📮 جریان #سعید_محمد تبدیل به یک گفتمان، ذیل راهبرد گام دوم انقلاب اسلامی شده است.
جریانی که پایبند به تمام قوانین و هنجارها و چارچوبهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
یاران محمد تازه به پا خواسته اند و یاس و خستگی ناپذیرند.
یاران محمد هر چه در توان دارند خرج #مشارکت_حداکثری خواهندکرد.
✍️ عبدالرضا یعقوبی
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
♨️ پخش مستقیم مراسم قرعهکشی جدول برنامههای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در رسانه ملی
🔹امشب ساعت ۲۲ از شبکه خبر
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🚨 #رسمی | اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد در اجرای ماده ۶۰ قانون انتخابات ری
♨️ بیانیه اسحاق جهانگیری پس از رد صلاحیتش توسط شورای نگهبان برای انتخابات 1400
به نام خدا
هموطنان عزیز
🔻با اعلام اسامی نامزدهاي نهایی انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان، "عدم احراز صلاحیت " اینجانب نيز مشخص شد.
🔸به طور طبيعي مسئولیت این تصمیم و مبانی و معیارهای حقوقی و قانوني و نیز آثار سیاسی و اجتماعی مترتب بر آن متوجه شورا است، اما بار بزرگ مسئولیت در پیشگاه خداوند و تعهد در برابر شما هموطنان عزيز را از دوش من برداشت.
👈من به قصد گشایش در زندگی مردم، توسعه ایران و آغاز مرحله نوینی از اصلاحات وارد عرصه انتخابات شدم.
🔸به رغم میل و مصلحت شخصی، با توکل به خداوند بزرگ از قبول مسئولیت شانه خالی نکردم و آبرو و تجربه ام را که متعلق به مردم است، تقدیم ملت کردم.
🔸من به درخواست شخصیت های دلسوز اصلاح طلب، تشخیص " جبهه اصلاحات ایران" و اصرار بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی که دغدغه امروز و فردای ایران را دارند، با آگاهی از تنگناها و شرایط دشوار پیش رو براي دور کردن خطر مشارکت پایین و دفاع از صندوق رأی و حق مردم در پیشبرد دموکراسی و عدالت همه جانبه قدم در این راه نهادم. رأی و حقی که پایه جمهوریت نظام است و امام بزرگوار و رهبر معظم انقلاب همواره بر آن تاکید داشته اند.
♨️به خدا پناه می برم و عدم احراز صلاحیت بسیاری از شایستگان را تهدیدي جدی برای مشارکت همگانی و رقابت عادلانه گرایش ها و جریان های سیاسی بویژه اصلاح گرایان میدانم و امیدوارم که جمهوریت نظام، مشارکت موثر مردم در تعيين سرنوشت خود، منافع ملی و آینده ایران فداي مصالح آنی سیاسی نشود.
🔻اکنون تکلیف از من ساقط است و پایان فعالیتهای انتخاباتی خود را اعلام مي كنم و از اقشار مختلف مردم و نخبگان و فعالان سیاسی و آشنا به مسایل کشور به ویژه از همفکران و جوانان و شخصیت های دلسوز و احزاب و تشکل های سیاسی و صنفی که در این روزها برای کاستن از رنج مردم و کمک به ترسیم آینده ای بهتر و اميد بخش برای ایران در همه جای كشور مشتاقانه و دلسوزانه به میدان آمدند و به اينجانب اعتماد و ابراز لطف داشته اند، کمال تشکر و قدردانی را دارم و عموم شهروندان را به مشارکت در انتخابات دعوت می کنم.
