تاملات
📣 اطلاعیه 🔶 آیینه سکندر... نسبت غربشناسی با دولت اسلامی در بستر تمدنی 🎙حجتالاسلام دکتر علیرضا پی
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |نسبت غربشناسی با دولت اسلامی در بستر تمدنی
🎙حجتالاسلام دکتر علیرضا پیروزمند
بازخوانی ایده غرب شناسی و غرب پژوهی در ایران
سلسله نشستهای آیینه سکندر
⏰ 10 اسفند 1399
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
کم حجم2.mp3
52.11M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |نسبت #غربشناسی با #دولت_اسلامی در بستر تمدنی
🎙حجتالاسلام دکتر #علیرضا_پیروزمند
سلسله نشستهای #آیینه_سکندر
🔹بررسی سیر تطورات ایده غربشناسی در انسان ایرانی ناظر به تحولات سیاسی و اجتماعی
🔹بازشناسی ایده غربشناسی و غربپژوهی در نسبت با شرایط کنونی
صورتبندی انواع تلاشها برای فهم غربشناسی (انتقادی، تاریخی، توصیفی، تجربی، اجتماعی و ...) ناظر به آثار مکتوب (پژوهشها، تالیفات و ترجمههای صورت گرفته از غرب) و اثار غیر مکتوب (شکلگیری ساختارها و محتواهای شفاهی)
🔹فهم نسب غربشناسی و نوع مواجهه با غرب در کنشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اصحاب علم، دین، سیاست و فرهنگ
🔹نسبت غربشناسی با انقلاب اسلامی و جهان اسلام
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @roozegareno_ac
🧠 #فلسفیدن
🔸آنچه بشر را تهدیدمیکنددر وهله نخست ماشین آلات و دستگاههای بالقوه مهلک تکنولوژیک نیست. تهدید واقعی دیگر اثر خود را بر ماهیت بشر گذاشته است. فرمانروایی گشتل بشر را مورد تهدیدی قرار داده است که به سبب آن امکان دارد او نتواند در مسیر انکشاف اصیلتری قرار گیرد و در نتیجه فراخوان آغازینتری را تجربه کند.
✍️ مارتین هایدگر
📚 پرسش از تکنولوژی، ص33
⚜️ @Taammolat74
📺 ویژه برنامه گفتوگویی
با حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم
♨️با موضوع | گونه شناسی روحانیت در پرتو #منشور_روحانیت
قسمت دوم
🔗دانلود کامل برنامه از طریق لینک زیر👇
🌐 https://aparat.com/v/3gYU1
🔗 برای دیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @redaaa
8.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تیزر گفتوگو با محمد جواد ظریف
🔹سیاست خارجی موضوع کف خیابان نیست!
🔹گفتوگوی اختصاصی عصراندیشه ویژه نوروز1400 با سکاندار دستگاه دیپلماسی را در شماره ۲۵ عصر اندیشه بخوانید.
#ظریف
#عصراندیشه
⚜️ @Taammolat74
🔉 گفتگو
🔶 موضوع |انقلابِ اجتماعی: سیاست و دولتِ رفاه در ایران
◾️ گفتگو کورش علیانی با محمدرضا وفایی
⭕️ مترجم کتاب
برنامه چراغ مطالعه ـ فصل انقلاب اسلامی
قسمت پنجم
⏰ ۱۵ بهمن ۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
05. Mohammadreza Fadaei.mp3
25.08M
🔉 گفتگو
🔶 موضوع |#انقلاب_اجتماعی : سیاست و #دولت_رفاه در ایران
◾️ گفتگو کورش علیانی با #محمدرضا_وفایی
برنامه #چراغ_مطالعه ـ فصل #انقلاب_اسلامی
قسمت پنجم
🔹 سیاست گذاری در عرصه اجتماعی به چه کار دولتها و حاکمیتها میآید؟ اگر سیاستهای موفقی را طراحی و اجرا کنند گروههایی از اجتماع را به هواداری از خود ترغیب میکنند و از تبدیل گروههای دیگر به مخالف جلوگیری میکنند. اما این کار بیهزینه نیست. هزینههای سیاسی و اجتماعی در کار است که یا پنهان میمانند یا معمولا کمتر کسی به آنها توجه میکند. بنابراین حاکمیت و دولت میکوشد با سیاستگذاری به ثبات در چارچوب نظام سیاسی برسد اما گاه موفق میشود و گاه نه. گاه گروههای هدف با او همسو میشوند و گاه نه. گاه موافقان را کاهش و مخالفان را افزایش میدهد و گــــــــــــــاه نه...
