⭕️آغاز جنگ اقتصادی چین و اروپا
🔹اگرچه کلیت مراودات اقتصادی چین و اروپا به قوت خود باقی است، اما طی روزهای اخیر نشانههایی دال بر تشدید اختلافات میان طرفین مشاهده می شود. اتحادیه اروپا تعرفههای خودروهای الکتریکی وارداتی از چین را افزایش داده و نسبت به اینکه پکن بازار اروپا را بستری برای رشد خود در صنعت خودروسازی الکتریکی می داند، انتقاد کرده است . همچنین مجموعا مالیاتی ۵۰ درصدی بر خودروهای الکتریکی ساخت چین وضع کرده است.
🔸البته اقدام اخیر اتحادیه اروپا، به صورت موقت ( و نه دائم) اتخاذ شده و معطوف به حمایت دولت چین از سازندگان خودروهای برقی است. کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، این تحقیق را در ماه اکتبر آغاز کرد تا مشخص کند سیاستهای خودروسازی در چین چه تأثیری بر روند فعالیت شرکتهای خودروسازی در اروپا می گذارد. اکنون این تحقیقات صورت گرفته و ماحصل آن، تصمیم اخیر کمیسیون اروپا بوده است. در گزارش کمیسیون اروپا آمده است که دلیل پایین بودن قیمت خودروهای برقی در چین و کاهش قیمت تمام شده آن، استفاده از یارانه های نامتعارف و ناعادلانه است. فراتر از آن، استقبال خاص بازار اروپا از این محصولات چینی ، منجر به آسیب جدی به صنعت خودروسازی در قاره سبز می شود. به عبارت بهتر، مقامات اروپایی نوعی حمایت گرایی اقتصادی و صنعتی را در دستور کار قرار داده اند.
🔹افزایش شدید تعرفه ها ، موضع سرسختانه اروپا را در مورد تجارت با چین نشان می دهد. با این حال هنوز مواضع اروپائیان در این خصوص به سرسختی مقامات آمریکایی نیست. دولتهای بایدن و ترامپ هر دو سیاستهای حمایت گرایانه و بازدارنده ای را در تقابل اقتصادی با چین وضع کرده اند. مقامات غربی نگران هستند که مشاغل و صنایع مهم استراتژیک با واردات ارزان چینی از بین بروند. اتحادیه اروپا همچنین در حال بررسی حمایت چین از شرکت های توربین بادی و تأمین کنندگان پنل های خورشیدی است.
🔸کمیسیون اروپا در بیانیه ای تأکیدکرده است که صادرات خودروهای چینی به اتحادیه اروپا نمی تواند مبتنی بر واردات ناعادلانه به قیمت از دست دادن صنعت اتحادیه اروپا باشد.با این حال هنوز بازار چین، جذابیت خاص خود را برای اروپائیان دارد .رقابتی بودن محصولات و قیمت پایین تمام شده آن، در شکل گیری این روند مؤثر بوده است. در هر حال باید مشاهده کرد که نتیجه و تأثیر سیاستهای حمایت گرایانه اروپائیان در تقابل اقتصادی با پکن، در تغییر ذائقه و موازنه اقتصادی در بازار خودروسازی قاره سبز چیست! همچنین باید دید که مقامات چینی در این مواجهه اقتصادی ، چه سیاستهایی را اتخاذ کرده و چگونه پاسخ اقدامات اخیر صورت گرفته از سوی کمیسیون اروپا را خواهند داد.به نظرمی رسد چینی ها در این مسیر از برخی ابزارهای سلبی و محدودکننده اقتصادی خود علیه اروپا استفاده کنند....
🆔 https://eitaa.com/tabiny
13.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙پژواک_شماره_10
🔘موضوع: مشارکت حداکثری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
👤کارشناس: دکتر جواد خسروی
🆔 https://eitaa.com/tabiny
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم
▫️شرکت در انتخابات ، یاد آوری نعمتهای انقلاب است
[سوره البقرة (2): آيه 40]
🔹يا بَنِي إِسْرائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَ أَوْفُوا بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَ إِيَّايَ فَارْهَبُونِ (40)
🔸اى فرزندان اسرائيل! نعمتهايم را كه به شما ارزانى داشتم، به خاطر بياوريد و به پيمانم (كه بستهايد) وفا كنيد، تا من (نيز) به پيمان شما وفا كنم و تنها از من پروا داشته باشيد.