اسحاق جهانگیری
چهارم خرداد 1400
🔻پ.ن:
رو که نیست، سنگ پای قزوینه😁
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🚨 #رسمی | اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد در اجرای ماده ۶۰ قانون انتخابات ری
🔰 «دولت نخواست» یا «شورا نگذاشت»؟
نگاهی بر عملکرد شورای نگهبان در روند احراز صلاحیتها
🔹با انتشار اسامی کاندیداهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری، بحثهای مختلفی در خصوص عملکرد شورای نگهبان و نگرانی درباره مشارکت و شائبه مهندسی انتخابات مطرح شده است. اما آیا این انتقادات به شورا برمیگردد و امکان عملکرد بهتر از سوی این جمع وجود داشته است؟
🔹نگاهی به لیست تایید صلاحیتها نشان میدهد که برعکس آن چه القا میشود، شورای نگهبان با دست باز و شرایط حداقلی اقدام به تایید صلاحیت گزینهها کرده است. به عنوان مثال از شرایط احراز مدیریت و رجلیت سیاسی، به نایب رییسی مجلس و استانداری و ریاست بانک مرکزی اکتفا کرده است.
🔹در این شرایط سوال جدی افکار عمومی آن است که چگونه در چنین شرایطی کسانی با کارنامه ریاست مجلس، معاون اولی و وزارت نتوانستهاند شرایط احراز صلاحیت را کسب کنند؟
🔹پاسخ این سوال نه در دست شورای نگهبان، که تنها در اختیار خود کاندیداهای مذکور است و طبق قانون، شورای نگهبان مجوزی برای انتشار دلایل رد صلاحیتها ندارد. با این حال این دلایل به اطلاع افراد رسیده و میتوانند جهت تنویر افکار عمومی دلایل رد صلاحیت خود را اعلام کنند.
🔹 بررسی لیست شورای نگهبان نشان میدهد که شورا با لحاظ کامل شرایط حضور سلایق گوناگون سیاسی، سعی داشته تا حتی ضعیفترین نمایندگان جریان حامی دولت نیز از گردونه حذف نشوند. اما اینکه چرا این جریان اصرار به حضور افرادی داشته که از رد صلاحیت آنها آگاه بوده، محل تامل جدی است.
🔹در مجموع حتی میتوان گفت که شورای نگهبان برای حضور نمایندگان سلایق مختلف، با دست باز عمل کرده اما ترکیب حضور جریان حامی دولت با کاندیداهای مسالهدار در عرصه رقابت، راهی جز رد صلاحیت افراد مذکور و حضور دو گزینه ضعیف باقی نگذاشته بود. گزینههایی که شاید در حالت عادی شانسی برای تایید صلاحیت نداشتند و صرفا از جهت غیبت گزینههای اصلی جریان حامی دولت تایید شدهاند. در شرایطی که گزینههای اصلی دولت شرایط حداقلی اقتصادی و امنیتی برای احراز صلاحیت را نداشتهاند، شورای نگهبان راهی جز تایید صلاحیت گزینههای ضعیف نداشته است.
🔹به نظر میرسد جریان حامی دولت با قبول باخت پیش از انتخابات، صرفا به دنبال تحمیل هزینه رد صلاحیت چهرههای اصلی خود به نظام بوده است، چهرههایی که دلایل رد صلاحیت آنها نیز هیچگاه توسط خودشان اعلام نخواهد شد!
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ درآمدی بر جریان نوصدرایی 🔸امروزیکم خرداد است و روز صدرالمتالهین! جریان عقلانیت وحکمت اسلامی سا
🔰 جریان نوصدرایی و حکمت صدرایی
✍️ حجتالاسلام خسروپناه
🔸فلسفه نوصدرایی بالندگی و تکامل فلسفه صدرایی است و نه انحراف از آن. آقاعلی حکیم آغازگر پیدایش حکمت نوصدرایی است و در اندیشه خود فلسفه صدرایی را با فلسفه غرب درگیر کرده و کوشیده است تا به پرسشهای فلسفههای معاصر پاسخ دهد. اما موسس حقیقی فلسفه نوصدرایی علامه طباطبایی است که فلسفه صدرا را با مکاتب ماتریالیستی، مارکسیستی و دیگر مکاتب نوظهور غربی درگیر کرد.
🔹البته نه بدایه آغاز فلسفه است و نه نهایه پایان آن؛ و پس از علامه بزرگانی چون علامه مصباح یزدی، علامه جوادی آملی، علامه حسنزاده آملی، آیتالله سبحانی، عبدالرسول عبودیت و دیگران این راه را ادامه داده و تکمیل کردهاند و اوج بالندگی و شکوفایی فلسفه صدرایی به دوران بعد از انقلاب و اسلامی مربوط میشود.
