🔸️ آغاز امامتِ حضرت مهدی -عجل الله تعالی فرجه الشریف-، امام قیام و اقامه کننده #عدل رو بر مُحبّین و شیعیان و یکایکِ دلدادگانِ آن امام هُمام و ساحتِ #عدالت و #عدالتخواهی تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
@taammolatenazari
🔰 اهداف و اقدامات رئیس جمهور در اولین سفر خارجی خود [عراق] چه بود؟
1️⃣ مسعود پزشکیان عصر امروز پس از سفر سه روزه به عراق و در بدو ورود به تهران در پاویون فرودگاه مهرآباد، اظهار کرد: هدف سفر به کشور دوست و برادر عراق، ایجاد وحدت، انسجام و رسیدن به زبان و نگاه مشترک در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی بود و در دیدار با مقامات و جریان های سیاسی و احزاب عراق مطالب خود را مطرح کردیم.
2️⃣وی ادامه داد: ۱۴ یادداشت تفاهم نامه امضا شد ولی برای رسیدن نگاه مشترک، تیم ما و عراق باید برنامه های راهبردی دراز مدت بنویسند تا در دیدار بعدی آن برنامه های راهبردی را امضا کنیم تا مردم دو کشور راحت رفت و آمد داشته باشند. در جریان اربعین نشان داده شد این تفاهم چقدر می تواند تاتیرگذار باشد.
3️⃣ رئیس جمهور ادامه داد: جلسه ای با فعالان اقتصادی در عراق داشتیم و قرار شد وزیر اقتصاد تمام مسائل مطرح شده را در ایران حل کند و طرف عراقی هم آن مسائل را دنبال کند.
4️⃣ وی افزود: برای اقلیم کردستان باورکردنی نبود ما به آنجا برویم. آنها می گفتند سابقه نداشته کسی از روسای جمهور به اینجا بیاید. استقبال گرمی داشتند. آنها اظهار آمادگی برای رفت و آمد و زیارت، سرمایه گذاری ها، ارتقای روابط تجاری داشته و قول دادند چندین برابر خواسته ما عمل کنند. بازارچه های مرزی را می توانیم در کردستان و خوزستان باز کنیم و مشکلات اقتصادی را در مرزها حل کنیم.
5️⃣ پزشکیان با اشاره به لزوم تسهیل ارتباطات کشورهای اسلامی، خاطرنشان کرد: کشورهای اروپایی توانستند مرزهای خود را راحت بردارند و راحت می توانند معامله، سفر و اقدام علمی و فرهنگی داشته باشند. چرا مسلمانان از افغانستان و پاکستان نتوانند به ایران، عراق، عربستان و ترکیه بروند. کشورهای اسلامی چرا چنین شبکه ای ندارند؟ ما باید روی این مساله کنیم تا ارتباطات کشورهای اسلامی را تسهیل کنیم. تا امنیت نباشد این اتفاق نمی افتد. اگر این اتفاق رخ دهد، اصلاح روند اقتصادی، انتقال تجربیات، رشد و تعالی و خلاقیت و وحدت ایجاد می کند و بازار ما را رونق می دهد. این مسائل را در بغداد و اقلیم کردستان مطرح کردم.
6️⃣ وی ادامه داد: در نجف در مرقد امام علی (ع) تعهد کردیم #راه_امام را ادامه دهیم و دستورات از جمله #عدالت و رفع تبعیض و مقابله با رانت و رشوه را ادامه دهیم. در کربلا مرقد امام حسین(ع) را زیارت کردم ولی خیلی نتوانستم جلو بروم و نزدیک شوم چون ازدحام جمعیت بود و متاسفانه یا خوشبختانه محافظان من هم برای اینکه کسی نرسد و برخوردی با من نداشته باشد، نمی گذاشتند مردم جلو بیایند. و من هم نخواستم مردم را اذیت کنم. صبح فردای زیارت مرقد امام علی، به زیارت حضرت ابوالفضل عباس رفتم و راحت تر زیارت کردم ولی قیافه را عوض کردم کلاه و ماسک گذاشتم تا مردم اذیت نشوند و تعهد بستیم باعت زینت آنها باشیم نه موجب بی آبرویی آنها.
7️⃣ رئیس جمهور گفت: در بصره استقبال گرمی شد و قرار شد قطار شلمچه و خرمشهر توسط طرفین پیگیری شود. به موضوع وحدت تاکید کردم. وی در پایان گفت: سفر قابل توجهی بود و دستاوردهایی برای ایجاد زبان و نگاه مشترک با عراق و اجرای سیاست هایی که رهبر معظم انقلاب فرمودند، داشت.
@taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ارز و عدالت
آیا صادرکننده، باید اختیار کامل ارز خود را داشته باشد؟ بتواند آن را به هر مصرفی که میخواهد برساند و به هر قیمتی که میخواهد، بفروشد؟
در "ارز و عدالت" به این پرسش پاسخ دادهام.
از لینک زیر این یادداشت را مطالعه بفرمائید.
https://www.javanonline.ir/004H7x
همه شب در این امیدم که نسیم صبحگاهی
به پیام آشنایان بنوازد آشنا را
چه قیامت است جانا که به عاشقان نمودی
دل و جان فدای رویت بنما عذار ما را
به خدا که جرعهای ده تو به حافظ سحرخیز
که دعای صبحگاهی اثری کند شما را
📚 پاره ای از غزل ششم دیوان حافظ، شرح جلالی تقدیم نگاه شما
#هو_المحبوب🍃
@taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 در ادامه ی سلسله مباحثِ #تاریخ_اندیشه_های_اقتصادی، بزودی عقائد و اندیشه ها و سیر تطورِ مکتب نهایی گرایی [Marginalism] و نئوکلاسیک ها تقدیم حضور خواهد شد.
💥 نکاتی پیرامون حمله ی بالستیکی یمن به اسرائیل با موشک هایپرسونیک
1️⃣ این حمله اولین تست سامانه های دفاعی اسرائیل توسط یک موشک هایپرسونیک در شرایط واقعی بود که سامانه های اسرائیلی از این آزمون شکست خورده بیرون آمدند.
2️⃣ چندین رینگ پدافندی اسرائیل و کشورهای غربی (ناوهای آنان در دریای سرخ) نتوانست هایپرسونیک یمنی را رهگیری کند و مهم این است که تنها یک موشک شلیک شد ولی بازهم سیستم ضدموشکی اسرائیل ناموفق بود.
3️⃣ معادلات قدرت در منطقه غرب آسیا با این حمله جابجا شد زیرا غرب و متحدانش برای امنیت خود به تسلیحات دارای تکنولوژی پیشرفته متکی بودند اما اکنون دیگر امنیت خود را با تسلیحات ساخته شده توسط تکنولوژی مقاومت از دست رفته می بینند.
4️⃣ اسرائیل اکنون متوجه می شود که ایران چه قدرتی دارد (وقتی متحد او با یک موشک هایپرسونیک چنین شاهکاری را محقق می کند) و درنتیجه باید گفت تمام تاسیسات راهبردی اسرائیلی ها که روی زمین قرار دارد می تواند در صورت لزوم به راحتی هدف واقع و نابود شود.
5️⃣ اسرائیل پالایشگاه ها و تاسیسات حیاتی اندکی دارد و عمق استراتژیک آن کم است و به سهولت می شود با تعدادی هایپرسونیک تاسیسات انرژی، پالایشگاهی، تولید برق، آب شیرین کن و ... این رژیم را نابود کرد و زندگی ساکنان اشغالگر را دچار اختلال نمود.
6️⃣ مهمتر از همه، تاسیسات اتمی اسرائیل است که دیگر امنیت ندارد و اگر این رژیم حماقت کند باید به تاسیسات اتمی خود به مانند یک بمب هسته ای ساعتی نگاه کند که هر لحظه امکان انفجار آن وجود دارد.
7️⃣ بی تردید یمنی ها با کمک تکنولوژیکی ایران این موشک را ساخته اند و دنیا بهتر می فهمد که تعامل جمهوری اسلامی با متحدانش چقدر نزدیک و صمیمی بوده و تهران متحدانش را به گونه ای حمایت می کند که بتوانند بر قوی ترین ارتش های جهان غلبه کنند.؛ فراموش نکنیم یمن در چند سال اخیر با ارتش گرانقیمت عربی و ناوگان دریایی آمریکا نیز جنگیده است و با این وجود با اقتدار اسرائیل را نیز می زند.
8️⃣ سعودی و امارات باید ماست هایشان را کیسه کنند زیرا اسرائیل اینگونه مقهور قابلیت های ارتش یمن شد و در صورت لزوم هیچ کدام از تاسیسات انرژی و صادرات نفت آنها امنیت نخواهند داشت و آنان باید شروط دولت نجات ملی یمن را بپذیرند.