🔗 برای شنیدن قسمت قبلی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
📣 اطلاعیه
آیینه سکندر...
🔶موضوع | حوزه علمیه قم و تجدد در ایران معاصر
🎙دکتر عبدالوهاب فراتی
🔹بررسی سیر تطورات ایده غربشناسی در انسان ایرانی ناظر به تحولات سیاسی و اجتماعی
🔹بازشناسی ایده غربشناسی و غربپژوهی در نسبت با شرایط کنونی
صورتبندی انواع تلاشها برای فهم غربشناسی (انتقادی، تاریخی، توصیفی، تجربی، اجتماعی و ...) ناظر به آثار مکتوب (پژوهشها، تالیفات و ترجمههای صورت گرفته از غرب) و اثار غیر مکتوب (شکلگیری ساختارها و محتواهای شفاهی)
🔹فهم نسب غربشناسی و نوع مواجهه با غرب در کنشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اصحاب علم، دین، سیاست و فرهنگ
🔹نسبت غربشناسی با انقلاب اسلامی و جهان اسلام
⏰ یکشنبه، ۱۷ اسفند ماه، ساعت ۱۰
✔️ امکان شرکت آنلاین در جلسه از طریق لینک زیر مقدور است؛
🌐 https://www.skyroom.online/ch/mahdi.kabir/ide-western-studies
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @roozegareno_ac
🔰فقه و فلسفه : تضاد یا تضایف؟ ✍️استاد موالی زاده 📍 نسبت میان فقه و فلسفه به عنوان دو علم اصالی در حوزه علوم اسلامی ، پس از چشم پوشی از نگاه برون دینی به فلسفه و اتهام تکفیری به فلاسفه ، از مباحث چالشی حال حاضر مجامع علمی است که در صورت تعیین سرنوشت آن می تواند به تحول در هر دو حوزه دانشی کمک شایانی کند. ⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 فقه و فلسفه : تضاد یا تضایف؟ ✍️استاد موالی زاده 📍 نسبت میان فقه و فلسفه به عنوان دو علم اصالی د
✔️ [ادامه...]
🔘 بخش اول
💠
مقدمه 🔸بیشک انتقال از فقه مساله محور به فقه منظومه ای ، و همچنین تولید علوم انسانی اسلامی ، بدون تعیین تکلیف نحوه ارتباط منطقی میان فقه و فلسفه(حکمت) به عنوان نخستین گام انجام این پویش ، امکان پذیر نیست. به جرات می توان گفت ، یکی از عوامل اصلی کند بودن حرکت تولید علم در عرصه علوم اسلامی ، مبهم ماندن ارتباط میان فلسفه و فقه است . پرسشهای زیر بستر مناسبی برای تحلیل دقیق تر این موضوع ارزشمند خواهد بود : 1️⃣ آیا فقیه باید از فلسفه دوری کند تا ذوق فقهی تعبدی خود را از دست ندهد و به استفاده از قیاس و سد ذرایع و استحسان در امر استنباط احکام شرعی گرایش نیابد، یا آنکه فلسفه ، می تواند فقه را پویا کند و بدان تحرک بخشد و از انجماد و ایستائی خارج نماید بدون آنکه هویت جواهری آن به خطر افتد ؟ 