🔷🔷 ویژگیهای بارز حکمت نوصدرایی
🔸نخستین ویژگی این فلسفه آن است که مانند حکمت صدرایی طرفدار رئالیسم معرفتی و مبتنی بر بدیهیات است و نسبیگرا و شکاک نیست و در عین حال ادعا ندارد که میتوان با استدلال عقلی همه حقایق عالم را درک کرد. دوم آنکه در حکم نوصدرایی مانند حکمت صدرایی قرآن و برهان و عرفان از هم جدایی ندارند هر چند شیوه به کار گیری این سه در اندیشه اساتید برجسته معاصر یکسان نیست.
🔹سومین ویژگی بارز حکمت نوصدرایی آن است که در مقابل چندین جریان فکری قرار گرفته است. نخست مکاتب غربی هستند که همگی مبتنی بر اصلی به نام سوبجکتیویسم هستند و با توجه به مبانی اومانیستی خود انسان را تنها فاعل شناسا تلقی میکند و بقیه مفاهیم دیگر اعم از دین و خدا و... متعلق این فاعلشناسا هستند.
💢 ملاصدا سوبجکتیویست نیست که انسان را تنها فائل شناسا بداند و وحی را فاعل شناسای مستقل در کنار انسان تلقی میکند. بنابراین حکمت نوصدرایی کاملا در تقابل با سوبجکتیویسم و در نتیجه جریان روشنفکری اعم از سکولار و دینی است. متاسفانه همه روشنفکران دینی معاصر ما اعم از شریعتی، بازرگان، سحابی، سروش و... فاعل شناسای انسانی را اصل گرفته و دین را تابع آن قرار دادند و این همان التقاطی بود که شهید مطهری مطرح کرد.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ درآمدی بر جریان نوصدرایی 🔸امروزیکم خرداد است و روز صدرالمتالهین! جریان عقلانیت وحکمت اسلامی سا
🔰 حکمت صدرا از دوران مشروطه تاکنون آسیب دیده است!
✍️ حجتالاسلام حمید پارسانیا
📍اساسا تمام کسانی را که بعد از جناب صدرا آمدند، میتوانیم نوصدرایی بدانیم، چراکه مراد از نوصدراییان در یک بیان کسانی است که از منظر حکمت ملاصدرا به مسائل معاصر و جهان مدرن نگریسته و با آنها مواجه می شوند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 حکمت صدرا از دوران مشروطه تاکنون آسیب دیده است! ✍️ حجتالاسلام حمید پارسانیا 📍اساسا تمام کسانی
✔️ ادامه...
🔸 با توجه به این تفاصیل باید ظرفیت فلسفه مذکور برای پاسخگویی به زمان حاضر و بهرهگیری از آن در راستای تعامل با فرهنگ و تمدنهای دیگر از جمله غرب را فعال کرد. ملاصدرا حکمت متعالیه را با نوآوری های مختص به خودش تاسیس کرد اما در عرض دویست سال این فلسفه بسط یافت و این چنین نیست که تاریخ تفکر فلسفی با تاریخ فلسفی آن دوره و بعدها به طور کلی حکم واحدی داشته باشند و هرچند که دو مولفه جدا از هم قلمداد نمیشوند، اما در افق فلسفه این رویکرد در مدت زمان دویست سال ایجاد شد.
🔹 آنجایی که ما درگیر جریانها و مسائل داخلی در طول تاریخ شدیم، لذا این پیامدها تاثیر بر مبانی معرفتی و فلسفی ما گذاشت، ولذا تفکر فلسفی بهویژه فلسفه صدرایی در آن دوران با لایههای فکری متعددی مواجه شد. در دوره مشروطه مفاهیم متعددی در حوزههای مختلف از جامعه غربی به کشور رسوخ کرد و با وجود پیشینه محکم فلسفی در قلمرو ایران، در جریان مشروطه افکار متعددی طرح شد و به نوعی آن سابقه غنی دستخوش پیامدهای این چنینی شد، به نحوی که در این دوره ما از فرهنگ و تمدن جدید تنها فناوریاش را فهمیدیم و به دنبال ارتباط این فناوریها با علم و معرفت نرفتیم.
