📘دانلود pdf |کتاب بازگشت به مردم
📍این کتاب برای اولین بار در آستانۀ انتخابات۱۴۰۰ منتشر میگردد.
✍️ جمعی از پژوهشگران برای ترویج گفتمان بازگشت به مردم برای حل مشکلات کشور
بسیج طلاب حوزه علمیه مشکلات
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
بازگشت به مردم.pdf
1.61M
📘دانلود pdf |کتاب #بازگشت_به_مردم
✍️ جمعی از پژوهشگران برای ترویج گفتمان بازگشت به مردم برای حل مشکلات کشور
🏷 #انتخابات1400
🔹در اندیشۀ امامین انقلاب اسلامی، شکلگیری و تداوم و پیشرفت حکومت وابسته به منشأ اصلی قدرت در اجتماع یعنی همان مردم است. پس اگر به دنبال راه حل ریشهای مشکلات کشور هستیم، باید راهکارهایی را بیابیم تا بتوانیم مردم را به صحنۀ حل مشکلات کشور آوریم.
کتاب بازگشت به مردم برای تبیین این اندیشه نگاشته شده و هر کسی از دانشجویان، طلاب و انقلابیونی که بخواهند در صحنۀ انتخابات نقشآفرینی داشته باشند لازم است تا این کتاب را خوانده و با نگاه امامین انقلاب اسلامی در این حوزه آشنا شوند.
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |مسئله چیست؟
🎙 وحید جلیلی
بخش دوم
مدرسه علوم انسانی دعوت
⏰ ۲۴ شهریور ۱۳۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
Vahid_Jalili_2.mp3
26.9M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#مسئله چیست؟
🎙 #وحید_جلیلی
بخش دوم
مدرسه علوم انسانی #دعوت
🔹به نظر بنده، بحران طرح مسئله از آن جهت است که داشته های خود را نمیبینیم.
🔹اگر میخواهیم طرح مسئله داشته باشیم و نهضت طرح مسئله در کشور اتفاق بیافتد، باید به داشتههای خود بها بدهیم.
🔹 مشکل عمده ما این است که به درک درستی از داشته های جامعه و نظام و انقلاب برسیم و هم وسع خود را بشناسیم و از مهمترین وظایف ما شکر است.
🔗 برای شنیدن سخنرانی جلسه قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
📣 اطلاعیه 💥ویژهبرنامۀ «آیه در آینه» — سلسله گفتوگوهای اخلاقی با حضور اساتید حوزۀ اخلاق 🎙 به میز
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع نشست | وظایف اخلاقی خداوند در قرآن
🎙دکتر محمد لگنهاوسن
ویژهبرنامۀ «آیه در آینه»
سلسله گفتوگوهای اخلاقی با حضور اساتید حوزۀ اخلاق
خانه اخلاقپژوهان جوان
⏰ سهشنبه ۱۴ رمضان (۷ اردیبهشت)
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
آیه_در_آینه1_محمد_لگنهاوسن_کم_حجم_2.mp3
19.76M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع نشست | وظایف اخلاقی خداوند در #قرآن
🎙دکتر #محمد_لگنهاوسن
ویژهبرنامۀ «#آیه_در_آینه»
🔹 پروفسور محمد لگنهاوسن (استاد سابق دانشگاه تگزاس جنوبی ۱۹۷۹-۱۹۸۹) عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) است که با برخی مراکز علمی دیگر، بویژه با دانشگاه قم، دانشگاه ادیان و مذاهب و موسسه بینالمللی مطالعات اسلامی نیز همکاری علمی دارد.
🔹وی در سال ۱۹۷۴ کارشناسی خود را در رشتۀ فلسفه در دانشگاه ایالتی نیورک در آلبنی به اتمام رساند و پس از آن به ترتیب در سال ۱۹۷۸ و ۱۹۸۳ در مقاطع ارشد و دکتری در همین رشته از دانشگاه رایس ایالت تگزاس فارغ التحصیل شد.
⚜️ @Taammolat74
🔰 قطرهای از دریای قدر
✍️ امام موسی صدر
🔹 به اعتقاد من، معنی #شب_قدر، بهشدت با مفهوم روزه در ماه #رمضان مرتبط است. ملاحظه میکنیم که روزه، آمادهسازی انسان روزهدار است برای اینکه در درجهی اول حجاب را از برابر دیدگان عقل بردارد؛ پس سبب میشود که او ببیند و فکر کند و بیاموزد و بیشتر از روزهایی که زیاد غذا میخورد، بفهمد. از سوی دیگر #روزه انسان را نسبت به دردهای دیگران حساس میکند و اینگونه عاطفهی او را حساستر و فراگیرتر میکند.
