بالایی از افراد مبتلا به کرونا دارد؟
🔺چه منافع اقتصادی پشت این داستان وجود دارد؟ #گلوبالیست ها به دنبال چه منافعی هستند؟
🔺 اقایان! به جای توییتبازی تا صبح به فکر حل مشکل باشند‼️
⚜ @taammolat74
🔰 #رضا_بابایی رفت. اما سوالی که باقی میماند:
💥 اختصاصی
🔸بابایی را به نوعی میتوان #روشنفکر_دینی به حساب آورد که به نوعی منتقد اسلام سیاسی بود و حضور روحانیت در عرصه سیاسی را تضعیف مینمود. او معتقد بود، ماهیت روحانی در نسبت با قدرت و سیاست، ماهیت انتقادی بوده ، نه مسئولیتپذیری؛ لذا اگر روحانیت در موضع داور و منتقد باقی میماند، بهتر میتوانست خدمت کند تا اکنون که در مسئولیتهای مختلف قرار گرفته و باید پاسخگو باشد!! در آثار و یادداشتهای ایشان انتقادات بسیاری از جمهوری اسلامی وجود دارد. برخی از مواضع فکری ایشان را میتوان در برنامه زاویه شبکه 4 در مناظره با دکتر ابوطالبی، مشاهده کرد که آرمانهای انقلاب را تحریف کرده و منتقدانه بر تمدن اسلامی میتازد.
♦️از این دست تفکرات و گرایشات #سکولار مسلک در حوزه علمیه کم نبوده و نیست، اما مساله اصلی رسانههایی است که مروج این مسلک و این افراد هستند. آنهم رسانههایی که به نوعی مربوط به حوزه علمیه و رسانههای اختصاصی دین و شیعه هستند.
🔹به عنوان نمونه بنده سایت #شفقنا و #مباحثات را بیان کردهام. این دست از رسانهها که رسالت خود را رسانهی دین و دینداران میدانند و به بازنمایی اندیشههای شیعه برای عموم جریانات فکری و اندیشهای میپردازند؛ با ترویج این اندیشههای منتقدانه و روشنفکرانه و ترویج این دست از شخصیتها که موضع و گرایش سیاسی مشخصی دارند، چه اهدافی را دنبال میکنند؟!
🧐به راستی در پشت پرده این سایتها چه میگذرد؟ و از کجا تامین میشوند؟؟!❌
⚜️ @taammolat74
🔉 فایل صوتی | جریانشناسی تحول فقه در عصر حاضر
🔶 درسگفتاری از حجت الاسلام امین اسدپور
🔸بررسی جریانات متعددی که در راستای کارآمدی و تاثیر فقه بعداز انقلاب اسلامی شکل گرفت.
🔘 بخش دوم
⏰ آذرماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
جریانشناسی تحول در فقه2.mp3
14.13M
🔉 جریانشناسی تحول فقه در عصر حاضر
🔘 بخش دوم
🔶 سخنرانی حجت الاسلام امین اسدپور
🔹در باب فقه معاصر/فقه پویا/فقه روز/فقه فعال و این اصطلاحات، سوالی مطرح میشود که این عناوین دقیقا چه تحولی را در فقه رقم میزند؟! کجای این مبانی و استنباط میخواهد متحول شود تا به برایند و خروجی کارآمد تبدیل شود؟! تحول در کجای این فقه رقم میخورد؟!
🔹نسبت سایر علوم و دانشها بر فقه
⚜️ @taammolat74
••••
[ إِلَهِي كَأَنِّي بِنَفْسِي وَاقِفَةٌ بَيْنَ يَدَيْكَ ]🍃
خدایا! گویی من
با همهی هستے ام
در برابرت ایستادهام.