🔸 با این وصف اما چه در آن روزگار و چه زمان حاضر، رشد حکمت صدرایی به لحاظ طبیعی در فرهنگ ما وجود داشته و گفتوگوهای نخبگانی در این حوزه برقرار است، اما با این حال لایههایی از آن نیز در حال آسیب دیدن است. افول سیاسی اصفهان سبب شد تا حوزه آن زمان تحرک خود در حوزههای تاریخ و فرهنگ را از دست بدهد، لذا بخش فقهی این حوزه به نجف و بخش فلسفی آن به تهران منتقل شد و حوزه تهران را میتوان به عنوان ماوا و کانون حکمت متعالیه قلمداد کرد که در یک لبه آن نگاه عرفانی و یک لبه نگاه مشاء وجود دارد.
💢در یک نگاه کلی جریانهای تفکر فلسفی در اسلام و به ویژه صدرایی تا به امروز پویا باقی مانده است؛ اگرچه جریانهای درونی حکمت صدرایی هم نمیتوان در این راستا نادیده گرفت.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ درآمدی بر جریان نوصدرایی 🔸امروزیکم خرداد است و روز صدرالمتالهین! جریان عقلانیت وحکمت اسلامی سا
🔰 طباطبایی بنیانگذار حکمت نوصدرایی
✍️ همایون همتی
🔸با توجه به ابتکارات ایشان بر «اسفار» و همچنین کتاب «بدایه» و «نهایه» و به ویژه کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، ایشان را باید بنیانگذار «حکمت نوصدرایی» بدانیم. ایشان تنها شارح صرف ملاصدرا نبود بلکه نظم جدیدی به فلسفه ملاصدرا داد. مثلاً بخش هایی مثل طبیعیات و علم النفس را حذف کردند. باید اساتید به این ابتکارات دقت کنند و دیدگاههای فلسفی-کلامی ایشان حتی به زبان های اروپایی و ... ترجمه شود.
🔹درست است که بعد از ملاصدرا ملا محسن فیض، آخوند ملا علی نوری، آقا محمد بیدآبادی، آقا محمد رضا قمشه ای، حکیم سبزواری، میرزا هاشم اشکوری و ... بوده اند و یک عمر اسفار تدریس کرده اند، اما ابتکارات، حرّیت و نوآوری که در آثار علامه طباطبایی است در آن ها نیست. آن ها صرفاً مدرس و شارح بوده اند اما علامه طباطبایی بر شانه های ملاصدرا ایستاده است.
💢علامه طباطبایی توانست از این فلسفه برای جلوگیری از نشر افکار مارکسیست ها و حزب توده استفاده کند. این کار فلسفه ملاصدرا را به مصاف مارکسیسم و اندیشه های الحادی بردن است. او از فلسفه ملاصدرا دژی ساخت تا نگاهبان شریعت و تفکر دینی باشد. امروز در غرب در جاهایی مانند دانشگاه پادربورن آلمان مجله ای با نام «الهیات مقایسهای» راه افتاده و گرایشی در دکتری برای این منظور به راه انداخته اند.
🔹 البته من کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را نوعی کلام فلسفی یا «الهیات فلسفی» (philosophical theology) هم می دانم که در حال حاضر یک نحله فلسفی در غرب محسوب می شود. حتی این کتاب را گونه ای از فلسفه دین (philosophy of religion) می دانم که ایشان در این کتاب بدون استناد به آیات و احادیث، بر مبنای «الهیات طبیعی» و الهیات عقلی و با تکیه بر اصول متقن فلسفی مباحث دینی را مطرح کرده است.
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |چه نیازی است به صدرا؟!