🔹 ماه رمضان، دورهی آموزشی است که سرنوشت انسان را مشخص میکند و معنایش این است که سرنوشت او طی سال آینده بر اساس چارچوبی که در ماه رمضان طراحی میشود، در قلب #مؤمن و در آن درجهای که مؤمن بدان میرسد، شکل میگیرد. این بدان معنی است که ماه رمضان ماه آموزش است و در نتیجه، ایام قدر آن هنگام که آدمی به این دورهی آموزشی میرسد، به درجهی کاملی رسیده است.
🔹 این درجه به طبیعت حال در دههی آخر ماه رمضان قرار دارد و بنابراین بسیاری از روایات تأکید دارد که شب قدر یکی از شبهای دههی آخر ماه رمضان است. در برخی از #روایات آمده است که هر انسانی شب قدری دارد که با شب قدر انسان دیگر تفاوت دارد و این معنا کاملاً بر مفهومی که از ارتباط میان شب قدر و روزه برگرفتیم، منطبق است.
⚜️ @Taammolat74
❇️ تکنکتههای قرآنی - تمدنی
🔖 «مسارعه»، «مرابطه»، و «مصابره» در قرآن
(قسمت نهم)
✍️حبیبالله بابایی
"يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ"
🔸علامه طباطبایی در المیزان در معنای مصابره میفرماید: مصابره عبارت است از اینکه جمعیتی به اتفاق یکدیگر اذیتها را تحمل کنند و هر یک صبر خود را به صبر دیگری تکیه دهد (در صبر کردن خود از صبر دیگران استفاده کند) و در نتیجه برکاتی که در صفت صبر هست دست به دست هم دهد و تاثیر صبر بیشتر گردد و این معنا امری است که هم در فرد محسوس است و هم در اجتماع، چون باعث میشود که تک تک افراد نیروی یکدیگر را به هم وصل کنند و همه نیروها یکی شود.
🔹مرابطه از نظر معنا اعم از مصابره است، چون مصابره عبارت بود از وصل کردن نیروی مقاومت افراد جامعه در برابر شدائد و مرابطه عبارت است از همین وصل کردن نیروها، اما نه تنها نیروی مقاومت در برابر شدائد، بلکه همه نیروها و کارها، در جمیع شؤون زندگی دینی چه در حال شدت و چه در حال رخا و خوشی. ... اگر مرابطه نباشد گو اینکه صبر من و تو، به تنهایی و علم من و تو به تنهایی، و هر فضیلت دیگر به تنهایی سعادت آور است، ولی بعضی از سعادت را تأمین می کند و حقیقت سعادت تام را حاصل نمی کند.
💢براساس توضیح فوق از معنای مصابره و مرابطه در آیۀ مزبور، میتوان نسبت بین «سعی و صبر»، و «مصابره و مسارعه» در قرآن را بهتر درک کرد. سعی و حرکت شتابان در قرآن بدون صبر و شکیبایی نشدنی است (حرکت شتابان همواره انرژی بیشتر و مقاومت بیشتری میطلبد) و مسارعه و شتابگرفتن از یکدیگر نیز بدون مشارکت در صبر همدیگر ناتمام خواهد ماند. مسارعه در کنار مصابره میتواند شتاب اجتماعی ایجاد کند و در کوتاهترین زمان، کنشهای تمدنی متراکمی را خلق کند.
⚜️ @Taammolat74
🔰 تفسیر سوره قدر
✍️ علامه طباطبایی
📍در اين سوره آن شبى كه قرآن نازل شده را شب قدر ناميده، و ظاهرا مراد از قدر تقدير و اندازه گيرى است، پس شب قدر شب اندازه گيرى است، خداى تعالى در آن شب حوادث يك سال را يعنى از آن شب تا شب قدر سال آينده را تقدير مى كند، زندگى، مرگ، رزق، سعادت، شقاوت و چيرهايى ديگر از اين قبيل را مقدر مى سازد، آيه سوره دخان هم كه در وصف شب قدر است بر اين معنا دلالت دارد: (فيها يفرق كل امر حكيم امرا من عندنا انا كنا مرسلين رحمة من ربك) چون (فرق)، به معناى جدا سازى و مشخص كردن دو چيز از يكديگر است، و فرق هر امر حكيم جز اين معنا ندارد كه آن امر و آن واقعه اى كه بايد رخ دهد را با تقدير و اندازه گيرى مشخص سازند.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 تفسیر سوره قدر ✍️ علامه طباطبایی 📍در اين سوره آن شبى كه قرآن نازل شده را شب قدر ناميده، و ظاهرا
✔️ ادامه...