2️⃣ در مقابل ،آیا فقه می تواند برای فلسفه فایده داشته باشد و آن را از انتزاعی بودن و حصر ذهن خارج کند و بدان امتداد عملیاتی دهد ، و یا آنکه فیلسوف باید از فقه که از سویی نماد امور تعبدی ، و از سوی دیگر نماد عرفیات و نگاه تسامحی است ، دوری گزیند تا دچار ضعف در قوّه عاقله خود نگردد و ملکه پرسشگری و کنجکاوی خود را از دست ندهد ؟ 3️⃣کسانی که به نزدیک کردن و تقریب این دو علم باور دارند ، چه فرآیندی را تعریف کرده اند ؟ آیا به دنبال جمع مکسر این دو علم و درهم آمیختن فلسفه در فقه هستند به گونه ای که قوانین تکوینی را در میان مقولات اعتباری حاکم کنند و یا فقه را امتداد عملی فلسفه و حکمت میدانند بدون آنکه امتزاج ظاهری رخ دهد؟ تلاش می کنند از وحدت وجود و قاعده بسیط الحقیقه و بسیاری دیگر از مبانی حکمت متعالیه ، یک دستگاه فلسفی اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی درست شود تا بر پایه آن وضع حکومت ، روابط اجتماعی مردم با همدیگر ، نظام اقتصادی و دیگر مسائل روشن گردد. #امتداد_حکمت #تولید_علم #علوم_انسانی_اسلامی #فقه_منظومهای ⚜️ @Taammolat74
🔰باززایی الهیات در عصر پساکرونا
✍️ احمد پاکتچی
🔸در دوره معاصر، به دلیل وجود شبکههای اجتماعی و امکاناتی که برای به اشتراک گذاشتن تجربهها فراهم میکنند، با یک سرعت و قدرت زیادی میبینیم که تجربههای دینی به اشتراک گذاشته میشوند و نمونه آن در مورد کرونا دیده میشود. پرسش جدی برای ما این است که تجربههای دینی در حوزه جهان اسلام در عصر کرونا و بازتاب آن چیست؟
🔹میتوانم با یک اطمینان نسبی از منظر مطالعات سنتی ادیان و جامعهشناسی دین بگویم به اعتقاد بنده، تجربههای دینی رخ داده در دوره کرونا، یک واکاوی جدی برای سنتهای دینی است و میتوانیم بگوییم، سنتهای دینی از جانب کرونا، یک واکاوی برای خود ایجاد کردند.
🔸ما در تمدن غرب، در اثر کرونا با یک رفورماسیون جدید مواجه هستیم. واکاویهایی که در مورد عملکرد کلیسا در مورد کرونا وجود دارد را میتوان زمینهای برای پیشبینی یک رفورماسیون جدید در غرب قرار داد. غرب آماده به وجود آمدن نوع جدیدی از دینورزی مبتنی بر رفورماسیون است که از سنت کاتولیک و پروتستان عبور میکند و نئوپروتستانتیسم یا موج اعتراضی نو را در غرب میبینیم.
🔹در جوامع اسلامی و کشوری مانند ایران، با وضعیت پیچیدهای روبهرو هستیم. در ایران به دلیل اینکه در لایه حاکمیتی، دین نقش مهمی دارد و هویتها و سنتهای دینی اهمیت زیادی در سطوح سیاسی و اجتماعی دارند، با شرایطی مشابه با شرایط جوامع نوع دوم مواجه هستیم و بعید است تجربههای دینی تأثیر مستقیمی بر روی نمود و بروز رسمی دین داشته باشند و دین را در ساختهای رسمی خود با نوعی تغییر مواجه کنند.
