✍ آگاهی افراد ویژه از مکان امام زمان در دوران غیبت کبری
1⃣ وَ أَخْبَرَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ سَعِيدٍ قَالَ حَدَّثَنَا اَلْقَاسِمُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْحَسَنِ بْنِ حَازِمٍ مِنْ كِتَابِهِ قَالَ حَدَّثَنَا عُبَيْسُ بْنُ هِشَامٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ اَلْمُسْتَنِيرِ عَنِ اَلْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ اَلْجُعْفِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: 👈 إِنَّ لِصَاحِبِ هَذَا اَلْأَمْرِ غَيْبَتَيْنِ إِحْدَاهُمَا تَطُولُ حَتَّى يَقُولَ بَعْضُهُمْ مَاتَ وَ بَعْضُهُمْ يَقُولُ قُتِلَ وَ بَعْضُهُمْ يَقُولُ ذَهَبَ فَلاَ يَبْقَى عَلَى أَمْرِهِ مِنْ أَصْحَابِهِ إِلاَّ نَفَرٌ يَسِيرٌ لاَ يَطَّلِعُ عَلَى مَوْضِعِهِ أَحَدٌ مِنْ وَلِيٍّ وَ لاَ غَيْرِهِ إِلاَّ اَلْمَوْلَى اَلَّذِي يَلِي أَمْرَهُ(📚 الغيبة (للنعمانی)، ج 1، ص 171).
💥 امام صادق علیه السلام: صاحب این امر، دو غیبت خواهد داشت؛ یکی از آنها طولانی خواهد بود، به طوری که بعضی می گویند او از دنیا رفته است و بعضی دیگر می گویند کشته شده و عده ای نیز می گویند او قیام کرده و رفته است. امّا هیچ کس چه دوست و چه دشمن از جای او اطلاع ندارد، مگر کسی که تحت ولایت و کاملا مُطیع اوست(1).
2⃣ مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيىٰ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ، عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ، عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ، قَالَ:قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّٰهِ عليه السلام: 👈 «لِلْقَائِمِ عليه السلام غَيْبَتَانِ: إِحْدَاهُمَا قَصِيرَةٌ، و الْأُخْرىٰ طَوِيلَةٌ؛ الْغَيْبَةُ الْأُولىٰ لَا يَعْلَمُ بِمَكَانِهِ فِيهَا إِلَّا خَاصَّةُ شِيعَتِهِ، و الْأُخْرىٰ لَايَعْلَمُ بِمَكَانِهِ فِيهَا إِلَّا خَاصَّةُ مَوَالِيهِ(📚كافي، ج2، ص: 160).
💥 امام صادق علیه السلام: قائم علیه السلام دو غیبت دارد؛ یکی از آن دو کوتاه و دیگری طولانی است. در غیبت اولی فقط شیعیان خاص از جای او خبر دارند و در غیبت دیگر فقط مَوالی(دوستان) خاص از جای او با خبرند.
💠 پی نوشت:
1.یَلی أمرَه 👈 امر ممکن است به یکی از این دو معنای باشد:
الف. دستور؛ پس، معنایش این است که فقط کسی که دستور حضرت را اجرا می کند و به طور کامل مطیع اوامر اوست از جای حضرت مطلع است.
ب. کار؛ پس، معنایش این است که فقط کسی از جای حضرت خبر دارد که کارهای روزمره او را انجام می دهد و به اصطلاح متولی امور روزانه حضرت است. اصطلاح #ولی_امر یعنی کسی که متولی و اداره کننده امور مردم و تدبیر جریان زندگی و معاش آنهاست(الْوَلَايَةُ بِمعنَى تدبيرِ أُمورِ الغير و القيامِ بكفاية جَرَيان حياتِه و مَعاشه).