- با حسین (ع)آمدهام ...🌸
#مناجات_شعبانیه
⚜ @taammolat74
✅شهید صدر در پاسخ به کسی که به او پیشنهاد داده بود خودش زندگینامهاش را بنویسد:
"خون من سرگذشت مرا شرح خواهد کرد، من جز خدمت به اسلام چیز دیگری نمیخواهم و اسلام امروز به خون من محتاجتر است تا شرح حال زندگیام."❣
💠 #آیت_الله_خوئی در وصف این شاگرد متفکر خود گفتند:
سید محمدباقر #صدر مظلوم است چون در شرق به دنیا آمده، اگر در غرب به دنیا میآمد میدید غرب درباره او چه میگفت!
#مغزمتفکراسلامی
#نابغه_اسلام
🌷 ١٩ فروردین، چهلمین سالگرد شهادت شهید صدر
⚜ @taammolat74
🔰 گذار از علوم پزشکی مدرن
✍️ حجت الاسلام والمسلمین رهدار
🔘 بخش ۴
🔸در جهان اسلام، کسانی مثل فارابی، غزالی، فیض کاشانی و… دغدغه طبقهبندی علوم را داشتهاند. از نظر آنها، علم پایه، علم کلام (الهیات بالمعنی الاخص) میباشد. واضح است وقتی الهیات علم پایه میشود، جوهرش ـ که «اله» هست ـ در تمام علوم مادون آن تسری پیدا میکند.
🔹 از همین روست که شما میبینید در عقبه دینی ما، عالمانی مثل ابوریحان بیرونی، خیام و… وجود دارند که محترم بوده و به عالم اسلامی خدمت کردهاند، در حالی که آنها عالم دین نیستند. «ابوریحان بیرونی» یک منجم و ریاضیدان است، همینطور «عطار» ریاضیدان است، «ابواسحاق کندی» موسیقیدان است و… اما طرفه اینکه خروجی ریاضی و نجوم و موسیقی این افراد، توحید شده و شاگردان آنها موحد تربیت میشدهاند! چرا که در جوهر علوم آنها «اله» حضور داشته است.
🔸اهمیت این نکته زمانی درک میشود که بدانیم امروزه برخی از افراد قرآن تدریس میکنند اما خروجی آنها افرادی سکولار است نه موحد! این سؤال برای ما باید مهم باشد که چرا در گذشته، از درون کلاس درس موسیقی، موحد بیرون میآمده و امروزه از کلاسهای قرآن ما سکولار؟ به نظر میرسد، ریشه این امر به تأثیر علم پایه در ماهیت و نتایج علوم مادون آن برگردد.
🔹در بحث «جنبش نرمافزاری و نهضت تولید علم دینی»، مهمترین مسأله برای ما باید دستکاری در طبقهبندی علوم مدرن باشد. اگر نتوان از طبقهبندی علوم مدرن دست برداشت، تمام مسألههایی که حل میشود، درون کانتکست و زمینهای خاص معنا مییابند که طراح آن ما نیستیم و این یعنی آب به آسیاب دشمن ریختن؛ یعنی پاسخ اسلامی به مسایل غربی دادن و…
♦️با تأمل در طبقهبندی علوم در عالم مدرن، درمییابیم که پزشکی در لایه سوم، یعنی حوزه کنشها قرار میگیرد. به عبارت دیگر؛ پزشکی در طبقهبندی علوم در عالم مدرن، تنها در ریلی که ریاضی و فیزیک طراحی کردهاند، فعالیتش را جلو میبرد. بنا بر این، بحثهای انسانشناسی فلسفی، بهویژه برای پزشکی باید از این حیث مهم باشد که متعلق پژوهش آن انسان میباشد. واضح است که در این حوزه، هر درکی از انسان، بر فرمول مواجهه درمانی آن اثر میگذارد.
⚜️ @taammolat74
🔰درباره فراغت و تفکر
✍️ سید محمدتقی چاوشی
🔸لنین در وصف جامعۀ بیطبقه مارکس، به زیبایی و درستی مینویسد: هرآشپزی حاکم میشود. این جملۀ معروف که بارها دیده و شنیدهایم ناظر به سادگی حکومت در دورهای است که درختِ مجاهدتها و پایمردیهای پرولتاریا بهبارنشسته و ثمر داده است. نیز میتواند ناظر به وضع هر حکومتی باشد و نه دورهای خاص.