🔸️ تغییر موازنه قدرت به نفع محور مقاومت مهم ترین دستاورد آزمایش موشکی امروز بود و در روزهای آینده دنیا شاهد حملات موشکی جدید یمنی ها خواهد بود.
✍️ علیرضا تقوی نیا
@taammolatenazari
✍️ اقتصاد؛ علمِ اعداد و ارقام نیست، بلکه علمِ تحلیلِ #رفتار_انسان است. این جمله به معنای نفیِ اعداد و ارقام و اساسا ریاضیات در اقتصاد نمی باشد، بل بدین معناست که برای فهم رفتارهای اقتصادی آحاد جامعه، بایستی #بینش ها، #گرایش ها و #کنش های انسان را دقیق و عمیق فهمید، تا متوجه رفتارهای اقتصادی او شد. و بدین سبب اقتصاد را سامان داد و جهت دهی نمود.
@taammolatenazari
✍️ کوتاه و گويا در بابِ کسانی که دامن به اختلافات و تفرقه پراکنی بین #شیعه و #سنی می زنند.
@taammolatenazari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀داستان #کریدور_زنگزور به زبان بسیار ساده
🔹 ارتباط تحولات بین ارمنستان و آذربایجان با ایران
♦️پاسخ در حدود 3 دقیقه
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
تأمُّلاتِ نظری
✍️ کوتاه و گويا در بابِ کسانی که دامن به اختلافات و تفرقه پراکنی بین #شیعه و #سنی می زنند. @taammola
وحدت و یا اتحاد بین مسلمانان بدین معنا نیست که ما وقایع و حقائق تاریخی را بیان نکنیم و روشنگری برای نسل کنونی از حوادث صدر اسلام نداشته باشیم، بل بدین معناست که در کنار بیان معقول و مشروع و اخلاق مدارانه ی حوادث صدر اسلام برای نسل جدید، متوجه دسیسه ها و اختلاف افکنی های دشمنان امت اسلامی علیه مسلمانان هم باشیم. و اهداف عالیه ی اسلامی را قربانی رفتارها و گفتارهای سطحی و نادقیق خود نکنیم.
#بدیهیات
#هفته_وحدت
@taammolatenazari
هدایت شده از برنامه تلویزیونی «شیوه»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 حسن بهشتیپور:
تحریمها اقتصاد ایران را قفل کرده است.
نسخۀ کامل برنامۀ شیوه با موضوع «مسئلۀ تحریم» را از لینکهای زیر تماشا کنید:
https://tv4.ir/episodeinfo/317600
@Shiveh_tv4
✍️ جانِ کلامِ نشست خبری رئیس جمهور چیزی نبود جُز؛ تکرارِ دو کلید واژه ی #ناترازی و #جراحی_اقتصادی. این منطقِ اقتصادی اگر مجددا توسط دولت چهاردهم هم تَکرار شود، شک نکنید، قیامِ توده علیه حاکمیت را به همراه خواهد داشت. بی تردید سرویس های اطلاعاتی عبری، عربی، غربی هم در این التهاب موج سواریِ جدی خواهند داشت.
@taammolatenazari
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
💡 اولین دوره MPA با رویکرد حکمرانی مردمی
✅ شیپا (شبکه پیشرفت) برگزار میکند:
💎 سرفصلهای دوره:
- حکمرانی اقتصادی
- حکمرانی فرهنگی
- مسائل اجتماعی ایران
- مسائل سیاسی ایران
- مبانی حکمرانی مردمی
🎓 همراه با اعطای گواهی معتبر دانشگاهی
✅ برای ثبتنام به شناسه زیر در "ایتا" یا "بله" پیام دهید👇
@mpa_shipaa
📱بصورت حضوری و مجازی؛ با امکان شرکت از سراسر کشور
⏳مهلت ثبتنام: تا ۶ مهرماه
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/shipaa
✍️ این صحبت های جنابِ #رئیس_بورس و مشابه آن را در راستای مباحثی چون #ناترازی و #جراحی_اقتصادی که توسط اقتصاددانانِ نئولیبرال و رسانه هاشان به رئیس جمهور القاء می شود، بایستی فهم و تحلیل کرد.