🔸این باعث میشود لایههای زیرین و رویین دینورزی، دچار شکاف شود، اما به دلیل اینکه برخی از جوامع اسلامی از جمله ایران یک روند اصلاح دینی را از ۱۵۰ سال قبل آغاز کردند و این روند در حال شدن است، رخدادهایی مانند پدیده کرونا، میتواند این روند اصلاح دینی را در کشورهای اسلامیِ پیشرو از جمله ایران شدت بدهد و بر اهمیت آن اضافه کند. به همین دلیل است که ما در جوامع اسلامی پیشرو مانند ایران و برخی کشورها مانند ترکیه و مصر، با وضعیت پیچیده مُرکب مواجه هستیم.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🔰 نهضت علمی مبتنی بر آموزه فقاهت ✍️ رسول لطفی 🔸انسان ایرانی در کشاکش #سنت و #تجدد زمانه در جستوجو
🔰ارزشمندی آموزه فقاهت
✍️ رسول لطفی
🌷امام کاظم(ع) فرمودند:
(تَفَقَّهُوا فِي دِينِ اَللَّهِ فَإِنَّ اَلْفِقْهَ مِفْتَاحُ اَلْبَصِيرَةِ وَ تَمَامُ اَلْعِبَادَةِ وَ اَلسَّبَبُ إِلَى اَلْمَنَازِلِ اَلرَّفِيعَةِ وَ اَلرُّتَبِ اَلْجَلِيلَةِ فِي اَلدِّينِ وَ اَلدُّنْيَا وَ فَضْلُ اَلْفَقِيهِ عَلَى اَلْعَابِدِ كَفَضْلِ اَلشَّمْسِ عَلَى اَلْكَوَاكِبِ وَ مَنْ لَمْ يَتَفَقَّهْ فِي دِينِهِ لَمْ يَرْضَ اَللَّهُ لَهُ عَمَلاً).
🔸در امتداد نهضت علمی مبتنی بر آموزه فقاهت، امام کاظم(ع) در سخنانی از ارزشمندی تفقه در دین سخن میگویند. دستگاه فقاهت شیعی، سیستم راهبری جمعی شیعی است در مسیر نظام امامت. رشد و بالندگی دستگاه فقاهت شیعی، مبتنی بر همین تکیه بنیادی ائمه معصومین به عقلانیت و توجه ویژه به فهم عمیق در آموزههای معرفتی از سوی مومنین است.
🔹در این مکتب، ارزشمداری فقیه بر عابد به منزله خورشید بر ستارههاست، چراکه ارزشمندی عمل در این نظام مبتنی بر فهم عمیق از آموزههایی دینی است. لطافت در تعبیر و تشبیه فقیه و عابد به شمس و کوکب بسیار است و انسان را به تأنی وا میدارد و میتوان چنین برداشت کرد همانگونه که خورشید مظهر نورانیت است و پرورنده جانداران در عرصه زندگانی است، فضلیت فقیه نیز به مانند خورشید است اما ستاره فقط خود میدرخشد.
🔸دستور به تفقه در دین، یک آموزه راهبردی برای نهضت علمی است. نهضت علمی که باید در عصر جدید شکل گیرد، از طریق احیاء عقلانیت مبتنی بر دین ممکن است. زمینهسازی جهت ترویج آموزهها در چارچوب رشد فهم عمیق قرار گیرد. در نتیجه باید گفت معیار و شاخص جامعه دینی مبتنی بر فهم عمیق دینداران است نه میزان تعبد آنها به آموزههای دینی! جامعهای دینیتر است که افراد آن از فهم عمیقتری نسبت به آموزههای دینی بهره داشته باشند، اصل و اساس آموزهها را فهم کرده باشند و با آن متعالی شده باشند.
🔹ارزشمندی این فهم عمیق که از تأمل در آموزههای دین شکل میگیرد:
1-کلید بصیرت
2-تمام عبادت
3-راه رسیدن به منازل رفیع و مراتب جلیل در دین و دنیاست.
4-رضایت الهی از عمل او بسته به آن است.
💢اما آنچه باید مورد تفکر قرار گیرد، تفقه در دین از چه مسیری و به چه وجهی صورت میگیرد؟ راهها و روشهای زمینهسازی برای نهضت علمی مبتنی بر آموزه فقاهت چیست؟
⚜️ @Taammolat74