تاملات
📮بعضیها اسم #عقلانیت و عقل را میآورند اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است درحالیکه
🔰عقل و ترس
🔸شاید وقت آن رسیده در این گزاره که ترس حاصل عقل است، تردیدی جدی وارد کنیم. یا بهتر این است که بگوییم از درون عقل معاد، ترس زاده نمی شود یا اینکه آنچه عقل از آن اهتراز می دهد و اجتناب می کند، رفتار بدون محاسبه و ضررآفرین برای فرد و جامعه است.
🔹به همین واسطه سخنان رهبر انقلاب را می توان بستر و زمینه ای برای تعریف درست رفتار عقلانی بدانیم. متاسفانه برخی جریان های سیاسی و برخی افراد که نمونه های فراوانی از آنها در دولت دیده می شود، ترس خود را پشت شعار عقلانیت پنهان کرده اند و با همین توجیه، با کندی و محافظه کاری افراطی با مسائل برخورد میکنند.
🔸همین رویکرد موجب ضررهای فراوان برای اقتصاد کشور شده است. رفتار عقلانی اتفاقا پشتیبان شجاعت و در کنار مردم بودن است و طبیعتا عقل سلیم مخالف تنبلی و نشستن و عافیت طلبی است. گویا از عقل ابزاری و معاش تا عقل معاداندیش فاصله از زمین تا آسمان است.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |اربعین نماد حیات شیعه
🎙 استاد اصغر طاهرزاده
اربعین جهانی دیگر
موسسه آفاق حکمت
⏰ سال 1398
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
Arbaeen_jahanidigar2_taherzade_01-1.mp3
18.89M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اربعین نماد حیات شیعه
🎙 استاد #اصغر_طاهرزاده
#اربعین_جهانی_دیگر
🔹زیارت اربعین رجوع به امامی است که ظاهرا در معادلات تاریخی کشته شده است و از نظر کمیتگراها به پایان راه رسیده است، اما ما هیچ احساس تمام شدن راه را نمیکنیم. چرا که بر اساس اینکه اسلحهها نقش آفرین نیستند و کمیتها اساس عالم را تشکیل نمیدهند، به امام رجوع میکنیم. میدانیم که ماورای این اسلحهها یک حضور تاریخی داریم.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 نظر شما درباره مرحوم شجریان چیست؟! در این روزگار مصرف -که همه چیز و همهکس را
👥 #گفتگو
🔴 نظرات مختلف درباره مرحوم شجریان
✍️ چندخطی درباره مرحوم شجریان / نقدعلی
✍️ شاید در خانه کسی باشد! / وحید یامینپور
✍️ هنرمند ملی، هنر ملی / سیدحسین شهرستانی
✍️ شجریان و منطق سیاست روزمره / پرویز امینی
✍️ شجریان و دامگاه سیاست / محمدرضا کائینی
✍️ شجریان: بهصحنهآوردن میراث / حسام سلامت
✍️ ما و استاد محمدرضا شجریان / میکائیل دیانی
✍️ آواز خرد ایرانی / مجید کمالی
✍️ اهمیت شجریان بودن / محمدحسین میربابا
✍️ بحرانی در نسبت هنر و رسانه / محمدعلی روزبهانی
بخش نخست / بخش دوم
📩 نظرات و پیشنهادات و مطالب خود را برای ما ارسال کنید.
🔶🔸 با کانال ما همراه باشید🔸🔶
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
🔰 تاملی در باب امام رضا "ضامن آهو"
✍️ سیدجوادمیری
🔸امام رضا یک شخص در میان اشخاص برای شیعیان نیست، بلکه او سمبلی از «حقیقت تعالی» است. سمبل یعنی اشارتی به آن که هست ولی در میان ما نیست و نیستش چنان هستِ ما را تحت تأثیر خود قرار داده که بی آن تعالی ما، بس کمیتش لنگ میزند؛ چرا که نبود آن نشانی از کمبود ماست.
🔹تعالی انسان با حقیقت شدنی است، چرا که حقیقت تنها اکسیر تعالی انسان است و بی آن، تکامل واژه ی بی مسما و انسان کلمه ی بی معنا خواهد بود. بعبارت دیگر امام رضا دیگر یک شخص برای جهان سمبولیک ابرانیان نیست بلکه جلوه ی از حقیقت والاست که بی آن حیات بشری پوسته یی بیش نخواهد بود.
