17.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 ویژه!!📍
🎈 از هفته دوم شیوع ویروس کرونا در ایران، مجموعه مصاحبههای لایوی با عنوان #همه_گیر در پیج اینستاجیوگی صورت گرفت که در آن تلاش شد با مردم درگیر کرونا و متخصصین این حوزه گفتگو صورت گیرد و به یک درک جامعتر از ابعاد بحران شیوع ویروس کرونا منجر شود.
🎈در همه گیر هم اشتباهات دولت و حکومت، هم بی تدبیری و عدم جدیت مردم و هم رویکرد خصمانه انسان به طبیعت در نظام سرمایه داری مورد نقد قرار گرفت و در کنار آن، توصیهها و پیشنهاداتی برای مواجهه با تبعات این بحران در حال و در آینده نیز مطرح شد.
🔴 فصل اول این مجموعه، در نیمه شبهای قرنطینه ارایه و با بیمار شدن مجری آن یعنی میلاد دخانچی پایان یافت. حالا ما در کانال تاملات، صوتهای کامل این گفتگوها را در روزهای آغازین 99 تقدیمتان خواهیم کرد.
منتظر باشید...🎉
⚜️ @taammolat74
♨️توسل به حضرت موسی کاظم(ع) در شب سال نو
هم اکنون برای امیدافزایی و کمترشدن مشکلات و رهائی مردم جهان از کرونا💕
توسل به حضرت موسی بن جعفر(ع)🌹
#هر_شیعه_یک_توسل
📺 پخش زنده از شبکه های مختلف
⚜ @taammolat74
💐باز عالم و آدم و پوسیدهگان خزان و زمستان خندان و شتابان به استقبال بهار می روند،
تا اندوه زمستان را به فراموشی سپارند و کابوس غم را در زیر خاک مدفون سازند.🌸🌸🌸
با آرزوی سلامتی و معنویت و حال خوب در سال نو که مقرون با شهادت باب الحوائج شده است، ان شالله سال با برکتی داشته باشید.🌹🌹
#سال_جهش_تولید
⚜ @taammolat74
🔰عید توسل و ذکر
✍ سید حمیدرضا برقعهای
تمام کشور من کاظمین کوچک مردی ست
که در هر گوشه ای از خاک ایران بارگاهی داشت
تمام سرزمینم غرق در موسی بن جعفر شد
تو حول حالنایی حال و روزم با تو بهتر شد
تو مثل جان درون خاک من هر گوشه پنهانی
تو شیرازی خراسانی قمی آری تو ایرانی
کنون دریای طوفانی ست ایران ناخدایی کن
نمک گیر تبار توست این کشور دعایی کن
دلم روشن نگاهم گرم حالم احسن الاحوال
به لطف روضه های تو چه سالی می شود امسال
که ایران در تو میبیند بهار سرزمینش را
کنار سفرهء باب الحوائج هفت سینش را
⚜ @taammolat74
🔰ما و نقش خدا در زندگی
⏰ خواندن: ۳دقیقه
🔸امسال هم سال نو در اکثر خانه ها با دعای یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ آغاز شد. اما شاید امسال باید بیشتر درباره عبارات این دعا تفکر و تعقل کنیم. آیا به راستی ما خدا را تغییر دهنده میدانیم؟ و یا خدا را تدبیرکننده در عالم میدانیم؟ و یا خدا را محول احوال انسانها میدانیم؟ به راستی ما دقیقا چه کسانی را محول احوال خود میدانیم؟
🔹در چند سال اخیر انسانها به کمک رشد علم و فن آوری در زمینه های مختلف مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و ... به پیشرفتهای بزرگی نسبت به نسلهای قبل رسیده اند، تا حدی که آرزوهای اجداد خود را به خاطره بدل نموده و خود را تغییر دهنده احوال و روزگار خود یافته اند. این پیشرفتها در حدی شگرف و برای انسانها غیرقابل وصف بوده که نویسنده شهیر یووال نوح حراری یک کتاب از سه گانه خود را به کتابی با عنوان «انسان خداگونه» اختصاص داده است. یعنی انسان امروزی نسبت به اجداد خود احساس خدایی بودن میکند، زیرا خود را فرمانروای عالم وفرمانروای خود میداند.
🔸اما این احساس برای انسان مدرن در عمق وجودش ریشه ندارد. از سویی انکار خداوند و آفریدگار برای انسان مدرن به سبب یافته های پیچیده در علومی چون فیزیک کوانتوم، نجوم، ژنتیک و ... امکان ندارد. از سویی دیگر با تمام پیشرفتهای علمی مقهور برخی قوانین طبیعت شده و گاهی از کنترل ریزترین موجودات (ویروس) حداقل تا مدتی عاجز میماند.
