💠 شب شعر بینالمللی موکب اوّل
🔸 موکب اوّل: معرفت امام
◽️ شاعران فارسیزبان:
▫️ استاد محمّدعلی مجاهدی
▫️ دکتر حسین محمدی مبارز
▫️ سیّد مهدی موسوی
▫️ سیّد علی نقیب
◽️ شاعر آذریزبان:
▫️ مهدی عابدینی
◽️ شاعر عربزبان:
▫️ مرتضی حیدری آلکثیر
◽️ شاعر اردوزبان:
▫️ صائب جعفری
زمان: جمعه ۳ شهریور ۱۴۰۲ - ساعت ۲۰
مکان: بلوار جمهوری، نبش کوچه ۲۸، سالن همایش شهید آوینی
🔻@tablighnews
🏴 شهادت حضرت رقیه علیها السلام را به امام زمان (عج) و همه محبین ایشان تسلیت عرض می نماییم.
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی
🔻@tablighnews
🔻جوانان ما پُرسؤال هستند! | گفتوگو با صاحبان فکر و اندیشه نیاز جدّی در فضای ادیان، مذاهب و فرق انحرافی است
◻️رئیس میز تخصصی مقابله با جریان ها و فرقه های انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: یکی از نیازهای مهم و جدی ما در فضای ادیان و مذاهب و فرق انحرافی؛ فراهم نمودن زمینه گفتوگو با صاحبان فکر و اندیشه هایی است که بر خلاف مذهب امامیه می اندیشند و علاوه بر آن؛ مردم را به سوی باورهای خود دعوت می نمایند. شاید برخی چنین بیاندیشند که تنها راه مقابله با این دسته از افراد، برخورد امنیتی و قضائی است، اما تجربه و تاریخ نشان داده است که عقیده را صرفاَ با عقیده و رفتار متناسب می توان مجاب نمود.
http://www.dte.ir/portal/home/?news/660057/660409/881319/
🔻@tablighnews | دفتر تبلیغات اسلامی
🎬 نشست "فرم ها و روایتها قهرمان آئینی در سینما با نگاهی به فیلم رستاخیز"
📣دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران با همکاری انجمن منتقدان و نویسندگان سینما
با حضور:
رضا درستکار: منتقد و مدرس سینما
هادی نائیجی: نویسنده و کارگردان
محسن بدرقه: منتقد سینما
📅 زمان: سه شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲.
ساعت ۱۷
📍مکان برگزاری: خیابان شریعتی، کوچه سمنان، خانه سینما
🔻@tablighnews | دفتر تبلیغات اسلامی
🔻آیا در متون روایی معتبر اسلامی، دلایلی برای پیادهروی اربعین حسینی یافت میشود؟
🔹حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده رئیس میزکار تخصصی قرآن کریم دفتر تبلیغات اسلامی در یادداشتی در پاسخ به این سوال که "آیا در متون روایی معتبر اسلامی، دلایلی برای پیادهروی اربعین حسینی یافت میشود؟" آورده است: در منابع حديثي اماميه روايات فراواني وجود دارد که زيارت امام حسين(عليهالسلام) با پاي پياده را تأييد و بدان ترغيب نموده است.
🔸بر اساس دستهای از روايات، هر قدمی که در مسير زيارت امام حسين(عليه السلام) برداشته میشود، دارای اجر و پاداش است. عنوان «قدم برداشتن» نيز مصداق واضحي برای سفر پياده است. امام صادق(عليه السلام) فرمود: «عنِ الْحَارِثِ بْنِ الْمُغِيرَةِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَلَائِكَةً مُوَكَّلِينَ بِقَبْرِ الْحُسَينِ ع فَإِذَا هَمَّ الرَّجُلُ بِزِيارَتِهِ أَعْطَاهُمْ ذُنُوبَهُ فَإِذَا خَطَا مَحَوْهَا ثُمَّ إِذَا خَطَا ضَاعَفُوا لَهُ حَسَنَاتِهِ فَمَا تَزَالُ حَسَنَاتُهُ تُضَاعَفُ حَتَّى تُوجِبَ لَهُ الْجَنَّةَ… به راستى خداوند متعال فرشتگانى را بر مزار امام حسين(عليه السلام) گمارده است؛ پس هنگامی که کسی قصد زيارت امام حسين كند، خداوند گناهان او را به آن فرشتگان میدهد و چون آن فرد گام بر میدارد، فرشتگان گناهانش را پاک نمايند و چون ديگر بار گام بردارد، حسناتش را دو چندان كنند و پيوسته بر حسناتش بيفزايند تا بهشت بر او واجب گردد».