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@tabyeen98
✍ بوی تشرف و دیدار در کلام آیت الله بهجت
💥 #سؤال: این حقیر مشتاق زیارت امام عصر میباشم. از حضرتعالی تقاضا دارم که مرا دعا کنید که به این سعادت نایل شوم. #پاسخ: 👈 زیاد صلوات اهدای وجود مقدسش نمایید مقرون با دعای تعجیل فرجش و زیاد به مسجد جمکران مشرف شوید با ادای نمازهایش(بهسوی محبوب، ص۵۹).
💥 عدهای از پاکان و نیکان با حضرت صاحب عجلاللهتعالیفرجهالشریف سؤال و جواب میکنند و حاجت میطلبند و جواب میگیرند و در #مسجد_جمکران، صدای آن حضـرت را میشنوند!(در محضر بهجت، ج٢، ص٨۶).
💥 حاج محمدعلی فشندی (ره) هنگام تشرف به محضر حضرت صاحب عجلاللهتعالیفرجهالشریف عرض میکند: مردم دعای توسل میخوانند و در انتظار شما هستند و شما را میخواهند، و دوستان شما ناراحتند. حضرت میفرماید: دوستان ما ناراحت نیستند(در محضر بهجت، ج۲، ص۱۸۷).
💥 #امام_زمان علیه السلام به شخصی فرمودند: "خود را درست کن، ما به سراغت می آییم". 👈 ترک واجبات و ارتکاب محرمات، حجاب و نِقاب دیدار ما از آن حضرت است(در محضر بهجت، ج۳، ص۲۵۷).
💥 در مَواطن مختلف حج، به یاد آن حضرت باش؛ بلکه او را ببینی، هرچند که دیدار او، به سخن گفتن با ایشان نینجامد. صِرف دیدار آن بزرگوار، برکاتی دارد(زمزم عرفان، ص۳۲۶).
💥 [در] مجالس ما، انفراد ما، خلوتهای ما، او (امام زمان علیهالسلام) ما را میبیند؛ [اگرچه] ما او رو نمیبینیم. [بهدلیل آنکه] عینک ما، یک قدری آلوده است و الا ما هم همانجور، ما هم میدیدیم. غائب از خواص که نیست، غائب از دیگران است. بنده، خودم دیده بودم اون آقایی را که یکی دو دفعه، خدمت حضرت مشرف شده بود و [ایشان را] در حال استراحت در مسجد کوفه دیده بود، و یک کسی هم(درخدمتشان) مثل خادم ،باد میزد.
گفتم: خب این آقا کیه اینجا خوابیده شما باد میزنید؟ گفت: آقای عالَمه. گفتم: آقای عالَمه یا آقای عالِم[هست]؟ گفت: نه! میگم که ... تا به اینجا که رسید، او (حضرت)یک حرکتی کرد، حرکتی داد دستش را(به اشاره به خادم) به طرف او که دیگه بیش از این نگو. ملاحظه فرمودید؟ آقای عالَم [هست].
💥 ما به کسانی که برای سفر حج با ما خداحافظی کردهاند، این تذکر را دادهایم که اگر عینک بزنید ممکن است به خدمت آن حضرت برسید و ملاقات حاصل شود.
💢 همه اینها از کانال رسمی آیت الله بهجت بود به آدرس @bahjat_ir
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@tabyeen98
هدایت شده از عطر قرآن و عترت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 رهبرانقلاب:
💢 مردم #امام_زمان را میبینند، اما نمیشناسند. مانند حضرت یوسف که برادرانش او را میدیدند، روی فرش آنها راه میرفت، ولی نمیشناختند...
💠 پی نوشت:
🌀 ... أَمَّا سُنَّتُهُ مِنْ يُوسُفَ فَالسِّتْرُ يَجْعَلُ اَللَّهُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَلْخَلْقِ حِجَاباً يَرَوْنَهُ وَ لاَ يَعْرِفُونَهُ(كمال الدين و تمام النعمة، ج 2، ص350) 👈 و اما سنت او از یوسف، در پسِ پرده ی غیبت بودن است که خداوند بین او و مردم حجابی قرار می دهد که می بینندش ولی او را نمی شناسند.