⚜ @taammolat74
🔹لذا انسان امروزی نیازمند خدایی است که هم قدرت دارد و هم مانع فرمانروایی انسان نشود. در این میان با توجه به نظریات ماشین نیوتن و مباحث نظری لایب نیتس نظریه خدای ساعت ساز فلسفه یونان مجدد ظهور کرد. خدای ساعت ساز، خدایی مقتدر است که این جهان منظم را بر طبق قوانینی پیچیده ساخته است. اما این جهان برای اداره و ادامه مانند آن ساعت نیازی به سازنده خویش ندارد و اصلا دخالت خدا در جهان آن نظم پیش ساخته را بهم میزند. وظیفه انسان خردمند در این دنیا کشف این قوانین و بهره برداری از آن است. این تعریف جا را برای سلطنت وفرمانروایی انسان مدرن به وسیله پیشرفت علوم باز کرده و خدا را نیز در حدی از قدرت نگاه میدارد.
🔸حال آیا خدای لحظه تحویل سال ما، خدای ساعت ساز تقریبا دست بسته شده توسط قوانین طبیعت است؟ آیا وقتی دعای ابتدای سال را خواندیم، خدا را در این مشکلات تغییر دهنده میدانیم؟ آیا ما خدا را تدبیر کننده بر امور سال جدید میدانیم؟ و بسیاری از این آیاها؟
🔹کرونا آمد و نقش شافی بودن خدا در ذهن بسیاری مورد سوال قرار گرفت. گویا باید این سوال جدی را یکبار از خودمان بپرسیم که در عین اینکه میدانیم باید به دنبال روشهای مدرن و بهتر معالجه و درمان برویم، اما آیا در عین حال واقعا خدا را شافی و تغییر دهنده حال خود و تبدیل کننده به احسن حال هم میدانیم؟ یا اینکه خدا را مقهور و مغلوب در آفرینش خودش میدانیم؟
🔸آیا وقتی عمیقا باور نداریم که خدا میتواند در هر شرایطی بهترین حال را به ما عرضه کند و در نظام انسانمدارانه امروزی برایش جایگاه واقعی قائل نیستیم؛ میتوانیم انتظار داشته باشیم دعای زمان حلول سال برایمان مستجاب شود؟ گویا امروزه این کلام وحی بیشتر به یاد می آید که «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ، ای کسانیکه ایمان آوردهاید، به خدا و رسولش ایمان بیاورید!»
🔗لینک مطلب در ویرگول
🌐http://vrgl.ir/HdJKc
⚜ @taammolat74
🌷 نوروز
✍ علی شریعتی
🔸 سخن تازه از نوروز گفتن دشوار است. نوروز یک جشن ملی است، جشن ملی را همه می شناسند که چیست، نوروز هر ساله برپا می شود و هر ساله از آن سخن می رود.
🔹بسیار گفته اند و بسیار شنیده اند؛ پس به تکرار نیازی نیست؟! چرا، هست.
مگر نوروز را خود مکرر نمی کنید؟
پس سخن از نوروز را نیز مکرر بشنوید.
در علم و ادب تکرار ملال آور است و بیهوده؛ «عقل» تکرار را نمی پسندد؛ اما «احساس» تکرار را دوست دارد، «طبیعت» تکرار را دوست دارد، «جامعه» به تکرار نیازمند است.
🔸طبیعت را از تکرار ساخته اند؛ جامعه با تکرار نیرومند می شود، احساس با تکرار جان می گیرد و نوروز داستان زیبایی است که در آن، طبیعت، احساس و جامعه هر سه دست اندرکارند.
📚 برگرفته از کتاب هبوط در کویر
⚜ @taammolat74
🔉 گفتگو
🔶 مجموعه لایوهای #همه_گیر
🔸گفتوگو میلاد دخانچی با رضا امیرخانی
♦️ از هفته دوم شیوع ویروس کرونا در ایران، مجموعه مصاحبههای لایوی با عنوان همهگیر در پیج اینستاجیوگی صورت گرفت که در آن تلاش شد با مردم درگیر کرونا و متخصصین این حوزه گفتگو صورت گیرد و به یک درک جامعتر از ابعاد بحران شیوع ویروس کرونا منجر شود.
⚜ @taammolat74 👇👇👇
1_5127517784019828952.mp3
32.49M
🔉 فایل صوتی
🔶 مجموعه لایوهای همهگیر
🔸 گفتگو #میلاد_دخانچی با #رضا_امیرخانی
🔹 بررسی مردمشناسی پدیده کرونا در ایران
🔹رضا امیرخانی از کتاب جدیدش نیم دانگ پیونگ دانگ سخن میگوید.
🔹 روایت سفر به کره شمالی با رضا امیرخانی را در این گفتگو بشنوید.