🔸حال از این منظر نگاهی دوباره و چندباره باید بر تصورات خویش بنماییم که آیا « صورت رضوی » که در نزد ماست با آن حقیقت متعالی سنخیتی از نوع وجودی دارد یا که الفاظی است تهی از جودِ وجود؟ و اگر چنین است چه کژ است راه تکاملی ما!!!!
🔹در زبان روانکاوی « آهو » سمبلی است برای دنیای دورن؛ صدای ضمیر ناخودآگاه آدمی که همیشه بسیار نزدیک است در عین دوری!!! حال داستان ضامن آهو را از این منظر دیدن یعنی چه؟
💢صحبت بر سر نجات یک حیوان نیست بلکه این داستان اشاره به این دارد که امام رضا سمبلی است برای آگاه نمودن انسان به رموز دنیای درون آدمی. سخن بر سر انسان است و بیدار شدن جانِ آدمی ولی ما متمرکز بر روی "آهو" شده ایم و تصویر "شخص رضا" و نه حقیقت رضوی و ضمیر ناخودآگاه جانِ بشری !
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |الهیات سیاسی زیارت
🎙 دکتر سیدحسین شهرستانی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
الهیات سیاسی زیارت.mp3
6.11M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#الهیات_سیاسی زیارت
🎙 دکتر سید#حسین_شهرستانی
« #حکمت_اربعین »
🔹طرح مطالعات جامعهشناسانه در حوزه اربعین، هم ما را به لحاظ سیاستگذاری عقیم میکند و هم به لحاظ زیباییشناسانه دریافتها و امکانهای دریافتهای زیباییشناسانه ما از پدیده زیارت و اربعین را به طور کلی منهدم میکند. به طور کلی نگاه جامعهشناسانه زائر را دچار سردرگمی و بحران میکند. به این ترتیب تنشی میان مقام زیارت و زائر ایجاد میکند. این بحران موجب تحریف و تقلیل واقعیت میشود.
⚜️ @taammolat74
🔉 گفتگو
#اختصاصی
🔶 موضوع | ردپای عقل و عشق در عاشورا
🎙استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی
جلسه ششم |آب حیات معنوی
برنامه معرفت
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
008-14-Day-1387.mp3
19.25M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | ردپای #عقل_و_عشق در #عاشورا
🎙استاد غلامحسین #ابراهیمی_دینانی
جلسه ششم
🔹حیات معنوی آن است که همیشه زنده است و ممات ندارد و مرگ در آن نیست. حیات معنوی، حیات روح است. حیات نفس است. حیات خرد است. اگر هستی بر اساس آگاهی نباشد، یا در خود آن آگاهی نباشد، بی معنا خواهد بود.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰اینستاگرام در تسخیر تینیجر (نوجوانها)!
🔺نگاهی اجمالی به آمار فعالیت سنین مختلف در اینستاگرام، به خوبی ضرورت ارتقا سواد رسانهای در نوجوانان را ثابت میکند.
💢نسلی که بخش زیادی از عمر خود را در فضای مجازی میگذراند ولی همچنان آموزشهای متناسب با آن سهم اندکی در سبد آموزشی مدارس و خانوادهها دارد!
#رسانه_شناسی
#سواد_رسانه
⚜️ @Media_arma
⚜️ @taammolat74
تاملات
📮بعضیها اسم #عقلانیت و عقل را میآورند اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است درحالیکه
🔰 ترس فروشی و عقل نمایی
در حاشیه توصیه رهبر انقلاب به #ترسوها
✍️ مهدی جمشیدی
🔘 بخش 1 از 2
🔸 «جنگِ شناختی» بیش از هر چیز، «جنگِ زبانی» است؛ یعنی در این جنگ، با «بازیِ زبانی» و «مغالطههای لفظی»، شناختها و درکهای مردم نسبت به واقعیّتها تغییر داده میشوند و مردم، گرفتارِ «تحریف» میشوند. «واقعیّت» در متنِ خود، «زبان» ندارد که به سخن آید و خویش را توصیف کند، بلکه این ما هستیم که آن را «روایت» میکنیم.