📑 گزارش مرکز اتحادیه اروپا پیرامون مرگ سالیانه ۴۰۷ هزار نفر در اثر سرما و گرما در اروپا
#نه_به_نئولیبرالیسم
#نه_به_مکتب_گران_کن
@taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
💫آیا حکومت اسلامی حق قیمتگذاری روی کالاها را ندارد؟
یکی از مباحث جدی این ایام که محل منازعه فکری دو جریان اقتصاد اسلامی و اقتصاد لیبرال است، بحث قیمتگذاری است. سوال این است که آیا حکومت اسلامی حق دارد به یک فروشنده تکلیف کند که کالای خود را به چه قیمتی بفروشد؟
لیبرالها برای آزادسازی قیمتها از مداخله دولت، به ادبیات شرعی و دینی هم متوسل می شوند و میگویند تسعیر یا تعیین قیمت در هر شرایطی حرام است و اقتضای مالکیت خصوصی این است که هر کس مختار باشد کالای خود را به هر قیمتی که میخواهد، به فروش برساند.
قبل از نقد این ادعا، طرح یک مقدمه، ضروری است.
در اندیشه اقتصاد اسلامی ما یک مفهوم مهم با عنوان «مالکیت الهی» داریم. وقتی میگوییم مالکیت اصلی و واقعی ازآن خداست، این یک حرف تشریفاتی نیست. امتداد عملی این سخن آن است که پذیرش مالکیت خصوصی در اسلام، بدین معنی نیست که انسان مالک، بتواند هر کاری که نفسش اراده میکند، با مایملک خود انجام دهد. چنانکه انسان مالکیت تام جسم خود را هم ندارد و اجازه ندارد به خود آسیب بزند و حتی تکالیفی نسبت به جسم خود دارد، درباره مال هم همین است. اگر خدای متعال برای جسم انسان برنامه دارد و انسان مکلف است این جسم تحت مالکیت خود را طبق برنامهای که از سوی خدای متعال ارائه شده اداره کند، مال که در نسبت با جسم در مرتبه نازلتری قرار دارد و تبعیتش از برنامه الهی بدیهیتر است.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بحث مفصلی که پیرامون «آزادی اقتصادی» دارند، میفرمایند «اگر آزادى فعّالیّتهاى اقتصادى را اینجور معنا کنیم که آن کسانى که قدرت فعّالیّت و مانور اقتصادى دارند اینها آزادنند هرچه خواستند تولید کنند، هر جور خواستند عرضه کنند، هروقت خواستند توزیع کنند، هر جور خواستند بفروشند، هر جور خواستند مصرف کنند، این یقیناً نظر اسلام نیست».
ایشان در جایی دیگر میفرمایند «در اقتصاد جامعه اسلامى اگرچه مردم در فعّالیّتهاى اقتصادى میدان باز و وسیعى دارند و آزادىهاى زیادى دارند و هرکسى این حق را دارد که فعّالیّت و تلاش اقتصادى بکند، امّا در کنار این حق و اختیار براى مردم، یک اختیار و حقّى هم براى دولت اسلامى و قدرت حاکم بر جامعه اسلامى قرار داده شده است و آن حقّ کنترل و نظارت و مراقبت است؛ زیرا اگر این حق براى حاکم اسلامى نباشد و مردم بدون نظارت دولت و بدون رعایت سیاستهاى دولت تلاش اقتصادى را شروع کنند و انجام بدهند این یقیناً در جامعه به طغیان، به ظلم، به بغى، به فساد منتهى خواهد شد و همان وضعى پیش خواهد آمد که در دنیاى سرمایهدارى هست».
بنابراین، در اندیشه اسلامی، آزادی در برخورد با مال، اطلاق ندارد و اعمال مالیکت انسان بر ال خود، تحت ضوابطی صورت می گیرد که از سوی حکومت اسلامی تعیین می شود.
حال سوال اینجاست که در رابطه با قیمتگذاری، آن ضوابط اسلامی چیست؟
امیرالمومنین علی (ع) در نامه معروف خود به مالک اشتر نخعی میفرمایند: «وَ لْیَکُنِ الْبَیعُ بَیْعاً سَمْحاً بِمَوازینِ عَدْل وَ اَسْعار لا تُجْحِفُ بِالْفَریقَیْنِ مِنَ الْبایِعِ وَ الْمُبْتاعِ فَمَنْ قارَفَ حُکْرَةً بَعْدَ نَهْیِکَ اِیّاهُ فَنَکِّلْ بِه وَ عاقِبْهُ فى غَیْرِ اِسْراف»؛ باید معاملات با شرایط آسان صورت گیرد؛ با موازین عدل و نرخهایى که نه به فروشنده زیان برساند و نه به خریدار! و هرگاه کسى پس از نهى تو از احتکار، به چنین کارى دست بزند، او را کیفر کن! و در مجازاتش بکوش، ولى زیاده روى نکن.
