🔰 انتخابات آمریکا، ظهور ذهنهای استعمارزده و نیلوفریابی در لجنزار!
✍️ پرویز امینی
📍پدیده استعمار، پدیده ای مدرن است که در چند قرن اخیر، بسیاری از کشورها و ملت های جهان از آن رنج برده اند و نهایتا با انقلاب های استقلال طلبانه و بعضا خونبار قرن بیستم در آسیا و افریقا و امریکای لاتین عمدتا به ظاهر ور افتادند و این کشورها و ملت ها صاحب حاکمیت مستقل سیاسی شدند.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 انتخابات آمریکا، ظهور ذهنهای استعمارزده و نیلوفریابی در لجنزار! ✍️ پرویز امینی 📍پدیده استعمار،
🔰 انتخابات آمریکا، ظهور ذهنهای استعمارزده و نیلوفریابی در لجنزار!
✍️ پرویز امینی
🔘 بخش 1 از 2
🔸پدیده استعمار، پدیده ای مدرن است که در چند قرن اخیر، بسیاری از کشورها و ملت های جهان از آن رنج برده اند و نهایتا با انقلاب های استقلال طلبانه و بعضا خونبار قرن بیستم در آسیا و افریقا و امریکای لاتین عمدتا به ظاهر ور افتادند و این کشورها و ملت ها صاحب حاکمیت مستقل سیاسی شدند. اما درباره زدوده شدن میراث استعمار در بافت فرهنگی و ذهنی و سازمان عقلانیت این جوامع، می توان تردید کرد. در واقع و در ظاهر استعمار سیاسی و سرزمینی رفته است، اما استعمار فکری و فرهنگی همچنان راسخ است و نظرگاه بخش هایی از افراد این جوامع را تشکیل می دهد.
🔹از نظرگاه استعمار زده، آنچه خوبان همه دارند، او(غرب و آمریکا) یکجا دارد و آنچه خود داریم باید از او تمنا کنیم. ماییت ما در گرو این همانی با اوست و قضاوت از خود، با معیار ارزش های او و وابسته به داوری های اوست. ما در آیینه او شناخته و تعریف و ارزیابی می شویم. آنها در همه چیز جهان اولی و ما در همه چیز جهان سومی و چهارمی هستیم. "ما" بدون "آنها" چیزی نیستیم و اساسا نباید چیزی باشیم و آن روز که فکر کنیم که می خواهیم و می توانیم چیزی جز آنها باشیم، فاتحه خود را خوانده ایم.
🔸این فرهنگ و نظرگاه استعماری سابقه ای بیش از صد ساله در ایران دارد و انقلاب اسلامی که خیزشی علیه وابستگی دستگاه پهلوی بود، بیش از بعد سیاسی استعمار، دل نگران این ذهن ها و جان های استعمار زده بود. امام می فرمود آنهایی که خواب امریکا را می بینند، خدا بیدارشان کند مصداق این وضعیت بود.
🔹این ذهن های استعمار زده، در چالش ها و تهدیدهایی که غرب و خصوصا امریکا در این چهل سال بر سر ملت ما آوار کرده اند، همواره ما را متهم و آنها را حق به جانب می داند. انها جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کردند، ولی اینها ما را جنگ طلب می دانند. انها جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کردند، ولی اینها ما را جنگ طلب می دانند!
⚜️ @taammolat74
🔰 انتخابات آمریکا، ظهور ذهنهای استعمارزده و نیلوفریابی در لجنزار!
✍️ پرویز امینی
🔘 بخش 2 از 2
🔸آنها در جنگ همه هنجارها و رویه های بین المللی را نقض کردند، اینها ما را بی مبالات و هنجار شکن در نظام بین الملل می دانند. آنها برخلاف تعهد بین المللی خود، از برجام خارج شده اند و تعهد خود را کان لم یکن کرده اند، اما این ماییم که مقصریم. آنها در حالیکه فعالیت های هسته ای ایران صلح امیز و انحراف نظامی نداشته است و بارها و بارها نظارت های حداکثری آژانس و دیگران این را اثبات کرده اند، بالاترین و غیرانسانی ترین تحریم ها را به ما تحمیل کرده اند، اما باز ما مقصریم که می خواهیم قوی شویم.
🔹 کشوری که در طول تاریخ در معرض تهدید نظامی از جمله دفاع مقدس هشت ساله بوده است، خود را از لحاظ توانایی دفاعی و نظامی قوی کرده است، مورد اعتراض اینهاست که چرا دشمن خود را حساس کرده اید؟ شهید سلیمانی به عنوان میهمان کشور همسایه مستقیما با دستور رییس جمهور آمریکا ترور می شود، حدود ۱۷ هزار شهید ترور در ایران از مقامات و مردم داریم، فرانسه پایگاه حمایت کننده گروه جهنمی منافقین است اما اینها فلش خشونت و ترور را به سمت داخل گرفته اند. این ذهن های استعمار زده با ادعای حقوق بشر، مخالفت با اپارتاید رژیم صهیونیستی و دفاع از حق طبیعی فلسطینی ها را نیز در زمره دشمن تراشی دانسته و مردود میداند.