#اللهم_عجل_لولیك_الفرج
@tabyeen98
9.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 رهبر انقلاب: هیچ کس نمیتواند بگوید که #ظهور در آینده نزدیکی نیست !!
💥 از خاندان پیغمبر کسی خواهد آمد، #شیعه او را میشناسد.
💥 هر کسی باید یک ارتباطی بین قلب خود و ایشان بوجود آورد..با توجه، با توسل، با سخن گفتن، با اظهار ارادت.
💥 همه باید خود را آماده نگه دارند.
💥 هیچ کس نمیتواند بگوید که #ظهور در آینده نزدیکی نیست!
💥 شاید این توفیق برای مردم این نسل وجود داشت.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@tabyeen98
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 آیتالله بهجت:
❇️ ما [امام زمان را] نمیبینیم، او ما را میبیند؛ ما کلامش را نمیشنویم، او کلام ما را میشنود... عینک ما یک تاری دارد...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@tabyeen98
🌺 بهمناسبت سالروز دستور امام زمان علیهالسلام برای ساخت مسجد جمکران؛ ۳۷۳ق.
🔹 آیتالله بهجت:
✅ عدهای از پاکان و نیکان با حضرت صاحب عجلاللهتعالیفرجهالشریف سؤال و جواب میکنند و حاجت میطلبند و جواب میگیرند و در مسجد جمکران، صدای آن حضرت را میشنوند! (در محضر بهجت، ج2، ص86).
✅ الی ماشالله کرامتها از اینجا (#جمکران) دیده شده است. واقعاً همین کثرت کرامتهایی که اینجا دیده شده است همین خودش قویترین سند است که این مکان بالاخره مورد عنایت است.
✅ آیا نباید در فکر این باشیم که از کسی که خداوند برای اصلاح جامعه قرار داده بخواهیم که بیاید؟! خود او در #مسجد #سهله و #جمکران، در خواب و بیداری در گوش افرادی از دوستانش بدون اینکه او را ببینند، فرموده است: فرج من نزدیک است دعا کنید. یا به نقلی فرموده: فرجم نزدیک شده است دعا کنید بَدا (تأخیر) حاصل نشود.
✅ افسوس که همه برای برآورده شدن حاجت شخصی خود به #مسجد_جمکران میروند و نمیدانند که خود آن حضرت چه التماس دعایی از آنها دارد که برای #تعجیل_فرج دعا کنند(درمحضربهجت، ج۲،ص۱۱۸).
✅ #سؤال: این حقیر مشتاق زیارت امام عصر میباشم. از حضرتعالی تقاضا دارم که مرا دعا کنید که به این سعادت نایل شوم. #پاسخ: 👈 زیاد صلوات اهدای وجود مقدسش نمایید مقرون با دعای تعجیل فرجش و زیاد به #مسجد_جمکران مشرف شوید با ادای نمازهایش(بهسوی محبوب، ص۵۹).
✅ فضیلت اعمال در #شب_جمعه معلوم است، و عدهای نیز در #شب_چهارشنبه به مسجد جمکران میرفتهاند و میروند؛ چنانکه مرحوم آقا شیخ علی زاهد رحمهالله شبهای چهارشنبه به مسجد سهله میرفت و در آنجا اقامهی جماعت مینمود. بعد از ایشان نیز شیخ آقا بزرگ تهرانی رحمهالله و مرحوم مدرّسی میرفتند، اما اینکه آیا مدرکی در نزد اینها بوده است، یا خیر، بهطور صحیح در نظرم نیست. بهحسب ظاهر از عمومات استفاده میشود، و شاید مزیتی هم داشته باشد. درهرحال، منع بالخصوص ندارد، بلکه بهجا آوردن آن به قصد رجا، نیاز به دلیل ندارد؛ زیرا ائمه علیهمالسلام در هرجا حاضر و ناظرند؛ مخصوصاً اینکه اصل بنای #جمکران به امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف منسوب است. شاید اگر غیبت آن حضرت طول بکشد، در هر جایی مسجدی و یا... برای ارتباط و توسل به آن حضرت درست شود، چنانکه در #وادیالسلام نجف، مقام مهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف وجود دارد، و در #مسجد_سهله که منصوص و مأثور و دارای اعمال و ادعیه و نمازهای مخصوص است، نیز مقام صاحبالزمان وجود دارد، و در مسجد جمکران هم به تواتر #کرامتهای_زیادی نقل شده که همه را نمیشود محمول بر غرض کرد.