▫️بيانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان استان کرمان ۱۳۸۴/۰۲/۱۹
🔹خدای متعال، هم به انبیا و اولیا و شهدا و صالحین نعمت داده است - «فاولئک مع الّذین انعم اللَّه علیهم من النّبیّین و الصّدیقین و الشّهداء و الصّالحین» - هم به بنی اسرائیل نعمت داده است؛ «اذکروا نعمتی الّتی انعمت علیکم». در سوره ی بقره سه مرتبه این تعبیر تکرار شده است. خدا به بنی اسرائیل هم نعمت داد، منتها آنها نعمت را کفران کردند. خدای متعال در سوره ی سبأ می فرماید: «ذلک جزیناهم بما کفروا و هل نجازی الّا الکفور». خداوند کفران کنندگان نعمت را تنبیه و مجازات می کند. پس باید نعمت را نگه داشت. انبیا و شهدا و صالحین و صدیقین کسانی هستند که نعمت خدا را نگه داشتند. نعمت خدا را باید نگه دارید، پرورش دهید، کامل کنید و نقایص اش را برطرف سازید - که این نقایص هم باز از عمل ما ناشی می شود - این کار بزرگی است که بر عهده ی شما جوانها و بخصوص جوانان دانشجوست، که امیدهای آینده اید و در افق آینده، انسان شماها را می بیند. مدیران و تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور در آینده شماها هستید؛ هم می توانید این کشور را به اوج قله ی افتخار و ترقی برسانید - همان طور که آرزوی نظام جمهوری اسلامی است - هم می توانید خدای نکرده نعمتِ به دست آمده را از دست بدهید. لذا به افق دوردست نگاه کنید و ببینید چه باید کرد و چالش هایی که در مقابل ماست، چیست.
🖊رجبعلی بازياد
🆔 https://eitaa.com/tabiny
⭕️پیروزی بزرگ ایران برابر سوئد
🔹دولت سوئد روز ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ در نهایت مجبور شد حمید نوری شهروند ایران که به دلایل واهی بازداشت و به حبس ابد محکوم کرده بود را آزاد کند.
🔸نوری در آبان ماه سال ۹۸ با محض ورود به سوئد با شکایت اعضای سازمان منافقین بازداشت شده بود اما در نهایت در یک مبادله با جاسوسان سوئدی آزاد شد.
✔️در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ حمید نوری با وجود داشتن حکم حبس ابد ، در نهایت با فشار جمهوری اسلامی آزاد شد که نشان می دهد اراده سیاسی دولت ها بر احکام قضایی غلبه دارد و شعار دولت های اروپایی در خصوص استقلال دستگاه قضایی آنها و رعایت تفکیک قوا یک دروغ بزرگ است.
2️⃣ دولت سوئد ادعا می کرد حکم حمید نوری قطعی است و تغییر نخواهد کرد اما در پایان مجبور شد تحت فشار جمهوری اسلامی و برای آزادی جاسوسانش به این تبادل تن دهد.
3️⃣ دیپلماسی قوی دولت جمهوری اسلامی در این موضوع به وضوح هویداست و دولت سوئد به اذعان رسانه های ضدانقلاب و معاند، در برابر تهران کوتاه آمد.
4️⃣ آزادی حمید نوری برای اپوزیسیون جمهوری اسلامی می تواند یک عبرت باشد زیرا مشخص شد که نمی توان به دولت های اروپایی تکیه کرد و این کشورها پای منافع و شهروندان شان که برسد، به راحتی به بقیه پشت می کنند.
5️⃣ ایران نشان داد برای شهروندانش ارزش قائل است و از حمایت آنها دست بر نمی دارد و در بالاترین سطوح دیپلماتیک برای آزادی حمید نوری تلاش کرد با اقتدار شهروند خود را به کشور بازگردانید.