این مفهوم «نرخی که نه فروشنده زیان ببیند و نه خریدار» بسیار حیاتی است؛ به نحوی که مولای متقیان، این مفهوم را از مصادیق «عدالت» ذکر کردهاند.
مرحوم حجت الاسلام سید عباس موسویان، رئیس فقید شورای فقهی بانک مرکزی، در همین موضوع یک مقاله مهم علمی نوشتهاند که مستند آن، کتاب «البیع» حضرت امام خمینی(ره) است.
آقای موسویان در این مقاله با استناد به ادله فقهی، استدلال کردهاند که «1. در شرایط عادی، کسی حق قیمت گذاری ندارد و قیمت را بازار تعیین میکند؛ 2. در شرایط احتکار، انحصار و تبانی، محتکر و انحصارگر به عرضه کالا موظف میشود؛ 3. در صورت امتناع محتکر و انحصارگر از قیمت عادلانه، به کاهش قیمت وادار میشود؛ 4. در صورت امتناع از قیمت عادلانه، برای او قیمت تعیین میشود؛ 5. در موارد تعیین قیمت، با مراجعه به دیدگاه کارشناسی، قیمتها به گونهای (عادلانه) تعیین میشود که به هیچیک از فروشنده و خریدار اجحاف نباشد».
بنابراین، این ادعای لیبرالهای مذهبی و غیرمذهبی که حکومت اسلامی حق قیمتگذاری روی اجناس مردم را ندارد، نه تنها باطل، بلکه خلاف عدالت است و اگر در جامعه اسلامی، دولت بخواهد قیمتها را رها کند، همان وضعیتی پیش میآید که حضرت آقا فرمودهاند، یعنی ظلم و فساد و بغی و طغیان.
@syjebraily
تأمُّلاتِ نظری
💡 اولین دوره MPA با رویکرد حکمرانی مردمی ✅ شیپا (شبکه پیشرفت) برگزار میکند: 💎 سرفصلهای دوره: - ح
شرکت در این دوره رو به مخاطبین ارجمند کانال تأملات نظری پیشنهاد می کنم.
✍️ فارغ از به ابتذال کشیدنِ سطح نشست های انتخاباتی توسط مسعود پزشکیان، ایشان اگر بخواهند کما فی السابق با خوش خیالی به ارتباط گیری و تعامل با رژیم آمریکا بیندیشند، قطعا و حتما منافع ملی ایران را دچار خسران و خطر جدی خواهند کرد.
@taammolatenazari
🔰 #صدور_انقلاب در اندیشه رهبر انقلاب
🔸️ انقلاب خودش به خودیِ خود صادر خواهد شد. مانندِ هوای لطیفِ بهاری است که هرگز در یک باغ، در یک بیابان، در یک شهر زندانی و محصور نمی شود. مثلِ عطر لطیفِ گل بهاری است که به خودی خود در فضا پراکنده می شود.
دلیل بزرگش هم این است که ما ایرانی ها از روز اول انقلاب فرصت نکردیم که برای صادر کردن انقلابمان یک اقدام اساسی و جدی بکنیم، در عین حال شما می بینید انگیزه اسلامی و خیزش اسلامیِ سراسر منطقه را فرا گرفته؛ از شمال آفریقا بگیرید تا خاورمیانه و آسیای دور. "۶۰/۱۱/۲۹"
🔸️ وقتی جامعه اسلامی، حقیقتِ زیبای اسلام و توحید را درک می کند، مایل است آن را به همه تفهیم کند. هیچ کس نمی تواند بگوید که شما چرا می خواهید این چیزی را که خودتان فهمیدید به دیگران یاد بدهید. اگر هم ما نخواهیم یاد بدهیم، بالاخره این اندیشه، این تفکر، این حقیقت، خودش را بر ذهن همه مردمی که مایلند بدانند، تحمیل خواهد کرد و بر ذهن آنها خواهد نشست. "۶۰/۱۲/۲۶"
🔸️ بنابراین؛ صدور انقلاب این نیست که ما برویم، بخواهیم با دیگران سر مسائل سیاسی کشورشان، دست و پنجه نرم کنیم. به علاوه در قانون اساسی ما پیش بینی شده که ما دخالت در هیچ کشوری نمی کنیم. درست هم هست، نمی کنیم. ما انقلاب خودمان را نشان می دهیم، حرف خودمان، فکر و فرهنگ خودمان را بیان می کنیم، آن وقت همانند خورشیدی خواهد بود که همه از نور آن استفاده خواهند کرد. "۶۷/۰۱/۱۹"
@taammolatenazari
✍️ سلسله مباحث علم دینی رو با محوریت کتابِ #رابطه_علم_و_دین اثر استاد آیت الله مصباح یزدی بزودی در کانال شروع خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️ رهبر معظم انقلاب: نمی شود عده ای از امام و انقلاب و نظام دم بزنند، اما با کسانی که می گفتند (سردمداران شان) انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است هم تعامل کنند و یا از ایشان حمایت کنند. چنین چیزی نمی شود.