🔸در نمونه اخیر یعنی در انتخابات اخیر امریکا و وسط لجن زار کرداری و گفتاری درآن که بایدن آن را بهم ریختگی و اختلال دموکراسی میداند، ترامپ رییس جمهور کنونی از فساد و تقلب گسترده در ان صحبت می کند و رسانه های بزرگ و مهم آمریکایی و غربی از عمل به ادعای آزادی بیان بازمانده اند و صریحا علیه گفتارها و مواضع یکی از کاندیداها موضع می گیرند و برنامه او را قطع می کنند و بر ادعاهای او برچسب می زنند، عده ای در ایران با منطق انچه ان "خسرو کند شیرین بود"، دنبال پیدا کردن نیلوفر در این لنجزارند. این ها البته مصادیق حاد ذهن های استعمار زده اند.
💢همین ها کاری کرده اند که انتخابات آمریکا در ینگه دنیا با آب و نان زندگی روزمره مردم مرتبط شده است و به این تحلیل دامن زده اند که کلید حل مسایل دیگر در ایران نیست. مادامی که این ذهن های استعمار زده هستند، استعمار تمام نشده است.
⚜️ @Taammolat74
🔰روشنفکری؛ پایی در حیرت و پایی در غیریت
✍️ داود مهدویزادگان
📍 علیرضا شجاعیزند در برنامه زاویه به درستی دفاع مکرون از هتک مقدسات را نشانه پارادوکس مدرنیته میدانست ولی دکتر تقی آزاد ارمکی این نسبت را قبول نداشت و کار او را سیاسی میدانست. در این صورت، باید پذیرفت که دولتهای غربی بدون پشتوانه عقلانیت فلسفیاند و مدرنیته در وضع بیدولتی قرار دارد.
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰روشنفکری؛ پایی در حیرت و پایی در غیریت ✍️ داود مهدویزادگان 📍 علیرضا شجاعیزند در برنامه زاویه
✔️ [ادامه...]
🔹مکرون، دلیل جواز هتک مقدسات را به اصول دموکراسی ارجاع میدهد. اما روشنفکر وطنی این نسبت را قبول ندارد؛ یعنی دولتهای غربی نماد مدرنیته نیستند! و از مدرنیته استفاده ابزاری میکنند! پس، نزاع جمهوری اسلامی ایران با دولتهای غربی به سود مدرنیته هم هست و نباید روشنفکری ایران و جهان با آن مخالفت کنند.
🔸وقتی نزاع جمهوری اسلامی ایران با دولتهای غربی برای مدرنیته سودمند است، چون نجاتبخش مدرنیته از استفاده ابزاری شدن است، نزاع و مخالفت روشنفکری با جمهوری اسلامی ایران چه معنایی دارد؟ مسئله اساسی ما با روشنفکری ایران در اینجا است. چرا اینان تعارض با دولت مدرن غربی را برنمیتابند و سریع به خود میگیرند؟!
🔹 یک پاسخ این است که باید بازسازی و احیای مدرنیته سیاسی، درونی باشد و جمهوری اسلامی ایران درونی نیست. اما این توجیه، فریبنده و غیرعقلانی است و تمام گفتههای روشنفکری درباره "دیگری" و "دیگردوستی" و "گفتوگو با دیگری" را کنار میگذارد. یاسپرس برای حل مشکل، میپرسد ما چه چیز شرق را منتقل نکردیم؟
🔸پاسخ دیگر آن است که اساساً روشنفکری موجود بیش از آنکه مدرن باشد، دولتی است. چون علیالقاعده نباید در کنار دولتهای غربی دیده شوند و دغدغه اینکه چه کسی رئیسجمهور میشود را داشته باشد. پس، ما با روشنفکری مدرن مواجه نیستیم بلکه با ماشین فرهنگی دولتهای غربی درگیر هستیم.
🔹پاسخ دیگر آن است که بیتفاوتی روشنفکری برابر استفاده ابزاری دولتهای غربی از مدرنیته نشانه ورود به حیرت است. در این صورت، نباید با جمهوری اسلامی ایران درگیر شود. این دوگانگی به معنای آن است که روشنفکری پایی در حیرت دارد و پایی در غیریت! این تناقض رنجآور و کشنده، گریزی از پوچی یا پرخاشگری ندارد.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |صفآرایی روشنفکران در باب امید اجتماعی
🎙 رسول لطفی
بخشی از ارائه مقاله بنده
⏰ 18 آبان 1399
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
صف آرایی روشنفکران در حوزه امید اجتماعی.mp3
3.9M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |صفآرایی #روشنفکران در باب #امید_اجتماعی
🎙 رسول #لطفی
🔹 در این صوت کوتاه به دستهبندی آراء روشنفکران ایرانی در باب امید اجتماعی میپردازم. متأسفانه در #جبهه_روشنفکری قریب به ده سال است که در حال پژوهش و نظر در این مسأله مهم هستند اما #گفتمان_انقلاب اسلامی نسبت به این مسأله حساس که مورد تأکید بیانیه #گام_دوم انقلاب نیز بود، غفلت ورزیده است. این روشنفکران به نحو تئوریک و نظری به پمپاژ ناامیدی در جامعه دامن میزنند.