🔸 از اين استفاده مى شود كه شب قدر منحصر در شب نزول قرآن و آن سالى كه قرآن در آن شبش نازل شد نيست، بلكه با تكرر سنوات، آن شب هم مكرر مى شود، پس در هر ماه رمضان از هر سال قمرى شب قدرى هست، كه در آن شب امور سال آينده تا شب قدر سال بعد اندازه گيرى و مقدر مى شود.
🔹براى اينكه اين فرض امكان دارد كه در يكى از شبهاى قدر چهارده قرن گذشته قرآن يكپارچه نازل شده باشد، ولى اين فرض معنا ندارد كه در آن شب حوادث تمامى قرون گذشته و آينده تعيين گر دد. علاوه بر اين، كلمه (يفرق ) به خاطر اينكه فعل مضارع است استمرار را مى رساند، در سوره مورد بحث هم كه فرموده : (شب قدر از هزار ماه بهتر است ) و نيز فرموده : (ملائكه در آن شب نازل مى شوند) مؤيد اين معنا است.
🔸بعضى ديگر گفته اند: كلمه (قدر) به معناى منزلت است، و اگر شب نزول قرآن را شب قدر خوانده به خاطر اهتمامى بوده كه به مقام و منزلت آن شب داشته، و يا عنايتى كه به عبادت متعبدين در آن شب داشته. بعضى ديگر گفته اند: كلمه (قدر) به معناى ضيق و تنگى است، و شب قدر را بدان جهت قدر خوانده اند كه زمين با نزول ملائكه تنگ مى گردد. و اين دو وجه به طورى كه ملاحظه مى كنيد چنگى به دل نمى زند.
💢 پس حاصل آيات مورد بحث به طورى كه ملاحظه كرديد اين شد كه شب قدر بعينه يكى از شبهاى ماه مبارك رمضان از هر سال است، و در هر سال در آن شب همه امور احكام مى شود، البته منظورمان (احكام ) از جهت اندازه گيرى است، خواهيد گفت پس هيچ امرى از آن صورت كه در شب قدر تقدير شده باشد در جاى خودش با هيچ عاملى دگرگون نمى شود؟ در پاسخ مى گوييم : نه، هيچ منافاتى ندارد كه در شب قدر مقدر بشود ولى در ظرف تحققش طورى ديگر محقق شود، چون كيفيت موجود شدن مقدر، امرى است، و دگرگونى در تقدير، امرى ديگر است همچنان كه هيچ منافاتى ندارد كه حوادث در لوح محفوظ معين شده باشد، ولى مشيت الهى آن را تغيير دهد، همچنان كه در قرآن كريم آمده : (يمحوا اللّه ما يشاء و يثبت و عنده ام الكتاب).
🔹علاوه بر اين، استحكام امور به حسب تحققش مراتبى دارد، بعضى از امور شرايط تحققش موجود است، و بعضى ها ناقص است، و احتمال دارد كه در شب قدر بعضى از مراتب احكام تقدير بشود، و بعضى ديگرش به وقت ديگر موكول گردد، اما آنچه از روايات بر مى آيد و به زودى رواياتش از نظر خواننده خواهد گذشت با اين وجه سازگار نيست.
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع نشست | نگاهی نو به مبانی اخلاق در قرآن کریم
🎙حجتالاسلام امیر غنوی
ویژهبرنامۀ «آیه در آینه»
سلسله گفتوگوهای اخلاقی با حضور اساتید حوزۀ اخلاق
خانه اخلاقپژوهان جوان
⏰ چهارشنبه ۱۵ رمضان (۸ اردیبهشت)
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
آیه در آینه2.امیر غنوی(1).mp3
50.79M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع نشست | نگاهی نو به #مبانی_اخلاق در #قرآن کریم
🎙حجتالاسلام #امیر_غنوی
ویژهبرنامۀ «#آیه_در_آینه»
🔹 حجتالاسلام و المسلمین دکتر امیر غنوی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و مدیر گروه اخلاق این پژوهشگاه هستند. عمده تحقیقات ایشان در باب فقه الاخلاق و آیات و روایات مرتبط با این حوزه است.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74