💢 همه اینها از کانال رسمی آیت الله بهجت بود به آدرس @bahjat_ir
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@tabyeen98
🎥مسجد جمکران ۱۰۶۸ ساله شد
🕌دستور ساخت مسجد جمکران در ۱۷ ماه مبارک رمضان ۳۷۳ هجری از سوی امام زمان(عج) به حسن بن مثله ابلاغ شد و ایشان به او فرمودند: مردم را بگو تا به این موضع رغبت کنند و در این جا دو رکعت نماز تحیّت مسجد و دو رکعت نماز صاحب الزمان بگذارند.
fna.ir/ex5i94
@Farsna
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@tabyeen98
🌸🍃🌸
#اصلاح_خود
🔹 آیتالله بهجت(ره) :
💥 #امام_زمان علیه السلام به شخصی فرمودند: خود را درست کن، ما به سراغت می آییم.
👈 ترک واجبات و ارتکاب محرمات، حجاب و نِقاب دیدار ما از آن حضرت است.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص۲۵۷
#اللهم_عجل_لولیك_الفرج
@tabyeen98
🍃🌸🌿
✨ یا صاحبَ الزّمان
💥 أيْنَ ٱلْمُضْطَرُّ ٱلَّذِي يُجَابُ إِِذَا دَعَا
🌿 کجاست آن مُضطّری كه اگر دعا کند اجابت می شود؟
#اللهم_عجل_لولیك_الفرج
@tabyeen98
✍ لینک های مطالب مرتبط با شب های قدر 👇
♦️ شب های قدر https://t.me/tabyeen98/76
♦️ بهترین عمل در شب قدر؛ دعا https://t.me/tabyeen98/77
♦️ شب قدر؛ اول سال https://t.me/tabyeen98/78
♦️ شب های قدر؛ اعمال مشترک و خاص https://t.me/tabyeen98/85
♦️ شب قدر، بهتر از هزار ماه https://t.me/tabyeen98/87
♦️ یک تمثیل؛ شب قدر و لکه گریس https://t.me/tabyeen98/89
♦️ شب قدر؛ شب 21 و 23 https://t.me/tabyeen98/91
♦️ زیارت سالار شهیدان در شبهای قدر https://t.me/tabyeen98/93
♦️ قرآن به سرگرفتن در شب قدر https://t.me/tabyeen98/95
♦️ شب قدر https://t.me/tabyeen98/110
♦️ بیدار نگه داشتن بچه ها در شب قدر https://t.me/tabyeen98/114
♦️ همیشگی بودن شب قدر https://t.me/tabyeen98/116
♦️ ما و شب های قدر https://t.me/tabyeen98/2306
♦️ آنچه در شب قدر، نوشته میشود https://t.me/tabyeen98/2308
♈️ @tabyeen98
✍ ما و شبهای قدر
❇️ این که در شبهای قدر، چه میشود و چه فرایندی در جهان، رخ میدهد از دسترس عقل و فهم ما بیرون است. تلاش برای رسیدن به واقعیت آن هم جز چند گزارۀ کلی، راه به جای مطمئنی ندارد. برای همین فرمود: «وَ ما أَدْراكَ ما لَيْلَةُ الْقَدْرِ»
بر این پایه، بنده از آنانی که موشکافانه پرده از رازهای شب قدر برمیدارند و با آب و تاب فراوان از چیستی و چگونگی و چرایی شب قدر سخن میگویند سخت در شگفتام.