🖊علیرضا تقوی نیا
🆔 https://eitaa.com/tabiny
⭕️تحلیل یک اصلاح طلب بر دامنه آراي احتمالی
🔹کاندیداهای اصولگرایان در انتخابات قبلی، مجموعا حدود ۲۲ و نیم میلیون رای را اعلام کردهاند (۱۸ میلیون آقای ريیسی، ۳و نیم میلیون آقای رضایی و یک میلیون آقای قاضیزاده) که حدود ۳۷ درصد کل واجدین شرایط بوده است. البته رای خالص اصولگرایان بسیار کمتر از این است اما اگر در این انتخابات بتوانند همه آن رای یعنی حدود ۳۷درصد را به صحنه آورند و جذب کنند، برای پیروزی بر ایشان در دور اول نیاز به بیش یا حدود ۲۳ میلیون رای و مجموع مشارکت حدود ۷۳ درصد است که این همان نصاب مشارکت در انتخابات سال ۹۲ نیز بود که آقای روحانی با اندکی بیش از ۵۰درصد پیروز شد. راه دیگر آن است که نماینده اصلاحطلبان بتواند درصدی از آراي مستقل که در انتخابات قبلی جذب کاندیداهای اصولگرا شده بود را جذب کند یا اصولگرایان کمتر از نصاب معمول شرکت کنند یا آرای ایشان نسبت به انتخابات گذشته ریزش قوی داشته باشند. هر چه رای اصولگرایان ریزش بیشتری داشته باشد، چنانکه در انتخابات مجلس بهویژه در شهرهای بزرگ شاهد بودیم، آنگاه کار برای نماینده اصلاحطلبان آسانتر خواهد بود یا مثلا آراي سه میلیونی آقای رضایی که تحت تاثیر وعده پرداخت چند صد هزار تومانی ایشان بود و آراي شناور به سمت آقای پزشکیان گرایش یابد که در این صورت، نماینده اصلاحطلبان با مجموع مشارکت کمتر یعنی حدود ۵۵ تا ۶۰درصد واجدین، یعنی با نصاب حدود ۱۷ تا ۱۹ میلیون (کمی کمتر یا بیشتر) هم میتواند در دور نخست پیروز شود.
🔸برای دور دومی شدن، با توجه به نصاب احتمالی فعلی و احتمال انصراف برخی کاندیداهای اصولگرا، و تقسیم آرا بین کاندیداهای باقی مانده، نماینده اصلاحطلبان در صورت کسب حدود ۱۳ میلیون رای، قطعا به دور دوم می رود، گرچه احتمال رفتن به دور دوم با چند میلیون رای کمتر حتی با هفت یا هشت میلیون، با ریز شدن رای اصولگرایان وجود دارد به شرطی که یکی از نمایندگان اصلی اصولگرایان ناگهان به آراي نصاب ۵۰درصد نرسد که البته با توجه به فضای انتخابات رسیدن به چنین نصابی الان برای هیچ یک از اصولگرایان به تنهایی میسر نیست، مگر آنکه با درخششی استثنایی یا رخدادی غیرمنتظره مواجه شویم که تا این لحظه نمود نداشته است.
🔹پس با توجه به شرایط فعلی، دور اولی شدن انتخابات، برای کاندیدای اصلاحطلب نیازمند موج عظیمی است و با موجی میانه به احتمال بیشتر به دور دوم خواهد رفت و اگر موجی شکل نگیرد، چه بسا دور دومی شدن هم برای کاندیدای اصلاحطلب منتفی خواهد بود. جریان اصولگرا نیز احتمالا برای کاستن از احتمال شکست خود تا روزهای پایانی انتخابات به دو یا سه کاندیدا تنزل خواهد کرد و گرایش بیشتر در این گروه پنج نفره به کاندیدای صاحب تشکیلات و برنامه و تامینکننده ثبات ضمنی عناصر دولت فعلی خواهد بود.
🔸جهت و تمایز این انتخابات قابل درک و پیشبینی است اما، انتخابات ماهیتا نیازمند تلاش فراوان است و تضمینی ندارد و لحظات، به ویژه آغاز و پایان همچون «تیک آف» و «لندینگ» بسیار تعیینکننده و هر خطا یا مانع بهشدت نوسان آفرین است و هر گام به عقب، به دو گام فاصله از رقیب منتهی خواهد شد. چهبسا اول آسان مینماید، اما شاهد بودهایم چه موانعی در مسیر رخ میدهد و چه افت و خیزها در پیش است و برای اصلاحطلبان از چه پیچیدگیهای جدیدی نیز برخوردار است!