🔹بهخصوص اگر نیچه را به یاد داشته باشیم که میگفت: اهتمام به امور عوام و ادارۀ دولت و نظام، برازندۀ میانمایگان است و این گروه به خوبی بر انجام چنین اموری تواناست. ریشۀ تمام این فرمایشات و تفکرات، یافتِ ارسطو و افلاطون در وصف پولیس (دولتشهر) است. ارسطو مهمترین بارزۀ اهالی پولیس را "فراغت" میداند؛ کسانی که اهل پولیس هستند ساعاتی فراغت دارند و فکر میکنند.
🔸وی برای دهقانان اهلیتِ عضویت در پولیس قائل نیست و از سوی دیگر چوپانان که فراغتی دارند و ساعاتی فرصت و مجالی برای اندیشیدن و به خود التفات داشتن برایشان مهیاست، از اهالی پولیس میداند. بنابراین انسان حیوان متفکر است و نه بارکش و کارگر. تفکر بدون "فراغت" فراهم نمیآید. اهالی سیاست گویا تمام فرصت خود را برای "زیستن و اندیشیدن" فدای شهرت و اعتبار کردهاند.
🔹(بیسببی نبود که هگل، خودآگاهی و حیات را قابل انفکاک نمیدید و نمیخواست.) اینک و در ایام اشاعۀ ویروس جدید که اکثریت افراد ناگزیرند و استطاعت آن دارند تا در منزل بمانند، مجالی برای زیستن و اندیشیدن فراهم آمده است؛ لکن بر اهالی فلسفه فرض است که به واقعیت فراغت بیندیشند و بر عوام سزاوار است که ازین فرصت بهره گیرند. نتیجۀ این ایام ناگوار که ظاهراً و بالمرّه باخت است، به نظر میرسد تنها بدین نمط و بر این وجه سرتاسر بُرد و سعادت فرهنگ ما باشد؛ یعنی بدون تفکر که در این وضع اسفبار ناامیدی، یگانه امید میتواند باشد، هیچ سعادتی برای این فرهنگ متصور نیست؛ تفکر در سایۀ فراغت تنها مسیر خروج از حقارت است؛ تنها شیوۀ به خود بازگشتنِ ما که مسلماً هیچ وجه تاریخی ندارد و نیازمند هیچ عقبهای نیست.
⚜️ @taammolat74
📮تیم سازنده پایتخت۶،همان تیم پایتخت۵ و ماقبل آن است،مشکل آنها نیستند،مدیران بالای سر آنها تغییر کرده اند،ستون پنجم فرهنگی دشمن در سازمان مارادونا نیست،خود غضنفر است،کسی که به اشتباه از او خواسته شده اشکال راپیدا کند،اگر اشکالات و افتضاحات قبلی سیما پیدا و اصلاح شد،این نیز میشود
باور کنید پیرمدیران خسته مشکل اصلی سیما هستند،اگر نه همین تیم با اوج در پایتخت۵ ادای احترام به مدافعان حرم و امنیت حاصل از جانفشانی آنها کرد و امروز خروجی آنها مورد سوال خیلی از دوستداران پایتخت است.
آب از سر چشمه سیما گل آلود است،وادادگی فرهنگی آنها برای همه مسجل است.
✍️ سید محمود رضوی
⚜️ @taammolat74
🔉 فایل صوتی | نظام سازى يا نظام يابى
🔶 سخنرانی علمی حجت الاسلام ملکزاده
🔸تبيين ديدگاه و روش شهيد صدر در دستيابى به نظامهاى اجتماعى از منظر اسلام؛
⏰ زمان: چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷
⚜️ @taammolat74 👇👇👇