در نظر بنده تنها یک ویژگیِ این شبها برای ما قابل درک است و روی همین هم باید سرمایهگذاری کنیم و آن «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» است.
یعنی شب قدر برای هر کار خیری: دعا، درخواستِ بخشش، تصمیم به تغییر سازنده در خویش، آشتی با خویشان و نزدیکان، دستگیری از دیگران و ...؛ بهترین زمان است.
حُمران از امام باقر(ع) پرسید: مقصود از: «شب قدر، بهتر از هزار ماه است» چيست؟
امام پاسخ داد:
«العملُ الصالحُ فيها مِن الصلاةِ و الزكاةِ و أنواعِ الخيرِ، خيرٌ مِن العملِ في ألفِ شَهرٍ ليس فيها ليلةُ القدرِ ...» (کافی، 4/158)
در آن شب، كارهای شايسته، مانند: نماز، زكات و خوبیهاى گوناگون؛ بهتر از كار در هزار ماهى است كه شب قدر در آنها نباشد.
به سخن دیگر: اگر کسی به دنبال زمانی میگردد که خواستهاش را به خدا بگوید؛ اگر کسی بخشش خدا را میخواهد؛ اگر کسی در پی ثوابهای شگفتآور است؛ این شبها را غنیمت بشمارد؛ دستی به دعا بردارد، اشکی بریزد، غمی را از دلی بزداید و با گشودن گره از کار گرفتاری، لبخندی بر لبان او بنشاند.
اهمیت قابل فهم این شبها برای ما اینهاست که باید قدر دانست و برای بهرهمندی از این لطف ویژه، تا جایی که میتوانیم کار خیر انجام دهیم؛ از دعا و استغفار گرفته تا دستگیری از درماندگان که اهمیتی بالا و ثوابی بس شگفت دارد.
به نظر میرسد این فرصتی است ویژه، برای جبران کاستیهای ما در طول سالی که گذشت و سکوی پرشی است برای نزدیکشدن به قلۀ خوبیها یا همان قرب إلی الله.
#شب_قدر #قدر2 #قدر3 #تفسیر_قرآن #شرح_حدیث
🆔 https://t.me/pishgar_ir
🌌 #شب_قدر این موارد نوشته میشود
❇️ ابْنُ یَزِیدَ عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ بُکَیْرٍ عَنِ ابْنِ بُکَیْرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ لَیْلَةَ الْقَدْرِ یُکْتَبُ مَا یَکُونُ مِنْهَا فِی السَّنَةِ إِلَی مِثْلِهَا مِنْ خَیْرٍ أَوْ شَرٍّ أَوْ مَوْتٍ أَوْ حَیَاةٍ أَوْ مَطَرٍ وَ یُکْتَبُ فِیهَا وَفْدُ الْحَاجِّ ثُمَّ یُفْضَی ذَلِکَ إِلَی أَهْلِ الْأَرْضِ فَقُلْتُ إِلَی مَنْ مِنْ أَهْلِ الْأَرْضِ فَقَالَ إِلَی مَنْ تَرَی.
✍🏻 ابن بُکَیر گوید امام صادق علیه السلام فرمودند: در شب قدر تمام وقایع یک سال از خیر و شر و مرگ و حیات و باران و نام گروه حاجیان نوشته میشود و به اهل زمین اعلام میگردد. گفتم: به کدام یک از زمینیان؟ فرمودند: به کسی که میبینی.
📚 بحارالانوار، ٩٤/٢٢، به نقل از "بصائر الدرجات"
@tabyeen98