🖊ابوالفضل فاتح فعال سیاسی اصلاح طلب
✔️نکته اینکه ، جریان اصلاحات به اختلاف درون جبهه انقلاب دل بسته و میداند این انشقاق و اختلاف میتواند عامل پیروزی آنها باشد.
🆔 https://eitaa.com/tabiny
⭕️تجربهای گرانبها در دوقطبی بر سر تحریم
🔹یکی از مهمترین مسائل در تبلیغات نامزدهای ریاستجمهوری، مسئله اقتصاد با تمرکز بر بهبود معیشت و رفاه مردم است. در این بین، کاندیداهای محترم نظرهای متفاوتی دارند و میتوان به صورت جداگانه آنها را تشریح کرد. با وجود این به نظر میرسد، مسئلهای در حل و فصل چالشهای اقتصادی کشور وجود دارد که نامزدهای محترم با رویکردهای گوناگون به آن اشاره میکنند و البته پاسخ درست آن نباید از نظر مردم عزیزمان غافل بماند. این مسئله چنین است که مشکلات اقتصادی کشور، صرفاً به تحریم نسبت داده میشود و از قضا راه رفع تحریم را تنها در مذاکره میبیند. به نظر میرسد، ملت ایران درباره همین مسئله تجربیات گرانبهایی دارد که باید آنها را سرلوحه انتخاب رئیسجمهور آینده قرار دهد.
🔸در زمینه تحریم که یکی از مهمترین مسائل اقتصاد ایران است، باید توجه داشت که راه حل آن در معطلسازی و منتظر گذاشتن ظرفیتها برای رفع تحریم نیست. رفع تحریم میسر نخواهد شد مگر با قوی شدن ایران و قوی شدن ایران امکانپذیر نیست مگر با خنثیسازی تحریمها به معنای استفاده بهینه و حداکثری از منابع و امکانات موجود، حتی در سیاست خارجه. البته منظور این نیست که دولت آینده نباید به دنبال رفع تحریم باشد، بلکه منظور آن است که باید همان مسیر و ریلگذاری که دولت سیزدهم را با وجود تحریم و با ابزار مذاکره موفق به بهبود تجارت خارجه، افزایش فروش نفت و پیشبرد پرونده هستهای کرد، ادامه یابد. لذا نباید مبهوت دوقطبیهای کاذب در مسئله تحریم_ مذاکره شد و راه را گم کرد.
🔹البته تجربه دیگری هم با تمرکز بر مسئله تحریم وجود دارد. میتوان به انبوهی از اسناد و مدارک استناد کرد و نشان داد اصلیترین محرک آمریکا برای وضع تحریم علیه ایران، وقوع فتنه ۸۸ بوده است؛ چرا که بستر لازم را برای امیدواری بانیان تحریم در کاخ سفید فراهم کرد تا فشارها را بر مردم ایران بیشتر کنند. برای نمونه، قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل زیربنای بخش بزرگی از تحریمهای ایران است که در سالگرد همین فتنه و به بهانه پرونده هستهای وضع شد. این موضوع را «ریچارد نفیو» عضو تیم مذاکرهکننده آمریکا، معروف به معمار تحریمها نیز به صراحت در کتاب خود با عنوان «هنر تحریمها» تشریح میکند.
🔸جدای از این، جریان فتنه و دنبالهروهای آنها در داخل و خارج از کشور بارها کاخ سفید را به تحریم ملت ایران ترغیب و گرای تحریم به واشنگتن مخابره کرد. بدیهی است چارچوب فکری فتنهگرانی که کشور را به لبه پرتگاه بردند، صلاحیت و ظرفیت نجات مردم ایران را ندارند و حضور آنان از حیث فیزیکی و فکری در کنار کاندیداها میتواند ملاکی مهم در انتخاب اصلح باشد.
🆔 https://eitaa.com/tabiny
⭕️مهمتر از انتخاب اصلح!