⚜ @taammolat74
🔰سالی که بر ما گذشت...
✍ محمدرضا کائینی
🔸سالی که در واپسین ساعات آن هستیم را، با هیچیک از سالیان چهار دهه اخیر، طرفِ قیاس نمی بینم.حتی سال های شصت و هشتاد و هشت!
🔹 در اولی رهبر و ملت پس از زنهارهای فراوان، بر آن شدند که تا ناخالصی ها را از نظام بزدایند و به رغم هزینه های فراوان، از ترور مسئولان طراز اول گرفته تا حزب اللهی های کوچه و بازار، نهایتا به هدف خود رسیدند.
🔸در دومی هم که ماجرا چندان پیچیده نبود، کسی را وهم برداشته بود که رئیس جمهور است و هر از گاه آتشی می سوزاند و نهایتا بنیه اش تحلیل رفت و به گوشه ای دلالت و رفته رفته فراموش شد! اما امسال، از در و دیوارش چالش و حادثه می بارید! مانند فیلم های خیالی ای که انسان را مرحله به مرحله، در مصاف با موجودات عجیب الخلقه، غول پیکر و ترساننده پیش می برد! جالب اینجاست که هر یک از این حوادث از خوب و بد، مانند بمب خوشه ای عمل می کردند و در درون خویش، انبانی از وقایع و پیامد را بیرون می ریختند!
🔸 از سیلِ اول سال گرفته تا گران شدن بنزین و شهادت حاج قاسم و سقوط هواپیما و تهاجم کرونا. من یکی که شک ندارم که این زنجیره، برای هر ابرقدرتی روی می داد، او را با فرق به زمین می زد! یک چشمه اش را در "چالش دستمال توالت" در اروپا و آمریکای متمدن و مدعی سروریِ عالم ببینید که از خلق الله، چه وحوشی ساخته است!
🔹تازه این در شرایطی است که در آنجا، تنها شَبَحی از کرونا ظاهر شده و هنوز مانند ایران و چین، این بَلیه بر هستی جماعت چنگ نینداخته است.باز گلی به جمال مردم خودمان که با تمام ندانم به کاری ها و اشتباهات، اقلا خِشاب پرنکرده اند برای قحطی پس از کرونا!
🔸در این مختصر، تنها می ماند امید بُردن به وعده "ان مع العسر یُسرا" در سالی که با نام موسی بن جعفر(ع) می آغازد و اینکه ماههای پیش روی، موسم فتوحات و نعماتی از "حیث لایحتسب" باشد.
من ای صبا ره رفتن به کوی دوست ندانم
تو میروی به سلامت سلام ما برسانی
نوروزتان فرخنده باد✨🌷🌷🌷
#نوروز_۹۹
⚜ @taammolat74
🌸 #بهار_عاشقی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
اقتدا بر عاشقان کن گر دلیلت هست درد
ور نداری درد، گرد مذهب رندان مگرد
ناشده بیعقل و جان و دل درین ره کی شوی
محرم درگاه عشقی با بت و زنار گرد
هر که شد مشتاق او یکبارگی آواره شد
هر که شد جویای او در جان و دل منزل نکرد
مرد باید پاکباز و درد باید مرد سوز
کان نگارین روی عاشق مینخواهد کرد مرد
خاک پای خادمان درگه معشوق شو
بوسه را بر خاک ده چون عاشقان از بهر درد
هر کهرا سودای وصل آن صنم در سر فتاد
اندرین ره سر هم آخر در سر این کار کرد
💐💐💐
✍ سنایی
⚜ @taammolat74
🔰 کرونا تا آستانه سال جدید
✍ عبدالله شهبازی
🔘 بخش ۱ از ۲
🔸سال ۱۳۹۸ در فضای شِبه آخرالزمانی apocalyptic بیماری جهانگیر (پَندمیک) کروناویروس به پایان میرسد؛ فضایی که در عمر ۶۴ ساله خود مشابهی برای آن نمیشناسم.
🔹 نزدیکترین واقعه تاریخی شبیه به آن آنفلونزای سالهای ۱۲۹۶- ۱۲۹۷ ش است که به مرگ ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون انسان در سراسر جهان انجامید و تا به امروز از نظر میزان مرگومیر ناشی از بیماریهای واگیر بعنوان بزرگترین فاجعه انسانی تاریخ معاصر شناخته میشود.
🔸میزان مرگومیر ناشی از کرونا ویروس تاکنون، در مقایسه با تلفات سالیانه بیماریهای واگیر چون آنفلونزا، زیاد نبوده است. آنچه این هراس را سبب شده پیشبینی آیندهای است که فراروی ماست.