#وفاق_ملی #فتنه_۸۸ #سران_فتنه
@taammolatenazari
🔰 قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: أُفٍّ لِكُلِّ مُسْلِمٍ لاَ يَجْعَلُ فِي كُلِّ جُمْعَةٍ يَوْماً يَتَفَقَّهُ فِيهِ أَمْرَ دِينِهِ وَ يَسْأَلُ عَنْ دِينِهِ. [المحاسن، ج ۱، ص ۲۲۵]
ترجمه: اُفّ بر هر مسلمانى كه هفته اى يك روز را به كار آموختن امور دينى خود و پرسيدن مسائل دينيش اختصاص ندهد.
✍️ پ.ن: وقتی به #کتاب (قرآن) و #سنت (قول، فعل و تقریر معصوم) رجوع می کنیم، به طور کلی در می یابیم؛ آموزه های دین به سه بخشِ "اعتقادات، احکام عملی و اخلاق" تقسیم می شوند. حال #تفقه در دین بدین معناست؛ هر انسانی که اهلِ شریعت و دیانت است در این سه ساحت کلی، شناخت و معرفتِ خود را نسبت به دین تعمیق ببخشد. چرا که تا شناخت و معرفتِ دقیق و عمیق نسبت به آموزه های دین نباشد، رشد و کمال انسانی آنگونه که باید محقق نخواهد شد.
#تفقه_در_دین
@taammolatenazari
🔰 آیتی: مهمترین نقطه ضعف پزشکیان بیبرنامگی است
🔸یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: من وقتی نشست خبری آقای پزشکیان را میدیدیم متوجه نشدم که برنامه و راهبرد او در حوزههای مختلف چیست. او کلی سخن میگفت.
🔸مهدی آیتی، عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم به «نامهنیوز» گفت:
🔻«شاید مهمترین نقطه ضعف آقای پزشکیان که از روز اول هم وجود داشت، بیبرنامگی است. هر وقت از او میپرسند که برنامه شما چیست، ارجاع میدهد به برنامه پنجساله و فرامین رهبر انقلاب. اگرچه آقای پزشکیان سوابق خوبی به لحاظ سلامت نفس دارد اما تا اینجای کار نشان داده است از لحاظ اجرائی چندان قوی نیست و خیلی به حوزه دیپلماسی هم آشنا نیست. آقای پزشکیان در نشست خبری اخیرش هم به کلیگویی پرداخت.
🔻 کلیگویی تا یک جایی کِشش دارد و مردم تا یک جایی پذیرای حرفهای کلی هستند. دنیا هم پذیرای کلیگویی نیست. عرصه بینالمللی بسیار پیچیده است و باید با برنامه و دقت جلو رفت».
🔸 او ادامه داد: «آقای پزشکیان در جاهایی ضعف دارد. در مصاحبه مطبوعاتی اخیر به وضوح میشد ضعفهایش را مشاهده کرد و مهمترینِ آنها نداشتن یا عدم ارائه برنامه دقیق است. آقای پزشکیان میگوید مرزها باید برداشته شود. این حرف دقیق نیست. کشورهای عضو اتحادیه اروپا بعد از جنگ جهانی پنجاه سال تلاش کردند تا چنین اتحادی بینشان شکل بگیرد که البته هنوز هم مشکلاتی در وحدت میان خود دارند؛ نمونهاش جدایی انگلیس. آقای پزشکیان در نشست خبری اخیرش از این دست سخنان بسیار مطرح کرد».
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001ExQ
@taammolatenazari