🔹 از آنجا که بسیاری از مردم، برداشت و تفسیرِ مستقیمی از واقعیّتها ندارند، بهسراغِ «روایتها» و «تحلیلها» میروند و آنها را مبنای «انتخابها» و «تصمیمها» ی خود قرار میدهند. اینجاست که روشن میشود روایتهای زبانی از واقعیّت، تا چه اندازه میتواند جامعه را دستخوشِ «چرخشها و دگرگونیهای بنیادی» قرار دهد.
🔸جنگِ شناختی در دهۀ اخیر، بهخصوص در عرصۀ سیاسی، به اوجِ خودش رسیده است؛ چنانکه نیروهای تکنوکرات در انتخابهای سالهای نودودو و نودوشش، بی آنکه در مقامِ «عمل» و در عالمِ «عین»، برگِ برندهای در اختیار داشته باشد، فقط و فقط با تکیه بر «جنگِ شناختی» و «بازیِ زبانی»، بخشهایی از مردم را به مردابِ تفسیرها و روایتهای آغشته به «تحریف» افکند.
🔹«عقل» و «عقلانیّت»، سخنی است که در طولِ دهۀ اخیر، بارها و بارها، با ابزاری برای تحقیر و طردِ «فکر و فرهنگِ انقلابی» و «نیروهای انقلابی» تبدیل شده است؛ گویا «انقلاب» و «انقلابیگری»، سرِ سازگاری با «عقلانیّت» ندارد. هم جریانِ اصلاحات و هم جریان ِاعتدالگرا، همواره با تکیه بر این مفهوم، هر گونه «تحرّک و تلاشِ مجاهدانه و انقلابی» را ملامت کرده و اینچنین به مردم القا نمودهاند که عقلانیّت، حکمِ متفاوتی دارد.
[ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔰 ترس فروشی و عقل نمایی
در حاشیه توصیه رهبر انقلاب به #ترسوها
✍️ مهدی جمشیدی
🔘 بخش 2 از 2
🔸🔸در حقیقت، آنچهکه آنها عقلانیّت میخوانند، «عقبنشینی» و «وادادگی» و «تسلیم» و «ترس» و «گریز» است، امّا برای آنکه خویش را توجیه کنند و بر ضعفهای خویش، «عنوانهای مقبول» بگذارند، واقعیّتهایی را که بر این عنوانها دلالت دارند، «عقلانیّت» مینامند.
🔹برایمثال، اگر معنای واقعیِ «مذاکره با آمریکا» این باشد که ایران به زانو درآمده و فشارهای اقتصادی، بهسرانجامِ خویش رسیدهاند، آنها اینطور استدلال میکنند که اکنون باید به اقتضای عقلانیّت، مذاکره کرد و باید بر اساسِ منافعِ ملّی، تصمیم گرفت و بهانه بهدستِ طرفِ مقابل نداد.
🔸یا چنانچه رئیسِ مجلس، برخلافِ رویّۀ دیگر مسئولین، به میانِ مردم برود و حتّی با رعایتِ دستورالعملها، از بیمارانِ کرونایی عیادت کند، متهم به بیعقلی میشود؛ چراکه خود را بیدلیل، به ورطۀ خطر افکنده است!
🔹پس در اینجا، با نوعی فرآیندِ آلوده به «تحریف» و «وارونهنمایی» روبرو هستیم که بهطرزی ماهرانه، افکارِ عمومی را میفریبد و «خطا» را بر جای «راست» و «خائن» را بر جای «قهرمان» مینشاند. این عنوانبندیهای دروغین، اهمّیّتِ جدّی دارند و تعیینکننده هستند.
💢ازاینرو، امروز آیتالله خامنهای بهطورِ صریح، از کسانیکه «ترس» و «فرار» و «تسلیم» و «انفعالِ» خویش را با تعبیرِ «عقلانیّت»، توجیه میکنند، انتقاد کرد و گفت «ترسوها»، ترسِ خود را در پسِ لفظِ «عقلانیّت»، پنهان نکنند. البتّه این ما هستیم که باید بدانیم که در معرکۀ جنگِ شناختی بهسر میبریم و باید «سوادِ رسانهای» خویش را افزایش بدهیم و اسیرِ «بازیهای زبانیِ خدعهآمیز» نشویم:
علمِ تقلیدی بود بهرِ فروخت
چون بیابد مشتری، خوش بر فروخت
#جنگ_شناختی
#جنگ_روایتها
#جریان_تحریف
⚜️ @taammolat74