.
.
⚜️ @taammolat74
📮 تحلیلهای فلج کننده خطرناکتر از تحریمهای فلج کننده است. تحلیل فلج کننده یعنی آنچه اعتماد به نفس ملی را تضعیف و توانمندی داخلی را تحقیر و موجب دلبستن به سراب وعدههای دشمن شود.
✍️ سعید جلیلی
⚜️ @taammolat74
📮عزیزان من! این را بدانید که امروز - البته نه اینکه مخصوص امروز هم باشد؛ از مدتها پیش - در این زمینه یک جریان و یک حرکت فرهنگی و سیاسی تندتر و پُرشتابتری از طرف مخالفان نظام جمهوری اسلامی - که در واقع مخالف اسلامند - وجود دارد که متوجّه ذهنیّت در جامعه ماست. هدف، ذهنها هستند.
ذهن، به معنای آنچه که شامل فکر است، شامل اخلاق است، شامل خصوصیات روانی و روحی است - من مجموعه اینها را مورد نظر دارم - مورد هدف است. بهخاطر اینکه میدانند نظام جمهوری اسلامی - که رمز استقامت و ایستادگی یک ملت در مقابل سلطه جهانی بود و بحمدالله هست - و این کشور و این دولت و این مجموعه انسانی و جغرافیایی، با هیچ روش توأم با زور، قابل شکست دادن نیست؛ حقیقتش هم همین است.
قدم اوّل چیست؟ #نفوذ_در_ذهنیت_مردم . ذهن مردم، ایمان مردم، دل مردم، عواطف مردم و عشق مردم است که هدف دشمنان قرار دارد و نفوذ در اینها از طرق فرهنگی است.
✍️ مقام معظم رهبری 22/7/1378
#جنگ_ذهن
#جنگ_فکر
#نفوذ_فرهنگی
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم_فرهنگی
⚜️ @taammolat74
🔉 مناظره
#اختصاصی
🔶 موضوع |تشیع در کشاکش دیروز و امروز
▪️ میلاد دخانچی
▪️حسین شهرستانی
روششناسی مطالعات تشیع
بخش سوم
⏰ پنجشنبه 11 آبان 1399
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تشیع_در_کشاکش_دیروز_و_امروز_دخانچی_و_شهرستانی 3.mp3
27.94M
🔉 مناظره
🔶 موضوع |#تشیع در کشاکش دیروز و امروز
▪️ #میلاد_دخانچی
▪️#حسین_شهرستانی
بخش سوم
🔹 امکانهای علوم انسانی برای شناخت مذهب
🔹 نسبت روانکاوی با دین
🔹بازخوانی فاطمیه در دوران معاصر
🔹 ما و مسأله تقریب
و....
🔗 برای شنیدن بخش قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰 ناتوانی علم مادی برای برقراری صلح و آرامش در جهان
✍️ شهید محمدباقر صدر
🔸 از نظر اسلام نظام دموكراسى سرمايهدارى محكوم به نابودى و شكست قطعى است؛ اما نه بهدلیل تضادهايى كه سرشت سرمايه دارد و عوامل نابودىاى كه مالكيت خصوصى در درون خود دارد، چنانكه اقتصاد كمونيستى چنين مىپندارد. بلكه به اعتقاد اسلام منشأ شكست و وضعيت اسفبارى كه نظام دموكراسى سرمايهدارى از آن برخوردار است، برداشتهاى مادى محض اين نظام است كه نمىتواند بشر را با نظامى كه جوهرهاش الهام گرفته از اين برداشتهاست و خطوط كلى خود را از روح و جهتدهى آنها مىگيرد، به سعادت برساند.
🔹 بنابراين بايستى سرچشمۀ ديگرى- غير از نگرش مادى از هستي- وجود داشته باشد كه نظام اجتماعى از آن سيراب شود. بايستى بينش سياسى صحيحى وجود داشته باشد كه از نگرشى حقيقى برآمده باشد و مسئلۀ بزرگ انسانيت را عهدهدار گشته و تلاش كند كه آن را بر پايه آن نگرش برپا كند و به بررسى مسائل جهان از اين زاويه بپردازد.
🔸وقتى اين بينش سياسى در جهان تكميل شد و ديگر نگرشها را به حاشيه راند و با هر نگرشى از زندگى كه با پايه و اساس آن ناسازگار است مبارزه كرد، در اين صورت اين امكان وجود خواهد داشت كه جهان وارد زندگى جديدى شود كه فروزان به نور و سرشار از سعادت باشد.
💢اين بينش عميق سياسى، رسالت صلح حقيقى در جهان است و اين رسالت رهايىبخش، همان رسالت اسلام جاودان است كه نظام اجتماعیاش را- كه با تمامى نظامهاى گذشته متفاوت است- از طرز فكرى جديد از حيات و هستى گرفته است.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص٣٣٢
⚜️ @taammolat74