🔹تعدادی ديگر از اين روايات به طور صريح از اين موضوع ياد نمودند. اين روايات با عباراتي مانند: مَنْ أَتَى قَبْرَ الْحُسَينِ(عليه السلام) مَاشِياً، به چشم مي خورند. واژه «مَاشِياً» صراحت در تاكيد بر این امر دارد. ابو صامت میگويد: از امام صادق(عليه السلام) شنديم که فرمود: «عَنْ أَبِي الصَّامِتِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِاللَّهِ ع وَ هُوَ يقُولُ مَنْ أَتَى قَبْرَ الْحُسَينِ (عليه السلام) مَاشِياً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ أَلْفَ سَيئَةٍ وَ رَفَعَ لَهُ أَلْفَ دَرَجَةٍ… کسي که با پای پياده به زيارت امام حسين(عليه السلام برود)، خداوند در ازای هر قدمی که بر میدارد، هزار ثواب برای او مینويسد و هزار گناه از او محو میکند و هزار درجه به او میدهد.»
🔸مجموع اين روايات مستند قابل قبولی برای جنبه شرعی زیارت امام حسین(علیه السلام) با پای پیاده در ایامی مانند اربعین حسینی است. همچنين جنبههای ديگری از جمله احيای امر اهلبيت(علیهم السلام) و… نيز میتواند در جنبه شرعی اين پياده روی دخيل باشد؛ زيرا زیارت امام حسین(علیه السلام) با پای پیاده، مصداق بارز احیاء امر اهلبیت (علیهم السلام) است که در احادیث ائمه(علیهم السلام) بر آن تاکید شده است.
🔹آنچه از سخن امام صادق(علیه السلام) قابل برداشت است آنکه «احیاء امر» اهل بیت علیهمالسلام به طور مطلق و با هر شکلی، مطلوب است. بنابراین؛ هر عملی را که در راستای زنده نگه داشتن نام و یاد اهل بیت(علیهم السلام) و ترویج معارف آنها باشد، مورد پسند است.
🔸بدون تردید امروزه زیارت سالار شهیدان با پای پیاده در ایامی چون اربعین حسینی، با آن همه شور و شوق وصف ناشدنی که در آن مشاهده می شود، شکوهمندترین شکل ممکن برای زنده نگه داشتن راه و رسم امام حسین(علیه السلام) است. به جرأت میتوان ادعا نمود، کمتر مراسمات مذهبی پیدا میشود که بتواند پیام عاشورا را با این شکوه و قداست به گوش جهانیان برساند. بنابراین؛ اگر هیچ دلیل دیگر بر جواز پیاده روی زیارت امام حسین (علیهالسلام) نباشد، تنها مطلب گفته شده، به نوبه خود دلیل کافی بر مشروعیت این امر به شمار می رود.
🔻@tablighnews | دفتر تبلیغات اسلامی
🔻 آثار و برکات اربعین؛ یاد خدا و توسل به اهل بیت (علیهم السلام)
از ویژگیهای تأثیرگذار اربعین، یاد خدا و توسل به اهل بیت(علیهمالسلام) در زائران و میزبانان در اربعین حسینی میباشد، با بررسی حال و هوای تکتک زائران میشود این اثر معنوی را در شیوه رفتار و گفتار آنان مشاهده کرد، این خصوصیت که باید گفت منشأ تمام فضایل و ارزشها میباشد؛ اگر از حالت موقتی و مقطعی خارج شود و در دل میلیونها زائر نهادینه شود، میتواند زمینه اسلامی شدن سبک زندگی و حاکم شدن بسیاری از ارزشها در جامعه شود؛ زیرا جامعهای که یاد خدا و تمسّک به اهل بیت(علیهم السلام) درآن طنین اندازشود، زمینهای برای ارتکاب گناه نمیماند؛ چرا که به تعبیر قرآن انسانهای با ایمان تلاش میکنند علاوه بر انجام وظایف دینی، از هر کار لغوی که به روح معنوی آنان ضربه میزند پرهیز نمایند که در نتیجه چنین جامعهای می تواند به قله های سعادت و خوشبختی دست پیدا کند و همچنین جامعهای که یاد خدا در آن پایدار شود، قلوب آنها به مقام اطمینان دست پیدا خواهد کرد و قلب مطمئن هرگز در مقابل مشکلات، ناملایمات و حوادث روزگار سر تسلیم فرود نمیآورد و در برابر تمام دشمنان همانند کوه مقاومت میکند.