🔹تا ساعات پایانی سال ۱۳۹۸، طبق آمارهای رسمی دولتها، تعداد مبتلایان به کرونا در سراسر جهان ۲۴۵٬۶۱۳ نفر و تعداد متوفیات ۱۰٬۰۴۸ نفر گزارش شده است.
🔸دلایلی در دست است که برخی دولتها، بويژه مصر و ترکیه، آمار مبتلایان و متوفیات ناشی از کرونا را به شدت کتمان میکنند. آمار دولتی کرونا در مصر ۲۵۶ مبتلا و ۷ فوت است ولی برخی تحقیقات از حداقل ۱۹٬۳۱۹ مورد بیماری کرونا در مصر و مرگومیر بیشتر حکایت میکند. مواردی، از جمله در کانادا، دیده شده که در گواهی فوت علت مرگ را «بیماری حاد ریوی» ذکر کردهاند تا آمار قربانیان کرونا را کاهش دهند.
🔹بنظر میرسد موج کرونا هنوز در آغاز راه است و محتمل است که در ماههای آینده ایالات متحده آمریکا و هند به دو کانون اصلی جدید کرونا در جهان بدل شوند. پیشبینیهای مبتنی بر مدلسازی برخی مراکز معتبر تحقیقی قربانیان فراوانی را پیشبینی کردهاند.
🔸نیویورک تایمز امروز (۱۹ مارس ۲۰۲۰) از تحقیق وزارت بهداشت آمریکا پرده برداشت که طبق آن در بدترین سناریو ۱۱۰ میلیون آمریکایی به کرونا مبتلا میشوند و از این میان ۷٫۷ میلیون نفر در بیمارستان بستری شده و ۵۸۶ هزار نفر میمیرند. در مدلسازیهای مرکز کنترل و مقابله با بیماریهای آمریکا (سی. دی. سی)، که نیویورک تایمز در ۱۳ مارس ۲۰۲۰/ [۲۳ اسفند ۱۳۹۸] معرفی کرد، ابتلای ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی به کرونا و مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱٫۷ میلیون نفر، در صورت فقدان اقدامات جدی بازدارنده، پیشبینی شده است.
⚜ @taammolat74
🔰 کرونا تا آستانه سال جدید
✍ عبدالله شهبازی
🔘 بخش ۲ از ۲
🔸مدلسازی مورخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ دانشگاه صنعتی شریف، که زیر نظر دکتر علینقی مشایخی استاد برجسته این دانشگاه انجام شد، در بدترین سناریوی محتمل، یعنی فقدان اقدامات بازدارنده مانند عدم تردد مردم، میزان تلفات ناشی از کرونا در ایران را تا ۳٫۵ میلیون نفر تخمین زده است.
🔹تنها نیرویی که میتواند کرونا را مهار کند و تلفات انسانی را به شدت کاهش دهد مداخله فعال حکومتها و مدیریت قوی آنان برای کنترل بحران است. این رفتاری است که در چین و کره جنوبی انجام گرفت و با مهار بیماری به الگوی جهانیان بدل شد. به این دلیل است که دولت فرانسه، پس از تعلل فراوان، سرانجام با جدیت وارد میدان شده و با وضع مقررات شدید، از جمله جریمه تردد بدون مجوز تا ١٣۵ یورو، مانع از خروج مردم از خانهها میشود.
🔸این رفتاری است که در برخی کشورهای آمریکای لاتین نیز دیده میشود مانند گواتمالا که بلافاصله پس از فوت اولین بیمار کرونایی در ۱۳ مارس/ ۲۳ اسفند مقررات شدید وضع کرد و از جمله برای خروج بدون مجوز از منزل جریمه سنگین به مبلغ ۳۰۰ کیتزل (واحد پول محلی، معادل درآمد دو هفته کارگر متخصص) قائل شد.
🔹تا امروز، که پایان سال ۱۳۹۸ است، بنظر میرسد نحوه اطلاعرسانی وزارت بهداشت درباره پدیده کرونا اینگونه بوده و از سوی نهادهای مسئول فراتر از وزارتخانه فوق نیز عزم جدی برای مهار کرونا مشاهده نمیشود. بدینسان، حدود ۶۴ روز پس از ورود کرونا به ایران همچنان شاهد سردرگمی و فقدان تصمیمگیری نهادها و مقامات مسئول هستیم. این ۶۴ روز تاریخی از دست رفت ولی میتوان امیدوار بود که با ظهور عزم راسخ و مدیریت قوی فرایند جدی مهار بیماری آغاز شود و تلفات آن، طبق مدلسازی دانشگاه صنعتی شریف، از حدود ۳٫۵ میلیون نفر به حداقل ممکن یعنی ۱۲ هزار نفر در دوره چهار ماهه کاهش یابد.
⚜ @taammolat74