▪️ قسمت نخست
🎙 دکتر آرش رستگار
عضو هیأت علمی دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف
به مناسبت سالروز بزرگداشت صدرالمتألهین
بسیج دانشگاه امیرکبیر
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |چه نیازی است به #صدرا؟!
▪️ قسمت نخست
🎙 دکتر #آرش_رستگار
به مناسبت سالروز بزرگداشت #صدرالمتألهین
.
.
.
⚜️ @Taammolat74
🔰 لزوم بازاندیشی در فلسفه سیاسی ایرانی
✍️ رسول لطفی
📍گام اول انتخابات طوفانی برداشته شده و کار احراز صلاحیتهای نمایندگان به پایان رسید و از پانصد و خوردهای داوطلب، اینبار هفت عدد اسرارآمیز انتخابات 1400 باشد. به هر روی آنچه مورد غفلت محاسبات جناح چپ و راست بود؛ شورای نگهبان بود که اساسا داستان انتخابات را تغییر داد و شوک تعلیق داستان، حیرت اجتماعی را برانگیخت. از اینجا به بعد داستان متفاوت شد و حرفها و حدیثهای بسیاری زده شد.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 لزوم بازاندیشی در فلسفه سیاسی ایرانی ✍️ رسول لطفی 📍گام اول انتخابات طوفانی برداشته شده و کار احر
✔️ ادامه...
🔸 گام اول انتخابات طوفانی برداشته شده و کار احراز صلاحیتهای نمایندگان به پایان رسید و از پانصد و خوردهای داوطلب، اینبار هفت عدد اسرارآمیز انتخابات 1400 باشد. به هر روی آنچه مورد غفلت محاسبات جناح چپ و راست بود؛ شورای نگهبان بود که اساسا داستان انتخابات را تغییر داد و شوک تعلیق داستان، حیرت اجتماعی را برانگیخت. از اینجا به بعد داستان متفاوت شد و حرفها و حدیثهای بسیاری زده شد.
🔹اگر از سطح ظواهر بازیهای سیاسی دل کنده و عمیقتر به ماجرا بنگریم، نوعی بازاندیشی و تفکر در بنیاد معرفت سیاسی ذهن جامعه را شاهد هستیم که بازتابی از آن در نوع تحلیلهای ژورنالیست اندیشه بازنمایی شد. وضعیت خلأ متفکر پیشران در این پیچهای تاریخی ظاهر میشود و در این وضعیتهای موقعیتی است که متفکرانی باید باشند تا راهبرنده مسیر جامعه باشند. فلسفه سیاسی باید تقریر نو شود و مفاهیم و استدلالات باید مورد بازاندیشی قرار بگیرد.
🔸ریشه مشکل نیز از عدم آگاهی ساختار سیاسی بومی ماست که مبتنی بر نگاه تاریخی، سنت فقهی و حکمی و نیز مقتضیات زمانه شکل گرفته است و تا این آگاهی از بافت و ساختار موجود شکل نگیرد، در موقعیتها تعارضات فکری و گرههای شناختی پیش روی نخبگان است و مسئلهها به جای حل شدن به مسئله دیگر تبدیل میشوند. بدتر آنکه بدنه نخبگانی ما سعی دارند با زاویه دید علوم انسانی غرب به تحلیل ساختار سیاسی جامعه ما نظر کنند و به حل آن بیاندیشند که این اعظم مشکل است!
💢در ادامه انتخابات انشالله بیشتر خواهم نوشت اما فعلا به نظر میرسد با توجه به وضعیت کاندیدهای شکل گرفته، اجماع نخبگانی برای پیشرو شدن آقای جلیلی برای انتخابات کنونی اولویت دارد. آقای رئیسی هنوز در قوه قضاییه کار ناتمام بسیاری دارد...
🔹سعی میکنیم در ادامه برخی از تحلیلهای متفاوت و مختلف را درباره وضعیت کنونی و نوع تلقیهای نظری گونانگون از عملکرد شورای نگهبان را بازنشر بدهیم و نظر شما را در این امر جویا شویم. موافق کدام تحلیلها هستید؟ با ما همفکری کنید...
⚜️ @Taammolat74