🔹«من بارها گفتهام که اصل حضور مردم در انتخابات، حتّی از انتخاب اصلح هم مهمتر است؛ اگرچه انتخاب اصلح هم بسیار اهمیت دارد.» به نظر شما آیا در این جملات حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ابهام وجود دارد و فاقد صراحت است؟ آیا میشود این عبارتهای سرشار از حکمت و معنا را مورد توجه قرار نداد؟
🔸باید منتظر هشتم تیر ماه بمانیم تا ببینیم مشارکت مردم در انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری چگونه رقم میخورد؟ بررسی نتایج نظرسنجیهای بهدست آمده گویای آن است که به احتمال زیاد مشارکت مردم در انتخابات پیشرو عدد ۵۰ درصد را پشت سر خواهد گذاشت. آیا جا ندارد پیشاپیش به دلیل این پیروزی و حماسه بزرگ که دفعکننده بسیاری از تهدیدات است، در مقابل خدای مهربان سجده شکر سایید؟
🔹این رخداد مهم البته تازگی نداشته و منحصر به این انتخابات نیز نیست؛ میانگین مشارکت مردم ایران در انتخاباتها با وجود انواع و اقسام چالشهای داخلی و خارجی از میانگین دموکراسیهای غربی بالاتر است. در این میان، آمارها به ما میگوید که معدل مشارکت مردم در ادوار انتخابات مجلس ۵۸/۸ درصد بوده است. عددی که وقتی در کنار میانگین ۶۶/۶ درصدی مشارکت مردم در انتخابات ریاستجمهوری قرار میگیرد، نشان میدهد موضوع مشارکت مردم ایران در انتخابات با وجود شدیدترین فشارهای تبلیغاتی و مشکلات اقتصادی که مردم با آن دست به گریبان هستند، فراتر از میانگین نظامهای دموکراتیک در جهان است.
🔸به یاد داشته باشیم که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون سیاست قطعی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مشارکت حداکثری در انتخابات بوده و رهبری هیچگاه از این سیاست اعلامی عدول نکردهاند. رهبر معظم انقلاب را به حق باید بزرگترین مدافع مردمسالاری دینی در ایران دانست که ذرهای از این آرمان کوتاه نیامدهاند.
🔹در ماههای پایانی دولت مرحوم هاشمی برخی افراد نامآشنای جبهه اصلاحات پیشنهاد تغییر قانون اساسی را دادند تا ریاستجمهوری مرحوم هاشمی مادامالعمر شود، اما ایشان با قاطعیت مخالفت کردند. در سال ۱۳۸۸ نیز برخی عناصر و گروههای سیاسی کوشیدند تا به شکل دیگری همه قواعد قانونی و مردمسالاری را زیر پا بگذارند که باز رهبر معظم انقلاب در مقابل آنان ایستادند. بعدها چهره شاخص جریان سیاسی اصلاحطلب اعلام کرد، امکان دستکاری در انتخابات جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
🔸مردمسالاری دینی و مشارکت مردم در انتخابات از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران و خاصه تدابیر و حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی است و پرچم حماسه ۸ تیر را پیش و بیش از همه باید دلسوزان و علاقهمندان نظام جمهوری اسلامی بر سر دست بگیرند و معانی و پیامهای این رویداد با شکوه را باید آنان روایت کنند، نه کسانی که سابقه عملیشان در این زمینه برخلاف ادعاهایشان است.
🆔 https://eitaa.com/tabiny
📸هشتم بهمن ماه ۹۸ کمی بعد از ترور حاج قاسم یک فروند جت E-11A متعلق به سازمان جاسوسی CIA در ارتفاعات غزنی افغانستان سقوط کرد، شماره هواپیما ۳۵۸ بود، ایران بعدها موشک پدافندی رونمایی نمود که خاص بود! نام آن موشک هم ۳۵۸ است!
🆔 https://eitaa.com/tabiny
24.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥هدف جذب حداکثری است...
ولی نه به هر روشی
#انتخاب_جمهور
#حماسه_جمهور
#خادمان_امین
#الگوی_خدمت
🆔 https://eitaa.com/tabiny