✍️حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده
رئیس میزکار تخصصی قرآن کریم دفتر تبلیغات اسلامی
🔻@tablighnews | دفتر تبلیغات اسلامی
🔻 عاشورا میزان برای اقامه دین
#یادداشت_هفتم
✍️ حجت الاسلام والمسلمین نجف #لکزایی معاون دفتر تبلیغات اسلامی و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در یادداشتی با عنوان " عاشورا میزان برای اقامه دین" که در #خبرگزاری_فارس منتشر شده است، نوشت: حسین به عنوان وارث آدم تا خاتم و حسین به عنوان فرزند رسولالله (ص) و علی ابن ابیطالب (ع) راهگشای آیندگان شد. فلسفه تاریخ شیعه را تا قیامت تبیین کرد، فلسفه تاریخ اسلام را تا قیامت تبیین کرد و آن عبارت است از تلاش همه جانبه شاملِ تشکلسازی، جریانسازی و برپایی حکومت به منظور تحقق اسلام و اقامه دین.
🔹مطالعه متن کامل این یادداشت:
http://fna.ir/3e8aqu
🔺@tablighnews | تبلیغ نیوز
📗 کتاب «عطیه الهی» به چاپ سوم رسید
✍️ فاطمهسادات آقامیری
🏢 ناشر: مؤسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی
📕 ۳۶۴ صفحه
💠 این کتاب در آسانسازی مسیر تربیت دینی فرزندان براساس قرآن و سنت کمک مؤثری برای خانوادههاست تا افراد شایستهای بپرورانند.
📖 ساختار اثر
🔸این کتاب در پنج فصل تألیف شده است که عناوین فصول آن عبارتند از:
1️⃣ اهداف و معیارهای ازدواج
2️⃣ زمینهسازی تربیت در جنین
3️⃣ تربیت شیرخوار
4️⃣ وظایف والدین در تربیت کودک
5️⃣ آموزش برخی اصول اخلاقی به کودک
@tablighnews | دفتر تبلیغات اسلامی
اربعینیات (۱)؛ التفات
🔹سال هاست به لطف خدای متعال و عنایت سیدالشهدا علیه السلام، سیل زوار در مراسم عظیم پیاده روی اربعین تصاویری از عشق، حضور و عمل را به عالم منعکس می کند.
🔸در پاسخ به این سوال که هر فرد چندبار درین برنامه حضور داشته است، پیمایش و آماری ندیده ام اما قطعا در میان میلیون ها ایرانی که در ایام پیش رو به کربلا خواهند رفت، تعداد کسانی که برای بار دوم و بیشتر می روند بسیار است. برخی شاید ده بار و بیشتر.
🔹این «تکرار» در عین اینکه سعادت و لطفی ست گرانمایه، نباید زائر را به مرحله «عادت» برساند؛ عادتی که قالب را بر محتوا برتری می بخشد و به تدریج زائر، دیگر ملتفت نیست که مشغول چه حرکت تمدنی و اجتماعی ست.
🔸عادت به فرمایش امیر المومنین علی علیه السلام بر انسان سلطنت پیدا می کند؛ «لِلعادَةِ عَلى كُلِّ إنسانٍ سُلطانٌ». منظور این نیست که شرکت در این مراسم را کنار بگذاریم تا عادت نشود چرا که این حضور حتی بدون التفات هم از اعظم اعمال است. بلکه غرض، ارتقای عمل است.
🔸اگر آماده حرکتیم، بدانیم (دائما بدانیم)؛ با این سفر همه سیئات پاک می شود (ان کَانَ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَهٍ حَسَنَهً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَهً) و ملتفت باشیم که پس از برگشت باید انسانی دگر باشیم (حدیث: یَقُولُ لَکَ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ)
🔹انسان اربعینی هر سال که دوباره به این سفر می رود، قدم هایش تکراری در یک مسیر تکراری ست اما سیر صعود دارد با هر قدم و ارتقاء می دهد خودش را، همراهانش را و تمام حرکت را.
✍️حجت الاسلام احمد اولیایی
🔺@tablighnews | تبلیغ نیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 حال و هوای حضرت زینب و حضرت امکلثوم (سلاماللهعلیهما) پس از شهادت حضرت رقیه (سلاماللهعلیها)
▪️فریاد وا حسینا پر شد در این حوالی
▪️طفلان به گریه گفتند جای رقیه خالی
🎙 حجةالإسلام #عالی
🔺@tablighnews | تبلیغ نیوز
🔻دوره مقدماتی چالشهای اخلاق کنشگری اجتماعی روحانیت در دفتر تبلیغات اسلامی تهران
دوره مقدماتی چالش های اخلاق کنشگری اجتماعی روحانیت با حضور استاد حجت الاسلام والمسلمین دکتر مخدوم برگزار شد.
🔺@tablighnews | تبلیغ نیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ |بچه ها نیان مسجد، کیا بیان؟
🔹انتقال تجارب تبلیغی ۱
🔸حجت الاسلام و المسلمین صالحی
🔹جذاب سازی تبلیغ و کلاسداری
🔸اهمیت حضور بچه ها در مساجد
🔺 @tablighnews
🔻آثار و برکات اربعین؛ تقواپیشگی
یکی از عوامل پایدار نمودن سبک زندگی اسلامی، تقواپیشگی مردم در حوزههای فردی و اجتماعی میباشد، این ویژگی در اربعین حسینی آنچنان به اوج میرسد که کمتر زائرحسینی پیدا میشود که در حوزه فردی و اجتماعی از خود بیتقوایی نشان دهد. این خصلت زیبا و الهی همانگونه که در ایام اربعین حسینی(علیه السلام)، فضای معنوی عجیبی در جمع میلیونها عاشق ایجاد میکند، اگر در جامعه ای پایدار گردد،آموزه های دینی در حوزه های مختلف زندگی حاکم میشود و از سوی دیگربرکات خداوند برآن امّت نازل میگردد و تمام توطئههای دشمنان اسلام نیز بر ملا میگردد.
✍️ حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده
رئیس میزکار تخصصی قرآن کریم دفتر تبلیغات اسلامی
🔻@tablighnews | دفتر تبلیغات اسلامی
🔻اربعینیات (۲)؛ احیای اجتماعی نو
🔹نام بردن از اندیشمند و اندیشه غربی برای تحلیل کنگره الهی اربعین در بدو امر خوشایند نیست اما اگر بهره برداری از یک دیدگاه جامعه شناسانه بتواند ما را با مزیت های مراسم اربعین بیشتر آشنا کند، مانعی ندارد.
🔸فردیناند تونیس (Ferdinand Tönnies) جامعهشناس آلمانی با تمایزدهی دو مفهوم گمین شافت Gemeeinschaft (اجتماع) و گزل شافت Gesellschaft (جامعه)، ارتباطات اجتماعی را به خوبی تبیین می کند؛ «اجتماع» دارای ارتباطات کمتر میان مردمان اما عمیق است در حالیکه در «جامعه»، ارتباطات مردم از نظر کمی، بسیار بوده ولی عمق آن ها اندک است. «جامعه» جایی ست که بر مبنای عقلانیت ابزاری هر فرد به دنبال منافع و معیشت و علایق خود است و حال آنکه مردمان «اجتماع» دارای عاطفه و احساس و منافع مشترک بیشتری هستند. تونیس می گوید پس از مدرنیته، اجتماع تبدیل به جامعه شد و ارتباطات اجتماعی عمیق هم از بین رفت؛ چیزی که شاید بالوجدان همه ی ما در زندگی روزمره خود هم درک کرده باشیم.
🔹اما آنچه در پیاده روی اربعین رخ می دهد بسیاری از نظریه ها و نظریه پردازان را متعجب کرده است. اجتماعی که در اربعین اتفاق می افتد در عین حال که در دنیای مدرن امروز است اما از جامعه مدرن عبور کرده و نوعی احیای اجتماع ناب است. با این تفاوت که بر خلاف نظریه تونیس _که فقط معتقد بود عمق ارتباطات زیاد بود نه تعداد و وسعت کمی آن_ در اربعین علاوه بر عمق ارتباطات، وسعت کمی آن نیز به شدت بالاست.
🔸تحلیل این وضعیت را می توان در تفاوت نگاه به ارتباطات پیدا کرد؛ ارتباطات اجتماعی اربعینی ذیل رویکرد آیینی (Ritual approach) به ارتباطات معنا پیدا می کند و حال آنکه ارتباطات جامعه مدرن به معنای انتقال صرف پیام در رویکرد ارتباطات انتقالی (Transmission approach) تفسیر می شود. ارتباطات اجتماعی اربعینی به دنبال تولید معنای مشترک است و مردم در جستجوی امر قدسی، در کنار هم، تولید آیین می کنند نه اینکه فرستنده یا گیرنده صرف پیام باشند. مشارکت، نقطه عزیمت و مزیت ارتباطات اجتماعی اربعینی ست.
✍️حجت الاسلام احمد اولیایی (عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🔺@tablighnews